Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΜΑΣ) ΔΕΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΕΣ! ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ έγραψε η ΑΥΓΗ στις 5 Νοεμβρίου. (Εδώ το LINK)

Στα δημοτικά σχολεία, στα παιδάκια του δημοτικού δόθηκαν υπεύθυνες δηλώσεις για αν τις υπογράψουν οι γονείς .

ΝΑ ΤΕΣ:

΄ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΤ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΓΛΟΠΟΥΛΑ
ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ή ΧΥΜΟ σου λέει!

Είπαμε ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, να χαλαρώσουμε λίγο εκείνες τις εσωτερικές φωνές συνείδησης που μας κράζουν που ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση των συντρόφων ότι θα μας πάρουν τα σπίτια.

Το υπουργείο Παιδείας στις 16 του μηνού, τουτουτνού, βγάζει εγκύκλιο για να υλοποιήσει το πιλοτικό προάριστο (που λένε και στο στρατό) για τους μαθητές 63 δημοτικών πιλοτικά.

Υπογράφει ο υπουργός, ο γείτονάς μου ο Νίκος Φίλης.


Ο "ΓΡΗΓΟΡΗΣ μικρογεύαμτα" λοιπόν πήρε την δουλειά και ξεκινάει από τις 18 Νοεμβρίου.

Αλλά διαβάζοντας την απόφαση - διότι μερικοί διαβάζουν και παρακάτω κιόλας - δεν μένουν μόνο στους τίτλους, τι βρήκαμε;

Το πιλοτικό πρόγραμμα απαιτεί ως προϋπόθεση ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ που εφαρμόζεται.
Τώρα αυτό τι είναι θα πεις.
Αν υπάρχει κυλικείο να πάει το παιδί να αγοράσει από εκεί;
Ε αυτό - αν μπορούσε - δεν χρειαζόταν .... πιλοτικό πρόγραμμα.

Ή μήπως σημαίνει ότι αν υπάρχει κυλικείο παίρνει αυτό την δουλειά από το δημόσιο και όχι ο "ΓΡΗΓΟΡΗΣ μικρογεύματα" οπότε είναι καλό πράγμα και στηρίζει τον κυλικιάρχη που δίνει έσοδο στον δήμο από την εκμίσθωση κυλικείου, που γίνεται με εκείνη την ΓΕΛΟΙΑ δημοπρασία που είναι απολύτως προσχηματική και υποκριτική για να διασφαλίσει - υποτίθεται - την διαφάνεια και γίνεται αφετηρία για παράνομη λειτουργία των κυλικείων, από την επόμενη μέρα (αυτά άλλη φορά θα τα πιάσουμε)

Αλλά δεν είναι το σημαντικότερο αυτό που έχει το ενδιαφέρον στην εγκύκλιο του υπουργού.

Το περιεχόμενο των γευμάτων που προβλέπονται έχει περισσότερο ενδιαφέρον.

Διότι το ΤΟΣΤ ΤΥΡΙ - ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ, , έμεινε για δύο μέρες αλλά τις άλλες τρεις ..........

ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ που είπαν στους γονείς - στην υπεύθυνη δήλωση - έγινε "ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ" (έλεος), και το "χυμός ή τυρί" έγινε "ΧΥΜΟΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ.
Τις άλλες σκέτο το ..... "μπαστούνι".

ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ....
ΕΛΕΟΣ!

ΜΟΥ ΒΑΛΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΟ "ΧΑΛΑΝΔΡΙ" , που είναι και "ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"στην υπεύθυνη δήλωση.


ΜΗ ΧΕΣΩ ....

Απολύονται οι συμβασιούχοι των 5μηνων στους Δήμους .Κουρέλι οι υποσχέσεις Βερναρδάκη –Φωτίου

Την πόρτα εξόδου οριστικά και αμετάκλητα έδειξε σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους 50.000 χιλιάδες εργαζομένους στους Δήμους με τα 5μηνα Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα τους διαβεβαίωνε, όπως και τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης ( ΠΕΔΑ , ΚΕΔΕ) αλλά και στα συνδικαλιστικά (ΠΟΕ_ΟΤΑ) ότι θα παραταθούν και η σχετική απόφαση θα εκδιδόταν από μέρα σε μέρα , τελικά ανακοίνωσε το ακριβώς αντίθετο.

Ακριβώς αντίθετα με τις προ ημερών «φιλεργατικές» δηλώσεις – «υποσχέσεις » των ανπληρωτών υπουργών κ. Βερναρδάκη και κυρίας Φωτίου, η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, κυρία Αντωνοπούλου, δήλωσε σήμερα αυτό μπορεί να συμβεί γιατί είναι « νομικά ανέφικτο». Παρουσιάζοντάς τους έτσι κατ΄αυτόν τον τρόπο ως «άσχετους» και παντελώς αναξιόπιστους .Επίσης ως ένα σκορποχώρι την κυβέρνηση, στην οποία ουδείς γνωρίζει τι ισχύει .

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία συνεδρίαση της ΠΕΔΑ, της δόθηκε από την κυβέρνηση η διαβεβαίωσε ότι την Τρίτη 24/11 η κυβέρνηση και συγκεκριμένα η κυρία Φωτίου θα υπέγραφε την παράτασή του τρέχοντος προγράμματος και κατά συνέπεια των υπαρχόντων συμβάσεων . Αυτή τη διαβεβαίωση μετέφερε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Βαρελάς , που πρόσκεινται πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση για στήριξη του σχετικού αιτήματος των εργαζομένων στα 5μηνα . Εξ΄αυτού του λόγου και την …,πειστικότητα του κ. Βαρελά , η σχετική συζήτηση ήταν συντομότατη , μ΄όλες τις δημοτικές παρατάξεις να χαιρετίζουν(!) την….επικείμενη παράταση .

Τελικά αποδείχθηκαν φρούδες οι «υποσχέσεις» . Η αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας κυρία Αντωνοπούλου σε συνάντηση που είχε με την ΚΕΔΕ δήλωσε ορθά –κοφτά «νομικά ανέφικτο» αυτό που οι ίδιοι οι συνάδελφοί της υπουργοί ακόμη και στο ίδιο υπουργείο (Φωτίου) δήλωναν και «διαβεβαίωναν»: Την παράταση της χρονικής διάρκειας των συμβάσεων των απασχολούμενων του τρέχοντος Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ , σύμφωνα με εισηγήσεις των συνεργατών της υπουργού και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου προκύπτει ότι δεν είναι δυνατόν να επεκταθούν οι τρέχουσες συμβάσεις.

Κυβέρνηση : Ότι πει η …τρόικα

Αντίθετα τους δήλωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης 50.000 ανέργων, που θα ξεκινήσει τον Απρίλιο .Όπερ σημαίνει ότι τις ημέρες των Χριστουγέννων , οι τωρινοί 50.000 συμβασιούχοι όχι μόνο θα μείνουν άνεργοι ,χωρίς δικαίωμα οποιουδήποτε επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Στη βάση του νέου προγράμματος η ΚΕΔΕ ζήτησε οι συμβάσεις να μην είναι πεντάμηνες αλλά 12μηνες ή τουλάχιστον 10μηνες . Ακόμη όμως και σ΄αυτό η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τους επισήμανε ότι για να συμβεί … θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.Επίσης η ΚΕΔΕ ζήτησε δικαιούχοι του προγράμματος να είναι και οι σύνδεσμοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη συνάντηση με την Αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου συμμετείχαν από πλευράς ΚΕΔΕ ο πρόεδρός της , Γιώργος Πατούλης , ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Γ. Μουράτογλου, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ Β. Πάνου, ο Νομικός Σύμβουλος της ΚΕΔΕ Π. Ζυγούρης και η Διευθύντρια Επεξεργασίας Πολιτικών της Τ.Α. Χρύσα Μανάρα.

http://newsta.gr

Εκτός πορείας το “λεωφορείο χωρίς οδηγό” στα Τρίκαλα – Ψάχνουν να βρουν τι έφταιξε

Εκτός πορείας βρέθηκε το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό που κυκλοφορεί στα Τρίκαλα στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που εγκαινιάστηκε στις 10 του τρέχοντος μήνα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει σύγκρουση ή τραυματίας.“Το όχημα δεν συγκρούστηκε με κανένα αντικείμενο, δεν ήλθε σε επαφή με κανέναν πολίτη, δεν χτύπησε πουθενά” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Τρικκαίων. “Στη διάρκεια του συμβάντος – που διήρκησε ελάχιστα δευτερόλεπτα – υπήρχε χειριστής στο όχημα, κατάλληλα εκπαιδευμένος για να το ακινητοποιεί σε περίπτωση απώλειας ελέγχου. Αυτός ο χειριστής βρίσκεται στο όχημα καθημερινώς, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και σε κάθε δρομολόγιο (…) Μόλις αυτό παρέκλινε της πορείας του για ελάχιστα εκατοστά, το όχημα ακινητοποιήθηκε με βάση τον προγραμματισμό του και τα συστήματα ασφαλείας”.

aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΟ:

Η ΜΑΛΑΚΙ ΣΠΑΕΙ ΚΑΡΥΔΙΑ!
Πρόσεξε αναγνώστη μου την είδηση πίσω από την είδηση ότι το λεοφωρείο χωρίς οδηγό ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο.


ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΟ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ - ΣΥΝΕΧΩΣ - ΕΝΑΝ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ!

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ.

ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!

Παραίτηση Μπαλασόπουλου από την προεδρία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Παραιτήθηκε και επίσημα από την ηγεσία της ΠΟΕ–ΟΤΑ ο Θέμης Μπαλασόπουλος, ενώ στη θέση του εξελέγη σήμερα, Πέμπτη, ο Νίκος Τράκας.

Ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, που εκπροσωπεί τους υπαλλήλους των δήμων, ήταν μέχρι σήμερα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας–Ρέντη.

Ο κ. Μπαλασόπουλος παραδίδει τη σκυτάλη έπειτα από 14 χρόνια παραμονής στη θέση του προέδρου, ενώ στην επιστολή παραίτησής του σημειώνει ότι θα συνεχίσει να είναι παρών «στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», καθώς συνεχίζει την συνδικαλιστική πορεία του μέσω της ΑΔΕΔΥ.

«Δώσαμε δύσκολες μάχες, συγκρουστήκαμε με μεγάλα συμφέροντα, καταφέραμε να λύσουμε προβλήματα, θέσαμε τις βάσεις για την επίλυση άλλων, ανακόψαμε την εφαρμογή επώδυνων μέτρων. Αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο» τονίζει και προσθέτει:

«Στον ‘πόλεμο’ των μνημονίων η ΠΟΕ-ΟΤΑ μπήκε στο στόχαστρο. Εγώ προσωπικά, ως πρόεδρος δέχθηκα συστηματικά επιθέσεις από συγκεκριμένα ΜΜΕ, δέχθηκα τόνους λάσπης, λοιδορήθηκα. Άντεξα και αντέξαμε. Δεν το βάλαμε κάτω και καταστήσαμε την Ομοσπονδία μας την πιο δυναμική συνδικαλιστική οργάνωση στο χώρο του Δημοσίου. Καταφέραμε να μας φοβούνται και όχι να μας λυπούνται».

Σημειώνει επίσης ότι αφήνει την προεδρία με ήσυχη τη συνείδησή του διότι, όπως εξηγεί, «λειτούργησα πέρα και μακριά από πολιτικές και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες με γνώμονα μόνο το συμφέρον των εργαζομένων...», ενώ ζητεί να στηριχθεί ο διάδοχός του «σε μία κρίσιμη περίοδο για τα συμφέροντα των εργαζομένων και το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

in.gr

Ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ το κείμενο/εισήγηση της Επιτροπής Οικονομικών

Ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ το κείμενο/εισήγηση της Επιτροπής Οικονομικών, Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Τουρισμού, το οποίο περιλαμβάνει 23 συγκεκριμένα οικονομικά αιτήματα, καθώς και άλλα 16 θεσμικά αιτήματα, τα οποία όμως και αυτά έχουν σύνδεση με τα οικονομικά των Ο.Τ.Α.

Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν, ο ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο Πρέοδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΠ-ΟΤΑ Μάρκος Δαρδαμάνης και εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών κινήσεων.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων στην εισηγησή του ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Ηρακλής Γκότσης «στόχος μας δεν είναι η απλή καταγραφή των θέσεων μας αλλά η αποτελεσματική συνεννόηση με την Πολιτεία και η έμπρακτη οικονομική ανακούφιση των Δήμων. Για να το πετύχουμε, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και στις αποφάσεις μας και, το κυριότερο, να είμαστε όλοι μαζί παρόντες στις μετέπειτα δράσεις που μπορεί να απαιτηθούν και θα τις αποφασίσουμε συνολικά στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ».

Ο Ηρακλής Γκότσης τόνισε πως στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό να παρθούν αποφάσεις στην Γ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., η ΠΕΔΑ θα προχωρήσει στις παρακάτω πρωτοβουλίες:

•Συντονισμός με την ΠΟΕ και ΠΟΠ ΟΤΑ έτσι ώστε να συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι.

•Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό για να τεθούν τα προβλήματα και να δοθούν απαντήσεις και δεσμεύσεις.

•Το ΔΣ να πάρει απόφαση για κινητοποιήσεις στην περίπτωση που οι συναντήσεις αποβούν άκαρπες.

•Οι κινητοποιήσεις μπορούν να έχουν από τις πιο απλές μορφές (όπως για παράδειγμα σταμάτημα της αποκομιδής από τα Υπουργεία ή σταμάτημα έκδοσης βεβαιώσεων - πιστοποιητικών για τις Δημόσιες Υπηρεσίες) μέχρι πιο σύνθετες (όπως το κλείσιμο των Δήμων κλπ).

•Η ΠΕΔ Αττικής θα αναλάβει την πρωτοβουλία ενημέρωσης των κατοίκων των Δήμων μας με ειδικό φυλλάδιο που θα αναδεικνύει τόσο το έργο των Δήμων της Αττικής με τα ειδικά προβλήματα μητροπολιτικού χαρακτήρα που αντιμετωπίζουν όσο και τις περικοπές και απώλειες πόρων που έχουν υποστεί. Καλώντας σε συμπαράσταση και κοινές διεκδικήσεις για την προστασία της λειτουργίας των Δήμων, της εξυπηρέτησης των πολιτών και ιδιαίτερα της κοινωνικής στήριξης των πιο αδυνάμων.

Επισυνάπτονται:
1)     Η εισήγηση/τοποθέτηση του Προέδρου της ΠΕΔΑ Εισήγηση – τοποθέτηση Ηρακλή Γκότση Νοέμβριος 2015
2)     Το κείμενο της Επιτροπής Οικονομικών με τα αιτήματα της ΠΕΔΑ Εισήγηση αιτημάτων της ΠΕΔΑ προς τη ΓΣ
3)     Το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ψήφισμα Λαϊκής Συσπείρωσης

Δήλωση Ρένας Δούρου σχετικά με τη διαχείριση των αστικών λυμάτων Αττικής«Σε μία περίοδο που οι πολίτες πλήττονται από την οικονομική κρίση και βρίσκονται αντιμέτωποι με τη συνεχή μείωση των μισθών και των συντάξεών τους, η χώρα είναι αναγκασμένη να πληρώνει υπέρογκα οικονομικά πρόστιμα που επιβάλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξαιτίας συνεχιζόμενων παραβάσεων σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των αστικών λυμάτων Αττικής, την απουσία ειδικότερα αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών.

Η Περιφέρεια Αττικής εργάζεται συστηματικά, μακριά από αντιπαραγωγικά παιχνίδια αναζήτησης ευθυνών και ‘αρμοδίων’ και χωρίς επικοινωνιακές λογικές, προκειμένου να επιλυθεί το χρονίζον πρόβλημα. Μόνο μέσα από σοβαρό σχεδιασμό, ένα σύνθετο ζήτημα, όπως η απουσία αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών, θα επιλυθεί με τον τρόπο εκείνο που δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τη χώρα και θα προστατεύει τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον».