Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

ΓΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ. ΠΑΛΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ

gsh

"Δίνουμε αγώνα να τα βγάλουμε πέρα σε εθνική κατηγορία και αντί να μας στηρίζουν από τον δήμο μας κόψανε ώρα από το κλειστό".

Αγανακτησμένο τηλεφώνημα από τον Γρηγόρη Μωραϊτη, τον υπέυθυνο της ομάδας μπάσκετ του ΓΣΧ, δεχτήκαμε πριν από λίγο.
"Είναι δυνατόν να παίρνει ο Μπάβας (σσ Πλατεία: υπεύθυνος για το πρόγραμμα του κλειστού γυμναστηρίου) ώρα από τις ακαδημίες της ομάδας μας, που φέτος δίνει τον τιτάνιο αγώνα να τα καταφέρει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε εθνική κατηγόρια για να πάρουν την ώρα ο Τριφυλιακός και ο ΦΟΤ που είναι 3 κατηγορίες πιο κάτω;;  Γράψτε κάτι να μας βοηθήσετε".

Καλέσαμε τον Πρόεδρο του Ευριπίδη Ηλία Ντάβαρη στο τηλέφωνο. "Η ώρα αυτή στο πρόγραμμα του Γυμναστηρίου ανήκε στον Ευριπίδη και μόνο προσωρινά την είχαμε εκχωρήσει στον ΓΣΧ. Δεν την πήραμε από την πρώτη ομάδα αλλά από τις ακαδημίες του ΓΣΧ και την μοιράσαμε στις ακαδημίες των 2 άλλων συλλόγων γιατί και αυτά τα παιδιά πρέπει να μπουν λίγο μέσα στο κλειστό. Τον Δεκέμβριο θα κλείσουν με μπαλόνι 3 ανοικτά γήπεδα και όλοι οι σύλλογοι θα έχουν ώρες για τις ακαδημίες του σε σκεπαστό γήπεδο" μας είπε ο Ηλία Ντάβαρης.

Αύριο γονείς από τον Γυμναστικό θα παρευρεθούν στην συνεδρίαση της διοικούσας του Ευριπίδη.

ΠΛΑΤΕΙΑ: Ρε Ηλία ήταν ανάγκη για ένα μήνα να γίνει μπάχαλο;;; Μακάρι πάντως να πετύχεις το κλείσιμο των γηπέδων, να βολευτούν όλοι.Τον Δεκέμβριο θα επανέλθουμε όμως αν πέσει γράψιμο από την ΓΓ και δεν υλοποιηθούν οι υποσχέσεις των δικών σου.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

protasi_mikromesies_epix

Το site που θα κάνει ευτυχισμένους 11.000.000 Έλληνες!!!

ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ!!!!

http://www.freegamesandreviews.com/shooting/papandreou-paixnidia/

Με αφορμή τα παρκόμετρα … Είπατε ότι κάνουμε μόνο πλάκα;

Μια «ουσιαστική» κριτική δεχόμαστε αυτές τις μέρες.

Μας λένε λοιπόν ότι δεν αναδεικνύουμε τα θέματα με την αρμόζουσα σοβαρότητα αλλά τα περνάμε στην πλάκα γιατί δεν έχουμε προτάσεις;

Η κριτική θα ήταν ουσιαστική, χωρίς εισαγωγικά, αν η κατάσταση που φρόντισε μια κλίκα παραγόντων να διαμορφώσει στην πόλη μας δεν ήταν τόσο τραγικά αστεία, τόσο κωμική που δεν χωράει ΚΑΜΙΑ – αλλά ΚΑΜΙΑ όμως – σοβαρή προσέγγιση.

Διότι, πραγματικά είναι ειλικρινείς, θέλουν να το σοβαρέψουμε, αυτοί που μας κάνουν αυτή την κριτική;;;
Εμείς τους κάνουμε χάρη που κάνουμε πλάκα.
Διότι άμα το σοβαρέψουμε θα πρέπει να συζητήσουμε τα πράγματα από λίγο πιο πίσω.
Όχι πολύ. 

Καμιά δεκαετία.

Τότε ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΟΛΑ! 
Και προβλέπαμε το σημερινό αδιέξοδο όχι με μαντικό χρησμό αλλά ως το αποτέλεσμα επίλυσης συστήματος εξισώσεων με τους αντίστοιχους αγνώστους.

Περιγράψαμε με ακρίβεια αυτό που θα ερχόταν στην πόλη, προτείναμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων με χρήση όλων των πολεοδομικών εργαλείων που έχει ο δήμος στην διάθεσή του, ακούσαμε τα σκολιανά μας, γίναμε οι αποδιοπομπαίοι τράγοι γιατί τολμήσαμε να είμαστε καλύτεροι από ό,τι περίμεναν, και τώρα – ΠΟΥ ΟΛΟΙ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ, ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ – θέλουν να τους κάνουμε – λέει – προτάσεις.

Και δεν έχουν καν την πολιτική εντιμότητα να πουν ότι, ό,τι τώρα λένε είναι αυτά που ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ λέγαμε πριν 10 χρόνια, πάλι τότε κόντρα στο ρεύμα και αξιώνουν κιόλας – τα καθεστωτικά σούργελα – να θέλουν να μείνουμε έξω από το τοπικό πολιτικό παιχνίδι κάνοντας μονίμως μικρουπολογισμούς.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ! 

Που ουσιαστικά δεν θέλει να χρησιμοποιηθούν ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ για να αναστραφεί η πορεία υπανάπτυξης της πόλης.
Και δεν θέλουν γιατί ένα Χαλάνδρι σε υπανάπτυξη και μαρασμό βολεύει αυτούς που τους δίνουν χαρτζιλίκι. 

Τι προτάσεις θέλετε ρε σεις να σας κάνουμε;;;;
Για ποιο πράγμα;;;

Για το Γενικό Πολεοδομικό;

Μελετάμε αυτές τις μέρες  την μελέτη που θέσατε σε διαβούλευση.

Πέρα από την – ενδιαφέρουσα πρόταση για αλλαγή των πολεοδομικών ενοτήτων (θα έρθουμε αναλυτικά) - ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ή οι μελετητές σας προτείνουν την στρατηγική που σας είχαμε εισηγηθεί το 2002;;;

Παλεύετε μια αναθεώρηση του ΓΠΣ που θα αποτυπώσει μια αναπτυξιακή στρατηγική για την πόλη 15 χρόνια τώρα. 
ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΑΝΤΑΜΑ! 
ΘΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΠΟΤΕ;

Και το μόνο που σας απασχολεί είναι μην χαλάσει η ισορροπία και μειωθούν τα ποσοστά σας στις δημοτικές εκλογές αν μπουν δυνάμεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ στο παιχνίδι και παρέμβουν με τρόπο αποτελεσματικό στις εξελίξεις.

Και για να μην εμφανίζονται αυτά που πρέπει να γίνουν με βαρύγδουμπες εκφράσεις, κυρίως στα μάτια νέων ανθρώπων που εσείς επιχειρείται να εμφανίσετε ως «ακατάλληλους δια να αντικαταστήσουν την απόλυτη αυθεντία σας», τονίζουμε ότι ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΥΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΩΝ ΑΧΥΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ, ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.

ΔΥΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΩΝ ΑΧΥΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ, διότι το ένα γαϊδούρι, ΕΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, το θέλει ΟΛΟ ΤΟ ΑΧΥΡΟ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ!

Προτάσεις θέλετε;

ΠΟΙΟΙ πρότειναν να δώσει η πόλη το βάρος της σε μια τελείως διαφορετική κυκλοφοριακή οργάνωση, βασισμένη σε περιφερειακή κίνηση της διαμπερούς κυκλοφορίας ώστε να οργανωθεί διαφορετικά το εσωτερικό δίκτυο στα πρότυπα των ευρωπαϊκών πόλεων.

ΠΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ "ΕΥΡΩΠΕΗ" ΜΟΥ.
 Έχουν συγκοινωνίες, πεζοδρόμους, αισθητική, τραμ, μεγάλες πλατείες χωρίς αυτοκίνητα, υπόγειους χώρους στάθμευσης, καθαριότητα ....

 ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ;;; 
Πώς θα ήταν η πόλη σήμερα;;;

ΠΟΙΟΙ φώναζαν ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην διάνοιξη της Φραγκοκλησσιάς στα ΒΔ σύνορα της πόλης και την ολοκλήρωση της χάραξης εκείνου του δρόμου στα Ανατολικά που θα έκλεινε περιφερειακό κυκλοφορικό δακτύλιο και θα επέτρεπε να δημιουργηθούν στην Παπανικολή ΔΕΚΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΟ;;; Πώς θα ήταν η πόλη σήμερα;;

Ποιοι επέμεναν να γίνει ο υπόγειος σταθμός αυτοκινήτων στην Πλατεία, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ;;; ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΓΩΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΜΑΣ, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;;;
Ποιοι πρότειναν πριν 10 χρόνια να γίνει χώρος στάθμευσης στο κτήμα Μαμμόπουλου και το δημαρχείο στο ΟΤ 30, στην 25ης Μαρτίου; ΠΟΙΟΙ όμως πήγαν και έφεραν το δημαρχείο γύρω γύρω στο Χαλάνδρι εκατό φορές και τελικά ακόμα  νοικιασμένο δημαρχείο έχουμε;; 

Ποιοι – από την αντιπολίτευση – θεωρούν ότι για να μιλήσουμε και να δράσουμε ενωμένα για αυτά πρέπει πρώτα να επιλύσουμε το θέμα της διαδικασίας μετάβασης από τον ολοκληρωμένο σοσιαλισμό στην αταξική κοινωνία;;;

Ποιοι πρότειναν υπόγειο χώρο στάθμευσης στην Αγία Άννα.
Γιατί αν δεν έχει νταραβέρι με οικόπεδα δεν μπορούμε να σκεφτούμε όπως οι Ευρωπαίοι που χρησιμοποιούν για τέτοιες χρήσεις το «από κάτω από τις πόλεις;» ΤΡΕΛΑ Ε;;

Ε βέβαια. Τρελά. Δεν έχουν απαλλοτριώσεις και ζαμί αυτά!

Ποιοι ΓΚΑΡΙΖΑΝ για θεσμοθέτηση χρήσεων γης, από το 1998, επισημαίνοντας ότι αν δεν γίνει αυτό η υπερεπέκταση του επορικού κέντρου θα το καταστρέψει;; 

Ποιοι μας στήριξαν σε αυτές τις προτάσεις;;; Ποιοι χαλιόνται που αυτές οι προτάσεις δεν έγιναν από το κόμμα τους, προτάσσοντας τον στείρο κομματισμό τους από το δικαίωμα των παιδιών τους να ζουν σε μια πόλη με την αστική και κοινωνική υποδομή που αξίζουν;;

ΣΤΕΙΡΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ, επειδή δεν τα έλεγε το τοπικό κατεστημένο αλλά οι «τρελοί».

Θέλετε σας κάνουμε πρόταση για την ένταξη του Πεύκο Πολίτη;; Μα όταν σας λέγαμε πώς θα μπει το Πεύκο Πολίτη στο σχέδιο εσείς μας λέγατε ότι θα το σώσετε από τον δρόμο. ΤΟ ΣΩΣΑΤΕ! ΣΩΤΗΡΕΣ! Πιλάφια!

Και τώρα δεν θέλετε – καν – να διαλέγεστε με ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ γιατί προτιμάτε να βάφετε τους δρόμους με μπογιά (που σβήνει) και να πουλάτε φούμαρα ότι κάνετε πολεοδομικές παρεμβάσεις.

ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ! 
ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΙ!

Και θέλετε και προτάσεις.

Σκαλίσαμε τα αρχεία μας.

Διαβάσαμε σε παλιές εφημερίδες εκείνα τα ωραία περί χάραξης του ΜΕΤΡΟ από την Μεσογείων στην Πλατεία Αγ. Παρασκευής που θα εξυπηρετούσε από εκεί το Χαλάνδρι.

Τα περί ένταξης του Πεύκο Πολίτη με την μελέτη Σταματιάδη, τότε που ούτε ο ίδιος ο Δημήτρης Σταματιάδης δεν τα έλεγε αυτά.

ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ!
Που ζητατε και προτάσεις, αντί ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ, όχι από εμάς αλλά από τους πολίτες που τους οδηγήσατε στο σημερινό χάλι.
ΔΙΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΔΑΡΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΜΕ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ!

Στην πρόταση των μελετητών για το ΓΠΣ είδαμε ότι αναφέρει την μεταφορά της υπηρεσίας καθαριότητας στον χώρο του σημερινού πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής.
ΦΟΡΑΤΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ να πείτε από πότε σας το λέμε; Ποιανών πρόταση είναι αυτή; 
ΔΙΚΗ ΣΑΣ;;;
Αλλά είσαστε ανέντιμοι πολιτικά. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ!
Θα μας λέτε τρελούς.

Όμως μια και το έφερε η κουβέντα συμπληρώστε στο ΓΠΣ την πρόταση και με το άλλο της μισό, την μεταφορά του Πάρκου Κυκλοφοριακής στον χώρο της σημερινού κτήματος καθαριότητας και την ενοποίησή του με το Πάρκο στο σκεπαστό της Αττικής Οδού – που και αυτό το έχετε γιατί κάποιος άλλος τρελός από τα Βριλήσσια μας  έβαλε όλους τους τρελούς να τρέχουμε. 
Ενώ εσείς οι κυριζάτοι, θυμάστε τι λέγατε τότε;; "Σιγά μην το πετύχει ο τρελός ..."

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΠΣ 
Θα το πάμε in medias res τις επόμενες μέρες.

Πίσω στο παρελθόν, εδώ στο παρόν, ματιές στο προβλέψιμο μέλλον. Το ζοφερό μέλλον των μνημονιακών «μονοδρόμων» που εμείς θα αντιπαλέψουμε όσο είμαστε όρθιοι.

ΑΝΤΟΥΦΕΚΙΣΤΟΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ!

Και βέβαια θα ζητήσουμε από ΟΛΟΥΣ να μας πουν άποψη για το μέλλον της πόλης.

ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ «ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ;;; 
ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΉ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΝ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ;"

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ:

ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.

Και θα φανεί ότι δεν έχετε να πείτε τίποτα και είστε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ!

Αυτό που σας κάνουμε από την Πλατεία αναδεικνύοντας την ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ και ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, στις κινήσεις σας. "ΛΙΘΟΙ, ΠΛΙΝΘΟΙ, ΚΕΡΑΜΟΙ, ατάκτως ερριμένα" η πολιτική σας και κατασκευή αντιπάλων, διώξεων και σπέκουλας η τακτική σας για να κρύβετε την ανεπάρκειά σας.

Τολμάτε να λέτε σε εμάς, που ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΩΔΕΚΑ  ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ότι δεν κάνουμε προτάσεις.

ΚΑΝΟΥΜΕ!

Προτάσεις που τις λοιδορείται και μετά από 5 χρόνια τις κλέβετε και τις κατασυκοφαντείτε, εφαρμόζοντας τες με τρόπο που τις εξευτελίζει. 

Η διαβούλευση με αφορμή το Γενικό Πολεοδομικό, το στρατηγικό σχέδιο για την πόλη αποφασίσαμε ότι θα γίνει ΚΑΙ δημόσια και από την Πλατεία.

Είστε τόσο, μα ΤΟΣΟ ΡΟΜΠΕΣ που ενώ ξέρετε ΤΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΑΤΕ.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

Και στο τέλος θα γίνει ταμείο.
Το 2014 πλησιάζει.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ

http://sedhalandriou.blogspot.gr/2012/10/blog-post_23.html

Ιαπωνική Πρεσβεία: 2η Επίδειξη Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών

                                     
Δελτίο Τύπου
                              2η Επίδειξη Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών                                       
Mε συμμετοχή του πρωταθλητή Τζούντο και Ολυμπιονίκη Ηλία Ηλιάδη


Την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου η  Πρεσβεία της Ιαπωνίας διοργανώνει  επίδειξη Ιαπωνικών πολεμικών τεχνών . Στην επίδειξη αυτή των παραδοσιακών Ιαπωνικών  πολεμικών τεχνών (Kendo, Judo, Karate, Aikido ),θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρωταθλητής Judo Ηλίας Ηλιάδης ο οποίος πήρε φέτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου  το χάλκινο μετάλλιο και  ο Ιάπωνας δάσκαλος  του Kendo 7ο Dan Mitsunori MATSUMURA .
 Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Στο χώρο θα βρίσκονται επίσης περίπτερα με Ιαπωνικά τρόφιμα  και  παραδοσιακά προϊόντα  ( με εισιτήριο).
Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι με την οικογένεια σας και τους φίλους σας.

     Χρόνος: Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 11:00 - Προσέλευση 10:30
      Χώρος: Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Αγίου Θωμά, Διονύσου &  Πουρνάρα ,  Μαρούσι

Συμμετέχοντες:
Kendo: Mitsunori MATSUMURA,    7ο Dan
Judo: Ηλίας Ηλιάδης, κάτοχος, του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου
Karate: Άρης Κραββαρίτης, Shotokan 6ο Dan, προπονητής της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Karate
Aikido: Μπάμπης Κεράνης, 5ο Dan, Jenny Flower, 5ο Dan,Κώστας Ματζάρας, 5ο Dan      
Συνεργασία:
Ελληνική Ομοσπονδίας Kendo, Iaido, Naginata, Ελληνική Ομοσπονδία Judo, Ελληνική Ομοσπονδία Karate, Ελληνικό Ίδρυμα Aikido, Ελληνικός Όμιλος Aikido, Ελληνικό Birankai, κατάστημα  Soya, εστιατόριο Yamato, κατάστημα πολεμικών τεχνών  BUDOKAS

H εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.
Πληροφορίες: Πρεσβεία Ιαπωνίας, Μορφωτικό Τμήμα Τηλ. 210- 670 9901

Μεγάλα ιστορικά παραμύθια με τα οποία μεγάλωσαν όλοι στον πλανήτη

Η Ιστορία του πλανήτη δομήθηκε πάνω σε μύθους, οι οποίοι είχαν ως σκοπο να μην κατλάβουν οι άνθρωποι τι κρύβεται απο πίσω.

1ο Παραμύθι : Ο ΑΝΤΕΝΑΟΥΕΡ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΘΑΥΜΑ . Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ξανάφτιαξε την Γερμανία .

2ο Παραμύθι : Οι καπιαλιστικές χώρες πλούτισαν . Οι κομμουνιστικές έμειναν φτωχές..


Γερμανία , Αυστρία , Ελλάδα , Ταϊβάν , Ν. Κορέα , Ιαπωνία μετά τον πόλεμο γνώρισαν ταχεία ανάπτυξη . Την Γερμανία και την Ιαπωνία θα μπορούσαν οι αμερικανοί να τις ισοπεδώσουν και να μην ξαναδούν άσπρη μέρα .

Τις βοήθησαν όμως για να σχηματίσουν έναν κύκλο γύρω από τον κομμουνιστικό κόσμο . Μια "βιτρίνα" που να δίνει την εντύπωση ότι ο καπιταλισμός είναι πετυχημένο σύστημα και ο κομμουνισμός αποτυχημένο .

Η Ελλάδα μπρός στην Αλβανία , Βουλγαρία , Σερβία φαινόταν παράδεισος . Η Ταϊβάν με την Κίνα . Η Νότιος Κορέα με την Βόρειο Κορέα .

Γιατί η καπιταλιστική Μαδαγασκάρη , το Περού , η Κεντρική Αμερική δεν πλούτισαν αφού ήταν και αυτές καπιταλιστικές ;

Συμπέρασμα 1 : Τίποτα δεν αποκτήσαμε με την αξία μας . ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ να πλουτίσουμε διότι είμασταν βιτρίνα . Κάποτε η Γερμανία αγόραζε εξαρτήματα ψυγείων απο εμάς . Γιατί δεν αγόραζε από Χιλή ή από Αργεντινή ;
Διότι αυτή την εντολή είχε .
Σήμερα που δεν μας χρειάζονται σαν βιτρίνα βλέπουμε το αληθινό πρόσωπο του καπιταλισμού .

Συμπέρασμα 2 : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΜΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ . Αποκτήσαμε σχετικά φθηνά τα σπίτια και τα αμάξια μας διότι κάποιοι φουκαράδες στα ορυχεία χαλκού της Χιλής δούλευαν με μισθούς Κίνας . Κάποιοι φουκαράδες Σαουδάραβες ακόμη και σήμερα έχουν στο σβέρκο τους το πιο διεφθαμένο καθεστώς του πλανήτη που το στηρίζουν οι αμερικανοί διότι έχει υποσχεθεί να πουλά τον εθνικό πλούτο ( πετρέλαιο ) σε φθηνές τιμές . Αν οι άραβες ήταν ανεξάρτητοι θα κρατούσαν για τον εαυτό τους το πετρέλαιο και θα είχαν για τα επόμενα 1000 χρόνια . Τώρα θα τελειώσει στα επόμενα 30- 40 χρόνια .
Ακόμη και αυτοί που απέκτησαν σπίτια και αμάξια με τίμια εργασία πρέπει να γνωρίζουν ότι ήταν τίμιοι υπάλληλοι ενός ανέντιμου συστήματος .
Ειδικά στην Ελλάδα , υπάρχουν κάποιοι που δούλεψαν τίμια αλλά ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΑΝΕΝΤΙΜΑ ( με πολιτικό "μέσον" ) .

ΕΡΩΤΗΣΗ : Η Τουρκία και η Ινδία τί έλαβαν για να συμμετέχουν στην περικύκλωση του κομμουνιστικού κόσμου ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Η Τουρκία έλαβε μια Κωνσταντινούπολη καθαρή από Έλληνες και την Κύπρο . Η Ινδία έλαβε το Κασμίρ που κανονικά θα έπρεπε να το παραδώσει στο Πακιστάν . ellinonpaligenesia.blogspot.gr

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Κ. ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ "ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΗ" ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΦΕΙΔΟΠΙΑΣΤΗ


     

Πεντέλη 16/10/201

Λαμβάνοντας υπόψη τα κοινωνικοπολιτικά μηνύματα των καιρών και την πρόδηλη ανάγκη για ένα Δήμο πρωτοπόρο, ένα Δήμο προοδευτικό, δημοκρατικό, με ξεκάθαρη πολιτική στάση ενάντια στο μνημόνιο, ένα Δήμο που θα συγκρούεται με τα συμφέροντα και το κατεστημένο, που θα προσδίδει την απαιτούμενη ποιότητα προς τους δημότες του και που κοινωνικά θα παρεμβαίνει με κάθε διακριτικότητα και σεβασμό, ενώνω τις δυνάμεις μου με τη δημοτική κίνηση <<Πεντέλη Εν Δράσει>> προκειμένου να δημιουργήσουμε μαζί με τους δημότες μας το μέτωπο εκείνο που θα αφήσει πίσω μας τόσο την ΚΑΚΗ διαχείριση του χτες όσο και την ΑΔΥΝΑΜΙΑ διαχείρισης του σήμερα.

Είναι χρέος όλων μας αυτή την κρίσιμη ώρα, ο πόλεμος ενάντια στις χρεοκοπημένες και επικίνδυνες πολιτικές τους να μεταφερθεί σε κάθε γειτονιά και να κερδηθεί.

Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης
Τζουμάκας Κωνσταντίνος

Πολιτιστική Εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής με τίτλο «Μνήμες Πολιτισμού Μικράς Ασίας – 90 χρόνια μετά την καταστροφή».


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ. 210 6522311, 213 2100531
Fax: 210 6084483

Αγ. Παρασκευή, 22/10/2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


         Η Περιφερειακή Ενότητα του Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, διοργανώνει εκδήλωση Παράδοσης και Πολιτισμού με θέμα «Μνήμες Πολιτισμού  Μικράς Ασίας – 90 χρόνια μετά την καταστροφή».

        Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18:30 στο θέατρο “Pierce”, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή) και γίνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής και το Δίκτυο «mikrasiatis.gr».

         Στόχος της εκδήλωσης είναι η διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης και η ανάδειξη του Μικρασιατικού Πολιτισμού.

        Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία της προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής, με περιγραφή της  περιόδου άνθισης του Μικρασιατικού Πολιτισμού και ταυτόχρονη προβολή υλικού από το φωτογραφικό υλικό του Συλλόγου.

        Επίσης στην εκδήλωση συμμετέχει και το μουσικό σχήμα «Δήθεν», που θα ερμηνεύσει τα ανέκδοτα τραγούδια του Σμυρνιού συνθέτη Παύλου Παντελίδη, ενώ το Λύκειο των Ελληνίδων Αγίας Παρασκευής θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς  της Μικράς Ασίας.

      Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/νος Μανιάτης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

       Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.                                                                        Ο Αντιπεριφερειάρχης
                                                                        Βόρειου Τομέα Αθηνών
                                                                            Κων/νος Μανιάτης 

Βοήθειά μας!


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις