Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΤΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔEIΚΤΙΚΑ

Η μάνα της αγέλης με τα μπαμπουινάκια

ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟΎ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Η παράταξη ΣΤΑΘΗ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ της Λούλας Καρατζά, ο Γρηγόρης Καλομοίρης , ο Παναγιώρης Τζούρας και  ο Γιώργος Θωμάς.

Οι υπόλοιποι ανεξαρτιτοποιηθέντες από τον Συμεών ψήφισαν λευκό.
ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡ. ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ  και τις απόψεις που εξέφρασε και που πραγματικά αποτελούν μνημείο!
"ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ  ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ" ήταν η πρότασή του αρχισυνδικαλιστή που δεν μπορεί να πείσει τους εργαζόμενους να κάνουν μια επιτυχημένη απεργία.

Και είπε να κάνει τον επαναστάτη στην πλάτη των σχολείων και των παιδικών σταθμών του Χαλανδρίου .
Και βέβαια να δημιουργήσει τους όρους για να ξαναείναι μαζί ο άξονας της αυτοεξυπηρέτησης.

Αυτό το στοιχείο το αναδεικνύοuμαι γιατί έχει σημασία.

Διότι εμείς όταν μιλάμε για ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ξέρουμε τι λέμε.
Και ξέρουμε και ποιοι είναι από πίσω και ποιοι ..... πληρώνουν

¨Οσοι δεν έχουν λόγο να ταυτίζονται .... ας μην παρασύρονται.
Ευκαιρίες για να κάνεις αντιπολίτευση υπάρχουν πολλές.
Ευκαιρίες για να κάνεις ΣΟΒΑΡΗ κα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ αντιπολίτευση όμως ...

ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2018 ΟΠΩΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

ΤΡΙΚΑΛΑ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ


Η Γκαλερί Χρυσόθεμις σας ενημερώνει


Η Γκαλερί Χρυσόθεμις σας ενημερώνει
ότι παράλληλα με τις τρέχουσες εκθέσεις που παρουσιάζει
διαθέτει και μικρά έργα τέχνης όπως κουτιά ζωγραφισμένα
πλεξιγκλάς μικρών διαστάσεων, λιθογραφίες γνωστών καλλιτεχνών έργα σε λάδι η ακρυλικό και μικρογλυπτά.

Τα επίσημα έγγραφα για το ρέμα Σαπφούς κλείνουν τα στόματα των λασπολόγων


Η αντιπλημμυρική προστασία είναι εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση για να γίνεται επιχείρημα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και μέσο εξυπηρέτησης προσωπικών στρατηγικών. Με αίσθηση ευθύνης, μακριά από φωνασκίες, η Περιφέρεια Αττικής αντιμετωπίζει χωρίς διακρίσεις τις αντιπλημμυρικές ανάγκες των Δήμων, στη βάση στρατηγικού σχεδιασμού που έχει καταρτίσει.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στον Δήμο Αμαρουσίου η Περιφέρεια Αττικής, δια του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, επιχείρησε να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τα αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι, με την αποστολή 22 εγγράφων – ντοκουμέντων προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (με πρωτόκολλο του Δήμου 55303/2017).
Ειδικότερα, στις 21 Νοεμβρίου 2017, η Περιφέρεια Αττικής απέστειλε αναλυτικά στοιχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με την εξέλιξη προτάσεων ή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής ή έχει ζητηθεί η ένταξη και χρηματοδότησή τους. Στη βάση των εγγράφων αυτών (που ο πρόεδρος του ΔΣ δεν γνωστοποίησε στους Δημοτικούς Συμβούλους), αποδεικνύεται ότι:

1. Από το σύνολο των δέκα έργων, συμπεριλαμβανομένου και του έργου της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, τα μισά πάσχουν καθώς πρόκειται για... τίτλους έργων χωρίς μελέτες (πρόκειται για έργα στις περιοχές Αναβρύτων, Κοκκινιάς, Σωρού, Παραδείσου και Νέου Αμαρούσιου).

2. Τα υπόλοιπα έργα (για το Κέντρο Αμαρουσίου, το Νέο Τέρμα, τον Άγιο Νικόλαο και την Αγία Φιλοθέη) εμφανίζονται με αρκετή καθυστέρηση και προβληματικές μελέτες.

3. Σε ό,τι αφορά στο ρέμα Σαπφούς, η απόπειρα της Δημοτικής Αρχής να κάνει το άσπρο μαύρο και να μεταφέρει τις δικές της αβελτηρίες, ολιγωρίες και ευθύνες στην Περιφέρεια απέτυχε. Αναγκάστηκε τελικά να παραδεχθεί, στις 4/12/2017, ότι η «ώριμη» μελέτη που είχε διαβιβάσει πριν 15 μήνες στην Περιφέρεια ήταν τεχνικά ελλιπέστατη. Η αποστολή της «διορθωμένης» οριστικής μελέτης μετά τις τεχνικές επισημάνσεις της Περιφέρειας Αττικής και με σχεδόν διπλάσιο προϋπολογισμό (από 6.230.000 σε 10.676.400!) αποτελεί αδιαμφισβήτητη ομολογία απουσίας άρτιας μελέτης.

Χρειάστηκαν 7 χρόνια για να διαπιστώσει η διοίκηση του Δήμου την αναγκαιότητα διευθέτησης του ρέματος και άλλα 4 χρόνια για να εκπονήσει την οριστική μελέτη που είχε με αίτημά της διεκδικήσει και αναλάβει το 2013 από την Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή Έργων του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών. Ευελπιστούμε ότι η «διορθωμένη» οριστική μελέτη θα συνοδεύεται με την οριζόμενη, εκ του νόμου 4014/2011, απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ).Όπως ευελπιστούμε ότι θα αποσταλούν τελικά και οι «ώριμες» μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές Αναβρύτων, Κοκκινιάς, Σωρού, Παραδείσου και Νέου Αμαρουσίου. Ερωτηθείς σχετικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος δήλωσε σχετικά: «Οι ευθύνες του Δήμου Αμαρουσίου είναι τεράστιες και η Περιφέρεια Αττικής δεν μπορεί να υποκαθιστά την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής. Αναμένουμε από τη διοίκηση του Δήμου να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιπλημμυρική προστασία του Αμαρουσίου».

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής