Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Όταν οι επικεφαλής της διοίκησης του δήμου αποχωρούν εμείς δεν τους εξουσιοδοτούμε

  

Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την έκδοση του ψηφίσματος κατά της μετεγκατάστασης του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας ο δήμαρχος Χαλανδρίου, ο οποίος ήταν παρών κατά την συζήτηση των 9 προηγούμενων διαχειριστικών θεμάτων, αποχώρησε από την τηλεδιάσκεψη.
 
Κατά την ονομαστική ψηφοφορία για την έκδοση του ψηφίσματος ο δεύτερος επικεφαλής της συνδιοίκησης Ρούσσου - Πράσσου, ο συνάδελφος Νίκος Πράσσος, επίσης αποχώρησε αρνούμενος να συμμετάσχει με την ψήφο του, στην διαδικασία διαμόρφωσης και τελικά έγκρισής του.
 
Το τελικό κείμενο το οποίο εγκρίθηκε, αποτελεί ένα συμβιβασμό μικροπολιτικών διευθετήσεων μεταξύ των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων που στηρίζονται από τα κόμματα που στην βουλή στήριξαν την μετεγκατάσταση του ΚΑΖΙΝΟ.
 
Καλεί τους πολίτες σε “εκγρήγορση” και αγωνιστικότητα την ώρα που οι “ταγοί” τους αντί να την εμπνεύσουν, κάνουν τον συμβιβασμό, την απολίτικη συναλλαγή και την μικροδιευθέτηση μεταξύ των κομματικών τους εντολέων, μοναδικό τους στόχο, βασιζόμενοι στην εκτιμηση ότι οι πολίτες δεν θα ασχοληθούν σε βάθος με το θέμα της ανεπανόρθωτης βλάβης που θα προκύψει για την πόλη και τους κατοίκους της και εκείνοι θα καταφέρουν να αποχρεωθούν την ευθύνη.
 
Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αποδέχτηκε και ενέκρινε να εξουσιοδοτηθεί η διοίκηση του δήμου να χειριστεί εν λευκώ την υπόθεση. Εκείνη η διοίκηση του δήμου της οποίας η ηγεσία αποχώρησε από την διαδικασία χωρίς καν να κάνει τον κόπο να τοποθετηθεί σχετικά με ένα μίνιμουμ σχεδιο δράσεων και ενεργειών για το οποίο έλαβε "εξουσιοδότηση" και της οποίας το ένα από τα δύο μέρη της αρνήθηκε ακόμα και την ψήφο στην ελλειμματική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Εμείς σε τέτοια παιχνίδια διάχυσης και αποφυγής της κοινής, μεγάλης ευθύνης του δήμου - με την ευρύτερη έννοια του όρου (διοίκηση, αντιπολίτευση, δημοτικό συμβούλιο, φορείς, δημότες) - δεν μετέχουμε, δεν τα νομιμοποιούμε.
 
Και δεν εξουσιοδοτούμε κανέναν να μας εκπροσωπεί εν λευκώ σε τέτοιας σημασίας για την πόλη και το μέλλον της θέματα.
 
Και αυτό καλούμε να κάνουν και όλοι οι ενεργοί και σκεπτόμενοι συνδημότες μας.
 
Ο πρόεδρος του ΔΣ δεσμεύτηκε ότι μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα συγκληθεί ξανά το δημοτικό συμβουλιο για να εξεταστεί η πρόταση της δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι Ενάντια για συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής του ΔΣ που θα χειρίζεται την υπόθεση και θα συντονίζει τις δράσεις.
Κατ΄ αρχήν στηρίζουμε την πρόταση του συνάδελφου Λαπιέρη. Αλλά όπως είχαμε προβλέψει, εχθές στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα των κρουσμάτων κορωνοϊού στον καταυλισμό, το θέμα της διαπαραταξιακής επιτροπής για το ΚΑΖΙΝΟ δεν τέθηκε καν. Θα μπορούσε να ενταχθεί ως δεύτερο θέμα αν υπήρχε τέτοια πρόθεση ή πολιτική βούληση από την διοίκηση του δήμου και αν υπήρχε πρόθεση συντονισμού "δράσεων".
 
Για εμάς απλά επιβεβαιώθηκε ότι οι δημοτικές παρατάξεις των κομμάτων που ψήφισαν την μετεγκατάσταση στο κοινοβούλιο και η διοίκηση του δήμου, καμία τέτοια πρόθεση ανοικτού και διαπαραταξιακού συντονισμού "δράσεων" για την αποτροπή της μετεγκατάσταση δεν έχουν και αυτό εμάς μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ουσιαστικά το μόνο τους μέλημα είναι να περάσει ΜΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ο χρόνος μέχρι την έκδοση της οικοδομικής άδειας και της έναρξης των εργασιών κατασκευής του ΚΑΖΙΝΟ.
 
Θα επανέλθουμε. Για την υπόθεση αυτή δεν θα σωπάσουμε, ούτε θα αδρανήσουμε.

Λεωνίδας Μαριδάκης – Σταύρος Σιόλας : Γεμάτος με το τίποτα - Νέο τραγούδι & video


ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ VIDEO 


Λεωνίδας Μαριδάκης – Σταύρος Σιόλας
"Γεμάτος με το τίποτα"
 

Στίχοι: Δημήτρης Λέντζος
Μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης

To «Γεμάτος με το τίποτα» είναι ένα ντουέτο με «ανοιξιάτικη» διάθεση που ερμηνεύουν ο Λεωνίδας Μαριδάκης και ο Σταύρος Σιόλας. Η μουσική ανήκει στον Λεωνίδα Μαριδάκη ενώ τους στίχους υπογράφει ο Δημήτρης Λέντζος.
Πρόκειται για ένα ρυθμικό, ερωτικό τραγούδι στο οποίο η παράδοση συναντά το έντεχνο με μια διάθεση εξωστρέφειας και γιορτής. Ο ξεχωριστός τρόπος που συνδυάζονται οι δύο φωνές δημιουργεί ένα φρέσκο άκουσμα και δίνει μια ιδιαίτερη μουσική ταυτότητα στο τραγούδι. To «Γεμάτος με το τίποτα» είναι ένας ύμνος στην Αγάπη. Μιλάει για έναν έρωτα τόσο δυνατό που το άγγιγμα του μπορεί να κάνει ακόμα και έναν αμαρτωλό να αγιάσει, να γιατρέψει τη μεγαλύτερη μοναξιά.
 
Οι στίχοι είναι απόλυτα ταιριαστοί με το ευφάνταστο βίντεο, που συνοδεύει το τραγούδι και υπογράφει ο μετρ του είδους Βαγγέλης Καλαϊτζής. Εκεί βλέπουμε τους δύο καλλιτέχνες, που ερμηνεύουν το τραγούδι, να ξεκινάνε ένα ταξίδι στην κατάφυτη ενδοχώρα ενός όμορφου τόπου ακολουθώντας τη φαντασίωση μιας μυστηριώδους νεαρής κοπέλας που ζει σε ένα δεντρόσπιτο πλάι στα ρυάκια και τις καλαμιές. Το βίντεο έχει γυριστεί στην Κρήτη, σε ορεινή τοποθεσία του νομού Χανίων.
 
Το τραγούδι «Γεμάτος με το τίποτα» θα περιέχεται στο τέταρτο άλμπουμ του Λεωνίδα Μαριδάκη «Δίδυμα σαν σκουλαρίκια» που θα κυκλοφορήσει από τον Μετρονόμο το προσεχές διάστημα και στο οποίο τους στίχους υπογράφει ο Δημήτρης Λέντζος. Στο άλμπουμ που κύριος ερμηνευτής είναι ο Λεωνίδας Μαριδάκης συμμετέχουν ο Σταύρος Σιόλας, η Μάρθα Φριντζήλα και η Βίκυ Καρατζόγλου.

 
Έπαιξαν οι μουσικοί:
Βασίλης Κανελλόπουλος: λαούτο
Διονύσης Βερβιτσιώτης: βιολί
Παντελής Ντζιάλας: κιθάρες
Πέτρος Βαρθακούρης: μπάσο
Δρόσος Σκυλλάς: κρουστά
Ηχογράφηση,  μίξη, mastering: Γιώργος Φραγκέλης, Sound House Studio