Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Κάτι...αισθάνθηκα, δεν ήξερα, όμως, περί τίνος πρόκειται!!!

ΦΟΒΕΡΟΙ ...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΣε ένα συμβούλιο ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΣΑΝ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ (http://stinplatia.blogspot.gr/2012/11/blog-post_1341.html) , εγκρίθηκε η πρόταση για τις φετινές χριστουγεννιάτικες "παρεμβάσεις" στην κεντρική πλατεία.
Τους όρους "στολισμός", "παρεμβάσεις",'εκδηλώσεις" χρησιμοποιούν στον δήμο. 
Εμείς θα χρησιμοποιούμε τον όρο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ από σήμερα και μέχρι τις ... 21-12 (που θα καταστραφεί ο κόσμος).

Ας αρχίσουμε από τα καλά ....

1. Φέτος - τουλάχιστον - ήρθε μια ολοκληρωμένη πρόταση στο Δ.Σ., ξέρουν όλοι και ξέρουμε και εμείς, τι αποφάσισαν. Απέφυγαν τους περσινούς εξυπνακισμούς και τις κουτοπονηράδες περί "εκχώρησης της πλατείας στον εμπορικό σύλλογο για προβολή της αγοράς" κλπ - κλπ.

2. Ο Δήμος - ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ - αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συμβεί στην πλατεία και αυτό εμάς μας καθησυχάζει ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ (ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ) από όση έχουμε σε έναν ιταλό, ο οποίος είχε υπογράψει μια σύμβαση με τον εμπορικό σύλλογο που είχε ζητήσει να κάνει χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πλατεία και τρέχα γύρευε.
ΑΡΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΤΑ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΑ κλπ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ - ΑΣΤΙΚΗ, ΠΟΙΝΙΚΗ, ΗΘΙΚΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ - του δήμου.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ από τα περσινά.

Τα περσινά για τα οποία η διοίκηση ΖΗΤΗΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΧΘΕΣ, λίγο καθυστερημένα βέβαια.

3. Αφού τα έκανε ΣΙΓΟΥΡΑ καλύτερα από πέρυσι η διοίκηση νιώθει ασφαλέστερη και μας (ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΣ) ενημερώνει. 
Μας έδωσε αμέσως και χωρίς κανένα πρόβλημα ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που ζητήσαμε. 
Γιατί το λέμε αυτό; Μα γιατί επιβεβαιώνει την άποψή μας ότι άμα φοβάσαι την διαφάνεια κάτι έχεις μαγειρέψει ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ. 
Ενώ τώρα ο κος Αγγελής - ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ και μας ενημέρωσε ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕ και όπως είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ (δηλαδή ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ για τα μέχρι σήμερα πλαίσια του δήμου) - ξέρει ότι δεν έχουν γίνει τα περσινά ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ - διότι αυτό ακριβώς ήταν εκείνο το αλήστου μνήμης  "εμείς δεν ξέρουμε, δεν έχουμε ευθύνη, Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ...."

Και τώρα τα ... κάλαντα της Πλατείας στην διοίκηση:

1. Και εφέτος έχουνε την ίδια φιλοσοφία: ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΛΕΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ "ΣΤΟΛΙΣΜΟ" ενώ κάποιοι θα κωνωμάνε στην υγεία των κορόιδων.
Παγοδρόμιο 7,5 ευρώ την ώρα, παιχνίδια είσοδος 3 και 4,5 ευρώ ανά βόλτα, πώληση προϊόντων στα σπιτάκια κλπ.
Βόλτα με το πιτσιρίκι στην πλατεία σημαίνει ένα εικοσαρικάκι για πλάκα.

2. Ο Δήμος δεν θα πάρει σεντ, φράγκο, δεκάρα τσακιστή! (δεν ξέρω τι νόμισμα θα έχουμε μέχρι τότε).
Είναι απίστευτο αλλά εκχωρείται σε ιδιώτη ολόκληρη η κεντρική πλατεία της πόλης για εκμετάλλευση, πληρώνουν οι πολίτες έναν επιχειρηματία ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΜΙΑ και στο δημοτικό ταμείο δεν θα μπει σεντ!
Θα πάρει ο δήμος που λες αναγνώστη μου - ανταποδοτικά - ένα πολύυυ μεγάάααλο φωτεινόόόοο αστέρι, που να φανταστείς ότι το 2007 το είχαν στην πλατεία Κοτζιά !!!! Βέεεεβαια!!!!
(Και από τότε το  είχαν για πέταμα  συμπληρώνω εγώ κακόπιστα), 600 βόλτες στο παγοδρόμιο και στο carousell για τα παιδιά των κολλητών (συγνώμη των ανέργων)  και θα γίνει και μια συναυλία του Βασίλη Λέκκα (έτσι λέει το πρόγραμμα που δημοσιεύουμε - ελπίζουμε να είναι χωρίς εισιτήριο η συναυλία διότι την έχει στις παροχές) και 1500 ευρώ για στολισμό της πόλης.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΟΟΟΛΑ ΑΥΤΑ που θα πάρουν, στο τέλος θα καθαρίσουν κιόλας τον χώρο, όταν φύγουν! ΑΜΕΕΕΕ!

Μάλιστα αν συγκρίνεις τις τιμές με τα ΑΗΔΟΝΑΚΙΑ, που είναι ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ, ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ κλπ θα είναι μισό ευρώ φτηνότερο η ώρα!

Δείτε τα ποσά στις παροχές προς τον δήμο για να διασκεδάσετε και να έχετε ένα όμορφο Π-Σ-Κ.
Μιλάμε τώρα ότι αν αυτές τις παροχές μας τις έδινε σε χρήμα, ίσα που φτιάχναμε το δημαρχείο!

ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ που μάλιστα εμφανίστηκαν από τον Σωτήρη Παρακευόπουλο ως μεγάλη διαπραγματευτική επιτυχία, αφού να φανταστείτε "... ακόμα και για το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής δεν πήρανε από την ΦΛΥΑ τόσες παροχες, που ψάξανε να κάνουνε και εκεί κανένα παγοδρόμιο"- όπως είπε!!!
(Έκανε σύγκριση οικονομικών αποτελεσμάτων της εκμετάλλευσης της κεντρικής πλατείας με το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής δίπλα στο Νεκροταφείο ! Σωτηράκης .... the great!)

3.  Για διαγωνισμό, εναλλακτικές προτάσεις, επιτροπές αξιολόγησης και τέτοια μη συζητάμε. Μην γίνουμε και γραφικοί ... Τον Γ. Κουράση έχουμε δήμαρχο. 
Κάνουμε και τον σταυρό μας που τουλάχιστον φέτος το παγοδρόμιο δεν θα γίνει στον πρόναο μέχρι το άγαλμα. (Ευτυχώς δηλαδή που  έγινε το Stalin εκεί και γλυτώσαμε το παγοδρόμιο).

4. Δεν ψήφισε κανένας από την αντιπολίτευση αλλά δεν του έφτανε αυτό του δημάρχου ...

ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΡΩΝΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΝΑΚΗΣ (!!!!!!!!!!!!!!!!!!), ο οποίος καταψήφισε ζητώντας να εξασφαλίσει ο δήμος ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ από την μπίζνα (δηλαδή ο άνθρωπος είπε ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ).

Και βέβαια από την συμπολίτευση διαφώνησε και ο (συνήθης ύποπτος) Βασίλης Σταύρου. 
Ο οποίος ακούγοντας τον κο Αγγελή να εισηγείται το θέμα εκθιάζοντας  την ευαισθησία τους να εξασφαλίσουν τσάμπα γύρα καρουσέλ στα παιδιά των ανέργων, θύμισε την κατάσταση την οποία βιώνει η οικογένεια των ανέργων, που συνεχώς αυξάνονται καταλήγοντας:
"Οι άνεργοι δεν θέλουν καρουσέλ για τα παιδιά τους, ΓΑΛΑ ΘΕΛΟΥΝ" για να τον συμπληρώσει ο Πέτρος Αναστασιάδης : "ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝ"!

Ο Βασίλης αντέδρασε επίσης και όταν ο Sotiris the great εξήγησε την πραγματικά ενδιαφέρουσα άποψή του για την επιτυχία της διαπραγμάτευσης λέγοντας  του" Μα βρε Σωτήρη συγκρίνεται το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, που είναι κατιμάς με την πλατεία που είναι γωνία μπακλαβάς;"

Σε αυτή την φράση πιάστηκε ο δήμαρχος - που είχε πάθει και έναν ελαφρύ ντουβρουτζά επειδή βγήκε και ο Μύρωνας στο αντάρτικο - δια να αντεπιτεθεί λεκτικά  στους ... "κακούς".

"... ακούσαμε διάφορα εδώ μέσα, μέχρι για γωνία μπακλαβά και άλλες αηδίες .... " είπε ο Δήμαρχος.
Οπότε ο Βασίλης τα ψιλοπήρε και μόλις τέλειωσε τον ... ρώτησε: "Επειδή τον μπακλαβά τον είπα εγώ, σε εμένα πήγαινε και το "αηδίες" δήμαρχε;;" 

Για να εισπράξει την .... αρνητική απάντηση του Δημάρχου και να λήξει το θέμα.ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ: 

ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΡΥΣΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΦΡΑΓΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ. 

ΥΓ: Άντε και καλά Χριστούγεννα να κάνουμε φέτος (αν φτάσουμε μέχρι τις 25 και δεν μείνουμε στις 21, που λένε οι ΜΑΓΙΑΣ.
Χαίρετε!


ΝΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Το σχεδιάγραμμα των Χριστουγεννιάτικων παρεμβάσεων στην κεντρική πλατεία, όπως εγκρίθηκε από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.Ολόκληρη η πρόταση του επιχειρηματία για την εκμετάλλευση του χώρου της κεντρικής πλατείας, όπως εγκρίθηκε εχθές από το δημοτικό συμβούλιο.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: H ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε από δημάρχους να «καρφώσουν» εργαζόμενους!
Απίστευτες μεθόδους χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. και κατ' επέκταση το κράτος, σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του notioanatolika.gr, προκειμένου να «πείσει» τους εργαζόμενους των ΟΤΑ να μην διαμαρτύρονται για το ενδεχόμενο να απολυθούν διά της μεθόδου της διαθεσιμότητας.
Όπως αποκαλύπτει το notioanatolika.gr, τρεις δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων, οι Θανάσης Ζούτσος του Δήμου Παλλήνης, ο Χρήστος Μάρκου του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας και ο Δημήτρης Δάβαρης του Δήμου Παιανίας – Γλυκών Νερών εκλήθησαν στο μέγαρο της Γενική Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών προκειμένου να καταθέσουν εάν κατά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων των δήμων τους και των καταλήψεων των δημαρχείων υπήρξαν κάποιοι διαμαρτυρόμενοι οι οποίοι προκάλεσαν βίαια επεισόδια και φθορές!
Οι δήμαρχοι έλαβαν εισαγγελική παραγγελία και ως εκ τούτου έπρεπε να καταθέσουν οπωσδήποτε. Βέβαια σύμφωνα με τις πληροφορίες του notioanatolika.gr κανείς από τους τρεις δημάρχους της περιοχής μας δεν «έδωσε» εργαζόμενους παρά το γεγονός ότι σε κάποιες, τουλάχιστον, περιπτώσεις υπήρξαν εντάσεις κατά τη διάρκεια των καταλήψεων.
Όπως γίνεται κατανοητό πάντως, το κράτος διά της αστυνομίας προσπαθεί να μειώσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, φοβούμενο ενδεχομένως ότι μια διαμαρτυρία διαρκείας όπως αυτή της ΠΟΕ – ΟΤΑ είναι δυνατόν να δημιουργήσει τσουνάμι αντιδράσεων και από άλλες ομάδες εργαζομένων αλλά και συνολικότερα πολιτών οι οποίοι πλήττονται από τα μέτρα του μνημονίου 3.

ΒΡΗΚΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΟΤΙ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ....


.... αποφάσισε και πάλι Θα σας πούμε αργότερα περισσότερα!

VPRC ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ: ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ. ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝΤΕΧΕΙ - ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ

VPRC:Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 31,5%
Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 31,5%, έναντι 26,5% της ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για τα "Επίκαιρα".
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής για τον Νοέμβριο, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,5%, η ΝΔ 26,5%, ενώ τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 12,5%.
Το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν ίδιο ποσοστό (6, 5%), η ΔΗΜΑΡ 5,5% ενώ το ΠΑΣΟΚ 5%.
Την ίδια στιγμή, καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο... κανένας με 51%, ενώ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 16% έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 9,5%

enikos.gr

Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία


Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

 η ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ σε συνεργασία με ομάδα  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ αποφάσισαν τη διοργάνωση τμημάτων ΔΩΡΕΑΝ ενισχυτικής διδασκαλίας για όσους μαθητές το χρειάζονται.
Εκτιμούμε ότι η ενέργεια αυτή είναι κοινωνικά αναγκαία, λόγω της σημερινής αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής, η οποία έχει φτάσει χιλιάδες οικογένειες στην εξαθλίωση, με αποτέλεσμα συχνά να μην μπορούν να καλυφθούν τα στοιχειώδη.
Την ίδια στιγμή, που το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί και έχει εγκαταλείψει τη χρηματοδότηση παρόμοιων προγραμμάτων, η προσφορά  από μέρους των εκπαιδευτικών είναι  άξια συγχαρητηρίων και στέλνει  στα παιδιά μας το μήνυμα της  αλληλεγγύης.
Ενημερώνουμε ότι τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου και αφορούν στα
 βασικά φιλολογικά μαθήματα, φυσική, χημεία και μαθηματικά.
Τα μαθήματα θα γίνονται από Δευτέρα- Παρασκευή, τις απογευματινές ώρες στο σχολικό συγκρότημα επί της οδού Αριστοφάνους & Σαλαμίνος , όπου στεγάζονται το 4ο Δημοτικό και το 5ο Λύκειο Χαλανδρίου.
Παρακαλούμε, όποιος ενδιαφέρεται,
  • να συμπληρώσει την απαιτούμενη δήλωση συμμετοχής και να την παραδώσει στο σύλλογο γονέων του σχολείου, που ανήκει
  • ή να δηλώσει συμμετοχή μέσω τηλεφώνου ή  mail στην Ένωση συλλόγων γονέων
Λίτσα Γαλάνη         6978258081      litsagalani@yahoo.gr
Γιάννης Μιχάλας   6976824269    mihalasjannis@yahoo.grΗ πρώτη συνάντηση γνωριμίας  εκπαιδευτικών- γονέων-μαθητών και συγκεκριμενοποίησης του προγράμματος θα γίνει στο 4ο δημοτικό (Αριστοφάνους &  Σαλαμίνος) τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 6μμ ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν άμεσα από την ίδια εβδομάδα.ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ονοματεπώνυμο γονέα ………………………………………………….
Τηλ ( σταθερό)………………(κινητό)………………………mail………………………………
Ονοματεπώνυμο μαθητή………………………………………………Τάξη……Σχολείο………


ΜΑΘΗΜΑΤΑ: ( Επιλέξτε το μάθημα ή τα μαθήματα που σας ενδιαφέρουν)

Για μαθητή δημοτικού       Γλώσσα……. Μαθηματικά……….

Για μαθητή γυμνασίου      Αρχαία ……… Νεοελληνική Γλώσσα…………

                                            Μαθηματικά………… Φυσική…………. Χημεία………


Όταν ο Θεός μοίραζε τον κόσμο, είπε σε όλους τους λαούς που είχε φτιάξει να περάσουν μέσα στη βδομάδα να διαλέξουν μια χώρα να κατοικήσουν.


"Δέχομαι μέχρι το Σαββάτο" τους ξεκαθάρισε. "Την Κυριακή θα ξεκουράζομαι".
Δευτέρα πρωί έτρεξαν και στήθηκαν στην ουρά οι Γερμανοί. Την πρώτη μέρα της προθεσμίας. Κι έτσι τους έδωσε μια ωραία και μεγάλη χώρα στην καρδιά της Ευρώπης.
Μετά από λίγο ήρθαν οι Κινέζοι. Ομοιόμορφα ντυμένοι και σε παράταξη. Ήταν μπόλικοι και τους έδωσε την Κίνα.
Την Τρίτη οι Γάλλοι, οι Ιταλοί, οι Άγγλοι, οι Πορτογάλοι, οι Σουηδοί, οι Αμερικάνοι, οι Καναδοί. Πήραν όλοι από μια χώρα.
Τετάρτη όλοι οι Αφρικανοί με τα πολύχρωμα ρούχα τους. Τους έδωσε ολόκληρη την όμορφη Αφρική και τους είπε να τη μοιραστούν.
Την Πέμπτη πήγαν οι Aβορίγινες. Τους έδωσε την Αυστραλία.
Την Παρασκευή, αφού τέλειωσαν με τη γραφειοκρατία, πήγαν οι Ρώσοι. Αφού είδαν τι πήραν οι άλλοι, συμφωνήσαν και πήραν την παγωμένη αλλά πανέμορφη Ρωσία.
Το Σαββάτο ήρθαν όλες οι υπόλοιπες φυλές και έθνη και πήραν ό,τι περίσσεψε.
Το Σάββατο βράδυ, αργά, έφτασαν οι Τσιγγάνοι με όλα τους τα παιδιά. Ο Θεός τους είπε ότι άργησαν πολύ και δεν είχε μείνει τίποτα. Ήταν και πολλοί, που να τους βάλει; Παρ' όλα αυτά, επειδή ήταν μέσα στην προθεσμία, τους επέτρεψε να πάνε σε όποια χώρα θέλουν και να μείνουν με τους κατοίκους της. Κι έτσι απλώθηκαν παντού.
Την Κυριακή ο Θεός κάθισε να αναπαυθεί ευχαριστημένος. Κατά το απογευματάκι βλέπει έξω από την πόρτα του ένα πλήθος να φωνάζει να του ανοίξουν! Ήταν οι Έλληνες, ως συνήθως εκπρόθεσμοι και μόλις μπήκαν άρχισαν τα παρακάλια:
- Ανοιξε Θεούλη μου, σε παρακαλούμε, θέλουμε κι εμείς μια πατρίδα.
- Τι θέλετε εδώ παιδιά? Δεν είπαμε ότι την Κυριακή ξεκουράζομαι?
- Το ξέρουμε Θεούλη μου, αλλά μπερδέψαμε τις ημερομηνίες. Μη μας αφήσεις σε παρακαλούμε χωρίς δική μας πατρίδα σαν τους τσιγγάνους... Είμαστε νοικοκυραίοι εμείς.
- Καλά βρε παιδιά, γιατί δεν ήρθατε νωρίτερα? Τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Ούτε σπιθαμή. Τα έχω μοιράσει όλα.
- Θεούλη μου, εμείς φταίμε, είδαμε ότι είχε πολύ χώρο κι είπαμε ότι θα περισσέψει και για μας. Και περιμέναμε να σπάσει λίγο ο κόσμος για να μην περιμένουμε στις ουρές... Έχουμε τόσα σπουδαία μυαλά, έχουμε πολλά να κάνουμε και να δώσουμε στον κόσμο... μη μας αφήσεις χωρίς Πατρίδα. Μπορεί να αργήσαμε, αλλά αν μας δώσεις κι εμάς, θα την υπερασπιζόμαστε με τη ζωή μας.
- Τι να σας πω ρε παιδιά? (είπε ο Θεός ξύνοντας το κεφάλι του). Κι εσείς παιδιά μου είστε και μάλιστα τα πιο έξυπνα, αλλά πραγματικά δεν υπάρχει άλλος χώρος!
- Σε παρακαλούμε;

- Καλά. Τότε θα σας δώσω ένα μικρό κομματάκι που είχα κρατήσει για τον εαυτό μου!!!

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις