Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION: Επιστολή gia t για ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΟΚΤ.2017)

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

815 Naudain Avenue.
Claymont, Delaware 19703
U.S.A

www.professors-PhDs.com
Mail: IHAHellas@gmail.com
Οκτώβριος 4, 2017

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΙΜΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΦΥΡΟΜ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ:

Ντόναλντ Τραμπ, Πρόεδρο των ΗΠΑ
Ρεξ Τίλλερσον, Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ
Μάθιου Νίμιτζ, Ειδικό Μεσολαβητή του ΟΗΕ μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων
Κράτη- μέλη του ΟΗΕ
Κράτη- Μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσης
Ευρωβουλευτές


ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ:
κ. Προκόπη Παυλόπουλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
κ. Αλέξη Τσίπρα, Πρωθυπουργό της Ελλάδος
κ. Νίκο Κοτζιά, Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος
κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Αρχηγούς όλων των κομμάτων της Ελληνικής Βουλής
Βουλευτές του Ελληνικού και του Κυπριακού Κοινοβουλίου

Αξιότιμες Κυρίες και Αξιότιμοι Κύριοι,

Με αυτή την επιστολή μας επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφείς τους λόγους για τους οποίους οι Έλληνες δεν μπορούν να δεχθούν τον όρο «Μακεδονία» ή οποιοδήποτε όνομα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», ως το μόνιμο όνομα του βορείου γείτονά της, της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΦΥΡΟΜ). Το όνομα ΦΥΡΟΜ (ΠΓΔΜ) συμφωνήθηκε μόνον ως προσωρινό. Ο όρος Μακεδονία πρέπει να αφαιρεθεί πριν το κράτος αυτό γίνει δεκτό σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό. Οι λόγοι εξηγούνται στη συνέχεια.

Όπως κάθε έθνος, έτσι και οι Έλληνες αισθανόμαστε υπερήφανοι όταν άλλες χώρες χρησιμοποιούν ελληνικά ιστορικά ονόματα ή ελληνικές λέξεις, καθώς εισάγουν νέα επιστημονική ορολογία ή δίνουν ονομασίες σε εταιρίες, πλατείες ή πόλεις. Ομως, η ΠΓΔΜ απαιτεί να της δοθεί το ίδιο όνομα που έχει μία γειτονική της περιοχή που ανήκει στην Ελλάδα (ένα μεγάλο τμήμα της Βορείου Ελλάδος ονομάζεται Μακεδονία και συνορεύει με την ΠΓΔΜ). Ποιοι λόγοι κρύβονται πίσω από αυτή την απαίτηση της ΠΓΔΜ και γιατί οι Έλληνες είμαστε απολύτως αντίθετοι;

Στις 11 Ιανουαρίου 1934, η Κομμουνιστική Διεθνής (ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ) αναγνώρισε ένα ανύπαρκτο έθνος, το «μακεδονικό», το οποίο συμπεριλάμβανε τον πληθυσμό (διαφόρων εθνικοτήτων) που κατοικούσε στα εδάφη της αρχαίας ιστορικής Μακεδονίας· το σαφώς μεγαλύτερο τμήμα της ιστορικής Μακεδονίας ανήκει στην Ελλάδα, ένα μικρό τμήμα στη Βουλγαρία και ένα επίσης μικρό τμήμα στην -τότε- νότια Γιουγκοσλαβία. Στη συνέχεια (το 1944) ο ηγέτης της Κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας Γιόζεπ Μπροζ, γνωστός ως Τίτο, μετονόμασε μια περιοχή της νότιας Γιουγκοσλαβίας από Vardarska Banovina (Επαρχία του ποταμού Βαρδάρη) σε «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Επί πλέον, κωδικοποίησε την γλώσσα που ομιλείτο σε μέρη της νότιας Γιουγκοσλαβίας, μία Σλαβική διάλεκτο παρόμοια των Βουλγαρικών διαλέκτων, και την ονόμασε «Μακεδονική γλώσσα». Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ αντέδρασε αμέσως, με τον υπουργό εξωτερικών Έντουαρντ Στιτίνιους να δηλώνει ότι η όποια αναφορά σε «Μακεδονικό έθνος», «Μακεδονική πατρική γη» και «Μακεδονική συνείδηση» είναι «αδικαιολόγητη δημαγωγία που δεν αντιπροσωπεύει καμμία εθνική ή πολιτική πραγματικότητα», και ότι μπορεί να την δει κανείς μόνο σαν μία «πιθανή μάσκα που πίσω της κρύβει επιθετικές προθέσεις ενάντια στην Ελλάδα» (http://www.mfa.gr/images/docs/fyrom/dilosi_stettinius_dec_1944.pdf). Πράγματι, εκείνο το διάστημα άρχισε να αναπτύσσεται ένα αφήγημα, σύμφωνα με το οποίο οι Σλάβοι «Μακεδόνες» είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των Αρχαίων Μακεδόνων, και οι Έλληνες κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος της πατρίδας τους (το μεγαλύτερο τμήμα της Βορείου Ελλάδος που από την Αρχαιότητα μέχρι και σήμερα ονομάζεται Μακεδονία). Η ιδεολογία αυτή άρχισε να εκδηλώνεται με πιο έντονο τρόπο από το 1991 (όταν η περιοχή της νότιας Γιουγκοσλαβίας που σήμερα λέγεται ΠΓΔΜ αποσπάστηκε απο την Γιουγκοσλαβία), καθώς το κυβερνών κόμμα της ΠΓΔΜ θεώρησε σκόπιμο να εμφυσήσει στο καινούργιο «μακεδονικό έθνος» την αίσθηση της ομοιογένειας και εθνικής υπερηφάνειας και να τους ενώσει στην προσπάθεια να διεκδικήσουν την βόρεια διοικητική περιφέρεια της Ελλάδος η οποία ονομάζεται Μακεδονία και να αποκτήσουν πρόσβαση στη θάλασσα. Αυτή την ιδεολογία διδάσκονται και οι μαθητές στα σχολεία της ΠΓΔΜ. Είναι φανερό, επομένως, πως η απαίτηση της ΠΓΔΜ να ονομασθεί μόνιμα Μακεδονία αποσκοπεί στην πραγματοποίηση του ονείρου για «ανάκτηση» της Μακεδονικής Ελληνικής γής.

Η ΠΓΔΜ και οι κυβερνήσεις της ουδέποτε έκρυψαν αυτές τις προθέσεις τους, όπως καταδεικνύεται από το πελώριο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου το οποίο οι κυβερνώντες έστησαν στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, την μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων σε αεροδρόμιο Μεγάλου Αλεξάνδρου, την έκδοση νομίσματος με τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης (που σταμάτησε μόνο όταν η Ελλάδα επέβαλε εμπορικό αποκλεισμό στα συνορά της με την ΠΓΔΜ), την εισαγωγή άρθρων στο συνταγμά τους που συνεπάγεται δικαιώματα σε όλο το έδαφος της αρχαίας Μακεδονίας και το μάλλον ακατανόητο βίντεο με ρατσιστικoύς τόνους (https://m.youtube.com/watch?v=zNXW5ITS6mA) που αναφέρεται στην εθνική τους καθαρότητα και στη Μεγάλη Ιδέα τους, το οποίο προβλήθηκε από έναν κυβερνητικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων. Επί πλέον, τον περασμένο Αύγουστο, ο Γενικός Πρόξενος των Σκοπίων στο Τορόντο του Καναδά παρακολούθησε μία εκδήλωση των «Ενωμένων Μακεδόνων», όπου η «μακεδονική υπερηφάνεια» διακηρύχθηκε μπροστά σε ένα χάρτη που παρουσίαζε την «πατρίδα τους» και περιλάμβανε τη Θεσσαλονίκη, άλλα εδάφη της Ελληνικής Μακεδονίας καθώς και εδάφη της Βουλγαρίας. Παρόμοιες εκδηλώσεις έχουν λάβει χώραν πολλές φορές στο παρελθόν με τη συμμετοχή και την ενθάρρυνση κυβερνητικών αξιωματούχων των Σκοπίων. Εξ άλλου, στην πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του Υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο Σκοπιανός Υπουργός, ενώ μιλούσε για ειρήνη και συμφιλίωση μεταξύ των δύο χωρών, δήλωνε ότι είναι υπερήφανος Μακεδόνας!

Σκοπός αυτής της επιστολής δεν είναι να εξηγήσουμε ότι η ιστορία της Αρχαίας Μακεδονίας αποτελεί μέρος της Ελληνικής Ιστορίας· αυτό το γνωρίζει οποιοσδήποτε έχει στοιχειώδεις ιστορικές γνώσεις (http://macedonia-evidence.org/). Πιστεύουμε, πάντως, πως γίνεται σαφές ότι όταν έχουμε την ΠΓΔΜ στα βόρεια σύνορά μας να καλλιεργεί εχθρότητα προς την Ελλάδα, να απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος και να διαιωνίζει το εχθρικό κλίμα μέσω της εκπαίδευσης που παρέχει στα παιδιά της, η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχθεί το ονομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή οποιοδήποτε όνομα περιλαμβάνει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, διότι τελικά θα παραμείνει μόνο ο όρος Μακεδονία, όπως ήδη αναφέρεται η ΠΓΔΜ σε διεθνείς χάρτες. Η Ελλάδα δεν μπορεί να ψηφίσει υπέρ της εντάξεως των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, μέχρις ότου οι κάτοικοι αυτού του κράτους επιλέξουν ένα όνομα το οποίο δεν θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, αντιθέτως, αξίζει να επισημάνουμε τους στενούς δεσμούς που η ΠΓΔΜ αναπτύσσει με την Τουρκία (π.χ. http://umdiaspora.org/2011/09/19/umd-honors-tca-chairman-with-macedonia-friendship-award/ and http://umdiaspora.org/2012/04/18/tca-a-umd-announce-study-in-turkey-scholarships-for-macedonian-american-students-mk/), τον ανατολικό γείτονα της Ελλάδος, μία χώρα που προκαλεί καθημερινά την Ελλάδα παραβιάζοντας τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο και αμφισβητώντας τα θαλάσσια σύνορά της. Όπως φαίνεται, η παλιά παροιμία «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» εφαρμόζεται σε αυτην την περίπτωση, αλλά αυτές οι εξελίξεις σίγουρα δεν συμβάλλουν στο να καθησυχάσουν την Ελλάδα, και την αναγκάζουν να προβαίνει σε μεγάλες αμυντικές δαπάνες δυσανάλογες προς τις οικονομικές της δυνατότητες.

Ο απανταχού Ελληνισμός δεν τρέφει αισθήματα εχθρότητας ή αντιπαλότητας απέναντι στους πολίτες της ΠΓΔΜ, παρά επιθυμεί την ειρηνική και παραγωγική συνύπαρξη των δύο λαών. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας και των υποδομών της ΠΓΔΜ. Η Ελλάδα εκφράζει την ειλικρινή επιθυμία να εδραιωθεί ο αμοιβαίος σεβασμός και να βρεθεί μία μόνιμη πολιτική λύση με τον βόρειο γείτονά της. Αν όμως γίνει αποδεκτό για την ΠΓΔΜ ένα μόνιμο όνομα που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, ή γίνει δεκτή αυτή η χώρα στο ΝΑΤΟ με το όνομα ΦΥΡΟΜ, όχι μόνο δεν θα επιλυθούν τα προβλήματα, αλλά θα επιδεινωθούν οι προστριβές μεταξύ της Ελλάδος, της ΠΓΔΜ και άλλων Βαλκανικών χωρών και θα αποσταθεροποιηθούν τα Βαλκάνια.

Υπογραφές

ΚΑΙ ΤΩΡΑ - ΑΦΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΚΟΝ - ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Μας είδαν αλευρομένους και μας πέρασαν για μυλωνάδες!

Δεν εξηγείται αλλιώς.

Άκου τώρα ρε φίλε και πες εσύ τι θα έκανες αν σε βάλω στην καρέκλα του δημοτικού σύμβουλα να ψηφίσεις για μένα αν έχεις να κάνεις με τέτοιους.

Στη προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ έγιναν όσα αναλυτικά σου έχω γράψει σχετικά με το ψήφισμα για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Η συνεδρίαση ήταν για την απόφαση για το δημαρχείου (που - παρεμπιπτόντως - ήδη κάποια παπαγαλάκια  άρχισαν να υπονομεύουν και να παρακαλάνε στο φατσομπούκι "να μείνει μόνο στα πρακτικά" και "να γίνουν εργασίες συντήρησης στο νοικιασμένο, που ..... ρημάζει" και έχουν μαραθεί τα λουλούδια - όοοχι δεν είναι τσάτσοι του ιδιοκτήτη που τσιμπάει τα νοίκια και τους λαδώνει να τα γράφουν, εμείς είμαστε οι συνωμοσιολόγοι).
  • Το ψήφισμα για την αξιολόγηση κατέθεσε η ΛΑΕ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
  • Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΠΡΟΦΑΝΩΣ είχε συνεννοηθεί επιλεκτικά με δύο δημοτικές παρατάξεις: με την ΛΑΕ και τον Γ. Καλομοίρη και την Καρατζά. Απόδειξη γι΄αυτό ήταν ότι ήρθαν οι συνδικαλιστές στο συμβούλιο ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΑΤΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, για να υποστηρίξουν την πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε συγκεκριμένη κομματική δημοτική ομάδα - της ΛΑΕ -  πρόταση που συνδιαμορφώθηκε ΜΟΝΟ με την Καρατζά και το ΚΚΕ.
  • ΧΩΡΙΣ  ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ που ΘΑ  ΚΑΤΈΘΕΤΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΜΙΚΑ και εξωκομματικά και θα έδινε το δικαίωμα σε όποιον δημοτικό σύμβουλο άλλης παράταξης, άλλου κόμματος, ανεξάρτητο, αυτόνομο  -  ήθελε να δώσει την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους και όχι ΣΤΗΝ ΛΑΕ! Έτσι δεν είναι;  Και βέβαια θα απέτρεπε και τον Συμεών από το να κάνει ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ, αφού το ερώτημα που θα ετίθετο στο συμβούλιο είναι "ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ή ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ;;" χωρίς να πρέπει να βάλει ο κάθε σύμβουλος ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΟΜΠΡΕΡΟ. 
  • Οι ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΊ συνδικαλιστές όμως ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ, με στόχο όχι να βγει ψήφισμα αλλά  - κυρίως - να μεταφέρουν τις παραταξιακές και κομματικές τους προτιμήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, να χαλάσουν το κλίμα για να μην υπάρχει ομοφωνία για το δημαρχείο και  να δώσουν "μπόνους" στις παρατάξεις των κομμάτων που προτιμούν. Άλλωστε "Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ" όπως είπε ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΑ η πρόεδρος του συλλόγου - κάνοντας ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ  ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ - όχι πολιτικό - ΠΑΙΧΝΙΔΙ.  
  • Άλλωστε  ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ η συγκεκριμένη ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΠΗΣ συνδικαλίστρια να διαχωρίσει τον ΘΕΣΜΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ από την ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ - ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ της ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ, ούτε καν τον ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΡΟΛΟ, ως ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ - ΠΡΟ¨ΙΣΤΑΜΕΝΗΣ  του δήμου  και όχι ως ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ή ΥΠΕΡΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΓΚΑΟΥΛΑΪΤΕΡ ΤΩΝ ΔΥΝΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ και του σημερινού εκλεκτού τους Γ. Κουράση.
Γιατί τα γράφω πάλι όλα αυτά;

Μα γιατί ΤΩΡΑ - ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ και αφού έπεσε το κράξιμο από την ΠΛΑΤΕΙΑ, γίνεται αυτό που δεν έγινε προχτές ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ και χωρίς .... εκπλήξεις.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ - από προχτές - ΨΗΦΙΣΜΕΝΟ από το ΔΣ του - ΨΗΦΙΣΜΑ στο οποίο ζητάει από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ να συζητήσει.

Δημοσιεύουμε την προτεινόμενη από το σωματείο πρόταση ψηφίσματος, να το συγκρινείς με το κείμενο Καλομοίρη ή του  Ρούσσου που έχουμε ήδη αναρτήσει και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου για το πώς επιχειρήθηκε να μετατρέψουν το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σε όργανο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ.

Και να προβληματιστείς - αν θες - για το τι θα έκανες τώρα, αν ήσουν ΕΣΥ,  ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, έχουν επιχειρήσει να σε διαχειριστούν και να σε εγκλωβίσουν με τέτοιο ΧΥΔΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΑ ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΟ, ΑΝΤΙΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ -  οι πολιτικοί σου "αντίπαλοι"  -  για να κάνουν το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ.

Και μάλιστα με την συνδρομή της προέδρου του σωματείου εργαζομένων ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ.

Και να έρχονται τώρα  ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ να σου προτείνουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ να ψηφίσεις αυτό το ψήφισμα - που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΙΧΜΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΘΕΣΜΙΚΟ, ΕΝΩΤΙΚΟ χωρίς κομματικές αιχμές  - γιατί απλά οι συνδικαλιστές του συλλόγου - όταν ήρθε η ώρα να ψηφίσουν ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ και όχι να "ζητούν από άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ" , ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΥΤΟ και όχι το προηγούμενο.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ - όταν έβαλαν την υπογραφούλα τους από κάτω - ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.

Γιατί κα Πρόεδρε δεν φέρνετε το άλλο που θέλατε να ψηφίσουμε προχτές;

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ:

Θα μας ζητήσετε συγνώμη - ΜΙΑ ΦΟΡΑ - που μας ταλαιπωρείτε συνεχώς ως άτομα και θα ζητήσετε συγνώμη από τους πολίτες του Χαλανδρίου που τους καθυστερείτε τα θέματά τους στο συμβούλιο, με την ΑΛΟΓΙΣΤΗ και χωρίς μέτρο αλλά ΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ, ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ της παρουσίας σας στις ΠΗΔ συζητήσεις του συμβουλίου;;;

ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΖΑ ΣΙΓΟΥΡΑ αν είχε έρθει έτσι, σωστά, από την αρχή.

Τώρα θα το σκεφτώ μέχρι την Τετάρτη αν θα το κάνω, όχι για την ουσία του αλλά για να μάθετε να μην μας μετράτε ΟΛΟΥΣ τους αιρετούς για λιμασμένους, ψηφοθήρες μαλάκες που μας κάνετε ό,τι θέλετε και δεν έχουμε δική μας κρίση για τα μεγάλα θέματα.

ΚΡΙΣΗ  ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ, όπως σας σεβόμαστε και να αναζητάτε συνθέσεις όταν ζητάτε την συμπράσταση μας. ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ!

ΟΚ;

Το προτεινόμενο σχέδιο:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
                                                 Χαλάνδρι 06/10/2017
                                      Αρ. Πρωτ.: 13

 ΠΡΟΣ:  Δημοτικό Συμβούλιο
(Δια της κας Προέδρου)
 -Επικεφαλής των παρατάξεων

ΘΕΜΑ: Συζήτηση και λήψη απόφασης κατά της αξιολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση

Παρακαλούμε όπως εντάξετε στην ημερήσια διάταξη του προσεχούς  Δημοτικού Συμβουλίου ψήφισμα κατά της αξιολόγησης  που προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με το ν. 4489/2017 όπως συμπληρώνει το ν. 4369/2016.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει κατά της αξιολόγησης και καταθέτει το εξής ψήφισμα.

-Δεν συμμετέχουμε και είμαστε ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης  που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την 3η αξιολόγηση του μνημονίου όπου καλείται να δώσει αναφορά η Κυβέρνηση και  αφορά σε περικοπές του δημοσίου, όπου με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε συρρίκνωσή του,  εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες και απολύσεις.

-Ζητάμε πρωτίστως τη βελτίωση των δομών, την  πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την επικαιροποίηση του Ο.Ε.Υ. και οργανόγραμμα των υπηρεσιών .

- Αντιδρούμε και είμαστε ενάντια σε μια αξιολόγηση που συνδέεται με εκβιαστικό τρόπο,  με το δικαίωμα συμμετοχής του υπαλλήλου σε επιλογή προϊσταμένων τμημάτων και Δ/νσεων και θίγει  συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες συνταγματικά κατοχυρωμένες, όπως το δικαίωμα στην απεργία.

Παρακαλούμε για τη λήψη σχετικής απόφασης. 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 11η Οκτωβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Λήψη απόφασης για τον καθορισμό χώρου για τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.

2. Έγκριση του πρακτικού της επιτροπής αξιολόγησης αιτήσεων επί της συμπληρωματικής εγγραφής βρεφών και νηπίων στα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου για το σχολικό έτος 2017-2018 (Β΄ Επιλογή).

3. Αίτημα πρακτικής άσκησης δεκαοκτώ (18) καταρτιζόμενων της ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων στα έξι (6) Τμήματα Προσχολικής Αγωγής.

4. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.

5. Επιβολή προστίμου για παράνομα διαφημιστικά πλαίσια (6 σημαίες και 2 επιγραφές) που είναι τοποθετημένα στο προκήπιο (πρασιά) του κτιρίου στη Λ. Μεσογείων 313.

6. Έγκριση σκοπιμότητας και διάθεση πίστωσης για την προμήθεια αναλογίων ορχήστρας για την εξυπηρέτηση των μουσικών εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου.

7. Έγκριση και διάθεση πίστωσης ποσού για την πραγματοποίηση συναυλίας στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου και έγκριση και διάθεση πίστωσης ποσού για την ηχητική κάλυψη της παρέλασης και της συναυλίας.

8. Έγκριση σκοπιμότητας και διάθεση πίστωσης ποσού 650,00 € για την προμήθεια δέκα (10) banners που θα χρησιμοποιηθούν ως μέσω ενημέρωσης των δημοτών και των κατοίκων της πόλης εν όψει του δημόσιου απολογισμού της Διοίκησης του Δήμου Χαλανδρίου.

9. Λειτουργία των Τμημάτων της Δ/νσης Διαχείρισης Απορριμμάτων & Ανακύκλωσης: Αποκομιδής Απορριμμάτων & Καθαρισμού Κοινοχρήστων Χώρων, Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών, Κίνησης Επισκευής & Συντήρησης Οχημάτων και Μηχανημάτων και του Προσωπικού του Φυλακίου του Αμαξοστασίου σε 24ωρη βάση καθώς και Κυριακές & εξαιρέσιμες έτους 2018.

10. Καθιέρωση διαφορετικού ωραρίου εργασίας και λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Χαλανδρίου για το έτος 2018.

11. Έγκριση αντικατάστασης μέλους, εκ των δημοτικών συμβούλων, της ‘‘Επιτροπής Καταστροφής αντικειμένων που δεν έχουν καμία αξία, για το έτος 2017 (άρθρο 199, Ν. 3463/2006)’’. 

12. Αντικαταστάσεις μελών Επιτροπών Παραλαβής προμηθειών 2ου και 5ου Τμήματος Προσχολικής Αγωγής.

13. Λύση της σύμβασης η οποία αφορά στην προμήθεια Ξυλείας και Οικοδομικών υλικών με Α.Μ. 18/14.

14. Παράταση του χρόνου ισχύος της με αρ. πρωτ. 30435/17-10-16 σύμβασης για την «Προμήθεια γκαζόν, φυτών και δενδρυλλίων για τη φύτευση πάρκων, πεζοδρόμων, παιδικών χαρών κλπ.», «Προμήθεια κηπευτικού χώματος και κοπριάς» και «Προμήθεια πασσάλων».

15. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Κατασκευή Παιδικού Σταθμού 100 θέσεων στο Ο.Τ. 1111, Δ. Χαλανδρίου».

16. Παραχώρηση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων (αρ. πρωτ. 36279/06-10-2017).

17. Παραχώρηση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων (αρ. πρωτ. 36295/06-10-2017).

18. Παραχώρηση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων (αρ. πρωτ. 36296/06-10-2017).

19. Παραχώρηση χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση ψυγείων και προσθηκών του καταστήματος ψιλικών με την επωνυμία «ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ».

20. Λήψη απόφασης σχετικά με τη λειτουργία επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου στην επωνυμία «ΦΕΡΡΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ».

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ