Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΞΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟ ΜΟΥ1. Η Ελένη Κούκα δεν είναι όποια δημόσια υπάλληλος αλλά έχει έντονη πολιτική και κομματική δράση άρα και πολιτική υπόσταση. Ήταν η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Χαλανδρίου - εκ των στενών συνεργατών του Στάθη Ανδρεόπουλου ενώ είναι επί χρόνια συνδικαλίστρια με παρεμβάσεις σαφώς πολιτικές.

2.Η Ελένη Κούκα παραποίησε την απόφαση εκλογής του διοικητικού συμβουλίου της ΦΛΥΑ από το δημοτικό συμβούλιο επιχειρώντας να αποκρύψει ότι ήταν ομόφωνη, ώστε να μου χρεώσει παρασκηνιακά συναλλαγή με τον Γιώργο Κουράση και την πλειοψηφία του, έχοντας πάντα και διαχρονικά στοχοποιημένο τον εσωπαραταξιακό αντίπαλο της δικής της παρέας στις δημοτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ.
Της παρέας που μετακόμισε βέβαια και στις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ - όχι το 2010 που δίναμε τον αντιμνημονιακό αγώνα  μερικοί τρελοί, ούτε όταν στήναμε τον ΣΥΡΙΖΑ - αλλά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κανονικότατο ΠΑΣΟΚ οργανωτικά και βέβαια εξουσία. 
Με απολύτως πολιτικά κίνητρα λοιπόν τέλεσε το αδίκημα της παραποίησης της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που μετά από δημόσιες τοποθετήσεις των συναδέλφων Πανταζή, Γ. Κεχαγιόγλου και του πρ. Δημάρχου Κώστα Παττακού αναγκάστηκε να αποκαταστήσει την αλήθεια που είχε πρόθεση να αποκρύψει. Αυτά είναι συκοφαντίες ή αλήθεια;

3.  Κατά τις κρίσεις διευθυντών πήρε τον υπηρεσιακό φάκελο των κύριων ανταγωνιστών  ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ατιμώρητα από τον δήμαρχο Γ. Κουράση, για να αξιολογήσει πόσα μόρια παραπάνω είχαν λόγω τυπικών προσόντων η Ειρ. Νταβία και ο Θεολ.  Γκόγκος ώστε να αναζητήσει τα αναγκαία για την προαγωγή της μόρια ως μπόνους από το - προφανώς φιλικό της και εύκολα επηρεαζόμενο λόγω κομματικών της φίλων του  ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ- υπηρεσιακό συμβούλιο.
Το υπηρεσιακό συμβούλιο που της έδωσε bonus 60 μόρια με τα οποία υπερκάλυψε τα 30 μόρια που της έριχνε η Νταβία με τα τυπικά προσόντα και έγινε εκείνη διευθύντρια.
Τα μόρια αυτά τα πήρε γιατί είχε διενεργήσει την ΕΔΕ για το έργο του καταυλισμού, αυτό αξιολογήθηκε θετικά από το υπηρεσιακό συμβούλιο όπως μπορεί να βεβαιώσει ο πρόεδρος του Χρήστος Μπαμπανιώτης, γενικός διευθυντής του δήμου Χαλανδρίου.
Είναι παράνομο; ΟΧΙ!
Αλλά είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΠΙΛΗΨΙΜΟ κατά την ταπεινή μου γνώμη.
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ που αποδεικνύονται όμως και από τον πίνακα των μορίων που βρίσκεται στον δήμο και που - βέβαια - γίνεται προσπάθεια να χαρακτηριστεί ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ λόγω προσωπικών δεδομένων. Είναι άραγε απόρρητος και προς την δικαιοσύνη που πρέπει να αξιολογήσει αν έγραψα αλήθεια ή ψέματα;
Η Κούκα βέβαια είχε κάθε δυνατότητα να έχει ΠΑΡΑΝΟΜΑ πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των συναδέλφων της "λόγω της προσωπικής σχέσης" που είχε με τον Γ. Κουράση, όπως ακούγεται ότι πιστοποιεί και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΔΣ των Εργαζομένων. Διότι τα προσωπικά δεδομένα για κάποιους μοιάζουν να είναι ..... λάστιχο.

4. Η Νταβία Ειρήνη μόλις η νέα της διευθύντρια Ελένη Κούκα ανέλαβε την Οικονομική Υπηρεσίας και ο δήμαρχος Γ. Κουράσης την απομάκρυνε,  δέχτηκε - την ώρα που μάζευε τα πράγματά της- φραστική και σωματική επίθεση από την Ελένη Κούκα. Έκανε γραπτή αναφορά προς τον δήμαρχο και τον σύλλογο εργαζομένων και κατήγγειλε το γεγονός σε σύσκεψη της διοίκησης με τους διευθυντές και προϊσταμένους του δήμου.
Δεν υπάρχει διευθυντής ή προϊστάμενος του δήμου που δεν τα γνωρίζει αυτά αφού συζητήθηκαν σε ευρεία επίσημη υπηρεσιακή σύσκεψη.
Αυτόπτες μάλιστα  μάρτυρες αυτής της επίθεσης ήταν οι διευθύντριες του δήμου κ. Μπακόλα και Γιαννακοπούλου που θα πρέπει να καταθέσουν το περιστατικό στην δικαιοσύνη.
Η Ελένη Κούκα δεν δέχτηκε ούτε καν γραπτή επίπληξη από τον δήμαρχο Γιώργο Κουράση για αυτή την ακραία συμπεριφορά.
Τι άλλο χρειάζεται για να πιστοποιηθεί ότι έκανε ό,τι ήθελε στον δήμο; Δεν φτάνει ότι επιτέθηκε με χειροδικία κατά συναδέλφου της ατιμώρητη;

5. Το αποτέλεσμα της ΕΔΕ για το έργο στον καταυλισμό  και τις καταθέσεις δεν έχω καταφέρει ακόμα να το δω με τα μάτια μου, διότι  - λέει - είναι απόρρητο. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! Ο δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να δει τι λέει μια ΕΔΕ για μια υπόθεση που η δικαιοσύνη ακόμα ασχολείται, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις και αφορά ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ, όχι ιδιωτική υπόθεση κανενός.
Από φήμες γνωρίζω ότι η ΕΔΕ βρήκε ευθύνες μόνο για δύο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ υπαλλήλους του δήμου ενώ έβγαλε λάδι όλους τους εν ενεργεία.
Πάντως μετά την ΕΔΕ δεν ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη για κανέναν υπάλληλο από τον δήμαρχο Γ. Κουράση.
Άρα η ΕΔΕ αυτή ΣΥΓΚΆΛΥΨΕ - είναι ΕΔΕ ΣΥΓΚΆΛΥΨΗΣ λοιπόν - τουλάχιστον τις προφανείς ευθύνες του επιβλέποντα μηχανικού του έργου, στον οποίο η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη και ο Σ. Ρούσσος, όταν ανέλαβε έθεσε σε διαθεσιμότητα κάτι που είχε αρνηθεί να πράξει ο Γ. Κουράσης.
Τι από αυτά είναι ψέματα και συκοφαντίες δεν μπορώ να καταλάβω.
Και είναι συκοφαντία να λέει δημόσια ο δημοτικός σύμβουλος ότι αυτή ήταν ΕΔΕ ΣΥΓΚΆΛΥΨΗΣ;
Και είναι συκοφαντία να λέει δημοτικός σύμβουλος ότι η πρόεδρος της επιτροπής που διενήργησε αυτή την ΕΔΕ μάλλον να ελεχθεί πειθαρχικά θα έπρεπε και όχι να πάρει και μπόνους από πάνω;

6. Η Ελένη Κούκα έκανε την παραποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την καταστροφή των εγγράφων. ¨Ηταν η υπεύθυνη για την τήρηση των πρακτικών υπάλληλος που νιώθοντας πανίσχυρη και ανεξέλεγκτη στον δήμο είχε το θράσος να προβαίνει σε τέτοιες πράξεις πιστεύοντας ότι η κακώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη και οι πολιτικοί της προστάτες θα στης εξασφάλιζαν ότι ποτέ δεν θα ελεγχόταν για τις αυθαίρετες αυτές πράξεις της. Την καραμπινάτη παραποίηση την είδες εχθές με τα μάτια σου αναγνώστη μου.
Για την υπόθεση αυτή έχει διερευνηθεί πλέον - ΕΔΕ που διέταξε ο Σ. Ρούσσος - και τα πρακτικά της ζητώ εγγράφως για να προσκομίσω στην δικαιοσύνη. Μέχρι σήμερα ο δήμος δεν μου απαντά και με ταλαιπωρούν. Είναι δυνατόν να είναι απόρρητα αυτά για έναν δημοτικό σύμβουλο; Και πολύ περισσότερο είναι δυνατόν να είναι απόρρητα σε μυνηόμενο δημοτικό σύμβουλο ενώ αποδεικνύουν ότι δεν έχει πει ή γράψει ούτε λέξη ψέμματα, πόσο μάλλον ψέμματα εν γνώση του και με πρόθεση - όπως απαιτείται να αποδείξουν οι διώκτες μου για να στοιχειοθετήσουν συκοφαντική δυσφήμιση αν θέλουν να με καταδικάσουν.

7. Η Ελένη Κούκα έστειλε - κατά παράβαση των δικών της αρμοδιοτήτων - επιστολή στον ιδιοκτήτη του blog ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ διατάσσοντας ουσιαστικά την απόσυρση ανάρτησης προκαλώντας μου επαγγελματική ζημία και διατάραξη των σχέσεών μου με τον ιδιοκτήτη του blog. Με ποια εξουσία άραγε έκανε κάτι τέτοιο χρησιμοποιώντας μάλιστα την στρογγυλή σφραγίδα του δήμου;

8. Η Ελένη Κούκα μου έκανε και μήνυση από πάνω.

Για την μαρτυρία της αλήθειας όλων αυτών αναζητούνται εθελοντές μάρτυρες που θα βοηθήσουν να σπάσει η λογικής της συγκάλυψης και της ομερτά στον δήμο Χαλανδρίου.

Όχι για μένα και την πιθανότητα να καταδικαστώ.

Αλλά γιατί αν ηττηθεί η λογική των ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ και της συγκάλυψης στην δημοτική υπηρεσία ο δήμος θα απελευθερωθεί και θα λειτουργήσει προς όφελος των δημοτών και όχι προς όφελος των κολλητών.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Αποφάσεις του ΠΕΣΥ για κρίσιμα έργα υποδομήςΣειρά αποφάσεων που αφορούν σε κρίσιμα έργα υποδομής (αντιπλημμυρικής προστασίας, διαχείρισης ομβρίων υδάτων, οδοποιίας, σχολικών και αθλητικών υποδομών) έλαβε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο, παρουσία δημάρχων (Καισαριανής, Ηλ. Σταμέλου, Ηρακλείου, Ν. Μπάμπαλου) καθώς και στελεχών Δημοτικών Αρχών.

Τα έργα αυτά στοχεύουν στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων των δήμων της Αττικής, συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, διασφαλίζοντας την ποιότητα ζωής, την υγεία και την περιουσία τους.

Αποφάσεις 11ης Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου (31.03.2016)

Συνεδρίασε την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:

1. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καισαριανής για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Ολοκλήρωση Οριστικού Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Δήμου Καισαριανής», συνολικού προϋπολογισμού 3.250.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.

2. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καισαριανής για το έργο «Βελτίωση και αναβάθμιση της διαμόρφωσης δύο παιδοτόπων στο Δήμο Καισαριανής» συνολικού προϋπολογισμού 189.545,69 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.

3. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Καισαριανής για το έργο «Επισκευή 2ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής», συνολικής δαπάνης 127.188,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.

4. Έγκριση σύναψης και όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Δάφνης-Υμηττού για το έργο: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ (ΠΡΩΗΝ ΠΙΚΠΑ)», συνολικού προϋπολογισμού 1.660.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Για το θέμα έκανε παρέμβαση ο Δήμαρχος Δάφνης Υμηττού κ. Σταυριανουδάκης. Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

5. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ηλιούπολης για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Διαμόρφωση οδών πέριξ παιδικών χαρών σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας Δήμου Ηλιούπολης», συνολικού προϋπολογισμού 150.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.

6. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ηλιούπολης για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Ασφαλτοστρώσεις οδών Δήμου Ηλιούπολης», συνολικού προϋπολογισμού 750.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.
Σημ.: για τα θέματα 5-6 παρέμβαση έκανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων του δήμου Ηλιούπολης κ. Παναγιώταρης

7. Έγκριση όρων και σύναψης σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη σύνταξη μελέτης με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΑΡ. 19 ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ», συνολικού προϋπολογισμού 94.956,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

8. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αιγάλεω για το έργο «Παρεμβάσεις σε υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αιγάλεω για την πιστοποίηση της καταλληλότητας τους – Δημοτικό Στάδιο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης"» συνολικού προϋπολογισμού 202.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Τομέα Αθήνας Σπύρος Τζόκας εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.

9. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας για το έργο «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΠΕΤΟΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 199.782,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Β. Λάσκαρη - Κρασοπούλου εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.

10. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κορυδαλλού για την εκτέλεση του έργου (παροχή υπηρεσίας) με τίτλο: «Επισκευές και συντηρήσεις παιδικών χαρών Δήμου Κορυδαλλού», συνολικού προϋπολογισμού 189.992,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Β. Λάσκαρη - Κρασοπούλου εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.

11. Ορισμός νέου μέλους στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης Προγραμματικής Σύμβασης του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ». Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Β. Λάσκαρη - Κρασοπούλου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

12. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τη μελέτη «Ολοκληρωμένη παρέμβαση στην περιοχή των οδών Μελίνας Μερκούρη και Κηφισίας στο Ηράκλειο Αττικής μέσω της υπογειοποίησης των εν λόγω οδών» συνολικού προϋπολογισμού 615.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Παρέμβαση για το θέμα έκανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Μπάμπαλος και ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γεωργόπουλος, ενώ παρέστησαν και κάτοικοι της περιοχής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

13. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τη μελέτη «Μελέτη τροποποίησης Λεωφόρου Ηρακλείου» συνολικού προϋπολογισμού 59.987,92 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

14. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας για το έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΟ ΒΙΟΠΑ - ΒΙΠΑ» συνολικού προϋπολογισμού 100.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Ι. Βασιλείου εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.

15. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας για το έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ - ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 1.746.600,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Ι. Βασιλείου εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.

16. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης έως του ποσού των 43.900,00 € (πλέον Φ.Π.Α.) για τη συντήρηση - υποστήριξη του Πληροφοριακού Συστήματος Εφαρμογών Υποστηρικτικών Λειτουργιών της Περιφέρειας Αττικής για περίοδο ενός (1) έτους. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Παναγιώτης Αθανασιάδης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

17. Έγκριση αιτημάτων πρόσληψης τακτικού προσωπικού για το έτος 2016 και έγκριση σχετικής πίστωσης. Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Προγραμματικού σχεδιασμού Ελ. Τασούλη - Γεωργιάδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

18. Έγκριση πρόσληψης ασκούμενων δικηγόρων στην Περιφέρεια Αττικής και έγκριση σχετικής πίστωσης. Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Προγραμματικού σχεδιασμού Ελ. Τασούλη - Γεωργιάδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

19. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης ποσού 14.000,00 (πλέον Φ.Π.Α.) για την αγορά βιβλίων για τα σχολεία της α’βάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με την οδική ασφάλεια και την οικολογική μετακίνηση. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αντ. Γάκης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

20. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης ποσού 5.500,00 € (πλέον Φ.Π.Α.) για τη συνδιοργάνωση με την Επιστημονική ομάδα EDUCARTOON σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Διεύθυνσης Π.Ε. Ν. Σερρών, του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Χρήση του δρόμου. Είναι στο χέρι σου - Αύριο εγώ θα οδηγώ». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αντ. Γάκης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

21. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης ποσού 7.000,00 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) για τη συνδιοργάνωση με τον οργανισμό REACTION της Ενημερωτικής Εκστρατείας Οδικής Ασφάλειας «Χρήση Κινητού Τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αντ. Γάκης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

22. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης ποσού 11.500,00 € (πλέον Φ.Π.Α.) για τη συνδιοργάνωση με τον εθελοντική ομάδα ΚΟΥΡΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ της εκστρατείας «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ - ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αντ. Γάκης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
σημ.: Στα θέματα 19,20,21 και 22 τοποθετήθηκαν με παρεμβάσεις O Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής, Άρης Ζωγράφος και εκπρόσωπος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας Επαγγελματιών εκπαιδευτών οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών Αθήνας Κοσμάς Κάντιας.

23. Χωροθέτηση λαϊκής αγοράς Α.Λιόσια του Δήμου Φυλής, ημέρα Πέμπτη, της Ζ’ Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στ. Κοροβέσης εγκρίθηκε ομόφωνα.

24. Χωροθέτηση λαϊκής αγοράς Α.Λιόσια Ζωφριά του Δήμου Φυλής, ημέρα Τετάρτη, της Ζ’ Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στ. Κοροβέσης εγκρίθηκε ομόφωνα.

25. Χωροθέτηση λαϊκής αγοράς Ελευσίνας του Δήμου Ελευσίνας, ημέρα Δευτέρα, της Ζ’ Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στ. Κοροβέσης εγκρίθηκε ομόφωνα.

26. Χωροθέτηση λαϊκής αγοράς Σπάτα του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος, ημέρα Πέμπτη, της Ζ’ Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στ. Κοροβέσης εγκρίθηκε ομόφωνα.

27. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 45/2016 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα «Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για προμήθειες της Περιφέρειας Αττικής έτους 2016». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρ. Καραμάνος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΚΑΡΑΟΛΗ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 29
ΤΗΛ.210.6818832, 210.6812002, 210.6813487

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Κυριακή, 3/4 ώρα 19.00 ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ (Στη Λέσχη)
«ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ» (2η Συνέχεια)

Τετάρτη, 6/4 ώρα 19.00 ΑΤΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ (Στη Λέσχη)
«Τρωικός Κύκλος-Γενικά»

Σάββατο, 16/4 ώρα 20.00 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΑ Κυψέλης 2, ΚΥΨΕΛΗ
«ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ?»
Σ. Παπαδόπουλος-Τ. Παπαματθέου
Αναχώρηση πούλμαν 20,00- Έναρξη παραστάσεως 21.00
Τιμή (Θέατρο και πούλμαν) 17 ευρώ
Η εξόφληση θα γίνει 6 και 7 Απριλίου ώρα 18.00 στα γραφεία μας
Αρχηγός ΣΤΕΛΙΝΑ ΒΑΚΙΡΤΖΗ
(210.8031375 – 6974460012)

Παρασκευή 22/4 ώρα 20.00 Η ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Παρουσιάζουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καραολή-Δημητρίου και Αριστοφάνους-Χαλάνδρι
την Ομιλία της Γεωπόνου
ΝΑΤΑΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Με θέμα «ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»
Συμμετέχει ο Γεωπόνος, Κηποτέχνης, Σύμβουλος Πρασίνου
ΝΙΚΟΣ ΘΥΜΑΚΗΣ

ΜΑΙΟΣ

Κυριακή 8/5 ώρα 19.00 ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ (Στη Λέσχη)
«ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ» (3η Συνέχεια)

Σαββατο 14/5 ώρα 10.00 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τιμές Μέλη 15 – μη Μέλη 17
(Στην τιμή περιλαμβάνονται το πούλμαν και η Ξενάγηση)
Φαγητό στα ΚΑΛΥΒΙΑ (στην πλατεία «Χοληστερίνης»!!!)
Αρχηγός : ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΖΑΝΟΣ
(210.6812002 - 6972787097)

Τετάρτη 18/5 ώρα 19.00 ΑΤΤΙΚΗΤΡΑΓΩΔΙΑ (Στη Λέσχη)
«Ιφιγένεια η εν Αυλίδι»
Παρασκευή 27/5 ώρα 20.00 «ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ»
Της κυρίας ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΣΟΥΛΑ
Στο Ίδρυμα Πέτρου Ζήση
( Κολοκοτρώνη 5-Χαλάνδρι )
Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί η Ομιλία
Του ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΖΑΝΟΥ
Με θέμα «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ»

ΙΟΥΝΙΟΣ

Κυριακή 5/6 ώρα 19.00 ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ (Στη Λέσχη)
«ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ» (4η Συνέχεια)

Σαβ-Κυρ. 11-12/6 ώρα 08.00 Διήμερη εκδρομή στο «ΠΗΛΙΟ»
Στάση στον Βόλο και επίσκεψη στα Τσιπουράδικα
Διανυκτέρευση στα γραφικά ΧΑΝΙΑ και Γύρος του Πηλίου
ΤΙΜΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Κατ’άτομο:
Μέλη: Δίκλινο 70- Μονόκλινο 85 ευρώ
Μη Μέλη: Δίκλινο 75- Μονόκλινο 90 ευρώ
Στις τιμές περιλαμβάνονται η μεταφορά, τα διόδια και ο ΦΠΑ 23% όπως επίσης και πρωινός μπουφές στο Ξενοδοχείο
Εξόφληση 2 και 3 Ιουνίου στα Γραφεία μας ώρες 6-8
Αρχηγός: ΜΑΡΙΑΝΑ ΚΑΝΑΒΑΡΙΩΤΟΥ
Τηλ. 210 6002230 - 6973821585

Τετάρτη 15/6 ώρα 19.30 ΑΤΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ (Στη Λέσχη)
«Ιφιγένεια η εν Ταύροις»

Πέμπτη 30/6 ώρα 21.00 Αποχαιρετιστήρια Συνεστίαση
(Λόγω Καλοκαιρινών Διακοπών)
Φαγητό στον «ΤΕΛΗ» στην Πεντέλη
Τιμές αλα καρτ
Αρχηγός ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΝΙΚΟΥ
(210. 6390212 – 6976709062 )

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για κράτηση θέσεων και πληροφορίες να απευθύνεστε στον εκάστοτε Αρχηγό ή Υπεύθυνο.

· Παρακαλούμε θερμά τα μέλη να εξοφλούν εγκαίρως τις συνδρομές τους. Ιδιαίτερα λόγω οικονομικής δυσκολίας θα παρακαλούσαμε να εξοφληθούν οι συνδρομές και του 2016

· Μουσικές βραδιές: Κάθε Παρασκευή βράδυ στην Λέσχη.

Ο Πρόεδροw                           Η Γραμματέας
Κώστας Μπιζάνος               Μαρία Μπονίκου


210-6812002 -6972787097 210-6390212 – 6976709062

Αλ. Τσίπρας: «Eπικίνδυνα παιχνίδια αποσταθεροποίησης στις πλάτες μας»!

Αλ. Τσίπρας: Eπικίνδυνα παιχνίδια αποσταθεροποίησης στις πλάτες μας!
Διαπραγμάτευση με όρους αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης, ζητεί ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε επιστολή του στη Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τις αποκαλύψεις των WikiLeaks, για τους διαλόγους Τόμσεν – Βελκουλέσκου.Ανώτερες κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι, κατά την επιστολή του, ο κ. Τσίπρας εκφράζει τον προβληματισμό του για τις σημερινές αποκαλύψεις και εκτιμά ότι, η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη των δύο πλευρών έχει κλονιστεί.
Επιπλέον, κατά τις ίδιες πηγές, ο Πρωθυπουργός ζητεί από την Κριστίν Λαγκάρντ να αποσαφηνίσει εάν «αυτά που αποκαλύπτονται είναι επίσημες θέσεις του Ταμείου».
Η κυβέρνηση, ειδικότερα, εστιάζει σε τρία συγκεκριμένα σημεία των διαλόγων που αποκαλύφθηκαν:
- Πρώτον, για το ότι τα στελέχη του ΔΝΤ αναφέρονται στην πρόκληση πιστωτικού γεγονότος, με σκοπό να βρεθεί η χώρα σε οριακό σημείο ώστε να υποκύψει στις ακραίες θέσεις του ΔΝΤ. Χαρακτηρίζουν το πιστωτικό γεγονός με κυνικό τρόπο ως το μοναδικό κίνητρο για συμφωνία και μιλούν ευθέως για χρεοκοπία της χώρας.
- Δεύτερον, ότι συσχετίζουν την υπόθεση της Ελλάδας με το δημοψήφισμα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ρισκάροντας συνολική πολιτική αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη.
- Τρίτον, ότι διατυπώνουν την πρόθεση τους να απειλήσουν ακόμη και τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, με σκοπό να την εξαναγκάσουν να προσχωρήσει στις θέσεις τους.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», ο κ. Τσίπρας, συνομιλώντας με συνεργάτες του, φέρεται να επισήμανε τα εξής, στον απόηχο των αποκαλύψεων των WikiLeaks: «Όσα είδαν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν μείζον γεωπολιτικό ζήτημα. Φαίνεται πως κάποιοι παίζουν στις πλάτες μας επικίνδυνα παιχνίδια αποσταθεροποίησης. Δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη»
«Ουδέν σχόλιο» από το ΔΝΤ
«Ουδέν σχόλιο» είναι η απάντηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο, μετά τις αποκαλύψεις των WikiLeaks για τους διαλόγους Τόμσεν – Βελκουλέσκου.
Όπως επισημαίνεται σε γραπτή του ανακοίνωση, πάγια θέση του ΔΝΤ, η οποία έχει διατυπωθεί δημοσίως, είναι η ανάγκη εξεύρεσης μίας βιώσιμης λύσης για τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
«Μίας λύσης», συνεχίζει το ΔΝΤ, «η οποία θα επαναφέρει τη χώρα στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης και η οποία θα υποστηρίζεται από ένα σύνολο αξιόπιστων μεταρρυθμίσεων που είναι συμβατές με την ελάφρυνση του χρέους, εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων».
«Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και οι στόχοι του προγράμματος είναι απαραίτητο να στηρίζονται σε αξιόπιστες παραδοχές» προσθέτει το Ταμείο και καταλήγει:
«Όπως έχει ήδη επαναλάβει το ΔΝΤ υφίσταται μία "αλληλεξάρτηση" μεταξύ των εφικτών μεταρρυθμίσεων και της ελάφρυνσης χρέους που τελικώς θα αποφασιστεί».
Aιχμές του Μαξίμου
Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζει το Μαξίμου την έλλειψη αντίδρασης εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις σημερινές αποκαλύψεις των WikiLeaks. Ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι, μέχρι στιγμής, το ΔΝΤ δεν αξιοποιεί την ευκαιρία να διαψεύσει ότι η στρατηγική του είναι η πρόκληση συνθηκών πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα, λίγο πριν το κρίσιμο για την Ευρώπη Βρετανικό δημοψήφισμα.
Νωρίτερα, για επικίνδυνους σχεδιασμούς στελεχών του ΔΝΤ περί πρόκλησης πιστωτικού γεγονότος στην Ελλάδα και γενικής πολιτικής αποσταθεροποίησης στην Ευρώπη, έκαναν λόγο πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.
Από την αποκάλυψη των διαλόγων των στελεχών του ΔΝΤ, «τα πιο κρίσιμα και επικίνδυνα σημεία», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναφέρονται «στην πρόκληση πιστωτικού γεγονότος με σκοπό να βρεθεί η χώρα σε οριακό σημείο ώστε να υποκύψει στις ακραίες θέσεις» του ΔΝΤ.
Χαρακτηρίζουν το πιστωτικό γεγονός με κυνικό τρόπο ως το μοναδικό κίνητρο για συμφωνία και μιλούν ευθέως για χρεοκοπία της χώρας, συσχετίζουν την υπόθεση της Ελλάδας με το δημοψήφισμα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ρισκάροντας συνολική πολιτική αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη, διατυπώνουν την πρόθεση τους να απειλήσουν ακόμη και την Γερμανίδα καγκελάριο κ. Μέρκελ, με σκοπό να την εξαναγκάσουν να προσχωρήσει στις θέσεις τους», κατέληξαν οι κύκλοι του Μαξίμου, παραθέτοντας αποσπάσματα των διαλόγων μεταξύ του κ. Τόμσεν και της κ. Βελκουλέσκου.epoli.gr με πληροφορίες από naftemporiki.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ