Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΥΠΕΣ προς δημάρχους: Μην στηρίζετε νομικά τον δικαστικό αγώνα των συμβασιούχων – θα υπάρξουν κυρώσεις

Αυστηρή σύσταση προς τους δημάρχους και τις Νομικές Υπηρεσίες των δήμων να μη συμβάλλουν με τη στάση τους στα δικαστήρια στη μονιμοποίηση συμβασιούχων των Ο.Τ.Α., απευθύνει με σχετικό του έγγραφο το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως τονίζεται από τους κ.κ. Μιχελάκη και Γρηγοράκο, οι ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα καλύπτουν τις εποχικές ή παροδικές ανάγκες τους, καθώς και τις ανάγκες των προγραμμάτων ή των έργων που υλοποιούν με συγχρηματοδότηση από διεθνείς οργανισμούς ή από εθνικούς πόρους, με την πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή με τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, ενώ συμμετέχουν και σε προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, προσλαμβάνοντας ανέργους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Οι ως άνω συμβασιούχοι οφείλουν να αποχωρούν από τις υπηρεσίες με τη λήξη της διάρκειας των συμβάσεών τους, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, η δε μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου απαγορεύεται ρητά από το άρθρο 103 του Συντάγματος.

Εντούτοις, σημειώνει το υπουργείο, επί σειρά ετών παρατηρείται το φαινόμενο της αναγνώρισης τέτοιου τύπου συμβάσεων ως εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων, οι οποίες καθίστανται τελεσίδικες και αμετάκλητες άρα και υποχρεωτικές για τη διοίκηση (ν. 3068/2002). Σε ορισμένες περιπτώσεις τα αρμόδια όργανα των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων αποδέχονται τα αιτήματα των αγωγών, συνομολογούν ότι με τις συμβάσεις αυτές καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες τους και δεν ασκούν τα προβλεπόμενα τακτικά και έκτακτα ένδικα μέσα κατά των αποφάσεων αυτών, ως οφείλουν για την προάσπιση των συμφερόντων τους.

Αποτέλεσμα των πρακτικών αυτών, σημειώνει η ηγεσία του υπουργείου, είναι η κατάταξη συμβασιούχων σε προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των φορέων αυτών, καταστρατηγώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο σύστημα προσλήψεων του ν.2190/94, όπως ισχύει και για τους φορείς αυτούς και επιβαρύνοντας τους προϋπολογισμούς τους με μη προγραμματισμένες δαπάνες.

Το Υπουργείο Εσωτερικών σημειώνει πως, «αυτή η τακτική έρχεται σε αντίθεση με το «πάγωμα» των προσλήψεων στους ΟΤΑ, ενώ εμποδίζεται – με τον κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις – η πρόσληψη στους δήμους επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ».

Το ΥΠ.ΕΣ., τονίζοντας ότι έχει προειδοποιήσει και στο παρελθόν για αυτά τα φαινόμενα, προειδοποιεί τους αιρετούς ότι, συνέχιση αυτής της τακτικής «δύναται να ενεργοποιήσει από πλευράς σας τη διαδικασία των άρθρων 233 επομ. του ν. 3852/2010 περί πειθαρχικής ευθύνης αιρετών»

H ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ! 

ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ... ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ!!!!

ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟ ΝΟΜΟ (ΚΑΙ ΑΜΑ ΠΑΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΏΣΟΥΜΕ ΧΡΙΣΜΑΤΑ).

ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ - ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ - ΦΟΥΧΤΕΛ - ΤΡΟΙΚΑ!

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

Η Περιφέρεια Αττικής να απαιτήσει τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ώστε να αντιμετωπιστεί το νέφος της αιθαλομίχληςΜετά από αίτημα της Παράταξής μας έγινε συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τρίτη 30/12/2013, για το μείζον θέμα του τοξικού νέφους της αιθαλομίχλης που είναι αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής αναφορικά με το πετρέλαιο θέρμανσης. Ζητήσαμε την λήψη πολιτικών πρωτοβουλιών της Περιφέρειας προς την Κυβέρνηση με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Περιφερειάρχης κ.Ι Σγουρός και η Παράταξη του επιτέλους αναγκάστηκαν να αποδεχτούν την αναγκαιότητα γνωστοποίησης της απόφασης που πήρε πριν από δύο μήνες το Περιφερειακό Συμβούλιο για μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, αφού όλο αυτό το διάστημα δεν έλαβε καμία σχετική πρωτοβουλία. Αποφασίστηκε να σταλεί ανοιχτή επιστολή που θα απευθύνεται στον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των Κομμάτων και να γίνει εκτενής συζήτηση ώστε να αποφασιστούν περαιτέρω ενέργειες για το θέμα αυτό στην επόμενη συνεδρίαση του Π.Σ. στις 16/01/2014.

Εμείς ως Περιφερειακή Παράταξη θα παρακολουθούμε την εξέλιξη και σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε και να πιέζουμε προς όφελος των πολιτών, ώστε το Περιφερειακό Συμβούλιο να παίξει το ρόλο του ως Αυτοδιοικητικός θεσμός έκφρασης της κοινωνίας και να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες προς την Κυβέρνηση απαιτώντας τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤON ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΩΝ & ΚΟΙΝ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ


ΦΕΥΓΟΥΝ .... ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! ΚΟΥΙΖ ...

ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ .... ΟΞΩ ΑΠΟ ΔΩ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ;;;

(Αύριο θα βάλουμε άλλο κουίζ: Ποιος θα μείνει τελικά εδώ ...)

ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΟΥ ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΥ! 5 ΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΤΑ ΤΗΣ .... ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΛΥΠΟΘΥΜΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΟΠΟΥ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ...Αυτά είπε ο Αεικίνητος Δήμαρχος Χαλανδρίου Γεώργιος Κουράσης πέρυσι κατά την κοπή της πίτας του συνδυασμού του.

"Ξεκινήσαμε ένα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα παιδικής διατροφής και παχυσαρκίας, ενώ πετύχαμε να διοργανώσουμε τον μεγαλύτερο σε συμμετοχή αγώνα δρόμου στα Βόρεια Προάστια τον ≪ΑΓΩΝΑ ΡΕΜΑΤΙΑΣ≫ με συμμετοχή πάνω από 1500 αθλητές."

Να εδώ θα βρείτε όλο το ρεπορτάζ που είχαμε αναδημοσιεύσει τότε, από "σοβαρή" εφημερίδα που χρηματοδοτείται για να τον καλύπτει (αλλά οι άνθρωποι δημοσιογράφοι είναι, δεν είναι μάγοι).

ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕ ΔΙΣΚΟΙ! ΓΚΡΑΝ ΣΟΥΞΕ!


Και είχαμε σχολιάσει - πριν βγει το θέμα Τομπούλογλου (πάλι ένα χρόνο πριν τους άλλους):

Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ: Στα παιδιά που δεν έδιωξε από τους παιδικούς σταθμούς εφάρμοσε ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ενώ τα άλλα 400 που έδιωξε εντάχθηκαν με επιτυχία στο πρόγραμμα κατά της ... παχυσαρκίας.

Και τότε έλεγαν "έλα μωρέ, οι γκρινιάρηδες ....".

Τώρα να μην τα λέμε έμεις και γινόμαστε πάλι μουρτζούφληδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ATHENSPRESS  - δεν το γράψαμε εμείς ΑΡΗ "ΕΞΑΔΕΛΦΕ", αρκετές μαλακίες είπες (άσχετο) - γι' αυτό δεν έχει μέσα το Χαλάνδρι. 

Αλλά όμως το ΚΕΙΜΕΝΟ, Η ΕΙΔΗΣΗ, Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ, Η ΑΝΑΛΥΣΗ έχει την αξία της άσχετα ποιος την έγραψε (δεν τα μάθατε αυτά οι ... αιώνιοι βολεμένοι καθεστωτικοί συνδικαλιστές του δημοσίου, θα σας τα μάθουμε όμως!)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ!


“ Είναι τραγικό, όμως, όταν η ελληνική κοινωνία είναι στα όρια ανθρωπιστικής κρίσης, τα εκατομμύρια κοινοτικά ή μη ευρώ να μοιράζονται σε συγκεκριμένο αριθμό εταιρειών και ανθρώπων στο όνομα της κοινωνίας χωρίς την ωφέλειά της ”

Τον περασμένο Οκτώβρη, το totekmirio.gr είχε δημοσιεύσει έρευνα με τίτλο:  Με μελέτες παχυσαρκίας εξαλείφουν την ασιτία στη χώρα μας και αφορούσε στα προγράμματα παιδικής παχυσαρκίας, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ.   

Από την έρευνα αυτή, είχε γίνει σαφές ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων  δαπανάται για υλοποίηση έργων με σχεδόν μηδενική αξία για την κοινωνία και κόντρα στις πραγματικές σημερινές ανάγκες της.

Μεταξύ των φορέων υλοποίησης του προγράμματος παχυσαρκίας είναι και το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» με τη διαχείριση ποσού ύψους 2.964.518,70 ευρώ, για τη διεξαγωγή Πανελλαδικής Έρευνας και την εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας.


Προς την "πολιτισμένη" δύση, τον λεγόμενο "αναπτυγμένο" δυτικό πολιτισμό:


http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

Ξεσάλωσαν τα λαμογια οι γερμανοι με ειρωνικά δημοσιεύματα κατα της Ελλάδας. Τους αφιερώνουμε ενα… Βρετανικό δημοσιευμα!

20140101-161620.jpg


 ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ: Independent – ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κράξιμο στην Μέρκελ! “Αυτή που μιλούσε για την διαφθορά στην Ελλάδα, τωρα απολογείται για μίζες”!!

Εν μέσω αμφισβητήσεων και ειρωνικών δημοσιευμάτων, η Ελλάδα αναλαμβάνει από σήμερα την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για το 1ο εξάμηνο του 2014 (Ιανουάριος – Ιούνιος 2014) για 5η φορά από την ένταξή της στην ΕΕ το 1981.
Ο γερμανικός τύπος ασχολείται καθημερινά με την Ελλάδα, με αιχμηρά δημοσιεύματα, σχετικά με την ικανότητα μιας χώρας, που ζει με δανεικά, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον Guardian, έκανε λόγο για τη “μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας” να αποδείξει σε όλους ότι είναι μια κανονική χώρα, παρά την οξύτατη οικονομική κρίση, που βιώνει.
Η χώρα μας, αναλαμβάνοντας την προεδρία, θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις, όπως η αντιμετώπιση της παράνομης
μετανάστευσης και η οικονομική ανάκαμψη.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, το περιοδικό der Spiegel, κάνει σύγκριση ανάμεσα στην προηγούμενη ελληνική προεδρία το 2003, όταν το θέμα ήταν η ένταξη στην ΕΕ χωρών των Βαλκανίων, η Αθήνα προετοίμαζε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η οικονομία της έτρεχε πιο γρήγορα από την υπόλοιπη ευρωζώνη, και στη σημερινή.
“Όταν αυτήν την εβδομάδα ο πρωθυπουργός Σαμαράς βρεθεί στο επίκεντρο των εορτασμών για την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας, το βασικό θέμα δεν θα είναι η διεύρυνση, αλλά το ερώτημα εάν το πιο προβληματικό παιδί της ΕΕ μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστος ευρωπαίος παίκτης, ή εάν το χάος και η αστάθεια θα παραλύσουν τη χώρα και την Ευρώπη”, αναρωτιέται ο αρθρογράφος.
Επικαλούμενος πηγές των Βρυξελών προβλέπει επίσης μια δύσκολη προεδρία όχι τόσο στο οικονομικό της σκέλος και διευκρινίζει: “πολύ περισσότερο πρόκειται για επαπειλούμενη χρεοκοπία δομών, όταν από τον Απρίλιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λόγω των εκλογών του Μαΐου θα λειτουργεί υποτυπωδώς. Σε αυτές τις εκλογές θα μπορούσαν να αναδειχθούν οι ακραίες δυνάμεις από τον αριστερό και ακροδεξιό χώρο της αντιπολίτευσης. Σε περίπτωση που η Ελλάδα αποστείλει αυτό το ‘φάντασμα’ στις Βρυξέλλες, το σοκ θα μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση της χώρας” υπογραμμίζει το περιοδικό.
Βασικοί άξονες θεματολογίας της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας θα είναι:
*Η Διεύρυνση, με ειδικότερη έμφαση στην ενίσχυση της Ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων, στην περιφερειακή συνεργασία, στην προώθηση θεσμών για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την δημοκρατία στην Ευρώπη και την ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας σε Περιφερειακό επίπεδο.
*Η Προώθηση της Ανάπτυξης και της Εργασίας μέσω της προώθησης των στόχων της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής, της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων συμπεριλαμβανομένων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, της θεσμοθέτησης κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στα θέματα της ενέργειας με έμφαση στην ενεργειακή επάρκεια, καθώς επίσης της αυξημένης χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ανάδειξης της Ευρώπης ως σημαντικό τουριστικό προορισμό.
*Τα Θέματα ανθρώπινης κινητικότητας μέσω της προώθησης μιας ανοιχτής και ασφαλούς Ευρώπης στην υπηρεσία των πολιτών της, στο πλαίσιο του Προγράμματος της Στοκχόλμης για την πολιτική και την επιχειρησιακή ατζέντα της ΕΕ στους τομείς της Δικαιοσύνης και των Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς επίσης της προώθησης μίας ενιαίας προσέγγισης στη μετανάστευση και το κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου, με δίκαιη κατανομή βαρών μεταξύ των Κρατών Μελών.
Στον τομέα του Περιβάλλοντος, το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής συνεργάζεται με τις άλλες δύο Προεδρίες του τρίο (Ιρλανδία – α’ εξάμηνο 2013 και Λιθουανία – β’ εξάμηνο 2013) για να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ελληνικής Προεδρίας, και να εξασφαλιστεί η συνέχεια του Νομοθετικού έργου και των γενικότερων πολιτικών στοχεύσεων της ΕΕ, σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο, κατά τη διάρκεια των 18 μηνών του τρίο (1 Ιανουαρίου 2013 – 31 Ιουνίου 2014).
Σημαντικό στοιχείο στον προγραμματισμό αποτελεί το γεγονός ότι η Ελληνική Προεδρία συμπίπτει με μία μεταβατική περίοδο για την ΕΕ, με τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2014 και την ανανέωση των πολιτικών προσώπων στις θέσεις των Επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συνεπώς, το Νομοθετικό έργο που θα προωθηθεί κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, μέσω της συνεργασίας Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ευρω-Κοινοβουλίου, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το Μάρτιο του 2014.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ! BRITISH MUSIC GATE!

ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΔΗΜΗΤΡΗ! 

Ένα "project" (για να χρησιμοποιούμε και τα νεοελληνικά) στο οποίο δουλεύει μήνες τώρα (και τον έχουμε χάσει από την Πλατεία), ολοκλήρωσε ο Δημήτρης Χανιωτάκης και από σήμερα είναι στον (virtual) αέρα του διαδικτύου.

Πρόκειται για το BRITISH MUSIC GATE, έναν χώρο που ο Δημήτρης συγκέντρωσε και παρουσιάζει όλα τα σχήματα της PROGRESSIVE ROCK, ROCK, NEW WAVE & ALTERNATIVE Mουσικής Σκηνής της Μεγ. Βρετανίας από τη δεκαετία του '60 μέχρι και σήμερα, με στοιχεία από τις πιο αξιόπιστες διεθνείς πηγές.

KANTE KLIK ΣΤΗΝ EIKONA ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ .... "to old to Rock n Roll".

ΝΕΡΙΤ: Ακόμα δεν την είδαμε, αλλά την πληρώνουμε!


Η ΕΡΤ έκλεισε (όπως έκλεισε, και θυμόμαστε όλοι πώς έκλεισε), και τη θέση της έχει πάρει το υβρίδιο της ΔΤ, με την προοπτική κάποτε να ξεκινήσει τη λειτουργία της η περίφημη ΝΕΡΙΤ. Το πότε θα γίνει αυτό δεν το ξέρουμε ακόμα, όμως εμείς ξεκινάμε ήδη από σήμερα να πληρώνουμε το νέο ανταποδοτικό τέλος!

Σύμφωνα με τον νόμο 4173/2013, το ανταποδοτικό τέλος, που ανέρχεται στα 3 ευρώ το μήνα, ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2014 και εισπράττεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, όπως γινόταν και με το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ.

Τώρα, τι "ανταποδοτικό τέλος" είναι αυτό, που το πληρώνουμε ενώ δεν υπάρχει καμία ΝΕΡΙΤ, και άρα καμία... ανταπόδοση, ιδέα δεν έχουμε...

koutipandoras.gr
HalandriPedia