Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Θ. ΜΑΚΡΗΣ: ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ – ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ


Κατέθεσα πριν αρκετές μέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο υπογραφές με τα αιτήματα των κατοίκων σχετικά με την ασφάλεια στο πάρκο. (http://stinplatia.blogspot.gr/2016/02/blog-post_48.html)

Η πρώτη κίνηση από τον Δήμο, την οποία και χαιρετίζουμε, είναι αυτή που βλέπετε στην εικόνα (φωτογραφία από την είσοδο του πάρκου στην Μεθώνης) .

Δεν επαρκεί όμως !!!

Ζητήσαμε προειδοποιητικές πινακίδες, διαγραμμίσεις σε διάφορα σημεία στην Σαρανταπόρου , την αντικατάσταση του τάπητα του 5Χ5 , την επισκευή της παιδικής χαράς…

Το Κάτω Χαλάνδρι δεν έχει πολλούς χώρους όπου μπορούν να παίξουν και τρέξουν τα παιδιά παρα μονό το πάρκο του Μάρκος Παπαδάκης - τον Απόλλωνα (ο οποίος είναι στο ΤΑΙΠΕΔ – και θα πρέπει πολύ σύντομα να τον προστατέψουμε, πριν είναι αργά… εκατοντάδες παιδιά παίζουν μπάλα εκεί !!! ) και βεβαίως την Ιθώμης η οποία όμως δεν προσφέρεται για μπάλα , ποδήλατο….

Περιμένουμε οι επόμενες κινήσεις του Δήμου να γίνουν ΑΜΕΣΑ

Με εκτίμηση
Α. Μακρής

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Υποσχέθηκαν 13η σύνταξη.

Δίνουν max. σύνταξη 13 κατοστάρικα.

Ε, ένα μικρό λάθος στον πολλαπλασιαστή κάνανε, δεν τους λες και απατεώνες.


Γ.Γ.
 

ΑΡΓΩ: ΓΕΜΑΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η 1η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 
 
Την Δευτέρα 7/3 ο Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος ΑΡΓΩ Χαλανδρίου, παρέδωσε στις εγκαταστάσεις προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων, 25 κούτες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, που προσέφεραν δεκάδες συμπολίτες μας, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες. 

Το κάλεσμα του Συλλόγου μας για την συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, συνάντησε συγκινητική ανταπόκριση από τους συμπολίτες μας, που από την πρώτη ώρα συνέβαλαν στην κοινή  προσπάθεια, γεμίζοντας καθημερινά τα γραφεία μας με τις προσφορές, την παρουσία και τη βοήθεια τους.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά, τα μέλη του Συλλόγου, αλλά και όλους τους φίλους, γιαυτή τη μαζική και γεμάτη ευαισθησία συνεισφορά.

Η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης συνεχίζεται! Ετοιμαζόμαστε για την επόμενη αποστολή.
Τα γραφεία μας θα είναι ανοιχτά τις καθημερινές 18.30-20.00 για να δέχονται προσφορές.

Με ανθρωπιά και αλληλεγγύη στηρίζουμε τους πρόσφυγες, στηρίζουμε την πατρίδα μας, στηρίζουμε τον αγώνα για Ειρήνη!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ /  E-mail:  argohalandriou@yahoo.com argohalandriou.blogspot.gr

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΣΤΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ο δικηγόρος - σου λέει - να γνωμοδοτήσει για το αν πρέπει (ή όχι) ο δήμος να φτιάξει το σκασμένο έμπροσθεν λάστιχο του αυτοκινήτου που έπεσε στην λακκούβα.

Αν το αμάξι δεν είναι FORMULA 1 μάλλον ΔΕΝ ΔΙΑΚΙΟΛΟΓΕΙ Η ΑΠΛΗ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ να ξοδέψει ο δήμος 200 ευρώ στο δικηγόρο για να του πει τι να κάνει με τον δημότη του.

Που μπορείς να του αρνηθεί - γιατί θα πει λογικά κάποιος ότι δεν μπορεί να πληρώνει λάστιχα ο δήμος,  με την δικαιολογία της λακκούβας, γιατί τότε θα μας αλλάξει ολονών τα λάστιχα των αυτοκινήτων μας ο δήμος, ή να το δεχτεί το αίτημα του δημότη αν θέλει ή πιστεύει τέλος πάντων ότι έχει δίκιο ο δημότης.

Αλλά να δίνεις ένα 200 ευρώ στον δικαιόρο για να σου πει τι θα κάνεις με μια ζημία των 20 ή 30 ευρώ ....
Δεν είναι βέβαια κανένα σκάνδαλο ή καμιά σοβαρή υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος .

ΑΛΛΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ!
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ:
Μύρωνας: απών.
Κουράσης: ΝΑΙ (σε όλα).
Καρατζά: Λευκό

ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ;


Το τηλεφώνημα από την διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας δεχτήκαμε εχθές. (Θυμίζω ότι η διευθύντρια οικονομικής υπηρεσίας ήταν ο λόγος που παραιτήθηκε ο ακατανόμαστος από την οικονομική επιτροπή).

"Δεν έχουμε δώσει 14 χιλιάρικα φέτος στον τύπο, ο κωδικός αυτός έχει και άλλα έξοδα μέσα, αν θες διόρθωσέ το" μου είπε η αγαπητή διευθύντρια.

- Ωραία πόσα έχετε δώσει, δεν μου το λες για να κάνω την διόρθωση ολοκληρωμένα;

- Να το δω και θα σε πάρω, μου είπε.

Αργότερα με ξαναπήρε.

- ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ είναι μέχρι τώρα για εφημερίδες, μου είπε.

- Υπάρχει κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι είναι έτσι όπως το λες (συνέχισα ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΠΑΡΑΣ που αν δεν βάλει δάκτυλο στην τρύπα του καρφιού δεν πιστεύει τίποτα γιατί ξέρει ότι πολλές φορές οι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ομιλούν καθ' υπαγόρευση και δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς).

- Ε, τώρα, αφού στο λέω .... κάνε ό,τι θες .... μου είπε η διευθύντρια.

Είχα σκοπό να κάνω διόρθωση. (Όχι ότι είναι λίγα και τα 5 έτσι, το πολιτικό ζήτημα της επιλεκτικής οικονομικής στήριξης συγκεκριμένων μέσων μαζικής εξημέρωσης παραμένει).Λέω λοιπόν το πρωί θα γράψω την διόρθωση.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΝΑ.

Πρωί πρωί ανέβηκαν και άλλα εντάλματα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΣΟΥΜΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ για πέντε χιλιάριακα.
(Τυχαίο ή στημμένο;)

ΞΑΝΑΔΕΣ ΤΑ ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ κα ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ.

ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΠΡΟΣΘΕΣΗ ακόμα και των ενταλμάτων που είναι ήδη στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ (και πόσα ακόμα δεν έχουν ανέβει άραγε).
 Μήπως εννοούσες ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ;
Για ξαναδές το νούμερο. Πέντε χιλιάδες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πάντως.

Και κάτι ακόμα:
Πες στη νονά,  να φτιάξετε στον επόμενο προϋπολογισμό έναν κωδικό ΜΟΝΟ για τον τύπο για να υπάρχει ΚΑΝΟΝΙΚΗ και όχι ΜΑΪΜΟΥ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ λοιπόν, χωρίς ..... μπουρδουκλώματα με άλλες υπηρεσίες. Τσάμπα είναι άμα θέλετε να έχετε έναν κωδικό παραπάνω.

Εδώ η κυβέρνηση το ζητάει από τις τράπεζες και μάλιστα σε δημόσια θέα - ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ - ο δήμος γιατί να το έχει ..... μπουρδουκλωμένο;

Έχω άδικο;

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ OΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ "ΤΟ ΒΡΑΣΤΟ" ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ OΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ "ΤΟ ΒΡΑΣΤΟ" ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΥΘΕΡΑΙΤΩΝ ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ.

Στην περιφέρεια (ΣΥΠΟΘΑ) είχαν προσφύγει οι ιδιοκτήτες της γνωστής - σε παλιούς και νέους Χαλανδράιους και επισκέπτες της πόλης - ταβέρνας "ΤΟ ΒΡΑΣΤΟ" στο Πολύδροσο, ενάντια στην έκθεση αυτοψίας που οδήγησε στην απόφαση σφράγισής του από τον Γερολυμάτο και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Απόφαση που δημιούργησε μεγάλη τριβή στον δήμο, αφού πρόκειται για μια από τις λίγες εναπομείνασες ιστορικές ταβέρνες της πόλης.

Το ΣΥΠΟΘΑ δικαίωσε την ιστορική επιχείρηση αλλά ο δήμος θέλει να συντηρήσει την φασαρία.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ "ΔΙΚΑΙΩΣΗ" ΤΩΝ "ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ" ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ. (Ούτε τον λήγοντα δεν πιάνει σε ότι κάνει).

Και βέβαια ο δήμος συνεχίζει να μοιράζει αφειδώς χρήμα σε δικηγόρους για .... γνωμοδοτήσεις, σου λέει.

Είναι ένα θέμα που όσο ο ακατανόμαστος ήταν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου δεν επέτρεπε στην ΠΛΑΤΕΙΑ να ασχοληθεί.
Απλά ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕ αυτή την φάμπρικα των "γνωμοδοτήσεων" επί παντός επιστητού από την ομάδα δικηγόρων της διοίκησης.
(Και αυτοί - ένας εξ αυτών - του έκαναν αγωγές για να μάθει).

Τώρα που παραιτήθηκε και την θέση του πήρε η Λούλα, θα σας δείχνουμε και μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτής της ιστορίας για να δείτε αν φωνάζουμε πάλι άδικα.

Για όλα - σχεδόν - τα θέματα του δήμου λοιπόν δίνεται εντολή (και μερικά κατοστάρικα ευρώ) στον δικαιόρο να πει την γνώμη του.

Και βέβαια μετά ποιος αιρετός να πει ότι δεν έπρεπε να γίνει "έτσι" και έπρεπε να γίνει "αλλιώς". Αφού το είπε - σου λέει - ο δικαιόρος, πώς λες εσύ να γίνει αλλιώς.

Και οι μεν δικαιόροι δημοτικοί σύμβουλοι δεν μιλάνε γιατί υπάρχει συναδελφική αλληλεγγύη ("πώς να βγάλω off τον συνάδελφο" σου λέει ό άλλος) ενώ εμείς οι άλλοι .... δεν ξέρουμε, αφού δεν είμαστε δικαιόροι.

ΔΗΛΑΔΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αντικαθίσταται έτσι από την ΔΙΚΗΓΟΡΟΚΡΑΤΙΑ.

Λες και υπάρχει θέμα που αν ρωτήσεις δύο δικαιόρους δεν θα πάρεις δύο (τουλάχιστον) διαφορετικές γνώμες.

Για να επανέλθουμε όμως στο ΒΡΑΣΤΟ λοιπόν, εγκρίνανε χρήμα για τον δικαιόρο για να τους πει τι να κάνουν τώρα που η Περιφέρεια δεν τους έδωσε δίκιο.

Αλλά αυτοί σου λέει πρέπει να το κλέισουν το μαγαζί.

Πάρε 6 πράσινα για να μας πεις κε δικαιόρε πώς θα το κλείσουμε!

Κρίνε τώρα εσύ .....

ΝΑΤΟ:
 


Επανεισδοχή από τη χώρα μας στην Τουρκία 81 αλλοδαπών, υπηκόων χωρών του Μαγκρέμπ και Πακιστάν

Επανεισδοχή από τη χώρα μας στην Τουρκία 81 αλλοδαπών, υπηκόων χωρών του Μαγκρέμπ και Πακιστάν

Την 01 και 02 Μαρτίου είχαν επαναπροωθηθεί στην Τουρκία άλλοι διακόσιοι εξήντα επτά (267) παράτυποι μετανάστες

Στο πλαίσιο εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς σήμερα, 10 Μαρτίου 2016 η επανεισδοχή στην Τουρκία, ογδόντα ενός (81) παράτυπων οικονομικών μεταναστών, μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Κήπων Έβρου.

Αναλυτικότερα, από τους 90 συνολικά αλλοδαπούς για τους οποίους είχε ενεργοποιηθεί διαδικασία επανεισδοχής σε αυτό το διάστημα, έγιναν δεκτοί οι παραπάνω ογδόντα ένας (81) και συγκεκριμένα δεκατρείς (13) Μαροκινοί, επτά (7) Αλγερινοί και εξήντα ένας (61) Πακιστανοί.

Οι υπόλοιποι εννέα (9) αλλοδαποί, πέντε (5) Αλγερινοί, δυο (2) Μαροκινοί και δυο (2) Τυνήσιοι δεν παρελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές, λόγω διαφορετικής δήλωσης στοιχείων ταυτότητας ή εθνικότητας

http://www.astynomia.gr/

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μαζί στην ΕΕΤΑΑ ...


 Μπορεί ο Κυριάκος ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ να μη θέλει συνεργασία και να τάσσεται διαρκώς  υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών, όμως από ότι μαθαίνει ο ΑΙΡΕΤΟΣ στην ΕΕΤΑΑ ( Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) επετεύχθη η πρώτη αριστεροδεξιά συμμαχία ...

Από ότι μαθαίνουμε διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Θόδωρος Γκοτσόπουλος πρώην δήμαρχος Παλλήνης και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος ο Δημήτρης Καλογερόπουλος πρώην δήμαρχος Αιγάλεω και στέλεχος της ΝΔ

http://airetos.gr

Παραρεμάτιοι έλεγχοι Κηφισός ΒΤ Περιφέρειας


Τους καθημερινούς ελέγχους σε εγκαταστάσεις και εταιρίες που λειτουργούν παραρεμάτια στον Κηφισό συνεχίζει η Περιφέρεια Αττικής.

Ειδικότερα η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής καλεί με σχετικό της έγγραϕο το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηϕισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» να υποβάλει απαντήσεις και σχόλια, καθώς έπειτα από αυτοψία που διενεργήθηκε στον Κηφισό ποταμό διαπιστώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται με την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα ότι:

Οι υπεύθυνοι των κλιμακίων της Περιφέρειας που διενήργησαν τον έλεγχο διαπίστωσαν:

- Ότι από το νοσοκομείο εξέρχονταν αγωγοί μεγάλης διαμέτρου προς εγκαταστάσεις υποδομών εκτός του Νοσοκομείου, σε χωματόδρομο κοντά στα πρανή του Κηφισού

- Εμφάνιση μικρού αριθμού νεκρών ψαριών, σε παράπλευρο χωματόδρομο στις όχθες του Κηφισού

- ότι κατά το χρόνο ελέγχου το Νοσοκομείο λειτουργούσε χωρίς περιβαλλοντική άδεια

Ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος δήλωσε σχετικά:

"Το εν λόγω νοσοκομείο είναι μία από τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις του ΕΣΥ στον βόρειο τομέα. Μάλιστα η Περιφέρεια έχει σε εξέλιξη έργο διάνοιξης του δρόμου από την Εθνική οδό προς το νοσοκομείο για να διευκολύνει την πρόσβαση, ενώ στις σκέψεις μας είναι και η υλικοτεχνική ενίσχυση σε ιατρικά μηχανήματα απαραίτητα για την καθημερινή μάχη που δίνουν ιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.
Όμως η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των ρεμάτων, αποτελεί μείζον ζήτημα που δεν μπορεί να συμψηφιστεί.
Οι έλεγχοι παρά την υποστελέχωση των διευθύνσεων της Περιφέρειας θα ενταθούν και τα πρόστιμα θα είναι τα ανώτατα που προβλέπει ο νόμος για όσους ρυπαίνουν".

ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Στις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής στο θέμα του προσφυγικού καθώς και στην ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα, από την κυβέρνηση, σειρά συγκεκριμένων νομοθετικών ρυθμίσεων, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότερη και πληρέστερη αντιμετώπιση του ζητήματος, αναφέρθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατά τη συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η ίδια ζήτησε, ύστερα από τη σχετική συζήτηση του θέματος από τους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων, τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, τη συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την καλύτερη διαχείριση του θέματος. «Ήδη η Περιφέρεια Αττικής έχει κάνει αρκετά. Μπορούμε ακόμη περισσότερα. Με το κατάλληλο νομοθετικό υπόβαθρο. Με συντονισμό. Με σύστημα. Χωρίς τυμπανοκρουσίες», τόνισε η Περιφερειάρχης.

Η ίδια, αφού τόνισε ότι «σήμερα δεν έχουμε ούτε την πολυτέλεια του χρόνου αλλά ούτε και την πολυτέλεια της δημιουργίας εντυπώσεων, του εντυπωσιασμού για αλλότριους λόγους, οι οποίοι δεν έχουν τίποτε να κάνουν με την ουσιαστική αντιμετώπιση του ζητήματος», αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων παρεμβάσεων της Περιφέρειας Αττικής, στην πρόσφατη δημιουργία, μαζί με τη ΓΓ Εμπορίου, του πρώτου στην Ελλάδα, Κέντρου logistics, «προκειμένου, πρώτον, να προστατέψουμε τους πρόσφυγες από ενδεχόμενα φαινόμενα αισχροκέρδειας και εκμετάλλευσης». «Και δεύτερον να δώσουμε στην εκδήλωση της αλληλεγγύης από την πλευρά των πολιτών, τη δομή εκείνη που θα την κάνει να πιάσει τόπο».

Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι «για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε νέες παρεμβάσεις, νέες πρωτοβουλίες, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, είναι υποχρεωτικό, ύστερα μάλιστα και από την έκτακτη συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων, και τη σχετική συναντίληψη που επικράτησε σε συγκεκριμένα θέματα , να προχωρήσουμε σε τρία ζητήματα». «Πρώτον την μεταρρύθμιση – συμπλήρωση του νομοθετικού πλαισίου μαζί με την παράλληλη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων από την κεντρική κυβέρνηση προς τους ΟΤΑ, δεύτερον, την ανάγκη προσλήψεων στα κέντρα φιλοξενίας. Και τρίτον, και αυτό αφορά άμεσα εμάς, τη σύσταση Διαπαραταξιακής επιτροπής».

Αναφερόμενη στην ανάγκη συγκεκριμένων νομοθετικών μεταρρυθμίσεων, η Περιφερειάρχης κατέθεσε προτάσεις για μεταρρύθμιση των νόμων 4018/2011 και 4332/2015, προκειμένου να διευκολυνθούν διοικητικά και οικονομικά οι ΟΤΑ στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προκύπτουν, όπως είναι η μεταφορά των προσφύγων από τα σημεία άφιξης ή προσωρινής διαμονής τους προς ή από τις προσωρινές ή μόνιμες εγκαταστάσεις φιλοξενίας, εντός ή εκτός των γεωγραφικών τους ορίων, τη διαμονή, τη σίτιση, την υγειονομική περίθαλψή τους, κ.α. «Η τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου είναι υπερώριμο αίτημα, και όπως προβλέπει το Σύνταγμα σε συνδυασμό με τη μεταφορά των ανάλογων πόρων. Μόνο με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, για παράδειγμα, μπορεί η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να μεταφέρει τους μετανάστες, και να μην στοιβάζονται αυτοί στον Πειραιά», τόνισε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης.

Η ίδια παρατήρησε ότι «το προσφυγικό / μεταναστευτικό είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα για να γίνεται πρόσχημα για διαγκωνισμό στη δημιουργία εντυπώσεων» και υπογράμμισε ότι «ουδείς διαθέτει το μονοπώλιο της ευαισθησίας ή της γνώσης στην διαχείρισή του».

ΣΒΑΠ:ΚΑΘΑΡΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ


Ο Διαδημοτικός Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων του Β.-Β.Α. Τομέα Αττικής (ΣΒΑΠ), σε συνεργασία με το Δήμο Παπάγου-Χολαργού, διοργανώνει Συνέδριο με θέμα «Καθαρές μεταφορές στις πόλεις».

Ειδικοί επιστήμονες, εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών παρουσιάζουν τις πολιτικές και τις τεχνολογίες για καθαρές μεταφορές στα αστικά κέντρα ως και τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη

που προκύπτουν από την χρήση του Φυσικού Αερίου ως εναλλακτικού καυσίμου για τους Δημοτικούς στόλους.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα παρουσιασθεί σχετική μελέτη του ΣΒΑΠ,

για τους Δήμους μέλη του.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 και ώρα 10.30, στην αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Παπάγου-Χολαργού (Περικλέους 55, Χολαργός)