Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Από τους δήμους όλες οι προμήθειεςΗ διαδικασία ανάδειξης προμηθευτών-χορηγητών, για προμήθειες τροφίμων, λοιπών αναλώσιμων ειδών παντοπωλείου καθώς και παρόχων των σχετικών υπηρεσιών, πετρελαιοειδών, φαρμάκων και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού για τις ανάγκες των Δήμων, των Ιδρυμάτων και όλων των νομικών τους προσώπων, πραγματοποιείται εφεξής από τους οικείους Δήμους και κάθε γενική ή ειδική διάταξη που αντιτίθεται στο παρόν καταργείται σύμφωνα με εγκύκλιο που έστειλε το Υπ. Εσωτερικών στους Δήμους.

Με την ίδια εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι οι προμήθειες αυτές πραγματοποιούνται σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον ΕΚΠΟΤΑ (αρ.11389/8-3-1993 απόφαση Υπ.Εσωτερικών(ΦΕΚΒ΄185).

Την εγκύκλιο, μπορείτε να τα αναζητήσετε στο δικτυακό τόπο του Υπουργείου Εσωτερικών: www.ypes.gr.

http://www.myota.gr/, 1/4/2013

Μόνο Πρωταπριλιάτικο ΔΕΝ είναι!


ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΡΟΜΑ: Δεν είναι καυγάς η αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Είναι η δική μας οπτική.


Η αντιπαράθεση επιχειρημάτων δεν είναι υποχρεωτικά ΚΑΥΓΑΣ.
ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ.

Είναι η πεμπτουσία της πολιτικής και το μέσο για να βγάλει ο πολίτης τα συμπεράσματά του.
Διότι υπάρχει αυτή η αστεία ισοπέδωση ότι και καλά  «λένε όλοι τα ίδια».

Αλλά όμως ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.
Καλώς ή κακώς κάποιοι  ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ και ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ.

Οι απόψεις που θα διατυπώσω σε αυτό το άρθρο δεν είναι ούτε απάντηση, ούτε καυγάς με το Νίκο Πανταζή ή με κανένα.

Πολύ περισσότερο δεν είναι καμιά ΕΜΠΑΘΕΙΑ εναντίον κανενός.

Απλά προκλήθηκαν από αυτήν του την ανάρτηση που καταδεικνύει μια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ αντίληψη, την οποία προτείνω να αναθωρήσουμε ΣΥΝΟΛΙΚΑ, για όποιο θέμα και αν προβάλλεται.


Σόρυ αλλά έχω να πω ότι αυτή η μέθοδος συλλογισμού – που χρόνια είναι επικυρίαρχη – έχει φέρει τον δήμο σε αυτό το χάλι που είναι σήμερα, κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Είναι η αντίληψη που λέει «ε δεν μπορούσε να ειπωθεί τίποτα σε αυτή την φάση.»

 Γιατί λοιπόν δεν μπορούσε άραγε, τι εμπόδιζε να ακουστεί η αλήθεια "ΣΕ ΑΥΤΉ ΤΗ ΦΑΣΗ";

Από πότε συνιστά «υπεύθυνη στάση» η συνειδητή τήρηση ίσων αποστάσεων από ανόμοια πράγματα;

Γιατί αυτό είναι να βγαίνεις και να δηλώνεις ότι «ξέρω ότι οι της οικονομικής θα αθωωθούν, αλλά τώρα έπρεπε να είναι μέσα»;
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;
-          Για λόγους υπηρεσιακών και πολιτικών ισορροπιών;
-          Για να είναι – ΟΛΟΙΜΑΖΙ – υπόδικοι; (το ΟΛΟΙΜΑΖΙ - μια λέξη, χωρίς κενό- είναι αυτό που αντικατέστησε την πολιτική ενοποίηση ως έννοια στο ύστερο ΜΕΤΑΠΑΣΟΚ. Είναι κάτι σαν φετιχ. ΟΛΟΙΜΑΖΙ και ας κάνει ό,τι θέλει ο καθένας.)

-         Για να μην ξεχωρίζουν ΠΟΤΕ οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.

Για ποια ΚΑΘΑΡΣΗ μιλάει όμως τότε ο φίλος μου ο Νίκος; 
Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Αυτό εγώ το λέω "απόπειρα διάχυσης των – όποιων – ευθυνών υπάρχουν", (αν υπάρχουν ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, όχι δική μας.)
Και είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη – ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΚΑ υπεύθυνες ΟΛΕΣ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που δεν κάνουν το αυτονόητο:

ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΖΥΓΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ (η δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της και ο δήμος την δική του, για να το πούμε αλλιώς).

Καθαρά και ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ.

Και τι θα ήταν για εμάς ΚΑΘΑΡΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ και ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!

ΝΑ ΤΙ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ (Γιατί εμείς ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ):

    1.  Το θέμα έγινε αντικείμενο ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ το 2010. Ο τρόπος που το διαχειρίστηκαν οι ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ – δηλαδή καταγγελία 3 χρόνια μετά την ΛΕΥΚΗ ΨΗΦΟ του Ανδρεόπουλου στην Δημαρχιακή Επιτροπή και αφού δεν του έκατσε η πολυπόθητη μεταγραφή Βάσιου – είναι απολύτως ενδεικτική της ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ που έχουν κάποιοι για την διαχείριση των δημόσιων πραγμάτων.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ. 
ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ! ΝΤΑΡΑΒΕΡΙ ΕΙΝΑΙ, λέμε εμείς. ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΙΚΟ ΝΤΑΡΑΒΕΡΙ!

Νταραβέρι που το υποδαύλισε ο ίδιος ο ΚΟΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ γιατί αυτό νόμιζε ότι τον  βόλευε πολιτικά, ώστε να πλήξει τον Ζαφειρόπουλο και να γίνει χαλίφης. (Του γύρισε λίγο στραβά τώρα που πήρε η μπάλα τον ίδιο και τους δημοτικούς συμβούλους ... αλλά όποιος νύχτα περπατεί ....)

   2.   Όταν ο Βάσιος πήγε στο δημοτικό συμβούλιο και είπε ότι δεν είναι δική του η υπογραφή  στην παραλαβή του έργου – 4  χρόνια μετά (!!!!), έπρεπε ΑΜΕΣΩΣ ο δήμαρχος Χαλανδρίου ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ από κάθε θέση διοίκησης του δήμου τους δύο εμπλεκόμενους πρ. αντιδημάρχους – Βάσιο και Λέκκα - μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση αφού αν ο ένας δεν είναι ψεύτης, ο άλλος είναι πλαστογράφος ή τούμπλαιν. 
       Ο κος Κουράσης έκανε … ΕΔΕ λες και ήταν …. υπηρεσιακοί και όχι πολιτικά πρόσωπα. Και τους έδωσε και από μια θέση διοίκησης  ως επιβράβευση του έργου τους!
Και η ΕΔΕ τα έβγαλε όλα καλά. Αλλά το σώμα επιθεωρητών όχι. Ζήτησε κανείς από την αντιπολίτευση – έστω  - ευθύνες από κανένα για την μαϊμουδοεδέ; 
ΟΧΙ!
ΣΩΠΑΣΑΝ! ΟΛΟΙΜΑΖΙ!

3.   Ήρθε το πόρισμα των επιθεωρητών που ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ και  ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ στο στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας που ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ, επέβλεψε το έργο ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – ο μοναδικός υπηρεσιακός – μαζί με τον κ. Λέκκα.  ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΧΑΤΖΟ.
 (Δεν είναι εμμονή μου εναντίον του, όπως μου την πέφτει ο Ζαφειρόπουλος, είναι αυτό που διαβάζω στο πόρισμα. Τι στην ευχή δηλαδή να κάνω; Να διαβάζω ΧΑΤΖΟΣ και να κάνω ότι λέει ΓΑΤΖΟΣ ή μήπως εμείς τον εμπλέξαμε αν είναι αθώος, όπως δηλώνουν και που του το ευχόμαστε από καρδιάς; Αλλά μην τρελαθούμε κιόλας! Πώς να αναφερθείς στο θέμα χωρίς να ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ;)

ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ Η παραπομπή του στο πειθαρχικό, (όπου θα είχε την δυνατότητα να αποδείξει ό,τι έχει να αποδείξει περί της μη ευθύνης του).
ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Και το ερώτημα ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ – αλλά η στάση της διοίκησης Κουράση ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ για εμάς:
«μόνο ο πρώην δήμαρχος έφταιγε, όλοι οι άλλοι είναι δικοί μας και θα τους καλύψουμε».

Η αντιπολίτευση ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΝΔ, μπορεί κανείς να μου πει ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ  ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ υπαλλήλου;
Δηλαδή αν δεν πάει μετά από τέτοιο πόρισμα υπάλληλος στο πειθαρχικό συμβούλιο ΠΟΤΕ ΠΑΕΙ ΡΕ ΑΔΕΛΦΙΑ;
 Όταν στραβοκοιτάξει τον ... δήμαρχο ή τον αρχηγό της αντιπολίτευσης;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΣΥΜΠΑΡΕΣΥΡΕ ΑΘΩΟΥΣ;

Και ΠΡΟΣΟΧΗ ο Νίκος Πανταζής ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ την αθωότητα των στελεχών της Οικονομικής όταν λέει ότι είναι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι θα αθωωθούν. Έτσι δεν είναι;
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΆΛΛΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ λοιπόν, εκτός από τους ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, τις  ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ και τους υπολογισμούς;

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ «ΚΑΘΑΡΣΗ» κατά την γνώμη σας ή ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ;

(ΑΛΛΟΙ  ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ  ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ, να πουν ΔΗΜΟΣΙΑ ότι ΘΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ γιατί κάνουν ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ στην πλάτη ΑΘΩΩΝ και θέλουν να λένε ότι τους βολεύει για το ... κουκί. Εδώ δεν έχουν το θάρρος να δεχτούν ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΆ ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΑ θα μου πεις.)

  4.    Ανακλήθηκε το ένταλμα μετά το πόρισμα. Τότε εμείς είπαμε ότι ο καταλογισμός είναι ΣΙΓΟΥΡΟΣ αλλά όλοι μας έλεγαν πάλι ... προπέτες. 
Έκανε ο Δήμος καμιά ενέργεια κατά της ανάκλησης του εντάλματος;
Μήπως ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ – όπως είχε δικαίωμα – στην δικαιοσύνη κατά της ανάκλησης – όπως πρότειναν νομικοί στον κο Κουράση; (και έκαναν σε παρόμοια περίπτωση με την μελέτη του Πεύκο Πολίτη;)
ΟΧΙ!
ΔΙΟΤΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΣΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ.
Και τότε νόμιζαν ότι ο καταλογισμός θα πιάσει μόνο τον Ζαφειρόπουλο και υπαλλήλους και άρα αυτοί δεν έχουν λόγο να αμυνθούν. Θα γίνουν και μάγκες και πεντακαθαρίδηδες.
ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, λένε, άρα πώς θα πρότειναν να προσφύγουν κατά της ανάκλησης του εντάλματος, έτσι δεν είναι;

ΤΡΙΧΕΣ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ!
ΚΑΤΣΑΡΟΤΑΤΕΣ ΤΡΙΧΕΣ!

Διότι αν είναι αυτός ο κύριος στόχος σου τι θα έκανες αν ήσουν διοίκηση καλέ μου αναγνώστη;

Θα στρεφόσουν ΑΜΕΣΩΣ  κατά του αποδέκτη του ποσού των 335000 ευρώ – τον εργολάβο δηλαδή -  και θα διεκδικούσες να το ξαναβάλεις στο ταμείο σου.

Δεν του στέλνεις ένα εξώδικο που απλά τον πληροφορεί για την ανάκληση και «τον καλεί για τις δικές της ενέργειες». 
(ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! Το εξώδικο έλεγε "Σας ενημερώνουμε και σας καλούμε να ενεργήσετε" - παραλίγο να πουν "να ενεργηθείτε").

ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΤΗΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΞΕΙ! 
 Έτσι δεν είναι; 
Αυτός δεν είναι ο ρόλος της; Ποιος είναι; 
Να λέει "ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ";

Ε! ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ! 
ΚΑΝΕΙΣ! Δεν είναι περίεργο αυτό αναγνώστη μου;

ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΕΤΑΞΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ, στον Δήμο;
ΟΥΠΣ!
Τι κάθαρση είναι αυτή;

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ «Ε, σε αυτή τη φάση δεν γινόταν αλλιώς;» 

ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ;

      5. Όμως υπάρχει και το τελευταίο επιχείρημα όσων θεωρούν ότι κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους και το παίζουν ότι είναι  ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΤΙΚΩΝ (διαδικασιών, όχι χαπιών).

«Όσοι είχαν βάλει υπογραφές στο ένταλμα πρέπει να είναι ΟΛΟΙ μέσα στον καταλογισμό. Κανείς να μην μείνει εκτός ελέγχου και ευθυνών. Δημόσιο χρήμα είναι, ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ! Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας ΕΜΕΙΣ!» λένε και ξιφουλκούν.

ΩΡΑΙΑ!

Τους καλώ λοιπόν ΟΛΟΥΣ να συνυπογράψουν την πρόταση που σήμερα ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ:

ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ – ΤΟΤΕ – ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΑΡΦΗ ΤΟΥ (άρα είχε ελέγξει ό,τι έπρεπε  κατά νόμο να ελεχθεί), δεν βρήκε πρόβλημα και με ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ!

ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΥ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΕΝΤΑΛΜΑ.
Γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται στον καταλογισμό;
Εκείνος ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ δηλαδή;
Γιατί θεώρησε το ένταλμα;

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ  "ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΘΕΩΡΗΣΗ» - ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ - ΚΑΙ ΞΕΜΠΛΕΞΕ;

Μπορεί η Καραγιώργη, η Νταβία και ο Καραπαναγιώτης ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟ ΘΕΩΡΗΜΕΝΟ από εκείνον ΕΝΤΑΛΜΑ – να πουν σήμερα «ανακαλώ την υπογραφή μου και άντε γεια;»

ΜΠΟΡΟΥΝ;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! 

Λοιπόν όποιος είναι ΠΡΩΤΙΣΤΑ με την αυτοδιοίκηση και την λειτουργία της, όποιος ΣΕΒΕΤΑΙ τον θεσμό που φιλοδοξεί  να υπηρετήσει,  πρέπει σήμερα να συμφωνήσει μαζί μας:

ΠΡΕΠΕΙ – παράλληλα με την απρόσκοπτη διευκόλυνση των διαδικασιών ελέγχων και διασφάλισης της διαφάνειας και του δημόσιου χρήματος – να προστατευτεί η αυτοδιοίκηση από ΑΔΙΚΕΣ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ, ΑΚΡΑΙΕΣ επιθέσεις και βολές αποπροσανατολισμού.

ΚΑΙ Η ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – ανάκληση της ΘΕΩΡΗΣΗΣ σε ένα ένταλμα – δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ αστείο πράγμα αγαπητοί  φίλοι.
ΔΙΟΤΙ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΤΟΤΕ Ο ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ, αν δεν προστατεύεται μετά από επτά χρόνια  ο ταμίας που εκτέλεσε ΤΟ ΕΝΤΑΛΜΑ πριν επτά χρόνια;

Σε δουλειά να βρισκόμαστε ή απλά φτιάχτηκε άλλη μια βαθμίδα που μπορεί τελικά αντί να εξασφαλίζει τους ΟΤΑ να τους καταπιέζει, να τους αποπροσανατολίζει ή ακόμα και να δίνει λαβές ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ αιρετών ή υπηρεσιακών (γενικά μιλώντας).

ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ή ΟΧΙ ότι υπάρχει – τουλάχιστον – ΕΛΛΕΙΜΜΑ  στην διαχείριση μιας τέτοιας κρίσης και από την αντιπολίτευση; Εμείς αυτό πιστεύουμε και αυτό λέμε, χωρίς αυτό να σημαίνει οπωσδήποτε και σκοπιμότητα.

ΟΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Γ. ΚΟΥΡΑΣΗ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΙΣ.
 Ήταν από την αρχή.
Τα έχουμε πει.


ΥΓ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΠΤΕΤΑΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΙΓΗ ΠΛΑΚΑ: ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ;

ΑΠΟΘΕΩΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ 


Με ομιλητές τον Μάκη Βορίδη και τον αεικίνητο Δήμαρχο Χαλανδρίου Γιώργο Κουράση πραγματοποιήθηκε συνέλευση της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Χαλανδρίου στο Κέντρο Νεότητας, στην Δαναϊδων.

ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;

ΟΧΙ ΝΑ ΠΩ;

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΩ;

ΑΝΤΕ ΘΑ ΠΩ!

Αποθεωτικής υποδοχής λοιπόν δέχτηκε που λέτε η τοποθέτηση του κ. Κουράση.

Δηλαδή μιλάμε για ροκάνες, πανηγυρισμούς, βουβουζέλες, χειροκροτήματα .... τέτοια.

Ενώ που λέτε ο κος Κουράσης έλεγε αυτά τα ωραία που λέει, ότι έχει κάνει στο Χαλάνδρι, τα σημαντικά που προγραμματίζει να κάνει - όταν με το καλό γίνει δήμαρχος - κάποιος δεν άντεξε και πετάχτηκε: "Συγνώμη δήμαρχε αλλά μήπως έχεις καταλάβει ότι σε ένα χρόνο έχουμε δημοτικές εκλογές; Πότε θα τα κάνεις αυτά;"

(Ο "κάποιος" δεν ήταν ο οποιοσδήποτε "κάποιος" αλλά ΠΟΛΥ ΕΜΠΕΙΡΟ ΗΓΕΤΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ , του οποίου το όνομα δεν έχουμε την άδεια να δημοσιεύσουμε).

Ε! ΓΕΙΑ ΣΑΣ! Έγινε της εκδιδόμενης.

Ο δήμαρχος διέκοψε και τον λόγο πήρε ο Μάκης Βορίδης , ο οποίος καθόταν δίπλα του και είχε πρόσβαση στις σημειώσεις του, και ... τον αποτέλειωσε:

"ΔΗΜΑΡΧΕ ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟ, ότι με λίγα χρήματα έχεις κάνει μεγάλο έργο".

ΑΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑ! Σα δεν ντρέπεστε!

ΥΓ: Το σχέδιο του "κόλπου" για νεοδημοκρατικό 1-2 δεν θα περάσει, αδέλφιαααα. Είμαστε και εμείς εδώ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΡ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ.
Εμείς θα τοποθετηθούμε σύντομα με άλλη ανάρτηση ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ.

ΥΓ: Το έγγραφο μας έτειλε ο πρώην Δήμαρχος κος Ζαφειρόπουλος, σε απάντηση ερωτήματός μας ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.


ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ... ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ .... ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΠΛΑΚΙΤΣΕΣ.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ!

ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ: 
ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΛ. ΡΑΚΙΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ. (ψήνεται, στο scanner είναι).
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ!

Αλλά πρώτα από όλα θέλουμε να στείλουμε τις εγκάρδιες ευχές μας ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΔΗΜΑΡΧΕ!

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 1-4-2013


πρΟΤΑση 
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr 

Χαλάνδρι 1/4/2013 

Τα γεγονότα των ημερών στην Κύπρο έγινε η αφορμή για να αποκαλυφθεί ένα νέο σύστημα αξιών, για την αρχή της προσωπικής ευθύνης για κάθε λάθος, για κάθε αμέλεια. 

Έχουν πρόβλημα οι τράπεζες; Τα χρήματα θα βρεθούν από τους μετόχους και εάν δεν επαρκούν τα χρήματα των μετοχών τότε μόνο αναζητούνται από τους καταθέτες(εδώ αξίζει πολύ μεγάλη συζήτηση…). Πριν από αυτό είχαμε το πρόβλημα με τα ασφαλιστικά ταμεία: Τα ασφαλιστικά ταμεία χρεοκόπησαν, για δικούς τους λόγους και αιτίες και η ευθύνη μετατοπίστηκε στους ασφαλισμένους. Πρακτικά, το λάθος, το όποιο λάθος, η αμέλεια, η όποια αμέλεια , δεν έχει σημασία εάν το λάθος είναι των διαχειριστών ή των πολιτικών στο τέλος το επιβαρύνεται ή ενδέχεται να το επιβαρυνθεί ο τελικός αποδέκτης που είναι ο πολίτης, ο χρήστης, ο καταναλωτής, ο πελάτης, ο ασφαλισμένος που όπως φαίνεται έχει προσωπική ευθύνη για κάθε λάθος των διαχειριστών.
Η εποχή της συλλογικής αυταπάτης κάπου εδώ θα πρέπει να τελειώσει και ίσως θα πρέπει να ανοίξει ο δρόμος της προσωπικής ευθύνης.
Τα ασφαλιστικά ταμεία, το σύστημα υγείας και το σύστημα εκπαίδευσης καταρρέουν. Έχουμε πλέον προσωπική ευθύνη για τη δημιουργία των δομών εκείνων που θα υποκαταστήσουν το σύστημα. Δεν φαίνεται άλλη διέξοδος εκτός από την αυτοδιαχείριση των αναγκών μας. Όταν το κράτος (το όποιο κράτος) δεν μπορεί να εγγυηθεί τις καταθέσεις πως θα εγγυηθεί την κοινωνική πρόνοια, την Υγεία, την Εκπαίδευση- Παιδεία, την υποστήριξη των αναπήρων και των αδυνάτων συνανθρώπων μας;
Κάποιοι ενδεχομένως να αγωνίζονται για την οργάνωση πολιτικών αντιστάσεων και κινημάτων που θα ανατρέψουν την κακή εξουσία, χωρίς όμως να παίρνουν στα σοβαρά την πραγματικότητα: Το ότι δηλαδή η εξουσία εξακολουθεί και είναι εξουσία, επειδή δεν υπάρχει αυτό που θα την αντικαταστήσει. Κανείς δεν χρειάζεται την καταρρέουσα εξουσία αλλά εξακολουθεί να την υφίσταται επειδή δεν υπάρχει κάτι αληθινό και έντιμο για να πάρει τη θέση της.
Ίσως μελλοντικά να υπάρξει μια πρωτοπορία που να αμφισβητήσει και να αντικαταστήσει αυτό που πλέον δεν υφίσταται. Αλλά μέχρι να υπάρξει είμαστε υποχρεωμένοι να επιβιώσουμε και όταν δεν υπάρχει καμιάς μορφής υποστηρικτικό δίκτυο πρέπει να το φτιάξουμε από την αρχή. Δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε από τα ασφαλιστικά ταμεία, ούτε από το ΕΟΠΥΥ ,ούτε από τα κάθε λογής «βοήθεια στο σπίτι» κλπ. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τους επαναστάτες του μέλλοντος που θα αλλάξουν τις κοινωνίες. Πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα τις νέες δομές που πάνω τους θα μπορέσουμε να στηρίξουμε την επιβίωσή μας.
Για να το κάνουμε χρειάζεται αυτενέργεια, σοβαρότητα, ρεαλισμός και αποτελεσματικότητα. Πρέπει να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας και να αναλάβουμε δράση που να έχει αποτελέσματα… 

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, 
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις