Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΙΘΑΝΟΙ!!!! ΤΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΜΟΚ ΤΗΣ ΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ! ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΡΟΥΣΣΟΥ!

  
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ.

Δεν το είχαμε πιάσει με τον φόρτο που έχει πέσει στον χρόνο που διαθέτουμε για τα δημοτικά και το  blog, που το τελευταίο διάστημα είναι αφιερωμένος κυρίως στο θέμα του ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ.

Εχθές λάβαμε ένα mail από τον Νίκο Κομπότη - γνωστό συμπολίτη μας, χρόνια ενεργό πολίτη και μέλος της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που μας το κοινοποίησε, αφού το είχε απευθύνει στον κ. Κιούση, εντεταλμένο για την αθλητική πολιτική  δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας.

Να τι έγραψε ο κ. Κομπότης:

Μέχρι σήμερα τα μέλη των ΚΑΠΗ Χαλανδρίου δεν πλήρωναν συνδρομή για την χρήση του κολυμβητηρίου με αποφάσεις των" ΠΡΏΗΝ ΔΕΞΙΏΝ" διοικήσεων του Δήμου μας. 
Σήμερα τους ανακοινώθηκε ότι όσοι παίρνουν σύνταξη πάνω από 800 Ευρώ θα πληρώνουν κανονικά συνδρομή όπως όλοι οι άλλοι. 
Υπήρξε σοβαρή αναστάτωση και χλεύη για την δήθεν "αριστερή" τωρινή διοίκηση. 
Δεν ήξερα τι να πω. 
Έψαξα τις εισηγήσεις των θεμάτων του προηγούμενου ΔΣ και βρήκα δυο διατυπώσεις τις οποίες κιτρίνισα. 
Σε παρακαλώ πες μου τελικά τι ψηφίστηκε? 
Να ξέρω τι να λέγω. 
Εύχομαι να ισχύει η πρώτη διατύπωση. 
Στην αντίθετη περίπτωση τα πράγματα έχουν πια εκτροχιαστεί.
Περιμένω σύντομη απάντηση σου.

1.Για όλες τις χρήσεις των Δημοτικών προγραμμάτων ισχύουν:

Πολύτεκνοι - AMEA +67%, Άνεργοι, Άποροι, ΚΑΠΗ Χαλανδρίου        ΔΩΡΕΑΝ
Τρίτεκνοι με δηλ. εισόδημα έως 30.000                                              ΔΩΡΕΑΝ
Τρίτεκνοι με δηλ. εισόδημα άνω των 30.000                                  Έκπτωση 50%
Οι Υπάλληλοι Δήμου Χαλανδρίου, Φοιτητές, Στρατευμένοι,
ΚΑΠΗ εκτός Χαλανδρίου                                                                     Έκπτωση 50%
Στις περιπτώσεις ειδικής τιμολόγησης ή Δωρεάν, απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών.
Σε συνδυαστική χρήση Δημοτικών προγραμμάτων - έκπτωση 50% στο φθηνότερο πρόγραμμα.
Μετά την παρέλευση 2 ετών, τα ανενεργά μέλη, κάνουν νέα εγγραφή.
Η παραχώρηση σε συλλόγους για διεξαγωγή όλων των αγώνων υδατοσφαίρισης, ποδοσφαίρου, στίβου κλπ,  θα γίνεται ΔΩΡΕΑΝ.
Η χρήση των ανοικτών γηπέδων μπάσκετ, στίβου, βόλεϊ είναι δωρεάν για ελεύθερη χρήση.

2  Για όλες τις χρήσεις των Δημοτικών προγραμμάτων ισχύουν:
·       ΔΩΡΕΑΝ για μέλη των ΚΑΠΗ Χαλανδρίου με ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 20.000€.
·       Δωρεάν για ανέργους (δημότες-κάτοικοι Χαλανδρίου) με ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό  εισόδημα έως 15.000€.
·       ΔΩΡΕΑΝ για παιδιά (έως 18 ετών) προερχόμενα από δημόσια και κοινωφελή ιδρύματα που εδρεύουν στον Δήμο μας.
·       ΔΩΡΕΑΝ Πολύτεκνοι(δημότες – κάτοικοι Χαλανδρίου) με ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως  40.000,00€.  Με ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα άνω των 40.000€ πληρώνουν το 50% της συμμετοχής τους.
·       ΔΩΡΕΑΝ Τρίτεκνοι (δημότες – κάτοικοι Χαλανδρίου)με ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως  30.000€. Με  ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα άνω των 30.000€ πληρώνουν το 50% της συμμετοχής τους

Ψάξαμε το θέμα!

Δυστυχώς ισχύει το δεύτερο κε Κομπότη και αγαπητέ μας αναγνώστη!!!!

Το πρώτο ήταν ΤΙ ΙΣΧΥΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!
 
Το εισπρακτικό αμόκ και η κοινωνική αναλγησία της διοίκησης Ρούσσου συνεχίζεται και διευρύνεται.

Ζητάνε συνδρομές από τους παππούδες και τις γιαγιάδες αν παίρνουν 800 ευρώ σύνταξη!

Για να πάρουν μέρος σε κανένα πρόγραμμα κίνησης για την τρίτη ηλικία ή για να κολυμπήσουν στην πισίνα κανένα τέταρτο για την μέση τους.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΑΡΙΣΤΕΡΑ!

Αλλά όχι μόνο από τους παππούδες. 

Και από τους άνεργους!!!!

Αν έχουν λέει οικογενειακό εισόδημα πάνω από 15.000 ευρώ, θα πληρώνουν από φέτος!!!!

Είχε ανάγκη ο δήμος! 
Με 15 εκ. πλεόνασμα!

"ΜΙΣΟΣ ΤΑΞΙΚΟ" που λέει και ο Τσακ ....
Για τα κατώτερα όμως οικονομικά στρώματα.

ΑΛΑΛΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ .... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚ....ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ αλλά και όσων από την συντηρητική παράταξη διατηρούν την στοιχειώδη κοινωνική τους ευαισθησία.

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ "ΜΙΚΡΩΝ" ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΗΓΑ ΒΛΑΧΟ


ΡΗΓΑΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο συνδημότης μας  - χρόνια ενεργός πολίτης στο Χαλάνδρι Ρήγας Βλάχος εκπροσώπησε στην συζήτηση την δημοτική παράταξη ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ και διαβεβαίωσε τους κατοίκους του ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ ότι η συγκεκριμένη κεραία που τους ξεσήκωσε δεν θα τοποθετηθεί, όπως πολύ καλά είναι σε θέση να γνωρίζει.

Εμείς θεωρούμε  οτι η σωστή και σε βάθος ενημέρωση όλων μας για το πολύ ευαίσθητο αυτό  θέμα είναι απαραίτητη, θεωρήσαμε το ψήφισμα ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ και το ψηφίσαμε.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι εμείς συμφωνούμε σε ακραίες προσεγγίσεις του θέματος που μιλάνε για πλήρη απαγόρευση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο Χαλάνδρι, ούτε στηνν άσκηση bulling σε συνδημότες  μας.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Με μεγάλη ανησυχία το δημοτικό συμβούλιο του Χαλανδρίου βλέπει την ανάπτυξη κεραιών και εγκαταστάσεων βάσης κινητής τηλεφωνίας στον αστικό ιστό της πόλης. Πλέον εμφανίζονται τέτοιες εγκαταστάσεις και σε περιοχές αμιγούς κατοικίας όπως είναι το Πάτημα, η Τούφα και το κάτω Χαλάνδρι.

Οι λόγοι αυτής της ανησυχίας είναι πολλοί. Κυρίως έχουν να κάνουν με τη συνεχή εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και με όσα δυσάρεστα προκύπτουν για τη δημόσια υγεία από την εκπομπή αυτή. Είναι γεγονός ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει απολύτως κανένας που να μπορεί να διαβεβαιώσει τον κάτοικο ή τον εργαζόμενο ή τον μαθητή που ζει, εργάζεται ή μαθητεύει σε ένα τέτοιο περιβάλλον ακτινοβολίας ότι δεν πρόκειται να πάθει κάτι από αυτό.

Οι διαδικασίες και τα όρια που έχουν τεθεί είτε σε εθνικό είτε σε διεθνές επίπεδο για την ασφαλή έκθεση του ανθρώπου σε αυτή την ακτινοβολία και τα χαρακτηριστικά του παραγόμενου ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που αυτή δημιουργεί δεν βασίζονται πάνω σε επιστημονικές μελέτες. Επί του παρόντος συνιστούν απλές συμβάσεις που καθορίζουν με μηχανιστικό τρόπο το καλό και το λάθος. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν αυτά τα όρια εκπροσωπούν τη δημόσια υγεία.

Η διαδικασία αδειοδότησης αυτών των εγκαταστάσεων συνιστά προσβολή για τη δημοκρατία καθώς απαγορεύει στον οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον να έχει πρόσβαση στην πληροφορία που σχετίζεται με τη διαδικασία αυτή. Η τελευταία νομοθετική ρύθμιση καταργεί το όποιο δικαίωμα ένστασης σε στάδιο που να προηγείται της αδειοδότησης. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί σκάνδαλο, συνιστά μη αποδεκτή εύνοια προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και χρωματίζει ανεξίτηλα τη σχέση γειτνίασης που μπορεί να έχει μία εγκατάσταση βάσης κινητής τηλεφωνίας με τους περιοίκους της.

Η απουσία ελέγχου του οποιουδήποτε επί αυτών, πέραν του γεγονότος ότι θεσμοθετείται με τον νόμο, συνοδεύεται από το γεγονός της αδυναμίας ελέγχου των εγκαταστάσεων αυτών και στη φάση της λειτουργίας τους. Συνηθισμένες πρακτικές για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας όπως η αλλαγή συχνοτήτων εκπομπής εκτός του αδειοδοτημένου φάσματος ή η τοποθέτηση περισσότερων κεραιών από τις επιτρεπτές ή συνύπαρξη κεραιών διαφορετικών εταιρειών σε μία εγκατάσταση πέρα από οποιαδήποτε αδειοδότηση, δεν είναι απαραίτητο ότι συνιστούν την εξαίρεση. Όλα αυτά διαμορφώνουν το σύνολο της πραγματικής εικόνας που μπορεί να δημιουργήσει μία εγκατάσταση βάσης κινητής τηλεφωνίας σε μία περιοχή.

Υπό αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή νόμιμες ή παράνομες κεραίες ή επιβλαβείς και ασφαλείς παρά μόνο αδειοδοτημένες ή μη. Η δε νομιμότητά τους αντλείται μόνο από το μέγεθος των συμφερόντων που εξυπηρετούν, πράγμα που από μόνο του μάλλον δεν εξασφαλίζει μεγάλη συμβατότητα με την απαίτηση για ποιότητα ζωής και διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Για όλους αυτούς τους λόγους το δημοτικό συμβούλιο του Χαλανδρίου δεν μπορεί να θεωρεί θετική εξέλιξη την οποιαδήποτε επέκταση ή πύκνωση των δικτύων εγκαταστάσεων κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην πόλη. Δεν συνιστά καθήκον για το ίδιο η εξεύρεση λύσης για το πώς θα πρέπει να είναι τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, οι κεραίες εκπομπής, τα αζιμούθια οι κλίσεις και οι εκπομπές των κύριων λοβών της ακτινοβολίας τους. Το καθήκον αυτό αφορά άλλους θεσμικούς φορείς.

Το ΔΣ θα μείνει προσηλωμένο στην απαίτηση για δημόσιο έλεγχο της ποιότητας ζωής και της δημοκρατίας στις συνοικίες της πόλης, αντιστεκόμενο στην ιδέα που θέλει την μετατροπή του καθένα σε πειραματόζωο ενός πειράματος έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να οδηγήσει.

To ΔΣ κρίνει ότι σύντομα πρέπει να υπάρξει δημοκρατική προσέγγιση στη διαδικασία αδειοδότησης των εγκαταστάσεων βάσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Κρίνει ότι ο δημόσιος έλεγχος και η ενημέρωση όσων γειτνιάζουν με τις πηγές εκπομπής αυτής της ακτινοβολίας δεν μπορεί παρά να είναι απαραίτητο στοιχείο στον δημόσιο διάλογο που θα αφορά την ύπαρξή τους ή μη, ειδικά στους χώρους της αμιγούς κατοικίας.

Το ΔΣ κρίνει ότι πρέπει, τόσο αυτό όσο και οι κάτοικοι της πόλης, να έχουν αποφασιστικό ρόλο στους όρους με τους οποίους οι εγκαταστάσεις αυτές θα υπάρχουν στον αστικό ιστό της πόλης διαχέοντας την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στα δωμάτια και τις αυλές των σπιτιών μας και δεσμεύεται να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να εκπληρώσει αυτόν τον ρόλο.

 Στο παραπάνω σχέδιο ψήφισματος της διοίκησης παρέμβαση έκανε ο Μύρωνας Ανδριάνακης ζητώντας τρίμηνη αναστολή έκδοσης αδειών τοποθέτησης κεραιών, προσθήκη που έγινε αποδεκτή.

ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ: Νέο λεωφορείο απέκτησε η δημοτική συγκοινωνία του Δήμου Χαλανδρίου
Ένα ακόμη λεωφορείο 15 θέσεων προστέθηκε στο στόλο της δημοτικής συγκοινωνίας του δήμου Χαλανδρίου.

Το εν λόγω όχημα αποτελεί δωρεά προς τον Δήμο Χαλανδρίου της εταιρείας Μαρινόπουλος Α.Ε, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης και αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία τις επόμενες ημέρες.

Με το επιπλέον όχημα θα διευκολυνθεί η ομαλή, ασφαλής και δωρεάν μεταφορά των δημοτών στα όρια του Δήμου.

Χαιρετισμός της Περιφερειάρχη Αττικής στην εκδήλωση της Ημέρας Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, με θέμα το φόρο τιμής στους Έλληνες Δικαίους των Εθνών
«Οι Δίκαιοι των Εθνών, κράτησαν το φως της ελπίδας μέσα στο σκοτάδι του ναζισμού, έγιναν οι κόκκοι άμμου που δεν επέτρεψαν στη μηχανή του θανάτου να λειτουργήσει. Σήκωσαν στους ώμους τους την Ανθρωπότητα», τόνισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατά το χαιρετισμό της στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, υπογραμμίζοντας το ρόλο των Δικαίων των Εθνών και τονίζοντας την ανάγκη του διαρκούς αγώνα για τη διατήρηση της μνήμης.
Βασικά σημεία του χαιρετισμού της Περιφερειάρχη, ο οποίος επισυνάπτεται:
 • Έχουμε χρέος να δώσουμε έναν διμέτωπο αγώνα : κατά του αναθεωρητισμού και κατά του αντισημιτισμού. Τις δύο επικίνδυνες και ύπουλες απειλές που σαπίζουν τα θεμέλια της κοινωνίας και αναπτύσσονται εκεί όπου υπάρχει άγνοια και αδιαφορία.
 • Αδιαφορία που μετατρέπεται σε φοβία και σε απόρριψη του άλλου, του ξένου, του πρόσφυγα, του μετανάστη, του διαφορετικού. Αυτό που συμβαίνει σήμερα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Όπου η συζήτηση που γίνεται αφορά περισσότερο την ύψωση φρακτών στα σύνορα και όχι την επεξεργασία μιας ευρωπαϊκής, κοινής, συνεκτικής προσφυγικής /μεταναστευτικής πολιτικής στη βάση της αλληλεγγύης και της ασφάλειας των πολιτών. Η όλη κουβέντα γίνεται απλουστευτικά τρομαχτικά σαν να μη διδαχθήκαμε τίποτε από το κοινό μας παρελθόν.
 • «Σε κάθε βήμα, στην κατεχόμενη Ευρώπη, η εκτέλεση γερμανικών μέτρων εξαρτιόταν από την υποταγή των πολιτικών αρχών, τη στήριξη των δυνάμεων της τοπικής αστυνομίας ή άλλων σωμάτων, και την παθητικότητα ή την υποστήριξη των πληθυσμών και κυρίως των πολιτικών και πνευματικών ελίτ», παρατηρεί ο ιστορικός Σαούλ Φριντλάντερ, αναλύοντας τον μηχανισμό εξόντωσης των Εβραίων σε ευρωπαϊκό και γερμανικό επίπεδο.  
 •  Ο κορυφαίος ιστορικός του Ολοκαυτώματος, Ραούλ Χίλμπεργκ τονίζει ότι η «γραφειοκρατία έκοψε κάθε κρίκο που συνέδεε τη γερμανική με την εβραϊκή κοινότητα».  
 • Με τη στήριξη της γραφειοκρατίας κάθε χώρας, στο πλαίσιο μίας καταιγιστικής προπαγάνδας, που κατέφυγε στη χρήση κάθε είδους, θρησκευτικού, φυλετικού, εθνικού στερεοτύπου κατά των εβραίων, τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας έχαναν την ανθρώπινη υπόστασή τους και μετατρέπονταν στο «απόλυτο κακό», στους αποδιοπομπαίους τράγους της Γηραιάς ηπείρου.
 • Το αποτέλεσμα ήταν η μεγαλύτερη τραγωδία της σύγχρονης ιστορίας, το Ολοκαύτωμα, που μας εγκαλεί και θα μας εγκαλεί για πάντα.
 • Μεμονωμένες ήσαν οι περιπτώσεις εκείνων που, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που διέτρεχαν, σήκωσαν το βάρος της υπεράσπισης της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Αναφέρομαι στους Δικαίους μεταξύ των Εθνών, τους hasidei ummόt a-olam.
 • Σε εκείνους που σήκωσαν στους ώμους τους την Ανθρωπότητα.
 • Ας σκεφθούμε για μία στιγμή πως θα ήταν αυτό το τοπίο χωρίς την ύπαρξη των Δικαίων; Ήττα της Ζωής και της Ανθρωπιάς. Ακύρωση της Ελπίδας και της πίστης στον Άνθρωπο.
 • Οι Δίκαιοι των Εθνών ενήργησαν ως παράγοντες της ηθικής. Της ηθικής που θέτει πάνω από όλα το ιερό καθήκον προστασίας της ζωής. Και το έπραξαν  χωρίς να αναζητούν τιμές και αναγνώριση.
 • Μεταξύ τους κι οι 328 Έλληνες. Κάποιοι  κατείχαν δημόσια αξιώματα και κάποιοι απλοί πολίτες. Ένα ήταν το κοινό τους σημείο: ότι στάθηκαν εκεί που έπρεπε, όταν έπρεπε, αταλάντευτα. Στο πλευρό των κυνηγημένων. Υποδειγματικές συμπεριφορές από υποδειγματικούς ανθρώπους – είτε πρόκειται για τον Μητροπολίτη Ζακύνθου, Χρυσόστομο είτε για τη Λέλα Καραγιάννη.
 • Σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα. Μήνυμα αποφασιστικότητας ενάντια σε όλους όσοι επιμένουν, ακόμη και σήμερα, να διαστρεβλώνουν και να παραπληροφορούν. Μήνυμα δράσης γιατί ο αγώνας για την αλήθεια, ο αγώνας κατά της λήθης, είναι αγώνας διαρκείας που δεν περιορίζεται σε επετείους.

Συναντήσεις του αντιπεριφερειάρχη βορείου τομέα στο Υπουργείο Εσωτερικών και το Δήμο Χαλανδρίου για θέματα του Δήμου Χαλανδρίου
Σειρά συναντήσεων για κρίσιμα θέματα του Δήμου Χαλανδρίου πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου τομέα Γιώργος Καραμέρος.

Σήμερα, συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, μετά από πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφα, για το θέμα του καταυλισμού των Ρομά στο Νομισματοκοπείο, όπου συμμετείχαν και ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, η αντιδήμαρχος οικονομικών Χαλανδρίου κ. Έλενα Χριστούλη, η τελούσα χρέη Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Καλλιόπη Καρδαμίτση, η κ. Πελαγία Αναστασιάδου από το τμήμα Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και η σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, κ. Χριστίνα Χαλιλοπούλου.


Ήταν η δεύτερη σύσκεψη μέσα σε ένα μήνα, καθώς εκπονείται πλέον συγκεκριμένο πρόγραμμα κοινωνικής επανένταξης και μόνιμης στέγασης των Ρομά, με το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων από τον υφυπουργό κ. Μπαλάφα.

Χθες ο κ. Καραμέρος συνοδευόμενος από μηχανικούς της Περιφέρειας επισκέφτηκε τον Δήμο Χαλανδρίου όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ενταγμένα στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας έργα του Δήμου, με προτεραιότητα στα έργα ομβρίων και αντιπλημμυρικών.

Ο κ. Καραμέρος συζητώντας με τον Δήμαρχο κ. Ρούσσο και τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Κώστα Γερολυμάτο χαρακτήρισε το 2016, "έτος σταδιακής υλοποίησης των ενταγμένων έργων" και ζήτησε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου την ταχύτερη κατά το δυνατόν σύναψη των προγραμματικών συμβάσεων για την εκτέλεση των έργων ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Διευκρινίσεις για τις θεατρικές παραστάσεις, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής


Σχετικά με το ερώτημα που απηύθυνε η πρόεδρος της Ένωσης μη Κερδοσκοπικών Θιάσων (Ε.Μ.ΚΕ.ΘΙ), Αιμιλία Υψηλάντη, αναφορικά με την υλοποίηση συνοδευτικών μέτρων, μεταξύ τους και την αγορά εισιτηρίων για θεατρικές παραστάσεις, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Π.Ε.Β.Υ.Σ) που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς του Απόρους (Τ.Ε.Β.Α), η Περιφέρεια Αττικής διευκρινίζει τα ακόλουθα προς ενημέρωση των πολιτών και αποφυγή δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων:

1. Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώθηκε το Νοέμβριο του 2015, μέσω του υπουργείου Εργασίας, ότι πρέπει υποχρεωτικά να ξεκινήσει η υλοποίηση των συνοδευτικών μέτρων – μεταξύ των οποίων και τα εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων, που προτάθηκαν από το υπουργείο, ως τα τέλη της ίδιας χρονιάς, δηλαδή μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες και μάλιστα και με τη σύναψη νομικών δεσμεύσεων (δηλαδή συμβάσεων).

2. Εντός αυτού ασφυκτικού χρονικού πλαισίου και προκειμένου να μην απωλεσθούν τα χρήματα του Προγράμματος (τα οποία δεν μεταφέρονται στο επόμενο οικονομικό έτος), οι αρμόδιες υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας ζήτησαν προσφορές, με κάθε πρόσφορο μέσο (μέηλ, τηλεφωνική επικοινωνία) από τα θέατρα με τα οποία τελικά η Περιφέρεια συνήψε σύμβαση.

3. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας έγιναν προσπάθειες να ληφθούν προσφορές και από άλλα θέατρα που είτε δεν ανταποκρίθηκαν, δεδομένου ότι ζητούσαν μετρητοίς την πληρωμή των εισιτηρίων – πράγμα αδύνατο βάσει των κανόνων του Δημοσίου Λογιστικού. Είτε προσέφεραν υψηλότερες τιμές.

4. Η αναζήτηση προσφορών από τα θέατρα ήταν προαπαιτούμενο για το σχεδιασμό του προγράμματος προκειμένου βάσει προσφορών και διαθέσιμου προϋπολογισμού, να επιλεχθούν οι ηλικιακές ομάδες και ο αριθμός των ωφελούμενων του συγκεκριμένου συνοδευτικού έργου.

5. Λόγω της ασφυκτικής προθεσμίας και των απαραίτητων προβλεπόμενων διοικητικών διαδικασιών, δεν έγινε δυνατή η υλοποίηση του προγράμματος σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες παρά μόνο σε αυτές του Κεντρικού και του Βορείου Τομέα.

6. Η ανάθεση ανά Περιφερειακή Ενότητα έγινε στο πλαίσιο της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης καθώς και στο όριο των προβλεπόμενων ποσών για τις σχετικές αναθέσεις.

7. Εν κατακλείδι, οι υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας της Περιφέρειας παραμένουν στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για οποιεσδήποτε επιπλέον διευκρινίσεις ενώ προς επίρρωση των ανωτέρω, μπορούν οι πολίτες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού.