Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΣΩΡΡΟΣ: ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΛΟΙΠΟΝ Η ΟΔΟΣ Ν. ΚΑΡΕΛΛΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ


  • Την ώρα που η περιοχή της πόλης μας που εγκαταστάθηκαν μετά τον  συνωστισμό" του 1922, οι Μικρασιάτες πρόσφυγες,  ο από τότε αποκαλούμενος "ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ  - ΝΕΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ"  εξαφανίζεται από τον χάρτη - με το νέο ΓΠΣ - και μετονομάζεται σε ΣΩΡΡΟ για να διασφαλιστεί η πολεοδομική συνέχεια του παρακηφίσιου μετώπου του Χαλανδρίου με αυτό του Αμαρουσίου, εκείνου με τα γνωστά μεγάλα γυάλινα κτίρια,
  • Την ώρα που για την Ριζάρειο ανοίγει επιτηδευμένα ο δρόμος της τσιμεντοποίησης με την ίδρυση Εκκλησιαστικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, στο οποίο ήδη συγκεντρώνονται ρουσφετολογικά τα τέκνα της τοπικής ελίτ των προθύμων - υπάκουων,  να "στηρίξουν" το σχέδιο,  την ώρα που τα γειτονικά δημόσια σχολεία μετατρέπονται σε κέντρα κράτησης και αναγορεύονται σε  "κακόφημα σχολεία" από τα τσατσιά που υποτίθεται ότι τα υπηρετούν.
  • Την ώρα που η διοίκηση του δήμου έχει "αμελήσει" να τιμήσει τον εκλιπόντα - επί πάνω από 30 χρόνια - εκλεγμένο εκπρόσωπο των μικρασιατών του - πάλαι ποτέ - Συνοικισμού Χαλανδρίουμ αντιδήμαρχο  Νίκο Κεχαγιόκλου αλλά και τον άλλο "ιστορικό" εκλιπόντα, εκπρόσωπο των Μικρασιατών Βαγγέλη Τσακιρίδη.
  • Την ώρα που η περιοχή που μετά από μια γενιά κανείς δεν θα μνημονεύει ως ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, μετατρέπεται ραγδαία, στο πρώτο σε γειτνίαση άρα και πρώτο σε εξυπηρέτησή της μπαρούπολης  , χώρο αμιγούς παρκαρίσματος, χωρίς κανένα μέτρο αποτροπής των διαθέσεων της αγορά, χωρίς σχεδιασμό ενός έργου υποδομής - αποτροπής των με μαθηματική βεβαιότητα πολεοδομικών εξελίξεων 
εχθές το δημοτικό συμβούλιο μετονόμασε έναν τοπικό δρόμο, την οδό Ν. Καρελλά σε "οδό Μικρασιατών Προσφύγων" υπό τις πανηγυρικές ιαχές και το γλύψιμο στον μεγάλο Συμεών Ρούσσο και την αυλή του, μικρόνοων ή στημένων,  που πιστεύουν ότι η παραχάραξη της τοπικής ιστορίας με την υποβάθμιση των συμβόλων της μνήμης - Η ΥΠΟΒΆΘΜΙΣΗ δηλαδή από Πολεοδομική Ενότητα σε .... δρομάκι της αναφοράς στους Μικρασιάτες πρόσφυγες, αποτελούν ΤΙΜΗ για τους ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ και όχι ΝΤΡΟΠΗ για το σύνολο της πόλης και την συνοχή της τοπικής κοινωνίας.

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.
Δεν φταίτε εσείς, Φταίει η σιωπηλή ανοχή των πολλών μη ακραίων Χαλανδράιων σε όσα γίνονται.
Και η ένοχη σιωπή των μεγάλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Δηλαδή των ΕΜΠΝΕΥΣΤΩΝ των σχεδίων που υλοποιεί ο Συμεών και η αυλή του.

Τίποτα καινούργιο στο παιχνίδι που παίζεται.
Πάντα οι ακραίοι θεωρούσαν ότι διατηρούν το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας, της αγάπης για την πατρίδα, του σεβασμού  στο περιβάλλον και της προστασίας της ιστορίας.

Αυτό που δυσκολεύονται να κάνουν οι ακραίοι είναι Η ΣΥΝΘΕΣΗ και Η ΣΥΝΟΧΗ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ του δημόσιου διαλόγου  ΓΙΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ σε οτιδήποτε άλλο από "ΠΑΡΚΟ Ν. ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ" θα μας βρει ΜΕΤΩΠΙΚΑ αντίθετους και η αντίθεσή μας δεν θα μείνει μόνο στην απουσία από την συνεδρίαση για την αποφυγή της καταψήφισης μιας μετονομασίας.

Όπως αντίθετους θα μας βρει ΕΠΙΣΗΜΑ κατά την συζήτηση του ΓΠΣ η απαλοιφή του τοπωνυμίου ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΌΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ από τον πολεοδομικό χάρτη της πόλης.

Όσοι ψήφισαν εχθές τη μετονομασία στο δρομάκι σε αντικατάσταση της πολεοδομικής ενότητας, στηρίζουν το νέο ΓΠΣ και τις στρατηγικές επιλογές του.

Και για να τις "περάσουν" χωρίς απώλειες και να κοιμίσουν τους ιθαγενείς,  μοιράζουν αντιδωράκια ήσσονος σημασίας .
Κεχρί ταϊζουν, για να κράζουν πιο δυνατά τα παπαγαλάκια τους.

Καμία έκπληξη

Για ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ σε έχουν, για ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ σε μετράνε Χαλανδραίε από όπου και αν κρατάει η σκούφια σου.

ΥΓ: Είχα αποχωρήσει ήδη από το δημοτικό συμβούλιο με έναν δυνατό πονοκέφαλο και το έκανα  την ώρα ακριβώς που δεν ήθελα να συμμετέχω στο "ρουσφέτι" σε μία κατηγορία δανειοληπτών που θεωρούνται μάλλον  "πιο ίσοι" από τους άλλους.

Αλλά επειδή εδώ δεν φοβόμαστε να πούμε την άποψή μας και να κριθούμε γι' αυτή, αν ήμουν εκεί βεβαίως δεν θα συμμετείχα στην εξαπάτηση των συνδημοτών μου στον ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ.

Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΣΤΑ ΜΕΊΖΟΝΑ.
Με τις ελάχιστες δυνάμεις αποκάλυψης και αντίστασης που διαθέτω.

Οπότε η απόπειρα απαξίωσης των δύο  ονοματιζόμενων "κακών",  (αν και βεβαίως και ομιλώ μόνο για τον εαυτό μου, δεν εκπροσωπώ κανέναν άλλο, αλλά σε δύο γίνεται αναφορά στην "σάλια - μύξες" "πανηγυρική" ανακοίνωση που κυκλοφορεί)  επειδή αρνηθήκαμε υπερψήφιση  και αυτό επιχειρούν να το μεταφράσουν - κάνοντας δίκες προθέσεων -  ως άρνηση  να τιμήσουμε τους Μικρασιάτες Πρόσφυγες με την ψήφο μας στην μετονομασία του δρόμου, επιστρέφεται ως απαράδεκτη και εμπεριέχουσα έρποντα φασισμό.

ΟΙ ΜΗ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΣΠΊΛΩΣΗΣ  από  επαγγελματίες της πατριδοκαπηλίας και της ιστοριοκάπηλί.ας.

Τρόμος στο Χαλάνδρι: Πέταξαν κάδο σε εν κινήσει τρόλεϊ!


Πανικός επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης όταν ομάδα αγνώστων πέταξε κάδο απορριμάτων σε εν κινήσει τρόλεϊ στην Λεωφόρο Παπανδρέου στο κέντρο του Χαλανδρίου!

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στις 19:30 το απόγευμα και απο την πρόσκρουση του κάδου στην πλαϊνή πόρτα του τρόλεϊ προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Οδηγός και επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκαν, ενώ οι άγνωστοι μετά την επίθεση διέφυγαν απο τα γύρω στενά.

http://newpost.gr

ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ - ΟΜΟΦΩNΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟYΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Ομόφωνο ψήφισμα υπέρ των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο εξέδωσε εχθές το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου.

Από την ψηφοφορία αποχώρησε ο Νταβίας που δεν ήθελε να χαλάσει την ομοφωνία στην συμπαράσταση στους συμπολίτες μας αλλά δεν ήθελε και να ψηφίσει ειδικό ψήφισμα διαχωρισμού  ενός μικρό μέρος των εκατομμυρίων Ελλήνων υποδούλων των τραπεζών από τους υπόλοιπους.

 Άλλωστε είχε ζητήσει σε προηγούμενη συνεδρίαση να γίνει συζήτηση συνολικά για το θέμα των Ελλήνων οφειλετών σε τράπεζες και δημόσιο, χωρίς βέβαια να εισακουστεί

Οι ισχυρισμοί του Συλλόγου Δανειοληπτών σε Ελβετικό Φράγκο που μπορείτε να δείτε στην επιστολή τους προς το δημοτικό συμβούλιο περί των πρακτικών των τραπεζών και τον εγκλωβισμό των δανειοληπτών δεν ισχύουν - προφανώς - μόνο για μία κατηγορία δανείων.

Η συμπαράστασή μας στους δανειολήπτες σε ελβετικό είναι δεδομένη αλλά δεν είναι ειδική. Είναι ενταγμένη στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών.

Ο διαχωρισμός και ο ισχυρισμός ότι υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος να έχουν ειδική μεταχείριση μόνο οι δανειολύπτες σε ελβετικό φράγκο είναι για ιθαγενείς!
(Ακόμα και αν διατυπώνεται από την .... αντικαπιταλιστική αριστερά).
 

Ολόκληρη η επιστολή του Συλλόγου των Δανειοληπτών σε Ελβετικό Φράγκο.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Προς : Δήμαρχο Χαλανδρίου
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου
Αξιότιμε Κε Δήμαρχε,
Πρόεδρε Δημοτικού Συμβουλίου, λοιπά μέλη.


SOS εκπέμπουν χιλιάδες οικογένειες δανειοληπτών που έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο σε ελβετικό φράγκο. Δάνεια που χορηγήθηκαν από τις τράπεζες κυρίως από το 2006 έως το 2009, περίοδο υψηλής συναλλαγματικής ισοτιμίας € / chf 1,65.

Στην Ελλάδα έχουν συναφθεί 65-70.000 δανειακές συμβάσεις. Συνυπολογίζοντας, λοιπόν, κανείς ότι οι δανειακές συμβάσεις περιλαμβάνουν στην πλειοψηφία τους συνοφειλέτες και εγγυητές εύκολα συμπεραίνει κάποιος ότι το εν λόγω θέμα αφορά περί τους 200.000 συνανθρώπους μας.

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ: ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΔΟΥΖΕΝΗ ΚΑΙ Ο ΧΑΤΖΤΑΤΖΑΡΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ ή ΧΑΤΖΑΤΖΑΡΗΣ
Ομόφωνα - ΒΕΒΑΙΩΣ -  το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε την εισήγηση Συμεών για απαλλοτρίωση του Δουζένη ζητώντας την χρηματοδότησή της από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ .

Ο Συμεών διαβεβαιώνει ότι θα εγκριθεί η χρηματοδότηση από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ και μάλιστα σύντομα και δεσμεύτηκε ότι αν δεν γίνει αυτό θα προχωρήσει ο δήμος την απαλλοτρίωση, έτσι και αλλιώς.

Δεν έχει βέβαια σημασία να θυμίσουμε στον αναγνώστη μας ποιος και από πότε αντέδρασε στις παπαριές που έλεγαν οι της διοικησάρας και κυρίως ο ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ περί απευθείας; αγοράς του Δουζένη, τότε που κάλεσαν τους μπαμπουίνους να πανηγυρίσουν γιατί θα ξεκίναγαν άμεσα οι εργασίες που σχεδίαζε ο καθηγητής του ΕΜΠ, δεν χρειάζεται να σου θυμίσουμε  ποιος έβγαλε στο φως τα ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ με τα βάρη του ακινήτου, όταν κάνανε επικοινωνιακά πάρτυ, ποιος ουρλιάζει δύο χρόνια τώρα, δύο χρόνια που οι της διοικησάρας επιχειρούσαν και πίστευαν ότι θα βγάλουν deal με τους Ευθυμίου (EKTASIS DEVELOPMENT).

Δεν χρειάζεται να σου υπενθυμίσουμε ποιος ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑΣ έγραφε τότε πύρινα άρθρα προσπαθώντας να κάνει τη νύχτα μέρα και να μας εμφανίσει ως .... τρελούς.

Δεν χρειάζεται να κοκκορευτούμε καθόλου που ΠΑΛΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ και τελικά - έστω και με καθυστέρηση - θα γίνει αυτό που πρέπει.

Δεν χρειάζεται ΚΑΝ να ζητήσουμε την απόδοση ευθυνών που το ΔΟΥΖΕΝΗ δεν ανοίκει ήδη στο δήμο, διότι οι "σύντροφοι" μεταξύ τους δεν αποδίδουν ευθύνες, τα κάνουν όλα καλά εκείνοι, μόνο οι άλλοι φταίνε πάντα.

Ούτε πρόκειται  - βεβαίως -  να απαντήσουμε στο οικόσιτο που προκαλεί από εχθές,  προφανώς "χαλασμένος"  (γιατί βρε χαλάστηκες;).

Αντί να απολογηθεί λοιπόν και αυτός και ο έτερος δικαιόρος ΚΑΠΑΔΟΚΗΣ,  ΓΡΑΦΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ο Χατζατζάρης, ντελάλης του Σουλτάνου.

Όπως ΜΑΛΑΚΙΕΣ έγραφε τότε που μας διέψευδε για το Δουζένη, τα βάρη του και την πρόβλεψη ότι δεν θα αγοραστεί, με περισπούδαστο ύφος του Σουλτανικού εκπροσώπου.

Προκαλεί, προσπαθώντας να  γίνει συνομιλητής με αιρετούς για να αναβαθμιστεί το γιουσουφάκι του Σουλτάνου.

Οι χίλιες και μία νύχτες όμως κάποτε τελειώνουν.
Μαζί με τα παραμύθια της Χαλιμάς.

Και έστω και μετά από 1001 νύχτες ή ίσως και 1001 μήνες ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ καταρρέουν και Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ επιβεβαιώνει όσους επιβεβαιώνει και γελοιοποιεί όσους είναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ γελοίοι.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΝΙΚΟΥ ΖΗΒΑ


Η ΑΓΡΟΤΙΑ ΣΤΟ «ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ»


Του Γεωργίου Παπασίμου
Δικηγόρου
Site: http://www.gpapasimos.gr/
Twitter: @PapasimosG

Οι νέες αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα έρχονται να υπενθυμίσουν σε μια Χώρα, που είναι βυθισμένη στην καθημερινή της κατάπτωση, το ατιμώρητο «εθνικό έγκλημα» του «ξεκληρίσματος» της μικρομεσαίας αγροτιάς, η οποία υπήρξε ο βασικός πυλώνας της Ελληνικής περιφέρειας, αλλά και της παραπαίουσας Ελληνικής οικονομίας.

Ο μνημονιακός «οδοστρωτήρας» και η άγρια φοροεισπρακτική επέλαση έχουν δραματικές επιπτώσεις στον αγροτικό τομέα, παγιώνοντας τις συνθήκες της οξύτατης «νεοκολληγοποίησης» της πλειοψηφίας της αγροτικής τάξης.

Ο κεντρικός πυρήνας της εξάρτησης της Χώρας από το ξένο διεθνές κεφάλαιο «καθρεφτίζεται», καλύτερα από οτιδήποτε, στην υπόθεση του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα. Μια Χώρα, με μεγάλο αγροτικό πληθυσμό και συγκριτικά πλεονεκτήματα, έχει φθάσει να έχει τεράστιο ετήσιο έλλειμα 2 δις στο αγροτικό της ισοζύγιο, θυμίζοντας εξαρτημένες Χώρες του Τρίτου Κόσμου.

Αυτό το αγροτικό παράδοξο, όχι μόνο δεν περιορίσθηκε κατά την περίοδο, που η Χώρα εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αντίθετα γιγαντώθηκε, αφού, αφενός, υπήρξαν περιορισμοί από την ΚΑΠ σε βασικής βαρύτητας προϊόντα (κτηνοτροφικά, γάλα κλπ), και, αφετέρου, καταδείχθηκε το ανεπαρκές του πολιτικού προσωπικού, που κυβερνά όλα αυτά τα χρόνια (ειδικότερα, κατά την ύστερη Μεταπολίτευση), σε συνδυασμό με τους κλεπτοκρατικούς μηχανισμούς της παρασιτικής οικονομικής ολιγαρχίας, που ενθυλάκωσε μεγάλο μέρος των Ευρωπαϊκών κονδυλίων, τα οποία θα έπρεπε να οδηγηθούν σε αύξηση των ανταγωνιστικών δομών, μιας σύγχρονης αγροτικής οικονομίας. Θα πρέπει, τέλος, να προστεθεί στα παραπάνω, και η εύκολη πελατειακή χρησιμοποίηση σχεδόν του συνόλου της αγροτικής τάξης, από αυτό το σύστημα παρακμής, που οδήγησε την Χώρα στο σημερινό βάραθρο και την αγροτική τάξη στην εξαθλίωση.

Αυτό το σύστημα παρακμής, έχοντας εκχωρήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα στον ξένο παράγοντα, όχι μόνο δεν έχει, έστω και κατ’ ανάγκη, λόγω της χρεοκοπίας, στρατηγική για την ενίσχυση και ύπαρξη της Ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, αλλά, ως «θεραπαινίδα» των διεθνών τοκογλύφων δανειστών, μετατρέπεται σε καταστροφέα και των τελευταίων υπολειμμάτων της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής μας. Είναι ο «νεκροθάφτης» της όποιας ελπίδας για ανάπτυξη της δευτερογενούς «χρυσοφόρας» διατροφικής βιομηχανίας, που θα μπορούσε να αποτελέσει βασικό πυλώνα αναστροφής της χρεοκοπίας και της απαξίωσης της Ελλάδας.

Γι’ αυτό, οι ευθύνες των μνημονιακών κυβερνήσεων είναι τεράστιες, αγγίζοντας τα όρια του «Εθνικού εγκλήματος», αφού δεν έκαναν, έστω και σ’ αυτή την ιστορικά καταστροφική φάση για την Ελλάδα, το αυτονόητο εθνικό καθήκον για την Ελληνική οικονομία και την Σωτηρία του Λαού: Να ενισχύσουν, δηλαδή, στοχευμένα τον πρωτογενή αγροτικό τομέα, δημιουργώντας συνθήκες καταπολέμησης της τρομακτικής ανεργίας του 30%, με ανάπτυξη μικρομεσαίων ανταγωνιστικών βιομηχανιών διατροφικών προϊόντων, με πρώτο στόχο την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του Ελληνικού Λαού και την μείωση του αγροτικού ελλείμματος.

Το ιστορικό, δε, αυτό εθνικό καθήκον, που όφειλε να θέσει σε προτεραιότητα και να υλοποιήσει η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά, «εξαϋλώθηκε» μέσα στα «απόνερα» της μνημονιακής κυβερνητικής μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Γι’ αυτό, περισσότερο από ποτέ, σήμερα απαιτείται η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου πολιτικού υποκειμένου, έξω από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό εξουσίας, το οποίο θα συγκροτήσει και θα υλοποιήσει ένα συνεκτικό εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την γεωργική παραγωγή στην Ελλάδα, με σύγχρονες υποδομές, με προτεραιότητα στα ποιοτικά και βιολογικά προϊόντα, την σύνδεση της παραγωγής και του χωραφιού με την μεταποίηση, μέσω ισχυρών συνεταιρισμών και άλλων μορφών συλλογικής δράσης, την μετατροπή της Ελλάδος σε κέντρο γενετικού παραγωγικού υλικού και την αποτροπή της «νεοκολληγοποίησης», μέσω της συλλογικής αξιοποίησης της δημόσιας γης (εκκλησιαστική – μοναστηριακή περιουσία, διακατεχόμενες εκτάσεις, δάση και ερημοποιημένα τμήματα).

Σε αυτή την μεγάλη πρόκληση, η αγροτική τάξη οφείλει, μετά από την χρόνια πολιτική χειραγώγησή της από τα διάφορα κόμματα, που ανήλθαν στην εξουσία, να πρωτοστατήσει στη δημιουργία και συμμετοχή αυτού του νέου πολιτικού υποκειμένου, ανακαλύπτοντας, έστω και τώρα, που βρίσκεται «στο απόσπασμα», τις επαναστατικές ρίζες της, που ξεκινούν από το Κιλελέρ με «πυξίδα» την αναφορά του Νίκου Καζαντζάκη στην «Ασκητική»: «Να λες εγώ μονάχος θα σώσω τη γη, αν δεν σωθεί εγώ θα φταίω», επαναπροσδιορίζοντας έτσι το καθήκον απέναντι στον εαυτό της και την Πατρίδα.