Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14Ης ΜΑΗ - Για ένα νέο πολιτικό υποκείμενο ανατροπής

«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14Ης ΜΑΗ»

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ – ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ – ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Αθήνα, 17 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Για ένα νέο πολιτικό υποκείμενο ανατροπής»
Ενόψει των καταστροφικών μνημονιακών, μονεταριστικών πολιτικών, που οδηγούν τη χώρα σε πλήρη «βύθιση» και τον λαό μας στο περιθώριο, πορεία, που προοιωνίζεται οδυνηρές συνέπειες και στα εθνικά μας θέματα και μετά την παταγώδη αποτυχία όλου του πολιτικού προσωπικού εξουσίας κατά την περίοδο της «ύστερης Μεταπολίτευσης» και της μνημονιακής κηδεμονίας, οι συνυπογράφοντες το επισυναπτόμενο σχέδιο για την συσπείρωση των Δημοκρατικών, Πατριωτικών και Σοσιαλιστικών δυνάμεων, συγκροτήσαμε την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14ΗΣ ΜΑΗ», στην Αθήνα την Κυριακή 14 Μαΐου.
Η πρωτοβουλία μας ολοκληρώνει μια αρχική διεργασία ζύμωσης από τα κάτω, πέρα κι έξω από το πολιτικό κατεστημένο, που ευθύνεται για την καταστροφή του λαού μας και το ξεπούλημα της χώρας, είτε με τις επιλογές του, είτε με την ανικανότητα του.
Συμπίπτει χρονικά με την επικείμενη ψήφιση του τέταρτου μνημονίου που ολοκληρώνει την πολιτική υποδούλωση και αποκαλύπτει ακόμη και στους πιο καλόπιστους, τον άθλιο ρόλο των σημερινών κυβερνώντων, άξιων συνεχιστών των υποτελών κυβερνήσεων που προηγήθηκαν.
Κυρίως όμως συνιστά ένα ευρύ ανοικτό κάλεσμα για ένα νέο μέτωπο δυνάμεων, πιστών στις αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης, για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα ανατροπής.
Το πολιτικό προσωπικό, που άσκησε εξουσία στη χώρα, αντί να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ισχυρού εθνικού πλαισίου ανάπτυξης, με βάση τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδος, μετατράπηκε σε οργανικό τμήμα της «παρασιτικής» οικονομικής ολιγαρχίας, αποκτώντας συμφέροντα, ως επιμέρους ειδικό στρώμα στο Κράτος, μέσω των προνομίων και της ατιμωρησίας, τα οποία ενσωματώνουν σχεδόν τους πάντες, που συμμετέχουν στο σημερινό πολιτικό εποικοδόμημα.
Είναι φανερό, ότι ο ελληνικός λαός έχει παραδοθεί, σχεδόν αμαχητί, με την απόλυτη ευθύνη των κυρίαρχων πολιτικών και οικονομικών ελίτ», των φορέων του παλαιοκομματισμού, Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που έχει μετατραπεί σε μνημονιακή δύναμη και παλινωδεί διαρκώς σε πολιτικές υποταγής της χώρας και κοινωνικού «εξανδραποδισμού» του ελληνικού λαού, «στα νύχια» των διεθνών τοκογλύφων και των πιο σκληρών πολιτικών εκφραστών της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
H Σωτηρία της χώρας περνάει μέσα από την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και την αναδόμηση του πολιτικού συστήματος και του κοινωνικού σχηματισμού, κάτι που απαιτεί τον ιδεολογικό, πολιτικό και κοινωνικό αναπροσανατολισμό της. Έτσι, σήμερα προβάλλει, ως επιτακτική ανάγκη της ιστορικής συγκυρίας, η συγκρότηση ενός Νέου Πολιτικού Υποκειμένου Ανατροπής, που θα προτείνει μια ρεαλιστική στρατηγική εξόδου από την κρίση και θα απαλλάξει την χώρα από το καθεστώς της ξενοκρατίας και της ραγδαίας αποσύνθεσής της.
Καθήκον αυτών των λαϊκών πατριωτικών δημοκρατικών δυνάμεων είναι ο απεγκλωβισμός της χώρας από την «παγίδα» του χρέους και η απαγκίστρωσή της από την εθνικώς προσβλητική πολιτική κηδεμονία, που επιβάλλει το «γερμανοκεντρικό» νεοφιλελεύθερο πολιτικό κατεστημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτό, είναι ιστορική επιταγή η σύγκλιση των κοινωνικών, πατριωτικών, δημοκρατικών και σοσιαλιστικών δυνάμεων του τόπου, στη βάση των παραπάνω προτεραιοτήτων, για την Σωτηρία και την Αναγέννηση της χώρας.
Η πατρίδα και ο λαός μας χρειάζονται μια νέα αναζωογονητική οραματική ώθηση, η οποία θα «ενταφιάσει» οριστικά το καθεστώς της «πολιτικής πατρωνίας» και των «πελατειακών» σχέσεων, θα αποδυναμώσει την οικογενειοκρατία και θα αναμετρηθεί με το «παρασιτικό» πολιτικό και οικονομικό «κλεπτοκρατικό» κατεστημένο.
Το μόνο «χρέος» που αναγνωρίζουμε στους εαυτούς μας είναι η αναγέννηση του λαϊκού κινήματος, το οποίο, με μέσο μια ευρύτερη δημοκρατική ενότητα, οφείλει να στοχεύσει στην ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας, στην εγκαθίδρυση της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης.
«Είμαστε ανοιχτοί στους ήχους και την ένταση των ανέμων που φυσούν ολόγυρα»
ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ
ΒΡΥΩΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΖΑΡΩΤΙΑΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΚΕΜΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΤΣΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΛΑΓΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΜΑΝΤΖΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΜΑΝΩΛΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΜΠΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΑΤΣΑΚΟΥΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΠΛΑΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΠΟΚΟΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΥΛΩΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΝΤΑΒΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΟΖΟΥΝΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΠΑΝΑΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΣΑΒΒΑΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΠΑΣΙΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΤΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΕΡΕΦΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΣΜΠΟΡΟΥ – ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ
ΣΠΙΓΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΣΤΑΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΑΧΜΑΖΙΔΗΣ ΟΜΗΡΟΣ
ΤΕΜΟΥΡΤΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΡΙΜΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ - ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ - ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ 

2η διάσχιση ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής


Αυτή την Κυριακή, 21/05/2017, περπατάμε στην πιο όμορφη διαδρομή– προίκα της φύσης και της ιστορίας της βόρειας Αθήνας- τη ρεματιά Πεντέλης Χαλανδρίου. Ανεβαίνουμε στο Πεντελικό βουνό, σε υψόμετρο 720 μέτρων, και από τη σπηλιά του Νταβέλη κατεβαίνουμε προς τα Βριλήσσια διασχίζοντας αρχικά την αρχαία οδό λιθαγωγίας (σημείο εκκίνησης) και στη συνέχεια τα μονοπάτια της ρεματιάς.

Μια μοναδική διαδρομή 8,5 χιλιομέτρων και διάρκειας σχεδόν 3 ωρών, που διοργανώνουν ο δήμος Βριλησσίων και η φυσιολατρική κίνηση Βριλησσός και υποστηρίζει η Περιφέρεια Αττικής. Η ώρας εκκίνησης της πεζοπορίας έχει οριστεί στις 09:00. Αν κάποιος επιθυμεί πεζοπορία μικρότερης διάρκειας, μπορεί να παρακάμψει το περπάτημα από τη σπηλιά Νταβέλη μέχρι τη Νέα Πεντέλη.

Περισσότερες πληροφορίες για τη 2η διάσχιση της ρεματιάς και για αιτήσεις συμμετοχής στο σύνδεσμο:

http://www.vrilisos.gr/ο-σύλλογός-μας/news1/494-καλιακούδα,-σαββατο-28-κυριακη-29-0-2017.html

ΜΕΚΕΑ: «ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ»


Πρόσκληση σε εκδήλωση με θέμα

«ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ»

Καλούμε κάθε θύμα της παγκοσμιοποίησης, κάθε πατριώτη και πατριώτισσα, ανεξάρτητα από ιδεολογικές καταβολές, σε εκδήλωση που διοργανώνουμε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50 - Είσοδος και από Σόλωνος) την Τρίτη 30/5 και ώρα 18:45, για να συζητήσουμε πώς μπορούμε να βγούμε από την ολοκληρωτική καταστροφή στην οποία μας καταδίκασαν οι ξένες ελίτ και οι ντόπιοι συνεργάτες τους και πώς μπορεί ο καθένας από μας να συμβάλει στην τιτάνια προσπάθεια εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης του λαού μας.

Τη συζήτηση θα ανοίξει ο Τάκης Φωτόπουλος, που θα εξηγήσει γιατί ο αγώνας κατά του καθεστώτος οικονομικής κατοχής στην Ελλάδα είναι αναπόσπαστο τμήμα του πανευρωπαϊκού αλλά και παγκόσμιου αγώνα κατά της παγκοσμιοποίησης και των θεσμών της (ΕΕ, ΔΝΤ, ΠΟΕ, ΝΑΤΟ κλπ), όπως εκδηλώθηκε στη Βρετανία, τη Γαλλία, της ΗΠΑ κλπ, όπου οι λαοί έδειξαν ότι αντιστέκονται με πρωτόγνωρο σθένος στην οικονομική, πολιτική αλλά και πολιτισμική υποδούλωση που επιβάλλουν οι ελίτ. Η κρίσιμη συνειδητοποίηση αυτού του γεγονότος επιβάλλει σε κάθε λαό που θέλει την οικονομική και εθνική του κυριαρχία να οργανωθεί στη χώρα του για να επιβάλλει τις θεσμικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για τον στόχο αυτό, όπως ήδη κάνει ο Βρετανικός λαός με το Μπρέξιτ. Στη συνέχεια, ο Σπύρος Μεθενίτης θα περιγράψει τις αμεσοδημοκρατικές οργανωτικές αρχές του ΜΕΚΕΑ και την επιτακτικότητα συμμετοχής μας στις τοπικές του ομάδες (καθώς και τη λειτουργία τους), ώστε να δημιουργήσουμε το κατάλληλο όχημα για να αγωνιστούμε για οικονομική, πολιτική καθώς και για πολιτιστική κυριαρχία.

Γι' αυτά πρέπει ν’ αγωνιστούμε, ενάντια στον ολοκληρωτικό πόλεμο συσκότισης των αιτίων της κρίσης που επιβάλλουν οι ελίτ μέσω των ΜΜΕ κλπ. που ελέγχουν, αλλά και στα άκρως αποπροσανατολιστικά ή επικίνδυνα μισόλογα της παγκοσμιοποιητικής "Αριστεράς" ("πατριωτικής" και "αντικαπιταλιστικής") που μιλά απλά για έξοδο από το ευρώ ή αορίστως και από την ΕΕ, (αν δεν περιμένει την αντικαπιταλιστική επανάσταση σε τρία τέρμινα), χωρίς όμως την αναγκαία αποδέσμευση από την ίδια την Παγκοσμιοποίηση και τους θεσμούς της και εντελώς νέους γεωπολιτικούς προσανατολισμούς, σαν αναγκαία προϋπόθεση για οποιαδήποτε συστημική αλλαγή στο μέλλον.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν επίσης συνοπτικά δύο νέα βιβλία: Η ελληνική έκδοση του βιβλίου του Τάκη Φωτόπουλου «Η Νέα Διεθνής Τάξη σε Δράση: Παγκοσμιοποίηση, η Επανάσταση του Brexit και η "Αριστερά"» (Εκδόσεις Γόρδιος) και η επανέκδοση του «προφητικού» βιβλίου του ιδίου «Εξαρτημένη Ανάπτυξη: η Ελληνική περίπτωση» (Εκδόσεις Κουκκίδα).

Στόχος μας είναι ο περισσότερος χρόνος να αφιερωθεί στη συζήτηση με τους παρευρισκόμενους ώστε να γίνει μεταξύ μας η απαραίτητη ζύμωση, ώστε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα την επαφή μας.

Σήμερα, μετά από 7 χρόνια σχεδόν ολοκληρωτικής καταστροφής της ζωής μας, μετά από μια μακρόχρονη περίοδο κρίσης, πιστεύουμε, ότι είναι καιρός να δώσουμε μία απάντηση σε αυτούς που μας κλέβουν την αξιοπρέπεια. Μία απάντηση που θα κάνει ξεκάθαρο ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει αποδεχτεί τη μοίρα του, ότι είναι πρόθυμος να αγωνιστεί για να διεκδικήσει αυτά που στερούν, ότι είναι συνειδητοποιημένος για το πώς θα ανατρέψει αυτήν την κατάσταση. Σας καλούμε, λοιπόν, να συμβάλλετε με τις δυνάμεις σας σε αυτήν την προσπάθεια.
ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 17/5/2017

ΠΗΓΗ: http://www.mekea.org/%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7-305-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84/

«ΤΟ ΠΑΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ;»Το ΠΑΚ Χαλανδρίου γιορτάζει την άνοδο της ανδρικής του ομάδας μπάσκετ στην Γ’ κατηγορία της ΕΣΚΑ!

Η αθλούμενη νεολαία του Χαλανδρίου έδωσε την λεβέντικη απάντησή της, υπερβαίνοντας όλες τις δυσκολίες που έχουν προκαλέσει από τα περασμένα Χριστούγεννα το πείσμα και ο αυταρχισμός της δημοτικής αρχής του δήμου Χαλανδρίου.

Τώρα περιμένουμε την απάντηση του δήμαρχου Σίμου Ρούσσου.

Μετά από έγγραφη αναφορά μας ο Συνήγορος του Πολίτη του ζήτησε εκ νέου, στις 8 Μαϊου, να απαντήσει για τα ακόλουθα θέματα:
  • Τον εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης των εργασιών υδροδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων «ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ», όπως και της διαδικασίας νομιμοποίησης των αθλητικών χώρων
  • Τις προθέσεις του δήμου για την εκ νέου παραχώρηση των εγκαταστάσεων σε αθλητικά σωματεία μετά την αδειοδότησή τους, την απαιτούμενη διαδικασία και προοπτική συνεργασίας με το σωματείο μας (ΠΑΚ Χαλανδρίου)
  • Την τυχόν άσκηση έφεσης κατά της υπ’ αρ. 10/2017 απόφασης του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, που μας δικαίωσε ακυρώνοντας το Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής με το οποίο επιδιώχθηκε η αποβολή μας από τον χώρο. Άλλως, τις προθέσεις του δήμου για την αντιμετώπιση της υφιστάμενης κατάστασης
  • Την επιλογή της διαδικασίας για διοικητική αποβολή λόγω της δήθεν «αυθαίρετης κατάληψης του χώρου» από εμάς, αντί της ορθής διαδικασίας εξώσεως κατόπιν λήξης και μη ανανέωσης της σύμβασης χρησιδανείου.
Όπως είναι φυσικό η υπόθεση αρχίζει να «φουντώνει», καθώς διαφαίνεται ότι η Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη έχει καταλάβει πλήρως την πρωτοφανή μεθόδευση της δημοτικής αρχής εναντίον μας και δείχνει να μην έχει καμία διάθεση να την αφήσει να περάσει … «ντούκου»!

Θα σας κρατήσουμε ενήμερους για την πορεία της υπόθεσης.

Θεωρούμε όμως, παράλληλα, ότι και ο δήμος Χαλανδρίου έχει την υποχρέωση να ενημερώσει για τις παραπάνω εξελίξεις μέσα από την ιστοσελίδα του, της οποίας ο προορισμός είναι η αντικειμενική ενημέρωση όλων των δημοτών και όχι η μονόπλευρη προβολή, μέσα απ’ αυτήν, των … «καλών και συμφερουσών» ειδήσεων και ανακοινώσεων.

Για το ΠΑΚ Χαλανδρίου

Ο πρόεδρος
Παναγιώτης Τζήμος

Βραβείο Γυναικείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού από την 1st Tecnology Team Chalandri του 1ου Γυμνάσιου Χαλανδρίου


Η ομάδα του 1ου Γυμνασίου: Γιαννέ Ιφιγένεια, Καμπά Ελένια, Κατσαούνοσ Δημήτρης,  Παντελάρος Νικόλας με υπεύθυνο καθηγητή τον κύριο Παπαγεωργίου Σωτήρη

H Ομάδα μαθητών  1st Tecnology Team Chalandri  του  1ου Γυμνασίου Χαλανδρίου κατέκτησε το "Βραβείο Γυναικείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού",  συμμετέχοντας στην τελική φάση του Εθνικού Διαγωνισμού «Land Rover 4x4 in Schools»,  που πραγματοποιήθηκε  5-7 Μαΐου 2017, στο Κέντρο Καινοτομίας του The Mall Athens, στο Μαρούσι.
Η Ομάδα πήρε μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Land Rover 4x4 in Schools»  και αφού διακρίθηκε στα προκριματικά στις 9 Απριλίου 2017, με συμμετοχές πολλών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων από όλη την Ελλάδα, έφθασε στον Τελικό, όπου κατέκτησε το "Βραβείο Γυναικείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού".

Το «4x4 in Schools» είναι ένας από τους μεγαλύτερους διεπιστημονικούς διαγωνισμούς τεχνολογίας και ρομποτικής στον κόσμο και συμμετείχαν μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια όλης της Ελλάδας.   Σκοπός του διαγωνισμού είναι οι μαθητές να αποκτήσουμε εμπειρικά και με ομαδική δουλειά,  βασικές γνώσεις πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά, αλλά και γνώσεις Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, όπως ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός business plan, η αξιοποίηση του Μarketing και της προώθησης προϊόντων, μέσω των Social Media, παρουσιάσεων και της δημιουργίας εκθεσιακού περιπτέρου.
 Την Ομάδα 1st Tecnology Team Chalandri υποστήριξαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, ο Δήμος Χαλανδρίου,  το «Τύπωσέ το», το Super Market Σκλαβενίτης και το φαρμακείο της κας Άννας Παπαδάκη, τους οποίους ευχαριστούμε.

https://www.facebook.com/4x4-in-schools-eef-1836846179866530/?ref=page_internal

Cine ΑΡΓΩ: Προβολή της ταινίας "2046", την Πέμπτη 18/5

Το Cine ΑΡΓΩ ταξιδεύει στις θάλασσες της Ανατολής
και σας προσκαλεί αυτή την Πέμπτη 18/5 και ώρα 20:30
στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Αντιγόνης 56 & Δαναΐδων),
στην προβολή μίας από τις αρτιότερες αισθητικά ταινίες της προηγούμενης δεκαετίας,
του εξαιρετικού


"2046"


Παραγωγή: Χονγκ-Κονγκ, Κίνα - 2004
Σκηνοθεσία-Σενάριο: Wong Kar-Wai
Πρωταγωνιστούν: Tony Leung, Gong Li, Faye Wong, Zhang Ziyi,
Carina Lau, Chen Chang, Maggie Cheung
Μουσική: Shigeru Umebayashi
Φωτογραφία: Christopher Doyle, Kwan Pung-Leung
Διάρκεια: 129 '

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ανακοίνωση ΜΕΚΕΑ σχετικά με την έκκληση για Συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Πέμπτη 18/5


Το νέο ανώδυνο πυροτέχνημα των «δημοκρατικών δυνάμεων»

1. Οι ίδιοι σχεδόν άνθρωποι που, στην αρχή της σημερινής καταστροφής, πριν μερικά χρόνια, καλούσαν σε παλλαϊκή εκδήλωση στο ίδιο μέρος, επαναλαμβάνουν σήμερα την παράσταση, όταν η κυβέρνηση των σημερινών Τσολάκογλου προχωρά ακάθεκτη όχι μόνο στο 4ο μνημόνιο που ολοκληρώνει όλα τα προηγούμενα, αλλά και στο ξεπούλημα του κοινωνικού μας πλούτου ολοκληρώνοντας την φτωχοποίηση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού.

2. Ο στόχος είναι ο ίδιος: να μαζευτούν μερικές χιλιάδες στο Σύνταγμα, ώστε την επόμενη να βγουν τα ελεγχόμενα κανάλια να πανηγυρίσουν την αποτυχία της παλλαϊκής διαδήλωσης, ενώ οι ίδιες «δημοκρατικές δυνάμεις» που οργάνωσαν αυτό το ανώδυνο πυροτέχνημα, το οποίο τελικά λειτουργεί σαν βαλβίδα ξεφουσκώματος της λαϊκής οργής, θα βγουν κατόπιν να οικτίρουν (άμεσα ή καλύτερα έμμεσα) το λαό που δεν ξεσηκώθηκε! Φυσικά οι πραγματικές εξεγέρσεις και πολύ περισσότερο οι επαναστάσεις δεν ξεκίνησαν ποτέ επειδή τις κάλεσαν κάποιοι (εξ αντικειμένου βολεμένοι) διανοούμενοι από τα γραφεία τους, αλλά γιατί κατέβηκαν αυθόρμητα στους δρόμους οι «ξεβράκωτοι» (οι sans culottes όπως τους έλεγαν στη Γαλλική Επανάσταση).

3. Σήμερα, οι εξεγερμένοι παντού, από τη Βρετανία μέχρι την Αμερική, τη Γαλλία, την Ιταλία κλπ είναι τα θύματα της Παγκοσμιοποίησης, για την οποία δεν λένε βέβαια κουβέντα οι «πνευματικοί μας άνθρωποι» και αντίθετα επαναλαμβάνουν τα γνωστά απραγματοποίητα ευχολόγια, αφού δε χτυπούν βέβαια το «μουλάρι», παρά μόνο το σαμάρι…Ακόμη περισσότερο όταν όλον αυτόν τον καιρό, αντί ν’ αγωνιστούν, όπως κάνουμε εμείς του ΜΕΚΕΑ με τις φτωχικές μας δυνάμεις για ν’ αυτο-οργανωθεί ο λαός σε ένα παλλαϊκό Μέτωπο Εθνικής και Κοινωνικής Απελευθέρωσης που θα έδιωχνε τη χούντα των δοσίλογων και θα προχωρούσε στις ριζικές αλλαγές που επιβάλλει η σημερινή ριζική καταστροφή, αυτοί μιλούν για την ανάγκη «σχεδιασμού και υλοποίησης ενός ριζοσπαστικού προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης με διαγραφή του χρέους, έξοδο από την Ευρωζώνη, ρήξη με την Ε.Ε., μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, τερματισμό της λιτότητας και κατοχύρωση δημοκρατικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.»

4. Και όλα αυτά χωρίς να μπαίνουν στο κόπο να εξηγήσουν πώς ακριβώς είναι δυνατή η παραγωγική ανασυγκρότηση με διαγραφή χρέους κ.λπ. μέσα στους θεσμούς της παγκοσμιοποίησης, (δηλαδή την ΕΕ, το ΔΝΤ, τον ΠΟΕ, το ΝΑΤΟ κλπ) και τις ανοικτές και απελευθερωμένες αγορές, όπου θριαμβεύουν οι πολυεθνικές.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ (MEKEA)

ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΥΠΑΙΤΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ: ΕΕ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 16/5/2017

ΠΗΓΗ: http://www.mekea.org/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AD%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/

ΣΟΚ! Στην Ιταλία συλλήψεις "φιλάνθρωπων-αντιρατσιστών", ΜΚΟ-Μαφίας για τους λαθρομετανάστες!

ΑΠΟ ΤΟ PRESS.GR. ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ!


Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Στην Ιταλία κατέρρευσε η "φιλανθρωπία", ο "αντιρατσισμός", η δράση των ΜΚΟ, οι...
"radical chic" (κοσμοπολίτικη δικαιωματική ή ιμπεριαλιστική "αριστερά"-Σόρος) στη διαχείριση και διακίνηση των λαθρομεταναστών (όρος που σχεδόν ποινικοποιήθηκε και έντεχνα ταυτίστηκε με "ξενοφοβία και ακροδεξιά") -γι' αυτό ορισμένοι μιλούν για παράνομους μετανάστες ή και "πρόσφυγες"- κι αποδείχθηκε μια μεγάλη κερδοφόρα επιχείρηση που ξεπέρασε το οργανωμένο έγκλημα (Μαφία), υπηρετώντας πιστά τα σχέδια της νέας τάξης, της παγκοσμιοποίησης.Χθες στην Ιταλία είχαμε 68 συλλήψεις για την κερδοφόρα μπίζνα "μετανάστες". Μεταξύ των συλληφθέντων ο επιχειρηματίας Leonardo Sacco, γνωστός εδώ και 10 χρόνια ως ο "Μίστερ Ευσπλαχνία" (mr Misericordia), λατρεμένος για το "μεγαλειώδες έργο του υπέρ των μεταναστών".

Προσωπικός φίλος όλων των ισχυρών της ιταλικής πολιτικής σκηνής, από τον Μπερλουσκόνι μέχρι τον Ρέντζι, αλλά και ο αγαπημένος του άλλου "φιλάνθρωπου" κι υπέρμαχου της λαθρομετανάστευσης, του πάπα Φραγκίσκου! (Ποιος είναι ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπας Φραγκίσκος;)
Δεν έχαναν ευκαιρία οι ισχυροί της Ιταλίας να χαριεντίζονται με τον "Μίστερ Φιλανθρωπο", πρόεδρο της ΜΚΟ "Ευσπλαχνία" που διαχειρίζεται εκατομμύρια κονδυλίων για τους "μετανάστες-πρόσφυγες" από το 2007 στην Καλαβρία.
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι ναυμαχίες στη Μεσόγειο, στις Λιβυκές ακτές, μεταξύ πλοίων ΜΚΟ και λιμενικών αρχών. Τώρα οι ΜΚΟ σε συνεννόηση με τους δουλεμπόρους και κατόπιν σχετικών παραγγελιών για το εμπόρευμα (οι μετανάστες είναι ηλικίας 25 - 35 ετών και συγκεκριμένων επαγγελμάτων, όπως αιτούνται οι επιχειρήσεις της δύσης), προσεγγίζουν τις ακτές και έχουν απευθείας παραλαβές "εμπορεύματος" με επιπρόσθετη επιχορήγηση της Ε.Ε.
Η προχθεσινή ναυμαχία του πλοίου της γερμανικής ΜΚΟ "Sea-Watch" με το λιμενικό ενός από τα τρία, πλέον, κρατίδια της πρώην Λιβύης (δεν είχε ποτέ στην ιστορία της μετανάστες η Λιβύη, πριν την επέμβαση "εκδημοκρατισμού" της δύσης), δεν έχει προηγούμενο γελοιότητας. Η ΜΚΟ επιβίβασε 350 λαθρομετανάστες προς την Ιταλία, όπως είχε παραγγελθεί, ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του λιβυκού λιμενικού Ayoub Qassem, που προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποτρέψει το αλισβερίσι σχεδόν στις ακτές της Λιβύης, δηλώνει: "Το Sea-Watch εμπόδισε τις λιμενικές αρχές μέσα λιβυκά χωρικά ύδατα να αποτρέψουν την παραλαβή μεταναστών με τη δικαιολογία πως οι μετανάστες δεν αισθάνονται ασφαλείς στη Λιβύη".


Στην Κατάνια της Σικελίας ακτιβιστές εμπόδισαν με μικρά πλοιάρια τον απόπλου του υπερσύγχρονου πλοίου της φιλανθρωπίας "Aquarius" προς τη Λιβύη, της γνωστής ΜΚΟ "Γιατροί χωρίς Σύνορα", θυγατρικής των αμερικάνικων Υπηρεσιών, που εμπλέκεται στην κερδοφόρα επιχείρηση "μετανάστες-πρόσφυγες". Οι ακτιβιστές (σύντομα θα τους αποκαλέσουν ξενόφοβους, ρατσιστές, ακροδεξιούς και σια) τόνισαν: “Το πλοίο επιστρέφει στη Λιβύη για να φορτώσει κι άλλους παράνομους μετανάστες για την Ιταλία... Ειρηνικά, αλλά και αποφασιστικά δράσαμε για να διαμαρτυρηθούμε, για τους απαράδεκτους πνιγμούς στη θάλασσα που προκαλούν οι ΜΚΟ που καλλιεργούν το όνειρο του Ελντοράντο στους παράνομους μετανάστες για να έρθουν στην Ιταλία... Αυτό συμβαίνει καθημερινά στη Μεσόγειο κι εμείς είπαμε φτάνει... Όχι άλλες αποβιβάσεις, ποτέ πια σιωπηρή γενοκτονία εναντίον του ιταλικού λαού, ποτέ πια νεκροί μετανάστες στη θάλασσα”.
Το ιταλικό λιμενικό απομάκρυνε τους ακτιβιστές και προσήγαγε ορισμένους. Από τη μεριά τους οι εμπλεκόμενες ΜΚΟ και ιδιοκτήτριες του πλοίου "Γιατροί χωρίς Σύνορα" και "ΣΟΣ Μεσόγειος" (Medici senza Frontiere και Sos Mediterranee) αντέκρουσαν τις καταγγελίες μέσω του εκπροσώπου τους Nicola Stalla: “Αστήρικτες κατηγορίες. Η δράση μας είναι διαφανής και θα συνεχίσουμε έτσι. Στις 7 Μάη μεταφέραμε στην Καλαβρία με το πλοίο 'Aquarius' 731 μετανάστες. Επικεντρωνόμαστε σ' αυτούς τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη. Έχουμε δώσει δέουσες απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, σε όλους τους θεσμούς και όργανα... Η δράση μας έχει βάση το διεθνές δίκαιο, το θαλάσσιο δίκαιο, το ευρωπαϊκό και ιταλικό δίκαιο”...
Τι ειρωνεία... μετέφεραν 731 "μετανάστες" στην Καλαβρία, εκεί που χθες οι δικαστές συνέλαβαν 68 "φιλάνθρωπους" και μεταξύ αυτών τον Leonardo Sacco, τον "Μίστερ Ευσπλαχνία" για το "μεγαλειώδες έργο του υπέρ των μεταναστών". Τι ειρωνεία... όλα αυτά συνέβαιναν όταν τις ίδιες ώρες οι δικαστές του Τορίνο άνοιξαν εκ νέου το φάκελο του μυστηριώδους θανάτου της 46χρονης δικηγόρου Σομαλικής καταγωγής Deeqa Aden Gureye Dego, που είχε ανακαλύψει ποιοι διαχειρίζονταν το δίκτυο λαθρομετανάστευσης με κέρδη εκατομμυρίων.


"Υπάρχει τόσο πολύ χρήμα που διατίθεται για την υποδοχή μεταναστών,
που προσελκύει το ενδιαφέρον εγκληματικών οργανώσεων
και λέω αυτό στη βάση ορισμένων ερευνών"
Carmelo Zuccaro, Εισαγγελέας της Κατάνιας
Ο εισαγγελέας Zuccaro είναι σαφής: "Υπάρχουν στοιχεία για το ενδιαφέρον της μαφίας στην υποδοχή προσφύγων".
"Διακριτικά" επισημαίνει: "Το περασμένο Σάββατο έφθασε στην Κατάνια ένα πλοίο ΜΚΟ με 498 μετανάστες κι ένα πτώμα ενός νεαρού που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από διακινητή γιατί δεν έβγαλε το καπέλο του. Αν στα πλοία των ΜΚΟ υπήρχαν αστυνομικοί της αστυνομίας μας, θα είχαμε συλλάβει τους διακινητές και θα βρισκόταν στις δικές μας φυλακές".
Ο εισαγγελέας της Κατάνιας Zuccaro δίνει σαφή στοιχεία στην επιτροπή της ιταλικής βουλής: «Από τους μετανάστες που φθάνουν στην Ιταλία μόνον ένα πολύ μικρό ποσοστό έχει δικαίωμα ασύλου, οι μεγάλη πλειοψηφία ανήκει στο παράνομο δίκτυο και γίνεται θύμα των κυκλωμάτων. Το καθήκον μου ως εισαγγελέας είναι να επισημάνω όλα αυτά. Ας αποφασίσουμε ποιους πρέπει να σώσουμε κι ας πάμε εκεί να τους παραλάβουμε εκεί εμείς χωρίς να τροφοδοτούμε το κύκλωμα μετανάστευσης».Ο εισαγγελέας του Τράπανι Σικελίας Cartosio κλήθηκε κατεπειγόντως στην Επιτροπή της ιταλικής βουλής που συστήθηκε για αυτά τα ζητήματα και συνεδρίασε "κεκλεισμένων των θυρών", αφού άσκησε δίωξη κι ερευνά 3 στελέχη της ΜΚΟ "Γιατροί χωρίς Σύνορα" που πηγαινοέρχονται στη Λιβύη κι οι οποίοι έδιναν αναλυτικές οδηγίες στους πρόσφυγες για το πως να αποφύγουν και να αποκρύψουν από τις αρχές τα πραγματικά τους στοιχεία και τους λόγους που βρέθηκαν στην Ιταλία.
Το συμπέρασμα αβίαστο... Αυτές οι ΜΚΟ της "κοινωνίας των πολιτών"-Σόρος, είναι πιο επικίνδυνες από τη Μαφία!
Η άρνηση των ΜΚΟ, το ΟΧΙ στη συμμετοχή επίσημων αρχών στα πλοία τους, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μεγάλο ΝΑΙ στην κερδοφόρα επιχείρηση "μετανάστες-πρόσφυγες


Βέβαια υπάρχουν πάντα οι "καλοθελητές", το νέο αφήγημα του "ευρωπαϊκού πατριωτισμού" των "Radical chic", που όπως εφηύραν τους "επιστήμονες" υπέρ της καύσης των απορριμάτων, τώρα σε διατεταγμένη υπηρεσία εφηύραν τους "επιστήμονες" της τεκμηρίωσης και ιατρικώς της λαθρομετανάστευσης, στην υπηρεσία της παγκοσμιοποίησης.
Μια ομάδα "ερευνητών" της Βιολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας ανατρέπει τα πάντα, ακόμη και τα σχετικά με τους εμβολιασμούς. Τι μας λένε τα καλόπαιδα: "Όχι μόνον στην οικονομία, αλλά και στο ανοσοποιητικό μας σύστημα έχουμε μεγάλη ανάγκη τους μετανάστες". Το ιταλικό "left.it" μας λέει πως όχι μόνον η επιμειξία που επιζητεί ο "αριστερός" Μελανσό στη Γαλλία, η αναγκαιότητα για την οικονομία και την επίλυση του δημογραφικού που προωθεί η κοσμοπολίτικη "αριστερά" της Ευρώπης (θυμάστε τον υπουργό Ξυδάκη;), αλλά κι η δεξιά, θα βοηθήσει και στην αντιμετώπιση ασθενειών με την "μετανάστευση"!
Σε τι κόσμο ζούμε;
Απέναντι σ' αυτή την επίθεση έχει δώσει απαντήσεις η ιστορική αριστερά.
Οι επισημάνσεις του Θύμιου Παπανικολάου -περιοδικό "Ρεσάλτο"- δεν επιδέχονται ερμηνείες:
- Οι «εισβολές» αλλοδαπών είναι «διαιώνιση της δουλείας»… - Καρλ Μαρξ: ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
Κι από το φιλόξενο "PRESS-GR" είχαμε επισημάνει το θέμα πριν αρκετό χρόνο: Oι κλασικοί του Mαρξισμού, εκτός από "ομοφοβικoί" ήταν και "ρατσιστές-ξενόφοβοι"...
Αν και οι "Radical chic" της παγκοσμιοποίησης δεν αντέχουν, ή σωστότερα δεν αξίζουν μιας ιδεολογικής αντιπαράθεσης, θα μπορούσαμε να του δώσουμε την "απάντηση" του Αντόνιο Γκράμσι, τον οποίο συχνά πυκνά επικαλούνται ως άλλοθι:

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ SPOT ΤΟΥ ΠΑΜΕ