Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΔΙΠΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ .... ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ!!!

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 30η Νοεμβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ο.Ε. 2016.

2. Λειτουργία των Τμημάτων της Δ/νσης Διαχείρισης Απορριμμάτων & Ανακύκλωσης: Αποκομιδής Απορριμμάτων & Καθαρισμού Κοινοχρήστων Χώρων, Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών, Κίνησης Επισκευής και Συντήρησης Οχημάτων και Μηχανημάτων σε 24ωρη βάση καθώς και Κυριακές και Εξαιρέσιμες έτους 2016.

3. Καθιέρωση διαφορετικού ωραρίου εργασίας και λειτουργίας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Χαλανδρίου.

4. Καθιέρωση διαφορετικού ωραρίου λειτουργίας των Τμημάτων Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Δημοτικής Φιλαρμονικής.

5. Έγκριση πίστωσης για δαπάνες πραγματοποίησης θεατρικών παραστάσεων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς το Δεκέμβριο του 2015.

6. Έγκριση διενέργειας για την προμήθεια ειδικού λογισμικού «Business Intelligence» για την παρακολούθηση της Οικονομικής Διαχείρισης του Δήμου προϋπολογισμού 73.517,10 €.

7. Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.

8. Εξώδικος συμβιβασμός για αποζημίωση ιδιοκτήτη λόγω ρυμοτόμησης σύμφωνα με την 1/2005 Πράξη Εφαρμογής στην περιοχή Πάτημα ΙΙ στο Ο.Τ. 94.

9. Εξώδικος συμβιβασμός για αποζημίωση ιδιοκτητών λόγω υπέρμετρης ρυμοτόμησης σύμφωνα με την 2/1994 Πράξη Εφαρμογής στην περιοχή Πάτημα Ι του Δήμου Χαλανδρίου στο Ο.Τ. 1201.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε ειδική συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 30η Νοεμβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010:

ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Ψήφιση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2016.

2. Έγκριση πίνακα στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων του Δήμου Έτους 2016.

ΣΧΟΛΙΟ: "ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ" ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ!

Συζήτηση του προϋπολογισμού μαζί με άλλα θέματα "καθημερινότητας". Για να βαρεθούν και να φύγουν τυχόν παρευρισκόμενοι πολίτες και να μην παρακολουθήσουν τα ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣΣε άλλο ύφος  από αυτό που μέχρι τώρα μας έχουν συνηθίσει και χαρακτηρίζει την πλειοψηφία - εκείνο το ύφος του αυταρχικού εξουσιαστή που ασκεί bulling και απειλεί  αυτόν που τον κριτικάρει,  το στυλάκι δηλαδή του Ρούσσου  και της νονάς -  ο Κ. Γερολυμάτος απαντάει σε κάποια επιχειρήματά μας για το Π.Πολίτη  σε δύο άρθρα του.

Διαβάσαμε τα επιχειρήματά του - και προτείνουμε στους σκεπτόμενους και ανοιχτόμυαλους συνδημότες μας να το κάνουν και αυτοί (ακολουθεί λινκ στο άρθρο, στην ΣΤΑΣΗ για να προαχθεί ο διάλογος, αφού είναι ο μόνος τρόπος να αποδειχτεί η τραγική μας ΔΙΚΑΙΩΣΗ γαι όσα έχουμε πει, γράψει, παλέψει τόσα χρόνια που δίνουμε την μάχη των τρελών στο Χαλάνδρι.
Και πιστέψτε με: ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ" ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙΣ.
Πολλές φορές προτιμάς να ελπίζεις ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ.

Διαβάστε το άρθρο του Κώστα Γερολυμάτου για το θέμα της οικοδόμησης στην σήραγγα.

Μπορεί να χτίσει κάποιος πάνω από την σήραγγα του Μετρό στο Πεύκο Πολίτη;

ΒΕΒΑΙΩΣ εμείς ΟΥΔΕΠΟΤΕ ισχυριστήκαμε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΤΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, έτσι δεν είναι;,
Και άλλωστε εμείς αναγκαστήκαμε - επειδή εσείς μας αγνοούσατε κε Γερολυμάτο - και απευθυνθήκαμε στο ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για να μάθουμε τι πραγματικά ισχύει (διότι δεν μιλάμε στον βρόντο).
Και το έγγραφο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ που επικαλείται ο Κώστας το έχουμε δημοσιοποιήσει εμείς όταν μας το έστειλε η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ μαζί με όσα και τότε είπαμε για την Ελ. Πεντέλης.

ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ: Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ AE ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣKΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Τι λέει όμως, ας θυμηθούμε, γιατί αυτό έχει αξία:

Διάβασε προσεκτικά αναγνώστη μου:

Το ερώτημα αυτό απαντάται στις 15/4/2015 με έγγραφο της Αττικό Μετρό Α.Ε. (υπ’ αριθμ. ALX-54662) με το οποίο επισημαίνεται ότι, σε ότι αφορά τις υποδομές του μετρό, δεν προκύπτει κανένα κώλυμα για την πολεοδόμηση της ζώνης διέλευσης της Γραμμής 3 στο τμήμα από το σταθμό Νομισματοκοπείο έως το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και ότι δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος περιορισμός για τη δόμηση. Η Αττικό Μετρό Α.Ε. αυτό που θα κάνει είναι να γνωμοδοτεί προς τη Διεύθυνση Πολεοδομίας για την έκδοση οικοδομικής άδειας σε οικόπεδο που βρίσκεται στη ζώνη επιρροής του μετρό.

Οπότε ο Κώστας απαντάει σε λάθος θέμα. Και επειδή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ, το κάνει σκόπιμα για να αποπροσανατολίσει.

Να γιατί:

1. Η Α.Μ. λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ.
Αλλά πολεοδόμηση θα ήταν και αν χαρακτηριστεί η ζώνη ή μέρος της ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟΣ, δρόμος τοπικός, ζώνη πρασίνου, πλατείες κλπ, δεν είναι υποχρεωτικό να σημαίνει η πολεοδόμηση μετατροπή σε οικοδομήσιμο χώρο, σε Ο.Τ.. ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ.
2. Απαιτείται ειδική γνωμοδότηση από την Α.Μ. για να κτίσει κάποιος.
ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ;
Και ποιος εγγυάται στον πολίτη που του λέτε ότι τώρα μπαίνει το οικοπεδάκι του στο σχέδιο, ότι θα είναι θετική αυτή όταν την ζητήσει;
Και μην ξεχνάτε ότι η ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ για την περιοχή δεν έχει γίνει ακόμα, τώρα γίνεται, όπως είπε ο Νίκος Ιωνάς στο δημοτικό συμβούλιο.
ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΑΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΟΓΟ! ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ! 

Δηλαδή τι θέλετε άλλο να σας πουν από την Αττικό Μετρό;
ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΤΟΥΣ (που λέει και ο διαφημιστής);

Ζούμε στο Ρωμαίικο και ξέρουμε πώς να διαβάζουμε τέτοιες απαντήσεις κε αντιδήμαρχε. 

Δεν θα κάνουμε λοβοτομή επειδή εσείς που αμφισβητούσατε (και καλά κάνατε) μια ζωή τα πάντα - πρόσωπα, προθέσεις, διαθέσεις, εντιμότητα των άλλων - τώρα θέλετε να σας δείχνουν οι άλλοι τυφλή εμπιστοσύνη, διότι θεωρείται ότι εσείς δεν είστε σαν και εμάς τους "ανέντιμους και στημένους" (που είπε και η Λούλα στο συμβούλιο, μην χέσω). Ε ΓΙΑ ΜΠΑΣΤΑ ΡΕ ΚΩΣΤΑ!

Εδώ σου λένε σε αυτό το κράτος "δεν τρέχει μία, πάρε αυτοκίνητο αντιρρυπαντικό για να μην πληρώνεις τέλη" και μετά έτσι για πλάκα στο αλλάζουν.

Μη θες να αγνοήσουμε λοιπόν αυτό το περί ¨ειδικής γνωμοδότησης" κε αντιδήαμρχε!

Και εμείς καλούμε τους ιδιοκτήτες - που δεν είναι ιθαγενείς μπαμπουίνοι - να μην το αγνοήσουν ούτε εκείνοι.

3. ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΤΙΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ. Μην απαντάς σε ό,τι σε βολεύει.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΤΙΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΤΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ.
ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ το πολιτικό ζήτημα: ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ.
Για να μην μετονομάσει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Ελ. Πεντέλης (η μισή μετονομάστηκε) σε "Λεωφόρο Καργαριστερών Θεσμών ή Κώστα Γερολυμάτου ή Σίμου Ρούσσου, όπως θέλετε, για να τελειώνουμε με αυτή την περιπέτεια.
Θα πούμε και θα δείξουμε και άλλα για την πολιτική σας υποκρισία Κώστα, κρατάμε για να δούμε πόσα ακόμα χαζά επιχειρήματα θα χρησιμοποιήσετε για να μην κάνετε το αυτονόητο: ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ, ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ - όχι εσύ - ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΕ και από πάνω.

Στο δεύτερο άρθρο του (ΕΔΩ ΤΟ LINK: Όλη η αλήθεια για την Ελευθέρα Πεντέλης και τι έκανε η νέα διοίκηση του δήμου για την πολεοδομική μελέτη του Πεύκου Πολίτη ο αντιδήμαρχος μας ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ (περίεργο αυτό και το εκτιμούμε ιδιαίτερα γι΄αυτό απαντάμε κιόλας - αφού είχαμε αρχίσει να συνηθίζουμε να μας απειλούν) να κατεβάσουμε μια ανάρτηση που - καθ' υπερβολή και ειρωνικά - βεβαίως λέει ότι μια offshore επέβαλλε την κατάργηση της Ελ. Πεντέλης.

Η ανάρτησή μας δεν κατεβαίνει διότι ό,τι κατάλαβε ο κος Γερολυμάτος ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.
ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.

Η κυπριακή offshore, που αμφισβήτησε την ύπαρξή της στην σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων ο δήμαρχος και μας απείησε με αγωγή, ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ και offshore, κάναμε έρευνα στο κτηματολόγιο και σκάσαμε και 25 ευρώπουλα (μας κοστίζετε ακριβά τελικά) για να ετοιμαστούμε για την αγωγή του δημάρχου, οπότε δεν υπάρχει "ψέμα". Ας μας κάνει αγωγή ο ΔΗΜΑΡΧΑΡΑΣ. Άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη.

Αυτό που ενόχλησε την διοίκηση είναι η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ της ανάρτησης.

Εμείς ειρωνευτήκαμε ακριβώς την εντύπωση που δημιουργείται από την ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ στο δημοτικό συμβούλιο.

Εμείς ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ πιστεύουμε ότι ο δρόμος καταργήθηκε (δεν καταργήθηκε δηλαδή, από το ΣτΕ αυτό δεν περνάει και το ξέρουν αλλά για χάρη της συζήτησης) από απλή  πολιτική ΕΜΜΟΝΗ της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και αν αυτό - κατά την άποψή τους και την ερμηνεία τους - εμπεριέχει την υπόνοια χρηματισμού δικού τους ή της τεχνικής υπηρεσίας, αυτό ας το κοιτάξουν στον ψυχαναλυτή τους. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ.

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ και τα οποία εκτιμούμε αν και στο προκείμενο τους χρεώνουμε στρεβλή δημοσιουπαλληλική αντίληψη και νοοτροπία.

Διότι ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ με ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, διότι το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει τον λογαριασμό της μελέτης χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο.

Και η έννοια της διαπλοκής κε αντιδήμαρχε στην πολιτική αυτή ακριβώς την διαφορά έχει με την έννοια της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.

Δεν έχει ως δεδομένο τον ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ.
Κυρίως περιέχει ΠΟΛΙΤΙΚΑ ανταλλάγματα και αλισβερίσια (πχ ένα χρίσμα ή στήριξη από τηλεοπτικό κανάλι, ας πούμε).

Και αυτό που λέμε ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΛΕΜΕ είναι ότι η μελέτη έχει εκπονηθεί με τόση ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ από το μελετητικό γραφείο και χωρίς καν να επιτρέπεται ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΛΕΤΗΤΗ να παρακολουθείται από όσους ενδιαφέρονται - ούτε σε δημοτικούς συμβούλους, πρώην αντιδημάρχους που έχουν χειριστεί και έχουν παρακολουθήσει για χρόνια την υπόθεση - που ο καθένας μπορεί να σκέφτεται ότι υπάρχουν εξυπηρετήσεις συμφερόντων κατά την εκπόνηση της μελέτης, συμφερόντων που με πιέσεις αλλοίωσαν τα χαρακτηριστικά της από τα δεδομένα που επιβάλλει η πολεοδομική επιστήμη.

ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ, όπως θα αποδείξουμε κ. αντιδήμαρχε γιατί αυτή είναι η δουλειά της αντιπολίτευσης ακόμα και αν είναι μικρή.

Και το αντίδοτο για αυτές τις υπόνοιες που ο καθένας δικαιούται να έχει όταν βλέπει δρόμους με ΖΙΚ - ΖΑΚ πίστας στην μελέτη ή εκπαιδευτήρια που μετατρέπονται σε οικοδομικά τετράγωνα, είναι Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ.

Αντί να ζητάς να κατέβουν αναρτήσεις κ. αντιδήμαρχε, σου προτείνουμε - μια και δείχνεις ότι έχει διάθεση διαλόγου σε κλίμα κανονικών ανθρώπων και όχι ΟΥΝΩΝ που αλληλοαπειλούνται, αλληλοϋβρίζονται και κάνουν αγωγές για να κλείσουν στόματα - να κάνεις κάτι πολύ απλό, δημοκρατικό και συμβατό με την ιστορία σας: ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΛΙΝΩΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΠΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

Αυτά και θα πούμε, θα δείξουμε και θα κάνουμε ΠΟΛΛΑ για το θέμα μετά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό το απόγευμα.

Ω!, φιλτάτη Συρία..


του Γ. Παπαγιαννόπουλου
Στην :ΚΑΘ΄ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ:
Ω!, δυστυχισμένη ΦΙΛΤΑΤΗ ΣΥΡΙA

των Σελευκιδών –απογόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου- και της Ανατολικής Αυτοκρατορίας της Κωνσταντινουπόλεως (του "Βυζαντίου" των φθονερών Φράγκων),του Έντιμου απέναντι στους Σταυροφόρους της Δύσης Σαλαντίν.. Τώρα στα ίδια δολοφονικά χέρια με την Χώρα μας, ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές εκ Δυσμών, και των φονταμενταλιστών/ Ισλαμιστών εξ Ανατολής.

Ω! φιλτάτη Συρία, καταληφθείσα σήμερα από τους Ισλαμιστές/ Τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Χαλιφάτου» : Του ISIS (ΙΚΙΛ), που - με την βοήθεια της Νέο-Οθωμανικής Τουρκίας και Μεγάλων δυνάμεων της Δύσης- έχει πάρει τον έλεγχο μίας περιοχής ίσης με το μέγεθος της Μεγάλης Βρετανίας!

Στη Συρία ελέγχει τις επαρχίες Χαλέπι, Ράκα (Μελλιτινή) και Ντέιρ ες Ζορ (ενώ στο γειτονικό Ιράκ τις επαρχίες Σαλαχουντίν, Αλ-Ανμπάρ, Νινέβεχ και Ντιάλα.)

Το ISIS(ΙΚΙΛ) έχει καταλάβει επτά κοιτάσματα πετρελαίου στη Συρία συμπεριλαμβανομένου του Αλ Ομάρ, του μεγαλύτερου κοιτάσματος της χώρας. Η συνολική του παραγωγική ικανότητα ξεπερνά τα 120 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα.. Επίσης ελέγχει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικών πόρων και την πιο εύφορη γεωργικά περιοχή της Συρίας. Όπως γίνεται κατανοητόν, (και) από αυτό αυτό-χρηματοδοτείτε.

Έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος εν κράτει, τούτο της ISIS (ΙΚΙΛ), μετα-νεωτερικό και σκοταδιστικό συνάμα, έξω από όλα τα ως τώρα γνωστά κρατικά μορφώματα.

Έχουμε επίσης να κάνουμε με ένα μόρφωμα που αναπτύσσεται «ως καρκίνος» ενάντια σε ένα προϋφιστάμενο, εκείνο το γνωστό και προσφιλές σε μας κοσμικό Κράτος της Συρίας: Κοσμικό το προϋφιστάμενο, πολύ-θρησκευτικό, με ιστορική συνέχεια.

Να θυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι, τα σύνορά της Τουρκίας αποτελούν προνομιακό χώρο όπου ανασυγκροτούνται και εφοδιάζονται οι ένοπλοι Σύροι και oι «ισλαμιστές μαχητές» του ISIS (ΙΚΙΛ), που επιδιώκουν την πτώση του Άσαντ. Καθόλου τυχαία το ΝΑΤΟ και όλες οι κυβερνήσεις ιμπεριαλιστικών χωρών έσπευσαν να συμπαρασταθούν στην Τουρκία και να αξιοποιήσουν το περιστατικό με την κατάρριψη του ρώσικου πολεμικού αεροσκάφους για να εντείνουν τις πιέσεις.

Να σημειώσω ότι κατά μήκος των Τουρκο-Συριακών συνόρων, σε μεγάλη έκταση αυτών, βρίσκεται η Ροζάβα, η περιοχή των Κούρδων της Συρίας, που ο Αγώνας τους έγινε παγκόσμια γνωστός μετά την ηρωϊκή τους-και Νικηφόρα- αντίσταση κατά των Ισλαμιστών/ τζιχαντιστών στο Κομπάνι.
Η Συρία βρίσκεται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που περιλαμβάνει τη γεωστρατηγικής σημασίας ευρεία Μέση Ανατολή και τον τεράστιο φυσικό και ενεργειακό της πλούτο.

Για την χώρα μας, το σταμάτημα των εχθροπραξιών και η απομόνωση/ διάλυση του Ισλαμικού Χαλιφάτου, θα έχει ένα επιπλέον ευεργέτημα: θα σταματήσει την ακατάπαυστη ροή προσφύγων και μεταναστών προς την χώρα μας (τουλάχιστον των προερχόμενων από την Συρία ), ροή που έχει λάβει ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ διαστάσεις και που η Χώρα μας κινδυνεύει, μετά το κλείσιμο των συνόρων μεταξύ πολλών Ευρωπαϊκών χωρών, να γίνει (πέρα από αρχικός και) ο ΤΕΛΙΚΟΣ αποδέκτης τούτων των ροών. Τα αποτελέσματα γίνονται κατανοητά σε κάθε λογικό Δημοκράτη και Πατριώτη (αλλοίωση πληθυσμού, δημιουργία κι΄ άλλης μειονότητας εντός της Χώρας μας, Ιθαγένεια: άρα σε λίγα χρόνια: εκλογικά δικαιώματα εν Ελλάδι, κλπ…)

Για μας, τους Δημοκράτες και Πατριώτες Αντι-ιμπεριαλιστές, δεν είναι δύσκολη η επιλογή ΘΕΣΗΣ στο ζήτημα της Συρίας, είναι μάλλον ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ. Άλλωστε υπάρχει κοινή πορεία στον χρόνο ανάμεσα στους παλαιούς Λαούς της Μεσογείου, ιδιαίτερα σε όσους διατηρούν ΙΣΤΟΡΙΚΗ μνήμη., σε όσους κατανοούν τις σχέσεις και δεσμούς ανάμεσα σε υπαρκτούς – και όχι κατασκευασμένους- πολιτισμούς.

Ω φιλτάτη , δυστυχισμένη και διαιρεμένη σήμερα Συρία.
Μας θυμίζεις πολλά, μας ενώνουν πολλά. Θα αναμένουμε την Ανάσταση σου.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ