Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Α.Κ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΥΘΥΜΙΟΥ.


Καλώς τον κύριο Ευθυμίου στον δημόσιο διάλογο που έχουν ανοίξει χιλιάδες πολίτες του Χαλανδρίου, στα social media, στους δρόμους και στις πλατείες, για το Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου, για τα ευρωπαϊκά του μετάλλια, για τις διακρίσεις του, για την προσφορά του στην πόλη και στη νεολαία της και για την α π ί θ α ν η ιστορία με την δήθεν … αυθαίρετη κατάληψη του αθλητικού κέντρου ΄Αποστολοπούλου΄ και τις λοιπές γλυκανάλατες ιστοριούλες που δεν είναι τίποτε άλλο παρά «καθρεφτάκια για ιθαγενείς»!

Κύριε Ευθυμίου, προφανώς σας διαφεύγει ότι στον δημόσιο διάλογο υπάρχουν βασικοί κανόνες.

Πρέπει να είστε πιο προσεκτικός, διότι προφανώς από πολιτική και αυτοδιοίκηση είστε … «μακράν»! (Έχετε ακουστά αυτό που λέει ο λαός, από φωνή ... "κορμάρα";)

Πρώτον:

Όταν έχει μιλήσει, έχει απαντηθεί σε όλα τα επίπεδα και έχει προ πολλού σιωπήσει ηττημένος (έχει «τραβήξει χειρόφρενο» κατά το κοινώς λεγόμενο) ο δήμαρχος, η δική σας παρουσία είναι μεν κάπως «χαριτωμένη», όπως όταν καπνίζατε το ένα τσιγάρο πίσω απ’ το άλλο με «επιτηδευμένη άνεση» επιβλέποντας την αποβολή του ΠΑΚΧ (δείτε τη συνημμένη φωτογραφία που σχολιάστηκε δεόντως), αλλά οπωσδήποτε στερείται οποιασδήποτε ουσίας.

Θα ήταν οπωσδήποτε καλύτερα να αφήνατε την αυτοδιοίκηση στους αιρετούς αυτοδιοικητικούς και εσείς να αφοσιωνόσασταν στα υπαλληλικά καθήκοντα που σας έχουν ανατεθεί, ως μετακλητός υπάλληλος του Δήμου.

Είστε άλλωστε από τους … «τυχερούς», ρωτήστε τους άλλους που περιμένουν στη σειρά!

Μια που το’ φερε η συζήτηση, άραγε με τι ακριβώς ασχολείστε στον Δήμο;

Και με τι ασχολείστε γενικότερα;

Δεύτερον:

Τι εννοείτε όταν λέτε ότι «… ως νέο λοιπόν πεδίο αντιπαράθεσης με τη διοίκηση ανακαλύφθηκε το πεδίο του «αυταρχισμού». Πρόκειται για πεδίο σαφώς πιο περιορισμένων δυνατοτήτων από το πρώτο, αλλά οι εμπνευστές του πιστεύουν ότι μπορεί να δημιουργήσει συσπειρώσεις από τρείς διαφορετικές ομάδες. Από εκείνους που βιώνουν τον α υ τ α ρ χ ι σ μ ό τ η ς κ ε ν τ ρ ι κ ή ς ε ξ ο υ σ ί α ς και απορρίπτουν στο σύνολό του το πολιτικό προσωπικό … »;

Α πα πα! Θα σας βάλουν πιπέρι … !

Αυταρχική η κυβέρνηση;;;

Το λέτε εσείς αυτό;;;

Και δεν σας απέλυσαν ακόμη;;;

Αυτό είναι ΕΙΔΗΣΗ!

Σας το λέω με συμπάθεια, προσέξτε γιατί καραδοκούν οι «αλεπούδες» της δημοσιογραφίας, και αν «ξεφύγει» αυτό προς τα media …

Τρίτον:

Τι εννοείτε όταν λέτε ότι υπάρχουν πολίτες που ερμηνεύουν ως «αυταρχισμό» την απώλεια προνομιακών σχέσεων που διατηρούν, διαπλεκόμενοι με τις δομές της τοπικής εξουσίας;

Η μόνο προνομιακή σχέση που γνωρίζουμε ότι υπάρχει, είναι η δική σας, ως μετακλητού υπαλλήλου, με τον Δήμο Χαλανδρίου, μέχρι να την χάσετε με αυτά που λέτε περί «αυταρχισμού της κυβέρνησης»…

Τελικά αυτό που είπατε τι είναι, απερισκεψία;;;

Τέταρτον:

Τι εννοείτε όταν λέτε ότι «… η αυθαίρετη κατάληψη ενός δημόσιου χώρου και η εκμετάλλευσή του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια παρουσιάζεται ως δικαίωμα, ενώ η διεκδίκησή του από το νόμιμο ιδιοκτήτη του ως «αυθαιρεσία. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς παραμύθια»;

Εντάξει, είναι γνωστό ποιος κερδίζει πάντα στη ζωή. Όσες φορές και να αναρτήσουμε την απόφαση του Κέντρου Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου που παραχώρησε τη χρήσης της «υπόγας» στο ΠΑΚΧ, εσείς δεν θα την δείτε.

Ούτε ποτέ θα καταλάβετε την αξία του ερασιτεχνικού αθλητισμού και την συνταγματική υποχρέωση που έχει το Κράτος για να τον στηρίζει, ηθικά και υλικά.

Εξ΄ άλλου, στο δημοτικό συμβούλιο πρόσφατα έγινε συσχετισμός του αθλητισμού με την ... "ντόπα". Ίσως έπρεπε να τους επισημανθεί ότι όσο κακή είναι η "ντόπα" για τον αθλητισμό, άλλο τόσο κακό είναι το αλκοόλ κατά την ενάσκηση δημόσιας εξουσίας.

Εντάξει κύριε, εφόσον όσες φορές και αν αποδείξουμε το δίκιο μας εσείς δεν θα το δείτε, κερδίζετε 100 – μηδέν!!! (είναι γνωστό ποιοι κερδίζουν πάντα στη ζωή με 100 - μηδέν).

Αλλά περιμένετε λίγο, μήπως μας αποδώσουν δίκιο άλλοι, που η ετυμηγορία τους «μετράει» λίγο περισσότερο από την δική σας.

Τέλος, κύριε Ευθυμίου, σας ευχαριστούμε που έστω και εμμέσως πλην σαφώς μας αναγνωρίζετε ότι, λόγω των δημοκρατικών μας φρονημάτων, διαθέτουμε, αντικειμενικά, αυξημένη ευαισθησία σε θέματα αυταρχισμού.

Ναι κύριοι, δεν θα το βάλουμε κάτω, θα είμαστε πάντοτε απέναντι στην αυθαιρεσία, απ΄ όπου κι αν προέρχεται!!!

Με τις υγείες σας,

Για το Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Τζήμος

Ο «ΘΑΝΑΤΟΣ» ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

Του Γεωργίου Παπασίμου
Δικηγόρου
Site: http://www.gpapasimos.gr/
Twitter: @PapasimosGΈνα από τα χαρακτηριστικότερα και επιδραστικότερα βιβλία στην παγκόσμια λογοτεχνία, υπήρξε, αναμφισβήτητα, ο «Θάνατος του εμποράκου», που έγραψε το 1948 ο Άρθουρ Μίλλερ, επιδιώκοντας να θίξει τις συνέπειες του οικονομικού Κραχ του 1929 στην Αμερική, τις διαψεύσεις και καταρρεύσεις των προσδοκιών, που η οικονομική κρίση και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος είχε φέρει.

Χωρίς να είναι υπερβολικό, η αντιστοιχία με την σημερινή μνημονιακή Ελλάδα είναι οδυνηρά προφανής στον χώρο των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, και ειδικότερα στον πολυπληθή χώρο των ελευθέρων επαγγελματιών.

Η εφαρμογή του λεγόμενου «Νόμου Κατρούγκαλου», που είχε με «κούφιες» μεγαλοστομίες προπαγανδιστεί από την, τότε, ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, ως ένα σημαντικό σχέδιο «σωτήριας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης», δικαιώνει, δυστυχώς, τις φωνές και τις επισημάνσεις πολλών στην προηγούμενη χρονιά, ότι, στην ουσία, επρόκειτο για ένα «συμβόλαιο θανάτου» των ελευθέρων επαγγελματιών, των αγροτών και των εν γένει αυτοαπασχολούμενων, που αποτελούν σημαντικά τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Και, μπορεί ο κ. Κατρούγκαλος να παραμένει, έστω και αθέατος, στο υπουργικό συμβούλιο, οι επιπτώσεις, όμως, αυτού του νομοθετικού «τερατουργήματος» είναι οδυνηρές και συντριπτικές, τόσο για το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επαγγελματιών, όσο και για την οικονομία της Ελλάδος, η οποία βρίσκεται σε δραματική «βύθιση», μετά από επτά χρόνια μνημονιακής κηδεμονίας, εσωτερικής υποτίμησης και διάλυσης κάθε παραγωγικού μηχανισμού.

Και αυτό, γιατί πρέπει να γίνει κατανοητό, πέραν των επικοινωνιακών φληναφημάτων, ότι η Ελλάδα, ως περιφερειακός καπιταλιστικός σχηματισμός από την ίδρυσή της έως σήμερα, δεν είχε ποτέ σοβαρή αστική τάξη, αλλά μια ομάδα «παρασιτικής ολιγαρχίας», με έντονη, μάλιστα, την «κλεπτοκρατική» ροπή.

Αυτό είχε ως συνέπεια, αφενός, την μη δημιουργία σοβαρής βιομηχανικής βάσης και, αφετέρου, την έλλειψη σοβαρών παραγωγικών υποδομών στον πρωτογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας. Κατά, δε, την κρίσιμη περίοδο της Μεταπολίτευσης, όπου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα κοινοτικά κονδύλια για δημιουργία ανταγωνιστικών δομών στους τομείς, που η Ελλάδα είχε συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως αγροτική παραγωγή, τουρισμός, ορυκτός πλούτος, υπηρεσίες κ.λπ., επικράτησε ο «κλεπτοκρατισμός», η διαπλοκή, η διαφθορά και ο εύκολος ατομικός πλουτισμός. Με αυτό το αντιπαραγωγικό «πελατειακό» και διεφθαρμένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα, οδηγηθήκαμε στην χρεοκοπία και στην μνημονιακή κηδεμονία. Κηδεμονία, που, πέραν της δραματικής επιδείνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, έχουμε και την εκχώρηση κυριαρχίας στους δανειστές, μετατρεπόμενη, έτσι, η Χώρα μας σε ιδιότυπη Ευρωπαϊκή «αποικία χρέους».

Και, ενώ το μεγάλο ζητούμενο είναι η έξοδος από την δεκαετή καταστρεπτική ύφεση, που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, η εφαρμοζόμενη υποτιθέμενη «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» συνιστά το «κύκνειο άσμα» της παραπαίουσας Ελληνικής οικονομίας, αφού η μνημονιακή αποδοχή για μείωση του προϋπολογισμού για το Ασφαλιστικό κατά 1,8 δις επιλέχθηκε από την σημερινή Κυβέρνηση να «πέσει στις πλάτες» των μοναδικών παραγωγικών τμημάτων της Ελληνικής οικονομίας (πρωτογενής τομέας, υπηρεσίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις). Και αυτό, γιατί η δραματική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η οποία, σημειωτέον, αγγίζει τα όρια «παρανοϊκής οικονομικής επιλογής», καθόσον δεσμεύει το 75 – 80% των εισοδημάτων για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, σε συνδυασμό με την βαρύτατη και υπέρμετρη υφιστάμενη φορολογία, έχει, ήδη, ως αποτέλεσμα την έξοδο χιλιάδων επαγγελματιών από την παραγωγική διαδικασία, χωρίς, μάλιστα, καμία εναλλακτική λύση για τους περισσότερους από αυτούς, πλην της πιο καταστροφικής για τους νέους επαγγελματίες, που είναι η έξοδός τους από την Χώρα στο εξωτερικό, όντας η πιο μορφωμένη γενιά στην σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδος.

Αποτελεί, άλλωστε, παγκόσμια οικονομική πρωτοτυπία και απαύγασμα, να αναμένει κανείς, έστω και την παραμικρή ένδειξη ανάπτυξης της Χώρας, την στιγμή που έχει σχεδόν καταστραφεί ο παραγωγικός ιστός της και επιβάλλονται τεράστιοι νέοι φόροι, που αγγίζουν τα 3 δις το χρόνο επιπλέον, καθώς και καινούργιες παράλογες επιβαρύνσεις στο Ασφαλιστικό, κυρίως σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών, μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Έτσι, ο εφαρμοζόμενος, ήδη, ασφαλιστικός νόμος λαμβάνει τον χαρακτήρα της «δαμόκλειας σπάθης», όχι μόνο για τα παραπάνω κοινωνικά στρώματα, τα οποία πλήττονται ευθέως, αλλά και κατά της παραπαίουσας Ελληνικής οικονομίας.

Kοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας 2017 της Πεντέλη εν δράσει

 Νέο σήμα

Παρουσία πολλών μελών αλλά και φίλων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της δημοτικής κίνησης Πεντέλη εν δράσει.

Για άλλη μια χρονιά, οι παρευρισκόμενοι –ο αριθμός των οποίων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο- είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν αλλά και να συζητήσουν για τα προβλήματα της πόλης, καθώς και για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που αναπτύσσει και στοχεύει να αναπτύξει στο άμεσο μέλλον η δημοτική κίνηση.

Την εκδήλωση «άνοιξε» με τον χαιρετισμό του ο επικεφαλής της παράταξης Αντώνης Φειδοπιάστης, ο οποίος ανακοίνωσε πως τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο «Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων», που στεγάζεται στα Μελίσσια.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν-μεταξύ άλλων και-η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Βαρλαμίτης, Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αγγελική Λεβέντη και Φώτης Χρυσικός, αντιπροσωπεία του συνδυασμού «Συμπολιτεία», αποτελούμενη από τους δημοτικούς συμβούλους Γεωργία Μητροπούλου και Κώστα Καλλιανίωτη, ο τοπικός σύμβουλος Νέας Πεντέλης, Σωτήρης Φλίντρας, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Μπούρας και Δημήτρης Αποστολάκος, καθώς και ο Κώστας Τζουμάκας, δημοτικός σύμβουλος της «Πεντέλη εν δράσει» και οι τοπικοί σύμβουλοι Μαρία Κρεμαστού- Κουζή, από τα Μελίσσια και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, από την Νέα Πεντέλη.