Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ

1. Η μόνιμη παραχώρηση αίθουσας αθλητικού κέντρου σε αθλητικό σωματείο είναι παράνομη, αυτό το είπαμε.
Και καλά - άντε να αναλάβει η κοινωνία το κόστος μαις παρανομίας για τον αθλητισμό και τα νιάτα.
Και να τους ακούει να λένε προκλητικά ότι ο δήμος δεν τους δίνει τίποτα.
¨Οταν τους έχει δώσει 5 γραφεία αντί να πληρώνουν νοίκια.

Και όχι μόνο για τις αθλητικές τους δραστηριότητες.

ΡΩΤΑΜΕ: ΑΛΛΗ ΧΡΗΣΗ - άσχετη με τον αθλητισμό -  εντός αθλητικού χώρου ΕΙΝΑΙ ή ΟΧΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ;
Ας πούμε χώρος για την δραστηριότητα μιας ΜΚΟ;

Και μάλιστα από εκείνον που κατήγγειλε την παροχή από τον δήμο χώρου στον ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ;

2. Η επινοικίαση των χώρων που ο δήμος παραχωρεί - παράνομα - στα αθλητικά σωματεία σε ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ επιτρέπεται;

3. Μπορεί να δοθεί - έστω και προσωρινή άδεια λειτουργίας των Αθλητικών Χώρων - αν έρθει έλεγχος της επιτροπής καταλληλότητας και σχεδόν ΟΛΕΣ οι αίθουσες των αθλητικών κέντρων είναι κλειδωμένες και με ταμπέλες των αθλητικών σωματείων απ 'έξω;
 ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ;

Τι θα πουν στην Αποστολοπούλου, όταν δουν μέσα γραφεία ΜΚΟ;
ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ;
 
ΔΙΟΤΙ - ΝΑΙ ΣΠΑΣΑΜΕ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ.

Αλλά νομίζετε ότι τελειώσαμε;

ΟΧΙ! ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ!

Αλλά νομίζεις είναι μόνο το γινάτι επειδή μου πάτησε τον κάλο;

Ή νομίζεις ότι υπάρχει άλλος τρόπος για να εξασφαλιστούν οι άδειες λειτουργίας των αθλητικών χώρων από το να τα επιμείνουν κάποιοι τρελοί να αποκατασταθεί στοιχειωδώς η νομιμότητα σε αυτούς για να ξαναποδοθούν στην τοπική κοινωνία;

ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!
ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΓΙΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ!

585.795 ευρώ στον Δήμο Χαλανδρίου για κάλυψη λειτουργικών & λοιπών δαπανών

Απόδοση εσόδων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2014, σε δικαιούχους Δήμους της Χώρας, προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους - 6η κατανομή έτους 2014. 

Στον Δήμο Χαλανδρίου αποδίδονται 585.795, 98 ευρώ.


Δείτε Ε Δ Ω ολόκληρη την Απόφαση

Το Mall βαφτίστηκε στρατηγική επένδυση και νομιμοποιείται!

της Βάλιας Μπαζού από το ΠΟΝΤΙΚΙ

Το Mall βαφτίστηκε στρατηγική επένδυση και νομιμοποιείται!
Ο Γιάννης Μανιάτης και ο Κωστής Χατζηδάκης διεκδικούν το Νόμπελ Φυσικής αφού κατέρριψαν τη θεωρία του Άλμπερτ Αϊνστάιν για το ρεκόρ ταχύτητας στο σύμπαν μέσω του πειράματος The Mall Athens!

Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα άφωνη πληροφορήθηκε ότι η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων με επικεφαλής τους Χατζηδάκη – Μανιάτη απέδειξε ότι υπάρχουν υποατομικά σωματίδια - συγκεκριμένα έκτασης 75.000 τετραγωνικών μέτρων - που ταξιδεύουν ταχύτερα και από το φως!

Στο CERN, επικρατεί πανικός αφού δεκαετίες ερευνών τινάχθηκαν στον αέρα με μια διυπουργική απόφαση η οποία αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο και ανοίγει το δρόμο για ταξίδια στο χρόνο, ακόμα και στο παρελθόν!

Να δούμε, όμως, αναλυτικά ποια ήταν η κίνηση ματ της κυβέρνησης που θέτει εν αμφιβόλω το οικοδόμημα της σύγχρονης Φυσικής.

Το πείραμα Mall Athens

Όπως είναι γνωστό το 2010 ψηφίστηκε ο νόμος Ν.3894, για τους φίλους Fast Track, για την επιτάχυνση της υλοποίησης των επενδύσεων αφού με τις ρυθμίσεις του «παρακάμπτεται η γραφειοκρατία, η πολυπλοκότητα του νομικού πλαισίου και η αδιαφάνεια, που σήμερα αποθαρρύνουν τους επενδυτές και καθυστερούν σημαντικά την υλοποίηση των μεγάλων έργων». Οι Χατζηδάκης – Μανιάτης, όμως, κατάφεραν να υλοποιήσουν μια γιγαντιαία επένδυση μέσα σε λίγα λεπτά, καταρρίπτοντας τη θεωρία του Αϊνστάιν ότι το ρεκόρ ταχύτητας στο σύμπαν κατέχει το φως, αποδεικνύοντας ότι το κατέχουν οι ίδιοι!

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων στις 2 Ιουνίου ενέταξαν στο νόμο Ν.3894/2010 για τις μελλοντικές επενδύσεις το The Mall Athens. Δευτερόλεπτα μετά την ένταξή του το Mall Athens ορθώθηκε ως δια μαγείας σε χρόνο ντε τε στο Μαρούσι και ήδη στεγάζει 195 εμπορικά καταστήματα, 25 εστιατόρια και καφέ, 15 πρωτοποριακές κινηματογραφικές αίθουσες, πληθώρα βοηθητικών υπηρεσιών καθώς και περίπου 2.065 θέσεις στάθμευσης. Στο Mall Athens, δευτερόλεπτα μετά την ένταξή του στο Fast Track έπιασαν δουλειά 2500 άνθρωποι!

Αποθέωση του παράλογου

Για να το κάνουμε λιανά, η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέταξε το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, ένα ήδη παρανόμως κατασκευασμένο κτήριο 75.000 τετραγωνικών μέτρων, στο νόμο που ρυθμίζει μελλοντικές επενδύσεις!

Η αποθέωση του παράλογου έγινε για να ξεπεραστεί το «εμπόδιο» του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο έκρινε οριστικά αντισυνταγματική και παράνομη την ανέγερση και κατασκευή του εμπορικού κέντρου The Mall Athens, στο Μαρούσι.
Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι:
-για την ανέγερση του Mall δεν υπήρχε προβλεπόμενη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και οι πολεοδομικές ρυθμίσεις έγιναν με μελέτη που δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένη
-το άρθρο 6 του νόμου 3207/2003 που προβλέπει υπερδιπλάσιο του επιτρεπομένου συντελεστή δόμησης είναι σε αντίθεση με το άρθρο 24 του 
Συντάγματος.

Οι δικαστές μετά τη δημοσίευση της απόφασης επεσήμαναν ότι το ΥΠΕΚΑ κατόπιν εορτής θα πρέπει με νέες αποφάσεις να ξεπεράσει την αντισυνταγματικότητα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου και να αιτιολογηθεί επαρκώς ο υπερδιπλασιασμός του συντελεστή δόμησης.

Την παρότρυνση αυτή η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων την εξέλαβε ως ωδή στο σουρεαλισμό και επέλεξε μια διαδικασία που βαφτίζει στρατηγική επένδυση για τη σωτηρία της χώρας το μεγαλύτερο και με τη βούλα του ΣτΕ αυθαίρετο της Ευρώπης.

Η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων θεωρεί ότι καλύπτεται πίσω από τη ρύθμιση που λέει ότι στο νόμο εντάσσονται και επενδύσεις που προβλέπουν την «ανακατασκευή, επέκταση, αναδιάρθρωση, εκσυγχρονισμό υφιστάμενων υποδομών, εγκαταστάσεων και δικτύων». Ναι, έτσι είναι. Αλλά για νόμιμες υποδομές όχι για παράνομες…

topontiki.gr

ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ: ΕΤΣΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (2)

 Συνέχεια από την προηγούμενη ανάρτηση:

Αφού λοιπόν οι ελεγκτές έπεσαν σε τοίχο αδιαφορίας και δεν υπήρχε καμία πρόοδος εργασιών και είναι τέτοιοι που δεν πείθονταν με "πολιτικά μέσα" να μην κάνουν την δουλειά τους (ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥΣ) το Δ.Σ. του ΕΥΡΙΠΙΔΗ - στις 25-2-2013 (ένα ολόκληρο χρόνο μετά) ορίζει τον Χ. Παπανικολάου και τον  Π. Γουδέλη υπεύθυνους για να "τρέξουν" το θέμα της αδειοδότησης.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ: ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΟΡΙΣΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ!!!
(Πού να μείνει χρόνος να ασχοληθούν. Ολόκληρο πρωτάθλημα ΚΕΡΑΤΙΖΕΙΝ οργάνωναν που θα ερχόταν και ο ξένος).

Τα επίμαχα θέματα που απαιτούν θεραπεία  δεν μπορούν να λυθούν από .... προπονητές.

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ και ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ:

Μελέτη Πυρασφάλειας. (Τεχνική Υπηρεσία)
Τουαλέτες.
Ράμπες ΑΜΕΑ κλπ (Τεχνική Υπηρεσία)
Και βέβαια επαφές με ΟΣΚ για το ιδιοκτησιακό του Μ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ .(Νομική Υπηρεσία).

Η βελόνα βέβαια στον δήμο είναι κολλημένη: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ!
(Έφτιαχναν το περιβόητο προεκλογικό πλεόνασμα που θα παραδώσουν στον Ρούσσο).

Στην ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ κινούνται με ρυθμούς .... Θεσσαλονίκης (χαλαράάααα).

Εξαντλούνται όλες οι διαδικασίες λες και πρόκειται για έργα ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Δεν αξιολογείται ως επείγον το θέμα για να προχωρήσουν με - κατά νόμο - πιο γρήγορες διαδικασίες πρόχειρων διαγωνισμών γιατί είναι .... "της διαφάνειας" και "δεν κάνουν αναθέσεις".
Βέεεεεβαια!
Σε κάτι τέτοια κάνουν επίδειξη διαφάνειας. (αφού συμφέρει).

Η γραφειοκρατία καθυστερεί τις απαιτούμενες ενέργειες.
Έχουμε στα χέρια μας αναλυτικά όλο το πήγαινε - έλα της δημοπράτησης της μελέτης πυρασφάλειας, όπως κατατέθηκε επίσημα στον κο Εισαγγελέα κατά την προκαταρκτική της αναφοράς που έκανε ο ..................... ζητώντας να προστατευτεί η σωματική ακεραιότητα των αθλητών του (δες παρακάτω).

Μέχρι στον επίτροπο κόλλησαν, μετά χρειαζόταν αναμόρφωση ο προϋπολογισμός του δήμου και μετά ..... κατάργησαν το νομικό πρόσωπο και άρχισαν από την αρχή.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΚΑΤΙ WC ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΡΑΜΠΕΣ ΑΜΕΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ!

Αυτά πάντα  για το ΠΕΡΚΙΖΑΣ και το ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ γιατί για το ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ τα πράγματα είναι πιο σύνθετα βεβαίως (για να μην λένε μερικοί ότι είμαστε υπερβολικοί).

Και ο Νίκος Πανταζής τι κάνει τότε;

ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!
ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ! ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!

Και ΑΠΑΙΤΕΙ να γίνουν τα νόμιμα!

Αντιγράφουμε από την αναφορά του στον κ. Εισαγγελέα:

"Αξιότιμε Κε Εισαγγελέα, επειδή και αυτή την στιγμή διεξάγονται προπονήσεις και αγώνες παρά την απαγόρευση και με τεράστιο κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας της υγείας και της ζωής των αθλουμένων και του προσωπικού των χώρων αυτών και επειδή η διοίκηση του ΝΠΔΔ "Ευριπίδης" αλλά και η Διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου εν γένει αδρανεί, παρακαλώ, ως επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού και ως πρόεδρος Αθλητικού Σωματείου αλλά και με βαθιά συναίσθηση της σοβαρότητας του θέματος και για λογαριασμό της αθλητικής κοινότητας και της κοινωνίας του Χαλανδρίου, για την παρέμβασή σας, ώστε να διαταχθούν τα νόμιμα".Αυτά είπε στον κο Εισαγγελέα - γραπτώς - στις 11-11-2013 (μερικούς μήνες πριν)  !!!!


ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ; ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ;

ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ "τεράστιο κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα, η υγεία και η ζωής των αθλουμένων και του προσωπικού των χώρων".
(δικά του λόγια είναι - του ΠΑΝΤΑΖΗ).

Δηλαδή τι ζήταγε από τον κ. Εισαγγελέα να διατάξει ο άνθρωπος - επιτομή του καιροσκοπισμού;
Να μην μπαίνουν οι άλλοι και να μπαίνει μόνο αυτός;

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΖΗΤΑΓΕ, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Εκτός αν του ζήτησε να αναλάβει την ευθύνη να λειτουργούν οι χώροι κατά παράβαση του νόμου!

Είναι τόσο καιροσκόπος, τόσο κωλοτούμπας και τόσο πολιτικά χυδαίος Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ που είναι ικανός να διαψεύδει .... ακόμα και τον εαυτό του!

Ακόμα και όταν παίζονται ΖΩΕΣ όπως και ο ίδιος λέει και μάλιστα με έγγραφό του στον κ. Εισαγγελέα!

Και σήμερα θα φανεί ποιοι στο δημοτικό συμβούλιο θα κάνουν ότι όλα αυτά δεν υπάρχουν!

Κλείνοντας το σύντομο αυτό ιστορικό:

- Οι εργασίες πυρασφάλειας τελείωσαν στο Ν. Πέρκιζας.
- Τεχνικές εργασίες για χώρους υγειινής και ΑΜΕΑ ξεκινούν άμεσα.

Με μια ομόφωνη απόφαση το βράδυ, με τη ενεργοποίηση και του νεοεκλεγέντος δημάρχου, με την συμπαράσταση από γονείς και ενεργούς πολίτες, παράλληλα με την επίδειξη της προόδου των εργασιών - δύσκολα θα αρνηθεί η Αποκεντρωμένη μια προσωρινή άδεια ώστε να γίνουν στο ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ τα καλοκαιρινά προγράμματα που έχουν μεγάλη ανάγκη οι νέοι Χαλανδραίοι και οι γονείς τους.
Και μέχρι τον Σεπτέμβριο υπάρχει ο χρόνος για θεραπείες και των υπόλοιπων θεμάτων για να φτάσουμε μετά στην πιστοποίηση (με δυσκολότερο το θέμα του ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, που όμως και αυτό παλεύεται).

Και μέχρι τον Σεπτέμβριο μπορεί να αποκατασταθεί η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ στους αθλητικούς χώρους σε ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ και να πάει κάθε ΠΑΡΤΑΟΛΑΣ στην θέση του.

Όπως προβλέπεται στον Κανονισμό Λειτουργίας Αθλητικών Χώρων (ΦΕΚ 847/11-7-2000)

Γιατί ως επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού και "για λογαριασμό της αθλητικής κοινότητας και της κοινωνίας του Χαλανδρίου" θα ζητήσω και εγώ από τον κο Εισαγγελέα "να διατάξει τα νόμιμα".

ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ: ΕΤΣΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (1)

Επειδή το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα και εκτιμούμε ότι αν υπάρχει η πολιτική βούληση οι αθλητικοί χώροι σύντομα μπορούν να ανοίξουν.

Επειδή εκτιμούμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ότι υπάρχει - όχι ανιδιοτελής - σκοπιμότητα πίσω από την απόπειρα συγκεκριμένων κέντρων να χρεώσουν το κλείσιμο των αθλητικών χώρων στους υπηρεσιακούς παράγοντες και κυρίως στην διεύθυνση του χώρου του τελευταίου διμήνου, με αφορμή ότι τη νέα διευθύντρια τυχαίνει να την λένε ΝΤΑΒΙΑ αλλά με ουσιαστικό λόγο το γεγονός ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΔΕΙΞΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ με γρήγορους ρυθμούς.

Επειδή πρέπει να ξέρουμε όλη την αλήθεια.

Επειδή κάποιοι εξυπνάκηδες προσπαθούν να στείλουν τις ευθύνες στο .... 1821 για να κάνουν και άλλους συνυπεύθυνους με τους εαυτούς τους:

Παραθέτουμε ένα περιεκτικό ιστορικό για το πώς φτάσαμε στο κλείσιμο των αθλητικών χώρων.

Η νομοθεσία η σχετική με την αδειοδότηση των Αθλητικών Κέντρων άλλαξε το 2011 - επί υπουργίας Γερουλάνου - όταν με το Ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 209Α/2011) πάρθηκε η δυνατότητα της ΓΓΑ να νομιμοποιεί αθλητικούς χώρους και αυτή πέρασε στις Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Με το αρ. πρ. ΠΕΧΩ/Φ.6/οικ.4531 της 2-11-2011 έγγραφο της ΓΓ Περιφέρειας ζητήθηκε από τους Δήμους να προχωρήσουν στις διαδικασίες συγκρότησης φακέλου για την έκδοση άδειας λειτουργίας σε εφαρμογή της παραπάνω αλλαγής.

Το τι θα προκαλούσε αυτή η κυβερνητική απόφαση ήταν προφανές για όσους ήξεραν από αυτοδιοίκηση.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής  τότε παρεμβαίνει με επιστολή του Προέδρου της Νίκου Σαράντη στις 6 Μαρτίου του 2012Αυτή λοιπόν είναι η απάντηση στην επιχειρηματολογία όσων μιλάνε για ευθύνες ... από το 1821 και τους ισοπεδωτικούς "φταίνε όλοι" και τέτοια.
Πριν το 2011, όποιες ευθύνες υπάρχουν - για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ θέμα των αδειών -  βρίσκονται στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕ και ΑΔΕΙΟΔΟΤΟΥΣΕ τα αθλητικά κέντρα και όχι στην αυτοδιοίκηση (περιφερειακή ή πρωτοβάθμια).

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΞΥΝΕΤΑΙ;

Στις 25/4/2012 κοινοποιήθηκαν στο ΝΠΔΔ "ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ" η απόφαση του ΓΓ Αποκεντρωμένης που αφορούν τη μη χορήγηση άδειας λειτουργίας όλων των Αθλητικών χώρων της πόλης και υποδεικνύονται ελλείψεις ασφαλείας, υγιεινής και προσβασιμότητας σε ΑΜΕΑ που πρέπει να επιδιορθωθούν - δεν μιλάμε για τίποτα σοβαρά πράγματα - στο ΠΕΡΚΙΖΑΣ και στο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (Αποστολοπούλου) ενώ στην επιφάνεια βγαίνει το ειδικό (και μεγάλο) πρόβλημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ (το οποίο θυμίζουμε ότι ανήκει στον ΟΣΚ και έχει παραχωρηθεί ως προς χρήση στον Δήμο Χαλανδρίου - το ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ είναι ειδικό θέμα).

Το λογικό θα ήταν να ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες θεραπείας ώστε να αποτυπώσουν οι ελεγκτές την πρόοδο των εργασιών ώστε να συναινέσουν και να αποδεχτούν την χορήγηση προσωρινής άδειας.
(Αυτό ας πούμε έκαναν αλλού, στα Βριλήσσια π.χ.- που και εκεί υπήρχαν θέματα αλλά εξασφαλίζουν συνεχώς παρατάσεις - αναδεικνύοντας την πρόοδο των εργασιών, γιατί και οι ελεγκτές δεν είναι μπαμπουίνοι, καταλαβαίνουν και δεν έχουν σκοπό να κλείσουν τα αθλητικά κέντρα - όπως έχουν όσοι θέλουν να τα καταλάβουν).

Στο Χαλάνδρι άρχισαν τα ρωμέικια.

 • "Θα το λύσουμε με τις άκρες μας".
 • "Έλα μωρέ".
 • "Δεν έχουμε λεφτά τώρα για κουταμάρες, έχουμε άλλες προτεραιότητες, οργανώνουμε τουρνουά ΚΕΡΑΤΙΖΕΙΝ" και εκδήλωση για την πεολειχία (θυμάστε πώς το λέγανε αυτό γιατί εγώ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ) και την παιδική παχυσαρκία.

ΚΑΝΕΝΑΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΩΣ, ΟΧΙ "ΚΑΝΕΝΑΣ" ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ή ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!

 • "Εμείς έχουμε αγώνες και προπονήσεις, πώς θα γίνουν εργασίες, πρώτα οι σύλλογοι".
 • "Έλα μωρέ τώρα υπερβολές με την πυρασφάλεια, Έχουμε στο Δ.Σ. του Συλλόγου τον Τάδε που ο πατέρας του ήταν πυροσβέστης και ξέρει".
 • "ΑΜΕΑ, ποια ΑΜΕΑ. Για να γίνει μια ράμπα τώρα θα κλείσουμε το κολυμβητήριο;"
 • "Θέλουν λέει και άλλες τουαλέτες. Πού να τις βάλουμε αφού την αίθουσα αυτή την χρειάζεται ο Πανχαλανδριακός".
 • "Εγώ άμα ξαναέρθουν οι ελεγκτές επάνω θα τους πετάξω έξω, που θα μου πουν εμένα ..."

ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ.

Στην πραγματικότητα η μη έκδοση αδείας λειτουργίας ήταν βούτυρο στο ψωμί όσων έχουν την αντίληψη (και την επιχειρηματική στόχευση) που υποκρύπτεται πίσω από τις θέσεις:
 • ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.
 •  ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΕΜΑΣ, ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΦΟΡΑΚΙΑ, στείλτε μας πελάτες.
 • ΕΞΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ, ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
(Και αν τολμήσει κανένα "δημόσιο"  να μην είναι θα το κάνουμε εμείς να είναι ή θα ζητήσουμε να φύγει.)

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ....

Γιατί ο Ξερόλας δεν είναι ΞΕΡΟΛΑΣ, απλά ΔΙΑΒΑΖΕΙ ...
Γι' αυτό δεν θα έχετε ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ άλλο επιχείρημα εκτός από τους γνωστούς χαρακτηρισμούς του ΠΑΡΤΑΟΛΑ!
 

ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ! ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΨΙΛΑΆκου τώρα τι μου είπε το πουλάκι.

Το ταμπλό στην μπασκέτα ενός ανοικτού γηπέδου που θα γινόταν το τουρνουά ήταν σπασμένο.
Είναι αυτό το ταμπλό που ο ΠΑΡΤΑΟΛΑΣ χρεώνει "τη νέα διεύθυνση" ότι είναι σπασμένο.

ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΠΑΡΤΑΟΛΑΣ που έχει 5 γραφεία - αίθουσες  στους αθλητικούς χώρους - όχι ένα που έχουν όλοι οι άλλοι σύλλογοι , ΠΕΝΤΕ - τρία στο ΠΕΡΚΙΖΑΣ και δύο στην ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ.

Άκου ανέκδοτο:

Οι συζητήσεις για την διεξαγωγή του τουρνουά "Φ. Συρίγος" συνεχίζονταν, παράλληλα με την αναμονή εγγράφου του δημάρχου που θα εντέλλει την υπηρεσία του Αθλητικού κέντρου να προχωρήσει στην διεξαγωγή του.

Αυτό είχαν ζητήσει η διευθύντρια Ειρ. Νταβία και ο προϊστάμενος Γ. Λυπήρος με έγγραφό τους.

Να πάρουν ΓΡΑΠΤΗ ΕΝΤΟΛΗ από τον δήμαρχο ή το δημοτικό συμβούλιο για να λειτουργούν οι χώροι ενώ οι εργασίες για την έκδοση των αδειών έχουν - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - ξεκινήσει.

Μια εντολή που θα πιστοποιούσε ότι δεν διατηρούν ανοικτά τα αθλητικά κέντρα - κατά παράβαση εγγράφου της Αποκεντρωμένης διοίκησης και της ΓΑΔΑ που τους διέταζαν να τα κλείσουν - με δική τους πρωτοβουλία αλλά εκτελώντας εντολές της διοίκησης του δήμου - ως ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ που είναι -και έτσι αν πήγαιναν (που θα πήγαιναν έτσι και αλλιώς) αυτόφορο να είχαν ένα ελαφρυντικόσ στοιχείο.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ!

Και όμως ο Πανταζής τους υπέδειξε ως υπεύθυνους γιατί ΔΕΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΝ!
Ο "αναρχικός" Νίκος Πανταζής. Σύντροφος από παλιά, του Θόδωρα (μην χέσω ....)

Άκου τώρα αναγνώστη μου γιατί ... είναι ακόμα σπασμένο το ταμπλό:

Το τουρνουά θα το διοργάνωνε μια ....ΜΚΟ (η PLAYFOOLS αλλά δεν έχει σημασία, δεν έχει ευθύνη  η ΜΚΟ, ούτε η NOVA για το χάλι μας, εδώ στο Χαλάνδρι, οι δημοτικοί άρχοντές μας έχουν ευθύνη και οι αθλητικοί παράγοντες που ειρωνεύονται γιατί σε λίγο οι αθλητικοί χώροι θα έχουν άδεια λειτουργίας και δεν θα μπορούν να πουν "δώστε μας τους εμάς να τους λειτουργήσουμε με καμιά ΜΚΟ και να βάλουμε εμείς τον αυτοφοράκια που δεν θέλουν να είναι οι υπάλληλοι " (γιατί εκεί είναι το θέμα, δεν πιστεύω να μην το έχεις καταλάβει, Πλατεία διαβάζεις).

Η υπηρεσία λοιπόν ζήτησε την αντικατάσταση του σπασμένου ταμπλό από την διοργανώτρια εταιρία, τι να κάνουν οι άνθρωποι, βρήκαν ευκαιρία να φτιάξουν καμιά μπασκέτα και να μείνει, αν γινόταν τελικά το τουρνουά.

Η εταιρία δέχτηκε ευχαρίστως να αγοράσει και να τοποθετήσει ένα ταμπλό.

Ε ο κος Πανταζής παρενέβη στην υπηρεσία να μην διεκδικεί ανταποδοτικά από την εταιρία !!

"Άστο μην τους ενοχλείτε, θα τα αναλάβουμε εμείς - ο ΓΣΧ - να λύσουμε το θέμα του ταμπλό. ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ".

Τώρα τι ζόρι τραβούσε με το αν έφτιαχνε η ΜΚΟ το ταμπλό ο πρόεδρος του ΓΣΧ  .... πες εσύ.

Πες εσύ αναγνώστη μου που δεν είσαι τρελός, κακορίζικος, βκαχύποπτος και ξερόλας.

ΠΕΣ ΕΣΥ!

ΥΓ: Μήπως αρχίζεις να καταλαβαίνεις γιατί ζητάει με τόση ένταση την αντικατάσταση της διευθύντριας;

ΥΓ2: Έλα το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο, θα περάσουμε καλά.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ"


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
 

Μετά την μικρή προεκλογικού χαρακτήρα παράταση που δόθηκε στην έναρξη της «αξιολόγησης» των εργαζομένων στους ΟΤΑ, το θέμα επανέρχεται καθώς στο τέλος του Ιουνίου θα ξεκινήσει η διαδικασία.

Με αυτού του είδους την «αξιολόγηση», οι εργαζόμενοι θα κατανέμονται αναγκαστικά  σε «άριστους» κατά 25%, «μέτριους» κατά 60% και τουλάχιστον το 15% θα κρίνονται ως «ακατάλληλοι», με προφανή τον κίνδυνο, υπό αυτά τα υποχρεωτικά αποτελέσματα, να οδηγηθούμε σε απολύσεις και μείωση των δημόσιων κοινωνικών δομών.

Οι συνάδελφοι διευθυντές και προϊστάμενοι θα υποχρεωθούν να αξιολογήσουν βάσει των ποσοστών, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν πειθαρχικά παραπτώματα.

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτού του είδους η «αξιολόγηση», είναι ένας έμμεσος τρόπος διάλυσης του Δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένας τρόπος διάσπασης της ενότητας των εργαζομένων και εκβιασμού συνειδήσεων, μια ανθρωποφαγία χωρίς τέλος.

Την Τετάρτη 4 Ιουνίου το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου μας, θα παραστούν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, όπου θα ενημερώσουμε και θα θέσουμε σε συζήτηση το αίτημά μας να ληφθεί απόφαση η οποία θα δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεση του Δήμου Χαλανδρίου στην δήθεν «αξιολόγηση»  (Ν 4250/14) και την απαίτηση για απόσυρσή του.

                                                               Το  Δ.Σ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ: ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ!ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος – Αθήνα. Τηλ. 210.32.42.386, φαξ 210.38.45.434
www.omosp-goneon-athinas.org & omosp.goneon.athinas@gmail.com

Αθήνα 3 Ιουνίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ!

            Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες γονείς της Αττικής  που δεν το βάζουν κάτω. Μέσα από πολλές, μαζικές, ποικιλόμορφες κινητοποιήσεις και με συνθήματα όπως: «ΔΙΩΧΝΟΥΝΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ- ΚΛΕΙΝΟΥΝΕ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΛΟΥΒΙΑ», «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ», στέλνουν μηνύματα αντίστασης στην πολιτική συρρίκνωσης του μορφωτικού δικαιώματος των παιδιών τους.
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΛΕΕΙ:
Θα συγχωνευτούν και θα καταργηθούν σχολεία για παιδαγωγικούς λόγους. Αναρωτιόμαστε ποιος είναι αυτός ο παιδαγωγικός λόγος που ορίζει ότι τα 25 παιδιά δημοτικού στην τάξη να μαθαίνουν καλύτερα από τα 15.
ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ! ΔΗΜΟΣΙΑ, ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ!
Τώρα πια ξέρουμε τι νέο έφερε το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: λιγότερα σχολεία και εκπαιδευτικούς, περισσότερα παιδιά μέσα σε άθλια κτίρια, χειρότερα βιβλία, διόγκωση της παραπαιδείας, στροφή της πλειοψηφίας των μαθητών στα ΕΠΑΛ και κυρίως στα ΣΕΚ και την παιδική εργασία, μείωση των κρατικών δαπανών για την παιδεία,  προς τέρψη των χορηγών και των επιχειρήσεων.

            Καλούμε τους γονείς, που βλέπουν τη δημόσια –κατά τα’ άλλα- παιδεία να σφίγγει σα θηλιά στον λαιμό τους, να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και το εργατικό κίνημα. Να γυρίσουν την πλάτη σε όσους βγαίνουν παγανιά και μιλούν για εξορθολογισμό, σε όσους λένε ότι τίποτα δεν γίνεται ή σε όσα παπαγαλάκια υποτακτικών δημάρχων καθησυχάζουν τους γονείς στην πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα και τους μοιράζουν σε ευνοημένους και μη.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!
ΤΕΤΑΡΤΗ 11/6/2014 στις 6.30μ.μ
Όλοι, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας
έξω από τη Βουλή.
Απαιτούμε:
·         Να παρθούν τώρα πίσω όλες οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων ή τμημάτων.
·         Να πάρουν πίσω την Τράπεζα θεμάτων
·         Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών.  Κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές.
·         Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες των σχολείων.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ!

Λιβύη: Ποιος είναι ο Σαίφ αλ Ισλάμ Καντάφι

Γράφει ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος       Ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ Καντάφι είναι ο δεύτερος γιος του Μουαμάρ Καντάφι, ηγέτη της Λιβύης από το 1969 έως ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις