Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Γιατί το “Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία” μοιάζει περισσότερο επίκαιρο από ποτέ

 

Υποστηρικτές του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Το Πράσινο Κίνημα τιμά την επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973.
Τι κι αν συμπληρώνονται 49 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου είναι σαν να ακούστηκαν μόλις χθες, επισημαίνει στο μήνυμά του το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος και προσθέτει ότι αν το Πολυτεχνείο συνέβαινε σήμερα μαζί με το “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” στο σύνθημα θα εμπεριείχε και μήνυμα για την Κλιματική Αλλαγή και την Προστασία του Περιβάλλοντος.
Με πυξίδα τους αγώνες των φοιτητών του Πολυτεχνείου, χρέος όλων μας είναι κόντρα στις επιταγές και τον αυταρχισμό των ισχυρών του κόσμου, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την προστασία και την ενίσχυση της δημοκρατίας μας, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διαφύλαξη των κοινωνικών κατακτήσεων του λαού μας.
Ειδικότερα σήμερα όπου το σύνθημα “Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία” μοιάζει περισσότερο επίκαιρο από ποτέ:
ΨΩΜΙ γιατί η δεκαετής περίοδος των μνημονίων, οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και η ενεργειακή κρίση έχουν φτωχοποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους πολίτες της χώρας μας.
ΠΑΙΔΕΙΑ γιατί τα κόμματα του κοινοβουλίου έχουν συστηματικά υποβαθμίσει την εκπαίδευση στη χώρα μας, με αποτέλεσμα οι νέοι αφενός να μην παίρνουν εφόδια για την 4η βιομηχανική επανάσταση, που ειναι προ των πυλών, αφετέρου κάθε εκπαιδευτική χρονιά να κλείνει με βασικές ελλείψεις.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ γιατί εργαλειοποιώντας τις παραπάνω κρίσεις τα ξεπερασμένα και χρεοκοπημένα ιδεολογικοπολιτικά κόμματα εξουσίας, προσπαθούν να μειώσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου.

Ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης έκανε την εξής δήλωση:
“Το Πράσινο Κίνημα βαδίζει στο δρόμο του Πολυτεχνείου, στο δρόμο των συνθημάτων του, στο δρόμο της διεύρυνσης της Δημοκρατίας ενάντια σε κάθε είδους φασισμό και ρατσισμό. Σε έναν αγώνα ο οποίος είναι δύσκολος και διαρκής.
Ο αγώνας για το Πολυτεχνείο έδειξε ότι τίποτα δεν πάει χαμένο, αρκεί να μην αφήσουμε τη λήθη να υπερτερήσει της μνήμης”.

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη

3F CREATIVITY: Η νέα γενιά της πόλης μας στο Interior Design έχει την υπογραφή της Χριστίνας Μαυροπούλου.

 

Από μικρή που με θυμάμαι ήθελα να φτιάξω έναν όμορφο κόσμο. Μεγαλώνοντας κατάλαβα φυσικά πως δεν είναι τόσο εφικτό αλλά θα μπορούσα μέσα από το επάγγελμα που θα διαλέξω, να αλλάξω πολλά και να μεταμορφώσω χώρους και έτσι και έκανα.

Στην 3F Creativity λοιπόν σκεφτόμαστε για τους άλλους μετατρέποντας το design από εσωστρεφή αυτοσκοπό σε επικοινωνιακό κρίκο. Προτείνουμε ολοκληρωμένες λύσεις , θεωρώντας κάθε project πρόκληση, από το πιο μικρό ώς το πιο μεγάλο.

Η διαφορά μας είναι πως , δεν “πουλάμε” τη φιλοσοφία μας αλλά ανταλλάσσουμε ενέργεια. Δεν χτίζουμε τυπικές συνεργασίες ή εφήμερες σχέσεις. Δημιουργούμε δεσμούς.

Η εσωτερική αρχιτεκτονική είναι μία οπτική εμπειρία. Είτε πρόκειται για τους επισκέπτες του σπιτιού σας, είτε για τους πελάτες του καταστήματος σας: Φώς - χρώμα - ευκολία - ζεστασιά.
Η διαμόρφωση του χώρου σας, είναι η καθημερινή σας ηρεμία απέναντι στους στόχους σας. Στο σπίτι είναι η ηρεμία, η αρμονία, ενώ στον επαγγελματικό χώρο, είναι η επιτυχία σας η οποία θα επέλθει με την αρχιτεκτονική διαμόρφωση - ευκολία κίνησης και χρηστικότητα χώρων.

Aναλαμβάνουμε ένα έργο από την μελέτη διακόσμησης με σχέδια και λύσεις για το χώρο σας, κάνουμε έρευνα αγοράς μέσα από ένα ευρύ φάσμα προτεινόμενων υλικών, σχεδιάζουμε και καατσκευάζουμε custom επίπλα καθώς και κάνουμε την επίβλεψη όλων των απαιτούμενων εργασιών έως την ολοκλήρωση του έργου όντας σε συνεχή επικοινωνία με το πελάτη.

Η 3F CREATIVITY είναι η βάση για την κατασκευή και την ανάπλαση, χώρων εστίασης, εμπορικών καταστημάτων, γραφείων και όμορφων και πρακτικών σπιτιών.

 


ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ξεκίνησε και επίσημα ο προεκλογικός αγώνας

 


  • Σε μία γεμάτη αίθουσα, στην Αττική, αλλά και διαδικτυακά από την υπόλοιπη Ελλάδα, οι υποψήφιοι βουλευτές και τα στελέχη του Πράσινου Κινήματος, ενημερώθηκαν για την προεκλογική στρατηγική.
  • 28 Νοεμβρίου στα γενέθλια του Πράσινου Κινήματος, θα ανακοινωθούν οι πρώτοι 100 υποψήφιοι βουλευτές.


Το Πράσινο Κίνημα, θα κατέβει αυτόνομα στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν.  Η επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, για το Πράσινο Κίνημα, κηρύχθηκε επίσημα, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου. Κι ενώ ήταν μία αυστηρά εσωκομματική εκδήλωση, γέμισε πλήρως η αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Civitel Olympic. Επίσης, συμμετείχαν διαδικτυακά, πληθώρα στελεχών και υποψηφίων από όλη την Ελλάδα.
Στην κεντρική ομιλία, της εκδήλωσης, ο συμπρόεδρος και επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα, Κώστας Καλογράνης, ανακοίνωσε ότι στις 28 Νοεμβρίου, στα γενέθλια των 5 χρόνων από την ανακήρυξη του Πράσινου Κινήματος, από τον Άρειο Πάγο, θα ανακοινωθούν οι πρώτοι 100 υποψήφιοι βουλευτές, σε μία πανηγυρική διευρυμένη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.  Και μέχρι τέλος του έτους θα ανακοινωθούν οι επόμενοι 100 υποψήφιοι βουλευτές. Ήδη, οι προτάσεις για τα ψηφοδέλτια του Πράσινου Κινήματος, από την κοινωνία των πολιτών είναι πολλές και επεξεργάζονται. «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει τι είχαν ψηφίσει, ή τι είχαν υποστηρίξει στο παρελθόν, οι πολίτες. Εκτός από τα άκρα, που δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε,  δημιουργούμε μία πλατιά κοινωνική συμμαχία με πράσινο πρόσημο. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι πράσινο κόμμα έχει να κατέβει στις εθνικές εκλογές αυτόνομα από το 2012. Άρα όλα αυτά τα χρόνια οι πολίτες με πράσινη συνείδηση, κάτι άλλο είχαν ψηφίσει. Έντεκα χρόνια μετά , στις εκλογές του 2023, το Πράσινο Κίνημα, καλεί όλους αυτούς τους πολίτες, να επιστρέψουν στον λεγόμενο «πράσινο χώρο» και να εκπροσωπηθεί στη Βουλή» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καλογράνης και συνέχισε «Η Ελλάδα, είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που δεν υπάρχει ένα πράσινο κόμμα, στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Το Πράσινο Κίνημα, θα διορθώσει αυτή την πολιτική ανορθογραφία…»


 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: Για την ΕΞΕΓΕΡΣΗ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ- 17η ΝΟΕΜΒΡΗ


1. Συμπληρώνονται 49 χρόνια από την αντιδικτατορική εξέγερση του Πολυτεχνείου η οποία υπήρξε η κορύφωση του αντιδικτατορικού-αντιστασιακού κινήματος. 49 χρόνια μετά, ο Αγώνας για Εθνική Ανεξαρτησία- Λαϊκή Κυριαρχία- Κοινωνική Δικαιοσύνη- Δημοκρατία, παραμένει επίκαιρος.

2. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήλθε ως απάντηση στην προσπάθεια της Χούντας να νομιμοποιηθεί πολιτικά το 1973, μέσω καταρχήν ενός διαβλητού δημοψηφίσματος και της λεγόμενης φιλελευθεροποίησης και κατόπιν αναθέτοντας την Πρωθυπουργία στον παλαιό πολιτικό Σπύρο Μαρκεζίνη.Η προσπάθεια απέτυχε.Σε αντιδιαστολή, εκείνη την περίοδο το αντιδικτατορικό κίνημα διογκώθηκε και μαζικοποιήθηκε..

3. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 που ξεκίνησε με φοιτητική κατάληψη του ιστορικού κτηρίου με αιτήματα φοιτητικά, γρήγορα εξελίχθηκε σε παλλαϊκή και πανεθνική εξέγερση, με διαδηλώσεις και αντιδικτατορικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα, και στη συνέχεια στο εξωτερικό σε όλες τις χώρες όπου ζούσαν Έλληνες,με κεντρικό αίτημα την παραίτηση της Χούντας και την αποκατάσταση των δημοκρατικών ελευθεριών.Η καταστολή της εξέγερσης από δυνάμεις του στρατού- που άφησε πίσω της 24 καταγεγραμμένους νεκρούς- και η επαναφορά του στρατιωτικού νόμου, ήταν η αρχή του τέλους για την δικτατορία, η κατάρρευση της οποίας θα συντελεσθεί παράλληλα με την Κυπριακή τραγωδία (πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, τουρκική εισβολή και κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας).

4. Μεταξύ της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, και της πρόσφατα τιμηθείσης επετείου της 28ης Οκτωβρίου, του ηρωϊκού ΟΧΙ του 1940, υπάρχει ένα κοινό κύριο νήμα: το Αντιστασιακό φρόνημα του ελληνικού Λαού,η υπεράσπιση των ιδεωδών της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

5. Σήμερα, που η Εθνική Ανεξαρτησία περιορίζεται και η Εθνική Κυριαρχία  φαλκιδεύεται, η Λαϊκή Κυριαρχία και η Δημοκρατία υποβαθμίζονται, που το υπάρχον φαύλο και φθαρμένο πολιτικό προσωπικό βυθίζεται όλο και περισσότερο σε "γκρίζες ζώνες",το πνεύμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, παρ΄όλες τις συνεχείς προσπάθειες καπήλευσης του από τις κομματικές "νομενκλατούρες", παραμένει φωτεινό. Ζωντανό παράδειγμα για νέους αγώνες."ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ"

Αθήνα 16.11.2022.