Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

ΕΓΓΡΑΦΟ - ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟ ΥΠΕΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΥ 9 ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ  ΛΑΒΑΜΕ ένα πραγματικά ενδιαφέρον έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας του ΥΠΕΝ προς τον Υπουργό κο Χατζηδάκη, που δίνει πολύ σημαντικές πληροφορίες για την εισήγηση της υπηρεσίας αλλά και το τι προηγήθηκε της υπουργικής απόφασης που "καπέλωσε" στον ΧΕΥ 9 τις χρήσεις για να χαρακτηριστεί αυτός  ως χώρος στέγασης της υπηρεσίας καθαριότητας, πριν ο δήμος - το 2016, αγοράσει την δημόσια γη από το ΤΑΙΠΕΔ (παρά τις αντιδράσεις κάποιων .... ινδιάνων).

Η Διεύθυνση του ΥΠΕΝ είναι ξεκάθαρη: ΕΚΕΙ - είχε πει η υπηρεσία - δεν μπορεί να εγκατασταθούν τέτοιες χρήσεις ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, που λένε κάποιοι άλλοι.

Και η υπηρεσία ζητάει οδηγίες από τον ΥΠΕΝ για το πώς πρέπει να χειριστεί την αίτηση θεραπείας των κατοίκων.

Δεν θα σχολιάσουμε απόψε. Μένουμε μόνο στο ρεπορτάζ για ένα τόσο σοβαρό θέμα που δεν μπορεί να περιμένει.

Αλλά έχει πολύ ζουμί η υπόθεση για δημοσιογραφικό αλλά και πολιτικό σχολιασμό (ειδικά από .... τους ινδιάνους αλλά όχι μόνο).ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Ολοκληρώθηκαν οι πυρετώδεις προετοιμασίες στα επτά (7) τμήματα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου, για την επιστροφή των νηπίων και των βρεφών τη Δευτέρα 1η Ιουνίου.

Το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Χαλανδρίου έχουν επιμεληθεί πλήρως τους χώρους που θα υποδεχτούν τους μικρούς μας φίλους.

Η προσπάθεια του Δήμου Χαλανδρίου και της δ/νσης Προσχολικής Αγωγής επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση όλων των οικογενειών σε καθημερινή βάση.

Στο πλαίσιο αυτό προκρίθηκε η καθημερινή προσέλευση των νηπίων έναντι της εκ περιτροπής προσέλευσης και η λειτουργία –σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ- έως 15μελών τμημάτων με αποστάσεις ενάμιση μέτρου (1,5 μ.), με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εσωτερικών χώρων των σταθμών παράλληλα με τους ωραίους εξωτερικούς χώρους.

Οι σταθμοί θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα με ωράριο 07:30 - 14:30.

Μέτρα προστασίας

Ως προς τα μέτρα προστασίας σημειώνεται ότι έχει διενεργηθεί απολύμανση σε όλους τους χώρους των σταθμών ενώ έχει ληφθεί πρόνοια για τον εφοδιασμό τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, ατμοκαθαριστές για τα παιχνίδια και τις επιφάνειες κλπ.) και εξετάζεται κάθε σχετική επιπλέον δυνατότητα για την κατά το δυνατό μεγαλύτερη ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων.

Το επόμενο διάστημα θα επανεκτιμηθούν όποιες βελτιωτικές κινήσεις απαιτηθούν για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των οικογενειών.

«Με τη σύμπραξη όλων -προσωπικού και γονέων- και με τη στήριξη του Δήμου, προσδοκούμε στην ορθότερη επιτέλεση του παιδαγωγικού και κοινωνικού έργου των Παιδικών Σταθμών μας», σημείωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής Ιωάννα Αθανασάτου.

ΑΦΙΕΡΩΜEΝΟ .... ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ