Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

ΣΙΓΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ! ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ;;;

Στον εισαγγελέα τρία άτομα για απάτη 3 εκατ. ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ
Σχηματίστηκε δικογραφία καθώς υπέβαλαν ψευδείς Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις
Στον εισαγγελέα τρία άτομα για απάτη 3 εκατ. ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ

Δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δυο Ελλήνων και ενός αλλοδαπού σχηματίστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ για υπόθεση ηλεκτρονικής υποβολής ψευδών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων, μέσω του διαδικτύου.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε έρευνα για μεγάλη υπόθεση απάτης και πλαστογραφίας, σε βάρος του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.). Η έρευνα αφορά περιστατικά ηλεκτρονικής υποβολής, μέσω Ιντερνετ, ψευδών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκαν, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δικογραφίες και ταυτοποιήθηκαν τρία άτομα, δύο έλληνες ηλικίας 61 και 56 ετών και ένας 41χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς επίσης και για πλαστογραφία και απάτη σε βάρος του Ι.Κ.Α.

Αναλυτικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης, ξεκίνησε ύστερα από σχετικές καταγγελίες της Διοίκησης του Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ.
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, άγνωστα άτομα, είχαν υποβάλλει μέσω διαδικτύου, ψευδείς Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις.

Ειδικότερα, δήλωναν είτε εικονικά, είτε πραγματικά με πιστωμένα ένσημα, εργαζόμενους ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων, αλλοδαπούς και ημεδαπούς, καθώς και ημέρες απασχόλησης, που δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα.

Οι δήθεν εργαζόμενοι λάμβαναν τα σχετικά ένσημα ασφάλισης και τις λοιπές παροχές (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας, κάρτες παραμονής και εργασίας στη χώρα, κ.λ.π.), χωρίς όμως να καταβάλλονται ποτέ οι αντίστοιχες εργοδοτικές εισφορές.

Από την διαδικτυακή έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί, και έγινε στο πλαίσιο άρσης του απορρήτου και την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων, εντοπίστηκαν «γεωγραφικά» συγκεκριμένα σημεία προέλευσης των ηλεκτρονικών ιχνών, σε περιοχές της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες, κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησαν τρεις έρευνες, παρουσία εισαγγελέα και ειδικών στελεχών του Ι.Κ.Α., σε Αθήνα και Χαλάνδρι.

Δυο από τις έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε κατάστημα ψιλικών 41χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές και σε λογιστικό γραφείο 61χρονου έλληνα, ο οποίος είχε αναλάβει τη λογιστική παρακολούθηση των βιβλίων και στοιχείων του καταστήματος. Ο συγκεκριμένος λογιστής έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο λογιστικό γραφείο κατασχέθηκαν 15 εκτυπωμένες σελίδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, που περιλαμβάνουν λίστες πελατών του, με αντίστοιχους κωδικούς πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα του φορέα και ηλεκτρονικά μηνύματα του φορέα για απενεργοποίηση των κωδικών, καθώς και πέντε σφραγίδες με στοιχεία αλλοδαπών πελατών του λογιστή (ιδιοκτητών internet cafe, τηλεφωνικών κέντρων, καταστημάτων ψιλικών) για τους οποίους υπήρχαν σχετικές καταγγελίες από το Ι.Κ.Α.
Η τρίτη έρευνα πραγματοποιήθηκε στο σπίτι 56χρονου έλληνα στο Χαλάνδρι, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία εκτυπωμένη σελίδα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του κι ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Όπως διαπιστώθηκε η συνολική οικονομική ζημιά για το Ίδρυμα ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια ευρώ.
Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

70 χρόνια στους εφοριακούς με τις βίλες


«Δικαιωμένη με το αποτέλεσμα της δίκης» δηλώνει η συνταξιούχος εφοριακός Αλ. Κυριακάκη, η οποία αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί τους και κατήγγειλε τη δράση τους. Στα 28 εκατ. ευρώ η ζημιά του Δημοσίου. Την υπόθεση είχε φέρει στο φως το «Εθνος της Κυριακής»

70 χρόνια στους εφοριακούς με τις βίλες
Κάθειρξη συνολικά εβδομήντα χρόνων επέβαλε χθες το Ε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ομάδα επτά νυν και πρώην εφοριακών, τέσσερις εκ των οποίων είναι διευθυντές εφοριών, που κρίθηκαν ένοχοι για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, καθώς φέρονται ότι προκάλεσαν στο Δημόσιο ζημιά που άγγιζε τα 28 εκατ. ευρώ!
Την υπόθεση είχε αποκαλύψει το «Εθνος της Κυριακής», όταν τον περασμένο Ιανουάριο ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης είχε ξεκινήσει έρευνα εναντίον τους, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αποκτήθηκαν νόμιμα, βίλες, ξενοδοχεία και off shore εταιρείες, που φέρονται να ανήκουν στους ίδιους και σε συγγενικά τους πρόσωπα ή όλος αυτός ο πλούτος είναι προϊόν διαφθοράς και χρηματισμού από συγκεκριμένες υποθέσεις, που έλεγξαν οι εμπλεκόμενοι εφοριακοί τα προηγούμενα χρόνια.
Το δικαστήριο χθες, μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης, τους άφησε ελεύθερους, αφού έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους.
Ωστόσο τους επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης το πρώτο πενθήμερο του μήνα στο ΑΤ της περιοχής τους και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πολυτελέστατες Βίλες στα βόρεια προάστια, πολυκατοικία στην Αθήνα αλλά και ξενοδοχείο στη Σκόπελο είχαν στην ιδιοκτησία τους οι επτά νυν και πρώην εφοριακοί που καταδικάστηκαν για απιστία.
Πολυτελέστατες Βίλες στα βόρεια προάστια, πολυκατοικία στην Αθήνα αλλά και ξενοδοχείο στη Σκόπελο είχαν στην ιδιοκτησία τους οι επτά νυν και πρώην εφοριακοί που καταδικάστηκαν για απιστία.
Παράλληλα επιδίκασε στο Δημόσιο αποζημίωση 1.000 ευρώ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για διεκδικήσεις εναντίον τους στα πολιτικά δικαστήρια.
Επιπλέον αντίγραφο της δικογραφίας με νέες καταγγελίες εναντίον τους, που δημοσιοποιήθηκαν στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία της Αθήνας, προκειμένου να διενεργηθεί μία ακόμη δικαστική έρευνα.
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από στοιχεία που έδωσε η συνταξιούχος εφοριακός Αλίκη Κυριακάκη, η οποία φέρεται ότι, όχι μόνο αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί τους, αλλά τους είχε καταγγείλει γύρω στα τέλη του 2001, όταν ως ελέγκτρια φορολογικού εισοδήματος ανέλαβε τον έλεγχο μεγάλης εταιρείας.
Δύο φορές απηλλάγησαν οι κατηγορούμενοι από το Εφετείο, ο Αρειος Πάγος, ωστόσο, ξανάνοιξε την υπόθεση και τους έστειλε στο εδώλιο για τρίτη φορά
Δύο φορές απηλλάγησαν οι κατηγορούμενοι από το Εφετείο, ο Αρειος Πάγος, ωστόσο, ξανάνοιξε την υπόθεση και τους έστειλε στο εδώλιο για τρίτη φορά
Η καταγγέλλουσα, που υπέστη επί σειρά ετών πειθαρχικές και ποινικές διώξεις για τις οποίες έχει απαλλαγεί, είχε καταλήξει αρχικά σε φόρους σε βάρος της ελεγχόμενης εταιρείας ύψους περίπου 12,5 δισ. δραχμές (36 εκατ. ευρώ). Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε τότε, μετά από πιέσεις ορισμένων από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση εφοριακούς, προχώρησε σε σχεδόν ολικές μειώσεις, τις οποίες όμως απέσυρε στο τέλος και έπραξε το καθήκον της, επιβάλλοντας τους αναλογούντες φόρους.
Το 2001 υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, με αποτέλεσμα να βρεθούν κατηγορούμενοι οι επτά εφοριακοί, για την κακουργηματική πράξη της απιστίας στην υπηρεσία, καθώς η ζημιά που φέρονται ότι προκάλεσαν στο Δημόσιο άγγιζε τα 28 εκατ. ευρώ.
70 χρόνια στους εφοριακούς με τις βίλες
Οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν δύο φορές από το Εφετείο Κακουργημάτων, ωστόσο, ο Αρειος Πάγος ξανάνοιξε την υπόθεση και τους έστειλε στο εδώλιο για τρίτη φορά, με αποτέλεσμα τη χτεσινή καταδίκη τους.
Μιλώντας στο «Εθνος» δήλωσε «δικαιωμένη με το αποτέλεσμα της δίκης». Οπως είπε, «χρειάστηκαν 11 χρόνια αγώνα, αλλά δεν πρόκειται να σταματήσω εδώ».
Ο συνήγορός της Γ. Απατσίδης δήλωσε ότι «το αποτέλεσμα της δίκης δεν δικαιώνει μόνο την εντολέα μου, αλλά και όσους πιστεύουν ότι η Δικαιοσύνη αργεί αλλά έρχεται. Εκκρεμούν και άλλες δικαστικές διαδικασίες και πιστεύω ότι θα φωτιστούν όλες οι πτυχές της γενικότερης διαφθοράς στην πραγματική τους διάσταση».
Το πρωτοσέλιδο του «Εθνους της Κυριακής» που είχε αποκαλύψει τον περασμένο Ιανουάριο την υπόθεση
Το πρωτοσέλιδο του «Εθνους της Κυριακής» που είχε αποκαλύψει τον περασμένο Ιανουάριο την υπόθεση
ΕΡΕΥΝΑ ΓΡ. ΠΕΠΟΝΗ
Περνούν από κόσκινο όλες οι υποθέσεις των «επτά»
  • Τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση του οικονομικού εισαγγελέα παραπέμπουν σε πάρτι εκατομμυρίων...
Μάρτυρας στην έρευνα που διενεργεί ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης σε βάρος των επτά εφοριακών κατέθεσε η κ. Κυριακάκη.
Σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει η εφημερίδα μας, ο διώκτης του οικονομικού εγκλήματος έχει από τον Ιανουάριο στα χέρια του «καυτό» φάκελο με ντοκουμέντα (φωτογραφίες και έγγραφα), όπως φωτογραφίες από πολυτελέστατες μονοκατοικίες σε περιοχές των βορείων προαστίων, επταώροφης πολυκατοικίας σε άλλη περιοχή της πρωτεύουσας, ξενοδοχείου στη Σκόπελο και offshore εταιρείες στην Κύπρο, στο όνομα συγγενικών προσώπων εμπλεκόμενου στην έρευνα συνταξιούχου εφοριακού.
Ο εισαγγελέας έχει ξεκινήσει να ελέγχει έναν προς έναν όλους τους φακέλους που χειρίστηκε η ομάδα των νυν και πρώην εφοριακών, ενώ έχει κινηθεί και διαδικασία «πόθεν έσχες» ακόμη και συγγενικών τους προσώπων, κυρίως εκείνων που εμφανίζονται να κατέχουν περιουσία που δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους.
Παράλληλα ετοιμάζεται έρευνα σε υποθηκοφυλακεία, ενώ θα ακολουθήσει και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, καθώς τα στοιχεία που δόθηκαν στον εισαγγελέα παραπέμπουν σε πάρτι εκατομμυρίων? σε βάρος της ομάδας των επτά.
Η συνταξιούχος εφοριακός κ. Κυριακάκη στο δικαστήριο είχε καταθέσει ότι ύστερα από πιέσεις ορισμένων από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση εφοριακών προχώρησε σε σχεδόν ολικές μειώσεις των προστίμων, τις οποίες όμως απέσυρε στο τέλος και έπραξε το καθήκον της, επιβάλλοντας τους αναλογούντες φόρους.
Η πρώην εφοριακός, η οποία ήταν ελέγκτρια φορολογικού εισοδήματος στο ΕΦΕΚ, είχε καταθέσει ότι πήγε αυθημερόν στην εταιρεία για την οποία της είχε δοθεί εντολή να ελέγξει, αλλά ο διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών τής είπε... «δεν περιμέναμε εσένα? είχε κανονίσει να πάει άλλος ελεγκτής. Δεν ήθελε να με βάλει μέσα? Είδα μια εχθρική στάση από τον δ/ντή λογιστηρίου. Ηθελαν τον δικό τους ελεγκτή...».
Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι ο φοροτεχνικός της εταιρείας στην οποία έκανε τον έλεγχο τής είπε ότι ήταν «- εντολή του υπουργού και του προϊσταμένου να κλείσουμε στα 2 δισ.».
Η μάρτυρας είχε καταθέσει μεταξύ άλλων ότι της ζητήθηκε να κάνει πρόχειρη έκθεση και όταν είδαν ότι ο φόρος που προέκυπτε ήταν 16 δισεκατομμύρια δραχμές «... άσ' τη να σιτέψει...» της έλεγαν, προκειμένου «να παραλάβει το ΕΦΕΚ ο... (ένας εκ των κατηγορουμένων)».

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63682607

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποινή 10 ετών φυλάκισης σε διευθυντές εφοριών

Σε δέκα χρόνια φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκαν οι επτά εφοριακοί, τρεις από τους οποίους διευθυντές ΔΟΥ, που κατηγορούνταν ότι προκάλεσαν ζημία κατά του Δημοσίου περίπου 28 εκατ. ευρώ, καθώς είχαν κάνει τα «στραβά μάτια» σε υπόθεση προστίμου κατά εταιρείας .

Όπως είχε αποκαλύψει η Real News, ένας από αυτούς, ο Σταύρος Παπαδαυίδ είναι ο εφοριακός του οποίου η πρώην σύζυγος Ελισάβετ Σαρρή συμμετέχει μαζί με τον πρώην στενό συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννη Μπέλτσιο, στο διοικητικό συμβούλιο της URBANICA, της εταιρείας που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των γερμανικών υποβρυχίων. Η Ελισάβετ Σαρρή, μάλιστα, μετά το διαζύγιό της από τον Στ. Παπαδαυίδ, παντρεύτηκε τον Γ. Μπέλτσιο.

Το πενταμελές Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή με αναστολή αλλά με περιοριστικούς όρους: την απαγόρευση εξόδου από την χώρα και την υποχρέωση εμφάνισης κάθε 15νθημερο στο Αστυνομικό Τμήμα.

Η υπόθεση της εμπλοκής των επτά εφοριακών άνοιξε στο τέλος του 2000, μετά από μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσε η εφοριακός Αλίκη Κυριακάκη. Οι καταγγελίες αρχικά προέκυψαν όταν, όπως υποστηρίζει η ίδια, διαπίστωσε ότι οι συνάδελφοί της είχαν ζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο από πρόστιμα που δεν επέβαλαν σε μεγάλη επιχείρηση.

Ο φάκελος της υπόθεσης έφτασε για πρώτη φορά στις δικαστικές αίθουσες το 2008, οπότε και οι επτά κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, με δεδομένη και την πειθαρχική τους αθώωση το 2006. Ο Άρειος Πάγος επέστρεψε την υπόθεση στο ακροατήριο και το 2010 αθωώθηκαν και πάλι, για να ακολουθήσει και δεύτερη αναίρεση της υπόθεσης από τον Αρειο Πάγο.
Παρότι μάλιστα κατηγορούνταν για κακούργημα, τον περασμένο Δεκέμβριο τρεις από αυτούς τοποθετήθηκαν σε διευθυντικές θέσεις μεγάλων εφοριών της Αττικής. Πρόκειται για τον Γεώργιο Δρογώση, που ανέλαβε διευθυντής στη ΔΟΥ Γλυφάδας, τον Ιωάννη Μέλλο, που τοποθετήθηκε ως διευθυντής στη ΔΟΥ Χαλανδρίου, και τον Θεοφάνη Κουρτζή, που ανέλαβε τη θέση του υποδιευθυντή ελέγχου της Α’ ΔΟΥ Αθηνών.

Γιάννης Απατσίδης Συνήγορος Αλίκης Κυριακάκη:

"Η απόφαση αυτή είναι δικαίωση για την εντολέα μου και ίσως είναι η αρχή για αποκατάσταση της δικαιοσύνης εκεί και όπου χρειάζεται", δηλώνει ο κ. Απατσίδης.

http://www.enikos.gr/society/60316,APOKALYWH:Poinh_10_etwn_fylakishs_se.html

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΣΔΟΕ;;;ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ. Διότι έχουμε αναγνώστες που τους κόβει και μόνοι τους θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Την 1η Ιουνίου του 2006 έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της έγκρισης του έργου.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ:

ΤΑ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ: Λ. Καρατζά, Στ. Πετρόπουλος και Ντίνος προειδοποιούν με κάθε τρόπο αλλά η πλειοψηφία αποφασίζει μόνη της, ύστερα από εισήγηση του αντιδημάρχου Β. Λέκκα. Ο χρισμένος πλέον αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν μιλάει.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. δεν κάνει ονομαστική ψηφοφορία - όπως προβλέπεται - αλλά ανακοινώνει το αποτέλεσμα. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ. (τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά είναι στα χέρια μας και θα τα ανεβάσουμε σε επόμενη ανάρτηση).

ΙΔΟΥ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ


Η Λούλα Καρατζά προσέφυγε στις 13 Ιουνίου κατά της απόφασης αυτής στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής μιλώντας για υπερτιμολόγηση των εργασιών.

Η προσφυγή απορρίφθηκε (!) από την επιτροπή της Περιφέρειας ως εκπρόθεσμη για μία μέρα αφού η Δευτέρα 5 Ιουνίου ήταν ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος και τελικά μετρήθηκε στο δεκαήμερο που δίνει ο νόμος προθεσμία για προσφυγή κατά απόφασης Δ.Σ. .
(ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΜΑΝΕΣΤΡΑ ΠΕΡΙ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΟΥ).

Στις 27 Ιουλίου το θέμα επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να γίνει διόρθωση της απόφασης στο τελικό ποσό (από 1 εκ ευρώ σε 911000 ευρώ).

394-2006

Η συζήτηση στο Δ.Σ. δεν καταγράφηκε στα πρακτικά (!)
.... Ταυτόχρονοι διάλογοι γράφουν τα απομαγνητοφωνημένα. Εγκρίνεται κατά πλειοψηφία ανακοινώνει ο Πρόεδρος! ΤΕΛΟΣ! ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!
Δεν έγινε νέα προσφυγή.

Στην ίδια συνεδρίαση ήρθαν άλλα 2 θέματα και ελήφθησαν 2 ακόμα αποφάσεις στις οποίες θα σταθούμε: Η 392 και 393 του 2006.
ΑΣΧΕΤΟ ΘΑ ΠΕΙΤΕ. Θα δούμε. ΜΠΟΡΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ.
(Η μία αφορά έγκριση ποσού 23000 ευρώ για συναυλία. Ίσως ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος δεχτεί να μας κάνει την τιμή να παραχωρήσει μια συνέντευξη για το θέμα που του ζητάμε μήνες. Πάντως σε ραδιοφωνικό σταθμό έχει αναφερθεί σε αυτό, τον έχουμε ακούσει με τα αφτιά μας, αλλά λεπτομέρειες δεν ξέρουμε για να γράψουμε κάτι που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την αξιοπιστία μας.)

Αρχές Αυγούστου ο Δήμαρχος κος Ζαφειρόπουλος ζητάει έγκριση των κονδυλίων και των μισθώσεων μηχανημάτων από τον Περιφερειάρχη (βλ. έγγραφο  στην ανάρτηση που ακολουθεί του zougla.gr.)
Ο Γενικός Γραμματέας εγκρίνει την δαπάνη (Αρ. πρ. 51151/29-8-2006 απόφαση ΓΓ Περιφέρειας).

Στις 7 Σεπτεμβρίου γίνεται αναμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου, όπου ανοίγει κωδικός για να ενταχθεί η δαπάνη για τι εργασίες.

423-2006

ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2006, εκλέχτηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα αναλάμβανε την 1-1-2007.
Η Δημαρχιακή Επιτροπή ανέλαβε να προχωρήσει τις διαδικασίες:
Την πρώτη φορά που έρχεται το θέμα στην Δ.Ε. ο διαγωνισμός αναβάλλεται:
DΕ797- 2006 ΔΙΕΞ. ΔΗΜΟΠΡ.ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ & ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧ. ΔΙΑΒ. ΤΣΙΓΓΆΝΩΝ-45Η Δ.Ε.

Ο διαγωνισμός επαναλαμβάνεται στις 28 Δεκεμβρίου 2006. Είναι τρεις μέρες πριν λήξει η θητεία της και η θητεία του δημοτικού συμβουλίου, αφού από 1 Ιανουαρίου θα αναλάμβανε δράση το δημοτικό συμβούλιο που προέκυψε από τις δημοτικές εκλογές του 2006.

DE827-2006

5 Φλεβάρη του 2007 υπογράφεται η σύμβαση και ορίζεται επιβλέπων μηχανικός στο έργο ο μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας Βαγγέλης Χάτζος.
Γίνονται οι εργασίες τις οποίες παρακολουθεί ο επιβλέπων μηχανικός - όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, ο οποίος συντάσσει τον πίνακα εργασιών.

Υποβάλλεται στην Δημαρχιακή Επιτροπή για έγκριση της δαπάνης. Η δημαρχιακή επιτροπή - με τη νέα της σύνθεση  -  συνεδριάζει και εγκρίνει την δαπάνη:

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΑΠΑΝΗ. ΜΟΝΟ ΛΕΥΚΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΦΑΣΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ!!!
DΕ456-2007 Ε.Π. για εξοφλ. τιμ. περιοχ. διαβ. τσιγγάνων- 32η Δ.Ε.


Η ανάδοχος εταιρία εκδίδει τιμολόγιο στις 2-8-2007 και προφανώς πληρώνεται αφού υπάρχει εγκεκριμένη δαπάνη, εκδίδεται ένταλμα από την οικονομική υπηρεσία, θεωρείται από τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου (βλ το τιμολόγιο στην ανάρτηση του zougla.gr που ακολουθεί.)

Το θέμα τελειώνει διαδικαστικά.
Κάνα δυο φορές στο δημοτικό συμβούλιο γίνονται ψιλοαναφορές εντυπώσεων από συμβούλους που θέλουν να χρεώσουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο.

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ - ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ο Στάθης Ανδρεόπουλος, ο οποίος απευθύνεται στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Γίνεται αυτή η ανάρτηση:

ΖΟΥΓΚΛΑ http://www.zougla.gr/greece/article/sto-xalandri-ksodepsan-1-ekatomirio-evro-gia-apokomidi-mpazon

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2010.
Ο κ. Ζαφειρόπουλος δεν έχει πει ακόμα ότι αποχωρεί και αρχίζει η καμαρίλα από τους δυσαρεστημένους που διαπραγματεύονται με τον κο Ανδρεόπουλο και μαρτυρούν ... χωρίς βασανιστήρια.

Κάποιοι παρασυρμένοι από το πολιτικό τους μένος ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ, αφού θεωρούν ότι μπορούν αυτή την ιστορία να την χειριστούν έτσι ώστε να έχουν πολιτικό όφελος πλήττοντας τους αντιπάλους τους και τραβώντας την ουρά τους απέξω.

Διότι ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΝΙΑΖΕ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΤΕ ΠΑΡΑ ΟΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Διότι η ουσία ΠΑΙΖΟΤΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΧΥΘΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ, τρία και τέσσερα χρόνια πριν. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΛΕΓΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΧΤΗΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΘΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ - ελπίζουμε - ΣΥΝΤΟΜΑ.

ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΕ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ της υπόθεσης να μας μιλήσουν με άρθρα και συνεντεύξεις.
Ελπίζουμε να ανταποκριθούν.
 ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ, δεν μπορούν να παριστάνουν ότι αυτά ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.
ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2011.
ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΛΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ. Στο ψηφοδέλτιο του κ. Ανδρεόπουλου συμμετείχε και ο εκπρόσωπος των ΡΟΜΑ σε εκείνο το δημοτικό συμβούλιο Στέλιος Καλαμιώτης.
ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΕΑ ΗΤΤΑ ΤΟΥ Ο ΚΟΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Είχε χάσει ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ στο σκάκι που έπαιξε με τον κο Κουράση για τις δημοτικές εκλογές και αναγκάστηκε να παίξει ρίσκο με άλματα ίππου.
(Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ στο σκάκι λέγεται και ΤΡΕΛΟΣ ως γνωστόν. Γιατί μόνο τρελός θα δήλωνε μετά από 4 χρόνια ότι "δεν ήξερα").

Έγινε η προσφυγή και ακολούθησαν οι χειρισμοί του νέου Δημάρχου κου Κουράση αμέσως μετά την εγκατάστασή του (ΜΑΡΤΙΟΣ 2012).

Από τότε τα έχουμε πει - για να μην ξεχνιόμαστε και να μην λένε κάποιοι ότι Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ:

10 ΜΑΡ 2011
http://stinplatia.blogspot.gr/2011/03/2007.html ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΙΝΙΓΜΑ ΒΑΣΙΟΥ

17 ΜΑΡ 2011
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ http://stinplatia.blogspot.gr/2011/03/blog-post_41.html

 "ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΑΝΤΑΜΑ ...." - ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!  http://stinplatia.blogspot.gr/2011/03/blog-post_17.html

Όμως το θέμα δεν έχει μόνο μία διάσταση. Διότι υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος:

24 ΑΥΓ 2011 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ http://stinplatia.blogspot.gr/2011/08/blog-post_290.html

Σ.Σ. 1: Μια προσωπική κατάθεση: Σε όλες τις αποφάσεις θα δείτε ότι είναι απών ο Άγγελος Νταβίας. Βλέπετε όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο, μερικές μέρες μετά την ανάθεση του χρίσματος του ΠΑΣΟΚ οικογενειακώ δικαίω.
Μετά την απίστευτη αυτή ΠΡΟΣΒΟΛΗ (γιατί έτσι την εξέλαβα) που μου έκανε το κόμμα το οποίο ΕΣΤΗΣΑ σε αρκετές περιοχές της χώρας ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΑ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΟΥ ΣΕ ΟΡΓΑΝΟ ΑΙΡΕΤΩΝ. Βλέπετε ήμουν ΑΧΡΙΣΤΟΣ που λέει και η Καρατζά. ΤΙ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΝΩ;
Το γιατί δεν με αντικατέστησαν ενώ το είχα δηλώσει και αφού είχα παραπάνω από 3 συνεχείς απουσίες από τα όργανα δεν το ξέρω.
Ίσως μου το εξηγήσουν κάποτε.
ΑΓΓΕΛΟΣ

Σ.Σ.2: παρουσιάσαμε τα γεγονότα με χρονική σειρά και χωρίς σχολιασμό. ΟΛΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΗΜΟΝΕΣ. Αλλά θα καταθέσουμε και άποψη τις επόμενες μέρες. Αλλοίμονο αν δεν το κάναμε. Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ. Δεν είμαστε καμιά "νόμιμη" εκδοτκή προσπάθεια.

ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ και να φιλοξενήσουμε τις απόψεις τους.

Θα περιμένουμε μια βδομάδα για να δούμε αν θέλει κανείς να ενημερώσει τους πολίτες του Χαλανδρίου (τους κερατάδες δηλαδή που πληρώνουν και μαθαίνουν τελευταίοι), αν θα υπάρξει καμία επίσιμη αντίδραση από τον δήμο και μετά θα μιλήσουμε και εμείς.

ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ!

ΤΡΙΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 : ΤΟ "ΕΝ ΦΛΥΑ" ΓΙΝΕΤΑΙ 22 ΧΡΟΝΩΝ!

 
Την Τρίτη 10 Ιουλίου το ΕΝ ΦΛΥΑ γίνεται 22 χρονών και το γιορτάζουμε..!!!Σε μια καλοκαιρινή βραδιά εμείς θα προσπαθήσουμε να σας δροσίσουμε με φανταστικά cocktail και γευστικά μεζεδάκια και για την διασκέδαση σας θα φιλοξενήσουμε στην αυλή μας με την μπάντα του Δημήτρη Καλατζή που θα μας ταξιδέψει με τους jazz ήχους της..!
Το μόνο που χρειάζεστε είναι η καλή σας διάθεση για ένα πάρτυ που θα σας μείνει ΑΞΕΧΑΣΤΟ...!

Σας περιμένουμε..!
 

Η εγκληματική πραγματικότητα της Monsanto (μέρος β’)

 Αναρτήθηκε από τον/την βιβλιοπωλείο "χωρίς όνομα" στο Ιουλίου 6, 2012

 Έχοντας πάρει μία αρκετά έντονη γεύση για το τι μπορεί να κάνει η ανθρώπινη απληστία όταν έχει κέφια, θα ρίξουμε μια πάσα από το παρελθόν της Monsanto για να έρθει η μπάλα στο παρόν της και στο πιθανό μέλλον της. Πάμε, λοιπόν, να εξετάσουμε συνοπτικά και ακριβολογικά τη σύγχρονη δράση της εταιρείας. Ποια είναι αυτή; Η Monsanto, όπως και κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της, κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 1990, αντιλήφθηκε ότι ήταν ώρα πλέον να αλλάξει look και πολιτική.
Παρατηρούμε συνεπώς μια απότομη στροφη στις διαγονιδιακές καλλιέργειες και στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Αυξητική ορμόνη βοειδών Ας αρχίσουμε με κάτι light το οποίο αναπτύχθηκε από το 1994. Η σωματοτροπίνη των βοειδών(BST) είναι μια πεπτιδική ορμόνη που παράγεται σε μικρές ποσότητες από τους βλεννογόνους αδένες των αγελάδων. Η Monsanto φρόντισε να την τροποποιήσει γενετικά, να κατασκευάσει την ανασυνδυασμένη αυξητική ορμόνη βοειδών(rBGH) και να την πουλήσει με το όνομα Posilac. Η εν λόγω ορμόνη χορηγείται με ένεση στις αγελάδες κάθε 2η εβδομάδα και αυξάνει την παραγωγή γάλακτος κατά 20%. Από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε αμφιλεγόμενη, αλλά αυτό σαφώς και δεν πτόησε την εταιρεία. Στα δεινά που επέφερε στα ανυποψίαστα βοειδή συμπεριλαμβάνονται η κατά 79% αύξηση της φλεγμονής των γαλακτοφόρων αδένων τους (μαστίτιδα), καθώς και αναπαραγωγικά προβλήματα(π.χ. αύξηση μεγέθους της δεξιάς ωοθήκης – πληροφορία από τα αρχεία της Monsanto!!!). Από την άλλη μεριά το γάλα που παραγόταν περιείχε πύον (επειδή οι αγελάδες υπέφεραν από μαστίτιδα). Επιπλέον, ανιχνεύθηκε ευρύ φάσμα αντιβιοτικών για τη θεραπεία της μαστίτιδας. Βέβαια, οι υποστηρικτές του «διαγονιδιακού γάλακτος» διατείνονται ότι είναι από τα πιο αυστηρά ελεγχόμενα προϊόντα, οι συντηρητικοί έλεγχοι που διενεργούνται δεν αφήνουν περιθώρια για παρατυπίες και χρεώνουν ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα. Στην πραγματικότητα μας «δουλεύουν» κανονικά. Μόνο για τα 4 από τα 82 αντιβιοτικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο γίνεται έλεγχος και – δε φτάνει αυτό – οι παραγωγοί ενθαρρύνονται να κάνουν χρήση και παράνομων αντιβιοτικών. Μισό λεπτό να σας κόψω και την απόδειξη: -20% του γάλακτος στις ΗΠΑ περιέχει παράνομα αντιβιοτικά (έρευνα της Wall Street Journal, 1989) -38% του γάλακτος στις ΗΠΑ περιέχει παράνομα αντιβιοτικά (έρευνα του Center for Science in the Public Interest) Τέλος παρατηρήθηκαν αυξήσεις στον ινσουλινικό αυξητικό παράγοντα 1 (IGF1) – περίπου 5 φορές υψήλοτερα, σύμφωνα με έρευνες της Monsanto!! Και ναι κύριες και κύριοι ρουφίξτε πάλι το αυγό σας και σωπάστε : υπάρχουν περίπου 60 μελέτες που καταδεικνύουν ότι η αύξηση του IGF1 σχετίζεται με καρκίνους του μαστού, του ορθού και του προστάτη. 10 points for Monsanto! Και ήξερε και πούλησε! Τα κατάφερε μια χαρά! Διαγονιδιακές καλλιέργειες Ο τελευταίος, ο μεγαλύτερος, ο πιο σύγχρονος τομέας που δραστηριοποιείται η Monsanto. Η ίδια η εταιρεία διενέργησε «εσφαλμένη» μελέτη (υπάρχει Νορβηγός επιστήμονας που την αξιολόγησε και εξηγεί αναλυτικά και κατανοητά γιατί η μελέτη ειναι παραπλανητική), που χαρακτήριζε τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους σόγιας ως ασφαλείς για τους ανθρώπους. Το αποτρόπαιο αποτέλεσμα αυτής της συγκάλυψης είναι ότι μετά από 10 χρόνια οι διαγονιδιακές καλλιέργεις καλύπτουν 1 δις στρέμματα. Το 70% αυτών είναι ανθεκτικά στο ζιζανιοκτόνο Roundup (προϊόν της Monsanto) και το υπόλοιπο 30% έχει τροποποιηθεί γενετικά για να παράγει το εντομοκτόνο ΒΤ (εννοείται πάλι δουλειά της Monsanto). Η «πατέντα» των διαγονιδιακών καλλιεργείων εκτόξευσε την κυριαρχία της Monsanto. Μεταξύ 1995 έως 2005 η εταιρεία απέκτησε άνω των 50 άλλων εταιρειών σπόρων (βαμβάκι, καλαμπόκι, σιτάρι, σόγια, τομάτες, πατάτες, ζαχαρότευτλα) ανά τον κόσμο. Τείνει πλέον να γίνει πανδημία και στοχεύει στην εξαφάνιση κάθε είδους μη διαγονιδιακής καλλιέργειας. Το Μονοπώλιο της μεσουρανεί! Το παράδειγμα της Ινδίας Η Ινδία είναι η 3η μεγαλύτερη βαμβακοπαραγωγός χώρα παγκοσμίως. Το 1999 η Monsanto αγόρασε τη Mahico, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής σπόρων στη χώρα. Δύο χρόνια αργότερα εγκρίθηκε από την κυβέρνηση της Ινδίας η πώληση βαμβακιού BT με την ονομασία Bollgard. Φυσικά η Monsanto προώθησε το συγκεκριμένο τύπο διαγονιδιακού βαμβακιού με τον καλύτερο τρόπο. Ισχυρίζεται ότι μειώνει κατά 70% τη χρήση εντομοκτόνων και αυξάνει κατά 30% την απόδοση. Σύμφωνα, όμως, με τους τοπικούς αγρονομιστές αυτό δεν αποτελεί πραγματικότητα. Μετά από 70 – 90 μέρες οι Ινδοί αγρότες αναγκάζονται να ψεκάζουν για κάμπιες. Επιπρόσθετα, το διαγονιδιακό βαμβάκι BT προσβάλλεται από ασθένεις (π.χ. rizoctonia, καταστροφή σοδειάς το 2006), οι οποίες στο συμβατικό βαμβάκι δεν υφίστανται. Έκπληξη, όμως, δεν προκαλεί το γεγονός ότι οι αγρότες της Ινδίας αγοράζουν BT;;; Καμία έκπληξη αν αναλογιστεί κάποιος το μέγεθος του μονοπωλίου της Monsanto, που ελέγχει την αγορά σπόρων στην Ινδία, με τα BT να πωλούνται σε τετραπλάσια τιμή σε σχέση με τα συμβατικά. Τετραπλάσια τιμή αγοράς + μειωμένη κατά πολύ παραγωγή = κατακόρυφη αύξηση αυτοκτονιών στη χώρα. Σχεδόν μαθηματικά! Roundup Θα μπορούσαμε να γράψουμε ένα ολόκληρο βιβλίο για τα ατοπήματα της Μonsanto. Ωστόσο – εφόσον το πράγμα μιλάει από μόνο του – καλό θα ήταν να τελειώσουμε με μία από τις μεγαλύτερες και εμπορικότερες πατέντες της εταιρείας. Ο λόγος για το μη εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο Roundup, εμπορική ονομασία του γλυφοσικού οξέος. Το Roundup είναι ειδικά φτιαγμένο για να καταστρέφει όλα τα φυτά πλην της διαγονιδιακής σόγιας (Roundup ready soybeans). Μετά το 1996 που εγκρίθηκαν οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες, η εξάπλωση της διαγονιδιακής σόγιας στις ΗΠΑ έχει φτάσει το 90% της συνολικής καλλιέργειας. Και εδώ φίλες και φίλοι η Monsanto χτυπά δύο φορές κάτω από τη μέση. Πρώτον, το Roundup δεν είναι βιοδιασπώμενο (χρεώθηκε και παραπλανητική διαφήμιση η εταιρεία). Το επίπεδο διάσπασης του είναι μόνο 2% σε 28 μέρες. Επιπλεόν, είναι εξαιρετικά τοξικό και προκαλεί δυσλειτουργίες στην κυτταρική διαίρες, επιφέροντας τα πρώτα στάδια που οδηγούν στον καρκίνο. Δεύτερο, η Monsanto όχι μόνο καταλαμβάνει όλη την αγορά σπόρων σιγά σιγά, αλλά υποχρεώνει και τους παραγωγούς να χρησιμοποιούν ζιζανιοκτόνα που μόνο η ίδια παράγει και ταιριάζουν με τα προϊόντα της, προκαλώντας άμεση αφαίμαξη τους. Επίλογος Η Monsanto συνεχίζει τις έρευνες της σχετικά με τρόπους γενετικής παρεμβολής σε προϊόντα όπως: μουστάρδα, μελιτζάνα, κουνουπίδι, ρύζι. Είναι φανερό ότι μεθοδικά προσπαθούν να «καταλάβουν» όλη την αγορά σπόρων και τροφίμων. Είναι χειρότερο από βόμβες, είναι χειρότερο από όπλα. Ο καλύτερος τρόπος να ελέγξεις τον παγκόσμιο πληθυσμό. Και όχι, στις μεθόδους της δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται. Προωθεί τα προϊόντας της λασπολογώντας επιστήμονες που αντιστέκονται στην πολιτική της. Το πολιτικό backround έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ με την είσοδο των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων στην αγορά είχε αποφασίσει να μη θεσπίσει νέους νόμους. Υποστήριξε ότι υπήρχαν ήδη επαρκείς νόμοι για να εφαρμοστούν. Απόφαση αν μη τι άλλο πολιτική, και καθόλου επιστημονικη. Ο FDA (ομοσπονδιακός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων στις ΗΠΑ) θεώρησε (και θέσπισε σαφώς) ότι τα προϊόντα ενός γενετικά τροποποιημένου οργανισμού είναι ισοδύναμα με το αντίστοιχο συμβατικο (αρχή της ουσιαστικής ισοδυναμίας). Σήμερα το 70% των τροφίμων στις ΗΠΑ περιέχουν γενετικά τροποποιημένα συστατικά. Λόγω, όμως, της παραπάνω αρχής η σήμανση ότι είναι διαγονιδιακά απαγορεύεται. Εν ολίγοις στην Αμερική απαγορεύεται να γνωρίζεις τι τρως. Πως ήρθαν έτσι τα πράγματα;;; Έχετε ακουστά τον όρο «περιστρεφόμενες πόρτες» (revolving doors); Στελέχη της Monsanto και του FDA πηγαινοέρχονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τη μια υπηρεσία στην άλλη – με το αζημίωτο βέβαια. Η εταιρεία έχει κατηγορηθεί για παραπλανητική διαφήμιση, παραποίηση εγγράφων, κρυψίνοια, συγκάλυψη, παραπληροφόρηση, προβολή μισής αλήθειας, χαλκευμένες μελέτες, φίμωση ερευνητών, λαθρεμπόριο ΓΤΟ, τρομοκρατία, επιθέσεις, δωροδοκία, εκβιασμοί, ανακρίσεις, απειλές, δικαστικές διενέξεις, διώξεις, αντίποινα, καταχρηστική εκμετάλλευση δεσπόζουσας θέσης, βλαβερές δράσεις κατά ανθρώπινης υγείας, μικροπαραγωγών, καταναλωτών, λαών και περιβάλλοντος. Το 2007 η Monsanto απασχολούσε 18 χιλιάδες εργαζόμενους σε 50 χώρες. Οι τιμές της μετοχής της συνέχισαν να αυξάνουν και τα κέρδη της έφτασαν το 1 δις δολλάρια. Οι μετοχοί της πολύ γνώριμα ονόματα τραπεζών, ταμείων συντάξεων αλλα….και μικροεπενδυτές!
Monsanto: Μια δύναμη ικανη να φτάσει στο πιάτο σας.

Καλή όρεξη!

Πώληση 4 Α340-300 Airbus: Ξεπλένοντας μία απάτη με ένα σκάνδαλο...

Το πρώτο σκάνδαλο της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι γεγονός και αποτελεί - όπως άλλωστε αποτελεί και η ίδια η κυβέρνηση - συνέχεια ανάλογης απόφασης της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Χθες, λίγες ώρες πριν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή η κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αγαπημένο παιδί της πράσινης διαπλοκής, υπέγραψε την απόφαση πώλησης από το ελληνικό Δημόσιο, των τεσσάρων αεροσκαφών τύπου Airbus A340-300, που χρησιμοποιούσαν η παλιά «Ολυμπιακή Αεροπορία» και οι «Ολυμπιακές Αερογραμμές».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, "η πώληση αυτή είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής και συνιστά υποχρέωση της χώρας, αφού είχε αποφασιστεί έπειτα από δημόσιο διαγωνισμό, ο οποίος έληξε με επιτυχία τον περασμένο Αύγουστο, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα"!

Στο διαγωνισμό αυτό πλειοδότης ανακηρύχθηκε η εταιρεία Apollo Aviation Group, η οποία και προσέφερε το μεγαλύτερο τίμημα (40,4 εκατ. δολάρια) μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν στην τελική φάση της διαδικασίας.

Φυσικά δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από ξέπλυμα χρήματος από το σκάνδαλο Λ.Λαυρεντιάδη, μια υπόθεση που σε ότι αφορά το σκέλος των Αirbus την οποία είχε αποκαλύψει το defencenet.gr στις 2 Ιανουαρίου 2012 και τεκμηρίωσε με σειρά δημοσιευμάτων. Από τότε κανείς δεν τόλμησε να βάλει την υπογραφή του για το ξέπλυμα του χρήματος σου σκανδάλου μέχρι χθες που ο Γ.Σουρνάρας αιφνιδιαστικά και επαναλαμβάνουμε πριν λάβει καν ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση στην Βουλή, "ξεφορτώθηκε" τα αεροσκάφη.

Ας δούμε τον βόθρο που κρύβεται πίσω από το θέμα και ας αναλογιστούμε απλά το τι έρχεται, όταν τάνουν στο σημείο να ξομιμοποιήσουν εκουσίως ή ακουσίως κανονικό ξέπλυμα "μαύρου χρήματος"..

Η υπόθεση της πώλησης των τεσσάρων Airbus A340-300 της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, όχι μόνο για το εξευτελιστικό τίμημα των 40 εκατ. ευρώ πρόκειται περισσότερο περί δωρεάς, παρά πώλησης.

Και μπορεί το τίμημα να ήταν σκανδαλώδες, αλλά τελικά αυτό ήταν το ολιγότερο: Η προέλευση αυτών των χρημάτων και για το ποιοι κρύβονται πίσω από την αγορά. Πίσω από την μυστηριώδη «αμερικανική» εταιρεία, με έδρα… τα νησιά Kέϊμαν, την Apollo Aviation που τα αγόρασε.

Πέντε υπουργοί της κυβέρνησης Λ.Παπαδήμου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος και οι υπουργοί Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μ. Βορίδης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνης, είχαν υπογράψει τότε ως μέλη της διϋπουργικής την πώληση-δωρεάν των Airbus.

Ας δούμε από την αρχή την υπόθεση: Κατά την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ο νέος ιδιοκτήτης Marfin Group δεν ήθελε να κρατήσει τα τέσσερα αεροσκάφη γιατί σκόπευε να περικόψει, όπως και έκανε τις υπερατλαντικές πτήσεις και έτσι τα τέσσερα αεροσκάφη, σχετικά νεότευκτα (παράδοσης 1999) έμειναν στην ιδιοκτησία του κράτους. Η Π.Α. με αρχηγό τον Β.Κλόκοζα είχε ενδιαφερθεί το 2010 για τα αεροσκάφη, προκειμένου να μετατραπούν σε εναέρια τάνκερ, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε, για άγνωστους λόγους.

Μία εταιρεία, η Cirrus το 2009 προσφέρει 97 εκατ. αλλά η υπόθεση δεν προχωρά για επίσης άγνωστους λόγους. Ο δεύτερος διεθνής ανοικτός διαγωνισμός προκηρύχθηκε από τη ΔΕΑΑ στις αρχές του 2011, πριν την ίδρυση του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας του Δημοσίου, και το στάδιο των τελικών προσφορών έληξε στις 20 Ιουνίου 2011.

Πλειοδότης ανακηρύχθηκε τον Αύγουστο του 2011 η Apollo Aviation Group, η οποία και προσέφερε το μεγαλύτερο τίμημα (40,4 εκατ. δολάρια) μεταξύ των εταιριών που συμμετείχαν στην τελική φάση της διαδικασίας. Αυτό αναφέρει η σημερινή απάντηση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων. Και εδώ έχουμε μία πρώτη σύγκρουση με την... λογική: Πλειοδότης η Apollo Aviation Group, αλλά σύμφωνα με προγενέστερη ανακοίνωση στην Διαύγεια, της κυβέρνησης η αποτίμηση της αξίας των Airbus, έγινε στις … 23 Δεκεμβρίου από την εταιρεία SL Εngineering & Services!

Το γράφουν στην Διαύγεια: «Την από 23 Δεκεμβρίου 2011 επιτόπια και ενδελεχή αποτίμηση της αξίας των Αεροσκαφών που διενεργήθηκε από τον ανεξάρτητο σύμβουλο αποτίμησης εταιρία SL ENGINEERING & SERVICES». Άρα αποτιμήθηκαν και πουλήθηκαν τα αεροσκάφη την ίδια μέρα του Δεκεμβρίου, στον πλειοδότη που είχε αναδειχθεί με πλήρη μυστικότητα από τον … Αύγουστο!

Δηλαδή είχαν ανακηρύξει πλειοδότη τέσσερις μήνες πριν την αποτίμηση (!) την οποία έκανε μία εταιρεία ακόμα πιο μυστηριώδης από την Apollo. Μέχρι εδώ και σε σχέση με την τιμή που πουλήθηκαν τα αεροσκάφη θα ήταν ένα απλό, συνηθισμένο … κρατικό σκάνδαλο.

Αλλά ακριβώς ένα χρόνο πριν στα κεντρικά γραφεία της Proton Bank, στις 24 Δεκεμβρίου (κάποιοι φαίνεται έχουν για γούρι να κάνουν χρυσοφόρες μπίζνες παραμονές Χριστουγέννων) εμφανίζεται στα γραφεία της αμαρτωλής Proton Bank του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο επενδυτικός όμιλος Sciens του επιχειρηµατία Γ.Ρ., και ζητεί δανειοδότηση 35 εκατ. ευρώ. Τυχαίο; Όχι και τόσο.

Όπως γράφει το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για το σκάνδαλο της Proton Bank, η κυρία Βασιλική Αθανάσογλου, εκτός από σύζυγος του τότε διευθύνοντος συµβούλου της Proton κ. Αντώνη Αθανάσογλου, στενού συνεργάτη, για την ακρίβεια υπαλλήλου αφού ήταν μεγαλομέτοχος της Proton Bank, του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είναι και συνεργαζόμενη δικηγόρος με τον επενδυτικό όμιλο.

Για την ακρίβεια στις 24 Δεκεμβρίου 2010 εμφανίζεται στην Proton Bank και αιτείται δάνειο 35 εκατ. ευρώ για «κτηματομεσιτικές δραστηριότητες» η θυγατρική της Sciens, η Cyprus Properties & Holdings Ltd, η οποία ιδρύθηκε την … Παρασκευή 24 ∆εκεµβρίου 2010 ως offshore εταιρεία µε έδρα τις νήσους Κέιµαν!

Την ίδια ηµέρα, της ίδρυσής της, παραµονή Χριστουγέννων, η Cyprus Properties & Holdings Ltd, κατέθεσε αίτηση στην Proton Bank για δάνειο 35 εκατ. ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε την Τετάρτη 29 ∆εκεµβρίου και ... εκταµιεύθηκε αυθηµερόν!

Ωστόσο, όπως σηµειώνουν οι ελεγκτές της ΤτΕ, το επίσηµο εισηγητικό έγινε δύο µήνες µετά, στις 21 Φεβρουαρίου 2011! Σ’ αυτό, προσθέτουν, αναφέρεται ότι «το δάνειο θα χρησιµοποιηθεί για επενδυτική εξαγορά στον χώρο του real estate, χωρίς ωστόσο να δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις, αν και η εκταµίευση είχε ήδη πραγµατοποιηθεί».

Η πώληση των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα καλύπτονταν το δάνειο της Sciens προέρχεται από την εκτίμηση της ίδιας της εταιρείας και οι δανειακές ροές του fund στηρίζονται στη γενική ρευστότητα του ήδη υπερδανεισμένου ομίλου Sciens, όπως σημειώνει η ΤτΕ. Τελικός δικαιούχος της Cyprus (δικαιοδοσία Κέιμαν) είναι το Fund Sciens.

Μια άλλη εταιρεία του ίδιου συγκροτήματος, η Ζ ΜΑΝ Cyprus (κυπριακή), δίνει μηδενικά μερίσματα τα δύο τελευταία πριν από την δανειοδότησή της χρόνια και δανειοδοτείται από την Ρroton από το 2007, έχοντας ρυθμίσει δύο φορές το δάνειό της κι έχοντας ένα υπόλοιπο χρηματοδότησης, στο τέλος Μαρτίου του 2011, ύψους 8,2 εκατ. ευρώ.

Η Sciens Διεθνών Συμμετοχών, που δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει την αποπληρωμή των δανείων της (το ύψος του ενός είναι της τάξης των 70 εκατ. ευρώ) προς την Τράπεζα Πειραιώς, παίρνει βραχυπρόθεσμο δανεισμό 25 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton, εκτός από τα 35 της θυγατρικής.

Συνολικά ο όμιλος Sciens Διεθνών Συμμετοχών, παρατηρεί η ΤτΕ, αυξάνει κατά 60 εκατ. ευρώ το 2010 τον δανεισμό του από την Proton, ενώ παράλληλα οι δανειακές του υποχρεώσεις, ύψους 22 εκατ. ευρώ, προς την Τράπεζα Πειραιώς που έληγαν το 2010, μετατίθενται για το 2011 και το 2013...

Εν πάση περιπτώσει η σχέση του fund Sciens με την Proton Bank του Λ.Λαυρεντιάδη μπορεί να περιγραφεί ως πατέρα προς γιου: Όποτε ξεμένει ο γιος ζητάει λεφτά και τα παίρνει την ίδια ημέρα. Μόνο που τα λεφτά του πατέρα είναι τα λεφτά των μετόχων της τράπεζας που τελικά πληρώθηκαν από τους Έλληνες φορολογούμενους με τον πρόσφατο νόμο που έγινε ειδικά για την Proton Bank και πρόκειται για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ…

Φαίνεται όμως ότι στα Κέϊμαν, τον παράδεισο των υπεράκτιων εταιρειών η Sciens, έχει ήδη κάνει ενδιαφέρουσες γνωριμίες: Βρίσκει κάποιους ανθρώπους οι οποίοι αγοράζουν αεροσκάφη σε τιμή ευκαιρίας και τα μεταπωλούν είτε ολόκληρα είτε ως ανταλλακτικά. Και αποφασίζει, να μπει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυτής. Ποια είναι η νέα επένδυση του fund Sciens; Ο ... νυν αγοραστής των Airbus 340-300. Η Apollo Aviation!

Όπου το 2010 η Sciens, όπως μας πληροφορεί και το site της Apollo (.http://www.apollo.aero/pr/4) αναζητεί και άλλους επενδυτές για την εταιρεία ΤΟΥΣ. Πληροφορίες μας λένε, ότι στο fund ανήκει το 50% της Apollo, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.

Πόσο πουλήθηκαν-χαρίστηκαν τα τέσσερα Airbus; 40 εκατ. ευρώ. Πόση ήταν η δανειοδότηση-σκάνδαλο της Sciens, που αναφέρεται στο πόρισμα των ελεγκτών της ΤτΕ; 35 εκατ. ευρώ! Είχε άλλο ρευστό η Sciens; «Όχι» λέει η TτΕ. «Υπερδανεισμένη» την χαρακτηρίζει. Ποιος κρύβεται πίσω από την Apollo Aviation; Η Sciens. Eλληνική, ελληνικότατη. Τόσο ελληνική, όσο και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης…

Στην απάντηση της Διϋπουργικής στις 3/01/2012 διαβάζουμε επι λέξει για την διαδικασία που επιλέχθηκε προκειμένου να δικαιολογηθεί η επιλογή της offshore Apollo Aviatin Group:

«3. Ο δεύτερος διεθνής ανοικτός διαγωνισμός προκηρύχθηκε από τη ΔΕΑΑ στις αρχές του 2011, πριν την ίδρυση του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας του Δημοσίου, και το στάδιο των τελικών προσφορών έληξε στις 20 Ιουνίου 2011. Πλειοδότης ανακηρύχθηκε τον Αύγουστο του 2011 η Apollo Aviation Group, η οποία και προσέφερε το μεγαλύτερο τίμημα (40,4 εκατ. δολάρια) μεταξύ των εταιριών που συμμετείχαν στην τελική φάση της διαδικασίας. Οι άλλες τρεις εταιρείες που συμμετείχαν στην τελική φάση της διαδικασίας ήταν η AerSale Inc. (35 εκατ. δολάρια), η AAR Corp. (33,6 εκατ. δολάρια) και η Universal Asset Management Inc. (24,04 εκατ. δολάρια). Επισημαίνεται επίσης ότι κάποιες εταιρίες εξέφρασαν ενδιαφέρον για τα αεροσκάφη ατύπως και εκτός του πλαισίου της διαγωνιστικής διαδικασίας, συνεπώς δεν μπορούσαν να ληφθούν υπόψη σύμφωνα με τον νόμο».

Αν ανατρέξει κάποιος όμως στην προκήρυξη ( http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/e9/b4/b7/e9b4b70cce3760fb6e2beb30be071040e6245d52/application/pdf/RFP+Airbus_Appraisal+230611.pdf ) διαπιστώνει ότι στις 20 Ιουνίου που υποτίθεται είχε λήξει η προθεσμία κατάθεσης των προσφορών, δεν είχαν καν ζητηθεί οι τελικές προσφορές!

Αυτές, όπως φαίνεται από το έγγραφο που έχουμε στην διάθεσή μας και αναγράφεται στο σχετικό link έγινε στις 23 Ιουνίου! Με καταληκτική ημέρα προσφοράς την 30 Ιουνίου: «Interested parties may submit their applications in writing, together with any other information that may consider necessary or appropriate, either in hard copy at the offices of the State Secretariat for Asset .Restructuring and Privatisation (8 Karageorgi Servias Street, Athens, 6th floor), or via email at the e-mail address ssarp@minfin.gr. Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε until the 30th of June 2011, 14:00 Athens time».

Άρα και η Διϋπουργική είπε ψέματα! Και εδώ πλέον έχουμε μια σειρά ψευδολογιών και "συμπτώσεων" που σαφώς, ας είμαστε μετριοπαθείς, αφού τα πράγματα μιλάνε μόνα τους, προβληματίζουν:

Η αποτίμηση, γίνεται την ημέρα της πώλησης, στις 23 Δεκεμβρίου. Η εταιρεία που κάνει την αποτίμηση μέσα σε μία ημέρα η SL, παντελώς άγνωστη στο χώρο των αξιολογήσεων αεροπορικού υλικού μάλλον έχει δημιουργηθεί για να κάνει ειδικά αυτή την αποτίμηση (το όνομα "SL" μπορεί να το πήρε και από το μοντέλο της Μερσεντές που χρησιμοποιεί κάποιος από τους υπουργούς που έβαλαν την υπογραφή…).

Και στους εκτιμητές κατά σατανική σύμπτωση περιλαμβάνεται και η πανταχού παρούσα (κάτι σαν το Άγιο Πνεύμα - συγχώρα μας Θεέ μου) Lazard η οποία από τότε που εμφανίστηκε δια χειρών Ε.Βενιζέλου και Χ.Παμπούκη στα οικονομικά πράγματα της Ελλάδας, είναι μέσα σε ΟΛΕΣ τις σημαντικές δουλειές του δημοσίου.

Εμείς έχουμε μόνο μία ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα: Τα γνώριζε όλα τα παραπάνω; Γιατί δεν θέλουμε, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ένας υπουργός Οικονομικών θέλει να ξεκινήσει την καριέρα του με ένα τέτοιο "καραμπινάτο" σκάνδαλο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΟΧΙ στην κατάργηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Tο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει την απλή αναλογική στις εκλογές της τοπικ...