Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

ΜΑ ....

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ: «ΔΩΡΑΚΙ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣΗ ΚΕΔΕ είχε ζητήσει, πριν από περίπου ένα μήνα, στις προτάσεις που έκανε για τις διορθώσεις του «Καλλικράτη» fast track διαδικασίες στα έργα ΕΣΠΑ, αλλά και επανεξέταση του ασυμβίβαστου των δημάρχων. Ήταν ένα θέμα που συζητιόνταν από την αρχή της θητείας του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη (υπενθυμίζεται ότι ήδη είχε προϊδεάσει για κάτι τέτοιο, από τον περασμένο Ιούλιο, από το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ για τις περικοπές στους ΟΤΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου) και φαίνεται ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να ικανοποιηθεί το σχετικό αίτημα των αιρετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr το προανήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός στους «γαλάζιους» κατά τη διάρκεια της μυστικής συνάντησης στη Ρηγίλλης την περασμένη Τετάρτη, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στους σχεδιασμούς του υπουργείου είναι ο κ. Στυλιανίδης να ανακοινώσει και επίσημα την άρση του ασυμβίβαστου του αξιώματος δημάρχου - εργαζόμενου/επαγγελματία κατά την ομιλία του στο Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, στην Αθήνα, την προσεχή Δευτέρα.

Υπογραφές 140 δημάρχων για την άρση του ασυμβίβαστου

Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών είναι, με το συγκεκριμένο «δώρο» - ρύθμιση που αναμένεται να περιλαμβάνεται στον «Καλλικράτη 3», στις διορθώσεις δηλαδή του αρχικού «Καλλικράτη», να ηρεμήσουν ως ένα βαθμό τα οξυμένα πνεύματα ανάμεσα στους αιρετούς.
Άλλωστε, ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr,έχει φτάσει στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου βρίσκεται η έδρα του ΥΠΕΣ, σχετικό κείμενο το οποίο συντάχθηκε με πρωτοβουλία αιρετών της ΝΔ, με το οποίο ζητείται η άρση του ασυμβίβαστου από πάνω από το 40% των δημάρχων (135-140 υπογραφές). 

Εκτός όμως τα πιεστικά αιτήματα των δημάρχων, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών, με δεδομένη τη νέα μείωση των αντιμισθιών στους αιρετούς κατά 22% από 1/1/2013, (μείωση που προκάλεσε αντιδράσεις που... κάμφθηκαν) θεωρεί πως είναι αναγκαία μια τέτοια κίνηση, καθώς -σε αντίθετη περίπτωση- θα πρέπει να αντιμετωπίσει εκ νέου τους δημάρχους, οι οποίοι εδώ και καιρό φωνάζουν πως τα χρήματα δεν τους φτάνουν για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

«Θα πάμε και εμείς στα συσσίτια για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που διοργανώνουν οι δήμοι μας», έλεγαν το καλοκαίρι, όταν έβλεπαν να έρχεται η πρώτη μείωση στις αντιμισθίες τους από 1/9/2012.

http://www.aftodioikisi.gr/, 30/11/2012

Αγωνιστικές Δράσεις της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. για Παρασκευή, Σάββατο και Δευτέρα


ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜΗ μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ σε ένα σύγχρονο, ανοικτό, ενιαίο και αποτελεσματικό κόμμα της αριστεράς δεν είναι μια εύκολη υπόθεση αφού για να ολοκληρωθεί απαιτεί ουσιαστικές υπερβάσεις παραδοσιακών στερεότυπων και συνηθειών από όλες τις πλευρές που αποφάσισαν ότι πρέπει να προσπαθήσουν να ανταποκριθούν στο κοινωνικό αίτημα για την ουσιαστική οργάνωση της δράσης της κοινωνίας και των πολιτών, ώστε να σταματήσει η καταστροφή στην οποία οδηγεί τον τόπο και τον λαό η μνημονιακή λαίλαπα και να οργανωθεί η ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης, της υποδούλωσης της χώρας και της φτωχοποίησης του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού από μια αποτελεσματική κυβέρνηση με κορμό την αριστερά.

Ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός αλλά ο ίδιος ο ελληνικός λαός καθημερινά θέτει όλους στον ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ μπροστά στις ιστορικές τους ευθύνες, καλώντας τις πλευρές που τον συναποτελούν, να ανταποκριθούν στις συνεχώς αυξανόμενες ελπίδες που ακουμπά στο κόμμα ένα ολοένα αυξανόμενο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας.
Και μάλιστα εκείνο το τμήμα της κοινωνίας που βρίσκει την δύναμη αντίστασης στις καθημερινές χυδαίες, απροκάλυπτες επιθέσεις της διαπλοκής τόσο στο εγχείρημα όσο - και κυρίως - στον πρόεδρο του, τον Αλέξη Τσίπρα, που έχει δύο στοιχεία που δύσκολα ανέχεται το σύστημα: Είναι ΝΕΟΣ και είναι και ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, άρα φταίει εξ ορισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ αργά ή γρήγορα θα κληθεί από τον ελληνικό λαό να διαχειριστεί την βαθύτερη κρίση που έχει περάσει η χώρα μετά την ένοπλη γερμανική κατοχή, το 1944 (αν και αυτό το "μετά" ίσως είναι αισιόδοξη προσέγγιση της αλήθειας, γιατί τότε οι παππούδες μας είχαν συμμάχους, τώρα αυτό μάλλον αμφισβητείται).
Και το "πρόβλημα" για κάποιους στην ευρύτερη αριστερά αλλά και την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη είναι ότι ο ελληνικός λαός ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΕΙ αν είναι έτοιμοι ή δεν είναι, όπως δεν τους ρώτησε όταν έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ κόμμα του 30% από .... 4%, έτσι για πλάκα.

Θα τους ρωτήσει όμως ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ, δίπλα του, (δίπλα στον λαό, όχι τον ΣΥΡΙΖΑ) να βάλουν πλάτη στον αγώνα, τον δύσκολο, τον γεμάτο εμπόδια, ερωτηματικά και ανασφάλειες, για να ξανακερδίσει το δικαίωμά του στην ελπίδα.
Θα τους εμπιστευτεί τις προσδοκίες του για επιβίωση και θα ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ να ανταποκριθούν, είτε θέλουν, είτε δεν θέλουν, είτε νιώθουν έτοιμοι, είτε θεωρούν ότι το ρίσκο που αυτό συνεπάγεται - για την πάρτη τους - είναι πολύ μεγάλο ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ.

Αλλά όποιος προτάξει την ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του από το ρίσκο να αναμετρηθεί με τα προβλήματα των ασθενέστερων που τους το ζητάνε, δεν θα μπορεί να δηλώνει "αριστερός" για πολύ ακόμα.
Διότι αριστερός δεν είναι - κυρίως - όποιος κάνει αναλύσεις, βολεμένος στην ασφάλεια που του παρέχει το σύστημα ώστε να επιβεβαιώνει ότι "η αριστερά δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει".

 Είναι - πρωτίστως - όποιος αναλαμβάνει ρίσκα - ακόμα και  να ΑΠΟΤΥΧΕΙ- δίνοντας μάχες καθημερινές για την βελτίωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων που όλο και περσσότερο οδηγούνται στην απόγνωση.

Και για να μην κατηγορηθώ για "μεγαλοστομίες" να σταματήσω να το λέω με δικά μου λόγια και να δανειστώ ένα τσιτάτο ενός ... γνωστού, δεν θυμάμαι ποιος είναι (sic):

"ένα γραμμάριο δράσης αξίζει έναν τόνο θεωρίας"..

ΟΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ¨Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΔΙΑ - στα ήδη πολλά που έχει να αντιμετωπίσει το αντιμνημονιακό μέτωπο από το τριαδικό καθεστώς εσωτερικού και εξωτερικού  - ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΛΑΟ, που δεν μασάει κουτόχορτο και καταλαβαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ θα είναι ακριβώς τόσο έτοιμος να αναλάβει την ιστορική ευθύνη όσο περισσότερη προσπάθεια καταβληθεί, από όσο το δυνατόν περισσότερους,  για να προετοιμαστεί και να δομήσει συμμαχίες στο κοινωνικό και στο πολιτικό επίπεδο αλλά και να αναζητήσει στο διεθνές πεδίο κανέναν σύμμαχο, διότι μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε τους ήρωες (και εγώ είμαι μεγάλος για τέτοια) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. (αυτά για όσους κατηγορούν τον Τσίπρα που βλέπει και κανέναν πρέσβη που και που, από το facebook).

Καμία πολιτική δύναμη (από τις υπάρχουσες, διότι για τις άλλες που ΘΑ γίνουν, ΘΑ μιλήσουμε, ΟΤΑΝ με το καλό γίνουν) σήμερα δεν είναι τόσο έτοιμη να συγκρουστεί με την υπάρχουσα κατάσταση όσο ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, στην κατεύθυνση της ανατροπής της.

Αυτό έχει σημασία.

Και βέβαια από την Κυριακή, το νέο ενιαίο μεγάλο κόμμα της δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς πρέπει να ετοιμάζεται. Να ετοιμάζεται σκληρά, συνεχώς, ασταμάτητα χωρίς να δίνει ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟΘΙ στον εαυτό του.

Μια ετοιμασία, που όσο καλύτερη είναι τόσο λιγότερα λάθη και υπαναχωρήσεις θα αναγκαστεί να κάνει μεθαύριο, που θα παλεύει με το θηρίο.

ΔΙΟΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ και θα αμυνθεί και θα αντεπιτεθεί και θα την πιει σε κάποιες περιπτώσεις, από το θηρίο.
Ποιος έχει ψευδαισθήσεις;;;
Δηλαδή οι άλλοι που ομιλούν και κάνουν κόμματα ξέρουν τι λένε; Ε άμα ξέρουν να μας το πουν και εμάς να το μάθουμε.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ  και η κατεύθυνσή του.
Και το θέμα είναι αν θα νικήσει στον πόλεμο με το θηρίο.

Και νίκη στον πόλεμο είναι να πάρουμε  την χώρα μας πίσω και να βαδίσουμε στον μακρύ δρόμο της εξάλειψης των ανισοτήτων, "της εξάρτησης ανθρώπου από άνθρωπο" και της ουσιαστικής δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ είναι έτοιμος και όσο ανοίγει τις πόρτες του και τις διαδικασίες του στον κόσμο της εργασίας θα γίνεται πιο έτοιμος ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ και αυτό είναι η μοναδική εγγύηση που οι ψιλιασμένοι πολίτες πρέπει να δέχονται.

ΑΛΛΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και όποιος τις δίνει ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΑΜΟΓΙΟ!

Και αν ανταποκριθούν περισσότερες δυνάμεις στην "προετοιμασία" και βγουν από την ασφάλεια του περιθωρίου, οι πιθανότητες νίκης θα αυξηθούν. Και βέβαια δεν μιλάω για "εκλογική νίκη", αφού γι' αυτό δεν χρειάζεται να κάνει κανείς ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα.
ΤΟ ΛΥΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ χωρίς να ρωτήσει κανένα!

Καλή επιτυχία στο εγχείρημα.

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. στο MEGA CHANNEL - Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 09:00


Όλες οι αλλαγές που φέρνει το Μνημόνιο 3 στην Τοπική ΑυτοδιοίκησηΑλλάζουν άρδην τα δεδομένα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου (Ν.4093/2012). Οι αλλαγές αφορούν στα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και θέματα χορηγίας των αιρετών, σε μισθολογικά θέματα υπαλλήλων και αιρετών, μείωση των συμβούλων και συνεργατών αιρετών ΟΤΑ καθώς και στην αναστολή προσλήψεων και διορισμών στους ΟΤΑ. 
Εκτός αυτών των αλλαγών έχουν θεσπιστεί μεταξύ των άλλων η επιτροπεία των δήμων και η διαθεσιμότητα των δημοτικών υπαλλήλων, θέματα που έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στους κόλπους της Αυτοδιοίκησης και θα αποτελέσουν και αντικείμενο συζήτησης και στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου.

Σε ότι αφορά τις παραπάνω αλλαγές η Νομική Υπηρεσία της ΚΕΔΕ προχώρησε σε εκτενή κωδικοποίησή τους.

Δείτε αναλυτικά την κωδικοποίηση.

http://www.localit.gr/, 29/11/2012

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Συγκέντρωση στο Έκτακτο Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις 10:00


Λιβύη: Ποιος είναι ο Σαίφ αλ Ισλάμ Καντάφι

Γράφει ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος       Ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ Καντάφι είναι ο δεύτερος γιος του Μουαμάρ Καντάφι, ηγέτη της Λιβύης από το 1969 έως ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις