Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση για Εορτή Ταξιαρχών από το Δημοτικό Κοιμητήριο ΧαλανδρίουΛόγω της Εορτής των Ταξιαρχών την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015, μετά το πέρας της λειτουργίας στις 10:30 π.μ., θα ακολουθήσει περιφορά της εικόνας, εντός του δημοτικού κοιμητηρίου.

«Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής


Πρεμιέρα αύριο στην Αθήνα για το πιο γλυκό θεματικό πάρκο της χρονιάς που ανοίγει τις πόρτες του για μικρούς και μεγάλους, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Διαδραστικό και πρωτότυπο το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» θα λειτουργήσει καθ’ όλη τη διάρκεια των Χριστουγέννων-καθώς θα φιλοξενείται μέχρι και τις 21 Φεβρουαρίου 2016- έπειτα από εντατικές προετοιμασίες της δημιουργικής και καλλιτεχνικής ομάδας της HELEXPO (Λεωφόρος Κηφισίας 39), σε περισσότερα από 3.500 τ.μ.

Το εξωτικό ταξίδι στο σοκολατένιο όνειρο, συνδυάζει αριστοτεχνικά την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Καταρράκτης, σιντριβάνια σοκολάτας, αλλά και πελώρια σοκολατένια μπισκότα είναι μερικές μόνο από τις απολαυστικές εκπλήξεις που επιφυλάσσουν οι ήρωες του παραμυθένιου εργοστασίου σοκολάτας στους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους δρόμους του κακάο.

Στο Μουσείο του Κακάο και της Σοκολάτας μπορεί κανείς να μάθεις τα πάντα για το εξωτικό κακαόδεντρο και να δει αληθινά δείγματα καρπού και σπόρων, ενώ στον Ναό των Αζτέκων να ανακαλύψει τους θρύλους, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό των ινδιάνων, αλλά και τις απίθανες ιστορίες του κακάο.

Στη Ζούγκλα του Αμαζονίου ο επισκέπτης μπορεί να βιώσει μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία και ξενάγηση, ενώ στην ξύλινη Καλύβα του Αμαζονίου να ταξιδέψει, με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και αφηγητή τον ηθοποιό Θανάση Τσαλταμπάση, στους δρόμους της σοκολάτας στην Ευρώπη.

Στον Ποιοτικό Έλεγχο, στο χημείο του Εργοστασίου και με τη βοήθεια του «μαγικού» επιστήμονα, μαθαίνει κανείς τι πρέπει να προσέχει ως καταναλωτής και με τη «Μηχανή του Χρόνου», ο επισκέπτης μεταφέρεται στο σύμπαν και στις εποχές που ταξίδεψε διαχρονικά η σοκολάτα.

Επιπλέον, στον χώρο με το «μεγάλο μυστικό», θα βρίσκεται ο μεγαλύτερος Καταρράκτης Σοκολάτας της Ευρώπης με 1.200 λίτρα λιωμένης σοκολάτας να ρέουν μπροστά στα μάτια των επισκεπτών.

Παράλληλα, στην Choco Αrt, σε έναν διαφορετικό χώρο πολιτισμού και τέχνης, παρουσιάζονται γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής, έργα τέχνης, έκθεση φωτογραφίας και comics με θέμα τη σοκολάτα.

Το ταξίδι στο «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», ολοκληρώνεται με μίνι show γευσιγνωσίας που περιλαμβάνει επιλεγμένες γεύσεις απ’ όλον τον κόσμο.

Ωράριο Λειτουργίας

Καθημερινά: 9:00- 19:00
Σάββατο : 11:00-21:00 \
Κυριακή : 11:00-19:00

2 ΚΟΥΙΖ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΛΥΤΕΣ (ΟΧΙ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, ΝΟΡΜΑΛΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ) 


ΚΟΥΙΖ 1:

Ακολουθεί ΕΙΣΗΓΗΣΗ προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου για αίτηση χορήγησης άδειας ΚΥΕ όπως ακριβώς κατατέθηκε στην συνεδρίαση της Επιτροπής.

Καλούμε τους Χαλανδράιους να αποφανθούν: ΤΙ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ;

ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ή ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ;;;;

Θα πεις τώρα ότι τρελαθήκαμε πρωί πρωί. Ε αυτό δεν είναι νέο πες κάτι άλλο, πρωτότυπο.

Αλλά διάβασε την εισήγηση και κράτα το συμπεράσμά σου.

Θα σου χρειαστεί για να καταλάβεις επόμενες αναρτήσεις, που προκάλεσαν την αντιπαράθεση στο ΔΣ και την εκτόξευση απειλής για νέα ποινική ή αστική δίωξη του Νταβία από τον Δήμαρχο Ρούσσο. (ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΗ).

ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΥΙΖ ΟΤΙ Η ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ και Ο ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ή τουλάχιστον να μας στείλει ένα MAIL που να μας εξηγεί την οπτική του.

ΚΟΥΙΖ 2:

Αλήθεια η παραίτηση Βαρδουλάκη από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωή,  είναι για καλό του δήμου, των δημοτών και για και τον ΣΥΡΙΖΑ;;;
Σε αυτό θα επανέλθουμε.


Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΟΥ .... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΕΝΩ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ που ..... "υπογράφουν μόνο τυπικά τις εισηγήσεις" (σου λεέι). 
Παρευρίσκονται και χαιρετίζουν!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ: ΑΔΕΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 30, 15234 ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΑΡΜΟΔΙΟΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ
ΤΗΛ: 2132023878-876
FAX: 2132023872
e-mail: dim.periousia@halandri.gr

«ΣΧΕΔΙΟ»

ΧΑΛΑΝΔΡΙ / 10 /2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ. :

ΠΡΟΣ: ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΙΑ ΤΟΥ κ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΘΕΜΑ: Εισήγηση για χορήγηση ή μη προέγκρισης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ( ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΜΠΑΡ) του «Κ................ Κ » στην οδό ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ αρ. .

√ Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 80 του Ν 3463/2006 για την ίδρυση και λειτουργία Κ.Υ.Ε. απαιτείται άδεια, η οποία χορηγείται από τον Δήμαρχο. Πριν από τη χορήγηση της άδειας χορηγείται προέγκριση ίδρυσης ύστερα από απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Παρ. 1Αi του άρθρου 73 του Ν 3852/2010), μετά από προέλεγχο του αιτήματος του ενδιαφερομένου.

Ο προέλεγχος αφορά σε ζητήματα που αφορούν σε χρήσεις γης, προστασία του φυσικού, πολιτιστικού και αρχιτεκτονικού περιβάλλοντος, την προστασία του αιγιαλού και της παραλίας, των δασικών περιοχών, των αρχαιολογικών και ιστορικών τόπων, καθώς και την αισθητική, φυσιογνωμία και τις εν γένει λειτουργίες της πόλης, όπως αυτά ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και από τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις, που τίθενται στις τοπικές κανονιστικές διατάξεις των οικείων δημοτικών και κοινοτικών αρχών.

√ Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 81 του Ν 3463/2006 οι ίδιες διατάξεις ισχύουν και για την εγκατάσταση και λειτουργία Θεάτρων Κινηματογράφων και Ψυχαγωγικών Παιδειών.

√ Επίσης σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 80 του ιδίου νόμου η προέγκριση δεν αποτελεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας. Συνεπώς το κατάστημα λειτουργεί νόμιμα από το χρόνο χορήγησης της οριστικής άδειας ίδρυσης και λειτουργίας.

√ Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης Κ.Υ.Ε., καθώς και η διαδικασία και οι προθεσμίες που ισχύουν, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1 έως 3 της ΚΥΑ ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/31600 (ΦΕΚ 3106/2013, τεύχος Β΄), είναι:

  1. Αίτηση − Υπεύθυνη Δήλωση όπου αναγράφονται τα στοιχεία του ενδιαφερομένου ή της εταιρείας, το είδος του καταστήματος (κατηγορία, υποκατηγορία, δραστηριότητα του καταστήματος).
  2. Διάγραμμα της περιοχής (σκαρίφημα ή αποτύπωση χάρτη) στο οποίο σημειώνεται η ακριβής θέση της εγκατάστασης.
  3. Εφόσον το κατάστημα στεγάζεται σε χώρο οριζόντιας ιδιοκτησίας, υπεύθυνη δήλωση του διαχειριστή της πολυκατοικίας, ή, εν ελλείψει ή άρνησης αυτού, του ιδιοκτήτη του χώρου, στον οποίο θα εγκατασταθεί το κατάστημα, στην οποία δηλώνεται ότι ο Κανονισμός της Πολυκατοικίας ή εν ελλείψει, η πλειοψηφία των ιδιοκτητών των στεγαζόμενων στο ίδιο κτίριο διαμερισμάτων, μη συμπεριλαμβανομένων των λοιπών χώρων, (καταστημάτων, βοηθητικών χώρων κ.λπ.) δεν απαγορεύει τη χρήση του χώρου τούτου για τη λειτουργία του υπό ίδρυση καταστήματος. Σε περίπτωση που η υπεύθυνη δήλωση κριθεί αναληθής, ανακαλείται η χορηγηθείσα προέγκριση καθώς και η τυχόν χορηγηθείσα άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος.
  4. Χρήση γης, στα πλαίσια του απαραίτητου προελέγχου.
Η προέγκριση χορηγείται από τα κατά νόμο αρμόδια όργανα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών από την υποβολή της αίτησης και χρησιμοποιείται από τον ενδιαφερόμενο για τη χορήγηση άδειας έναρξης επιτηδεύματος από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της προαναφερόμενης προθεσμίας, θεωρείται ότι η προέγκριση έχει χορηγηθεί σιωπηρά (με αίτηση του ενδιαφερομένου χορηγείται Βεβαίωση άπρακτης παρέλευσης προθεσμίας).
Η προέγκριση ισχύει για τρεις (3) μήνες, με δυνατότητα παράτασης για δύο (2) ακόμη μήνες. Εάν δεν κατατεθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για έκδοση αδείας εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος από τον ενδιαφερόμενο, η προέγκριση ανακαλείται αυτοδικαίως.
Η ως άνω διαδικασία απαιτείται και για τα Κ.Υ.Ε. λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών (ΚΥΑ ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/34824/27.12.2013 (ΦΕΚ 3402/31.12.2013 τεύχος Β’)) καθώς και για τα Κ.Υ.Ε. παροχής υπηρεσιών (ΚΥΑ ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/34825 (ΦΕΚ 3403/2013 τεύχος Β΄)).
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την με αρ. πρωτ. 30658/21-10-2015 αίτηση του «ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ» για χορήγηση προέγκρισης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ως ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ( ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ – ΜΠΑΡ), στην οδό  ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ   αρ. 36,  την κατάθεση φακέλου με όλα τα από το νόμο προβλεπόμενα δικαιολογητικά δηλαδή τοπογραφικό διάγραμμα, υπεύθυνη δήλωση του διαχειριστή της πολυκατοικίας   και το με αρ. πρωτ. 2143/2015 έγγραφο της Υπηρεσίας Δόμησης όπου αναφέρεται ότι η περιοχή χαρακτηρίζεται ως Πολεοδομικό κέντρο.
Το γεγονός ότι η υπηρεσία έχει υπ΄ όψη της:
Την υπ΄ αριθμόν 281/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου «Κανονιστική διάταξη για την αναστολή έκδοσης νέων αδειών ΚΥΕ στο τμήμα του κέντρου του Χαλανδρίου που ανακηρύσσεται κορεσμένο».
Το με αρ. πρωτ. 59949/33339/30-9-2015 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με θέμα «Αναστολή έκδοσης νέων αδειών Κ.Υ.Ε. στο τμήμα του Χαλανδρίου, που ανακηρύσσεται κορεσμένο».
Τις ως άνω αναφερόμενες διατάξεις, η υπηρεσία  συναινεί για χορήγηση προέγκρισης στο ως άνω κατάστημα.


Η ΣΥΝΤΑΞΑΣΑ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΠΕΡΔΟΥΛΗ

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣΓΙΑΤΡΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ!
ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ .... ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ!

"ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΘΑΜΕΝΑ ΜΑΣ" ΛΕΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΔεν αναλαμβάνουμε συχνά ανάλογες  πρωτοβουλίες, δεν είναι προτεραιότητα στην δική μας παρέμβαση γιατί θεωρούμε ότι αυτές οι δράσεις  πρέπει να είναι συμπληρωματικές στην λειτουργία των κρατικών και αυτοδιοικητικών δομών και υποκειμένων τα οποία πρέπει κυρίως να ασχολούνται με την βελτίωση αυτών των οργανωμένων δομών και όχι να επιχειρούν να τις υποκαταστήσουν.

Για εμάς οι δράσεις αυτές είναι η εξαίρεση και όχι ο μικροπολιτικός κανόνας επίδειξης εκλογικά εξαγοράσιμης κοινωνικής ευαισθησίας.
Και εδώ στο Χαλάνδρι έχουμε ήδη υπερπλεόνασμα από τέτοιες πρωτοβουλίες.
Από άλλα έχουμε σημαντικά ελλείμματα και με αυτά τα άλλα τρέχουμε καθημερινά.

Το προσφυγικό ανθρωπιστικό δράμα όμως υπερβαίνει τα συνηθισμένα όρια μέσα στα οποία προσδιορίζεται η δράση κάθε συλλογικότητας πολιτών, ακόμα και της πιο ισχνής.

Μερικές φίλες της παράταξής μας πήραν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, υπερβαίνοντας συνειδητά την πολιτική ανάλυσή μας για τα αίτια του προβλήματος, την διατυπωμένη αντίληψή μας σχετικά με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την υποκρισία των ισχυρών της δύσης, την απέχθειά μας για τα εξυπηρετούμενα από την ανθρωπιστική κρίση συμφέροντα του οργανωμένου εγκλήματος, τις κατευθυνόμενες από μυστικές υπηρεσίες ισλαμοφασιτικές μετακινήσεις μικρού μέρους του προσφυγικού ρεύματος αλλά και τα εσωτερικά πολιτικά μέτωπα που διαμορφώνονται από όσα μπορεί κανένας να δει μελλοντικά και να αναλύσει σχετικά με την σύνθεση αυτών των προσφυγικών και μεταναστευτικών μετακινήσεων και τις πιθανές επιπτώσεις τους για την ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία.

Αποφασίσαμε - έχοντας συνείδηση και καθαρή αντίληψη για όλα τα παραπάνω - να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι απλά και μόνο στην αντιμετώπιση αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης με απόλυτη επίγνωση της ματαιότητας της προσπάθειας που γίνεται αυτή την περίοδο από όλους τους δημοκράτες Έλληνες.

Της ματαιότητας της απόπειρας αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης όσο οι ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στην Συρία και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου συνεχίζονται και εντείνονται αντί να εκτονώνονται ώστε να οδηγηθεί η περιοχή στην ειρήνευση.

Οι γιαγιάδες μας, με την γοητεία της απλότητας της ελληνικής παράδοσης θα έλεγαν "Για να συγχωρεθούν τ' αποθαμένα μας".

Δεν ξεχνάμε ποιοι όπλισαν τον ISIS και ποιοι επιμένουν να τον συντηρούν μέχρι να επιβάλλουν τις πολιτικές τους επιδιώξεις στον ηρωικό λαό της Συρίας.

Έχουμε ήδη λοιπόν ξεκινήσει εδώ και μέρες, με πρωτοβουλία μερικών συντροφισσών και πλέον φτάνουμε σε ένα επίπεδο ικανό για να το ανακοινώσουμε ώστε να ζητήσουμε την συνδρομή όλων των φίλων μας που δεν έχουν άλλη συλλογική ένταξη για να βοηθήσουν και είναι αρκετοί, να συγκεντρώνουμε είδη ανάγκης και ατομικής υγιεινής για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Γαλάτσι (ή όπου αλλού μετακινηθούν μέσα στο Σ-Κ, όπως πληροφορηθήκαμε ότι θα γίνει).

Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με μεγαλύτερη ημών συλλογικότητα που έχει άμεση επικοινωνία με τις ομάδες αλληλέγγυων στο Γαλάτσι και τις επόμενες μέρες θα φροντίσουμε μέσω των μηχανισμών της, τα είδη που συγκεντρώνονται να προωθηθούν στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Όσοι μπορείτε να συνδράμετε μια πετσέτα, ένα σακίδιο, κανένα  μπουφάν ή αδιάβροχο  καμιά κουβέρτα, είδη προσωπικής υγιεινής (οδοντόβουρτσες, σαπούνια κλπ) τα έχουν μεγάλη ανάγκη γιατί έχουν δρόμο πολύ να κάνουν μέχρι να ξαναβρούν κάπου να συνεχίζουν την ζωή τους και ο χειμώνας αγριεύει.
Εμείς απλά θα φροντίσουμε να φτάσουν στους καταυλισμούς.

Η συγκέντρωση γίνεται στην έδρα της ΠΛΑΤΕΙΑΣ (ΧΙΟΥ 22 ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ).

Όσοι πιστοί, συνδράμετε  ..... 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Τα Εθνικά Θέματα: Δεν προσφέρονται σε πρόχειρες επιστημονικοφανείς προσεγγίσεις και σκόπιμες πολιτικές αντιπαραθέσεις…..

Σχετικά με τον δημόσιο "διάλογο" για τη γενοκτονία των Ποντίων, ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, υπό την Προεδρία του οποίου εισήχθησαν, συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν ομοφώνως  ο νόμος 2193/1994 για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων  και οι νόμοι 2397/1996 και 2645/1998 για τις γενοκτονίες των Αρμενίων
και των Ελλήνων της Μ. Ασίας, αντιστοίχως, δήλωσε τα εξής:

"Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται σε πρόχειρες επιστημονικοφανείς προσεγγίσεις ή σκόπιμες κομματικές αντιπαραθέσεις. Όσες φορές αυτό αγνοήθηκε στο παρελθόν, τόσο στη νεότερη ιστορία του ελληνισμού, όσο και στη σύγχρονη το πληρώσαμε ακριβά και ανεπανόρθωτα (Μ. Ασία, Κύπρος, κ.α.).

Η Ελλάδα, έστω και με καθυστέρηση 80 περίπου ετών,
εναρμονίστηκε επισήμως με το διεθνές δίκαιο και με την ιστορική αλήθεια, όταν με τον νόμο 2193/1994, που ψήφισε ομοφώνως το εθνικό της κοινοβούλιο, αναγνώρισε τη διάπραξη από την Τουρκία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και ειδικότερα της γενοκτονίας των Ποντίων. Με τους ν.2397/1996 και ν.2645/1998 αναγνώρισε, επίσης, τις γενοκτονίες από την Τουρκία των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μ. Ασίας. Ειδικός, ογκώδης τόμος με τα επίσημα στοιχεία (εκθέσεις ξένων πρεσβειών κ.ά) που τεκμηριώνουν αδιαμφισβήτητα τη γενοκτονία των Ποντίων, σύμφωνα με τα πορίσματα ιστορικών μελετών και συνεδρίων, καθώς και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, εκδόθηκε από τη Βουλή, ύστερα από πρότασή μου, ο οποίος τέθηκε υπόψη της διεθνούς κοινότητας και είναι στη διάθεση παντός ενδιαφερόμενου.

Να σημειωθεί ότι, η Βουλή των Ελλήνων έπραξε τότε το καθήκον της και, σε συνεννόηση του Προεδρείου της με τον τότε Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία τις
διπλωματικές παρεμβάσεις και έμμεσες απειλές της άλλης πλευράς.
Σήμερα, με τόσα ανοιχτά μέτωπα και σε τόσο κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, μόνον ατυχής μπορεί να χαρακτηριστεί και άνευ ουσίας ο όψιμος αυτός "διάλογος", γι' αυτό πρέπει να τερματιστεί".

Βουλή των Ελλήνων, 100 21 Αθήνα
Τηλ.: 210 - 373.3970,
Fax: 210 - 373.3580
ak@apkaklamanis.gr
www.apkaklamanis.gr

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ο ΘΩΜΑΣ ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣΜετά την ανεξαρτητοποίησή του και όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη για περιπτώσεις ανεξαρτητοποιήσεων, ο Θωμάς Βαρδουλάκης παραιτήθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Χαλανδρίου.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ 10 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ 10 νηπιαγωγούς θα προσλάβει ο δήμος Χαλανδρίου με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, μέσω ΕΣΠΑ με διάρκεια μέχρι τον Αύγουστο του 2016.

Οι λεπτομέρειες για τις ενδιαφερόμενες στο site του δήμου:


1. ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ
2. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

H προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι από  5/11/15 έως και 16/11/2015

ΓΚΑΛΕΡΥ ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ: ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΕΑΦΙΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΤΣΙΜΑΡΔΟΥ
Η Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του: Ανδρέα Κατσιμάρδου

Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, ώρα 19.30

Θα εκτεθούν λάδια μικρών και μεσαίων διαστάσεων.

Ο ζωγράφος με την καλλιτεχνική του ευαισθησία και ακρίβεια αναδεικνύει τις νεκρές φύσεις σε σύμβολα και σημεία αναφοράς παρελθόντος και παρόντος χρόνου ,πάντα ωστόσο διαχρονικά.

Διάρκεια έως Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Τηλ. 2106811418

Email:gall.chryssothemis@gmail.com

Site: www.chryssothemis.com