Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Ο 19χρονος Αναστάσης Κυριακόπουλος, γιος εκπαιδευτικού του 1ου ΕΠΑΛ Χαλανδρίου, νόσησε από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και αφού νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας από τις 14 Ιανουαρίου 2017, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας όπου και έκανε μεταμόσχευση μυελού των οστών.
Δυστυχώς, τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά και η μεταμόσχευση απέτυχε.

Σήμερα ο Αναστάσης βρίσκεται και πάλι στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, όπου του γίνεται αγωγή με στόχο την ύφεση της νόσου.
Στη συνέχεια θα πρέπει να μεταφερθεί στο εξωτερικό για περαιτέρω νοσηλεία, δηλαδή μια ακόμη μεταμόσχευση μυελού των οστών (υψηλότερου ρίσκου), σε εξειδικευμένο νοσοκομείο, όπου υπάρχει δυνατότητα χρήσης και συμπληρωματικών μεθόδων.

Ο Δήμος Χαλανδρίου κάνει έκκληση σε όσους και όσες έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν όποιο ποσό επιθυμούν στον λογαριασμό:

Τράπεζα Πειραιώς Αριθμός Λογαριασμού: 6558141400978

IBAN GR22 0171 5580 0065 5814 1400 978

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα του Δήμου Χαλανδρίου 2132023917 - 2132023918

Γ. Καραμέρος: Αδιανόητη η μεταφορά ποινικών δικαστηρίων στο Μαρούσι, δίπλα σε μαιευτήρια και πολυκαταστήματα


Κατηγορηματικά αντίθετος δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, στο ενδεχόμενο μεταφοράς τμήματος του Εφετείου Αθηνών σε χώρο εντός του συνεδριακού κέντρου της Helexpo στο Μαρούσι, προκειμένου να διεξάγονται μεγάλες και πολυπρόσωπες δίκες. Σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει χαρακτηριστικά:

«Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα τόσο στον έντυπο, όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο, ότι σχεδιάζεται άμεσα η διάθεση κτιριακών εγκαταστάσεων επί της λεωφόρου Κηφισίας 39, όπου σήμερα στεγάζονται υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, και, η μετατροπή τους σε δικαστικές αίθουσες για τη διεξαγωγή μεγάλων και πολυπρόσωπων δικών.

Οι αναφερόμενες εγκαταστάσεις είναι εντελώς ακατάλληλες για λόγους ασφαλείας, καθώς στον ίδιο χώρο συστεγάζεται η Helexpo, τις περιοδικές εκθέσεις της οποίας επισκέπτονται δεκάδες σχολεία και εκατοντάδες επισκέπτες. Επιπλέον, είναι κυριολεκτικά «μεσοτοιχία» με μαιευτήριο, κλινική και πολυκαταστήματα.

Αν κάποιος μπορεί να φανταστεί από τη μία ασθενείς ή λεχώνες με νεογέννητα και από την άλλη οικογένειες φορτωμένες με τσάντες αγορών και στην μέση αυτοκινητοπομπές με φάρους που μεταφέρουν ακόμα και σιδηροδέσμιους εν μέσω κυκλοφοριακής συμφόρεσης, να μας εξηγήσει πως πιστεύει ότι μπορεί να λειτουργήσει αυτή η επιλογή.

Μαιευτήρια, κλινικές, πολυκαταστήματα και συνεδριακοί χώροι είναι αδιανόητο να συνυπάρχουν με κλούβες και στρατιές αστυνομικών. Προφανώς σε μια ευνομούμενη Πολιτεία αρμόζει η δημιουργία σύγχρονων χώρων για τη διεξαγωγή μεγάλων δικών. Στην κατεύθυνση αυτή η Περιφέρεια Αττικής θέλει και μπορεί να σταθεί αρωγός.

Θεωρούμε ότι οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Υγείας διαθέτουν λογική ώστε να μην βρεθούν απέναντι την τοπική κοινωνία.

Η περιοχή του Αγίου Θωμά Αμαρουσίου, στα όρια της οποίας βρίσκεται το κτιριακό συγκρότημα, χρειάζεται επειγόντως σχολικές αίθουσες και όχι δικαστικές, καθώς το μοναδικό σχολείο που διαθέτει κτίστηκε το 1953».