Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ H ΔΕΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΕ ΝΕΟ ΧΩΡΟ - ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ



Αν πάτε στα γραφεία της ΔΕΗ, στην Σολωμού θα τα βρείτε κλειστά.

Όπως πήγαν κάποιοι παππούδες που συναντήσαμε πριν λίγο που πήγε εκεί το μάτι της ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

Θα ενημερωθείτε ότι οι υπηρεσίες της μεταφέρθηκαν - από εχθές - στο νέο χώρο της, στην γωνία Παπανδρέου και Ομήρου.

Και θα διαβάσετε ότι μέχρι και αύριο - λόγω τη μεταφοράς - δεν θα μπορείτε να εξυπηρετηθείτε από την ΔΕΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

Τώρα για το αν έπρεπε ή όχι να έχει υπάρξει ένα δελτίο τύπου πριν την μεταφορά για να γλυτώσουν οι μπαμπουίνοι την ταλαιπωρία και να μην τρέχουν;

¨Επρεπε αλλά ποιος σκοτίζεται για τον μπμαπουίνο.

ΝΤΑΒΙΑΣ: ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΜΕ ΑΦΡΟΜΗ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ



Οι θέσεις που δημοσιοποίησε το ΚινΑλ για την αυτοδιοίκηση αποτελούν κατά την γνώμη μου μια απόπειρα να συνδεθούν - με ύπουλο τρόπο - ανεκπλήρωτα ιστορικά αιτήματα της αυτοδιοίκησης με ευρωνεοφιλελεύθερες ντιρεκτίβες "μεταρρυθμίσεων"  όπως αποκαλούνται πλέον μόνο οι περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες.

Μεταρρυθμίσεων όχι θεσμικών, με πρόσημο πατριωτικό και αναπτυξιακό, που είναι απαραίτητες όταν  έχουν κατεύθυνση την συνολική ανασυγκρότηση της χώρας, της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας, με στόχο την θεραπεία των ασθενειών των παρασιτικών συμπεριφορών που οδήγησαν στην καταστροφή αλλά "μεταρρυθμίσεων" που το κέντρο βάρους τους είναι στο πώς θα διαχειριστούν την επόμενη μέρα της καταστροφής, πιάνοντας το νήμα ΑΚΡΙΒΩΣ  από το σημείο που κόπηκε, προβάλλοντας ως στρατηγική εξόδου από την κρίση την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή των πολιτικών που την δημιούργησαν σε όλη την Ευρώπη και πλέον απορρίπτονται ΚΑΘΟΛΙΚΑ, σε όλες τις χώρες  την Ένωση από τους Ευρωπαίους πολίτες.

Αυτή την στρατηγική του νεοφιλελεύθερου ευρωμονόδρομου, της σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και της παραίτησης της θεσμικής οργάνωσης της κοινωνίας, από τα θέματα της οικονομίας τα οποία εγκαταλείφθηκαν στην αποκλειστική διαχείριση των "αγορών", δηλαδή των τραπεζών και των funds του παγκοσμιοποιημένου διεθνιστικού κεφαλαίου.

Και είναι πραγματικά αυτιστική πολιτική συμπεριφορά να επιχειρούν οι συνεχιστές του παλιού πολιτικού προσωπικού να πείσουν ότι η επιβίωση της χώρας θα διασφαλιστεί ξανατρέχοντας, με περισσότερο πάθος και αποτελεσματικότητα στις ίδιες γραμμές, έχοντας παρωπίδες για την συγκυρία, προσποιούμενοι  ότι δεν καταλαβαίνουν  τι συμβαίνει αυτή τη περίοδο στην Ευρώπη, στους λαούς της, σνομπάροντας τις διεργασίες που συντελούνται, αρνούμενοι να ασχοληθούν με αυτές, αυτοαναγορευόμενοι - σε μια αυτοδιορισμένη - σαν σύνεδροι του ΚινΑλ - πεφωτισμένη ελίτ.

Οι προτάσεις του ΚινΑλ για την αποκέντρωση, την περιφερειακή οργάνωση της χώρας και την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού δεν εκπλήσσουν όσους παρακολουθούν τα θέματα της αυτοδιοίκησης.

Αποτελούν ένα ευρύχωρο πλαίσιο, με μπόλικη δημιουργική ασάφεια, με βάση το οποίο, οι αυτοδιοικητικοί δεινόσαυροι του ΠΑΣΟΚ, στην ΚΕΔΕ, το ΙΤΑ, την ΕΕΤΑΑ έχουν βρει το άλλοθι για να υπηρετούν με εκνευριστική συνέπεια και σε απόλυτη ταύτιση με τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις της ΝΔ, τις μνημονιακές ντιρεκτίβες για την αυτοδιοίκηση χωρίς να απολογούνται στην "σοσιαλιστική" συνείδησή τους, αν είχαν ποτέ τέτοια.

Με τόση εκνευριστική συνέπεια και πάθος,  που πολλές φορές τους καθιστά μνημονιακότερους του μνημονίου  και πιο νεοφιλελεύθερους των - πιο έμπειρων στην διαχείριση της ξενόδουλίας - δεξιών  αυτοδιοικητικών, που μπορούσαν να φυλάγονται από την έκθεση,  έχοντας τέτοια εμπροσθοφυλακή από την ... "κεντροαριστερά" που τους έκανε να εμφανίζονται ως .... κομμουνιστές (βοηθούντος βεβαίως των παραδοσιακών ιστορικών  "ακροαριστερών" συμμάχων της οικογένειας Μητσοτάκη.)

Παραδείγματα τέτοιων δημάρχων πρώτης γραμμής, μνημονιακότερων του Φούχτελ, τόσο από το ΠΑΣΟΚ - νυν ΚινΑλ όσο και από την ακραία νεοφιλελεύθερη πτέρυγα της ΝΔ, είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να αναγνωρίσετε χωρίς να τους κατονομάσω σε αυτό το άρθρο ως παραδείγματα.

 Οι θέσεις για την αυτοδιοίκηση που δημοσιοποίησε το Κιν Αλ είναι μιας άλλης εποχής.

Είναι ΠΑΛΙΕΣ, όπως παλιό είναι το κέντρο βάρους αυτής της διορισμένης προσπάθειας έκφρασης των κοινωνικών δυνάμεων της παράταξης που αποφεύγει να συζητήσει εκτός αποστειρωμένου πλαισίου, το ιδεολογικό στίγμα και τις πολιτικές θέσεις του.

Δεν έχουν αναλύσει, δεν λαμβάνουν υπόψη τους τη νέα Ευρωπαϊκή κατάσταση και δεν έχουν καμία επεξεργασία που να βασίζεται σε ορθολογικές προβλέψεις των εξελίξεων στην Ένωση.

Θεωρούν αξιωματικά ότι το επόμενο διάστημα δεν θα αλλάξει τίποτα στην Ευρώπη.
Το ίδιο θεωρεί και η Νέα Δημοκρατία.

Θα λέγαμε ότι είναι πολιτικά απροσάρμοστοι, αν δεν γνωρίζαμε ότι είναι υποχρεωμένοι - εκ των συνθηκών - να μένουν κολλημένοι στην υπεράσπιση θέσεων που απλά τους βγάζουν από την υποχρέωση  να ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, ως ξεπερασμένο πολιτικό προσωπικό. Να αποχωρήσουν ησύχως και αξιοπρεπώς.
Εζυγήσθησαν, εμετρήθησαν και ευρέθησαν .... ελλιποβαρής παρά τον όγκο και τον παχυδερμισμό τους.

Δεν ακούν τους λαούς της Ευρώπης.
Δεν νιώθουν το καζάνι που βράζει και θα ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ αλλαγές στην κεντρική ευρωπαϊκή πολιτική, την πολιτική της ευρωγραφειοκρατίας και  των συμφερόντων που εκπροσωπεί, στους λαούς της Ευρώπης.
Διατηρούν και υπερασπίζονται τον ρόλο που τους ανατέθηκε την προηγούμενη περίοδο, μέχρι τελευταίας ρανίδος πολιτικού αίματος που διαθέτουν.

Αφού λοιπόν πολιτική είναι η τέχνη της πρόβλεψης και η προετοιμασία απαντήσεων για όσα έρχονται, και δεν είναι η τέχνη της προσκόλλησης και των θέσεων που διατυπώνεις στην εξουσία που κατείχες, μέχρι να τη κληροδοτήσεις σε εξ αίματος κληρονόμους σου, που τους έχεις μάθει ότι η πολιτική δεν είναι μάχη στο καμίνι της κοινωνίας αλλά επάγγελμα και περιουσιακό στοιχείο προς κληροδότηση, ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚινΑλ δεν ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ άρα είναι ΑΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ και την περιορίζουν στα μέτρα της υπεράσπισης προσωπικών ιστορικών ρόλων αξιωματούχων και των φυσικών κληρονόμων αυτών.

Την μετατρέπουν σε μηχανισμό αυτοπροστασίας. από τις ενδεχόμενες ταυτοποιήσεις των συνεπειών των πεπραγμένων των διαχειριστών της,  κατά την περίοδο άσκησης της εξουσίας τους -  κομματικής ή  κυβερνητικής - και αποτροπής όσων πιθανά θα επιχειρούσαν  ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ την παράταξη από το παρελθόν της, δια  του ελέγχου και της πιθανής απόδοσης των πολιτικών ευθυνών.

Αυτό θα είναι το πρόταγμα της - διορισμένης - "νέας" ηγεσίας αφού θα είναι  ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ!

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΗΣ "ΝΕΑΣ' ΗΓΕΣΙΑ, που θα έχει κάνει ΕΠΙΛΟΓΗ να κρατήσει την παράταξη σε μέτρα μη ενοχλητικά, για =τους αντιπάλους της, καταχειροκροτούμενοι και προσφέροντας την αμέριστη συμπαράστασή τους, σε εκείνους ακριβώς που την διατηρούν διαχειρίσιμη.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ - "ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ" που λέγαμε παλιά του νέου μορφώματος.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ τόσο στο πολιτικό, όσο και στο διαχειριστικό ρόλο που έχουν προ επιλέξει και συμφωνήσει.

Γι΄αυτό δεν άνοιξαν και ούτε υπό αυτή την ηγεσία (και δεν αναφέρομαι ΚΥΡΙΩΣ στην Φώφη Γεννηματά, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν) θα ανοίξουν ποτέ, το γήπεδο της ώσμωσης με την κοινωνία, επιχειρώντας να "κινηματοποιήσουν" στην πράξη και ειλικρινά το εγχείρημα της ανασυγκρότησης του χώρου.

Θα διατηρούν  στεγανά και θα εξοβελίζουν και θα απαξιώνουν παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, φορείς διαφορετικών απόψεων, επικυρίαρχων όταν αυτός ήταν μεγαλύτερος, από τα περιορισμένα πολιτικά μέτρα όσων χασκογέλούσαν και χειροκροτούσαν τον Κυριάκο που τους έκανε πλάκα λέγοντας "δεν θα σας αποκαλέσω και συντρόφους" και τους έσερνε στην στρατηγική του.

Διότι αν η κοινωνία, η βάση της παράταξης αποκτήσει το δικαίωμα να μιλήσει από τα κάτω και να επηρεάσει το μέλλον της, το μέλλον του μηχανισμού, των δεινοσαύρων και των γόνων - κληρονόμων τους, των δοτών τους  ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΈΝΟ.
ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.
Οπότε διορίζουν τα παιδιά τους και τα ανίψια τους ως "νέα ηγεσία" και προχωράνε στα σίγουρα για τα νώτα τους.
Στα σίγουρα γι΄αυτούς, όχι για την παράταξη.

Αυτά δεν είναι καθόλου άσχετα με όσα διακηρύσσουν για την αυτοδιοίκηση περί αποκέντρωσης και διάχυσης εξουσιών προς τα κάτω όμως και - λυπάμαι για την διαπίστωσή μου - καθίστανται εξ αρχής υποκριτικά γιατί ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ  ως εφαρμόσιμα ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ούτε στο κόμμα τους, πόσο μάλλον στην κοινωνία.

Ή ακόμα χειρότερα τα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ως επικοινωνιακό φερετζέ για άλλα που δεν προβάλλονται γιατί δεν συμφέρει.

Διότι όταν μέσα στο κόμμα  η εφαρμοζόμενη αντίληψη  για την διαχείριση  της εξουσίας και της λήψης των αποφάσεων, ο τρόπος κατανομής των αρμοδιοτήτων και ευθυνών είναι Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ και ο ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΩ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ,  τότε κάθε αναφορά  στον θεσμό της αυτοδιοίκησης, της  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ Σ αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων,  προς την κοινωνία ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ και άρα αξιολογείται ως απόπειρα πολιτικής εξαπάτησης και εγκλωβισμού.

Δεν μπορεί να διακηρύσσουν πειστικά την αποκέντρωση όταν δεν την εμπιστεύονται για το κόμμα τους.
Με την διαχείριση των εσωτερικών τους θεμάτων δια των διορισμών και των στεγανών αναδεικνύουν ότι δεν έχουν αφετηρία την  πραγματική ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ και του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ και ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ .

Είναι δυνατόν να πείσουν ότι τα εννοούν και τα πιστεύουν πραγματικά  για την διαχείριση του δημόσιου χρήματος, για τις δημόσιες επενδύσεις, τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την παραγωγική ανασυγκρότηση, για την θεσμική και περιβαλλοντική θωράκιση της χώρας και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των πολιτών;

Και αφού είναι - για τους ίδιους - ανέφικτο να εφαρμοστεί στο κόμμα τους - το να το προτείνουν για την κοινωνία είναι ΑΠΟΛΙΤΙΚΟ, αν δεν είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ.
Γιατί εκτός από τέχνη της ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ, η πολιτική είναι Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΦΙΚΤΟΥ.

Οι προτάσεις του ΚινΑλ για την αυτοδιοίκηση ανήκουν σε άλλη εποχή.

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου

Η Προσβολή Ρώσου πρώην πράκτορα, στην Αγγλία με χημική ουσία.



Άρθρο γνώμης και τεχνικής προσέγγισης του Ευάγγ. Αθανασιάδη(*)


Και ένα άρθρο για να διανθήσει τον ελεύθερο χρόνο σας.





Τις τελευταίες ημέρες, απασχόλησε την κοινή γνώμη, η απόπειρα δολοφονίας του ρώσου τριπλού πράκτορα. Εντύπωση μου έκανε ο τρόπος. Ας τον εξετάσουμε λοιπόν σαν μια άσκηση λογικής ή ένα μυθιστόρημα αστυνομικής πλοκής. Σε συνδυασμό με κάποιες τεχνικές γνώσεις, λόγω προγενέστερης εμπειρίας και ενασχολήσεως.

Η προσέγγιση δεν γίνεται για να λύσουμε εμείς τον «γόρδιο δεσμό», όντες και τελείως αναρμόδιοι, αλλά θα διατυπώσουμε μια σκέψη σαν ένα πνευματικό παίγνιο, όπως η λύση ενός σταυρολέξου.

Οι προγενέστερες ενασχολήσεις και εμπειρίες του κάθε ανθρώπου, τον επηρεάζουν να ρέπει σε προβληματισμούς και επίλυση προβλημάτων, που στο παρελθόν, αποτελούσαν τις γενικές ή ειδικές αρμοδιότητές του.

Το παρόν άρθρο δεν έχει μορφή επαγγελματικής προσέγγισης, αλλά καμιά φορά ένας προβληματισμός μπορεί να συμβάλει στην εξήγηση κάποιου συμβάντος.

Ακούστηκαν πολλές εκδοχές και σενάρια, που δεν πείθουν, δεν δένουν.

Ενώ φαίνεται ότι μπορεί να υπάρχει απλή εξήγηση.

Ένα μυθιστόρημα αστυνομικής πλοκής λοιπόν.

Τα γεγονότα:
Ο πρώην Ρώσος πράκτορας πηγαίνει σε ένα εστιατόριο για φαγητό, με την κόρη του.

Μετά το φαγητό αποχωρεί. Σε μικρό χρόνο, στο διπλανό πάρκο, διαπιστώνεται ότι έχει προσβληθεί από ειδική νευροπαραλητική χημική ουσία.

Όποιος τον πλησίασε προσβλήθηκε.

Στο εστιατόριο δεν προσβλήθηκε κανένας.

Δεν φαίνεται να τον προσέγγισε κανένα άλλο πρόσωπο και ειδικά μετά την έξοδό του από το εστιατόριο και έως την στιγμή της προσβολής.

Συμπέρασμα από την εκτίμηση των γεγονότων:

Είναι προφανές ότι χρησιμοποιήθηκε ένας μηχανισμός απελευθερώσεως νευροπαραλητικής ουσίας, που ενεργοποιήθηκε με έναν αυτοματισμό, που μπορούσε να επιλέξει χρόνο και τόπο. Δηλαδή χρειαζόταν:

1/Μία σκανδάλη (από το ρήμα σκανδαλίζω,) δλδ μια διάταξη που θα ενεργοποιούσε τον μηχανισμό, τον κατάλληλο χρόνο και

2/Ένα αισθητήρα, που θα αντιλαμβανόταν ότι είναι σε ανοικτό χώρο, για περιορισμό των παράπλευρων απωλειών.

Μήπως είναι ένας αρκετά πολύπλοκος και σύνθετος μηχανισμός;

Τι λέει η κοινή λογική:
Πηγαίνοντας στο εστιατόριο στο κρύο Λονδίνο, θα άφηνε το παλτό του στο βεστιάριο.

Η περιοχή του βεστιαρίου, είναι προσβάσιμη φυσιολογικά και εύκολα από πολύ κόσμο, που προσέρχεται ή αποχωρεί από το εστιατόριο. Η θερμοκρασία του βεστιαρίου είναι μικρότερη των 21οC, καθώς είναι χώρος κοντά στην είσοδο και χωρίς ιδιαιτέρες απαιτήσεις θερμάνσεως.

Ετεροχρονισμένη ανυποψίαστη προσέγγιση του θύματος:
Μπορεί λοιπόν σχετικά εύκολα, να τοποθετηθούν από κάποιον, στο παλτό του θύματος, κοντά στις δύο μασχάλες (διπλή διάταξη), από ένα σακουλάκι από βιοδιασπώμενο υλικό, που να περιέχουν την νευροπαραλητική πτητική ουσία, σε υγρή ή αέρια κατάσταση.

Τεχνικά στοιχεία:
Το περίβλημα επιλέγεται να βιοδιασπάται σε θερμοκρασίες γύρω στους 33 οC. Η διαφορά θερμοκρασίας 21 έως 33 οC, δλδ 12 οC, θεωρείται ασφαλές εύρος, για να αποκλειστεί λειτουργική αστοχία.

Περιβάλλον με 33 οC δεν συναντάται συνήθως, για να προκληθεί τυχαία ανεπιθύμητη ενεργοποίηση.

Δεν μιλάμε βεβαίως για αυτοσχέδια κατασκευή, αλλά για τυποποιημένο μηχανισμό μυστικών υπηρεσιών.

Η διάταξη δεν έχει μεταλλικά μέρη και δεν ανιχνεύεται προ της ενεργοποιήσεώς της. Κατάλληλα βιοδιασπώμενο υλικό μπορεί να μην αφήσει ανιχνεύσιμα υπολείμματα μετά από εύλογο χρόνο.

Σκεπτικό λειτουργίας μηχανισμού:
Όταν λοιπόν φορέσει το παλτό, η θερμοκρασία στην περιοχή της μασχάλης σε σύντομο χρονικό διάστημα περίπου 6-8 λεπτά, θα αποκτήσει την επιθυμητή θερμοκρασία των 33 οC, λαμβανομένου υπόψη ότι η θερμοκρασία του σώματος και ιδιαίτερα στην περιοχή αυτή είναι 36,6ο C. Η θερμοκρασία του σώματος είναι η σκανδάλη και ο επιβραδυντικός μηχανισμός. Η βιοδιάσπαση του περιβλήματος θα απελευθερώσει την πτητική ουσία, η οποία λόγω του παλτού θα την οδηγήσει στο μόνο ανοικτό σημείο του παλτού, ακριβώς κάτω από την μύτη του θύματος. Το αέριο θα επιδράσει μόνο σε αυτόν και σε όποιον πλησιάσει για να τον βοηθήσει, όπως και έγινε.

Το παλτό είναι ο «αισθητήρας», που θα αντιληφθεί πότε θα είναι σε ανοικτό χώρο, με ικανοποιητική ακρίβεια, γιατί αλλιώς δεν θα φορούσε παλτό.

Μία πολλή απλή και λειτουργική διάταξη. Πιο απλή, πιο έξυπνη, πιο ασφαλής και πιο αποτελεσματική δεν θα μπορούσε να είναι.

Είναι η πιο συμβατή με τα γεγονότα, λογική εξήγηση.

Ποιό Κράτος το έκανε;

Ας αντιστρέψουμε την ερώτηση. Ποιο κράτος εξετάζει το περιστατικό; Τι μας είπαν; Το αέριο είναι Ρωσικό. Ξέρουν το αέριο, το διακρίνουν, το ανιχνεύουν, αλλά δεν έχουν φτιάξει «γενόσημο», ούτε αντίδοτο.

Αυτός που το εξετάζει, έχει το πλεονέκτημα της εξιχνίασης, της αναδείξεως συγκεκριμένων στοιχείων, της ενημερώσεώς μας και επομένως της κατεύθυνσης της σκέψης και της συλλογιστικής μας.

Μας παρουσιάζει πολλές εκδοχές, πλούσια ενημέρωση και πληροφόρηση, που όμως δεν δένουν, και πάντα εκτός από αυτήν που γνωρίζει ότι εφαρμόστηκε ή εφάρμοσε και δεν μας την αποκαλύπτει.

Τα εκ πρώτης όψεως οφθαλμοφανή άλλοθι και οι συνειρμοί ποιόν ευνοούν, να το κάνει χωρίς να τον υποψιαστούμε;…

Ποιός είναι το κράτος-δράστης; Μπορούμε εμείς να απαντήσουμε; Όχι φυσικά!

Η λύση της λογικής αυτής άσκησης, δεν κρίνεται σκόπιμο να δοθεί στο επόμενο άρθρο, όπως συνηθίζεται, γιατί όλοι απαντήσατε σωστά.

Τόσο απλή, λειτουργική και αποτελεσματική διάταξη, μόνο Ρώσοι ή Έλληνας θα μπορούσαν να σκεφτούν. Και μόνο ένα κράτος μπορεί να το αντιγράψει και να το υλοποιήσει.

Ανέκδοτο: Σε ένα διεθνές συνέδριο για το διάστημα, ο Αμερικανός λέει στον Ρώσο: Μετά από μελέτες 50 ετών βρήκαμε λύση να μην σταματούν τα στυλό σε περιβάλλον έλλειψης βαρύτητας. Εσείς πως το αντιμετωπίζετε;

Ρώσος: Δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ προβλήματα! Χρησιμοποιούμε μολύβια!...

Και ο Ερντογάν ας προσέχει που θα αφήνει το παλτό του, όταν δεν θα χρειάζεται να εξυπηρετεί άλλο τις Μεγάλες Δυνάμεις.

___________

· Επισημαίνουμε ότι δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για το πώς συνέβη. Το άρθρο είναι μία μυθιστορηματική λογική και προσέγγιση και ίσως μία πιθανή τεχνική εξήγηση.

(*) Ο Ευάγγ. Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α.