Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Στον αέρα μισθοδοσία Δεκεμβρίου στους δήμους – Επιστολή Κ. Ασκούνη στον Χ. ΣταϊκούραΤην προειδοποίηση ότι εάν δεν καταβληθούν άμεσα στους Δήμους τα προβλεπόμενα από το νόμο και υπεσχημένα από τον ίδιο τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ποσά, οι Δήμοι δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν μισθούς και υποχρεώσεις τους την περίοδο των Χριστουγέννων, καταθέτει με επιστολή του στον υπουργό ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης.

Όπως τονίζει ο κ. Ασκούνης, από τις 19 Νοεμβρίου ο υπουργός είχε δεσμευτεί, τόσο σε συνάντηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όσο και στην κοινή συνεδρίαση των Μόνιμων Επιτροπών Θεσμών και Οικονομικών της Βουλής, «ότι εντός του έτους θα αποδοθούν στους Δήμους το υπόλοιπο της ΣΑΤΑ 2012 ύψους 199 εκ. € και το υπόλοιπο των παρακρατηθέντων 2012 ύψους 109 εκ. €, δέσμευση την οποία επανέλαβε και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης στο Έκτακτο Συνέδριό μας της 3ης Δεκεμβρίου 2012». Συνολικά δηλαδή οι δήμοι αναμένουν να εισπράξουν 308 εκ. ευρώ. 

Ωστόσο, σχεδόν ένα μήνα μετά «δεν έχουν ακόμα καταβληθεί στους Δήμους η πρώτη δόση της ΣΑΤΑ ύψους 150 εκ. € και η τρίτη δόση των παρακρατηθέντων ύψους 35 εκ. €, παρά το ότι οι σχετικές αποφάσεις υπεγράφησαν στις 21 και 19 Νοεμβρίου 2012 αντίστοιχα».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «εάν οι υπηρεσίες σας συνεχίσουν με αυτούς τους ρυθμούς δεν θα τηρηθεί η δέσμευσή σας, με αποτέλεσμα οι Δήμοι να περιέλθουν σε δεινή θέση, αδυνατώντας να πληρώσουν μισθούς και υποχρεώσεις την περίοδο των Χριστουγέννων».

http://www.localit.gr/, 7/12/2012

ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΧΘΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

Οι μαθητές στην Τουρκία διαδήλωσαν στη μνήμη του Αλέξη...


 
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;;;;

 
 
 
 
 
 
 
ΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!!
 
Εδώ θα ήταν;;;
 
Εδώ δεν πρέπει οι μαθητές να διαδηλώνουν διότι αυτά είναι του διαόλου τα πράγματα.
 
Εδώ δεν πρέπει να έχουν πρότυπα συλλογικών διεκδικήσεων.
 
ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ!
 
 

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ....


ΦΟΡΟ-Εγκέφαλοι...

...που αποφασίζουν (και διατάζουν)σε βάρος του ελληνικού λαού και, το βάρος των...εγκεφάλων τους και των αποφάσεών τους, πέφτει σαν βράχος στις πλάτες συγκεκριμένου κομματιού του πληθυσμού...


Γ. Ιωάννου, εφημ. "Έθνος", 7-2-2012

ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗΜΕΓΑΛΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ - ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΛΛΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΔΡΟΝΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ .... ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ

Δείτε σε ποια πόλη  έγινε εχθές αυτή η εκδήλωση τιμής στη μνήμη του Αλέξη .... (πατήστε το δείτε περισσότερα)

Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Βριλησσίων μας γνωρίζει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε μείωση δημοτικών τελών κατά 9,5% για τις οικίες και 7,44% για τα καταστήματα. Μας γνωρίζει επίσης, ότι αυτό γίνεται σε μια προσπάθεια να μας ελαφρύνει από τα συνεχώς αυξανόμενα οικονομικά βάρη που τα τελευταία χρόνια μας επιβαρύνουν ιδιαίτερα.Αγαπητοί Συνδημότες
Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή μας λέει τη μισή αλήθεια. Δηλ. δε μας λέει ότι:

1. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, η υπερβολική τιμολόγηση, οδήγησε σε πλεόνασμα στο ποσό των δημοτικών τελών, γεγονός που όχι μόνο απαγορεύεται, αλλά συνιστά και δυνητική φορολογία.
2. Αυτό το πλεόνασμα που ήδη το έχουμε πληρώσει, έρχεται φέτος να το ονομάσει μείωση για την επόμενη χρονιά

3. Η τεκμηριωμένη πρότασή μας, ήταν για μείωση 18%, πρόταση που δεν τη δέχθηκε, ούτε για συζήτηση.

4. Στον προϋπολογισμό του 2013 προβλέπει την ιδιωτικοποίηση του οδοκαθαρισμού με κόστος 180.000 €, τα οποία πληρώνουμε εμείς μέσα από τα δημοτικά τέλη.

Αγαπητοί Συνδημότες
Αν η Δημοτική αρχή θέλει να είναι δίπλα μας με κάθε τρόπο, όπως γράφει στην ανακοίνωσή της, καλό είναι να γίνεται έμπρακτα κάθε ημέρα και όχι μια φορά το χρόνο με τέτοιου είδους ανακοινώσεις.
Στις προσεχείς ημέρες, λοιπόν, θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2013

Ας το αποδείξει
Το περιμένουμε

http://www.dimos-dimiourgias.gr/home/183-mish-alitheia


Ξένος Μανιατογιάννης
www.dimos-dimiourgias.gr

Παιδομάζωμα στη μνήμη του Αλέξη - Τι έγινε στο Χαλάνδρι - Προσαγωγές ανηλίκων στη ΓΑΔΑ

Άλλη μια μαύρη σελίδα έγραψε η Αστυνομία, ανήμερα της θλιβερής επετείου της δολοφονίας του 16χρονου Γρηγορόπουλου, μαζεύοντας παιδιά, από την Αθήνα ώς το Χαλάνδρι. Τουλάχιστον 20 από τις προσαγωγές αφορούσαν παιδιά από 13 έως 17 ετών.

Και αφού τα προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ, στα κρατητήρια της Ασφάλειας, τους έκαναν δακτυλοσκόπηση, φωτογράφιση, διασταύρωση στοιχείων ταυτότητας (όσα είχαν αστυνομική ταυτότητα) και στη συνέχεια τα έριξαν σε κελιά έως ότου εξαντληθεί το χρονικό περιθώριο που ορίζεται για τις προσαγωγές, δηλαδή έξι ολόκληρες ώρες.

«Καθόμασταν στις κερκίδες της πλατείας του Αγ. Νικολάου, στο Χαλάνδρι, μαζί με είκοσι περίπου παιδιά. Είχε τελειώσει η συγκέντρωση μνήμης για τον Αλέξη και κάποιοι ετοιμάζονταν να πάνε φροντιστήριο, ενώ άλλοι θα πήγαιναν στην πορεία. Τότε εμφανίστηκαν 7–10 αστυνομικοί πάνω στα μηχανάκια που κάθονται δύο δύο.

Μας είπαν: “Εσείς θα μείνετε εδώ γιατί ξεκίνησαν σπασίματα παραδίπλα”. Εμείς φωνάξαμε ότι αυτό είναι άδικο γιατί δεν είμαστε στην πορεία, αλλά καθόμαστε εδώ. Μετά από 20 λεπτά εμφανίστηκε η κλούβα και μας έβαλαν μέσα» λέει στην «Εφ.Συν.» η 17χρονη Ε. (τα στοιχεία της βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας) μέσα από τα κρατητήρια, περιγράφοντας το περιστατικό της αναίτιας προσαγωγής περίπου15 παιδιών από την πλατεία Αγίου Νικολάου.

« Όταν μας πήγαν στη ΓΑΔΑ δεν μας εξήγησαν καν γιατί ήμασταν εκεί. Κάποιοι είναι πολύ μικροί και δεν έχουν καταλάβει ακόμα γιατί είμαστε εδώ. Μας κρατάνε εδώ και ώρες. Δεν μας έχουν δώσει καν νερό ή φαγητό. Μας ειρωνεύονται όταν λέμε ότι πεινάμε και μας στέλνουν για νερό στην τουαλέτα».

Ενώ τα παιδιά παρέμεναν τρομαγμένα στα κρατητήρια, οι γονείς τους περνούσαν τη δική τους αγωνία στον αύλειο χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

«Είμαστε εδώ τόσες ώρες και κανείς δεν έχει βγει να μας ενημερώσει επίσημα. Δεν μας αφήνουν καν να μπούμε μέσα στο κτίριο της ΓΑΔΑ, δεν ξέρουμε γιατί κρατούνται τα παιδιά μας. Δεν ξέρουμε πώς τους φέρονται και είναι μικρά παιδιά από Γ” Γυμνασίου ώς Γ” Λυκείου» είπε στην «Εφ.Συν.» ένας πατέρας.

«Εμένα πρόλαβε και με πήρε η κόρη μου τηλέφωνο και τώρα μιλάμε από το κινητό της φίλης της. Τα παιδιά τώρα μετά από τόσες ώρες είναι εξαντλημένα» συνέχισε ο ίδιος. Η Ε.Π., μητέρα ενός ακόμα κοριτσιού, καταγγέλλει πως η αστυνομία δεν την άφησε να παράσχει φάρμακα στο παιδί της.

«Το παιδί έχει άσθμα. Προσπαθούσα να επικοινωνήσω προκειμένου να μεταφέρω τα φάρμακά του και δεν έβρισκα κανέναν. Ενημέρωσα τον σύζυγό μου ο οποίος πήγε στη ΓΑΔΑ, αλλά δεν τον άφησαν να περάσει, λέγοντάς του ότι σε λίγο θα περάσει ο χρόνος προσαγωγής και θα αφήσουν τα παιδιά ελεύθερα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι λειτουργεί έτσι η Αστυνομία σε μια δημοκρατική χώρα».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που είχαν αυτή την εμπειρία από νωρίς το μεσημέρι αφέθηκαν να φύγουν λίγο πριν από τις 8 το βράδυ. Μέχρι τότε μόνον οι γονείς ορισμένων είχαν πληροφορηθεί την περιπέτειά τους, ενώ οι συμμαθητές τους τούς αναζητούσαν και οι γονείς που δεν είχαν ιδέα για τη νέα αστυνομική επιτυχία της κυβέρνησης, όσο περνούσαν οι ώρες, έψαχναν για τα παιδιά τους στα νοσοκομεία.

Στις 8 το βράδυ επικοινωνήσαμε με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο στο κινητό και του θέσαμε το ερώτημα αν είναι ενήμερος για την προσαγωγή μαθητών και μαθητριών από γυμνάσια και λύκεια της Αττικής στη ΓΑΔΑ. Δήλωσε πλήρη άγνοια. Θέσαμε το ερώτημα αν έχει επικοινωνία με τον συνάδελφό του υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια. Απάντησε και πάλι αρνητικά.


Επικοινωνήσαμε και πάλι στις 9 μ.μ., αφού σε όλο αυτό το διάστημα είχαμε δεχτεί τηλεφωνήματα από γονείς και εκπαιδευτικούς για την ταυτότητα των μαθητών που βρέθηκαν στα κελιά της Ασφάλειας. Ο κ. Αρβανιτόπουλος δεν είχε κατορθώσει να επικοινωνήσει με τον κ. Δένδια, αν και προσπάθησε, όπως μας είπε κατ” επανάληψη, επειδή ο συνάδελφός του για τη Δημόσια Τάξη ήταν στη ΓΑΔΑ.

Εφημερίδα των Συντακτών, 7/12/2012

http://halandripedia.blogspot.gr/2012/12/blog-post_683.html#more


ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ (άρθρα του ανεβαίνουν στην Πλατεία με ετικέτα Ο ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ) κατέθεσε την προσωπική του μαρτυρία στο fb. Να τι έγραψε:


"Σημερα εγιναν οι συνηθεις συλληψεις...με τη συνηθη μεθοδολογια ...συλλαβανε 12 παιδια-μαθητες στο Χαλάνδρι...απο τις καφετεριες. Μεταξυ αυτων παιδια απο την περιοχη μας - πηγαμε λοιπον στη ΓΑΔΑ βρηκαμε τους γονεις και καναμε αισθητη την παρουσια μας μεσα και εξω απο το κιγλιδωμα. Λιγο πριν τις 21.00 αφησαν τα παιδια που ηταν ολα καλα και σε καλη διαθεση - για αλλαγη δεν τους κακομεταχειριστηκαν! Σε αντιθεση ειχαν απωθησει νωριτερα του γονεις και ειχαν ριξει κατω εναν πατερα που ζητουσε εξηγησεις...Μιλησαμε με τους ανθρωπους, που ηταν εξαλλοι και θυμωμενοι με τις αυταρχικες συμπεριφορες. Πρωτοι φορα ζουσαν τι σημαινει αστυνομικη αυθαιρεσια...τους εξηγησαμε οτι αυτο που βλεπουν τεινει να γινει καθημερινοτητα. Μας ευχαριστησαν ολοι για οτι καναμε παροτι καποιοι στην αρχη δεν χαρηκαν οταν τους ειπαμε οτι ειμαστε απο το ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης. Παρολα αυτα εχουμε φτιαξει καλο ονομα μεσα στη ΓΑΔΑ!!"

Η κρίση φέρνει μείωση ή πάγωμα των δημοτικών τελώνΤα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειονότητα των πολιτών έχει ως αποτέλεσμα τα πάγωμα ή ακόμα και τη μείωση των δημοτικών τελών. Πλην ελαχίστων περιπτώσεων οι δήμοι στο σύνολο της επικράτειας προχωρούν σε αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων με τις οποίες μειώνονται ή καταργούνται σε ειδικές περιπτώσεις τα δημοτικά τέλη. Τα σχετικά στοιχεία επιβεβαιώνουν τη πρόσφατη δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη, ο οποίος αναφερόμενος στις προβλέψεις της εφαρμογής του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοδυναμίας των ΟΤΑ» περί αύξησης των δημοτικών τελών, είχε τονίζει ότι «οι αιρετοί δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε καμία αύξηση δημοτικών τελών». Όπως είχε επισημάνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ «κάτι τέτοιο είναι εφικτό αφενός γιατί ακόμη και οι υπερχρεωμένοι δήμοι μέσω της πρόσφατης ρύθμισης των χρεών, έχουν τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και αφετέρου γιατί οι δήμαρχοι συναισθάνονται ότι δεν μπορούν να προσθέσουν και άλλα φορολογικά βάρη στους πολίτες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης». 

Οι δήμοι ο ένας μετά τον άλλο προχωρούν στη λήψη απόφασης για το σύνολο των δημοτικών και ανταποδοτικών τελών που καταβάλλονται από νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι δήμαρχοι εισηγούνται και γίνεται δεκτό από το δημοτικό συμβούλιο, άτομα με ειδικές ανάγκες, άποροι και πολύτεκνοι να έχουν πλήρη απαλλαγή. Σημαντικές μειώσεις γίνονται και στα δημοτικά τέλη τραπεζοκαθισμάτων. Παρακάτω αναφέρονται ενδεικτικές περιπτώσεις δήμων. 
(Οι δήμοι που επιθυμούν να παρουσιαστούν οι αποφάσεις τους μπορούν να αποστέλλουν στοιχεία στο email etakedke.gr).

Δήμος Αθηναίων

Στο δήμο Αθηναίων η μείωση των δημοτικών τελών αφορά ευπαθείς ομάδες δημοτών και νέα ζευγάρια. Στόχος των σχετικών μέτρων είναι η ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την κρίση και παράλληλα η παροχή κινήτρων για ανάπτυξη, κοινωνική και οικονομική ευαίσθητων περιοχών του κέντρου της Αθήνας. Μεταξύ άλλων απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Με εισήγηση της δημοτικής αρχής, που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, διατηρείται η μείωση στις εξής κατηγορίες:

κατά 50% στους άπορες οικογένειες
κατά 50% στις μονογονεϊκές οικογένειες
κατά 50% στα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες με αναπηρία μεγαλύτερη του 80% 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εφαρμογή ενός καινοτόμου μέτρου από το 2013 για τη στήριξη νέων ζευγαριών, που θα παντρευτούν εντός του 2013, και θα εγκατασταθούν στον δήμο Αθηναίων. Με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια θα απολαμβάνουν μείωση ύψους 50% στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για 2 χρόνια.

Για τους επιχειρηματίες ο δήμος Αθηναίων διατηρεί σταθερούς τους συντελεστές στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Όσον αφορά τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων αποφασίζονται μειώσεις που κυμαίνονται μεταξύ 7,54% και 57,89%. 

Δήμος Θεσσαλονίκης

Μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη έχει αποφασίσει και ο δήμος Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί τα δημοτικά τέλη πρόκειται να μειωθούν κατά 10% για τα νοικοκυριά και στο 6% για τις επιχειρήσεις. Στα ίδια επίπεδα θα παραμείνουν τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και τα τέλη στάθμευσης. Από τον Ιανουάριο 2013 απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη όσοι καταστηματάρχες έχουν πληγεί λόγω των έργων του Μετρό, ενώ θα είναι μειωμένα κατά 50% τα τέλη για τους άπορους, τους πολύτεκνους, τους τυφλούς και για τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 80% και επάνω. 

Δ. Αγ. Αναργύρων –Καματερού

Με απόφαση του Δ.Σ. Αγίων Αναργύρων –Καματερού εγκρίθηκε η μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2013, για ΑμεΑ, απόρους και πολυτέκνους. Οι μειώσεις ξεκινούν από το 50% και φθάνουν στο 100% για ειδικές περιπτώσεις. Πλήρη απαλλαγή έχουν για παράδειγμα οι οικογένειες, όπου δύο μέλη τους είναι ΑΜΕΑ. Αντίστοιχα πλήρη απαλλαγή έχουν οι πολύτεκνοι με τέσσερα παιδιά και άνω και το οικογενειακό τους εισόδημα είναι έως 20.000 ευρώ.

http://www.localit.gr/, 6/12/2012

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Συνέχιση των κινητοποιήσεωνΠράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις