Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΤΥΧΕΡΟΥ ΜΙΣΘΩΤΟΥ ΜΕ 1500 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΙΣΘΟ!

Mε µεικτό µηνιαίο µισθό 1.500 ευρώ, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας µας θεωρείται από τους τυχερούς, καθώς έχει δουλειά και ο εργοδότης πληρώνει στην ώρα του.

Ποτέ δεν θα φανταζόταν ότι από τις «παχυλές» για την εποχή αποδοχές, περίπου το 60% θα κατέληγε µε τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο ταµείο του κράτους.

Φόρος εισοδήµατος, ασφαλιστικές εισφορές, εισφορά αλληλεγγύης, φόρος κατοχής ακινήτων, τέλη κυκλοφορίας, ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε είδη πρώτης ανάγκης και ΦΠΑ: όλοι οι πολίτες στην Ευρώπη αντιµετωπίζουν αυτούς τους φόρους.

Οµως, για τον Ελληνα, επιβάλλεται σχεδόν παντού ο υψηλότερος συντελεστής.

Ενώ για τις παροχές που λαµβάνει από το κράτος ως ανταπόδοση της υψηλής φορολογίας, καλύτερα κρύβε λόγια...

Υφιστάµεθα τις µεγαλύτερες κρατήσεις από το µισθό µας, αντιµετωπίζουµε τον τρίτο υψηλότερο ΦΠΑ στην Ευρώπη και τον µεγαλύτερο φόρο στο πετρέλαιο θέρµανσης, πληρώνουµε ειδικό φόρο κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύµα και στο κινητό τηλέφωνο, ενώ θεσπίσαµε φόρο κατοχής για αυτοκίνητα και ακίνητα. Το αποτέλεσµα είναι αυτό που εξιστορεί ο πρωταγωνιστής µας, ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες εκπροσώπους της λεγόµενης «µεσαίας τάξης».

Ο µηνιαίος µισθός των 1.500 ευρώ υπάρχει µόνο στα χαρτιά. 

Ο εργοδότης παρακρατεί αυτοµάτως 248 ευρώ για την ασφαλιστική εισφορά του εργαζοµένου και την αποδίδει στο ΙΚΑ. Επίσης, αφαιρεί 126 ευρώ για το φόρο εισοδήµατος και 13 ευρώ για την εισφορά αλληλεγγύης, η οποία θεσπίστηκε ως προσωρινό µέτρο, αλλά θα γίνει µόνιµη.

Οι καθαρές αποδοχές 
διαµορφώνονται στα 1.116 ευρώ.

Κάτοικος Χαλανδρίου ο µισθωτός µας, ζει σε ένα διαµέρισµα 120 τ.µ. πενταετίας. Για κάθε τετραγωνικό πληρώνει περίπου 6,5 ευρώ φόρο κατοχής ή 780 ευρώ συνολικά. Τώρα ο φόρος κατοχής λέγεται «χαράτσι µέσω της ∆ΕΗ», από το νέο έτος θα λέγεται ενιαίος φόρος ακινήτων. Με την αναγωγή σε µηνιαία βάση, προκύπτει πρόσθετη επιβάρυνση 65 ευρώ.

Εχει και αυτοκίνητο ένα 1.600άρι, για το οποίο πληρώνει 265 ευρώ ετησίως σε τέλη κυκλοφορίας (ή 22 ευρώ το µήνα). 

 ∆ιανύει περίπου 15.000 χιλιόµετρα, για τα οποία καταναλώνει 1.200 λίτρα βενζίνης. Ο φόρος ανά λίτρο φτάνει περίπου στο ένα ευρώ (στη βενζίνη επιβάλλεται και φόρος κατανάλωσης και ΦΠΑ), που σηµαίνει ότι στο καύσιµο επιβάλλεται φόρος 100 ευρώ το µήνα.

Πάµε τώρα στην κάλυψη βασικών αναγκών - ηλεκτροδότηση και θέρµανση.
 ∆ιαµέρισµα 120 τετραγωνικών στην Αττική χρειάζεται περίπου 1.200 λίτρα πετρέλαιο. Με τιµή λιανικής στο 1,28 ευρώ, ο φόρος διαµορφώνεται στα 57 λεπτά.
∆ηλαδή, πληρώνει περίπου 1.500 ευρώ στον έµπορο καυσίµων και από αυτά τα 684 (ή 57 ευρώ το µήνα) κατευθύνονται στον κρατικό κορβανά.

Για κατανάλωση 1.200 κιλοβατωρών ανά τετράµηνο, η ∆ΕΗ χρεώνει περίπου 115 ευρώ. Οµως, ο λογαριασµός εκτοξεύεται στα 300 αν συνυπολογιστούν δηµοτικά τέλη και φόροι, τέλος ακίνητης περιουσίας, ΦΠΑ, ειδικός φόρος κατανάλωσης και διάφορες χρεώσεις για το σύστηµα µεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και τη µείωση των εκποµπών αέριων ρύπων.

Ολα αυτά βγαίνουν περίπου στα 185 ευρώ το τετράµηνο ή 46 ευρώ µηνιαίως.

Να έχει κι ένα κινητό τηλέφωνο ο πρωταγωνιστής µας; Αν υποτεθεί ότι κάνει λογαριασµό 41 ευρώ το µήνα, τα 11,33 είναι φόρος (φόρος κινητής τηλεφωνίας και ΦΠΑ επί του φόρου).

Αν καπνίζει κιόλας ένα πακέτο την ηµέρα, χρειάζεται άλλα 114 ευρώ.
Από αυτά τα 92 είναι φόροι.

Αν αφαιρεθούν οι δαπάνες που προαναφέρθηκαν, στον φορολογούµενο έχουν αποµείνει περίπου 500 ευρώ για να καλύψει τα έξοδα του σούπερ µάρκετ, ένδυση, υπόδηση, φροντιστήρια κ.λπ. Α
υτές οι δαπάνες υπάγονται σε ΦΠΑ 23% ή 13% για τα τρόφιµα, που σηµαίνει ότι η εφορία απορροφά περίπου 100 ευρώ µηνιαίως. Τελείωσε ο µήνας και τα 1.500 ευρώ εξανεµίστηκαν.

Τώρα γνωρίζουµε ποιος πήρε τα περισσότερα: η εφορία και τα ασφαλιστικά ταµεία, µε συνολικές εισπράξεις 880 ευρώ.

Πηγή:http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_11/11/2013_527207 - Θάνος Τσίρος

Για την αναδημοσίευση στην Πλατεία: Κ.Α. - Λογιστής

Πρόσκληση συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που θα γίνει στις 19/11/2013 ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργού), με τα παρακάτω θέματα Ημερησίας Διατάξεως:
 1. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νέας Ιωνίας για το έργο με τίτλο «Κατασκευή κερκίδων αθλητικού κέντρου και διαμόρφωση αγωνιστικών χώρων και περιβάλλοντος χώρου στο Δημοτικό Στάδιο Ν. Ιωνίας» συνολικού προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.). 
(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λ. Αθανασιάδης)

 1. Έγκριση όρων τροποποίησης - παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  για το έργο: «Εργασίες καθαρισμού και τεκμηριώσεως Αρχαίου Θεάτρου Αμφιαραείου».
(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λ. Αθανασιάδης)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας για την ανάθεση υπηρεσιών καθαρισμού των κτιρίων του Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Βασιλάκου)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας του Προγράμματος Προμηθειών της Περιφέρειας Αττικής για την ένταξή του στο Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών του Υπουργείου Ανάπτυξης.
 (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Βασιλάκου)

 1. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης για την παροχή υπηρεσιών πολιτισμικού χαρακτήρα μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, του νομικού προσώπου «Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Δάφνης – Υμηττού» και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Κίνησης ΣΥΝ+ΕΡΓΩ.
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Παπαδημητρίου - Τσάτσου)

 1. Έγκριση καθορισμού θέσεων πρακτικής άσκησης σπουδαστών ΤΕΙ στην Περιφέρεια Αττικής. 
(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Β. Κόκκαλης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων υφιστάμενης πλωτής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων, λόγω επέκτασης σε 20 στρέμματα (από 10 στρέμματα) θαλάσσιας έκτασης και αύξησης της ετήσιας δυναμικότητάς της σε συνολικά 287,5 τόνους  και εκσυγχρονισμός αυτής, του φορέα «ΚΩΝ. ΖΕΡΒΑΣ» μεταξύ των νησιών Λεδού και Δέλτα Διαπόριων Νήσων, του Δήμου Αίγινας».
     (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στη μετεγκατάσταση (μετατόπιση από τη θέση όρμος Μπίστι νήσου Πόρου σε νέα θέση εξωτερικά του όρμου) υφιστάμενης πλωτής μονάδας εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων της εταιρίας ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Β.Ε.Ε. ετήσιας δυναμικότητας 350 τόνων σε μισθωμένη έκταση 35 στρεμμάτων, μετά αύξησης της ετήσιας δυναμικότητας σε 437,5 τόνους, εκσυγχρονισμού αυτής και αλλαγής επωνυμίας του φορέα (από Ιχθυοτροφικό κέντρο Πόρου Α.Ε.).
      (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων που έχουν επιβληθεί με την Υ.Α. 195178/12.1.2012, όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει για το έργο «Μονάδα διαχείρισης και αξιοποίησης βιομηχανικών αποβλήτων της εταιρείας POLYECO Α.Ε. στο Δήμο Ασπροπύργου του Ν. Αττικής».
      (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) οικισμού Ύδρας» στη θέση «Κρίταμι», της Νήσου Ύδρας του Δήμου Ύδρας Περιφέρειας Αττικής.
      (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά σε πλωτή μονάδα οστρακοκαλλιέργειας σε μισθωμένη θαλάσσια έκταση συνολικά 4,5 στρεμμάτων στη θέση Πέραμα Μεγάρων στο Δίαυλο της Περιοχής Πόρου – Φανερωμένης Δήμου Μεγαρέων Π.Ε. Δυτικής Αττικής, λόγω: α. αλλαγής μεθόδου παραγωγής με μείωση της δυναμικότητας για προσαρμογή της λειτουργίας της στη νέα νομοθεσία και β. αλλαγής επωνυμίας του φορέα από Cathrin Fish ΑΕΓΕ σε Ιωάννης Αθ. Οικονόμου.
      (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

 1. Συζήτηση σχετικά με το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας.  


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΟ ΜΑΪΜΟΥ ΤΕΛΕΙ ΜΠΑΝΑΝΑ ?


Βρε

Μας είδες αλευρωμένους και μας πέρασες για μυλωνάδες;

Δηλαδή τι είναι η Πλατεία και ο δντης της;

Τίποτα χθεσινοί που θα μασήσουν σε παπαρίτσες;

Βρε παιδί, χάλασες και λεφτά αλλά και σάλιο να κολλήσεις γραμματόσημο κιόλας;

Και έμεινε ασφράγιστο;

Α, ρε κατακαημένε.

Θέλουμε κάνα δυο συντάγματα βλαμμένα σαν και του λόγου σου.

Που θα μας παραπληροφορήσεις,  θα μας παραπλανήσεις και θα μας  αποπροσανατολίσεις εσύ.

ΣΤΡΑΒΟΥΛΙΑΚΑ.

Όταν πηγαίνατε, γυρίζαμε ρε νούμερο.

ΔΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΜΑΣ! ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΙΘΕΜΕΘΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.
Νόμιζαν ότι θα μασήσουμε και θα αποπροσανατολιστούμε, και  "έστειλαν" αυτόν το φάκελο "ταχυδρομικώς¨" στο σπίτι του Νταβία. Αλλά επειδή ήξεραν ότι θα καθυστερήσει, ήρθαν και το έβαλαν μόνοι τους στο κουτί.

Για να εμφανίσουν και καλά ότι έχουν γίνει ενέργειες από τους αδικημένους υπαλλήλους από τις κρίσεις και ότι του θέματος έχουν επιλυφθεί αι αρμόδιαι αρχαί και άρα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι αλλά και να διασπαστούν οι αδικημένοι.

Λες και δεν θα κάναμε εμείς τα τηλεφωνάκια μας.


ΑΕΙ, ΤΣΟΜΠΑΝΑΡΑΙΟΙ! Ε ΤΣΟΜΠΑΝΑΡΑΙΟΙ!
  ΕΠΙΑΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ


Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους - χρηματική εγγύηση, απάγόρευση εξόδου από την χώρα  και υποχρέωση να παρουσιάζονται στο ΑΤ Χαλανδρίου κάθε μήνα - είναι ήδη 3 από τους 4 - εκ των συνολικά 8 κληθέντων - που απολογήθηκαν την προηγούμενη βδομάδα στον ανακριτή για το σκάνδαλο του καθαρισμού του καταυλισμού των ΡΟΜΑ.

Ήδη παρουσιάστηκαν στον ανακριτή ο επιβλέπων του έργου Βαγγέλης Χάτζος, οι τότε αντιδήμαρχοι Λέκκας και Βάσιος και ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Θεοδώρου.

Ο μόνος που έφυγε από το γραφείο του κ. ανακριτή χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων είναι ο Παναγιώτης Βάσιος.

Οι απολογίες συνεχίζονται αύριο και τις επόμενες μέρες, με τους υπόλοιπους κληθέντες.

ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗ - ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ

Θεμελιώθηκε το 1997
Παραδόθηκε το 2006

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ - ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΗ - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 8 εκατομμύρια ευρώ, χρήμα που ο ευεργέτης Γ. Κουρτέσης εξασφάλισε για την πόλη και τα παιδιά αλλά και χρήμα επιδοτήσεων από ΕΕ. 

Λειτούργησε μόνο 3 χρόνια στεγάζοντας παιδικούς σταθμούς του δήμου.

Από το 2011 είναι ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ!

Σήμερα αυτό το τριώροφο ανάκτορο - που μπορεί να φιλοξενήσει 280 παιδιά, έχει γραφεία, είναι πλήρως εξοπλισμένο με έπιπλα, οπτικοακουστικά μέσα, έχει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 300 ατόμων, άρτιο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, είναι από τα πρώτα κτίρια στην Ελλάδα με ενδοδαπέδια θέρμανση, κλιματισμό, εργαστήρια παρασκευής φαγητού για 2.000 άτομα (μπορεί να καλύψει άνετα την παρασκευή γευμάτων για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ καθημερινά), προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, 

όπως θα δείτε και μόνοι σας, σε επόμενη ανάρτηση που θα σας δώσουμε αναλυτικά και με λεπτομέρειες τις προδιαγραφές του, για να κατανοήσετε το μέγεθος της βλακείας που δέρνει αυτή την τοπική κοινωνία - έχει κλειδωθεί, με όλο του τον εξοπλισμό και ρημάζει!

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί που λειτουργούσαν εκεί, πλέον ΕΚΛΕΙΣΑΝ και ο αριθμός των εξυπηρετούμενων οικογενειών στο Χαλάνδρι, έπεσε στο μισό!

ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΜΑΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ να κλείσουν τους παιδικούς σταθμούς που στεγάζονταν σε ένα τέτοιο κτίριο με συμβολικό μίσθωμα, που βέβαια θα μπορούσε ακόμα και να μηδενιστεί σε συνεννόηση με το Δ.Σ. του Ιδρύματος, τουλάχιστον για τα δύσκολα αυτά μνημονιακά χρόνια.

Σήμερα η ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ! 

ΚΑΝΕΝΑΝ!

Το λέμε, και το ξαναλέμε διότι μοιάζει απίστευτο. 
Ούτε εμείς μπορούμε να το πιστέψουμε! 

Αυτό το παλάτι να είναι ΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΟ, κλειδωμένο με όλο του τον εξοπλισμό!

ΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ!

ΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΤΗΣ, που έχουν διαπλέξει την ανεπάρκειά τους
 και που επιτέλους πρέπει να ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ  ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ και να αποσυρθούν.

Να αναγνώστη μου σε τι αναφέρεται το χθεσινό 

Αλήθεια πιστεύουν ακόμα κάποιοι δύσπιστοι φίλοι της Πλατεία ότι είμαστε υπερβολικοί;
Ότι δεν ξέρουμε τι λέμε;
Ότι δεν υπάρχουν λύσεις, όχι σε όλα τα προβλήματα αλλά σε ΠΟΛΛΑ και σημαντικά.

Αλήθεια μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι το Χαλάνδρι δεν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ακόμα και αν αυτό το θέμα ήταν - που δεν είναι δυστυχώς - το μόνο μεγάλο θέμα που θα αναδείξουμε μέχρι τις εκλογές, για να σε πείσουμε ότι ακόμα και σήμερα, μέσα στην μνημονιακή μαυρίλα ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, τις ζωές των κατοίκων της πόλης αν αντιπαρατεθούμε με τα προβλήματα.

Έχει ή όχι το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ευθύνη, αναγνώστη μου, που αδρανεί και άφησε να καταναλωθούν 3 μύρια ευρώπουλα για να θεμελιωθεί και να κατασκευάζεται άλλος σταθμός μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα από το στοιχειωμένο κτίριο, αντί να το αξιοποιήσει σε συνεργασία με το ίδρυμα;

Είναι ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ μήπως ότι αυτά τα λεφτά ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΝΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ 400 χιλιάρικα τον χρόνο από νοίκια;

Λεφτά που σίγουρα από κάπου αλλού ΛΕΙΠΟΥΝ.

Θα έχει κανείς την πολιτική γενναιότητα να συνταχθεί έστω και τώρα, με την δημοτική κίνηση Χαλάνδρι - Αλλάζουμε Πορεία που αναδεικνύει το θέμα, για να μην περάσει άλλος χρόνος χωρίς να γεμίσει αυτό το κτίριο με τις φωνές των παιδιά μας;

ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ:


ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 3700 τ,μ, σε οικόπεδο με συντελεστή 1

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ - ΚΛΕΙΣΤΗ!

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕ ΝΗΠΙΩΝ - ΚΛΕΙΣΤΕΣ

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΦΟΥΣ - ΚΛΕΙΣΤΑ


ΓΡΑΦΕΙΑ - ΚΛΕΙΣΤΑ

Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ - ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΟ ΖΕΥΓΟΣ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΑ ΤΡΟΦΗΣ - ΨΥΓΕΙΑ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ 300 ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
ΥΓ: ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΔΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΣΠΑΤΑΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΑ .... ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΜΑΣ!

ΟΠΩΣ ΚΑΤ' ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ.

Πρόσληψη προσωπικού στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούςΣτη λύση της σύναψης δεύτερων δίμηνων συμβάσεων για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, προχωρεί το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει αποστείλει προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις η λύση αυτή προκρίνεται προκειμένου να μην ανασταλεί η λειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.


Στην εγκύκλιο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: Προκειμένου να εξασφαλιστεί η αδιάκοπη λειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, οι φορείς που έχουν αποστείλει αίτημα προς την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει για την έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου ή σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου, είτε στο πλαίσιο ένταξης στη Δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» του ΕΣΠΑ, είτε και εκτός πλαισίου κοινοτικών κ.λπ. προγραμμάτων, μπορούσαν, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών χορήγησης έγκρισης από την Επιτροπή της ΠΥΣ, έκδοσης ανακοίνωσης και επιλογής του προσωπικού, να προσλάβουν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου έως δύο μηνών, κατά τις διατάξεις του άρθρου 206 παρ.1 του Κώδικα Δημοτικών Υπαλλήλων.


Ωστόσο, ενώ πράγματι πολλοί φορείς έχουν προβεί στη σύναψη δίμηνων συμβάσεων ως ανωτέρω, με σκοπό τη μεταβατική κάλυψη των αναγκών τους μέχρι την πρόσληψη του προσωπικού που έχουν αιτηθεί από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006, οι αντίστοιχες εγκρίσεις δεν έχουν ακόμη χορηγηθεί, ενώ οι δίμηνες συμβάσεις ήδη βαίνουν προς τη λήξη τους.


Έχοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα, και προκειμένου να μην ανασταλεί η λειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, σας γνωρίζουμε ότι είναι επιτρεπτή η σύναψη και δεύτερων δίμηνων συμβάσεων από τους φορείς, μέχρι την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών.


Επισημαίνεται ότι, για τη σύναψη των δίμηνων αυτών συμβάσεων, θα πρέπει να εφαρμοστούν τόσο οι γενικοί περιορισμοί των άρθρων 5 και 6 του π.δ.164/2004 όσο και οι ειδικότεροι του ίδιου του άρθρου 206 παρ.1 του ΚΚΔΥ. Στο πλαίσιο αυτό, τονίζεται ότι δεν είναι δυνατή η πρόσληψη των ατόμων που απασχολήθηκαν με δίμηνες συμβάσεις για το διάστημα από 1-9 έως 31-10 στους ίδιους φορείς και με τις ίδιες ή παρεμφερείς ειδικότητες.


Επισημαίνεται επίσης ότι η δυνατότητα σύναψης των δίμηνων αυτών συμβάσεων, όπως και των προηγούμενων, παρέχεται μόνο σε φορείς που έχουν ήδη αποστείλει αίτημα για την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου προς την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, πρόκειται για μεταβατική και μόνο κάλυψη της ανάγκης. Επίσης, δεν αφορά φορείς που έχουν αποστείλει αιτήματα για ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο κοινοτικών κ.λπ. προγραμμάτων, αλλά μόνο για προσλήψεις νέου προσωπικού.


http://www.localit.gr/
πρΟΤΑση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12-11-2013

Σας ανακοινώνουμε ότι παραιτήθηκαν χτες βράδυ τρία μέλη του Δ.Σ.της Ένωσης Γονέων Χαλανδρίου, η Λίτσα Γαλάνη - Πισιμίση, ο Πάνος Πανόπουλος και ο Νίκος Μπακόλας.
Την θέση τους αποδέχτηκαν και κατέλαβαν στο Δ.Σ, τα τρία πρώτα αναπληρωματικά μέλη, όπως αυτά εκλέχτηκαν κατά τις εκλογές της 27-2-2013 Γερολυμάτος Κώστας, Καμπάνης Αντώνης και Βασιλάκης Δημήτρης.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνεδρίαση προκειμένου να γίνει η νέα συγκρότηση σε σώμα.
Ευχαριστούμε τους παραιτηθέντες συναδέλφους για τη μέχρι τώρα προσφορά τους.
Εμείς συνεχίζουμε με αισιοδοξία γιατί τα μεγάλα προβλήματα της παιδείας παραμένουν ανοιχτά


Τα μέλη
Γιάννης Μιχάλας
Λέρτας Δημήτρης
Οικονόμου Αντρέας
Λάμπρου Δημητρης