Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ : ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ!!!!


Το θέμα παρουσιάζει το ΒΗΜΑ! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ!!

http://www.tovima.gr//relatedarticles/article/?aid=97386

Η απόφαση φέρει αριθμό 288 και εκδόθηκε από το ΙΙο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο του Πειραιά. Πρόεδρος ο κ. Χρ. Κεϊμαλής και μέλη οι πρωτοδίκες κκ. Κ. Κωνσταντινίδης και Ν. Σταυριανίδης ­ ο τελευταίος είχε αναλάβει και το κύριο βάρος της δίκης, μια και είχε οριστεί εισηγητής.

Το δικαστήριο με την απόφασή του έθεσε, χωρίς υπερβολή, στο μικροσκόπιο τα παρκόμετρα, πρόσεξε και τα επουσιώδη, έκρινε τα πάντα γύρω από το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης και κατέληξε σε ένα συμπέρασμα - καταπέλτη.:
Ιδιώτες δεν μπορούν να αναλάβουν ως έργο τον έλεγχο της στάθμευσης των αυτοκινήτων.
Και το σημαντικότερο, το σύστημα αυτό δεν επιτρέπεται να εφαρμοστεί παρά μόνο κατ' εξαίρεση! Και ακόμη: η στάθμευση είναι παράνομη μόνο όπου ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας το απαγορεύει!  

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται χαρακτηριστικά:


"... οι κοινόχρηστοι χώροι μιας πόλης, ενός δήμου ή μιας κοινότητας είναι κοινόχρηστοι. Χρησιμοποιούνται από όλους χωρίς κανέναν περιορισμό. Σε αυτούς ανήκουν και οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια. Το παρκάρισμα λοιπόν είναι νόμιμο παντού! Εκτός βέβαια από τις περιοχές όπου ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας το απαγορεύει. Το άρθρο του που φέρει τον αριθμό 34 είναι η μοναδική διάταξη που θέτει περιορισμούς στο παρκάρισμα και επισύρει ποινές και πρόστιμα για τους παραβάτες. Σε κάθε άλλη περίπτωση ο πολίτης είναι ελεύθερος να παρκάρει και να χρησιμοποιεί τους κοινόχρηστους χώρους, αρκεί να μην παραβιάζει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Με άλλα λόγια, να μην παρακωλύει την κυκλοφορία και να μην εμποδίζει την κίνηση στους δρόμους.
Στο ερώτημα αν οι δήμοι επιτρέπεται να επιβάλλουν πρόστιμα για παράνομο παρκάρισμα, πάντα σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΟΚ, το Δικαστήριο κρίνει ότι οι δήμοι μπορούν να εισπράττουν πρόστιμα με στόχο έναν και μοναδικό: να χρησιμοποιούν τα χρήματα αυτά για να βελτιώνουν την κυκλοφορία, να κάνουν έργα ανταποδοτικά και να μη μεταβάλλουν ένα τέτοιο μέτρο σε φοροεισπρακτικό, κάτι που απαγορεύεται από το Σύνταγμα και τον νόμο!"

Και βέβαια η απόφαση επαναλαμβάνει τα γνωστά περί αντισυνταγματικότητας στην ανάθεση της παρκοθέτησης σε ιδιώτες!!!

ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΝΕΙΣ;;;;

PETITION THE LORD WITH PRAYER????


ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις