Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ .....Καλημέρα έγκλειστοι.

 "Αναγκαία κρίθηκε η παροχή υπηρεσιών υγείας στις δομές υγείας της χώρας μας και από εθελοντές γιατρούς νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγους, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχους επιστημών υγείας."
  • Αφού οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού εξαγγέλθηκαν από την πρώτη μέρα της κρίσης  από τον Κικίλια ...
  • αφού ο Νικ. Κακλαμάνης έκραξε τους δικούς του νεοφιλελέδες  και έπλεξε το εγκώμιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας ....
  • αφού ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ άρχισαν να κατανοούν το ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΟΣ και να ομνύουν στην αναγκαιότητα της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ - που τους είχαν κάνει οι νεοφιλελέδες σε συνεργασία με τυχωδιώντες ψευτοαριστερούς - να απαξιώνουν θεοποιώντας τον ιδιωτικό τομέα σε όλα ως ..... τα αύριο στις κοινωνίες μας ...
... ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕXΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ και ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

Και καταφεύγει η κυβέρνση στην "λύση"  των ..... εθελοντών.

ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΤΣΙ;
ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΑΜΕ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.
Εθελοντές στο ιατρείο, εθελοντές στην ρεματιά να καθαρίζουν, εθελοντές να καθαρίζουν τα πάρκα, εθελοντές να κάνουν φροντιστήρια στα παιδιά των δημοτών  ....
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΑ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΕΠΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΟΧΙ ΜΕ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΑΝΔΥΑ.
ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ και ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΟ. 

Που βέβαια έσπευδαν ΠΑΝΤΑ να υποστηρίξουν οι συντηρητικοί και οι νεοφιλελέδες στο Χαλάνδρι. Ό,τι βοηθάει στην διάλυση δομών και αντικατάστασή τους από οποιοδήποτε ΙΔΙΩΤΙΚΟ σχήμα είναι ευπρόσδεκτο. Στο τέλος η κατάληξή του είναι προδιαγεγραμμένη.

ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!

Βλέπε τώρα το παράδειγμα του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και βγάλε συμπέρασμα  αν είσαι και εσύ..... τοξικός αλλά δεν είσαι μαλάκας.

 (Θα αναρτήσω κάποια στιγμή και στην ΠΛΑΤΕΙΑ τον επικό μου διάλογο με την αντιδήμαρχο Έλενα Χριστούλη και τον συνάδελφο Θ. Τσιαμπά στο fb, όπου αφού προσπάθησε η αντιδήμαρχος με ακατάσχετο γραφειοκρατικο βερμπαλισμό να με βγάλει τρελό και αδιάβαστο και αφού "μιλάγαμε" (διαδικτυακά) για κανένα δίωρο ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ μπροστά στην ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και την ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ. Ακόμα και αν την εξουσία την εκπροσωπεί η ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΗ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΣΤΡΙΑ.
Θα καταλάβεις  - αν διαθέτεις IQ παραπάνω από 50  - από το παράδειγμα των εν ΦΛΥΑ "καργαριστερών", ότι η τωρινή φερόμενη  λύση των ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΔΩΝ για ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και όχι ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ στο ΕΣΥ,  είναι ήδη δοκιμασμένη και ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ εν τη γεννέσει της.

Και θα βρεις που βρίσκεται η τρύπα που  κάνει ΣΥΓΚΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ. τους Κουράσηδες με την Κουρασική. Τη νεοφιλελέ δεξιά με την νεοφιλελέ αριστερά.

ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟ ούτε στο ΕΣΥ, όπως δεν έχεις στα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, γιατί οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ είναι για τα εύκολα και για τις ΜΚΟ (ξέρεις τώρα, έμαθες ΤΙ ....  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ήταν αυτοί, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ με ΠΟΛΥ ΓΕΜΑΤΕΣ ΤΣΕΠΕΣ είναι. Εθελοντές επί πληρωμή είναι μαλάκα μου.).
Αλλά τουλάχιστον τώρα καταλαβαίνεις - ίσως -  ότι ΧΩΡΙΣ Ε.Σ.Υ., χωρίς ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ, δεν είναι "παίξε γέλασε" άρα μπορεί και να σοβαρευτείς μεθαύριο.

Ακούστε καλοί μου ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟΙ: Οι άνθρωποι δουλεύουν για να πληρώνονται και να ζουν. ΕΡΓΑΣΙΑ το λένε αυτό.
Δεν είναι δυνατόν να προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες τους στον ΑΓΑ με κίνητρο να τους χειροκροτάει ο ΑΓΑΣ και η σύζυγός του από τα μπαλκόνια.
Παλιά αυτό το λέγανε δουλεία.

Τώρα του έχουν βάλει μπόλικη σάλτσα και επειδή είσαι μπαμπουίνος δεν το καταλαβαίνεις και γουστάρεις..
Στο λένε ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ.
Σου ζητάνε να δουλεύεις τσάμπα οικειωθελώς απαξιώνοντας την εργασία και τους εργαζόμενους.
Και εσύ νομίζεις ότι είσαι καλός άνθρωπος επειδή προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο.

ΕΝΩ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ και ΜΙΣΟΣ και τελικά ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ γιατί κάποιου του ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ το μέσο επιβίωσής του: ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ!
Και αυτό είναι ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ που μπορείς να κάνεις για το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ.

Και αν το κάνεις αυτό γιατί ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΣΟΥ, σου λένε ότι αυτό πρέπει να κάνεις χωρίς συζήτηση και χωρίς να ακούσεις και την άλλη άποψη ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. 

ΕΝΑ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΑΡΙ ΕΙΣΑΙ.

Αυτά τα γράφω σήμερα γιατί διάβασα δύο ποσταρίσματα στο φατσομπούκι εχθές που με προβλημάτισαν:

1. Θα είμαστε καλύτεροι ή χειρότεροι άνθρωποι μετά την κρίση άραγε; αναρωτήθηκε ένας φίλος.
Και βέβαια νομίζω ότι η απάντηση είναι εύκολη: 
ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από την κλίμακα αξιών.
Από τον ορισμό του ΚΑΛΟΥ και του ΚΑΚΟΥ.
Αν ΚΑΛΟ είναι να δουλεύουμε υπάκουα στην εξουσία,  τσάμπα, με ένα ξεροκόμματο για τα κέρδη των ανακεφαλαιωποιημένων τραπεζών, να μην προσλαμβάνουμε γιατρούς και εκπαιδευτικούς για τα παιδιά μας γιατί θέλουν - άκου - να πληρώνονται,  αν περιμένουμε να κάνουν το τεστ για το αν πεθαίνουν μόνο όσοι έχουν 300 ευρώ να διαθέσουν ενώ σtους άλλους βάζουμε - πανηγυρίζοντας - πρόστιμα γιατί δεν ήταν σωστό το χαρτάκι που συμπλήρωσαν για να πάνε στο SUPER MARKET
....   ή αν καλό είναι να είμαστε άνθρωποι - μέλη ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και όχι ΑΓΕΛΗΣ, που θεωρούν ΚΑΛΟ η κοινωνία τους να είναι ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΑΞΙΩΝ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ .

Το ερώτημα λοιπόν είναι να ορίσουμε πρώτα ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ.
Διότι βλέπω ότι ΚΑΛΟΙ πλέον θεωρούνται οι λοβοτομημένοι και οι μουγκοί.

2. Για άλλη μια φορά - και μάλιστα από εκεί που δεν περίμενα - διάβασα το πιο ΓΕΛΟΙΟ επιχείρημα της εποχής: ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ  ...... ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
ΤΩΡΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ Ε.Σ.Υ.

Λυπάμαι, θα διαφωνήσω καθέτως.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ..... ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ.
ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΟΣΑ ΦΑΝΕΡΩΝΟΝΤΑΙ, ΠΟΣΟ ΑΔΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΑ ΗΤΑΝ.

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Όσο για τον χρόνο που έχουμε  ....
Αυτό πλέον δεν πρέπει να είναι ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, βασισμένη στα "νομίζω" ΚΑΘΕΝΟΣ.

ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΑΥΡΙΑΝΗ

Α.Ν.