Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Τα μεταμεσονύχτια σόου της Διοίκησης του Δήμου Χαλανδρίου



Δυστυχώς για άλλη μια φορά, μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου καταλήγει σε σόου της Διοίκησης.

Αφού συνόδευσε την συζήτηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος με άλλα 53 θέματα,

Αφού αποφάσισε να «κεράσει» ένα ταξιδάκι στην Κίνα, σε σύμβουλο της παράταξης της ΝΔ, χωρίς να ενημερώσει κανέναν άλλον δημοτικό σύμβουλο, ούτε και την παράταξη της εν λόγω συμβούλου, ενώ ταυτόχρονα η ίδια σύμβουλος, όλως τυχαίως, διαρκώς αυτονομείται από την παράταξη της και στηρίζει με την ψήφο της τη Διοίκηση,

Αφού συζητήθηκε το τεχνικό πρόγραμμα και υπερψηφίστηκε με τις ψήφους των Δημοτικών Συμβούλων της Διοίκησης και γνωστών «συμπολιτευόμενων»

Αποφάσισε γύρω στη 1.30 τη νύχτα, ότι ήρθε η ώρα να συζητηθεί ο προϋπολογισμός για το 2019, ένα κείμενο που ξεπερνάει τις 100 σελίδες και αφορά την κατανομή περίπου 70 εκατ. εσόδων του Δήμου και άλλων τόσο δαπανών.

Ζητάμε συγγνώμη που θεωρούμε ότι η ώρα δεν επέτρεπε την διεξαγωγή μια τόσο κρίσιμης συζήτησης και ζητήσαμε αναβολή και εκ νέου διεξαγωγή ακόμα και την μεθεπόμενη μέρα.

Ζητάμε συγγνώμη που την επόμενη μέρα οι περισσότεροι από εμάς έπρεπε να πάμε στις δουλειές μας και δεν μπορούσαμε να αντέξουμε την διεξαγωγή μιας συνεδρίασης που (για να έχει την στοιχειώδη σοβαρότητα και σε αντιστοιχία με το θέμα) θα έπρεπε να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 4 το πρωί.

Αδυνατούμε να καταλάβουμε ποιο είναι το «μπλοκάρισμα» που προκαλείται από τις δύο μέρες καθυστέρηση. Εξάλλου ο προϋπολογισμός ήταν σίγουρο ότι θα υπερψηφιζόταν από το γνωστό μέτωπο της «πρόθυμης αντιπολίτευσης» (η παράταξη Λαδόπουλου, οι δυο ανεξαρτητοποιηθέντες από την «Λαϊκή Συσπείρωση» και την παράταξη του Γ. Θωμά καθώς και δημοτική σύμβουλος προερχόμενη από την παράταξη του Γ. Κουράση) που «συμπολιτεύεται» με την παράταξη του Δημάρχου.

Ζητάμε ξανά συγγνώμη που θεωρούμε ότι δεν μπορεί μια συζήτηση για 140 εκατομμύρια ευρώ να ξεκινάει στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα. Αν ο Δήμαρχος και η Διοίκηση θέλουν να αξιοποιήσουν το γεγονός αυτό για να κάνουν πάλι τα σόου στο facebook (συνεχίζοντας το σόου που έπαιξαν διάφοροι στο Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με υποψήφιους της παράταξης τους που είχαν έρθει να στηρίξουν τις μεθοδεύσεις του Δημάρχου), δεν μπορεί να τους εμποδίσει κανείς.

Ζητάμε, τέλος, συγγνώμη που έχουμε ακόμη το “θράσος” να υποστηρίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να λειτουργεί ως βουλευόμενο όργανο, όπου κατατίθενται διαφορετικές απόψεις και ασκείται κριτική και όχι ως μονοφωνικό εργαλείο υπερψήφισης των εισηγήσεων της εκάστοτε διοίκησης και των δημάρχων.

Υ.Γ.: Όσο για την πάγια πρακτική του Δημάρχου και των πέριξ αυτού να μας αποκαλούν «δημοτικούς συμβούλους της ΛΑΕ» δηλώνουμε ότι δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό από τους συνοδοιπόρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και τώρα που φαίνεται να τους αδειάζουν οι κυβερνητικοί φίλοι τους, είτε με τα οικόπεδα και ακίνητα που περνούν στο Υπερταμείο, είτε με την προωθούμενη μεταφορά του Καζίνο της Πάρνηθας στην γειτονιά μας. Από ότι φαίνεται εκτός από τους πιο πιστούς φίλους του ανθρώπου, υπάρχουν και οι πιο πιστοί φίλοι της κυβέρνησης.

Οι 9 ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
που συμμετέχουμε στην
Πρωτοβουλία Πολιτών στο Χαλάνδρι
Χαλάνδρι 30/11/18

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ??????




Ν. 3852/2010 ..... άρθρο 74 παρ. 8

 «Όταν τα μέλη της οικονομικής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής παύουν για οποιονδήποτε λόγο να είναι μέλη των αντίστοιχων δημοτικών παρατάξεων, εκπίπτουν αυτοδικαίως από την οικονομική ή την επιτροπή ποιότητας ζωής και αντικαθίστανται, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου αυτού».

 Οι θεσμοί λάστιχο.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΔΡΑΚΑ ΕΥΝΟΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΕΩΝ ΣΤΟ ΦΑΤΣΟΜΠΟΥΚΙ που καθυβρίζουν όσους δεν υποτάσσουν τα πάντα στο πώς εκείνοι θα πάρουν τον μισθουλάκο τους, το επιδοματάκι τους, το κυλικείο τους ή τα εργάκια τους με ανάθεση.

ΕΧΕΙ ΝΟΜΟΥΣ, ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ.


ΤΑ ΑΛΛΑ, ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΜΠΡΑΒΟ,  ΤΟ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΛΛΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ, τα οποία με χαρά θα υπηρετούσε - φαίνεται  - όλο αυτό το τσούρμο που ζητάει από τον Συμεών να αγνοεί όσους τολμούν να διατυπώνουν άποψη και κολακεύουν γλοιωδέστατα όσα ΨΩΝΙΑ ψηφίζουν τα συμφεροντάκια τους και την εξυπηρέτησή τους , πεινασμένοι για την "φατσομπουκική στήριξη" που προσφέρουν.

Γι΄ΑΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΟΥΡΜΟ (και τον αρχηγό τους άραγε?) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
  • ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ,
  • ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΜΕ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ.
  • ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Των μόνων Χαλανδραίων που τους επιδοτεί ο δήμος το ενοίκιο ΧΩΡΙΣ να έχει εγκριθεί ακόμα το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που χρηματοδοτεί την δράση (αν εγκριθεί πολύ καλά θα κάνει). ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ!
  • ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΕ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑΤΙ ... ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΠΙΣΩ, ενώ όλοι οι άλλοι που τον έχουν πίσω, ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ και θα πληρώνουν χωρίς έκπτωση αν είναι νόμιμοι. Και αν είναι παράνομοι θα τρώνε - βέβαια - πρόστιμο.
ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΗ 30%.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ!

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής λειτουργεί με παράνομη σύνθεση από τις 11 Ιουλίου.όταν η Καρατζά διέγραψε τον Πέτρο Αναστασιάδη.

Θα έπρεπε ΑΜΕΣΩΣ να συγκληθεί το δημοτικό συμβούλιο για να αντικαταστήσει (ή να επανεκλέξει) τον Πέτρο Αναστασιάδη στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Όμως οι θεσμοί για την διοικησάρα είναι λάστιχο.

ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΟΡΟ: Να συνδράμουν ΟΛΟΙ στον αποκλεισμό και την απαξίωσή μας.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ.

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟ ΧΑΦΙΕΔΟΤΣΟΥΡΜΟ

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Οι καθηγητές ΧΑΦΙΕΔΕΣ και όχι ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ.

Οι καθηγητές - διεκπεραιωτές εντολών της πολιτικής εξουσίας.
ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ - ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ.

Πήγε στην πορεία το παιδί σου. ΠΡΟΣΕΧΕ.

Ψαχνόμαστε μετά για τα ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ, όταν οι "δημοκράτες" ή πολύ περισσότερο οι "αριστεροί" έχουν κάνει τον ΦΑΣΙΣΜΟ μέσο επίτευξης των στόχων τους.

Το παιδί καλά έκανε και πήγε στην πορεία να υπερασπιστεί αυτό που του έλεγε η καρδούλα του να υπεραπιιστεί.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΝΕΟΙ που δεν γεννήθηκαν ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΙ, ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ, ΛΟΓΙΚΟΙ.

Ας αφήσουν την λογική για εμάς τους σιτεμένους.

ΑΛΛΑ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ:
Πού ξέρετε ότι το παιδί που έκανε κοπάνα πήγε στην πορεία και δεν πήγε για καφέ με τον/την γκομενο/α;;;;
ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ;;;;

ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ!
ΧΑΦΙΕΔΟΤΣΟΥΡΜΟ!

ΜΕΚΕΑ: Η Γκεμπελική προπαγάνδα για τις μαθητικές κινητοποιήσεις και ο αριστερόστροφος φασισμός


Το ΜΕΚΕΑ χαιρετίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα ενάντια στην άθλια Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία υπογράφηκε από τα τοπικά όργανα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δηλαδή της Υπερεθνικής Ελίτ της Παγκοσμιοποίησης: τον Τσίπρα (τον γνωστό διεθνώς πολιτικό απατεώνα με την επωνυμία «κωλοτούμπας», ο οποίος αντέστρεψε το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα σε ένα κατάπτυστο ΝΑΙ και έχει και το θράσος τώρα που έδεσε τη χώρα χειροπόδαρα για πολλές δεκαετίες να πανηγυρίζει ότι μας έβγαλε από τα Μνημόνια) και τον Ζάεφ, τον αντίστοιχο Τσίπρα των Σκοπίων. Και αυτό, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Σλαβομακεδόνων μποϊκοτάρισε με κάθε τρόπο το δημοψήφισμα που οργάνωσαν και επέβλεπαν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, οι οποίοι έκαναν το παν για να υφαρπάξουν όπως-όπως κάποια θετική ψήφο ώστε να εκτελεστεί το στρατηγικό σχέδιό τους περικύκλωσης της Ρωσίας.

Όπως έχουμε αναλυτικά γράψει (βλ. και σχόλιο Τάκη Φωτόπουλου εδώ), η «Συμφωνία των Πρεσπών» που παραγγέλθηκε από τους τοποτηρητές Πάιατ και σία και πέρασε από τη Βουλή της Σλαβομακεδονίας με εξωφρενικούς χρηματισμούς βουλευτών κλπ., που θυμίζουν τα δικά μας «Ιουλιανά», δεν παραχωρεί μόνο ανύπαρκτη ιστορικά «μακεδονική εθνότητα» και «μακεδονική γλώσσα» στους γείτονες, αγνοώντας ότι στην ελληνική Μακεδονία μιλούν την ελληνική γλώσσα, όπως γινόταν και στην αρχαιότητα. Στην πραγματικότητα, το ίδιο το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» εμπεριέχει εθνικισμό και «αλυτρωτισμό», αφού δεν είναι απλά γεωγραφικός προσδιορισμός (όπως τον παρουσιάζουν κουτοπόνηρα οι «αριστεροί» κουίσλιγκ), αλλά εμπεριέχει και εθνικό, δυνητικά αλυτρωτικό προσδιορισμό που υπονοεί ότι οι «Βόρειοι» Μακεδόνες έχουν διαχωριστεί από τους «Νότιους» Μακεδόνες «ομοεθνείς» τους (βλ. και Βόρειο Ιρλανδία). Επίσης, δίνει την εντύπωση ότι ανέκαθεν υπήρχαν Σλαβομακεδόνες στην περιοχή ενώ στην πραγματικότητα πριν την κάθοδο των Σλαβικών φύλων στην περιοχή τον 7ο αιώνα μΧ, έλαμπαν δια της απουσίας τους. Γι’ αυτό και κάθε γεωγραφικός προσδιορισμός είναι εθνικά απαράδεκτος, όπως τονίσαμε και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, και ο μόνος επιτρεπτός προσδιορισμός στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά και γενικότερα, είναι αυτός με βάση εθνοτικά και πολιτιστικά κριτήρια —δηλαδή Σλαβομακεδονία (το ότι μεγάλο τμήμα του πληθυσμού είναι Αλβανοί δεν αλλάζει βέβαια την εικόνα, αφού δεν παύει να είναι μειονότητα).

Σήμερα οργιάζει η γκεμπελική προπαγάνδα ολόκληρου του «συστημικού τόξου» και προεξάρχουσας της θρασύτατης παγκοσμιοποιητικής «Αριστεράς» τύπου ΣΥΡΙΖΑ και των ακόμα πιο επιθετικών νεροκουβαλητών της ιδεολογίας της παγκοσμιοποίησης (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «ελευθεριακοί»), της ΛΑΕ αλλά και του ΚΚΕ, που τελευταία συμπλέει σε σημαντικά εθνικά και διεθνή θέματα με την πολιτική αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ. Κοινή επωδός τους είναι ότι οι μαθητές που διαμαρτύρονται είναι εθνικιστές ως και φασίστες ή έστω ότι οι καταλήψεις είναι εθνικιστικές, με την οποία στιγματίζουν με τον πιο φασίζοντα τρόπο νέους ανθρώπους. Δεν διστάζουν να χαρακτηρίζουν τους μαθητές (εκούσια ή ακούσια) όργανα της Χρυσής Αυγής, όπως το ίδιο χαρακτήριζαν τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές για το ίδιο θέμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και όπως δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν φασίστες και συλλήβδην οπαδούς της Λεπέν τα λαϊκά στρώματα που στρέφονται κατά του πιο στυγνού οργάνου της Υπερεθνικής Ελίτ, του Μακρόν κ.α.

Οι «αριστεροί» αυτοί φαίνεται «ξέχασαν» ότι ανέκαθεν οι διαδηλώσεις είχαν γνησιότητα και πολιτική σημασία όταν στρέφονταν κατά της εξουσίας και του status quo. Σήμερα όμως, όταν οι μαθητές στη Θεσσαλονίκη διαδηλώνουν κατά της άθλιας εξουσίας των απατεώνων της «αριστεράς» που, για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των ΝΑΤΟϊκών αφεντικών τους, δεν δίστασαν να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία, η γκεμπελική προπαγάνδα του συστήματος ξεσήκωσε μαθητές στην Αθήνα να διαδηλώνουν υπέρ της εξουσίας και του status quo και κατά ενός ανύπαρκτου εχθρού: του φασισμού που εκπροσωπεί η λαϊκή βάση της ΧΑ! Την ίδια γκεμπελική προπαγάνδα έχουν εξαπολύσει τα όργανα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σε όλη την Ευρώπη για να καταπολεμήσουν τα λαϊκά στρώματα που κατεβαίνουν μαζικά σε πραγματικές διαδηλώσεις κατά της Ευρωφασιστικής εξουσίας. Αντίθετα τα ΜΜΕ της παγκοσμιοποιητικής Αριστεράς σαν τον Γκάρντιαν προβάλλουν μαζικά τους βολεμένους της παγκοσμιοποίησης με τις σημαιούλες της ΕΕ, ενώ τα λαϊκά στρώματα στη Βρετανία ψήφισαν μαζικά το Brexit, που τώρα με χίλιους κοινοβουλευτικούς και πολιτικάντικους τρόπους προσπαθούν ν’ ανατρέψουν.
Όμως, ο πραγματικός φασισμός, όπως έχουμε άλλωστε τονίσει επανειλημμένα, νικήθηκε βασικά από τα λαϊκά στρώματα και τον Κόκκινο Στρατό στα πεδία των μαχών του Β’ ΠΠ. Σήμερα δεν υπάρχουν ούτε οι αντικειμενικές συνθήκες (έθνη-κράτη) ούτε οι υποκειμενικές για ένα νέο φασισμό, αφού ο εθνικισμός που εκφράζουν τα κινήματα κυριαρχίας δεν είναι επιθετικός όπως ο προπολεμικός φασισμός, αλλά εντελώς αμυντικός και στοχεύει στην υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας που ποδοπατείται βάναυσα από την Ευρω-φασιστική χούντα στην Ευρώπη. Σήμερα, τα μόνα πραγματικά κατάλοιπα του προπολεμικού φασισμού είναι οι Ουκρανοί φασίστες που, με την αμέριστη βοήθεια του Αμερικανού πρεσβευτή Πάιατ (τότε στην Ουκρανία, τώρα στην Ελλάδα), αιματοκύλισαν τη χώρα και μπορεί να οδηγήσουν σε γενικευμένη σύγκρουση με τη Ρωσία. Αντίθετα οι τυχόν εναπομείναντες θιασώτες των Ταγματασφαλιτών και των Ναζιστών στην υπόλοιπη Ευρώπη και την Ελλάδα είναι ασήμαντες μειονότητες που δεν καθορίζουν βέβαια τη δυναμική και τα αιτήματα των λαϊκών στρωμάτων-θυμάτων της παγκοσμιοποίησης που εξεγείρονται παντού. Σήμερα επομένως, ο μόνος πραγματικός φασισμός είναι ο «αριστερόστροφος» φασισμός όπως εύστοχα τον χαρακτήρισε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Γι’ αυτό παροτρύνουμε τους μαθητές να υιοθετήσουν ως κεντρικά τους συνθήματα τη σύμπηξη ενός παλλαϊκού μετώπου με σκοπό την αποτίναξη της Ευρωκατοχής του λαού μας με άμεση έξοδο από την ΕΕ, εκδίωξη του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και ρήξη με την Νέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Στόχος η ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας και η Οικονομική Αυτοδυναμία του λαού μας και κάθε λαού στην περιοχή, μέσω της οποίας μόνο μπορεί να επέλθει πραγματική συναδέλφωση των λαών, όταν αυτοί ενωθούν στη συνέχεια σε δημοκρατικές ενώσεις κυρίαρχων εθνών, σε αντίθεση με τις ψευτο-διεθνιστικές αλχημείες που προσπαθεί να επιβάλλει μια χρεοκοπημένη «αριστερά», ότι δήθεν είναι δυνατή η ένωση των λαών (και όχι των Πολυεθνικών και των βολεμένων) μέσα στους θεσμούς της Παγκοσμιοποίησης, τους οποίους είτε παίρνει ως δεδομένους, είτε περιμένει σαν τους Χιλιαστές τη σοσιαλιστική, «αριστερή» επανάσταση για να θέσει θέμα εξόδου από αυτούς.

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης η απόκτηση εθνικής και οικονομικής (και επομένως πολιτιστικής) κυριαρχίας είναι αναγκαία προϋπόθεση για την κοινωνική αλλαγή. Όταν έχεις Κατοχή ενώνεις τον λαό να παλέψει την Κατοχή και όταν ξετινάξει την Κατοχή (που σήμερα δεν είναι απλά στρατιωτική Κατοχή από άλλο έθνος αλλά οικονομική, πολιτική και πολιτιστική κατοχή από τις Πολυεθνικές και τα όργανά τους στην εξουσία), στη συνέχεια ο ίδιος ο λαός θα έχει τη δύναμη να επιβάλλει το κοινωνικό καθεστώς που θα επιλέξει. Όλα τα άλλα και οι καλλιεργούμενοι «από πάνω» ψευτο-διχασμοί δεν σκοπεύουν παρά να ακυρώσουν στην πράξη κάθε παλλαϊκό αγώνα για την απόκτηση της εθνικής κυριαρχίας και της οικονομικής αυτοδυναμίας και επομένως η παγκοσμιοποιητική «Αριστερά» σήμερα απλά παίζει τον ρόλο του νεροκουβαλητή του συστήματος, ανεξάρτητα από τις ‘αντισυστημικές’ κορώνες της και τα ρετρό για παλιούς αγώνες μιας εντελώς άλλης Αριστεράς από τη σημερινή…

ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ – 30/11/2018

Πρόσκληση- Ανοιχτή εκδήλωση του συνδυασμού "Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή


Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,
βάζουμε τον «πήχη» για τον Δήμο Πεντέλης ψηλότερα

Η δημοτική παράταξη «ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΝΕΑ ΑΡΧΗ» φουλάρει τις μηχανές της στην πορεία προς τις αυτοδιοικοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019 στον Δήμο Πεντέλης, με στόχο να ανατρέψει τη μίζερη και αναχρονιστική διαχείριση των τελευταίων ετών.

Η δυναμική εκκίνησή μας γίνεται την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, στις 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων (17ης Νοεμβρίου 15 & Αγίου Γεωργίου), σε μια ανοιχτή εκδήλωση για όσους Δημότες έχουν αποφασίσει ότι ο Δήμος μας πρέπει να κάνει μια Νέα Αρχή, με Νέους Ανθρώπους, οι οποίοι βλέπουν την Αυτοδιοίκηση ως τον σύγχρονο θεσμό που μπορεί και οφείλει να λειτουργεί με τους Πολίτες, για τους Πολίτες.

Ελάτε μαζί μας, για να δώσουμε άλλο νόημα στην καθημερινότητά μας στα Μελίσσια, στη Νέα Πεντέλη και στην Πεντέλη.

Σας περιμένουμε για να στείλουμε ισχυρό μήνυμα σε όλους εκείνους που επιδιώκουν να κρατούν τον «πήχη» στον Δήμο Πεντέλης χαμηλά, μόνο και μόνο επειδή οι ίδιοι αδυνατούν να σηκωθούν ψηλότερα.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΙΟΝΙΟ