Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ: κ. ΡΟΥΣΣΟ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. εξέφρασα την εύλογη απορία μου, πώς είναι δυνατόν να χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής, ούτε λίγο ούτε πολύ, 400 νέα έργα, συνολικής αξίας 400 εκατ. ευρώ σε 66 Δήμους της Αττικής και ο Δήμος Χαλανδρίου, να έχει μηδενική συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό.

Οι απορίες εντείνονται εάν αναλογιστεί κανείς ότι η Διοίκησή μας άφησε σαν κληρονομιά στη Διοίκηση Ρούσσου, πολλές και ώριμες μελέτες για έργα υποδομών εκατομμυρίων ευρώ (όμβρια, δημοτικός φωτισμός, αναπλάσεις κλπ).

Θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Ρούσσος, πλησιάζοντας τον ένα χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων του, ότι η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει.

Οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά. Να δώσει λύσεις σε δρομολογημένα μάλιστα θέματα, αντί να τα «βάζει κάτω από το χαλί». Όπως π.χ. στο θέμα των Ρομά, στο θέμα της μείωσης των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και στην αδυναμία λειτουργίας των δύο καινούργιων βρεφονηπιακών σταθμών κ.ά.

Έχει το μοναδικό προνόμιο, ίσως πανελλαδικά, να διαδέχεται μια Δημοτική Αρχή, που πέραν από τις μελέτες που προαναφέρθηκαν, του έχει αφήσει ταμειακή ρευστότητα ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ.

Εάν το ίδιο το Κράτος και οι Φορείς του, στοιχειωδώς προσέγγιζαν τη διαχείριση αυτή, σήμερα η χώρα δε θα βρισκότανε σ’αυτήν την άθλια κατάσταση.

Τα πλεονεκτήματα αυτά, οικονομική ευρωστία και τεχνική επάρκεια, η Διοίκηση του κ. Ρούσσου θα πρέπει να τα «εκμεταλευθεί».

Να προχωρήσει γρήγορα χωρίς χρονοτριβές τα έργα που προγραμμάτισε αλλά δε πρόλαβε, λόγω της κουτσουρεμένης θητείας, να ολοκληρώσει η δική μας Διοίκηση.

Κάτι που έγινε πρόσφατα με το μουσείο Νόμπελ αλλά και θα γίνει με την επικείμενη ανανέωση του στόλου καθαριότητας και των οχημάτων δημοτικής συγκοινωνίας, επιλογές που καμία νέα διοίκηση δε θα μπορούσε να δρομολογήσει, στον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας της, εάν δεν παραλάμβανε έναν υγιή οικονομικά Δήμο.

Παράλληλα όμως με τα έργα που θα γίνουν με τους δικούς μας πόρους, ο Δήμος οφείλει να διεκδικήσει θεσμικά, από όλες τις δυνατές πηγές χρημοτοδότησης (Περιφέρεια, ΕΣΠΑ, Κράτος), το μερίδιο που του αναλογεί.

Είναι τραγικό, όμορος δήμος να εντάσσει έργα ύψους 10 εκατομμυρίων περίπου και ο Δήμος μας... μελέτη 15.000 ευρώ!

Είναι αστείο ο κ. Ρούσσος να φέρνει στο Δ.Σ. ως αντιστάθμισμα της θλιβερής αυτής πραγματικότητας, τις αίολες υποσχέσεις του κ. Αντιπεριφερειάρχη για μελλοντική χρηματοδότηση. Και μάλιστα να απορεί για τις εύλογες ενστάσεις της αντιπολίτευσης.

Δεν μας ενδιαφέρουν οι προσωπικές σχέσεις του κ. Ρούσσου (ή και αντιπάθειες) , που έχει (ή δεν έχει) με την Περιφερειάρχη.

Ο Δήμος Χαλανδρίου είναι ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής, που έχει πολλά προβλήματα. Προβλήματα που επέφερε η ραγδαία αστικοποίησή του.

Του οφείλεται η ανάλογη αντικειμενική μεταχείριση τουλάχιστον με τους ομοειδείς δήμους, στην επίλυσή τους, από όλους.

Η επάρκεια των Υπηρεσιών του και η Τεχνική προετοιμασία (που με μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε) καθιστούν την απαίτηση αυτή δικαίωμα.

Γιώργος Κουράσης
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥΤελεσίδικα αποφάσισε την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ από τον δήμο Χαλανδρίου του επιβλέποντα μηχανικού του έργου στον καταυλισμό των τσιγγάνων (το 2006) Βαγγέλη Χάτζου, το υπηρεσιακό συμβούλιο, σύμφωνα με χθεσινή μας ενημέρωση από στέλεχος του Πειθαρχικού Συμβουλίου (το γραφείο τύπου του δήμου δεν θεωρεί ότι πρέπει αν ενημερώνει για αυτά, μόνο για εκδηλώσεις και ταρατατζούμ πρέπει να ενημερώνεται ο δημότης).

Η απόφαση μπορεί να επανεξεταστεί από το υπηρεσιακό μόνο αν η απόφαση του ποινικού δικαστηρίου που εκκρεμεί (ύστερα από την αναβολή της δικασίμου),  είναι ΑΘΩΩΤΙΚΗ για τον κ. Χάτζο.

"Αν καταδικαστεί έστω και σε μιας ημέρας ποινή, δεν είναι δυνατόν να επανέλθει στον δήμο" μας είπε εχθές η πηγή μας.

Τώρα να αρχίσουμε εμείς να βάζουμε links σχετικά με την υπόθεση και τι έχουμε πει ΕΓΚΑΙΡΩΣ και ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ σχετικά με την υπόθεση  είναι περιττό, γιατί θα αποδείξουν μεν την δικαίωσή μας αλλά παρά τις διώξεις που έχουμε υποστεί από τον κο Χάντζο στις επαγγελματικές μας δραστηριότητες, δεν επιχαίρουμε.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ: Ανακοίνωση για τη λειτουργία Κ.Α.Π.Η Τούφας για τη 30η Ιουλίου 2015

 

Δελτίο τύπου "εκ της διοικήσεως" του Δήμου Χαλανδρίου μας πληροφορεί ότι σήμερα το ΚΑΠΗ της Τούφας δεν θα λειτουργήσει ως κλιματιζόμενος χώρος για το κοινό:
 
Μετά την ειδοποίηση της Δ.Ε.Η. ότι θα υπάρξει διακοπή ρεύματος για την 30η Ιουλίου 2015 κατά τις 07:00–13:00, το συγκεκριμένο Κ.Α.Π.Η. δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει ως χώρος δροσιάς για μέλη και μη μέλη.
Ευελπιστούμε για τη κατανόηση σας ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να εξυπηρετηθείτε από τα υπόλοιπα Κ.Α.Π.Η. και τους χώρους του Δημαρχείου σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη δροσιάς.
 
Εκ της Διοικήσεως
 
 
Και να φανταστείς ότι οι ζέστες μόλις έσφιξαν.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΥΧΕΤΑΙ Η ΓΚΑΛΕΡΙ ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ

Η  Γκαλερί  ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ

σας  εύχεται

ΚΑΛΟ  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!