Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙkke
Το ΚΚΕ με σχετική ανακοίνωσή του καταγγέλλει το περιστατικό: «Καταγγέλλουμε στον λαό ότι στο Χαλάνδρι επιχειρήθηκε, τη νύχτα, εμπρησμός του Επιμορφωτικού Κέντρου Βιβλιοθήκη - Αρχείο «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ», το οποίο στεγάζεται στο σπίτι που έχει παραχωρήσει στο ΚΚΕ ο πρώην επίτιμος πρόεδρος του Κόμματος Χ. Φλωράκης. Ο εμπρησμός επιχειρήθηκε με εμπρηστικό μηχανισμό που οι δράστες πέταξαν στο μπαλκόνι του διώροφου κτιρίου, με προφανή στόχο τον χώρο που βρίσκεται η βιβλιοθήκη και μεγάλο μέρος του Αρχείου του ΚΚΕ.

Η ανάφλεξη ήταν ταχύτατη, αλλά η πυρκαγιά αποφεύχθηκε χάρη στην παρέμβαση των γειτόνων που έσπευσαν αμέσως να σβήσουν τη φωτιά, ενώ ειδοποίησαν και την πυροσβεστική υπηρεσία, το Κόμμα μας, καθώς και την αστυνομία» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ επισημαίνεται ότι το ΚΚΕ είχε καταγγείλει και στο παρελθόν ανάλογες προσπάθειες. «Η παραπάνω τρομοκρατική ενέργεια αποτελεί μόνο μία πτυχή της δράσης του παρακράτους που ο λαός έχει γνωρίσει και σε επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών.

Αυτή η αντιλαϊκή - αντικομμουνιστική προβοκατόρικη δράση ενθαρρύνεται από το γενικότερο αντικομμουνιστικό κλίμα που διαμορφώνεται και στοχεύει στην υποταγή των εργαζομένων για να περάσει η εναντίον τους πολιτική» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, και υπογραμμίζει ότι «ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με την τρομοκρατία θα κάμψουν τη δράση του ΚΚΕ. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Οι τραμπούκοι εμπρηστές πρέπει να αποκαλυφθούν».

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΚΕ "Χ. ΦΛΩΡΑΚΗΣ" ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Επίθεση με τρεις αυτοσχέδιους εμπριστικούς μηχανισμούς δέχτηκε περίπου στις 4 τα ξημερώματα το επιμορφωτικό κέντρο του ΚΚΕ στην οδό Χαρίλαου Φλωράκη στο Χαλάνδρι. Το κέντρο  στεγάζεται στο σπίτι που πέρασε τα τελευταία χρόνια της πολυτάραχης ζωής του ο ιστορικός ηγέτης του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και φιλοξενεί το προσωπικό του αρχείο και βιβλιοθήκη.

Την φωτιά - ευτυχώς - αντιλήφθηκαν και έσβησαν οι γείτονες, λίγο πριν περάσει στο εσωτερικό του ιστορικού κτιρίου και καταστρέψει ένα ολόκληρο κομμάτι της σύγχρονης - πολυτάραχης - πολιτικής μας ιστορίας.

Το σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη που μετά το θάνατό του στεγάζει την βιβλιοθήκη και το αρχείο του.
Το σημείο στο οποίο έπεσαν οι 2 εμπρηστικοί μηχανισμοί με στόχο την ξύλινη μπαλκονόπορτα.  
Αν οι κάτοικοι καθυστερούσαν λίγο ...
Οι φλόγες άρχισαν να γλείφουν το εσωτερικό της μεγάλης αίθουσας ...
.... ακριβώς εκεί που η ιστορική ζημιά θα ήταν ανυπολόγιστη αν πέρναγε!

Το προσωπικό γραφείο του Χαρίλαου Φλωράκη

Ο τρίτος μηχανισμός  αστόχησε και έπεσε στον κήπο.

Δεν θα σχολιάσουμε!

Διότι τα πράγματα είναι απλά και ευκολονόητα: Κάποιοι οραματίζονται τέτοιες σκηνές:Και αν φτάνουν κάποιοι να θέλουν να  καίνε ΜΟΥΣΕΙΑ και ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ τότε τι να σχολιάσουμε εμείς.

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ!Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των αιτήσεων εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Χαλανδρίου

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟ HALANDRI PEDIA:


http://halandripedia.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8779.html

ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ: ΚΑΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΕΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΕΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ!

ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ.Οι νεοΠΑΣΟΚοι μιλάνε για προσβολή.

Οι παραδοσιακοί ΣΥΝασπιστές έβγαλάν σπυριά, νομίζοντας ότι θέλουν κάποιοι να τους κάνουν ... ΠΑΣΟΚ. 

Η προετοιμασία και η επικοινωνιακή διαχείριση της εκδήλωσης χωρούσε βελτίωση και οι προβοκάτσιες βρήκαν χώρο να δημιουργήσουν προβλήματα.

ΟΜΩΣ ....

Εμείς θα πάμε γιατί νιώσαμε καλά με την εκδήλωση.

Και θα πάμε γιατί:

- Το τρίπτυχο ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ - ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ είναι το ίδιο (αν όχι περισσότερο) επίκαιρο από το 1974 και το ΠΑΣΟΚ, στις εκδηλώσεις του ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ.

- Ο Αλέξης Τσίπρας σηματοδοτεί με σταθερότητα ότι είναι ο ηγέτης του ΟΛΟΥ, νέου ΣΥΡΙΖΑ, της νέας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς παρά τα προβλήματα που είναι λογικό να προκύπτουν ακόμα μέσα από την διαδικασία της ώσμωσης δυνάμεων με διαφορετική αφετηρία. Και με τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα καθυσηχάζει και τους νέους και τους παλιούς στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι όλα θα πάνε καλά.

- Θα πάμε όχι για να τιμήσουμε εκεί την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ αλλά για να σηματοδοτήσουμε εκεί, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, ότι το ΤΡΙΠΤΥΧΟ δεν ανήκει πλέον στο ΠΑΣΟΚ του ΔΝΤ αλλά στις δυνάμεις που μάχονται για την ουσία του. 


ΠΟΕ/ΟΤΑ - Να τελειώνουμε μαζί τους... πριν μας τελειώσουν!

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις