Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Απεργία: Κατεβάζει ρολά η χώρα. Ποιοι συμμετέχουν

 "Παραλύει" η χώρα σήμερα. Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας. Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


Γενική απεργία σήμερα, με ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματικών και επιστημόνων να αντιδρούν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που προωθεί η κυβέρνηση.
Η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή, τρίτη, συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων και των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία στην απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, οι οδοντίατροι, οι φαρμακοποιοί και οι φυσικοθεραπευτές. Επίσης, οι γιατροί αποφάσισαν και αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μέχρι την Τετάρτη.
Παράλληλα, από την εργασία τους απέχουν επίσης δικηγόροι μέχρι τη Δευτέρα και οι συμβολαιογράφοι μέχρι την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό, ενώ κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).
Απεργία διαρκείας ξεκινούν, επίσης, την Πέμπτη οι οδηγοί ταξί και οι αυτοκινητιστές, καθώς ήδη αρκετές ομοσπονδίες Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Αντίστοιχη απόφαση έχει λάβει το Σωματείο Ιδιοκτητών Β.Ελλάδας, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένονται οι αποφάσεις και των υπολοίπων σωματείων. Κλειστές θα είναι οι λαϊκές αγορές και τα βενζινάδικα.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 09.00 έως τις 21.00 (έξοδος από τα αμαξοστάσια στις 08.30 και αποκατάσταση της κυκλοφορίας έως τις 09.30). Θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20.00.
Οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα εργαστούν από τις 10.00 έως τις 15.00, κυρίως για να εξυπηρετήσουν τους διαδηλωτές που θα πάρουμε μέρος στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Σε 24ωρη απεργία και οι εργαζόμενοι σε Προαστιακό και ΟΣΕ. Το Μετρό δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο καθ όλη τη διάρκεια της μέρας
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας έχοντας αναστείλει προσωρινά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της, αποφάσισε νέα απεργία για την Πέμπτη και Παρασκευή 4 και 5 Φεβρουαρίου, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ κάνει λόγο για "αδιάλλακτη και ανυποχώρητη θέση της κυβέρνησης".
Στην 24ωρη απεργία της ερχόμενης Πέμπτης θα συμμετέχουν και οι ιδιοκτήτες ταξί όλης της χώρας.
Στη Θεσσαλονίκη στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ. Κατά την ημέρα της απεργίας ο Οργανισμός, θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:45 και το τελευταίο 23:00 περίπου.

Ακυρώσεις πτήσεων από την Olympic Air την Πέμπτη

Δεκαέξι πτήσεις της Olympic Air ακυρώνονται μεθαύριο, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.
Ο σύλλογος των τηλεπικοινωνιακών υπαλλήλων της ΥΠΑ, συμμετέχει στην απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με 4ωρη στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί από 8:00 έως 12:00.
Αναλυτικότερα, ακυρώνονται τα σκέλη πτήσεων, ως κάτωθι:
ΟΑ 062 Αθήνα - Πάρος
ΟΑ 063 Πάρος - Αθήνα
OA 040 Αθήνα - Μήλος
ΟΑ 041 Μήλος - Αθήνα
ΟΑ 012 Αθήνα - Κάλυμνος
ΟΑ 013 Κάλυμνος - Αθήνα
ΟΑ 030 Αθήνα - Λέρος
ΟΑ 031 Λέρος - Αθήνα
ΟΑ 036 Κως - Κάλυμνος
OA 036 Κάλυμνος - Λέρος
ΟΑ 036 Λέρος - Αστυπάλαια
ΟΑ 021 Αστυπάλαια - Αθήνα
ΟΑ 016 Αθήνα - Ικαρία
ΟΑ 017 Ικαρία - Αθήνα
ΟΑ 054 Αθήνα - Κύθηρα
ΟΑ 055 Κύθηρα - Αθήνα
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).

http://news247.gr