Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ: ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΧΕΙ 4 ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ


Ο πρ. Δήμαρχος Κώστας Παττακός

Άμεση αντίδραση του πρώην Δημάρχου Χαλανδρίου Κώστα Παττακού στα όσα ειπώθηκαν από τον υποψήφιο δήμαρχο Γ. Θωμά στην συνέντευξή του στο nobille.gr, για την υποτιθέμενη αποτροπή της έλευσης του ΜΕΤΡΟ στο κέντρο της πόλης μας από τον δήμο.

"Είναι έτσι όπως τα γράφετε - μας είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρώην δήμαρχος - και είναι απαράδεκτο αν ειπώθηκε ότι ο Δήμος Χαλανδρίου σήκωσε μαύρες σημαίες για να μην έρθει το ΜΕΤΡΟ στο Χαλάνδρι και αδικεί την προσπάθεια που κάναμε.

Μετά την άρνηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής διεκδικήσαμε να εξυπηρετηθεί μεγάλο μέρος της πόλης, γειτονιές που ήταν εφικτό να καλυφθούν με την νέα μελέτη που γινόταν και έτσι Κάτω Χαλάνδρι (Σ. Νομισματοκοπείο), Άνω Νέο, πλατεία ΦΛΥΑΣ (Σ. ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ), Τούφα, Μεταμόρφωση (Σ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ) και Πάτημα (Σ. Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ) να απολαμβάνουν σήμερα πολιτισμένες μετακινήσεις με το ΜΕΤΡΟ.

Η γραμμή 3 είχε σχεδιαστεί να φτάσει στο ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ και αυτός ήταν ο τελικός της προορισμός, δεν μπορούσε βεβαίως να εκτραπεί τόσο ώστε από το ΥΠ.ΕΘ.Α. να φτάσει μέχρι την κεντρική πλατεία.

Δώσαμε σκληρή πολιιτκή μάχη σε εχθρικές συνελεύσεις και σε ανοικτό δημοτικό συμβούλιο για να αποδεχτεί το Χαλάνδρι τους υπάρχοντες σταθμούς και κερδίσαμε την πλειοψηφία με οριακό αποτέλεσμα 13-12, απέναντι σε συνασπισμένες δυνάμεις της αντιπολίτευσης αλλά και διαφωνούντες της δικής μας παράταξης (Νίκος Πανταζής) που ψήφισαν να αρνηθούμε τους σταθμούς επιμένοντας και ξεσηκώνοντας κατοίκους ώστε η γραμμή να παραμείνει στην χάραξη της Λ. Μεσογείων και να μην γίνουν οι 4 σταθμοί.

Ήταν τέτοια η πίεση των κατοίκων και των παρατάξεων της τότε αντιπολίτευσης που αναγκάστηκα να δηλώσω, απευθυνόμενος στους επικριτές μας, συνέχισε ο πρώην δήμαρχος, και αυτό είναι γραμμένο στα πρακτικά του Δ.Σ. ότι "δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη αποτροπής της έλευσης του ΜΕΤΡΟ και αν νομίζετε ότι εκφράζετε την πλειοψηφία των Χαλανδραίων ΠΑΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ".

Για την πλήρη ενημέρωση των Χαλανδραίων να θυμίσω ότι για την εξυπηρέτηση της πλατείας Χαλανδρίου είχε πέσει στο τραπέζι από εμένα και τον τότε δήμαρχο Αμαρουσίου Π. Τζανίκο η πρόταση να γίνει και άλλη γραμμή από το Νομισματοκοπείο μέχρι το ΟΑΚΑ μέσω του κέντρου του Χαλανδρίου, αλλά δεν ήταν εφικτό να υλοποιηθεί εκείνη την περίοδο.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΑΝΟΡΜΟΥ - ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ, που μπορεί να παρεκκλίνει  της ευθείας χάραξης επί της Κηφισίας και να εξυπηρετήσει το κέντρο του Χαλανδρίου με σταθμό στην περιοχή του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού στην Παπανικολή, όπως έχουμε προτείνει με πεζοδρόμηση της Αβέρωφ για να υπάρχει άνετη πρόσβαση."


Ευχαριστούμε Δήμαρχε για τις δηλώσεις σου και την άμεση ανταπόκρισή σου.

ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ!

Απίστευτα, προκλητικά αναληθή και διαστρεβλωτικά της τοπικής ιστορίας, πράγματα ειπώθηκαν σε συνέντευξη επίδοξου αρχηγού των ιθαγενών!

Άγνοια και αμετροέπεια μαζί σε ένα ασύλληπτο μείγμα καθεστωτισμού.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΜΑ:

1. ΕΙΠΕ:

"Η χάραξη της γραμμής 3 του ΜΕΤΡΟ θα πέρναγε από την πλατεία Χαλανδρίου αλλά λυπάται γιατί  η τοπική κοινωνία, τα τοπικά αυτοδιοικητικά στελέχη, αντέδρασαν και το απέτρεψαν με συνέπεια να έχει την σημερινή χάραξη."
(Και στην πλατεία Αγίας Παρασκευής είπε  ότι έγινε το ίδιο, αλλά αυτό είναι ΑΛΗΘΕΙΑ.).

Πρόκειται για μια στημένη παραπληροφόρηση, ένα ψεύδος που χρόνια κάποιοι χρησιμοποιούν σε ιδιωτικές συζητήσεις εναντίον όσων τότε - την περίοδο προ Ολυμπιακών - εμπλακήκαμε με τον χειρισμό των μεγάλων θεμάτων της πόλης αλλά ΠΟΤΕ υποψήφιος δήμαρχος δεν είχε διατυπώσει αυτή την θέση ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, αφού οι άλλοι ήταν εδώ, σε αυτή την πόλη και τότε.

Τον ενημερώνουμε λοιπόν ότι το ΜΕΤΡΟ είχε φτάσει ήδη στο Υ.ΕΘ.Α και από εκεί η προβλεπόμενη επέκτασή του είχε μελετηθεί- κάτω από την Μεσογείων - και το οδηγούσε στην πλατεία ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ και όχι Χαλανδρίου και από εκεί στην ΔΟΥΚ. Πλακεντίας. (και το μετρό δεν είναι λεωφορείο να στρίβει με γωνία 90 μοιρών σε κάθε διασταύρωση για να πάει από εκεί στην πλατεία Χαλανδρίου).

Όταν ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ και οι κάτοικοι αντέδρασαν και δεν ήθελαν ΣΤΑΘΜΟ του μετρό στην πλατεία  τους,  μελετήθηκε το εναλλακτικό σχέδιο που τελικά υλοποιήθηκε και ΕΤΣΙ πέρασε το μετρό στην σημερινή του χάραξη, την οποία πολλές ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΕΣ  δυνάμεις τοπικές - αλλά όχι ο δήμος και η πλειοψηφία των Χαλανδραίων  - δεν ήθελαν και ζητούσαν να παραμείνει στην αρχική μελέτη ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ και να μην γίνει ο σημερινός σταθμός ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (που είναι ουσιαστικά Πλατεία ΦΛΥΑΣ) και ο σταθμός ΧΑΛΑΝΔΡΙ).

Κάποιοι τότε διεκδικήσαμε και στηρίξαμε έστω και αυτή την εξυπηρέτηση του βόρειου/ΒΑ τμήματος της πόλης που ούτε αυτή θα είχαμε διαφορετικά  και ακούγαμε τα σχολιανά μας, "που επιβαρύνουμε το Χαλάνδρι, είμαστε υπέρ του ΜΕΤΡΟ και όχι του ΤΡΑΜ - εκείνου του αραμπά που δεν μπαίνει κανείς και δεν ζητάει κανείς τώρα να επεκταθεί - και θέταμε ως επόμενο στόχο την κάλυψη και της πλατείας, μέσω των επόμενων επεκτάσεων ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ , από Πανόρμου, Κηφισίας, πλατεία Χαλανδρίου, δακτύλιος ΟΤΕ Μαρούσι, επέκταση που δυστυχώς  ακόμα είναι στα χαρτιά.

Αυτή είναι η αλήθεια ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ  ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ και καλούμε τον Κώστα Παττακό, τότε δήμαρχο ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, διαψεύδοντας αυτή την τερατολογία ή εμάς.

ΡΩΤΑΜΕ ΕΥΘΕΩΣ:

ΚΩΣΤΑ ΠΑΤΤΑΚΕ:

Απέτρεψες εσύ (και ο υπογράφων που ήταν αρμόδιος αντιδήμαρχος τότε) το ΜΕΤΡΟ από το να  περάσει μέσα πό την πλατεία Χαλανδρίου ή ΔΩΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ- ΑΠΟ ΤΗΝ Λ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ και μάλιστα χωρίς σταθμούς, όπως ήθελαν οι τότε υβριστές μας, που προφανώς έχουν πει το ίδιο ψέμα τόσες φορές που στο τέλος το πίστεψαν κιόλας και το μεταδίδουν ακόμα;

Αν η συνέντευξη είναι πρωταπριλιάτικο τρολ τότε μας την έσκασε  και ξέρει την αλήθεια ο υποψήφιος δήμαρχος.

Αλλά με δεδομένο ότι η συνέντευξη δεν δόθηκε σήμερα αλλά πριν μία ή δύο μέρες ....

... ΕΚΤΕΘΗΚΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΠΑΡΗΓΑΓΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑΣ!

Θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η άγνοια του συνεντευξιαζόμενου, δεν ήταν εδώ τότε άλλωστε, ίσως δεν γνώριζε καν κατά πού πέφτει το Χαλάνδρι , ό,τι ΜΠΑΡΟΥΦΑ του λένε άλλοι αναπαράγει.

ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ  ΤΗΝ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΜΑΧΕΣ και έχει συγκρουστεί με συμφέροντα και μαυρογυαλούρους, για να μπορεί εκείνος να αναφέρεται σήμερα  στο πρόγραμμά του, στο ΟΤ 50, στο κτήμα Μαμόπουλου ακόμα και να ιδιωτικοποιείται το θέατρο της ρεματιάς και να θέλει να γίνει και ο επικεφαλής τους.

Και μιλάει και για έλλειμμα "αισθητικής" στην πόλη (και τους κατοίκους;) που έρχεται να την αποκαταστήσει.

Ό,τι ακριβώς θα δήλωνε ένας ανθύπατος για τους υπανάπτυκτους ιθαγενείς που ορίστηκε να διαφεντεύει.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΝΕΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Και τώρα μια μεγάλη ειδήση μόνο από την Πλατεία:

ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο ΗΛΙΑΣ ΝΤΑΒΑΡΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

Νομίζεις ότι σε τρολάρουμε πάλι λόγω πρωταπριλιάς;

Μπορεί!

Αλλά καμιά φορά η πραγματικότητα - ειδικά στην πολιτική και ειδικότερα στο Χαλάνδρι - είναι το αστειότερο και το πιο απίστευτο ΤΡΟΛ!

Διάλεξε αν θα το πιστέψεις ή όχι.

ΑΝΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ!ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ: ΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΝΕΡΑΝΤΖΗ

Όπως από την πρώτη στιγμή σας ενημερώσαμε στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας του ελληνικού κοινοβουλίου έφτασε η λίστα του εισαγγελέα Νεράντζη με τους 75 αυτοδιοικητικούς οι οποίοι δεν υπέβαλλαν δηλώσεις ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ.

Ανάμεσά τους τέσσερις Χαλανδραίοι!

Στην πρώτη ανάγνωση της είδησης (http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/sti-dimosiotita-i-lista-nikoloudi-perilamvanei-81-airetous-tis-aftodioikisis) την αναδημοσιεύσαμε χωρίς να γράψουμε ονόματα ΕΔΩ: 
ΕΣΚΑΣΕ! ΟΤΑΝ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΚΟΡΙΖΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΔΕΣ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!

Περιμέναμε να δούμε αν θα υπάρξει αντίδραση από τους εμπλεκόμενους, μια δήλωση, μια διευκρίνιση, κάτι τέλος πάντων που θα έδινε κάποιες εξηγήσεις, όπως έγινε από αρκετούς εμπλεκόμενους αυτοδιοικητικούς από την υπόλοιπη Ελλάδα.

ΤΙΠΟΤΑ!

Παρόλο που οι δύο εξ αυτών δεν ταυτίζονται με τους άλλους δύο.

ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ:

Οι τέσσερις "δικοί μας" αυτοδιοικητικοί είναι οι κυρίες  Μαρία Μιχαήλ Παυλιδάκη και Έλενα Καυκάλα καθώς και οι κύριοι Πετρόπουλος Σταμάτης (δεν υπάρχει λίστα που να βγαίνει και να μην υπάρχει το όνομά του) και ο Μύρων Ανδριανάκης.

Δύο ΠΑΣΟΚ - δύο ΝΔ (σημειώσατε Χ)

Εμείς θέλουμε να είμαστε δίκαιοι όμως και αφού γράψαμε - ως οφείλουμε - σήμερα τα ονόματά τους θα προσθέσουμε μια πληροφορία που είναι ΚΡΙΣΙΜΗ:

Οι δύο κυρίες της παρέας απλά ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ να υποβάλλουν την δήλωση ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ το 2012 (κακώς μεν αλλά δεν είναι το ίδιο με την μη κατάθεση), ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΕΒΑΛΑΝ, όπως μπορείτε να δείτε στο site του δήμου, ΕΔΩ:

http://www.halandri.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=3277&cnode=38

Ενώ για το 2013 επίσης η κα Μιχαήλ έχει υποβάλλει ενώ η Έλενα Καυκάλα ακόμα όχι (κακώς)!

http://www.halandri.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=3665&cnode=38

Θα μου πεις άργησαν άρα έσφαλαν.
Σωστό!
Αλλά έχουν ελαφρυντικά, όπως και να το κάνεις!

ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΟΜΩΣ;

ΟΙ ΔΥΟ ΦΟΒΕΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΟΥΝΟΔΑΧΤΥΛΟΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ;

Ο Σταμάτης Πετρόπουλος (ΠΑΣΟΚ, δημοτικός σύμβουλος του Σ. Ανδρεόπουλου) και ο Μύρωνας Ανδριανάκης (Αντιδήμαρχος πολλά χρόνια στις διοικήσεις Ζαφειρόπουλου, Κουράση;)

Ο Μύρωνας Ανδριανάκης και ο Σταμάτης Πετρόπουλος;

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ! (απόδειξη τα παραπάνω links στο site του δήμου).

  • ΑΓΝΟΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΤΙΚΑ ΤΟ ΝΟΜΟ!
  • ΝΙΩΘΟΥΝ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ  ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.
  • ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΤΙΚΩΣ!

  • ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΤΟ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΌ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΥΟ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ

(ΕΛΕΝΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2013, φιλική συμβουλή και αν θες πέτα την).
Αυτά γιατί εμάς η ισοπέδωση ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ και ο έλεγχος της νομιμότητας πρέπει να είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ και όχι πολιτικά ισορροπίστικος.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥΣ (ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΟΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ;

ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΟΥΝ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ;

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ;

Διότι κάποτε πρέπει να υπάρχει στοιχειώδης (όχι εμμονική, δογματική ή ξύλινη) αλλά στοιχειώδης συνέπεια λόγων και έργων,

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ;

(και τώρα δεν κάνουμε πρωταπριλιάτικη πλάκα).

Στη… μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ έχουν αφεθεί οι κοινωνικές δομές των Δήμων μ΄ ευθύνη των Δημοτικών Αρχών
Να παρέμβει υπέρ του Δήμου Μεταμόρφωσης κατά της απόφασης του 7ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία κρίνεται μη νόμιμη η συμμετοχή των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) σε προγραμματικές συμβάσεις για εκτέλεση έργων ανάπτυξης και για την παροχή υπηρεσιών, αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στην τελευταία συνεδρίασή του.

Το Σώμα των δημάρχων οδηγήθηκε στην παραπάνω απόφαση, έπειτα από σχετική εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, καθώς όπως είπε η έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης θα έχει αντίκτυπο σε όλους τους δήμους της χώρας και στις κοινωνικές τους δομές.

«Και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναγνωρίζει ότι εάν οι ΚΟΙΝΣΕΠ καταργηθούν και με το δεδομένο ότι υπάρχει απαγόρευση των προσλήψεων, συνταξιοδοτήσεις κ.λ.π. και επίσης ότι οι ΚΟΙΝΣΕΠ απευθύνονται σε μεγάλο βαθμό στις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες τότε λέει αν έχουμε μία μεγάλη επισιτιστική και κοινωνική κρίση με ποιον τρόπο οι δήμοι θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα;», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ασκούνης.

Ο ίδιος μάλιστα ενημέρωσε το Σώμα, ότι απηύθυνε σχετική επιστολή στον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση καλώντας τον να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία. Το σκεπτικό της απόφασης του 7ου τμήματος υποστηρίζει ότι με τις εν λόγω προγραμματικές συμβάσεις (άρθρο 100 Ν.3852/2010) παραβιάζονται οι αρχές περί υγιούς ανταγωνισμού στις δημόσιες συμβάσεις.

Στην ουσία δεν επιτρέπει την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δήμων και των Κοιν.Σ.Επ.), διότι φαλκιδεύει τους όρους της Συνθήκης της Λισσαβώνας.

Ωστόσο οι Κοιν.Σ. Επ., ισχυρίστηκε , συστήθηκαν από τον νομοθέτη για την αντιμετώπιση τόσο της αυξανόμενης ανεργίας στη χώρα μας όσο και για την αντιμετώπιση των αναγκών των δήμων σε προσωπικό για τη διατήρηση της λειτουργίας των κοινωνικών τους δομών και την εκπλήρωση του κοινωνικού τους ρόλου στις τοπικές κοινωνίες, δεδομένου ότι και το προσωπικό έχει ελαττωθεί σημαντικά λόγω της διαθεσιμότητας και της πρόωρης συνταξιοδότησης εργαζομένων στους δήμους, αλλά και εκ του γεγονότος ότι οι περιορισμοί στις προσλήψεις δεν επιτρέπουν την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων.

Στην περίπτωση όμως που γίνει αποδεκτό το παραπάνω σκεπτικό της απόφασης του 7ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι ορατός να οδηγηθούν σε κλείσιμο δομές πολιτισμού, αθλητισμού και πρόνοιας των δήμων σε μια περίοδο που τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα πλήττουν τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

http://www.newsta.gr/, 1/4/2014

πρΟΤΑση

Ανατροπή την τελευταία στιγμή: Σενάρια για αναβολή των εκλογών ΟΤΑ & παράταση θητείας των αιρετών


Προς αναβολή οδεύουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου μετά το προχθεσινό οριακό αποτέλεσμα στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά ότι σκέφτεται να προχωρήσει σε εθνικές εκλογές, στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται πολύ κοντά στο να αποφασίσουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό και υπο το φόβο της πτώσης της κυβέρνησης, κυρίως λόγω τη αστάθειας του κυβερνητικού εταίρου, του ΠΑΣΟΚ, να προχωρήσουν σε πρόωρες εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό, στην κυβέρνηση επανέρχεται το παλαιότερο σενάριο που θέλει και μεγάλο τμήμα των δημάρχων για παράταση της θητείας από τα 3,5 στα 5 χρόνια, δηλαδή έως τον Οκτώβριο του 2015. Με αυτό τον τρόπο στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν πως ακόμη κι αν χαθούν οι εθνικές εκλογές θα διατηρηθεί στα χέρια της ΝΔ και, κυρίως, του ΠΑΣΟΚ που φαίνεται ότι έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα, ένας ισχυρός πυλώνας εξουσίας, όπως είναι η τοπική αυτοδιοίκηση.

aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:
 ΧΕΣΜΕΝΤΕΝ!
Προφανώς στην κυβέρνηση δεν εμπιστεύονται τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι οι Φουχτελικοί κερδίζουν παντόύ.
ΑΝΤΕ, ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!

Εσείς, πόσα ένσημα έχετε "κολλήσει" στον εργασιακό σας βίο;

Τι άλλο να πει; Το λέει ΚΑΘΑΡΟΤΑΤΑ :

Στον ιδιωτικό τομέα προβλέπεται να εκχωρηθούν υπηρεσίες του Δημοσίου που δεν καλύπτονται από μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όσα είπε σε συνέντευξή του στον Realfm.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης όταν του ζητήθηκε να αναφερθεί σε τομείς που μπορούν να εκχωρηθούν στον ιδιωτικό τομέα, απάντησε: «Μπορώ να αναφέρω ενδεικτικά υπηρεσίες υποστήριξης, όπως υπηρεσίες καθαρισμού, υπηρεσίες φύλαξης, υπηρεσίες, οι οποίες σε πάρα πολλές άλλες δημόσιες διοικήσεις δεν καλύπτονται από μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους».
Ολόκληρη η συνέντευξή του Ε Δ Ω.

Και, φυσικά, αυτή η δήλωση του υπουργού έρχεται 2 ημέρες μετά τη...σκέψη για ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ στο Δημόσιο. Άρα, ξέρουμε ποιες "πολλές άλλες δημόσιες διοικήσεις δεν (θα) καλύπτονται από μόνιμους υπαλλήλους"!!!

Αν οι δηλώσεις γίνονταν ΣΗΜΕΡΑ, θα έλεγα ότι, είναι ΑΛΛΟ ΕΝΑ ψέμα...Δυστυχώς, όμως, έγιναν χθες, 31 Μαρτίου.

Τι άλλο δεν καταλαβαίνουμε επιτέλους; Το ΣΧΕΔΙΟ είναι προμελετημένο, σαφές και επικεντρωμένο στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του δημοσίου τομέα στους..."καλούς" ιδιώτες. Σε αυτή την ολιγαρχία που θέλει να αγοράσει εκτός από υπηρεσίες ΚΑΙ ανθρώπους. 

Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης