Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΦΟΒΕΡΟ! ΔΕΣ ΤΙ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ...


ΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ Καλά η Πυθία μασούσε δάφνη, αυτοί τι μασάνε;;;;

ΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ

Καλά η Πυθία μασούσε δάφνη, αυτοί τι μασάνε;;;;
Τσίπρας 24-2-2017
« Για κάθε ευρώ επιβάρυνσης θα υπάρχει και ένα ευρώ αντίστοιχης ελάφρυνσης. Αφήνουμε πίσω την εποχή της διαρκούς λιτότητας»

Τσακαλώτος 24-2-2017
«...η φράση του κ. Τσίπρα «για ούτε ένα ευρώ λιτότητα» ήταν ένας «διαπραγματευτικός ελιγμός».

Τσακαλώτος 28-2-2017
«Εμείς δεν είπαμε ότι τέλειωσε η λιτότητα».

Νταισελμπλουμ 12-3-2017
«... τα θετικά μέτρα θα ενεργοποιηθούν όταν ξεπεραστεί ο στόχος για το πλεόνασμα και θα αφορούν στο ποσό της υπεραπόδοσης. Εάν για παράδειγμα ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019 είναι 3,5% του ΑΕΠ και τελικά επιτευχθεί πλεόνασμα 3,7% του ΑΕΠ, τα θετικά μέτρα θα αφορούν στο 0,2% του ΑΕΠ που είναι ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος»

Σκουρλέτης 13-3-2017
«Επειδή ακριβώς αυτά τα μέτρα αφορούν το έτος 2019 και μετά υπάρχει ανάγκη να ψηφιστούν από μία ευρύτατη πλειοψηφία εντός Βουλής»

Τζανακόπουλος 13-3-2017
«Ο κ. Σκουρλέτης δε μίλησε νομικά ή θεσμικά, μίλησε πολιτικά»

Τσίπρας 13-3-2017
« Είμαστε όχι υπερ. της Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων, αλλά υπερ. της Ευρώπης των πολλαπλών επίλογων»

Τι είναι τούτοι ρε φίλε μου;;;

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΌΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΣΟΦ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Νεκρός άνδρας από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι

Προσθήκη λεζάντας
Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης μικρής έκτασης πυρκαγιάς σε διαμέρισμα απεγκλωβίστηκε άτομο χωρίς αισθήσεις Σοφοκλή Βενιζέλου Χαλάνδρι Αττικής.

Οι άνδρες της πυροσβεστικής βρήκαν τον μεσήλικα άνδρα πεσμένο στο διαμέρισμά του και δίχως τις αισθήσεις του .

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο  όπου, παρά την προσπάθεια των γιατρών κατέληξε.

Η φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου. Το άτομο που απεγκλωβίστηκε είχε χάσει τις αισθήσεις του και κινδύνευε να καεί ζωντανό. Ωστόσο, ο καπνός ήταν πολύ πυκνός και όπως φαίνεται προκάλεσε έντονα αναπνευστικά προβλήματα στον μεσήλικα άνδρα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ


Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 15η Μαρτίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Ψήφισμα καταδίκης των βιαιοπραγιών κατά του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος.

2. Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου στο πλαίσιο του Προγραμματισμού Προσλήψεων έκτακτου προσωπικού, έτους 2017.

3. Προγραμματισμός – αίτημα πρόσληψης για Π.Α.γ.Ο. περιόδου 2017-2018.

4. Παράταση συμμετοχής στο πρόγραμμα Στέγαση και Επανένταξη.

5. Έγκριση & διάθεση πιστώσεων του προϋπολογισμού Ο.Ε. 2017.

6. Έγκριση και διάθεση πίστωσης ποσού 1.300,00 € σε βάρος του Κ.Α. 00.6443 με τίτλο: «Δαπάνες δεξιώσεων και εθνικών ή τοπικών εορτών», για την πραγματοποίηση του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου.

7. Έγκριση σκοπιμότητας και διάθεσης πίστωσης για την πραγματοποίηση τριών θεατρικών παραστάσεων στα ΚΑΠΗ του Δήμου Χαλανδρίου.

8. Έγκριση σκοπιμότητας και πίστωσης για την πραγματοποίηση αφηγηματικής παράστασης του έπους «Διγενής Ακρίτας».

9. Έγκριση σκοπιμότητας και διάθεσης πίστωσης για την πραγματοποίηση μουσικής εκδήλωσης με τίτλο ‘ΕΝΩΧ ΑΡΝΤΕΝ’.

10. Έγκριση σκοπιμότητας και διάθεσης πίστωσης για την πραγματοποίηση παράστασης Θεάτρου Σκιών με τίτλο ‘Ο Καραγκιόζης αρματωλός’, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, στην Παιδική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου.

11. Επιχορήγηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων με ποσό 2.900,00 € για την διοργάνωση εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 στο χώρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου.

12. Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας του αντιδημάρχου κ. Ε. Κουράση στην πόλη της Χαλκιδικής, για τη συμμετοχή του στο 14ο Πανελλήνιο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής με θέμα: «Προκλήσεις & Προοπτικές της Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης στην Κοινωνία του 21ου Αιώνα».

13. Μείωση ή μη μηνιαίας οικονομικής εισφοράς από επιβολή τροφείων σε νήπιο του 4ου Τμήματος Προσχολικής Αγωγής.

14. Διαγραφή ή μη χρέους τροφείων σε νήπιο του 2ου Τμήματος Προσχολικής Αγωγής.

15. Ενίσχυση οικονομικά αδύναμων κατοίκων με χρηματικά βοηθήματα.

16. Ορισμός Προέδρου για τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

17. Ορισμός υπαλλήλων για τη συγκρότηση της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης διαφορών και αμφισβητήσεων.

18. Αντικατάσταση μέλους της ‘‘Επιτροπής Παραλαβής προμηθειών γάλακτος στις εγκαταστάσεις του Δήμου στη διεύθυνση Λεωνιδίου 2, για το έτος 2017’’.

19. Έγκριση σκοπιμότητας και ανάγκη εκτέλεσης εργασιών: «Εργασίες ψεκασμών, μυοκτονίας – εντομοκτονίας, κλπ.», «Έξοδα απολύμανσης σχολικών συγκροτημάτων».

20. Έγκριση σκοπιμότητας για τη διενέργεια ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φυτών, δενδρυλλίων, κηπευτικού χώματος, βελτιωτικών εδάφους, πασσάλων, φυτοπαθολογικού υλικού, λιπασμάτων και υλικών άρδευσης και αυτόματου ποτίσματος.

21. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 61/2017 Απόφασης Δημάρχου.

22. Άδεια κοπής επικίνδυνων δένδρων.

23. Λήψη απόφασης περί αδυναμίας εκτέλεσης εργασίας από το προσωπικό του Δήμου και έγκριση για παροχή υπηρεσίας με τίτλο: «Συντήρηση και επισκευή εξοπλισμού γεωτρήσεων και συντριβανιών».

24. Λήψη απόφασης σχετικά με τη Β΄ Ανάρτηση του Γ΄ κεφαλαίου της υπό σύνταξη μελέτης Πράξης Εφαρμογής της Πολεοδομικής Ενότητας 16 στην περιοχή «Έθνος» του Δήμου Χαλανδρίου.

25. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: «Έργα επισκευής και καθαρισμός φρεατίων όμβριων υδάτων», Α.Μ. 9/2016.

26. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου με τίτλο: «Ανακατασκευή τμήματος οδού Ηρώων Πολυτεχνείου», Α.Μ. 8/2015.

27. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: ‘Επισκευές – Κατασκευές πεζοδρομίων στο Δήμο Χαλανδρίου’, Α.Μ. 8/2014.

28. Παράταση εργολαβικής σύμβασης του έργου: «Επισκευές – κατασκευές πεζοδρομίων και εκριζώσεις στο Δήμο Χαλανδρίου», Α.Μ. 2/2015.

Συνέντευξη Β. Οικονόμου στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής 12-3-2017:Η κυβέρνηση να μην ψάχνει συνενόχους


Θεωρείτε ότι θα υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 20 Μαρτίου;

Η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και ένα χρόνο. Η Κυβέρνηση καθυστερεί συνειδητά για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

Θα σας κάνω την πρόβλεψη ότι στις 20 Μαρτίου δεν θα υπάρξει θετική κατάληξη για την Ελλάδα αφού οι λανθασμένοι κυβερνητικοί χειρισμοί ναρκοθετούν την αξιολόγηση. Και αν θέλετε την γνώμη μου μέχρι το καλοκαίρι μην περιμένετε κάτι συγκεκριμένο, με ότι αυτό να συνεπάγεται για τον ελληνικό λαό. Το κόστος στην καθυστέρηση του κλεισίματος των αξιολογήσεων είναι τεράστιο. Mέχρι σήμερα το γεγονός αυτό έχει κοστίσει : Ένα 3ο, αχρείαστο, Μνημόνιο. Κεφαλαιακούς περιορισμούς, που ακόμη υφίστανται .Το Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, διάρκειας ενός αιώνα. Τον οριζόντιο και αυτόματο «κόφτη». Πρόσθετα μέτρα λιτότητας ύψους, μέχρι σήμερα, 9 δισ. ευρώ και ακολουθούν και άλλα, με την επικείμενη νομοθέτηση νέων, επώδυνων μέτρων λιτότητας για μετά τη λήξη του Προγράμματος, δηλαδή για μετά το καλοκαίρι του 2018. Το πόσα θα είναι αυτά τα νέα μέτρα, θα το δούμε το επόμενο διάστημα. Τα 3,5 δις μέτρα φοβάμαι ότι θα είναι το πιο ευνοϊκό σενάριο. Δυστυχώς, θα τα βιώσουν, με οδυνηρό τρόπο, οι πολίτες, οι πιο αδύναμοι οικονομικά με την μείωση του αφορολόγητου και οι συνταξιούχοι.

Όσο για την καινούργια θεωρία της κυβερνητικής προπαγάνδας, τα αντίμετρα , αποτελούν το πιο σύντομο ανέκδοτο. Θα έπρεπε να μην υποτιμούν τόσο την νοημοσύνη των ελλήνων πολιτών .

Εσείς ζητάτε να κλείσει η αξιολόγηση “χθες”. Δεν είναι μεγάλη θυσία για το σκοπό αυτό η κατάργηση της “προσωπικής διαφοράς” από το 2020 και τα εργασιακά; Θα αντέξουν κι άλλη μείωση οι συνταξιούχοι;

Είναι σαφές ότι η αξιολόγηση θα έπρεπε να κλείσει και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους πολίτες. Η Κυβέρνηση καθυστερεί διαρκώς καθώς θα έπρεπε να την έχει κλείσει τον Φεβρουάριο του 2016 και τότε οι πιστωτές μας – με τις παράλογες πολλές φορές απαιτήσεις τους – δεν μας ζητούσαν πρόσθετα μέτρα. Είναι ξεκάθαρο ότι πριν από έναν χρόνο δεν υπήρχαν τέτοια μέτρα στα οποία αναφέρεστε, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ρωτήστε την παρέα του Τσίπρα γιατί πέρσι δεν μιλάγαμε για μείωση προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις και για μείωση στα 5 χιλιάδες του αφορολόγητου και μιλάμε φέτος. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και σίγουρα δε γράφουν ΝΔ.

Το γεγονός ότι η διαπραγμάτευση “τραβά” σε βάθος χρόνου δεν σας ανησυχεί μήπως το καλοκαίρι βρεθούμε μπροστά σε νέο αδιέξοδο;

ΤΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ROCK CLUB LAZY