Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΕΘΕΣΕ ΕΑΥΤΟΝ ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

 Με λύπη μου αναγνώστη μου, σου ανακοινώνουμε  ότι στην ΠΛΑΤΕΙΑ άρθρο του Νίκου Κομπότη δεν θα ξαναδιαβάσεις.

Ο Ακατανόμαστος θεώρησε ότι η ιδιότυπη αυτή συνεργασία, δια της φλοξενίας άρθρων του Νίκου Κομπότη δεν μπορεί να συνεχιστεί και διακόπτεται.
Ο Ν. Κομπότης έθεσε εαυτόν εκτός ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

Αναλαμβάνουμε το κόστος να "φτωχύνουμε" λίγο το εύρος των απόψεων που αναδεικνύονται στην ΠΛΑΤΕΙΑ.

Άλλωστε τις περισσότερες φορές - και από την αρχή αυτής της συνεργασίας - τα άρθρα του Νίκου δεν είναι παρά η απόπειρα οικειοποίησης των απόψεων που διατύπωσε πρώτος ο Ακατανόμαστος επί των δημοτικών (θυμίζουμε χαρακτηριστικά αρχικά το ΓΠΣ και τώρα την απλή αναλογική) στις οποίες ο κ. Κομπότης προσέθετε πάντα μια ισχυρή δόση αντικληρισμού, δικαιοματισμού και εθνομηδενισμού - δηλαδή τις έκανε πιο συμβατές με την ΛΑΕ και την καργαριστερά.
Η μικροπολιτική σκοπιμότητα ήταν πάντα ορατή αλλά δεν ενοχλούσε.

Δεν μας ενόχλησε τόσα χρόνια, αφού η ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ της ΠΛΑΤΕΙΑΣ είναι αυτή που μας ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την στάση μας να φιλοξενούμε τις απόψεις του Κομπότη, του Αθανασιάδη και του Κρούστη, απόψεις που έχουν διακριτές διαφοροποιήσεις από τις δικές μας.

ΆΛΛΑ Η ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ δεν μπορεί να γίνεται ΜΕΣΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ του άλλου ή συγκάλυψης των απρεπειών απέναντί του.

ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ .... ΠΑΡΟΥΣΑ!

ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΟΝΟΛΟΓΙΑ στην οποία πιστεύουμε και με την οποία πιστεύουμε ότι αυτό που λέγεται ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ και ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ θα είναι πιο δημιουργικός.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ:

Ο Νίκος Κομπότης εκλέχτηκε στο ΔΣ του Συλλόγου της Ρεματιάς ζητώντας μας να τον βοηθήσουμε να εκλεγεί, αφού τον είχαν σφαγμένο από την ΕΝΙΑΙΑ - τότε - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

Και το κάναμε χωρίς καμία διαπραγμάτευση, χωρίς κανένα όρο.

Γίναμε μέλη του Συλλόγου για να τον στηρίξουμε γιατί ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΟΜΜΑ να τον στηρίξει. Κάτι που θεωρούμε υγιές, άρα τον στηρίξαμε εμείς, αφού μας το ζήτησε.
ΕΤΣΙ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ.

Πήγαν δύο φορές να τον φάνε από το ΔΣ και μπήκαμε στην μέση.

Δεν μπορεί λοιπόν να μείνει από εμάς αναπάντητη η εντελώς ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ του στάση να έχει συναινέσει και αποδεχτεί ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ από τον Σύλλογο του Νταβία και της Χαλκιά, με αποκλεισμό τους από την εσωτερική λίστα ενημέρωσης του Συλλόγου.

ΑΝΕΧΤΗΚΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΟΜΠΟΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΗΓΟΡΗΣΕ (έστω και δια της σιωπής του) να γίνει αυτό ακριβώς που του έκανε ο Συμεών από την λίστα της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και τον έκανε να βγάζει  αφρούς (και δικαίως) εναντίον του.

Δεν διαχώρισε την θέση του - ο Κομπότης - ως μέλος του ΔΣ από τέτοιες πρακτικές, που όταν δέχεται καταγγέλλει.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ δεν έχουν σχέση με την ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ και το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΘΟΣ της ανάδειξης της ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ και του πλουραλισμού που υπηρετεί η ΠΛΑΤΕΙΑ.

Αν εκεί που είσαι καβάλα στο άλογο ανέχεσαι ή εφαρμόζεις τέτοιες μεθόδους ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΑΠΟΨΕΩΝ και - έστω και μικρών - συλλογικοτήτων,  δεν δικαιούσαι να επικαλείσαι την δεοντολογία και τον πλουραλισμό εκεί που σε βολεύει για να έχεις εσύ φωνή και βήμα.

Λυπόμαστε ειλικρινά, από σήμερα η ΠΛΑΤΕΙΑ είναι ΦΤΩΧΟΤΕΡΗ αλλά δεν θα είμαστε και οι ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ συνεχώς.

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ: Ούτε διαχειρίσιμοι είμαστε, ούτε δεδομένοι. 

ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ!
Και σε όποιον δεν αρέσει .... να πάει από εκεί που ήρθε στο Χαλάνδρι.

ΥΓ1: Οι Συριζαίοι (πρώην, νυν, έχω χάσει το λογαριασμό), οι ΛΑΕΤΖΗΔΕΣ και οι καθεστωτικοί ΚινΑλίτες - συνεργάτες του Νίκου -  με έχουν διαγράψει τρεις φορές (δύο  από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και μία από τον Σύλλογο της Ρεματιάς) στα μουλωχτά και χωρίς απολογία (για τα κόμματα - σε σύλλογο δεν προβλέπεται διαγραφή για απόψεις ΑΚΟΜΑ).
Ε μία διαγραφή βαράω και εγώ. Έτσι για την αλητεία.

ΥΓ 2: Η αντίθεσή μας στις ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ και τον αυταρχισμό του Συμεών δεν θα μας οδηγήσει εμάς να ξεπλύνουμε τα πάντα όλα από το παρελθόν, να κάνουμε "λαϊκό κίνημα" με τους πιο συστεμικούς ηγετικούς του ΚινΑλ, εκείνους που κατηγορούνται για κακουργήματα και παραλίγο να πάρουν στον λαιμό τους ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ που τους ΠΛΗΡΩΣΑΝ χρυσούς από τα λεφτά ΤΟΥΣ ...
(και αυτά παιδιά είναι και εργαζόμενοι, δεν είναι παιδιά μόνο οι επιβλέποντες που δεν επέβλεπαν) .... ... και να κάνω μέτωπο με όσους έχουν πάρει γραμμάτια για το Πεύκο Πολίτη  με ντηλς κάτω από το τραπέζι.

Δεν θα γίνουμε εμείς το μέσο ξεπλύματος στο όνομα του ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑΪΣΜΟΥ και ενός μετώπου παλινόρθωσης των καθεστωτικών, ξεπλυμένων από καργαριστερό, ΛΑΕτζίκδικο καιροσκοπισμό.

Με συγχωρείται ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ τέτοιο λαϊκό μέτωπο (είτε με φουστίτσες, είτε με ποδίτσες. είτε με ρομπίτσες).

Κάντε μέτωπο επανεκλογής του Αεικίνητου εσείς του ... λαϊκού κινήματος. 

Εμείς ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ!

Το έχουμε κάνει και κάτω από πιο δύσκολες συνθήκες.


ΑΛΛΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ ΗΣΥΧΗ.

ΜΗΝ ΤΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΑΣ. 
ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ!

Α.Ν,

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΨΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΟ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ:

Σύμφωνη γνώμη για τη χρήση του δημοτικού οδικού δικτύου πέριξ της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και έγκριση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί της οδού Αποστολοπούλου, από Σαρανταπόρου έως Εθνικής Αντιστάσεως, στα πλαίσια κατασκευής του έργου «Κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων σε διάφορες περιοχές του Δήμου Χαλανδρίου». 

ΣΧΟΛΙΟ:
 Ένα φαινομενικά τυπικό θέμα, δηλαδή η έγκριση κυκλοφορικών ρυθμίσεων κατα την διάρκεια εκτέλεσης ενός έργου από την Περιφέρεια Αττικής, που αφορά αγωγό ομβρίων έρχεται ως μοναδικό θέμα σε συνεδρίαση του ΔΣ.

Προφανώς η διοίκηση του δήμου αλλά και η Περιφέρεια και ιδιαίτερα η Αντιπεριφέρεια, θέλουν να παίξουν επικοινωνιακή μπάλα για την παρέμβαση που πρόκειται να γίνει ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ και ΣΗΜΑΝΤΙΚΉ.

Αλλά το θέμα δεν μένει μόνο εκεί. Διότι μένει να ακούσουμε τι θα γίνει με τον αγωγό  που θα γίνει στο Χαλάνδρι .... παρακάτω. ¨Οταν περάσει απέναντι στην Κηφισίας. 

Θα ακούσουμε το απόγευμα τι έχει κάνει η Περιφέρεια και ο δήμος γι΄αυτό το κρίσιμο θέμα, αφού μέχρι πρόσφατα ο δήμος Ψυχικού - Φιλοθέης δεν δέχονταν να ενοχληθούν από ένα έργο διευθέτησης ομβρίων στα όριά τους.
Αν δεν υπ΄ρξει παρέμβαση της ΑΡΜΟΔΙΑΣ περιφέρειας και από την άλλη μεριά. τότε το έργο στο Χαλάνδρι είναι .... ΤΙΠΟΤΑ! Σε δουλειά να βρισκόμαστε και λεφτά να χαλάμε σε εργολάβους.

Το έργο - όσο εκτελείται - θα προκαλέσει κυκλοφοριακά προβλήματα στο Χαλάνδρι . 
Αλλά γι΄αυτό δεν μπορεί να γίνει κάτι. Η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, ο αγωγός ομβρίων για την καλύτερη διευθέτηση του Σαραντάπορου είναι μόνιμη.

Αρκεί να μην είναι προεκλογικά καθρεφτάκια για τον μπαμπουίνο ο αγωγός.
Και για να μην είναι πρέπει να γίνει διαπλάτυνση και από την άλλη πλευρά.
Πρέπει να ενοχληθούν και οι προύχονες στην Φιλοθέη. τι να κάνουμε τώρα;
ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ;;;

Αλλιώς θα είναι ..... ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ το έργο, στην κυριολεξία.

Σαν και αυτές που κάνουμε πολλές προεκλογικά στην χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα.

Θα ακούσουμε το απόγευμα και θα ενημερωθούμε αφού το γραφείο του κυρίου αντιπεριφερειάρχη, του Γιώργου Καραμέρου, που μας είχε υποσχεθεί ενημέρωση της ΠΛΑΤΕΙΑΣ για το θέμα εδώ και δύο μήνες ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ, κωλυσιεργεί παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης είχε δώσει εντολή στον συνεργάτη του να δώσει στην ΠΛΑΤΕΙΑ για το θέμα τα πάντα για το έργο.

(Αλλά βλέπεις οι συνεργάτες έχουν προτιμήσεις στις εφημερίδες που ενημερώνουν. Και εντός αυτών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ γιατί δεν θε΄λουν οι ανταγωνιστές της από τοςυ οποίους προέρχονται).

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, την 1η ημέρα του διήμερου φεστιβάλ σκακιού, στην κεντρική πλατεία, ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου διοργάνωσε «θεατρικές» σκακιστικές εκδηλώσεις.

Ο πρόεδρος Βασίλης Κοτρότσος με κλειστά μάτια αντιμετώπισε μικτή ομάδα αθλητών μας.
Αμέσως μετά, 32 παιδάκια με καπελάκια που παρίσταναν σκακιστικές φιγούρες έπαιξαν ζωντανό αγώνα.
Ακολούθησαν πιονομαχίες και σκακιστικό παιχνίδι για νήπια και πρωτάκια.
Γενικά περάσαμε όμορφα μια μέρα πριν το σχολικό μας πρωτάθλημα.

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου, 2η ημέρα του Φεστιβάλ σκακιού, είχαμε την διεξαγωγή του 20ου κυπέλλου σκακιού που διοργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου.

Στη πάνω πλευρά της πλατείας, υπό τη σκιά των πλατάνων, 185 παιδιά, από 35 ομάδες εκπροσώπησαν τα σχολεία τους από τη περιοχή Χαλανδρίου αλλά και από όμορους Δήμους. Ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος, η αγωνία για την επόμενη κίνηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παικτών αλλά κυρίως το άγχος, θα λέγαμε, των γονιών για την έκβαση της κάθε παρτίδας.

Οι αγώνες ξεκίνησαν περίπου στις 18:00 και ολοκληρώθηκαν με τη τελετή βράβευσης των νικητήριων ομάδων και των διακριθέντων μαθητών, στις 22:00.

1η νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού Α. Στη 2η θέση ισοβάθμησαν: η Ελληνοαγγλική Σχολή, το 16ο Δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου, το 3ο Δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου, οι Σχολές Μωραΐτη Α και το Δημοτικό σχολείο Φιλοθέης Α. Με κριτήρια «Άρσης Ισοβαθμίας», τη 2η θέση κατέλαβε η Ελληνοαγγλική Σχολή και τη 3η θέση στη κατάταξη το 16ο Δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου.

Μεταξύ των σχολείων του Χαλανδρίου, πρώτο το 16ο δημοτικό, στην 2η θέση με τους ίδιους βαθμούς το 3ο δημοτικό και στην τρίτη θέση το 2ο Χαλανδρίου.

(επίσημα αποτελέσματα:)

http://chess-results.com/tnr359064.aspx?lan=1 )

Τους αγώνες τίμησαν με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Συμεών Ρούσσος, ο Αντιδήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σέργιος Γκάκας , οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.) κ. Γιώργος Γεωργιάδης και η κα. Βιργινία Ψωμά, ο κ. Νικόλαος Πράσσος Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου, ο Δ/ντης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής και Δημοτικός Σύμβουλος Αγ. Παρασκευής κ. Γιάννης Λογοθέτης, ενώ από την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α.) παρευρέθηκε ο κ. Λιβέριος Αγγελάκης.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου ευχαριστεί όλους τους μαθητές για την συμμετοχή τους και την αγωνιστική τους προσπάθεια, τους γονείς και φίλους που κατέκλυσαν τη πλατεία και όλους τους συνεργάτες για την πολύτιμη βοήθεια που πρόσφεραν για την επιτυχή ολοκλήρωση του Φεστιβάλ Σκακιού.

Η εμπιστοσύνη σας μας βοηθάει να συνεχίσουμε το έργο μας, για την ανάπτυξη και διάδοση του σκακιού.

Κλείνοντας, με μια ευχή… «και του χρόνου ακόμα καλύτερα».


Γιώργος ΓεωργιάδηςΑντιπρόεδρος ΣΟΧ