Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Αυτόνομη Παρέμβαση: Μας πήραν τους μισθούς δεν θα μας πάρουν και τα σπίτια μας


Αυτοί είναι οι δήμοι που θα προσλάβουν 40.000 εποχικούς υπαλλήλους

 
Ανοίγει στις αρχές Σεπτεμβρίου η αυλαία για τις προσλήψεις 40.000 εποχικών υπαλλήλων σε δήμους όλης της χώρας, στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, 40.000 θέσεις θα καλύψουν άνεργοι με πεντάμηνες συμβάσεις και 10.000 θέσεις θα καλύψουν άνεργοι με επτάμηνες συμβάσεις εργασίας. Ηδη για τις πρώτες 40.000 θέσεις έχει ολοκληρωθεί η κατανομή των θέσεων. Επισημαίνεται ότι όσοι απασχοληθούν στα προγράμματα αυτά θα έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ένσημα.
Οι ειδικότητες που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, είναι ΔΕ κατεύθυνσης πληροφορικής, ΠΕ, ΤΕ διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, διοίκηση επιχειρήσεων, ΔΕ διοικητικοί, καθώς και ΥΕ γενικών καθηκόντων, ΠΕ, ΤΕ, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι ειδικής αγωγής, ψυχολόγοι φυσιοθεραπευτές, ΔΕ βοηθοί βρεφοκόμοι, νοσηλευτές, καθώς και ΥΕ γενικών καθηκόντων.
Στο Χαλάνδρι προβλέπονται 205 θέσεις
 
 
Γ.Γ.

Να γιατί θα πνιγούμε στo Xαλάνδρι και σε όλη την παραρεμάτια περιοχή για μια ακόμη φορά το χειμώνα, και δεν θα μπορούμε να αναπνεύσουμε από τη ρύπανση και τον καύσωνα, το καλοκαίρι.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 
Λ.ΠΕΝΤΕΛΗΣ 86152 34 ΧΑΛΑΝΔΡΙΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Να γιατί θα πνιγούμε στo Xαλάνδρι και σε όλη την παραρεμάτια περιοχή  για μια ακόμη φορά το χειμώνα,  και  δεν θα μπορούμε να αναπνεύσουμε από τη ρύπανση και τον καύσωνα,  το καλοκαίρι.

Στην Αττική, το μοναδικό ρέμα,  που δεν έχει όλο μπαζωθεί,  χτιστεί, καταντήσει υποδοχέας λυμάτων και σκουπιδότοπος,  είναι πράσινο, πανέμορφο, με πλούσια πανίδα και χλωρίδα, παρά τις κατά καιρούς «φιλότιμες» προσπάθειες των κερδοσκόπων με την αρωγή των δημοτικών αρχών αλλά και της κεντρικής εξουσίας, είναι η Ρεματιά Πεντέλης – Χαλανδρίου, που διατρέχει μια πυκνοκατοικημένη περιοχή 200.000 κατοίκων, φιλοξενεί μέρος της Αττικής οδού και άλλες  μεγάλες οδικές αρτηρίες.
Το Ρέμα λοιπόν αυτό υπάρχει,  χάρις σε ένα Π Δ/γμα [659/Δ/1995]  και τον αγώνα των κατοίκων μέσω ενός συλλόγου {Για την προστασία του περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου} ο οποίος,  επί 20 χρόνια αγωνίζεται και παρεμβαίνει, εκεί όπου η πολιτεία απουσιάζει ή πράττει το αντίθετο.
Και έρχεται τώρα το Υπουργείο Περιβάλλοντος [ΥΠΕΚΑ] να τινάξει στον αέρα  όλη αυτή την προσπάθεια,  με την παράγραφο 10  στο άρθρο 51 του  νόμου με τίτλο « αντιμετώπιση αυθαίρετης δόμησης, περιβαλλοντικό ισοζύγιο και άλλες διατάξεις»

Σύμφωνα με την παράγραφο αυτή 
        « Για τις εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως.... περιοχές δεν ισχύουν τα όρια και οι ειδικές ρυθμίσεις που προβλέπονται από τις ειδικές διατάξεις των Προεδρικών Διαταγμάτων προστασίας. Για την έγκριση άδειας δόμησης και την άδεια δόμησης,  ως όρια των περιοχών προστασίας νοούνται τα όρια των εγκεκριμένων σχεδίων... κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη»
Αργότερα προστέθηκε το ακόλουθο εδάφιο:
«Τα ως άνω δεν εφαρμόζονται στις περιπτώσεις όπου από τις ειδικές διατάξεις των Προεδρικών Διαταγμάτων προβλέπονται ειδικές χρήσεις γης σε οικοδομικά τετράγωνα, καθώς και σε δασικές περιοχές και αρχαιολογικούς χώρους «
Όμως, και με την ανωτέρω προσθήκη, δεν λύνονται τα προβλήματα, αντίθετα,λόγω της ασάφειάς της δημιουργεί περισσότερα απ’ όσα υποτίθεται ότι λύνει.. Εξ άλλου αυτή τη στιγμή λειτουργεί με εντολή του κ Υπουργού ΠΕΚΑ ομάδα εργασίας για την επικαιροποίηση του ανωτέρω Π Δ/τος και οι κανόνες χρηστής διοίκησης επιβάλλουν  κατά τη γνώμη  μας να εξαιρεθεί αυτό μέχρι να ολοκληρωθούν  οι εργασίες της  
Η εφαρμογή της ανωτέρω παραγράφου  σημαίνει για τη Ρεματιά, πως είναι στην ευχέρεια των δημοτικών αρχών να αποχαρακτηρίσουν περιοχές κοινόχρηστου πράσινου και να τις εντάξουν στη δόμηση, ασκώντας περαιτέρω πίεση στον προστατευόμενο βιότοπο και σε χώρους οι οποίοι έχουν τις προϋποθέσεις του εύρους να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή λεκάνης κατάκλισης,  που μειώνει τα πλημμυρικά φορτία τα οποία  προκαλούν καταστροφές στις κατάντη περιοχές, με κάθε έντονη βροχόπτωση.  Καί  το παράδειγμα αυτό δεν είναι φανταστικό, αφού εκκρεμεί ήδη ένα τέτοιο αίτημα αποχαρακτηρισμού στο Δήμο Πεντέλης. Επίσης οι παραρεμάτιοι δρόμοι, από πεζόδρομοι ή  ήπιας κυκλοφορίας , όπως προβλέπεται,  μπορούν να γίνουν μεγάλης, τα προκήπια των παραρεμάτιων οικοδομών προς την πλευρά του Ρέματος, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, , αποθήκες  ή για να στεγάσουν ταβέρνες [ άλλος μοχλός πίεσης αυτός]  αντί να είναι φυτεμένοι κατά 80%, όπως προβλέπει το διάταγμα. Οχλούσες χρήσεις και/ή επικίδυνες  θα μπορούν επίσης να εγκατασταθούν στη Β’ ζώνη προστασίας, όπως βενζινάδικα, συνεργεία αυτοκινήτων και φυσικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος,  για την υποστήριξη των οποίων χαρακτηρίστηκε κατά το παρελθόν Δήμαρχος ως ασκών ακραία μορφή κακοδιοίκησης. [ Πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη  11802/1999]
Σας παρακαλούμε να ενώσετε τη φωνή σας με τη δική μας,  ώστε να καταργηθεί  η εν λόγω διάταξη, η οποία συν τοις άλλοις είναι και αντισυνταγματική,  αφού τροποποιεί επί τα χείρω τη νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος,  κατά παράβαση του άρθρου 24 του Συντάγματος.Για το ΔΣ
                 Η Πρόεδρος                              Η Γεν Γραμματέας

                  Νένα Ρήγα                               Κέλλυ Δάνου

Από 14 Αυγούστου, οι αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού 2013- 2014Την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου (14 Αυγούστου 2013), ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013- 2014».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο αριθμός των ωφελουμένων από το νέο πρόγραμμα ανέρχεται στα 110.000 άτομα.

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας έως έξι ημέρες (από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις) που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 16η Σεπτεμβρίου του 2013 έως την 31η Ιουλίου του 2014 σε τουριστικά καταλύματα που έχουν συμπεριληφθεί στο μητρώο παρόχων του ΟΑΕΔ. 

Η επιδότηση θα πραγματοποιηθεί με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού στους δικαιούχους που θα επιλεγούν κατόπιν διαδικασίας μοριοδότησης.

Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους και μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 14:00 οι δικαιούχοι οφείλουν να προσέλθουν στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) της περιοχής τους για την εκτύπωση και υπογραφή της αίτησης και για την επίδειξη/ υποβολή των δικαιολογητικών της δημόσιας πρόσκλησης.

Οι υποψήφιοι πάροχοι (ξενοδόχοι κλπ):

α) Επισκέπτονται το ΚΠΑ της περιοχής τους προκειμένου να παραλάβουν κλειδάριθμο για την αίτησή τους και την πρόσβαση στο σύστημα.

β) Υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 15:00.

Όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των παρόχων, όπως αυτά ορίζονται στη δημόσια πρόσκληση, θα σαρώνονται και θα αποστέλλονται στις αρμόδιες υπηρεσίες ηλεκτρονικά μέχρι την ως άνω καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεών τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από τη δημόσια πρόσκληση (www.oaed.gr).

http://www.newsit.gr/, 13/8/2013

Λιβύη: Ποιος είναι ο Σαίφ αλ Ισλάμ Καντάφι

Γράφει ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος       Ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ Καντάφι είναι ο δεύτερος γιος του Μουαμάρ Καντάφι, ηγέτη της Λιβύης από το 1969 έως ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις