Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Αλήθεια τι διαφημίζουν οι τράπεζες?

του Γ. Παπιδά
Δεν ξέρω αν έχετε προσέξει ότι τα ΜΜΕ της διαπλοκής κατακλύζονται από διαφημίσεις τραπεζών..
Μήπως ζούμε σε άλλη χώρα και δεν το έχουμε καταλάβει?
Ποιος αλήθεια έχει σήμερα πρόσβαση στα προϊόντα που διαφημίζουν κατά κόρον οι τράπεζες γεμίζοντας τον τηλεοπτικό χρόνο των βοθροκλαναλων αλλά και τα ταμεία τους με ευρώ που δανειζόμαστε εμείς και τα σπαταλούν κατά την κρίση τους.?


Μήπως δηλαδή είναι αυτές οι διαφημίσεις των ανύπαρκτων προϊόντων των τραπεζών-σκελετών ένας εύσχημος τρόπος να ενισχύουν οι τοκογλύφοι δανειστές τα ΜΜΕ για να περνάνε τα μέτρα τους χωρίς να ανοίγει μύτη?


Υπάρχει έστω και ένας επιχειρηματίας στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα που θα πλήρωνε πακτωλούς χρημάτων για να διαφημίζει το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ προϊόν του?


Φυσικά δεν περιμένουμε λογικές απαντήσεις γιατί είναι αυτό που λέμε τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια....

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥΣ - ΤΑ ΜΙΣΟΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Αναρτήθηκε σήμερα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ το "πρακτικό" της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ για τον προϋπολογισμό που θα τον συνοδεύσει για έγκριση, αφού αυτό προβλέπει ο νόμος.

Να τι λέει: 

Η Δηµοτική Επιτροπή Διαβούλευσης αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του Προέδρου και της Αντιδηµάρχου ∆ιοικητικών – Οικονοµικών καθώς και τις προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραµµα και τον Προϋπολογισµό του ∆ήµου για το Οικονοµικό Έτος 2016.
Οµόφωνα γνωµοδοτεί υπέρ Του Τεχνικού Προγράµµατος και του Προϋπολογισµού του ∆ήµου για το Οικονοµικό Έτος 2016. Το παρόν θα διαβιβαστεί στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο, το οποίο είναι το αρµόδιο για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράµµατος και του Προϋπολογισµού του ∆ήµου.


Αυτή η απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό 2/2015.
Αφού τελείωσε η συζήτηση του θέματος της ημερήσιας διάταξης, λύεται η συνεδρίαση.
Γι αυτό συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως κατωτέρω:
Χαλάνδρι, 24/11/2015


Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ
ΔΑΝΟΥ Κ., ΛΟΥΜΑΚΗΣ Π., ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ .,
ΔΑΝΟΣ Ε., ΕΥΘΥΜΙΟΥ Κ., ΓΕΩΡΓΙΑ ΗΣ Γ.,
ΠΙΣΙΜΙΣΗΣ Θ., ΝΤΟΣΤΗ Μ., ΒΑΡΒΕΡΗΣ Α.,
ΤΖΩΡΤΖΗΣ Κ.
   • Χωρίς τις τοποθετήσεις που ασκούσαν έντονη κριτική από τον εκπρόσωπο των λογιστών Βαγγέλη Δάνο, 
  • Χωρίς την τοποθέτηση της Προέδρου του Συλλόγου Προστασίας της Ρεματιάς που άσκησε επίσης κριτική στον προϋπολογισμό, 
  • Χωρίς να αναφέρεται η παρουσία του εκπροσώπου της δημοτικής κίνησης "Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία" Δημήτρη Λέρτα
  • Με την καταγραφή στους παρόντες κάποιων  συμπολιτών μας που είχαν παρευρεθεί μεν κατά την αναβληθείσα - λόγω έλλειψης απαρτίας - συνεδρίαση της ΤΕΤΑΡΤΗΣ αλλά όχι της ΠΕΜΠΤΗΣ - όταν η συνεδρίαση έγινε χωρίς απαρτία όπως προβλέπει ο νόμο/
ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΈΝΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ, αφού στο πρακτικό αναφέρεται "ΟΜΟΦΩΝΗ ΕΓΚΡΙΣΗ" , η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΛΗΦΘΗΚΕ αφού ψηφοφορία ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ, ούτε καν μεταξύ των ελαχίστων παρόντων και με βάση τις τοποθετήσεις δεν μπορεί να ήταν ομόφωνη, να μην πούμε ότι δεν είχε καν πλειοψηφία η θετική γνώμη αν γινόταν ψηφοφορία.

Αν μιλήσουμε εμείς για ΧΥΔΑΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ από την διοίκηση θα μας λένε ότι κάνουμε "άδικη, μηδενιστική και ακραία" κριτική.

Οπότε αν θέλει κανείς εκ των μνημονευομένων και υπογραφόντων ως ψηφίσαντες θετικά υπέρ του προϋπολογισμού στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ας διαχωρίσει την θέση του από αυτό το ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΙΣΧΟΣ με μια δημόσια δήλωση.

Ειδικά όσοι έχουν ακόμα δημοκρατική συνείδηση ως ΠΟΛΙΤΕΣ και δεν αποδέχονται ότι είναι ΥΠΗΚΟΟΙ του καθεστώτος που επιβάλλεται στον δήμο Χαλανδρίου με καθημερινές τέτοιες μεθοδεύσεις.

ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ - αφού μιλάει για ΟΜΟΦΩΝΙΑ - όλοι οι αναφερόμενοι και υπογράφοντες συνδημότες μας - εκπρόσωποι φορέων: Δάνος, Δάνου, Γεωργιάδης, Ντόστη, Βασιλάκης, Τζώρτζης, Βαρβέρης, Λουμάκης, Πισιμίσης .... και ο σύμβουλος του δημάρχου Ευθυμίου!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ.

Τα πράσινα παρτέρια της Φραγκοκλησιάς και η αντίδραση του ΧαλανδρίουΤο θέμα της οδού Φραγκοκλησιάς στα όρια των Δήμων Χαλανδρίου και Αμαρουσίου έχει σχεδόν πάντοτε την… τιμητική του στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου. Έτσι και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015, μπορεί η συζήτηση να ήταν «αφιερωμένη» στη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2016, ωστόσο και πάλι δόθηκε η ευκαιρία να τεθεί το επίμαχο θέμα.
Ειδικότερα, η αρχή έγινε με την παρέμβαση του τέως δημάρχου της πόλης και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ., Γιώργου Κουράση, ο οποίος ανέφερε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου έχει τοποθετήσει πράσινα παρτέρια στο κομμάτι της οδού Φραγκοκλησιάς που ανήκει στα όριά του. Όπως είπε, αυτό ίσως σημαίνει «πρόθεση για μονοδρόμηση» του συγκεκριμένου τμήματος, αφού ο μόνος τρόπος για να παραμείνει ο δρόμος διπλής κατεύθυνσης είναι να απαγορευτεί αυστηρά η στάθμευση σε αυτόν, προσθέτοντας ότι εάν συμβεί μία τέτοια εξέλιξη θα καταργήσει τον αρχικό σχεδιασμό για ελεύθερη διέλευση στη συγκεκριμένο οδό. Τέλος, ο κ. Γ. Κουράσης ρώτησε τη διοίκηση εάν είναι ενήμερη για το γεγονός και εάν έχει υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των Τεχνικών Υπηρεσιών των δύο Δήμων.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Κωνσταντίνος Γερολυμάτος, ανέλαβε να απαντήσει από πλευράς δημοτικής Αρχής, λέγοντας ότι πρόσφατα υπήρξε διευρυμένη συνάντηση μεταξύ των Τεχνικών Υπηρεσιών των δύο Δήμων, εκπροσώπων των Συλλόγων Παραδείσου, Πολυδρόσου και Ρεματιάς, καθώς και μελετητών από τις δύο πλευρές, στην οποία η αίσθηση ήταν ότι ο Δήμος Αμαρουσίου συμφωνεί κι αυτός στο να παραμείνει η Φραγκοκλησιάς δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι εκδηλώθηκε από πλευράς Αμαρουσίου η πρόθεση να επανεξεταστεί το κυκλοφοριακό στο Πολύδροσο, για να απαντήσει η πλευρά του Χαλανδρίου ότι δεν είναι «ώριμη» προς το παρόν να λάβει θέση στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς βρίσκεται υπό εξέλιξη μέτρηση της κυκλοφοριακής κίνησης στο Πολύδροσο Χαλανδρίου μετά τη διάνοιξη της Φραγκοκλησιάς.
Τέλος, ο κ. Κων. Γερολυμάτος χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη συνάντηση «καλή», αν και διευκρίνισε ότι ο Δήμος Χαλανδρίου δεν μπαίνει καν σε συζήτηση για μονοδρόμηση της επίμαχης οδού.
Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας παρέμειναν διστακτικοί
Παρά την παρέμβαση του αντιδημάρχου, η μειοψηφία έδειξε να διατηρεί τους δισταγμούς της.
Ο κ. Γ. Κουράσης τόνισε ότι, εάν τελικώς το Μαρούσι συμφωνεί με τη διπλή κατεύθυνση, θα πρέπει «για να πείσει για τις προθέσεις του» να προχωρήσει άμεσα στην απαγόρευση στάθμευσης στο κομμάτι που έχει τοποθετήσει τα παρτέρια.
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Τζούρας σημείωσε ότι «το Μαρούσι έχει κρυφή ατζέντα», φέροντας παραδείγματα μονοδρομημένων δρόμων στον συγκεκριμένο Δήμο που ουσιαστικά αποκόπτουν την πρόσβαση στον κόμβο Παραδείσου, προβλέποντας ότι κάτι αντίστοιχο επιδιώκει να κάνει και με την οδό Φραγκοκλησιάς.
Τέλος, και ο κ. Μύρων Ανδριανάκης (Μπορούμε Όλοι Μαζί για το Χαλάνδρι» κάλεσε τη διοίκηση να δει το θέμα με προσοχή, καθώς «δεν έχουμε καλές ενδείξεις από το Μαρούσι για το θέμα της Φραγκοκλησιάς», καθώς από την αρχή ο συγκεκριμένος Δήμος είχε αντισταθεί στη διάνοιξη της οδού, για να προσθέσει: «Εμένα με πονηρεύει το γεγονός ότι όλα τα παρτέρια έχουν τοποθετηθεί από τη μία πλευρά του δρόμου, κάτι που “δείχνει” πρόθεση για μονοδρόμηση».
Δήμαρχος: Θα υπερασπιστούμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας
Στο θέμα επενέβη και ο δήμαρχος της πόλης Σίμος Ρούσσος, ο οποίο τόνισε ότι η στάση του Δήμου Χαλανδρίου στο όλο θέμα φάνηκε με «τη σθεναρή στάση της διοίκησης» στο ζήτημα της διάνοιξης της οδού Φραγκοκλησιάς απέναντι σε όσους «πολέμησαν» το έργο. Και στο μέλλον, όπως είπε, «με επιχειρήματα και τεχνική υποστήριξη, θα κινηθούμε στην ίδια κατεύθυνση, προκειμένου να προστατεύσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας».
Ωστόσο, ο κ. Σ. Ρούσσος προχώρησε και σε αιχμές για τη στάση του δημάρχου Αμαρουσίου, λέγοντας  ότι ο κ. Γιώργος Πατούλης θεωρεί ότι τα μεγάλα θέματα μεταξύ των Δήμων «λύνονται μονομερώς, με τρόπους πελατειακών σχέσεων» και στη βάση της λογικής «ρίχνω το πρόβλημα στον γείτονα». «Αυτός είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ», κατέληξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ enypografa.gr

Η χώρα βάζει “λουκέτο”: Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ – Αναλυτικά πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ


Κατεβάζουν ρολά από σήμερα ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας λόγω της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015.

Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, απεργούν σήμερα την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, από τις 6:00 το πρωί έως τις 6:00 της επομένης 3 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΣΥ.

Απεργούν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία σήμερα, αύριο και την Παρασκευή

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα νοσοκομεία σήμερα και αύριο καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), πραγματοποιεί 48ωρη κινητοποίηση, ενώ η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) συμμετέχει την Πέμπτη στην 24ωρη απεργία των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.
Τέλος, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου η ΟΕΝΓΕ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί μέχρι και το τέλος του ωραρίου, καθώς εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της για την αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου.

Ακινητοποιούνται και τα ΜΜΜ

Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας πραγματοποιούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, μετρό και τραμ, ενώ οι εργαζόμενοι σε σιδηρόδρομο και προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ. Επίσης, θα ακυρωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε τραίνα και προαστιακό, ενώ δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

Αναλυτικά:

-Λεωφορεία & Τρόλεϊ: κινούνται 09:00 έως 21:00

-Μετρό, Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) & Τράμ: κινούνται 09:00 έως 21:00 ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

-ΟΣΕ & Προαστιακός: 24ωρη απεργία

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Τη συμμετοχή της στην Πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η ΠΝΟ κατά τη συνεδρίασή της την περασμένη Παρασκευή. Τα πλοία θα ακινητοποιηιούν στα λιμάνια όλης της χώρας από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23:59 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Απεργούν δημοτικοί υπάλληλοι αλλά και… δήμαρχοι

Την συμμετοχή του στην απεργία έχουν ανακοινώσει οι εργαζόμενοι στους δήμους, στις Περιφέρειες, καθώς και οι εργαζόμενοι στα προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας (πεντάμηνα), ενώ και οι δήμαρχοι αποφάσισαν να κλείσουν τους δήμους μετά από αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων είτε την Πέμπτη είτε το Σάββατο είτε και τις δύο ημέρες.

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχει η ΟΛΜΕ με 24ωρη αλλά και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3.

Ξεχωριστές συγκεντρώσεις από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση  της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ  θα συγκεντρωθεί στις  10 το πρωί στην Ομόνοια. Τέλος, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων – Επαγγελματιών – Εμπόρων Δήμου Αθηναίων καλεί τα μέλη του να κατεβάσουν τα ρολά των καταστημάτων τους και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ  και να διαμαρτυρηθούν για τη δραστική μείωση των συντάξεων στα όρια του επιδόματος φτώχειας.
aftodioikisi.gr

Δυναμικές κινητοποιήσεις προανήγγειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ

«Το μήνυμα της σημερινής μας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης είναι ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού δεν πρόκειται να ανεχθούν πλέον καμία ενέργεια σε βάρος του θεσμού που υπηρετούν. Δεν θα φορτωθεί στις δικές μας πλάτες, το βάρος των ανέφικτων υποσχέσεων που κάποιοι έδωσαν, για να υφαρπάξουν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Δεν θα γίνει η Αυτοδιοίκηση το εξιλαστήριο θύμα της παταγώδους αποτυχίας ενός ξεπερασμένου από τις καταστάσεις πολιτικού προσωπικού».
Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, στην αρχή της ομιλίας του στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα, με κεντρικό θέμα την οικονομική κατάσταση των Δήμων της Χώρας και μάλιστα υπό το πρίσμα των προβλέψεων του υπό ψήφιση Κρατικού Προϋπολογισμού 2016 για νέες περικοπές στις επιχορηγήσεις των Δήμων.
«Με τη δυναμική και μαζική μας παρουσία σήμερα εδώ», συνέχισε ο κ. Πατούλης, «στέλνουμε προς την Κεντρική Εξουσία το ξεκάθαρο μήνυμα, ως εδώ και μη παρέκει. Τέρμα πια η κοροϊδία. Δεν ανεχόμαστε άλλον οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων μας. Δεν ανεχόμαστε να αποφασίζουν άλλοι για μας, χωρίς εμάς. Δεν θα δεχθούμε πλέον καμία περαιτέρω υποβάθμιση της λειτουργικής και οικονομικής μας αυτοτέλειας. Σε αυτή την άρρωστη κατάσταση πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος. Κι αυτό το τέλος είμαστε αποφασισμένοι να το δώσουμε εμείς σήμερα. Με την αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, για να βάλουμε τέλος στις πολιτικές που στόχο έχουν την υποβάθμιση της Αυτοδιοίκησης. Στη συστηματική επίθεση που δεχόμαστε από την Κεντρική Κυβέρνηση, θα απαντήσουμε δυναμικά».
Αναφερόμενος  ο κ. Πατούλης στη σημερινή οικονομική κατάσταση των Δήμων σημείωσε ότι, αυτοί λειτουργούν οριακά, «εξαιτίας της διαρκούς μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης, η οποία τα τελευταία χρόνια ξεπερνά το 60%».
«Η σημερινή Κυβέρνηση», τόνισε, «όχι μόνον δεν είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος σε αυτή την κατάσταση, αλλά αντίθετα την επιδεινώνει. Προωθεί  την περαιτέρω μείωση των οικονομικών πόρων των Δήμων. Δεν παίρνει αποφάσεις για να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες Δήμοι της χώρας στην καθημερινή τους λειτουργία, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού».
Σε ότι αφορά στον Προϋπολογισμό για το 2016, ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για «τερατουργήματα» στο περιεχόμενό του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, αν και οι ανελαστικές δαπάνες των Δήμων ανέρχονται στα 3,5 δις Ευρώ, η πρόβλεψη για να καλυφθούν αυτές οι δαπάνες από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους ανέρχεται στα 2,5 δις. «Λείπουν 1 δις Ευρώ και κανένας δεν λέει στους Δήμους από πού θα βρεθούν τα χρήματα αυτά», τόνισε.


 

http://www.epoli.gr

Σαρωτικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανακοίνωσε ο Κουρουμπλής

Τη θέσπιση νέου θεσμικού πλαισίου για την αυτοδιοίκηση ανακοίνωσε ο Κουρουμπλής.
 Τη βούλησή του για «ουσιαστικό, συγκεκριμένο διάλογο χωρίς περιστροφές» με την Αυτοδιοίκηση μέσα από την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος παρέστη συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη. Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε την αναγκαιότητα για μια μεγάλη ριζική μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση και ανακοίνωσε τη θέσπιση εντός του 2016 ενός «ανατρεπτικού, ριζικού, νέου θεσμικού πλαισίου», το οποίο θα απαλλάξει την Αυτοδιοίκηση από την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, θα μειώνει δραστικά τη γραφειοκρατία, θα θεσπίζει μηχανισμούς που με δίκαιο τρόπο θα διοχετεύουν τα αναπτυξιακά προγράμματα, εξαλείφοντας τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες, και θα προωθεί την αλληλέγγυα οικονομία, στην οποία η Αυτοδιοίκηση θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Επίσης, ο υπουργός έκανε λόγο για αλλαγή του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο, με αλλαγές στις εκλογικές περιφέρειες και «ίσως λιγότερους βουλευτές», καθώς και ότι θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ανήγγειλε, ακόμη, ότι εντός του 2016 θα υπάρξει νέα αξιολόγηση δομών και του στελεχιακού δυναμικού, εθελοντική κινητικότητα, ολοκλήρωση της κωδικοποίησης της νομοθεσίας, καθιέρωση αμεσοδημοκρατικών θεσμών, αξιοποίηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ολοκλήρωση της διαλειτουργικότητας στο Δημόσιο για την πάταξη της γραφειοκρατίας κ.ά.

Τη θέσπιση νέου θεσμικού πλαισίου για την αυτοδιοίκηση ανακοίνωσε ο Κουρουμπλής Τη βούλησή του για «ουσιαστικό, συγκεκριμένο διάλογο χωρίς περιστροφές» με την Αυτοδιοίκηση μέσα από την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος παρέστη συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη. Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε την αναγκαιότητα για μια μεγάλη ριζική μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση και ανακοίνωσε τη θέσπιση εντός του 2016 ενός «ανατρεπτικού, ριζικού, νέου θεσμικού πλαισίου», το οποίο θα απαλλάξει την Αυτοδιοίκηση από την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, θα μειώνει δραστικά τη γραφειοκρατία, θα θεσπίζει μηχανισμούς που με δίκαιο τρόπο θα διοχετεύουν τα αναπτυξιακά προγράμματα, εξαλείφοντας τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες, και θα προωθεί την αλληλέγγυα οικονομία, στην οποία η Αυτοδιοίκηση θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Επίσης, ο υπουργός έκανε λόγο για αλλαγή του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο, με αλλαγές στις εκλογικές περιφέρειες και «ίσως λιγότερους βουλευτές», καθώς και ότι θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ανήγγειλε, ακόμη, ότι εντός του 2016 θα υπάρξει νέα αξιολόγηση δομών και του στελεχιακού δυναμικού, εθελοντική κινητικότητα, ολοκλήρωση της κωδικοποίησης της νομοθεσίας, καθιέρωση αμεσοδημοκρατικών θεσμών, αξιοποίηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ολοκλήρωση της διαλειτουργικότητας στο Δημόσιο για την πάταξη της γραφειοκρατίας κ.ά.

www.dikaiologitika.gr
η θέσπιση νέου θεσμικού πλαισίου για την αυτοδιοίκηση ανακοίνωσε ο Κουρουμπλής Τη βούλησή του για «ουσιαστικό, συγκεκριμένο διάλογο χωρίς περιστροφές» με την Αυτοδιοίκηση μέσα από την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος παρέστη συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη. Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε την αναγκαιότητα για μια μεγάλη ριζική μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση και ανακοίνωσε τη θέσπιση εντός του 2016 ενός «ανατρεπτικού, ριζικού, νέου θεσμικού πλαισίου», το οποίο θα απαλλάξει την Αυτοδιοίκηση από την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, θα μειώνει δραστικά τη γραφειοκρατία, θα θεσπίζει μηχανισμούς που με δίκαιο τρόπο θα διοχετεύουν τα αναπτυξιακά προγράμματα, εξαλείφοντας τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες, και θα προωθεί την αλληλέγγυα οικονομία, στην οποία η Αυτοδιοίκηση θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Επίσης, ο υπουργός έκανε λόγο για αλλαγή του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο, με αλλαγές στις εκλογικές περιφέρειες και «ίσως λιγότερους βουλευτές», καθώς και ότι θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ανήγγειλε, ακόμη, ότι εντός του 2016 θα υπάρξει νέα αξιολόγηση δομών και του στελεχιακού δυναμικού, εθελοντική κινητικότητα, ολοκλήρωση της κωδικοποίησης της νομοθεσίας, καθιέρωση αμεσοδημοκρατικών θεσμών, αξιοποίηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ολοκλήρωση της διαλειτουργικότητας στο Δημόσιο για την πάταξη της γραφειοκρατίας κ.ά.

www.dikaiologitika.g

Συνάντηση της Διοίκησης της Περιφέρειας με εκπροσώπους της ΟΣΥΑΠΕ και των εργαζομένων για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων
Συνάντηση των Αντιπεριφερειαρχών Διοίκησης και Οικονομικών, Ελισάβετ Τασσούλη και Χρήστου Καραμάνου με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων των Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.), Άλκη Ζαβερδινό, τις παρατάξεις των εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής, και υπηρεσιακούς παράγοντες, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας. Η συνάντηση, που έγινε ύστερα από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης, είχε ως αντικείμενο την καταβολή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής.

Στη συνάντηση, πρώτον, επιβεβαιώθηκε η κοινή στάση όλων των εμπλεκομένων πλευρών να παραμείνει η μισθοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στον κρατικό προϋπολογισμό και να προχωρήσει η κυβέρνηση στην άμεση νομοθετική επίλυση του ζητήματος, σύμφωνα και με την αριθ. 329/2015 ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Δεύτερον, η διοίκηση της Περιφέρειας, με τεκμηριωμένο τρόπο, βεβαίωσε τον πρόεδρο της ΟΣΥΑΠΕ και τους εκπροσώπους εργαζομένων ότι η καταβολή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Περιφέρειας θα γίνει κανονικά στα τέλη Δεκεμβρίου.

Η Ομοσπονδία δήλωσε την πρόθεση της για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απαιτώντας εγγύηση και διασφάλιση της μισθοδοσίας από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Πρόσκληση σε συζήτηση με θέμα «Το προσφυγικό και η μαζική μετανάστευση ως προκλήσεις εξωτερικής πολιτικής»


Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ
 
 
Το μεταναστευτικό και το προσφυγικό είναι κεντρικά ζητήματα για τη χώρα μας. Πέρα από την κοινωνική και ανθρωπιστική τους διάσταση αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.

Γι’ αυτή τη διάσταση του προβλήματος ο εκδοτικός οίκος Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ, διοργανώνει συζήτηση με θέμα:
«Το προσφυγικό και η μαζική μετανάστευση ως προκλήσεις εξωτερικής πολιτικής» την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στις 19.30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Ακαδημίας 50.

Θα χαρώ πολύ να σας δω και να ανταλλάξουμε απόψεις γι αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα.

Γεώργιος Σ. Κουμουτσάκος