Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών για την απώλεια του Γιώργου Καστρινάκη


Ο Γιώργος Καστρινάκης υπήρξε μαχητής της ζωής.

Φωτεινό παράδειγμα θέλησης, ήθους και αξιοπρέπειας.

Δυνάμωσε τη φωνή των συνανθρώπων μας με αναπηρία.

Υπερασπίστηκε την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αγωνίστηκε για την κοινωνική δικαιοσύνη.

Μας δίδαξε τι σημαίνει «Θέλω να ζήσω».

Μεγάλη απώλεια για την δημοσιογραφία, την αυτοδιοίκηση, το Μαρούσι.

Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Μαρία και την κόρη του Αθηνά.

Γιώργος Καραμέρος, Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών

ΜΕ ΓΥΑΛΙ ΚΑΙ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΔΕΙΚΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
... και έχει σα ΣΤΑΜΠΑ 
τη ζωή μου σημαδέψει
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

 

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΑΠΛH ΑΝΑΛΟΓΙΚH ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


"Απλή αναλογική" στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι ούτε "σύστημα απλής αναλογικής" (Τσίπρας), ούτε "σύστημα αναλογικότερη εκλογής" (Μπαλάφας).

Η απλή αναλογική είναι μια και αδιαπραγμάτευτη.

Τα υπόλοιπα είναι κόλπα της εξουσίας και του αυτοδιοικητικού κατεστημένου.
Απλή αναλογική (και με ανεξάρτητες υποψηφιότητες), αποδέσμευση των τοπικών από το κεντρικό ψηφοδέλτιο, θητείες. Για να αναπνεύσει η αυτοδιοίκηση, να μπουν νέες δυνάμεις, να ανανεωθεί το πολιτικό προσωπικό και να κινητοποιηθεί η κοινωνία....

και κάτι ακόμα
Η Γερμανία την ισχύ της δεν την οφείλει, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, στην βιομηχανία της, αλλά στην δημοκρατικότητα της τοπικής της αυτοδιοίκησης που είναι η πλέον αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση των Γερμανών, λόγω της ύπαρξης κυρίως του "επάρατου" τείχους του Βερολίνου.
ΥΓ θα επανέλθω σύντομα σε αυτό το θέμα.

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΕΓΙΝΑΝ ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ

Αφιερωμένο αποκλειστικά στους φίλους Συριζαιους και όσους αριστερούς  επένδυσαν στον Τσιπρα. Αν καταφέρουν να τον ακούσουν όλο και μετά να δούμε αν είναι μόνο τα λάθη του  πρώην «υπαρκτού» που έδωσαν επιχειρήματα στην αντίδραση!
Και μια παράκληση προς όλους τους τίμιους αγωνιστές. Απαιτείστε δυναμικά να μη χρησιμοποιούν πια και να διασύρουν αυτά τα ρεντίκολα το όνομα και την ενοια της Αριστεράς. Ας παραδεχτούν πλέον ότι είναι ακροδεξιοί σύντροφοι του Άδωνι και ας πράξουν ότι θέλουν. Το μεγαλύτερο έγκλημα που συντελείται σήμερα είναι ο διασυρμός της Αριστεράς και η δολοφονία του ονείρου.
 Αυτό ισχύει και για τους ντόπιους απαστράποντες και λάμποντες συνοδοιπόρους τους. Ας ομολογήσουν ότι προσχώρησαν στην ιδεολογία του Αδωνη και εγώ τουλάχιστον δεν θα ασχοληθώ ξανά. μαζί τους.

 Ομιλία Άδωνι Γεωργιάδη κατά την κύρωση του σχεδίου νόμου για το Ελληνικό 20/09/2016

Στην πρίζα… της ηλεκτροκίνησης η Περιφέρεια Αττικής


Την εγκατάσταση 30 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους αρμοδιότητάς της σχεδιάζει η Περιφέρεια Αττικής, μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, κ. Γιώργου Καραμέρου,και της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για θέματα ΕΣΠΑ, κ. Πόπης Σταυροπούλου. Παράλληλα, εκφράζει τη βούλησή της να εμπλακεί ενεργά στη διαμόρφωση του Εθνικού Πλαισίου Στρατηγικής για την προώθηση της χρήσης εναλλακτικών – καθαρών καυσίμων και την ανάπτυξη υποδομών ηλεκτροκίνησης, καταθέτοντας δέσμη προτάσεων προς τα συναρμόδια υπουργεία.

«Βούλησή μας είναι να ενισχύσουμε τη χρήση καθαρών οχημάτων στις μετακινήσεις εντός της Αττικής. Να άρουμε τεχνικά εμπόδια που λειτουργούν αποτρεπτικά, όπως είναι η ανυπαρξία υποδομών ηλεκτροκίνησης», επισημαίνει ο κ. Γιώργος Καραμέρος και προσθέτει: «Δεκάδες συμπολίτες, αλλά και τουρίστες που επιλέγουν για την μετακίνησή τους καθαρά οχήματα μάταια αναζητούν σταθμούς φόρτισης. Ως Περιφέρεια κάνουμε την υπέρβαση και προχωρούμε στην εγκατάσταση 30 σταθμών σε επιλεγμένους χώρους ευθύνης μας, όπως δημόσια πάρκα, ΚΤΕΟ κ.ά.».

Ταυτόχρονα, ο κ. Καραμέρος καλεί σε συνεργασία και συνέργεια δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ώστε, όπως υπογραμμίζει, «όλοι μαζί να προωθήσουμε την ηλεκτροκίνηση που αποτελεί εργαλείο στα χέρια της κοινωνίας για την καταπολέμηση των δυσμενών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, καθώς και της ενεργειακής φτώχειας. Στην κατεύθυνση αυτή, πρόκειται να διατυπώσουμε δέσμη προτάσεων προς τα συναρμόδια υπουργεία σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς, όπως το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων. Επιπλέον, εξετάζουμε τις δυνατότητες συγχρηματοδότησης, από ευρωπαϊκούς πόρους, ενός ολοκληρωμένου έργου προώθησης της ηλεκτροκίνησης που θα περιλαμβάνει και την προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τις ανάγκες της Περιφέρειας».