Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ

Σικέ σύστημα με σικέ διαδηλώσεις και σικέ συνθήματα.

Σκεφτείτε ένα πράγμα. Έχετε άραγε παρατηρήσει ποτέ στη μεταπολίτευση έστω και μια διαδήλωση στην οποία οι διαδηλωτές να φωνάζουν “κάτω η κυβέρνηση”, όπως φωνάζουν παντού στον κόσμο οι λαοί που βγαίνουν στους δρόμους αποφασισμένοι να συγκρουστούν με το καθεστώς για να τα αλλάξουν όλα; Οπουδήποτε στον κόσμο, όταν τα πράγματα φτάνουν σε αδιέξοδο, οι λαοί αντιδρούν και προκαλούν ανατροπές. Όχι όμως εδώ στη χώρα των ελεγχόμενων διαδηλώσεων.

Εδώ, προφανώς κανείς μας δεν έχει ακούσει σε καμία διαδήλωση το πιο πάνω σύνθημα. Μήπως το είπε άραγε ποτέ το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ , γενικά οι αριστεροί, κάποια νεολαία κ.λ.π.; Ποτέ. Δεν το έχουμε ακούσει ούτε πρόκειται να το ακούσουμε, γιατί απλά όλες οι στημένες διαδηλώσεις και απεργίες είναι σικέ συστημικές και καπελωμένες.

Το δικό μας θεατρικό πολιτικό σύστημα, δηλαδή ένα “σύστημα σικέ”, δημιουργεί ακόμα και σικέ εντάσεις και σικέ διαδηλώσεις, καταλήψεις κ.λ.π. για αναζωογόνηση και εκτόνωση. Σε τέτοια κατάντια έχουμε φτάσει. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν έχει πραγματικές κοινωνικές αναφορές και αντιστοιχίες, ώστε να βρίσκεται σε ισορροπία επειδή ισορροπούν οι αντίστοιχες κοινωνικές δυνάμεις. Έχουμε ένα αυτονομημένο σύστημα σικέ, το οποίο έχει σπρώξει την κοινωνία στο περιθώριο της πολιτικής ζωής και δημιουργεί το ίδιο εντάσεις κορυφής προκειμένου αφενός να φοβίζει το λαό, αφετέρου να εκτονώνει τη λαϊκή αγανάκτηση.

Ακόμα και με τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα, οι οποίοι εμφανίστηκαν εξ αιτίας της πρόκλησης των Ισπανών indignados, αντί να εκφραστεί η πραγματική λαϊκή αγανάκτηση, τελικά έγιναν ελεγχόμενοι και δεν ακούστηκε ποτέ το σύνθημα “κάτω ο Παπανδρέου, κάτω η κυβέρνηση”. Τα αρχικά ανεξέλεγκτα συνθήματα, περιορίστηκαν σε φασκελώματα και στο αόριστο “πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ ουστ”.

Στην Ισπανία όπου υπήρχαν πραγματικοί ανεξέλεγκτοι αγανακτισμένοι, αυτοί βρήκαν τελικά, έπειτα από αρκετές προσπάθειες, πολιτική έκφραση με το PODEMOS. Αντίθετα εδώ, η πλειοψηφία των αγανακτισμένων του Συντάγματος πήγε πίσω στα κομματικά της μαντριά.

Πέτρος Χασάπης
olympia.gr

Οι «ΠΑΣΟΚοι» του ΣΥΡΙΖΑ

Πράσινοι συνδικαλιστές και πρώην «παπανδρεϊκοί» βουλευτές οδεύουν στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιά τάση διεκδικεί σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις.

 
Πρόεδροι ομοσπονδιών και μεγάλων συνδικάτων της χώρας που ανήκουν στην ΠΑΣΚΕ καθώς και πρώην βουλευτές που υποστήριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου συνωστίζονται στην Σοσιαλιστική Τάση του Αλέξη Μητρόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας την συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 500 νέες αιτήσεις έχει δεχτεί η Σοσιαλιστικά Τάση του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Οδ. Ντρίβαλας, ο πρώην Πρύτανης Γ. Μυλόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στο ΙΚΑ  Γ. Κυριακόπουλος  και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ασφαλιστικών Ταμείων Θ. Καποτάς. Σε εκδήλωση της τάσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη παρευρέθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και πρώην συνδικαλιστής Θ. Γιαννακόπουλος, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Περιστερίου Δ. Κελάφας και Βύρωνα  Π. Κόνσουλας, πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ανήκαν στην Αριστερή Πρωτοβουλία του Γ. Παναγιωτακόπουλου όπως η Ζωή Καρκούλια , πρώην μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και πολλοί άλλοι. Μέσω της Σοσιαλιστικής τάσης του Αλέξη Μητρόπουλου, φλερτάρουν με την κάθοδό τους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ οι πρώην Παπανδρεϊκοί βουλευτές Μαρία Κυριακοπούλου (Αχαΐα). Λ. Μίχος (Β' Αθήνας) Θανάσης Γικόνογλου, υιός του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Μ. Γικόνογλου στην Ημαθία, και Μαρία Θεοχάρη (Καρδίτσα). Πρόταση για να κατέλθει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Β' Αθήνας έχει και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος ο οποίος ακόμα δεν έχει απαντήσει. 

Η Σοσιαλιστική τάση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να αναδειχτεί σε πόλο συσπείρωσης στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ

Η Σοσιαλιστική τάση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να αναδειχτεί σε πόλο συσπείρωσης στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας. Στο εσωτερικό του κόμματος  η Σοσιαλιστική Τάση επιδιώκει να αναδειχτεί σε τρίτο πόλο ανάμεσα στους Προεδρικούς και την Αριστερή Πλατφόρμα. Παράλληλα και σε συνεννόηση με την ηγεσία του κόμματος θα διεκδικήσει την ενισχυμένη παρουσία της στα ψηφοδέλτια του κόμματος αλλά και στην επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς – όπως αναφέρουν στελέχη της τάσης- η διεύρυνση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ θα προέλθει από κοινωνικά στελέχη που έχουν την αποδοχή των πολιτών όπως είναι συνδικαλιστές και τοπικά στελέχη που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Εθελοντική εργασία στους δήμους καταγγέλλει η ΠΟΕ - ΟΤΑ


Κάποιοι αιρετοί εφαρμόζουν τις "ιδέες Λοβέρδου" 
 

Photo Copyright - ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ΠΟΕ - ΟΤΑ καταγγέλλοντας την προσπάθεια αιρετών να καλύψουν τις ελλείψεις προσωπικού "βάζοντας από την 'πίσω πόρτα' δήθεν 'εθελοντές'", κάτι που απαγορεύεται και αναφέρεται ρητά σε απαντητικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών. Κρίνει ότι αυτή η απόπειρα αποτελεί συνέχεια της μεθόδευσης της κυβέρνησης να υποκαταστήσει το προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Ταυτόχρονα καλεί τους εργαζομένους στους δήμους "στην περίπτωση που διαπιστωθούν κρούσματα 'μαύρης' εργασίας να παρεμβαίνουν άμεσα στις διοικήσεις των δήμων και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να καταγγέλλουν τα περιστατικα στην Επιθεώρηση Εργασίας, στο ΙΚΑ και στις Διευθύνσεις Υγιεινής της Περιφέρειας όταν αφορά Υπηρεσίες όπου παρέχονται υπηρεσίες υγειονομικού ενδιαφέροντος".

Όμως, η μεθόδευση της κυβέρνησης να μειώσει την κρατική επιχορήγηση στους δήμους, συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας, δεν σταματά εδώ. Αφού πέντε μήνες μετά τις εκλογές δεν έχει καταβληθεί στους περισσότερους δημοτικούς υπαλλήλους η εκλογική αποζημίωση. "Επειδή τα ποσά αφορούν την εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων και όχι επιχορήγηση προς τους δήμους, δεν μπορεί να συμψηφιστεί η απαίτηση με βεβαιωμένες οφειλές των δήμων προς το Ελληνικό Δημόσιο", τονίζει η ΠΟΕ - ΟΤΑ με επιστολή της στον υπουργό Εσωτερικών, Αργ. Ντινόπουλο ζητώντας την άμεση καταβολή.

Παράνομη κατακράτηση για τις απεργίες

Επίσης, με εξώδικη διαμαρτυρία στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, η ΠΟΕ - ΟΤΑ του ζητά να δώσει εντολή "στους εκκαθαριστές μισθοδοσίας να σταματήσουν την παράνομη παρακράτηση των αποδοχών κατά τις μέρες της απεργίας και να επιστρέψουν τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά στους δημοτικούς υπαλλήλους". Όπως εξηγεί η ΠΟΕ - ΟΤΑ, έχει γίνει εσφαλμένος υπολογισμός της περικοπής του μισθού για τις ημέρες της απεργίας με βάση υπολογισμού τις 30 μέρες και όχι τις 25 εργάσιμες που προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Η.Β.

ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! 
ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΑΡΕΣ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΑΥΤΟ;

Πέθανα στα γέλια.

Ωραία είναι αυτά.
Στη μάνα σου τα είπες;

H NEA OIKONOMIA TOY SUCCESS STORY ....


ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΟΚΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

Το νέο δημοτικό συμβούλιο δεν έχει καν ενημερωθεί για την μελέτη ένταξης του Πεύκο Πολίτη - αφού η μελετητική ομάδα που έχει χρεώσει τον δήμο κοντά στα 900 χιλιάρικα  - θεωρεί ότι δεν έχει υποχρέωση να ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλους και πουλάει φτηνά ρουσφέτια  σε όσους εξ αυτών  ζήτησαν ενημέρωση. Εμείς δεν θα πάρουμε ρουσφέτι, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
 Ο δήμαρχος Χαλανδρίου και η Τεχνική Υπηρεσία δεν τον υποχρεώνουν γιατί όσο  λιγότεροι καταλάβουν, τόσο καλύτερα για τις μεθοδεύσεις του διακομματικού τοπικού κατεστημένου που είναι δεσμευμένοι να υπηρετήσουν.

Όμως οι διαδικασίες εξεύρεσης λύσης για το θέμα των τσιγγάνων προχωρούν μεθοδικά και με άοκνες προσπάθειες της διοικήσεως, όπως βλέπεις αναγνώστη μου.

Διάλογος για το μεγάλο θέμα, γίνεται καθημερινά.

ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ!
Ε, πού αλλού;

Με τον δήμαρχο να συνομιλεί με τον Γενικό Αποκεντρωμένης έχοντας μεταβεί, μαζί με το τηλεοπτικό συνεργείο του ΣΚΑΪ, στο ΟΤ 50, όπου ΔΕΝ γίνεται το δημαρχείο για λόγους που έχουμε αναλύσει και όπου υλοποιείται μια εκ των "σκανδαλωδών συμβάσεων της ΦΛΥΑ" και λειτουργεί ως γκαράζ, στην κεντρική πλατεία, ώστε να ζωντανέψει η τηλεοπτική εικόνα με live μετάδοση.

(Φαίνεται ολίγον κακά μακιγιαρισμένος ο δήμαρχος, δεν προσέχετε, δεν προσέχετε καθόλου, είναι γυαλάδα αυτή; ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ)Το βίντεο ανέβηκε στο επίσημο site του δήμου από όπου το πήραμε.

Highlight που προτείνουμε να ακούσετε;

Η επιτηδευμένη αλλά ξεκάθαρη απόπειρα του Σ. Ρούσσου να παρουσιάσει την πρόταση για επίλυση του θέματος των τσιγγάνων μέσω της ένταξης της περιοχής στο σχέδιο και της υλοποίησης στεγαστικού προγράμματος ως χρονοβόρα διαδικασία.
"ΘΕΛΕΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ" λέει στον τηλεοπτικό φακό αλλά θα δούμε, κλπ. (αυτά τα κατάλαβε μετά τις δημοτικές εκλογές, πριν τα πρότεινε ως λύση, δεν ήταν χρονοβόρα η λύση).

Ο Δήμαρχος διολισθαίνει στις ίδιες θέσεις που λέγονται  δεκαπέντε χρόνια τώρα και δεν γίνεται τίποτα στο Π. Πολίτη, όπου διαιωνίζεται η κατάσταση με την τριπλή ομηρία περιοίκων, ιδιοκτητών, τσιγγάνων.

Δεν θέλει πέντε χρόνια η εφαρμογή της ΜΟΝΗΣ λύσης, αναγνώστη μου.

Θέλει 2 με 3 χρόνια σκληρής, επίπονης, μεθοδικής και ουσιαστικής δουλειάς.
Βέβαια αυτό προϋποθέτει να περιοριστούν οι τηλεοπτικές εμφανίσεις των αρμοδίων για να μείνει χρόνος να κάνουν και καμιά δουλειά. 

90 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΤΖΟΚΕΡ...

Φρενίτιδα; Παροξυσμός; Τρέλα; Η σημερινή κλήρωση του τζόκερ δημιουργεί όνειρα, φτιάχνει τη διάθεση των Ελλήνων, κάνει μικρούς και μεγάλους να ονειρεύονται ότι θα μπορούσαν να γίνουν εκατομμυριούχοι...
Με 50 λεπτά που κοστίζει μία στήλη, ο καθένας έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται ότι θα βελτιώσει τη ζωή του, ότι θα λύσει άπαξ και διά παντός τα οικονομικά του προβλήματα, ότι θα σαλπάρει για άλλες πολιτείες αποχαιρετώντας την παλιά του ζωή και τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Από τον άνδρα που έγινε πρώτο θέμα το πρωί χάρη στην πρωινή εκπομπή του Σκάι που τον εντόπισε να καταθέτει σε πρακτορείο ποσό 3.000 ευρώ επειδή είδε όνειρο τους 13+3 αριθμούς στους οποίους στοιχημάτισε, μέχρι τους υπέργηρους ή τα παιδιά που κάνουν όνειρα πιο... πεζά απ' αυτά των μεγάλων και σχεδιάζουν απλώς με τα κέρδη τους να αγοράσουν την καλύτερη παιχνιδομηχανή ή το πιο σύγχρονο smartphone, όλοι τρέχουν να παίξουν τζόκερ..

ΣΧΟΛΙΟ Θ. Π.'''Τελικά, το ερώτημα που γεννάται εν μέσω οικονομικής κρίσης είναι εάν αυτή έχει ενισχύσει ή έχει περιορίσει τον τζόγο στις μέρες μας. «Από ό,τι φαίνεται, χωρίς να έχουμε στη διάθεσή μας επίσημα στοιχεία αλλά από την προσέλευση των αιτούντων θεραπεία στο πλαίσιο του ΚΕΘΕΑ-ΑΛΦΑ, υπάρχει αύξηση των αιτημάτων κατά 10-15%. Πιθανά να φανεί στο μέλλον ότι συνδέεται η αύξηση της προσέλευσης με την οικονομική κρίση».

ΚΑΛΗΜΕΡΑ