Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Για να καταλάβεις καλά - ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ και όχι ΩΣ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΣ αυτά που θα παρακολουθήσεις τις επόμενες ώρες να "σκάνε", μέσα από το ρεπορτάζ μας στον δήμο Χαλανδρίου διάβασε (ή θυμήσου) τι γράψαμε στις 30 Ιουλίου και ΑΚΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ σου τι έγινε στο δημοτικό συμβούλιο (24 Ιουλίου) με την καταγγελία που έκανε η πρόεδρος του συλλόγου.


Γιατί αλλιώς είτε δεν θα καταλάβεις τις σημερινές ειδήσεις, είτε θα μας λες εμάς ότι εμείς φταίμε που δεν θα καταλάβεις, είτε θα ακούσεις ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΕΝΕΣ και ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΕΣ αλήθειες μέσα από κομματικά - παραταξιακά πρίσματα.

 Να τι γράψαμε τότε, να και το ηχητικό με το "νέο GYFTOGATE" του δήμου.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΙΚΗ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ...
ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ 


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

Όταν άνοιξε το κασετοφωνάκι μίλαγε ο Συμεών και την έλεγε στον Αεικίνητο για το θέμα της μη διεκδίκησης δημοτικών τελών από το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, τον ΟΣΕ και άλλες μεγάλες εταιρίες.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο καβγάς για τα τέλη των μεγάλων επιχειρήσεων που ανακάλυψε ο Συμεών ότι δεν πληρώνουν στον δήμο και η αντιπαράθεση.

Ο Συμεών αναρωτιέται γιατί επί χρόνια δεν είχε ασχοληθεί κανένας και ο Αεικίνητος - που δεν είχε ασχοληθεί ως δήμαρχος με το θέμα - του λέει ότι εκείνος - πρότεινε στην Οικονομική Επιτροπή να κάνει ο Συμεών αυτό που ίδιος δεν είχε κάνει όταν ήταν δήμαρχος - για να μην ενοχλήσει εκείνος τους ισχυρούς βεβαίως, βεβαίως - άρα τώρα που το κάνει ο Συμεών, ο έλεγχος γίνεται "κατόπιν δικών του ενεργειών" (του ΚΟΥΡΑΣΗ. ΕΠΙΚΟΣ Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ.ΕΤΣΙ?)

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΥΦΤΟGATE.Η Πρόεδρος του Σωματείου ζητάει το λόγο επί προσωπικού.Η πρόεδρος της αρνείται .
(Έχουμε φοβερή πρόεδρο.
- Θα μου δώσετε το λόγο;
- ΟΧΙ
- Γιατί;
-ΕΤΣΙ!
Και μετά.
Ο δήμαρχος είπε ότι θα σας δώσω το λόγο! ΦΟΒΕΡΗ! Τες πάντων).

Η αντιπολίτευση δια της Λ. Καρατζά που είχε έρθει φουριόζα από τις διακοπές της, είχε χάσει και το πάρτι της προηγούμενης φοράς αρχίζει να ουρλιάζει.
Όλοι πιστεύουμε ότι Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖOΜΕΝΩΝ θέλει το λόγο για να θέσει θέμα ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
Μετά .... ΑΚΟΥ ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΤΙ ΘΕΜΑ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ!

Και άκου στο τέλος, μετά την πρόεδρο της Λούλα να λέει ότι ΟΟΟΟΛΑ αυτά που κατήγγειλε η κα Κούκα δεν είναι τίποτα, όλα καλά έχουν γίνει με τους "ΡΟΜΑ" και θα δώσει και συγχαρητήρια στην διοικησάρα αλλά το ΜΕΓΑΛΟ θέμα είναι άλλο.

Ποιο;
Η συμπεριφορά του Συμεών.Αν όμως όοολα αυτά είναι τίποτα αγαπητή Λούλα η κα Κούκα γιατί αντέδρασε με τέτοιο τρόπο και άνοιξε το θέμα;

Δηλαδή κάθε φορά που ο Συμεών θα τσακώνεται με υπάλληλο, από αύριο να έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο ο υπάλληλος να μας το λέει, ένα πράγμα, να το συζητάμε για κανένα τρίωρο.
Χωρίς καν να έχει βάλει το θέμα στον σύλλογο των εργαζομένων πριν.
Ο απλός υπάλληλος εννοώ. Η πρόεδρος - θα πεις - είναι αλλιώς.
¨Εχουμε άλλη αντίληψη για τον ρόλο του προέδρου του σωματείου.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙ ΕΙΠΕ, ΤΙ ΔΙΑΒΑΣΕ Η ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΚΑ ΣΤΟ ΔΣ.


Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Ο Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου εκφράζει την αντίθεσή του, στην απόφαση της Διοίκησης να προχωρήσει αναίτια και αδικαιολόγητα στην απόλυση συναδέλφου (με τη μη ανανέωση της σύμβασης) μετά από 17 μήνες συνεχούς εργασίας, εκτελώντας με συνέπεια τα καθηκοντά του, στο χώρο της κομποστοποίησης. Καταδικάζει συμπεριφορές, όπως αυτή απέναντι στο συνάδελφο, με την παρεμπόδιση στην είσοδο του αμαξοστασίου στις 29/12/2017 (3 ημέρες πριν τη λήξη της σύμβασης), την αλλαγή κλειδαριάς στο χώρο εργασίας του (χωρίς να μπορεί να πάρει ούτε τα προσωπικά του αντικείμενα) και τη μη έγκαιρη ειδοποίηση από μέρους της Διοίκησης για τη μη ανανέωση της σύμβασης, στερώντας του το δικαίωμα πρόσληψης σε άλλη δουλειά.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 7:00 π.μ. έως τις 11:00 π.μ. , με παράλληλη συγκέντρωση - κατάληψη στο χώρο του αμαξοστάσιου.

Καλούνται οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν και να στηρίξουν το δίκιο αίτημα του συλλόγου για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου.
Το δικαίωμα στην εργασία σε μια ευνομούμενη πολιτεία είναι αναφαίρετο και μη διαπραγματεύσιμο.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή εργασία.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΚΑΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Όπως από το πρωί μας ενημέρωσε ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ η χρονιά στον δήμο Χαλανδρίου μετά την λήξη της εορταστικής περιόδου μπαίνει ,,,, με τις πάντες.

Πριν λίγη ώρα η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Ελένη Κούκα ενημέρωσε τις δημοτικές παρατάξεις ότι αύριο ο σύλλογος προχωράει σε κατάληψη του αμαξοστασίου της καθαριότητας διαμαρτυρόμενος για την "απόλυση" - όπως οι συνδικαλιστές λένε - του εργαζόμενου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα WASTE FOR THINK, θέμα για το οποίο σας έχετε ενημερωθεί ήδη (μόνο από την ΠΛΑΤΕΙΑ βεβαίως, βεβαίως).

Η κινητοποίηση των εργαζομένων αποφασίστηκε σήμερα σε συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου τους. κατά πλειοψηφία, ενώ για αύριο το απόγευμα στις 19.30 ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος έχει καλέσει τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων σε σύσκεψη για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, συνάντηση, το αποτέλεσμα της οποίας ήθελαν να προκαταλάβουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Αυτή είναι η είδηση ....  ξερά δημοσιογραφικά.

Γιατί το παρασκήνιο για τα πραγματικά αίτια της σύγκρουσης είναι οργιώδες αλλά δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να διασταυρώσουμε τις φήμες έτσι ώστε να μπορούν να γραφούν στην ΠΛΑΤΕΙΑ.

ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΤΟ 2006


Η δίκη των δεκάδων στελεχών του δήμου που εμπλέκονται στο έργο του καταυλισμού των τσιγγάνων, το μακρινό 2006, είχε προσδιοριστεί ΄, ύστερα από αίτημα αναβολής πρώην δημοτικού συμβούλου, για εχθές Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

Η δίκη ξεκίνησε αλλά οι δικηγόροι του επιβλέποντος του έργου μηχανικού  και του Εργολάβου ζήτησαν αναβολή λόγω του ότι είχαν και άλλη δίκη σε εξέλιξη.

Το δικαστήριο αποσύρθηκε και τελικά έδωσε νέα αναβολή δύο μηνών, για τις 6 Μαρτίου.

Σας είπαμε η χρονιά αυτή θα είναι γκαστρωμένη.

Ο ΣΟΥΠΕΡ ΓΚΟΥΦΙ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ ΣΑΣ ΕYΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


Καλή χρονιά αναγνώστη. (Αν και η σωστή ευχή για φέτος είναι το "ο Θεός να βάλει το χέρι του").

Φέτο - σου λέει - μνημόνια τέλος. Από τον Αύγουστο θα μας πηδάνε χωρίς μνημόνια.
Δεν τα χρειάζονται άλλο. Έχουν το "σύμφωνο σταθερότητας της ΕΕ, που είναι από μόνο του ένα μεγάλο, καθολικό μνημόνιο για όλη την Ευρώπη και τους λαού της.

Πάντως όπως και να είναι θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά σε όλα τα επίπεδα.

Από πού να το πιάσεις δηλαδή;

Από το Μακεδονικό και όσα θα παιχτούν μέχρι τον Μάρτη;

Από το τι πρέπει να περιμένουμε ΄για την "μεταμνημονιακή" - πραγματικότητα στη χώρα και τι δυνατότητες που θα υπάρχουν - αν υπάρχουν - για χάραξη διαφορετικών πολιτικών και σε ποιους τομείς;.

Από τα αυτοδιοικητικά και τις αναμενόμενες αλλαγές στον Καλλικράτη και την απλή αναλογική;

Από τη νέα  κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον δήμο Χαλανδρίου με την απώλεια πλειοψηφίας από την διοίκηση, μετά την ανεξαρτητοποίηση (ή μήπως "ανεξαρτητοποίηση" ) των 9 και τις αντιπολιτευτικές θέσεις και πρωτοβουλίες που θα επιλέξουν να ξεδιπλώσουν απέναντι στον Συμεών Σουλτάνο, τώρα που έκανε στην μπάντα ο Ακατανόμαστος για να τους δώσει χώρο να αναδείξουν την .... αυτοδιοικητική τους πρόταση;;;

ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ ΦΕΤΟΣ ....

Άσε που τώρα έχουμε και διαφημιζόμενους στην ΠΛΑΤΕΙΑ και πρέπει να τους δικαιώσουμε που επέλεξαν να προβάλλονται από εδώ, έστω και με πολύ λίγα χρήματα. Διότι μας τιμούν και μας δίνουν κουράγιο με τις καταχωρήσεις τους. Και εμείς πρέπει να τους ανταποδώσουμε με επισκεψιμότητα για να πιάνουν τόπο τα λεφτά τους..

Οπότε ο Ακατανόμαστος .... φώναξε τον ΕΠΙΠΟΛΑΙΟ να καθαρίσει. Να μαζέψει κλικάκια.

Θα μιλήσουμε για όλα.

Αλλά από τι νομίζεις ότι θα αρχίσουμε, όμως;

Επειδή διαβάζεις ΠΛΑΤΕΙΑ και ΕΠΙΠΟΛΑΙΟ θα σε αρχίσω από το .... άσχετο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΒΙΝ ΜΙΡΑΛΑΣ, τον ΟΣΚΑΡ ΓΚΑΡΣΙΑ, τον ΘΡΥΛΟ και τον πρόεδρο ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ. 
Και τις άλλες μεταγραφές που ετοιμάζει.

Θα μου πεις .... τρελάθηκες;

Νομίζεις μεγάλε! ΝΟΜΙΖΕΙΣ!

Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ και όταν μιλάει ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΛΤΙΚΑ και ΞΕΡΕΙ!

Αν νομίζεις ότι η χειμερινή επίθεση του Μαρινάκη είναι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος - το οποίο το έπαιρνε και ο Λεμόνιας με τον Σεμπά για πλάκα - είσαι μπαμπουίνος και να πας να δεις τελεόραση, πρωί, πρωί.

Ο πρόεδρας - μαθαίνω - ετοιμάζεται. 
Διότι βλέπει ότι  .... ο "Φιλελεύθερος Σούπερ Γκούφι" (χαχαχα, άκου παρατσούκλι που του κόλλησαν)  δεν τραβάει, πείραξε και την κουμπάρα του, και τα έχει πάρει στην κράνα.

Και βέβαια δεν θα κάτσει να κάνει πολιτικές οργανώσεις και παπαριές  ο πρόεδρας. 
Θα πάρει τον .... παικταρά και ο στρατός των γαύρων είναι έτοιμος δια παν ενδεχόμενο.

ΝΕΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Έλα ρε Λάιονέλ. Πού είσαι παικτούρα μου; Τριμηνάκι παίζει;"

Αυτή η πρώτη - ουσιαστικά - κανονική βδομάδα του έτους άλλωστε θα έχει  μεγάλο ενδιαφέρον  όμως και στον δήμο.

Μετά την εορταστική ραστώνη θα φουντώσει το πράγμα. ¨Η φωτιά στο φιτίλι έχει ανάψει, άκου που σου λέω τώρα, σου έχω πει ποτέ φίδια;
Το φιτίλι κονταίνει.

¨Ερχεται καταιγίδα στο δήμο.

Αλλά θα τα λέμε σιγά σιγά.
ΑΝΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.