Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Ο Γκίκας Χαρδούβελης γώριζε κάτι... περισσότερο;Μέγα πολιτικό ζήτημα συνιστά η αποκάλυψη του πρώην προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Παναγιώτη Νικολούδη ότι από την 20-1-2015 έχει επισήμως ζητηθεί να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη.

Το γεγονός ότι ένας πρώην ΥΠΟΙΚ «φυγαδεύει» τα χρήματά του στο εξωτερικό, δυο τινά μπορεία να σημαίνει: ‘Η δεν εμπιστεύεται την οικονομική πολιτική που ασκεί ο ίδιος και η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει ή γνωρίζει κάτι το οποίο αγνοούν οι πολίτες. Αραγε τι; Μήπως μια προσυμφωνημένη «επίθεση» στις καταθέσεις κατά το πρότυπο της Κύπρου;
Κατά τα άλλα, δεν παρέλειπε με κάθε ευκαιρία να... κουνά απειλητικά το δάκτυλο στους φτωχοποιημένους πολίτες, που δεν εκπλήρωναν το... «πατριωτικό καθήκον» τους!

Το ΕΠΑΜ έχει εγκαίρως επισημάνει ότι λύση στα προβλήματα των πολιτών δεν πρόκειται να δοθεί ούτε από τους πολιτικούς που λυμαίνονταν τόσα χρόνια την πατρίδα μας, ούτε από καινοφανείς και δήθεν υπερκομματικούς εκπροσώπους της άρχουσας τάξης, ούτε από τεχνοκράτες που υποδεικνύονται από τους εξωχώριους δυνάστες της χώρας μας, όπως ο εν λόγω πρώην ΥΠΟΙΚ. Λύση θα δοθεί μόνο από τους ίδιους τους πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι πλέον προφανές ότι δικαιώνεται πλήρως ο χαρακτηρισμός που είχε υιοθετήσει το ΕΠΑΜ για την προηγούμενη κυβέρνηση, που δεν είναι άλλος από το «κυβερνώσα συμμορία»!

Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν έβγαζε μόνο λεφτά στο εξωτερικό ο Χαρδούβελης αλλά κατέχει και δημόσια γηΟι αναγνώστες του HOT DOC έχουν πληροφορηθεί από τις αρχές Νοεμβρίου του 2014 για τη...νοοτροπία του Γκίκα Χαρδούβελη. Ο τέως υπουργός Οικονομικών που τώρα δέχεται κριτική γιατί εκτός από μέιλ έστελνε και τα χρήματά του στο εξωτερικό, έχει και ένα άλλο «χόμπι» όπως αποκάλυψε ο Κώστας Βαξεβάνης και το HOT DOC:  την κατοχή δημόσιας γης.
Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ του περιοδικού(τεύχος 63) για τα «έργα» του κ.Χαρδoύβελη:
Στις αρχές Οκτωβρίου ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης εξήγγειλε νομοθέτημα το οποίο θα επιτρέπει σε κατόχους καταπατημένων δημοσίων εκτάσεων, να τις νομιμοποιούν. Όπως αποκαλύπτει το Hot Doc, ο Γκίκας Χαρδούβελης και η σύζυγός του Σούζαν Μπεζτζιάν, είναι κάτοχοι μιας τέτοιας δημόσιας έκτασης, πράγμα το οποίο πιθανότατα γνώριζαν όταν την αγόρασαν. Το ζεύγος Χαρδούβελη κατέχει, όπως αποκαλύπτουμε, την πλαγιά ενός βουνού με προνομιακή θέα στη θάλασσα. Πρόκειται για οικόπεδο 40 στρεμμάτων στα Πούλιθρα Αρκαδίας, κοντά στο Λεωνίδιο, τα 20 εκ των οποίων, αποτελούν δημόσια γη.
Η ερευνητική ομάδα του περιοδικού, μάζεψε όλα τα στοιχεία που αφορούσαν την αγοραπωλησία του οικοπέδου από τη σύζυγο Χαρδούβελη το 2006. Συγκέντρωσε επίσης, τις διαδοχικές αεροφωτογραφήσεις της περιοχής που εμφανίζουν την καταπατημένη έκταση ως δασική. Η παραδοχή όμως για το ότι είναι δημόσια έκταση προέρχεται από τις περιγραφές που υπάρχουν στα συμβόλαια τα οποία αποκαλύπτουμε. Σ’ αυτά, όπως θα διαπιστώσετε, δεν υπάρχει καμιά βεβαίωση Δασαρχείου πως η γη δεν είναι δημόσια ή δασική, αλλά ούτε τοπογραφικό παρότι αυτό επιβάλλεται από τον νόμο. Ο Γκίκας Χαρδούβελης και η σύζυγός του είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν τη δημόσια καταπατημένη γη στον νόμιμο ιδιοκτήτη της. Δηλαδή στο κράτος. Άλλωστε κανένας νόμος δεν προβλέπει δικαίωμα χρησικτησίας δεν δημόσια έκταση.
Διαβάστε  τι λένε στο Hot Doc, κάτοικοι της περιοχής και όλοι οι ιδιοκτήτες των όμορων οικοπέδων, αυτού που κατέχει το ζεύγος Χαρδούβελη κι ακόμη, τι απαντά στο Hot Doc η σύζυγός του υπουργού Οικονομικών, Σούζαν Μπεζτζιάν

Κατεβάστε με ένα κλικ το συγκεκριμένο τεύχος
http://hotdoc.gr/store/digital/issue-63/

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΡΕΜΑΤΙΩΝ ΧΩΡΩΝ

Από: https://arcdimitris.wordpress.com

Με λύπη μου διαπιστώνω,ότι το σχόλιό μου για τους πρόσφατους διθυράμβους για το ανέξοδο κλείσιμο της πιτσαρίας στην Γρίβα αλλά και την <<ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ>>>>για την κατάληψη των παραρεμάτιων χώρων (περιορίζομαι μόνο στην περιοχή μου) από ιδιοκτησίες ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ,ΖΗΚΟΓΙΑΝΝΗ,ΔΙΠΛΑ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΧΗΜΑΤΑ <<ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ>>, όπως στο δρομάκι ανάμεσα στην Γκίνη και την Μεσολογγίου και στην συμβολή Παπαρηγοπούλου και Αιγαίου και γενικότερα για την εγκατάλειψη του καλυμμένου χώρου της ρεματιάς από Σολωμού έως Κύπρου και πέραν αυτών, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ(εκτός μιας ηθικοπλαστικής αναφοράς της κας Δάνου) όπως και κανένα άλλο σχόλιο μου μέσω e mail η FB, από σχετική υπηρεσία του Δήμου ή του συλλόγου για την ρεματιά.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΟΝΤΑΣ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ!


Θανάσης Πιτσιλής
Ιθαγενής
Επιδαύρου 8 Χαλάνδρι

ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ:8 Μάρτη, ημέρα αγώνα για τις γυναίκες όλου του κόσμου.

Ημέρα της γυναίκας σήμερα.
Οι αγωνιζόμενες γυναίκες καθαρίστριες κοιτούν το παρελθόν, ατενίζουν το μέλλον, και οργανώνουν τους αγώνες του σήμερα με αισιοδοξία και ελπίδα !!!
Συνεχίζουμε να είμαστε παρούσες γιατί το να αγωνίζεσαι είναι η πεμπτουσία της ζωής.
Προχθές στο Κομπάνι, χθες στις Βρυξέλλες, αύριο  όπου χρειασθεί.
Ο αγώνας για αξιοπρέπεια δεν τελειώνει ποτέ.https://595katharistries.wordpress.com/

Ο ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΜε τίτλο: «Ο Γκίκας έβγαζε τα λεφτά του έξω!» η Realnews, αποκαλύπτει «εισαγγελική έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών».

Σύμφωνα με τα έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα η Realnews «στον πρώην υπουργό αποδίδεται από τον Π. Νικολούδη ότι:

- Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.
- Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν".
Επίσης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Κυριακάτικης εφημερίδας, βρίσκονται «στο μικροσκόπιο των Αρχών καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό ύψους πάνω από 10 δισ. ευρώ που δεν έχουν δηλωθεί».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο τέως υπουργός, σημειώνει:

«Σε σχέση με την υποτιθέμενη παράλειψη υποβολής δήλωσης 'πόθεν έσχες' εκ μέρους μου, την οποία πληροφορούμαι από τον Τύπο, δηλώνω τα κάτωθι:
» Α) Τα επίμαχα ποσά είναι πλήρως φορολογημένα και αφορούν έσοδα από πολυετή μισθωτή εργασία δική μου και της συζύγου μου. Υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση βάσει των φορολογικών δηλώσεων και βρίσκονται σε καταθέσεις και λογαριασμούς που διατηρούσα στο εξωτερικό λόγω της εκεί πολυετούς έμμισθης προϋπηρεσίας μου.
» Β) Τα χρήματα αυτά, στο σύνολό τους, περιλαμβάνονται στη δήλωση 'Πόθεν Έσχες' του 2014, την οποία υπέβαλα το Σεπτέμβριο του έτους αυτού, ως υπουργός Οικονομικών.
» Γ) Τα χρήματα αυτά εστάλησαν σε περίοδο, κατά την οποία δεν υπηρετούσα σε δημόσια θέση και δεν είχα υποχρέωση προς υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες. 
» Δ) Τέλος, τα τελευταία χρόνια, τα ίδια ποσά και φορολογικά στοιχεία δηλώνω ετησίως και στις αμερικανικές φορολογικές αρχές βάσει της εκεί νομοθεσίας (FBAR)».

«Έπιασαν τον Γκίκα Χαρδούβελη και η ΝΔ με την γίδα στην πλάτη και αυτοί προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα έξω από το γήπεδο» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην απάντησή του προς τον Γκ. Χαρδούβελη.

Η Κουμουνδούρου ανάγει ως μείζον ζήτημα «ότι προκύπτει αναντιστοιχία μεταξύ των ποσών στους τραπεζικούς του λογαριασμούς και των ποσών που δήλωσε στην εφορία το 2011, ενώ στο διάστημα 5 Μαΐου 2012 και 14 Ιουνίου 2012 πραγματοποίησε 56 μεταφορές κεφαλαίων, ποσών κάτω των 10.000 ευρώ για να αποφύγει τον έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδος!».

ΠΗΓΗ: http://www.koutipandoras.gr

ΘΑ ΦΥΣΗΣΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Την Τετάρτη 11/3/2015, στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου, θα γίνει πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας σε τρίτεκνη οικογένεια που κατοικεί στην Αγία Παρασκευή.
Όπως ενημερώνει η δημοτική παρέμβαση Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή (συνδυασμός της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης), πριν έναν χρόνο η τράπεζα EUROBANK είχε κατασχέσει ένα μέρος του σπιτιού, που ήταν χτισμένο με άλλη άδεια.
Οι Φυσάει Κόντρα καλούν σε συγκέντρωση στο ειρηνοδικείο Χαλανδρίου «για να αποτρέψουμε τον πλειστηριασμό», όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, καθώς «η ζωή και οι ανάγκες μας είναι πάνω από τα κέρδη του ΛΑΤΣΗ και του ΣΑΛΛΑ».

http://enypografa.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ....