Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΔΟΣΙΛΟΓΑΡΑ! ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΕΥ 8 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Η δοσιλογάρα ο δήμαρχος Χαλανδρίου ανακοίνωσε εχθές στην ημερίδα για το Πεύκο Πολίτη στους παρευρισκόμενους χειροκροτητές του ότι από σήμερα 24-11-2016 - του Αγίου Κλήμη του Ιερομάρτυρος επισκόπου Ρώμης,  ο δήμος θα γίνει και επισήμως πελατάκος του Ταμείου της Υποτέλειας και για τα επόμενα 30 χρόνια οι Χαλανδραίοι θα είναι διπλά φόρου υποτελής στους δανειστές, ώστε να χρησιμοποιεί ο δήμος τον ΧΕΥ 8 της Αττικής οδού, για τον οποίο η δοσιλογάρα πανηγύριζε ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΣ ότι  "ο δήμος τον πήρε" για την πόλη ενώ απλά ΤΟΝ ΝΟΙΚΙΑΣΕ, και μάλιστα μη υπάρχοντος άλλου πελάτη να δώσει προσφορά για να μισθώσει τον χώρο στην δημοπρασία του ΤΑΙΠΕΔ.

Επίσης ανακοίνωσε εχθές ο δήμαρχος ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΣ στους χοντροκέφαλους χωριαταρέους ότι σήμερα,  ομόφωνα η βουλή θα ψηφίσει υπέρ του ομόφωνου αιτήματος του δημοτικού συμβουλίου που ζητήσει την παραχώρηση της αλάνας του νομισματοκοπείου στον δήμο.

Μόνο που δεν είπε στους ιθαγενείς ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν ζήτησε ομόφωνα την παραχώρηση των δύο ΧΕΥ δωρεάν γιατί εκείνος δεν άφησε αφού είχε κάνει ΝΤΗΛ με τους δανειστές να γίνει καλός  πελάτης τους και να τον συγχωρήσουν που όταν ήταν μικρός έκανε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

Δεν τα λέει βέβαια αυτά στους χωριαταρέους της περιφερείας του, ο Μαυρογυαλούρος.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ  ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ Ο ΣΥΜΕΩΝ επιχείρησε να κάνει εμετική προπαγάνδα και να τους "κοροϊδέψει τους χωριαταρέους" γιατί "εκλογές θα ξανάρθουν, να τους πιάσει πόρτα" και τους είπε ότι το θέμα της ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ της αλάνας συνδέεται με το ισοζύγιο πρασίνου της πόλης.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ!

Αυτό θα ίσχυε βέβαια αλλά αν είχε γίνει  ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ, και όχι μόνο ως προς την χρήση για 40 χρόνια (χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε την αξία αυτής της παραχώρησης για το Χαλάνδρι, είναι σημαντικό μεν,   ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ - θέμα "καραμπόλα" για το ΠΑΤΗΜΑ 2 και το ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ -  ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ, ούτε με σφαίρες).

Εξαπατά καθημερινά τους χωριαταρέους ο Συμεών και ο προπαγανδιστικός του μηχανισμός, υπό την ανοχή μιας ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ, ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ, όπως έκανε και με την Ελ. Πεντέλης ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΆΡΓΗΣΕ απλά φόρτωσε την αποζημίωσή της στο Χαλάνδρι και τους δημότες του ελαφρύνονταν τις υπουργάρες που του έδωσαν χρίσματα, όπως έκανε και στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της απόρριψης των ενστάσεων όταν ο Σουλτάνος και οι φρουροί του στέμματος έλεγαν στους ιθαγενείς ινδιάνους ότι η υπόθεση του Πεύκο Πολίτη θα .... "ετελείωνε" μέχρι τον Σεπτέμβριο (που μας πέρασε, τουτουνού τον Σεπτέμβρη όχι του 3023)  ενώ εχθές παραδέχτηκαν ενώπιον των ιθαγενών ότι το Πεύκο Πολίτη θα μπει στο σχέδιο την παραμονή ή ανήμερα του Άη Πούτση.

Γιατί του Αη Πούτση θα μπει το Πεύκο Πολίτη στο σχέδιο με τον λαϊκίστικο τρόπο που αντιμετωπίζονται τα πολεοδομικά θέματα της πόλης, όπως εμείς έχουμε πει ΕΓΚΑΙΡΩΣ, ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ και δυστυχώς ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ, αλλά πάντα εσύ μπαμπουϊνε προτιμάς να ακούς τους άλλους που σου λένε ...."ΕΤΕΛΕΙΙΩΣΕ".

Άλλωστε σε αυτά που λέγαμε εμείς  ΠΑΝΤΑ και χωρίς παλινωδίες και λαϊκισμούς, συντάχθηκε το κοινό κείμενο τριών δημοτικών παρατάξεων τον Ιανουάριο, που εχθές επιβεβαιώθηκε 120%, ενώ Συμεών και φρουροί μας έλεγαν ότι "κινδυνολογούμε" (Κοινή παρέμβαση των Γιώργου Κουράση, Γιώργου Θωμά, Άγγελου Νταβια για την πολεοδομική μελέτη ενταξης στο σχεδιο πόλης, της περιοχης Πευκο Πολίτη.)

Εμείς που δεν κοροϊδέψαμε ποτέ τους χοντροκέφαλους χωριαταρέους, δεν αγοράσαμε οικοπεδάκι σε τιμή ευκαιρίας στο Πεύκο Πολίτη, έχοντας εξασφαλισμένο με τον μελετητή ότι αυτό δεν θα ρυμοτομηθεί,   ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ και να δουλεύουμε για όλους τους Χαλανδραίους ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ, ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ αλλά και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ για να ΛΥΘΕΙ Ο ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Η χθεσινή "συζήτηση" για την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού και την μελέτη (μη) ένταξης του Πεύκο Πολίτη που αποτελεί μνημείο ΞΕΦΤΙΛΑΣ για την πόλη και ό,τι μπορεί να θεωρηθεί "ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ"  - αφού ήταν ο ορισμός της προπαγάνδας και του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ δύο απίστευτων ΝΑΡΚΙΣΣΩΝ - του Συμεών και του Γερολυμάτου - που ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ και φτιάχνονται ακούγοντας την φωνή τους.

Και αποτελεί ΟΝΕΙΔΟΣ κυρίως για την αντιπολίτευση του δήμου, μιας παραδομένης και εξαγορασμένης αντιπολίτευσης που αποδέχτηκε να νομιμοποιήσει αδιαμαρτύρητα την διαδικασία μονολόγων του Συμεών και του Γερολυμάτου, χωρίς  οι "μεγάλοι" της αντιπολίτευσης να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν τον λόγο για να ακουστούν και οι άλλες απόψεις.

Εμείς θα συνεχίσουμε .....
Δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε αλλιώς.
Θα ντρεπόμαστε αν κοιτάξουμε τα παιδιά μας και τους φίλους τους στα μάτια αν εγκαταλείψουμε την μάχη για το μέλλον τους στο Χαλάνδρι.

Από ό,τι φαίνεται δυστυχώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ να κάνει αυτό που κάνουμε εμείς στην πόλη: ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΘΑΓΕΝΗ.

ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ;;;;;;;

του Ν. Κομπότη
Συνήλθε η επιτροπή διαβούλευσης για τον προϋπολογισμό του δήμου μας, πιστά στις εντολές του «Καλλικράτη» χωρίς να προσεγγιστεί η νομιμοποιητική απαρτία, αφού οι πολίτες δεν μασάνε το μπλα-μπλα δημοκρατία, μπλα-μπλα με εκλέξανε που λέει και ο Νιονιος στους Αχαρνεις του.

Σε αυτήν την μάζωξη παραβρέθηκε και η αξιότιμη πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου προστασίας της ρεματιάς μας και τόλμησε να καταψηφίσει, μη γνωρίζοντας ότι η καταψήφιση στο βιλαέτι του πρωτοσύγκελου Συμεών το δημοκρατικό δικαίωμα της καταψήφισης , είναι εχθρική ενέργεια και διώκεται με « μπουλινγκ». Αυτός λοιπόν μπροστά και οι μισθοφόροι του από πίσω την έπεσαν ηλεκτρονικά στην Κα πρόεδρο γιατί δεν επιτρέπει ο σύλλογος μας να γίνει φερέφωνο του, χειροκροτητής του και τελικά συνένοχος του στον αντιδημοκρατικό του κατήφορο.
Η "επιτροπή διαβούλευσης" για τον προϋπολογισμό του δήμου είναι ένα ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΌ όργανο του Δημοτικού Συμβουλίου, την σύσταση του οποίου αποφασίζει το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο όπως προβλέπεται από τον ¨Καλλικράτη" και όχι ο λαός του Χαλανδρίου. Στον δήμο μας τα μέλη της επιτροπής είναι περίπου 50 και στην τελευταία συνεδρίαση της ήταν παρόντα μόλις 8 μέλη, μεταξύ των οποίων και οι δυο μισθοφόροι που προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα παρεμβαίνοντας ηλεκτρονικά στην λειτουργία ενός συλλόγου που λειτουργεί δημοκρατικότατα και προσφέρει πολλά στην πόλη μας και όχι μόνο. Τα όποια προβλήματα των δημοκρατικών συλλόγων λύνονται στις γενικές συνελεύσεις τους και στις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων τους. Ας μην επεκταθώ άλλο.

Διαβούλευση σημαίνει ότι το τμήμα του σχεδίου που αφορούσε την ρεματιά, στέλνεται από τον δήμο σε όλους τους φορείς που ασχολούνται με την ρεματιά για να συζητηθεί στα διοικητικά συμβούλια των φορέων αυτών, για να υπάρχει οργανωμένα ο αντίλογος και οι εναλλακτικές ή οι επιπρόσθετες προτάσεις. Από τις τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ προκύπτει ότι αυτό δεν έχει συμβεί. Επομένως "Η γνώμη των συλλόγων και των φορέων είναι για μας σημαντική γι’ αυτό και επιδιώκουμε συστηματικά την συνεργασία μαζί τους." όπως γράφει ο πρωτοσύγκελος Συμεών είναι ένα μεγάλο ψέμα. Και μόνο εξαιτίας αυτού του γεγονότος αξίζει η καταψήφιση της όλης διαδικασίας.

Η φράση δε του ιδιου: "Πέρα από την οικονομική ενίσχυση για πρώτη φορά", εκτός του ότι περιέχει το ψέμα της "πρώτης φοράς" , δείχνει την γενικότερη φιλοσοφία της δημοτικής αρχής για την λειτουργία των μαζικών φορέων της πόλης μας, Την οικονομική ενίσχυσή που οφείλει να δίνει στους φορείς, δεν την δίνει για να βοηθήσει το έργο τους, αλλά για να τους ελέγχει εκβιαστικά, και να τους χρησιμοποιεί για το δικό της συμφέρον και όχι για το συμφέρον της πόλης μας. Στόχος η εξαγορά χειροκροτητών.

Το βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από τους φωνασκουντες προσχηματικά για να ρίξουν την μπάλα στην εξέδρα είναι:

1. Γιατί απαξίωσαν με την πολιτική τους την επιτροπή διαβούλευσης?

2. Γιατί δεν τους προβληματίζει ότι μόνο 8 από τους 50 μέλη ήταν παρόντα στην συνεδρίαση αυτής της επιτροπής?

3. Μήπως θέλουν να λειτουργεί προσχηματικά για να αποδεικνύουν την δημοκρατικότητα τους, που είναι ανύπαρκτη?

4. Μήπως τους πήραν χαμπάρι τα μέλη της επιτροπής,, που δεν θέλουν να χάνουν το χρόνο τους?

5, Από πότε έγινε ευαγγέλιο ο "Καλλικράτης" για μια δημοτική αρχή που εκλέχτηκε για να παλέψει για την κατάργησή του?

Την Πρόεδρο μας για ένα πράγμα μπορώ να την κατηγορήσω: Γιατί με την παρουσία της έδωσε κύρος σε ένα έκτων έσω υπονομευμένο γνωμοδοτικό καλλικρατικό όργανο που λειτουργεί προσχηματικά και αντιδημοκρατικά.

Νίκος Κομποτης
Ενεργό μέλος του συλλόγου για την διάσωση της ρεματιάς μας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΠΟΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΕΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ MERCURY ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ SHOW ΤΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ