Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ DELICATESSEN ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!
Με 5500 ευρώ το μήνα ενοίκιο για το κτίριό του,  είναι λογικό να περιμένουμε να δούμε τέτοιες εικόνες στο κοινωνικό παντοπωλείο και να μοιράζεται στους άπορους συνδημότες μας προσούτο Πάρμας, Sevrounga Περσίας και αυγοτάραχο Μεσογγολίου!

ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ DELICATESSEN ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΑΣ;;;;

Θα φάμε με χρυσά κουτάλια!


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ ΑΥΡΙΟ


ΠΑΡΚΟΘΕΤΗΣΗ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ


Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις βόλτα τέτοια ώρα στο κέντρο της πόλης και να μην πέσεις πάνω σε επεισόδιο συνδημοτών μας με δημομπατσάκι.

Πρέπει να κόψουνε στους δημοτικούς επίδομα ψυχικής υποστήριξης για αυτά που περνάνε με τας εντολάς της εμπνευσμένης διοικήσεως του δήμου της πόλεως ταύτης και δη των κ.κ. Βάσιου και Κουράση (που καλύπτει απόλυτα τας εντολάς του μεγάλου αυτού διοικητικού εγκεφάλου αντιδημάρχου όστις εφαρμόζει το δόγμα του σοκ σε τοπικό επίπεδο χωρίς ακόμα να έχει υποστεί κανένα γαλακτομικό σοκ).
Το περιστατικό που θα σας περιγράψω έλαβε χώρα προ ολίγων λεπτών στην συμβολή των οδών Αγίας Παρασκευής και Αριστοφάνους.
Κάτοχος αυτοκινήτου με κάρτα μονίμου κατοίκου (θα τις λέω «ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙ» από εδώ και πέρα κατά το «ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ») δέχεται την κλήση από τον δημοτικό.
Δύο καταστηματάρχες δείχνουν στον δημοτικό την «κάρτα με σπίτι» στο παρμπρίζ και ειδοποιούν τον – νεαρό και ευγενέστατο γείτονα να κατέβει.
(Εγώ ο π… έχω στήσει καραούλι και παρακολουθώ).
Έρχεται ο νεαρός κάτοχος του οχήματος και ρωτάει το μπατσάκι «Καλά γιατί με έγραψες;».
-          «Το ένα λάστιχό σας έχει καβαλήσει πεζοδρόμιο».
Ε, έγινε το καρκατσουλιό.

Πηδάνε οι μαγαζάτορες και τα βάζουν με τον μπατσάκο.
Ο ένας – δυστυχώς για εμένα – με αναγνωρίζει.

-          Δεν τα βλέπουν αυτά ρε Άγγελε.
-          Δεν φταίνε τα παιδιά ρε Βασίλη, του λέω, αυτές τις εντολές έχουν.
Γυρίζει το μπατσάκι και με κοιτάει με χαμόγελο και ύφος που έλεγε φανερά «ευχαριστώ».
-          Και ποιος έκανε αυτό το χάλι στο Χαλάνδρι; με ρωτάει ο γνωστός μου μαγαζάτορας.
-          Ε ο αυτός ο φανταστικός μας αντιδήμαρχος ο Βάσιος βγαίνει παγανιά και βάζει χέρι στα παιδιά αν δεν γράψουν κανέναν. (του έκανα και διαφήμιση γμ την τρέλα μου).
-          ΤΟ ΜΠΑΤΣΑΚΙ ΛΥΘΗΚΕ. «Ακούστε τον άνθρωπο τι σας λέει, φαίνεται ξέρει» λέει και απομακρύνεται.

-          «Ποιος είναι αυτό ο Βάσιος, με ρωτάει ο άλλος. Προφανώς δεν έχει σχέση με το Χαλάνδρι» μπαίνει στην κουβέντα ο άλλος.

-          Και τελικά ο νεαρός, κάτοχος του αυτοκινήτου παρεμβαίνει : «ΕΧΕΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο … ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΠΕΣ – ΕΔΩ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; Γιατί δεν βάζει τότε παρκόμετρα;;;»

Όπως καταλαβαίνει όποιος μας διαβάζει τακτικά, εκεί ακριβώς, θεώρησα ότι δεν είχα τι άλλο να προσθέσω στην συζήτηση, χαιρέτισα και έφυγα.

«Άντε καλημέρα. ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ», μου λέει ο γνωστός μου.

Ακολουθεί το κείμενο στο οποίο οι έμποροι του Χαλανδρίου μαζεύουν υπογραφές:


Έχουν υπογράψει πάνω από 200 επιχειρήσεις, μαθαίνω.

ΥΓ: Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας ήδη μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου παραιτήθηκε, λόγω της διαφωνίας του με την στάση του απόλυτα καπελωμένου από την διοίκηση του δήμου συλλόγου. Μόλις διασταυρώσουμε την πληροφορία θα σας παρουσιάσουμε και όνομα.

Πάτρα:Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Εργασίας από απλήρωτη εργαζόμενη του προγράμματος των ΜΚΟ

Η συγκεκριμένη εργαζομένη κοπέλα στο Δήμο Πατρέων που παραμένει απλήρωτη τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιποι συνάδερφοί της εδώ και τρείς περίπου μήνες αποφάσισε να στείλει επιστολή στον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση προκειμένου να παρέμβει και να δώσει λύση στο πρόβλημα τους. Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Προς :
Υπουργό εργασίαs
Υπουργέ σας γράφω αυτή την επιστολή έτσι ώστε να σας κάνω κοινωνό του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε. Είμαστε 450 άτομα στην Πάτρα τα οποία απασχολούμαστε σε πρόγραμμα που φορέας υλοποίησης είναι ΜΚΟ εν ονόματι Κ.Μ.Ο.Π. από την ώρα που πιάσαμε δουλειά ως και σήμερα δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ.
Όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτό το πρόγραμμα είμαστε μακροχρόνια άνεργοι, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν είχαμε κανένα εισόδημα πριν, να πούμε ότι έχουμε κάποιες μικρές οικονομίες οπότε μπορούμε να επιβιώσουμε με κάποιο τρόπο. Έχουν περάσει τρείς ολόκληροι μήνες από την ημέρα που δουλεύουμε τα έξοδα τρέχουν και εμείς δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Οι περισσότεροι έχουν παιδιά αύριο αρχίζουν τα σχολεία και δεν έχουν να τους πάρουν τα απαραίτητα. Άλλοι πληρώνουν ενοίκια και απειλούνται με εξώσεις. Σήμερα μου είπε κλαίγοντας μια μητέρα (συνάδελφος στο πρόγραμμα αυτό) η οποία έχει παιδάκι 2 περίπου χρονών, ξύπνησε το παιδί και της ζήτησε γάλα δεν είχε να του αγοράσει έβρασε λίγο ζαχαρόνερο και του έδωσε προκειμένου να το ξεγελάσει. Είναι αμαρτία η Ελλάδα του 21ου αιώνα να βιώνει τέτοιες εξευτελίστηκες καταστάσεις.
Όσοι εργαζόμαστε με αυτό το πρόγραμμα δεν ζητάμε θεωρώ κάτι παράλογο, αυτό το οποίο επιθυμούμε είναι να μας δοθούν κάποια χρήματα από τα δεδουλευμένα μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε κάποιες από τις βιοπορίστηκες μας ανάγκες. Παρακαλούμε επελήφθητε προσωπικά για την άμεση καταβολή των χρημάτων μας».
Με εκτίμηση

ZBOUTSAM αντί UBUNTU

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΣ ....ZBOUTSAM αντί UBUNTU

Ένας ανθρωπολόγος πρότεινε το ακόλουθο παιχνίδι στα παιδιά μιας Αφρικάνικης φυλής: Τοποθέτησε ένα καλάθι γεμάτο ζουμερά φρούτα δίπλα σʼ ένα δέντρο και είπε στα παιδιά ότι όποιο από αυτά φτάσει πρώτο στο καλάθι θα πάρει όλα τα φρούτα. Όταν τους έδωσε το σινιάλο για να τρέξουν, πιάστηκαν χέρι χέρι και ξεκίνησαν να τρέχουν όλα μαζί. Ύστερα κάθισαν σʼ έναν κύκλο για να φάνε τα φρούτα. Όταν ρώτησε τα παιδιά γιατί το έκαναν αυτό αφού κάποιο από αυτά θα μπορούσε να είχε καρπωθεί όλα τα φρούτα, τα παιδιά απάντησαν “UBUNTU” που σημαίνει «δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι αν έστω ένας από εμάς είναι στενοχωρημένος!» Η λέξη “ ”στην γλώσσα τους σημαίνει «Υπάρχω γιατί υπάρχουμε»
Έγινε λοιπόν το αντίστοιχο παίγνιο και σε ένα Γυμνάσιο χώρας-μέλους της Ευρωζώνης με την διαφορά ότι το καλάθι δίπλα στο δένδρο περιείχε ένα γυαλιστερό iPod, ένα iPad και ένα.......
iPhone, πάλι με την εξήγηση ότι ο πρώτος τα παίρνει όλα.
Όταν λοιπόν δόθηκε το σινιάλο για να τρέξουν, έπεσαν αγκωνιές, τρικλοποδιές, μπουνιές και τελικά το πιο μεγαλόσωμο παιδάκι έφτασε πρώτο και πήρε και τα τρία gadgets. Ύστερα, μερικά παιδάκια κάθισαν γύρω από τον μεγαλόσωμο συμμαθητή τους και τον παρακολουθούσαν να χειρίζεται τα ηλεκτρονικά καλούδια με θαυμασμό, κάποια άλλα είχαν περικυκλώσει τον ανθρωπολόγο και διαμαρτύρονταν για τους άδικους κανόνες του παιγνίου απειλώντας τον ότι θα τον καταγγείλουν στον Διευθυντή του Σχολείου και στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ενώ κάποια άλλα δέχθηκαν μοιρολατρικά την τύχη τους, ψελλίζοντας ότι το όλο παίγνιο ήταν στημένο από ξένα κέντρα εξουσίας.
Όταν ο ανθρωπολόγος συνήλθε και επέβαλε την δέουσα τάξη, πλησίασε το παιδάκι που νίκησε και το ρώτησε γιατί κράτησε και τα τρία gadgets αντί να σκεφτεί να κρατήσει το ένα και να μοιράσει τα υπόλοιπα σε δυο φίλους του. Εκείνο, του απάντησε μονολεκτικά ‘ZBOUTSAM’, που σημαίνει ‘Στην Πούτσα μου’.
Η λέξη ‘ZBUTSAM’ στην γλώσσα της εν λόγω χώρας/φυλής σημαίνει ‘υπάρχω για να ζω σε βάρος των υπολοίπων, συγγενών, συμμαθητών, ντόπιων ή ξένων και το βρίσκω απολύτως φυσικό’.
Το σχολείο του πειράματος ήταν το 2ο Γυμνάσιο/Λύκειο Ελασσόνας και η χώρα του σχολείου, η Ελλάδα, έχει ήδη επίσημα χρεοκοπήσει από τις 19.05.2010. Ανεπίσημα δε, πολλά χρόνια πριν.

ΟΝΝΕΔ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η ΟΝΝΕΔ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ δίνει το παρών.

Σε περιμένουμε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στη κεντρική πλατεία Χαλανδρίου και ώρα 9:00-15:00 να συγκεντώσουμε σχολικά είδη(τσάντες,μολύβια,στυλό κτλ.) και να τα μοιράσουμε σε άπορες οικογένειες του Δήμου μας που έχουν ανάγκη. Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ «ΑΡΜΟΔΙΩΝ»
Με μια «περίεργη» ταχύτητα (αναντίστοιχη με αυτή που επιδεικνύεται σε  πανάκριβες κατασκευές «επώνυμων» μέσα σε δασικές περιοχές ή άλλους απαγορευμένους χώρους), οι αρμόδιες υπηρεσίες Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Χαλανδρίου, προχωρούν, την Τρίτη 18.9.2012, στην κατεδάφιση των παράνομων κτισμάτων (παράγκες) των Ρομά, στην περιοχή του Νομισματοκοπείου, στο Χαλάνδρι.
Οι Ρομά που κατοικούν στην περιοχή κοντά 50 χρόνια, είναι πολίτες Χαλανδρίου και τα παιδιά τους πηγαίνουν στο σχολείο της περιοχής. Ήδη φέτος, 26  παιδιά πηγαίνουν στο 4ο Δημοτικό σχολείο του Κάτω Χαλανδρίου. Πολλοί από αυτούς έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στο Χαλάνδρι.
Σε μια επίδειξη αναλγησίας που προκαλεί το κοινό αίσθημα, οι αρμόδιοι, φορείς προχωρούν στην κατεδάφιση των παραγκών χωρίς να έχουν φροντίσει μέχρι σήμερα να βρουν έναν χώρο (όπως από το νόμο άλλωστε είναι υποχρεωμένοι), με στοιχειώδεις υποδομές, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί οι συγκεκριμένοι Ρομά δεδομένου ότι έρχεται χειμώνας και από το ξεσπίτωμά τους θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές μικρών παιδιών και  ηλικιωμένων.
Ανεξάρτητα από τα όποια προβλήματα έχουν γεννηθεί με τους περίοικους λόγω το ιδιαίτερου τρόπου ζωής τους και τα ιδιοκτησιακά θέματα για τα οποία αρμόδια είναι τα Δικαστήρια, πιστεύουμε πως προέχει η ανθρωπιστική πλευρά και η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ιδιαίτερα σήμερα που η μεγάλη οικονομική κρίση οξύνει τις καταστάσεις και δραματοποιεί τις συνθήκες επιβίωσης των πιο απομονωμένων κοινωνικών ομάδων, όπως αυτές των Ρομά.
Καλούμε τους αρμόδιους Φορείς, την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Χαλανδρίου, πρώτα να φροντίσουν να βρουν έναν κατάλληλο χώρο για να μεταφερθούν οι συγκεκριμένες οικογένειες χωρίς να κινδυνεύει κανείς, αντί ο ένας να ρίχνει την ευθύνη στον άλλον, και μετά να προχωρήσουν στην κατεδάφιση των παράνομων κτισμάτων.

Χαλάνδρι 16.9.2012

Συντονιστικό Τ.Ε. Σύριζα Χαλανδρίου

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Η ανακοίνωση - που έχει ημερομηνία 16-9, μας στάλθηκε με email εχθές το μεσημέρι στις 1.36 και αφού  είχε ήδη δοθεί η δίμηνη  αναβολή στην εκτέλεση της απόφασης κατεδάφισης.
 Αναζητήσαμε την γραμματέα του ΣΥΝ Χαλανδρίου για να μας σχολιάσει και τις τελευταίες εξελίξεις, ώστε να παρουσιάσουμε αναλυτικά την θέση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ακόμα δεν έχουμε επικοινωνήσει, οπότε προς αποφυγή παρεξηγήσεων αναρτούμε το δελτίο τύπου.

ΑΠΑΙΧΤΟΣ Ιωάννου (και πάλι)

"Έθνος", 17-9-2012

Καταρρέουν τα ΚΕΠΤα λοίσθια πνέει ένας από τους πετυχημένους θεσμούς του νεοελληνικού κράτους.
Η αποδυνάμωσή τους από ανθρώπινο δυναμικό η έλλειψη πόρων για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους και προπαντός η αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας οδηγούν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, πρώτα στον μαρασμό και μετά στο λουκέτο.
Πράγματι, η μοναδική ελληνική υπηρεσία που έχει βραβευτεί επανειλημμένως σε διαγωνισμούς στο εξωτερικό κινδυνεύει άμεσα σε συρρίκνωσή της.
Κι αν ακόμα μέσω των ΚΕΠ σε εβδομαδιαία βάση εξυπηρετούνται πάνω από 60.000 πολίτες και συνολικά 2.400.000 ετησίως.
Μετά την απόλυση των περισσότερων συμβασιούχων, οι 2.390 μόνιμοι υπάλληλοι που απέμειναν στο 1.181 κέντρα, αδυνατούν λόγω φόρτου εργασίας να ανταποκριθούν στο ακέραιο στα ήδη βεβαρημένα καθήκοντά τους.
Απ’ αυτούς πολλοί ετοιμάζονται να συνταξιοδοτηθούν, ενώ άλλοι απασχολούνται από καιρό στα γραφεία διαφόρων δημάρχων και αντιδημάρχων.
Αν δεν δοθεί άμεσα λύση με τη μετάταξη προσωπικού από άλλες υπηρεσίες όπου περισσεύουν υπάλληλοι είναι θέμα χρόνου να κλείσουν περίπου 500 ΚΕΠ.
Το πρόβλημα εντείνει το γεγονός ότι έχουν κοπεί δραστικά τα κονδύλια που προορίζονται για την ενοικίαση των κτιρίων όπου στεγάζονται αυτά.

ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ
Το ίδιο έχει συμβεί και με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό τους αφού δεν υπάρχουν χρήματα για να αγορασθούν ανταλλακτικά ή να γίνει επισκευή όσων μηχανημάτων χαλάνε.
Αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρούνται οι συναλλασσόμενοι πολίτες που αναζητούν φαξ ή κάποιο φωτοτυπικό εκτός ΚΕΠ κάτι που οδηγεί στην απώλεια χιλιάδων εργατοωρών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι σ’ αυτά μπορούν να χαρακτηρισθούν ως ειδικό προσωπικό γιατί το αντικείμενο της εργασίας τους είναι ιδιαίτερο, αφού ασχολούνται με 1.045 διαφορετικές αρμοδιότητες και αντικείμενα δράσης.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι λένε ότι την επιτυχία του θεσμού, προσπάθησαν να την καπηλευτούν πολιτικοί. Ανεπιτυχώς, όμως, όπως προσθέτουν, γιατί η αναγνώριση ήρθε από τους πολίτες κάτι που έχει αποτυπωθεί στις επίσημες μετρήσεις της κοινής γνώμης όπου το 98% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα ΚΕΠ είναι η καλύτερη δημόσια υπηρεσία, ενώ το 67% εξ αυτών, πρόσθεσε ότι έχει επισκεφθεί κάποιο απ’ αυτά τουλάχιστον μια φορά.
Το βέβαιο είναι ότι από τον Ιούλιο του 2001, όταν ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε μια καλοστημένη θεατρική παράσταση με τις κάμερες να τραβούν και τα φλας να αστράφτουν εγκαινίασε το πρώτο ΚΕΠ, πολλά άλλαξαν.
Κι ενώ μέχρι το 2009 ο αριθμός των κέντρων αυξανόταν αλματωδώς εξυπηρετώντας ακόμη και κατοίκους των πλέον απομακρυσμένων περιοχών, ευθύς μόλις ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση Παπανδρέου άρχισε να φθίνει ολοταχώς.
Για να καταντήσουν στις ημέρες μας χωρίς προσωπικό με ανεξόφλητα ενοίκια, πολυκαιρισμένα προβληματικά μηχανήματα και αβέβαιο μέλλον.

Γιώργος Φράγκος, Εφημερίδα "Αδέσμευτος Τύπος", 17-9-2012

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις