Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΟΙ

Σας ενημερώνουμε ότι η απόφαση Δημάρχου με Αρ.Πρ.13326/30.5.2014 εξακολουθεί να ισχύει.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι κλειστοί αθλητικοί χώροι του Δήμου έχουν αναστείλει την λειτουργία τους μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες που γίνονται ώστε να εξασφαλισθεί η αδειοδότησή τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ήδη έχει εξασφαλισθεί από την Πυροσβεστική η άδεια για τις εγκαταστάσεις της πυρασφάλειας και προχωρούν οι εργασίες στους βοηθητικούς χώρους.Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΣΕΡΓΙΟΣ ΓΚΑΚΑΣ

Σ. ΓΚΑΚΑΣ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ
ΦΩΤΟ: www.stasi.gr

Χθες το απόγευμα στο γήπεδο του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ αποκολλήθηκε από τη βάση της μια μπασκέτα. Σας ενημερώνουμε ότι ο χώρος αυτός ανήκει στη Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και ο Δήμος Χαλανδρίου δεν έχει καμιά ευθύνη για τη συντήρηση και την λειτουργία του.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΣΕΡΓΙΟΣ ΓΚΑΚΑΣ

Κέρδισε το παιχνίδι έχασε Σιόβα


Στην πρεμιέρα του στην δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος που συμμετέχουν και οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας, ο Ολυμπιακός κέρδισε στο Παμπελοποννησιακό 1-0 την Παναχαϊκή με αυτογκόλ του Κάργα στο 74ο λεπτό.
Το θέμα του χθεσινού παιχνιδιού δεν ήταν άλλο από τον τραυματισμό του Σιόβα, ο οποίος θα μείνει άλλες δυο εβδομάδες έξω.
Στα άλλα χθεσινά παιχνίδια ο Ηρακλής με τον Λεβαδειακό, μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις με τους Σιατραβάνη και Μπορνταγκαράι να συνθέτουν, τον πίνακα τον σκόρερ.
Στα Ψαχνά ο τοπικός Ηρακλής υποδέχθηκε τον Ατρόμητο, με τον Αλέξανδρο Κούρο να υπογράφει την νίκη του Ατρόμητου στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδος.  

Σπύρος Χρυσικόπουλος

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΤΕΡΑ .... ΚΟΥΡΟΠΑΤΚΙΝ ....

Το ΤΑΙΠΕΔ θα πάρει τα .... φρύδια μας, αναγνώστη μου, αν επιχειρήσει να εφαρμόσει (πώς δηλαδή, δια της βίας;) τα περί απομάκρυνσης των απορριμματοφόρων μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, μόνο για να την σπάσει η κυβέρνησις στον Ρούσσο που είναι αριστερός, αυτό είναι δεδομένο, όπως αυτονόητο και δεδομένο είναι ότι ολόκληρη η πόλη θα σταθεί στο πλάι της δημοτικής αρχής και της υπηρεσίας καθαριότητας που δεν μπορεί να διαλυθεί από ένα ασχεδιάστο και εκδικητικό ξεσπίτωμα.

Σιγά μην αφήσουμε το Χαλάνδρι να γιομίσει αρούρια ..... "εξαιτίας πολιτικής" και μάλιστα .... ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Και σιγά μην ήταν ο Ρούσσος ο Hari Potter .... να λύσει έναν - από τους 10 μεγάλους - γόρδιους δεσμούς της πόλης σε 15 μέρες

Πέρα από τα αυτονόητα όμως, εμείς διαβάζουμε ολόκληρα τα κείμενα των ανακοινώσεων, δεν είμαστε μπαμπουίνοι να διαβάζουμε μόνο τους τίτλους.

Διαβάζουμε τις ανακοινώσεις των διοικήσεων (νυν και πρώην) και δεν μπορούμε να μην μειδιάσουμε (είδες γίναμε θεσμικοί και τα λέμε στρογγυλά ενώ η παλιά, καλή πλατειακή διατύπωση εδώ αντί του "μειδιάσουμε" θα ήταν το "ξεκωλωθούμε στα γέλια").

Ο πρώην Κουράσης υποδεικνύει αναγνώστη μου στο νυν Ρούσσο, ότι πρέπει να αγοράσει οικόπεδο για να στεγάσει την υπηρεσία καθαριότητας - αυτό το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ μάλλον εννοεί, που ήταν αυτός έτοιμος βεβαίως, βεβαίως να αγοράσει - (αλλά έπρεπε να προηγηθεί η απαλλοτρίωση του κοινωφελούς ιδρύματος, ήτο μεγαλύτερη ανάγκη δια την πόλη και μετά η καθαριότητα).

Μάλιστα έχει γίνει και μια υδρογεολογική μελέτη, σου λέει αναγνώστη μου.

Μελετήθηκε το εύρος της ζώνης γύρω από το νεκροταφείο, στην οποία το Υπ. Υγείας θα επιτρέψει να πλησιάσει η ένταξις και να πάρουν "χρήση" τα χωράφια.

ΑΣΧΕΤΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ;

Μα τι άσχετο;

Πού θα τα πάνε τα απορριμματοφόρα αναγνώστη μου;
 Στο νεκροταφείο θα τα πάνε. Κάπου εκεί τριγύρω.

Πού να τα πάμε δηλαδή;
Στο ΟΤ 50 (Β. Γεωργίου και 25ης Μαρτίου), μέσα στην πλατεία για να καθυστερήσουμε και άλλο την ανέγερση του δημαρχείου και να μην χαλάσει το κομπρεμί;

Είναι λέει ΟΚ υδρογεωτεχνικώς, που λες αναγνώστη μου, η ένταξις να φτάσει μέχρι 20 μέτρα γύρω- γύρω από το νεκροταφείο.

Αλλά όχι ακριβώς γύρω-γύρω, από όλες τις πάντες.

ΟΟΟΧΙ!

Μόνο από πάνω (βοράς - Αναπαύσεως)- ανατολικά και δυτικά.

ΝΟΤΙΑ πρέπει να είναι σε απόσταση 50 μέτρων ....

Δεν υπάρχει αυτό! Δεν έχει ξαναγίνει ποτές!

Ζώνη 20-20-20 και από κάτω .... 50!

Για να αποκλειστεί το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΩΡΑΦΙ και να πρέπει να αγοραστεί υποχρεωτικά άλλο.

Την είχε - λέει - αναθέσει την μελέτη ο ΠΙΛΑΦΗΣ,  μελέτη ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΓΠΣ (τον θυμάστε. τον Πιλάφη;)


Είχε βάλει όμως και κωδικό στον προϋπολογισμό λέει ο πρώην δήμαρχος, είχε μαζέψει και το χρήμα και έφτιαξε και "πλεόνασμα".
Όλα έτοιμα για να αγοραστεί το χωράφι ... (κάνα τάληρο μύρια θα πάει).

Οι νυν πάλι μιλάνε στις ανακοινώσεις τους για "κεραυνό εν αιθρία" που τους έσκασε ξαφνικά από το ΤΑΙΠΕΔ επειδή είναι αριστεροί.

Πρώτη φορά το άκουσαν - δεν είχαν ματαξανακούσει τίποτες σχετικό, σου λέει - περί του ότι το χωράφι στην Πεντέλης ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο κάθε έξι μήνες στέλνει ένα τέτοιο χαρτί για να μην ξεχνιόμαστε και για να υπογραμμίζει ότι όταν βρει επενδυτή (ευτυχώς δι' ημάς τους ατυχείς Χαλανδραίους πρόκειται για είδος προς εξαφάνιση στην Ελλάδα του SUCCESS STORY, οπότε παίρνουμε παρατάσεις και ακόμα μας μαζεύουν τα σκουπίδια) θα πρέπει ΑΜΕΣΩΣ η υπηρεσία καθαριότητας να φύγει και να πάει .... φάτσα στον Άγιο Νικόλαο (βοήθειά μας, τις ευλογίες σου Πατέρα Σπυρίδωνα) για να σταματήσουν να γκρινιάζουν και οι αριστεροί που έχει "εκχωρηθεί ο δημοτικός χώρος εκεί" σε ιδιώτες και δεν αξιοποιείται σωστά.

Πετάγεται και ο άλλος μες την μέση, ο Ιταλός, ο παραλίγο Γκράμσι, και γράφει ότι μια παλιά κακή διοίκηση - με την οποία ουδεμία σχέσιν είχε, απλώς αντιδήμαρχός της ήτο στα θέματα αθλητισμού, με εισήγηση ΚΑΙ στελεχών του ΣΥΝ (τότενες), δέχτηκε να απαλλοτριωθεί ο δημοτικός χώρος από το ελληνικό δημόσιο για να πάρει το ζεστό χρήμα ο δήμος και να κάνει κοινωνικές παροχές .... και στα αθλητικά σωματεία της πόλεως.

(Και αυτός τώρα το αντελήφθη, δεν ήξερε τίποτα για τον φόνο, αλλωστέ τότε ήτο σοσιαλδημοκράτης - εκσυγχρονιστής, τώρα έγινε.... γκραμσικός).

Βρήκαμε μετά και αυτό, σκαλίζοντας, όμως ....Πάγκαλος: «Ψήφισα Νέα Δημοκρατία για να μη βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ»


«Ψήφισα ΝΔ στις περασμένες εκλογές, στις ευρωεκλογές. Βεβαίως! Με δυσκολία, αλλά πήγε το χέρι μου, διότι ήθελα οπωσδήποτε να αποφύγω αυτό που δεν απέφυγα τελικά, δηλαδή την πρωτοπορία του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο πρώην υπουργός και συνέχισε: «Ψήφισα αρνητικά, όπως και πολύς κόσμος ή πολύς κόσμος που ψήφιζε αρνητικά ΠΑΣΟΚ, για να μην έρθει η δεξιά. Κι εγώ, αυτή τη φορά, ψήφισα δεξιά για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ"

ΣΧΟΛΙΟ: 

ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΛΑΛΗΣΑ ΑΜΑΡΤΙΑΝ ΟΥΚ ΕΧΩ (για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις)Πολλά έχουν ειπωθεί κατά καιρούς, απ΄ όλες τις πλευρές, για τις Δημ. Επιχειρήσεις.

Να τα δούμε όμως τα πράγματα λίγο ψύχραιμα, έχοντας πια την εμπειρία με τις ΔΕ σε λειτουργία αλλά και χωρίς αυτές.

Θα επιχειρήσω λοιπόν μια ανάλυση πάνω στη ΔΕΠΑΧ, στην οποία υπήρξα μέλος της διοίκησής της και γνωρίζω πολύ καλά.

Τι ήταν λοιπόν η ΔΕΠΑΧ και τι ακριβώς έκανε;

Η βασική της λειτουργία ήταν τα καλλιτεχνικά εργαστήρια: ζωγραφική, γλυπτική, κηροπλαστική, μπατικ, κόσμιμα, μοντέρνοι και παραδοσιακοί χοροί, μπαλέτο, πιλάτες, γιόγκα κ.ο.κ.

Τα αναφέρω όσα πιο πολλά μπορώ και ας γίνομαι κουραστικός, για να ξέρουμε τι είχαμε και τι δεν έχουμε πια.

Παράλληλα είχε δύο καλοκαιρινούς δημοτικούς Κινηματογράφους , στο κάτω Χαλάνδρι (4ο δημοτικό) και στο Πάτημα (στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής) και κάθε καλοκαίρι λειτουργούσε δημιουργική απασχόληση για παιδιά έως 12 ετών.

Επίσης είχε τη δυνατότητα και είχε διοργανώσει διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως παρέλαση αρμάτων τις απόκρειες, εκθέσεις των εργαστηρίων, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις κ.λ.π.

Σε μερικά από αυτά, φυσικά, με τη μικρή οικονομική συμμετοχή των Πολιτών.

Ουσιαστικά ήταν ο σύνδεσμος Δήμου, Πολίτη.

Το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου.

Σε αυτά όλα λοιπόν υπάρχει ο «φιλελεύθερος» αντίλογος «τι δουλειά έχει ο Δήμος ν΄ ασχολείται με όλα αυτά, καλύτερα όλα στους ιδιώτες» και η πιο «αριστερή» άποψη που κατηγορούσε συλλήβδην για διαπλοκή και όπως άκουσα τελευταία για εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών.

Να θυμίσω εδώ ότι, μιλάμε για προ μνημονίου εποχή, εκτός αν υπονοούν ότι η ΔΕΠΑΧ, είχε υπογράψει μνημόνιο από μόνη της με τη τρόικα.

Η κατάργηση της λοιπόν απαντάει στη πρώτη άποψη και αποδεικνύει ότι δεν μπορούν να πάνε όλα στους ιδιώτες, γιατί ή δεν τα παρέχουν, μια και δεν έχουν οικονομικό ενδιαφέρον γι΄ αυτούς, ή θα είναι πιο ακριβά γιατί έχουν ως σκοπό το κέρδος και όχι την κοινωνική παροχή.

Έτσι λοιπόν χάθηκαν όλα τα εργαστήρια που ο καθένας μπορούσε να πάει για να απασχοληθεί μια, δυο ώρες, να χαλαρώσει και να συναναστραφεί φίλους και γείτονες και οι οικογένειες να έχουν μια δραστηριότητα για τα παιδιά τους με 20 ευρώ και όχι με 80 και 100.

Αντί για αυτά όμως είδαμε (από ιδιώτες) παγοδρόμια στην πλατεία με 8 ευρώ την ώρα και διάφορα άλλα παράξενα, που κατά καιρούς έχουμε αναφέρει.

Η δεύτερη άποψη περί διαπλοκής, αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας, γιατί διαπλοκή είναι κάτι ξεχωριστό, κάτι που υπάρχει παντού.

Διαπλοκή υπάρχει στην εφορία, στα νοσοκομεία, ακόμα και στην εκκλησία. Τι θα κάνεις θα τα καταργήσεις όλα;

Μήπως, λέω μήπως, αυτή η άποψη είναι το σημείο συνάντησης των δύο απόψεων που καταλήγει στο ίδιο αποτέλεσμα, (ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ);

Μήπως, λέω μήπως αυτός είναι ο ορισμός της διαπλοκής;

Να πω εδώ, για να μην ξεχνιόμαστε, ότι Γυμναστικοί Σύλλογοι, ΜΚΟ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. κλπ, ιδιώτες είναι.

Έχουμε λοιπόν, από τη μια τις ΔΕ, με έναν και μοναδικό μέτοχο το Δήμο, με υποχρέωση να καταθέτει κάθε χρόνο, απολογισμό και προϋπολογισμό στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να ελέγχεται και από την άλλη έχουμε κάποιους ιδιώτες, με κάποιο ΔΣ που μαζεύτηκαν για να διαχειριστούν κάτι, που πιστεύουν ότι μπορούν να το κάνουν, ώστε να κερδίσουν.

Το πρώτο λοιπόν είναι η διαπλοκή και το δεύτερο η διαφάνεια.

Και ερωτώ, γιατί οι δεύτεροι να μην διαπλέκονται;

Δεν έχετε ακούσει καταγγελίες διαπλοκής γι΄ αυτούς;

Πώς μπορείς να τους ελέγξεις;

Ποια κατά τη γνώμη σας είναι η λύση;

Πονάει σβέρκο, κόψει σβέρκο;

Τόσο ανίκανοι – ανασφαλείς είμαστε που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και να «καθαρίσουμε», (αν είναι βρόμικη) μια ΔΕ, ώστε να απολαμβάνουμε ως πολίτες αυτής της πόλης, αυτά που μπορεί να μας παρέχει;

Τι θα πείραζε ο Δήμος να έχει ένα «εργαλείο» για να παρέχει π.χ. στα παιδιά τη δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης, εκτός ωραρίου και να βοηθάει την οικογένεια να αντέξει το βάρος των εξωσχολικών αναγκών;
Είναι καλύτερα που το κάνουν οι σύλλογοι γονέων από μόνοι τους κάτω από «παράξενες» συνθήκες και αναλαμβάνοντας διάφορες «παράξενες» ευθύνες;

Γιατί να μην έχει ο Δήμος την «νομική οντότητα» που χρειάζεται για να λύνει νόμιμα και ωραία τέτοια ζητήματα;


Πού είναι το κακό στο να μπορούμε να διοργανώνουμε ένα πολιτιστικό φεστιβάλ και τα έσοδα που λογικά είναι πολλά να γυρνούν στους Πολίτες με δωρεάν παροχές, ανταποδοτικά;

Τι κακό έχει γίνει π.χ. στο Μοσχάτο που η ΔΕ κατασκευάζει τα άρματα και τις στολές για το καρναβάλι και αφού τα χρησιμοποιήσει την πρώτη χρονιά, μετά τα ενοικιάζει για να εξασφαλίσει τα χρήματα που χρειάζεται για να συνεχίσει να λειτουργεί και να οργανώνει το καρναβάλι που έχουν αγκαλιάσει όλοι οι Πολίτες της Αθήνας;

Δεν θα μπορούσε ο Δήμος μέσω τις ΔΕ και τολμάω να πω σε συνεργασία με την ένωση γονέων, που είμαι μέλος, να λειτουργήσει την καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση στα σχολεία;

Γιατί να γίνεται λάθος, με μιζέρια, όταν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί άψογα, με προσλήψεις κατάλληλου προσωπικού, με παροχή υλικοτεχνικών υποδομών, που θα έμεναν και στα σχολεία;

Γι΄ αυτό εγώ – εμείς τολμάμε να επιμένουμε στην ανάγκη ύπαρξης των ΔΕ.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι το μέσο που μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στο Δήμο να εφαρμόσει κοινωνική πολιτική.

Προτείνω, με πλήρη συναίσθηση του τι λέω, άμεσα η νέα διοίκηση να προχωρήσει σε επανίδρυση ΔΕ, με όποια μορφή, ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ, με τη σωστή σύσταση του συμβουλίου, με τη συμμετοχή όλων το εμπλεκομένων φορέων.

Μόνο έτσι θα μπορέσει, καθαρά και ωραία, με κρυστάλλινη διαφάνεια, να εφαρμόσει τα παραπάνω και να βοηθήσει πραγματικά τους Χαλανδραίους να αισθανθούν ότι είναι δίπλα τους.

Τρόποι υπάρχουν, σκέψη βαθιά, ανοικτά μυαλά και πολιτική βούληση χρειάζονται για να επέλθουν διαυγείς πολιτικές συμφωνίες.

ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΛΑΛΗΣΑ ΑΜΑΡΤΙΑΝ ΟΥΚ ΕΧΩ

Λέρτας Δημήτρης

Η Ένωση Γονέων Χαλανδρίου για τη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Παιδείας

http://6dimhalandri.blogspot.gr/
 
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Χαλάνδρι, 23 Σεπτεμβρίου 2014


Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Χαλανδρίου συναντήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 19/9/2014 με το νέο Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Θεόδωρο Αλεξίου.

Η Ένωση παρουσίασε στον κ. Αντιδήμαρχο τα εκπαιδευτικά ζητήματα αρμοδιότητας της Δημοτικής Αρχής, και ειδικότερα:
  • την υποχρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό σε συνδυασμό με τη δυνατότητα του Δήμου να διαθέσει πόρους μέσω του προϋπολογισμού του για την κάλυψη των αναγκών
  • τον τρόπο λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών (διαφάνεια, τακτικές συνεδριάσεις, διαχείριση)
  • την έλλειψη καθαριστριών, τραπεζοκόμων, σχολικών φυλάκων και τροχονόμων, λόγω των απολύσεων και της αδιαφορίας του κεντρικού κράτους
  • τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων (δημιουργία ομάδας τεχνικών ειδικά για τα σχολεία, σε συνδυασμό με τη δημιουργία μητρώου συντήρησης – εργασιών για κάθε σχολείο) 
  •  την προμήθεια των ξενόγλωσσων σχολικών βιβλίων για τους μαθητές του Λυκείου
  • την χωροταξική οριοθέτηση της αρμοδιότητας των σχολείων με σχετική τεκμηριωμένη μελέτη, σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους φορείς, ώστε να κατανέμονται ορθολογικά οι μαθητές στα σχολεία
  •  την ομαλή ένταξη των μαθητών Ρομά στα σχολεία του Χαλανδρίου
  • την ίδρυση του 17ου Δημοτικού και του 6ου Λυκείου στο Πάτημα
  • την παροχή γευμάτων σε μαθητές που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων σε σχέση με τα ζητήματα Παιδείας, ιδίως με την εφαρμογή του “Καλλικράτη”, είναι ιδιαίτερα ασφυκτικό και περιορίζει τις δυνατότητες των Δήμων να ασκήσουν την πολιτική που επιθυμούν.

Ο κ. Αντιδήμαρχος αφού τόνισε ότι επιθυμεί τη συχνότερη επαφή με την Ένωση Γονέων, δεσμεύτηκε να εξετάσει τα ανωτέρω ζητήματα όπως τέθηκαν και αφού ενημερωθεί να απαντήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, η Δημοτική Αρχή έχει την πρόθεση να συμπορευθεί με τους φορείς των γονέων και των εκπαιδευτικών και να διεκδικήσουν από κοινού τις ενδεδειγμένες λύσεις στα προβλήματα της Παιδείας.

Ρένα Δούρου: τη νομιμότητα αντιστρατεύεται η κυβέρνηση


Κλείνοντας τη συνεδρίαση του χθεσινού περιφερειακού συμβουλίου, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, αναφερόμενη σε παρεμβάσεις των παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε κυβέρνηση –ΕΕ-ΔΝΤ» τόνισε αναφερόμενη στο θέμα του επανελέγχου των συμβάσεων:

«Απλά δεν πρόκειται για επανέλεγχο αλλά για επανακαθορισμό των κριτηρίων των συμβάσεων μέσα από την προσπάθεια ακύρωσης του ΠΔ 164/2004. Μιας νομοθεσίας, κατ' εφαρμογή ευρωπαϊκής οδηγίας, που το κύρος της κρίθηκε θετικά και αμετάκλητα από τα τρία ανώτατα νομικά όργανα της χώρας. Από το Συμβούλιο της Επικρατείας, από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Παράλληλα επιβεβαιώθηκε αμετάκλητα και με δύναμη δεδικασμένου και από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2006. Αυτή τη νομοθεσία θέλει να ακυρώσει ο "επανέλεγχος" της σημερινής κυβέρνησης, εκθέτοντας τη χώρα στο ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς μπορεί να βρεθεί με αυτή την αντισυνταγματική παρέμβαση (αντίθεση στο άρθρο 4 του Συντάγματος) και εκτός του πλαισίου της ευρωπαϊκής νομιμότητας. Αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση α λα καρτ ευρωπαϊκή.

Αυτή είναι λοιπόν η δήθεν "νομιμότητα" στην οποία καλεί το υπουργείο. Μια κατ' όνομα νομιμότητα που αντιβαίνει το Σύνταγμα και τις αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων και του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου».

Χωρίς μετρό σήμερα από τις 13:00 έως τις 16:00Χωρίς μετρό θα μείνει σήμερα η Αθήνα από τις 13:00 έως τις 16:00 λόγω στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στο μέσο.

Η στάση εργασίας γίνεται προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στην γενική συνέλευση του κλάδου τους.

http://www.trelokouneli.gr

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι - Απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα


Τρία άτομα απεγκλωβίστηκαν από πολυκατοικία στην οδό Αντιγόνης 59, στο Χαλάνδρι, όπου ξέσπασε πυρκαγιά.

Στο σημείο έσπευσαν επτά οχήματα με 21 πυροσβέστες, που πολύ γρήγορα κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά στο διαμέρισμα ξέσπασε στις 21:52.

Από το φλεγόμενο διαμέρισμα απεγκλωβίστηκαν δύο ηλικιωμένοι, οι οποίοι παρουσίαζαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ άλλη μία γυναίκα απεγκλωβίστηκε από διαμέρισμα άλλου ορόφου και είναι καλά στην υγεία της.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το «κόλπο» Μητσοτάκη για χιλιάδες απολύσεις – Ο επανέλεγχος των συμβάσεων, τα πλαστά & η υπαιτιότητα του υπαλήλλου


Στους παροικούντες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και γενικότερα το Δημόσιο είναι γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Εύη Χριστοφιλοπούλου αναζητούν εναγωνίως όσο το δυνατόν πιο «ανώδυνες» δεξαμενές απολύσεων, προκειμένου, ενόψει και εκλογών, οι 5.500 που απομένουν έως το τέλος του έτους να προκαλέσουν τις λιγότερες αντιδράσεις.

«Ανώδυνες» δεξαμενές δεν είναι, βεβαίως, οι υπάλληλοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ούτε, οπωσδήποτε, οι εργαζόμενοι στα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου. Στο πλαίσιο αυτό, με βάση την ΚΥΑ που υπογράφουν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ξεκίνησε τον Ιούνιο μέσω του ΣΕΕΔ που, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, έχει κλατάρει, καθώς δεν κάνει τίποτε άλλο, να ελέγχει, κυρίως, με ποιον τρόπο οι συμβάσεις μετατράπηκαν, κυρίως, με το γνωστό ΠΔ Παυλόπουλου του 2004 σε αορίστου χρόνου, βάζοντας στο στόχαστρο τους δήμους όπου και υπηρετούσε το μεγάλο τμήμα αυτών των συμβασιούχων. Να σημειωθεί ότι έλεγχος των πλαστών είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Ιανουάριο από τις ίδιες τις υπηρεσίες του Δημοσίου και των δήμων από τον Ιανουάριο του 2014.

Με αυτό τον τρόπο και με βάση τα όσα προβλέπει η ΚΥΑ και ο νόμος (4250/2014) στον οποίο βασίζεται (σ.σ. «υποβολής εκ μέρους του υπαλλήλου, με την αίτησή του ή κατ’ άλλον τρόπο, αναληθών ή ανακριβών στοιχείων»), οι κ.κ. Μητσοτάκης και Χριστοφιλοπούλου έβαλαν στο στόχαστρο χιλιάδες συμβασιούχους που σύμφωνα με τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίου «κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Κι αυτό γιατί ναι μεν με το ΠΔ Παυλόπουλου χρειαζόταν μόνον απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ή δημάρχου, που να βεβαιώνει ότι ο υπάλληλος κάλυπτε πάγιες ανάγκες συνεχώς στον δήμο, για να μετατραπεί η σύμβασή του σε αορίστου χρόνου αλλά αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις δεν επιβεβαιώνεται από τα ένσημα, καθώς προ του ΠΔ Παυλοπουλου, για να μην αναγκάζονται οι φορείς να προσλαμβάνουν τους υπαλλήλους τους ανάγκαζαν να σταματούν (σ.σ. φαινομενικά, καθώς στην πραγματικότητα στις περισσότερες περιπτώσεις συνέχιζαν να εργάζονται χωρίς μισθό και ένσημα προκειμένου να μην χάσουν τη θέση τους) την εργασία τους για δύο με τρεις μήνες το χρόνο.

Μάλιστα, το «κόλπο» Μητσοτάκη επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η αρχική διάταξη του άρθρου 42 του Ν 4250/2014 προέβλεπε ότι οι εργαζόμενοι απολύονται ακόμη κι αν δεν υπήρχε υπαιτιότητά τους, φράση που προστέθηκε μετά από έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ωστόσο, είναι πιθανόν ακόμη και η φράση αυτή («με υπαιτιότητα του υπαλλήλου») να μην καλύπτει τους συμβασιούχους που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, καθώς και οι ίδιοι γνώριζαν ότι οι συμβάσεις τους προ του ΠΔ Παυλόπουλου δεν ήταν τυπικά συνεχόμενες.

Έτσι, εφόσον το σχέδιο ευοδωθεί, το δίδυμο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα έχει και τον σκύλο (τρόικα) χορτάτο προχωρώντας στις 5.500 (και όχι μόνο, καθώς πιθανότατα τέτοιες περιπτώσεις υπαλλήλων να είναι πολύ περισσότερες) απολύσεις αλλά και την πίτα (σ.σ. το πολιτικό προφίλ ενόψει μάλιστα και εκλογών) ολόκληρη, καθώς θα πουν (όπως ήδη λένε) στους πολίτες ότι απολύουν επίορκους που είχαν καταθέσει πλαστά πιστοποιητικά.

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, αντίστοιχο σχέδιο έχουν Μητσοτάκης και Χριστοφιλοπούλου και με την αξιολόγηση (σ.σ. θέμα που συζητείται σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής) μέσω ποσοστών, βασιζόμενοι στον Δημοσιουπαλληλικό Κώδικα για να προχωρήσουν σε χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

aftodioikisi.gr

Aυτός ο πατριώτης της φακής .... (του ΣΤΑΘΗ από το enikos.gr)Γεωργιάδης: Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, εγώ θα στείλω τα λεφτά μου στο εξωτερικό.

Γιατί μόνον τα λεφτά σου, σερασκέρη μου; γιατί δεν πας κι εσύ μαζί τους; να ζήσετε εσείς καλά και εμείς καλύτερα! (υπό την έννοια ότι θα ξεβρωμίσει ο τόπος) - πάντα με την καλή έννοια, την πολιτική.
Καθ’ ότι, τέτοιος ραγιάς πολιτικός, που να ανάβει κερί στο Μνημόνιο, που να έχει αποκαλέσει προδότη τον Πρωθυπουργό του και που να έχει θυσιάσει στον βωμό του Μαμωνά εκατόμβες ασθενών, δικαιούται μια ατιμωτική υπερορία. Εκεί στην ξένη με τα λεφτά του, εκεί να ζήσει και να τελευτήσει, όπου φράγκα και πατρίς


αυτός ο πατριώτης της φακής.

ΑΝ ΞΑΝΑΠΕΤΑΧΤΕΙ Η κα ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ .... .....

..... ΣΚΑΣΕ ΜΩΡΗ! ΜΙΛΑΩ!Η Ελλάδα σε αριθμούς

http://www.olympia.gr/, 23-9-2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΩΣ «ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ».