Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΟΛΜΕ: Στάση εργασίας – Κάλεσμα συμμετοχής στο μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια (7/11)

Την κινητοποίηση των μαθητών τη Δευτέρα 7 Νοέμβρη, στα Προπύλαια, στις 12 το μεσημέρι, στηρίζει το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ και καλεί όλους και όλες με τη συμμετοχή τους να ενισχύσουν τον κοινό αγώνα εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο, κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας, από 11πμ.- 2μμ.

Όπως σημειώνει η ΟΛΜΕ, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας παλεύουμε για:
Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά. Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των πραγματικών κενών στα σχολεία.
Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.
Στήριξη της Ειδικής αγωγής.
Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. Διεκδικούμε 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια.ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΟΝΕΙΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΜΑΘΗΤΕΣ
ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 12:00

ΠΗΓΗ: ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΟ:

Σήμερα υπήρχε αυτή η κινητοποίηση στην οποία καλούσε τους μαθητές η ΟΛΜΕ.

Για την δράση των "γνωστών, αγνώστων" για να προβοκαριστεί η κινητοποίηση των μαθητών θα μάθετε από τα κανάλια.

Για την δράση των "φρουρών" στο Χαλάνδρι θα μάθετε αύριο από την ΠΛΑΤΕΙΑ.

Πρώτα έχουμε να κάνουμε μια κουβεντούλα ...
.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΠΕ.Σ.Δ.Α. Αττικής

Με επίσημη παρέμβαση της εγκαίρως, η Ομοσπονδία μας είχε καταθέσει αναλυτικά και εμπεριστατωμένα τις απόψεις και τις παρατηρήσεις της για την αναθεώρηση του ΠΕ.Σ.Δ.Α. Αττικής.
Απόψεις επίκαιρες και σήμερα, αλλά που δυστυχώς πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων.
Λέγαμε τότε στο κείμενο της Ομάδας Εργασίας που είχε συσταθεί με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

«Η εκτίμηση της Ομάδας Εργασίας είναι πως οι διαδικασίες για την εξεύρεση νέων χώρων τελικής διάθεσης στην Αττική έχουν καθυστερήσει απαράδεκτα με αποτέλεσμα να  υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος να οδηγηθούμε σε κρίση με την ολοκλήρωση της Β΄ Φάσης του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής που υπολογίζεται στα τέλη του 2018.
1.       Η Ομάδα εκτιμά πως στο χρονικό διάστημα μέχρι το 2019 είναι σχεδόν αδύνατον να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των αδειοδοτήσεων και των διαγωνιστικών διαδικασιών και να ετοιμαστούν οι  εγκαταστάσεις των νέων Χ.Υ.Τ.Υ. 
2.  Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχοντας και την αρνητική εμπειρία από τους Δήμους της Πελοποννήσου, επισημαίνει για άλλη μια φορά τον σοβαρότατο κίνδυνο της κρίσης, καλώντας την περιφερειακή αρχή και τον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.
3.       Στο νέο ΠΕ.Σ.Δ.Α. Αττικής πρέπει να υπάρχει σαφής δέσμευση για το κλείσιμο του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής με τον κορεσμό των κυττάρων και της Β΄ Φάσης.
4.       Στο νέο ΠΕ.Σ.Δ.Α Αττικής πρέπει να υπάρχει δέσμευση για την απομάκρυνση του Αποτεφρωτήρα παθογόνων από την Ο.Ε.Δ.Α. Φυλής και την κατασκευή νέας μονάδας σε επιλεγμένο ασφαλή χώρο μακριά από τον αστικό ιστό. Στο σχέδιο απόφασης της αναθεώρησης δεν υπάρχει καμία νύξη για αυτό το ζήτημα παρά το ότι υπάρχουν σχετικές αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. για την απομάκρυνση της μονάδας.
5.       Η Ομάδα Εργασίας θεωρεί απαραίτητο για τα πράσινα σημεία να συνταχθεί άμεσα αναλυτικός οδηγός (συνοδευτικός του ΠΕ.Σ.Δ.Α.) που θα περιγράφει εναλλακτικά μοντέλα πράσινων σημείων διαφόρων μεγεθών και δυναμικότητας. Το δίκτυο των  πράσινων σημείων πρέπει να είναι όσο πιο πυκνό μπορεί για να είναι τα πράσινα σημεία ευκολότερα προσβάσιμα στους πολίτες. Επίσης, θα πρέπει να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την δικτύωση των πράσινων σημείων προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα εμπορικής αξιοποίησης των ανακυκλώσιμων, ζητήματα γειτνίασης, μεταφορών κ.λπ.
6.       Το δίκτυο των Σ.Μ.Α. του υφιστάμενου ΠΕ.Σ.Δ.Α. πρέπει να επανεξετασθεί και να ανασχεδιαστεί για να είναι σε λειτουργική συνάφεια με εγκαταστάσεις διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών ή και μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων. Πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο της αλλαγής της χρήσης ορισμένων Σ.Μ.Α. και η μετατροπή τους σε Μ.Ε.Α.
7.       Στο νέο ΠΕ.Σ.Δ.Α. πρέπει να γίνει σαφής αναφορά για το πόσες Μ.Ε.Α. θα χρειαστούμε συνολικά, τι δυναμικότητα θα έχουν αυτές, καθώς και προτάσεις χωροθετήσεων για τις νέες Μ.Ε.Α. Το σχέδιο απόφασης της αναθεώρησης δεν προσδιορίζει ούτε τους χώρους, ούτε τις πληθυσμιακές ενότητες που πρόκειται να εξυπηρετούν.
8.       Το Ε.Μ.Α.Κ. Φυλής πρέπει να επανασχεδιαστεί για να έχει ένα σημαντικό ρόλο  στην επεξεργασία των προδιαλεγμένων Β.Α.Α.
9.       Στο προτεινόμενο σχέδιο δεν προσδιορίζεται ο αριθμός, η περιοχή κάλυψης, η δυναμικότητα και η χωροθέτηση των νέων Χ.Υ.ΤΥ. Πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για το πόσους Χ.Υ.Τ.Υ. θα χρειαστούμε, τι δυναμικότητας θα είναι ο κάθε ένας από αυτούς και σε ποιες γεωγραφικές-πολεοδομικές ενότητες θα πρέπει να χωροθετηθούν. Στο. ΠΕ.Σ.Δ.Α. τα μεγάλα έργα, όπως οι Χ.Υ.Τ.Υ. και οι Μ.Ε.Α. θα πρέπει να είναι ονοματισμένα και με σχετικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με τη δυναμικότητά τους.
10.  Τα υφιστάμενα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης, παρά την πρόβλεψη του Ε.Σ.Δ.Α. για ριζική αναθεώρησή τους, εξακολουθούν να  αντιμετωπίζονται σαν οι βασικοί φορείς της ανακύκλωσης. Η πάγια θέση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι να καταργηθούν τα υφιστάμενα συστήματα ανακύκλωσης και να αναπτυχθούν Δημοτικά συστήματα με αυστηρά Δημόσιο χαρακτήρα.
11.  Η Ομάδα Εργασίας θεωρεί πως είναι απαραίτητο να γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπισθούν ζητήματα αδειοδότησης, εμπορικής διάθεσης, άρσης περιορισμού χιλιομετρικών ορίων, τροποποίησης Γ.Π.Σ. για εγκαταστάσεις κ.λπ. ύστερα από ευρεία διαβούλευση με την Κ.Ε.Δ.Ε., την Π.Ε.Δ.Α. και την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
12.  Η Ομάδα Εργασίας επισημαίνει πως ο μη έγκαιρος προγραμματισμός των έργων επεξεργασίας και διάθεσης, σε συνδυασμό με τις πολιτικές των μνημονίων που περιορίζουν τις Δημόσιες επενδύσεις, ευνοούν την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και υπονομεύουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα.»

Ενώ αυτά λέγαμε πριν περίπου ένα χρόνο, σήμερα διαπιστώνεται ότι  εξελίξεις σχετικά με την κατάσταση της διαχείρισης των απορριμμάτων οδηγούν σε τραγικά αδιέξοδα. Βρισκόμαστε στο τέλος του 2016 και η εξάντληση του χώρου της Α΄ Φάσης στο Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής είναι πλέον θέμα τεσσάρων με πέντε μηνών. Τη στιγμή λοιπόν που  εξαντλείται  ο χώρος διάθεσης απορριμμάτων οι διαδικασίες για την χρησιμοποίηση της Β΄ Φάσης βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, με ορατό τον κίνδυνο να μην έχουμε χώρο εναπόθεσης των 5.500 χιλιάδων τόνων απορριμμάτων ημερησίως που διαχειρίζεται ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α.
Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) που τίθεται το επόμενο χρονικό διάστημα για έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αναφέρεται γενικά και αόριστα στις πέντε Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων  (Μ.Ε.Α.),  πλέον της αναβάθμισης του Ε.Μ.Α.Κ.  Όμως προτάσεις για την χωροθέτηση των πέντε (5) μονάδων δεν υπάρχουν και αναρωτιόμαστε:  Για ποιους χώρους μελετήθηκαν οι Περιβαλλοντικές επιπτώσεις;
Για την Μ.Ε.Α. του Σχιστού που σχεδιάζει η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει πραγματοποιηθεί Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ενώ είναι γνωστό ότι το Σχιστό θεωρείται μια από τις πλέον ρυπογόνες περιοχές, αφού υπάρχει η αποκαταστημένη χωματερή, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) καθώς και ο αποκατεστημένος χώρος εναπόθεσης φωσφογύψου.
Στον περίφημο Ε.Μ.Α.Κ. της Φυλής, το οποίο λέγαμε πως είναι ένα φαραωνικού τύπου έργο προστίθενται άλλοι 200.000 τόνοι τον χρόνο! 100.000 σύμμεικτα και 100.00 Βιοαπόβλητα! Αναδεικνύεται δε το τελευταίο χρονικό διάστημα και η παρουσία της Ιδιωτικής εταιρείας WATT A.E. που έχει την εγκατάστασή της μέσα στην Ο.Ε.Δ.Α. της Φυλής και που επιδιώκει να κατασκευάσει νέα μονάδα επεξεργασίας 100.000 τόνων το χρόνο. Βάζουμε δηλ. τους ιδιώτες μέσα στο σπίτι μας κανονικά από την πόρτα… και χωρίς να κρατάμε ούτε τα προσχήματα. Οποιαδήποτε προσπάθεια αδειοδότησης της WATT A.E. δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και θα συναντήσει την δυναμική αντίδραση των εργαζομένων και της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Στην Σ.Μ.Π.Ε. δεν αναφέρεται κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο του Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής, ενώ υπάρχει μια αμήχανη σιωπή για τους νέους χώρους Χ.Υ.Τ.Υ.
Με την πρόσφατη μελέτη για την κατασκευή της μονάδας στο Γραμματικό διαπιστώνεται πολλαπλασιασμός του κόστους του προϋπολογισμού των μονάδων. Κόστος που θα κληθούν να καλύψουν μέσω των Ανταποδοτικών τελών οι κάτοικοι της φτωχοποιημένης Αττικής. Μέσω δε της μελέτης αυτής, μειώνεται το τονάζ των απορριμμάτων της μονάδας από 127.000 χιλ. στις 80.000 χιλ. και έτσι η μείωση αυτή θα προστεθεί στα απορρίμματα που οδηγούνται στη Φυλή και προωθείται η τεχνολογία της Βιοξήρανσης (καύσης)!!!
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει με σαφήνεια ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει με ένα σχέδιο που ευνοεί και προωθεί συστηματικά την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. διεκδικεί ένα σχέδιο με προσδιορισμένους χώρους και πληθυσμιακές ενότητες που εξυπηρετούν συνολικά την Αττική, με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα και με βάση την διαλογή στη πηγή.
Θέλουμε τον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. ενισχυμένο, για να επιτελέσει το έργο του και δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης του ανθρώπινου δυναμικού και των υπηρεσιών του.
Θέλουμε Δημοτικά συστήματα Ανακύκλωσης με αναβάθμιση του ρόλου και της συμμετοχής των Ο.Τ.Α. αλλά και σημαντική βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Οποιαδήποτε προσπάθεια εκχώρησης της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στα εργολαβικά-επιχειρηματικά συμφέροντα θα πέσει στο κενό και θα συναντήσει την δυναμική αντίδραση των εργαζομένων αλλά και άλλων κοινωνικών συλλογικοτήτων. Γι αυτό, τουλάχιστον η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν όπως άλλωστε έκαναν στο παρελθόν.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αντίθεσή της στο νέο σχεδιασμό (ΠΕ.Σ.Δ.Α.) και την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) που προωθεί ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και η Περιφέρεια Αττικής, γιατί δεν κάνει τίποτα άλλο από το να «ανοίγει διάπλατα» την πόρτα για την οριστική εκχώρηση της Διαχείρισης των απορριμμάτων στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα. Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που θα συζητηθεί το θέμα αυτό, την ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 στις 3.00 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα δώσουν μαζικό και δυναμικό «παρών» στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων- Αναστάσεως 2 – Παπάγου - Στάση Μετρό «Εθνική Άμυνα», απαιτώντας την απόσυρση της και την εκπόνηση νέας που να παραμένει συνεπής στις αρχές της αποκεντρωμένης διαχείρισης.
Η περίοδος που θα ακολουθήσει με κύρια ευθύνη των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας στην Περιφέρεια Αττικής θα είναι περίοδος βαθιάς ενημέρωσης των εργαζομένων αλλά και των πολιτών της Αττικής που θα κληθούν για άλλη μια φορά να πληρώσουν υπέρογκα Δημοτικά Τέλη. Ιδιαίτερο ρόλο θα πρέπει να αναλάβουν και τα Δημοτικά Συμβούλια, καθώς για άλλη μια φορά επιχειρείται να υπάρξει η απουσία των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την λήψη σημαντικών αποφάσεων για την ολοκληρωμένη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων.


ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 – 3.00 το μεσημέρι
ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΥΜΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΟΝ
ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
(ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ – ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ 2 – ΠΑΠΑΓΟΥ)

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
  Ο Πρόεδρος                                Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας                                      Γιάννης Τσούνης

ΟΤΑΝ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ - Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ .... ΞΥΠΝΗΣΕ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ  ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΛΥΚΕΙΟ - Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Ζημιές στο 3° Λύκειο

Με αφορμή ανησυχίες γονέων και μαθητών  που διατυπώθηκαν επειδή αποκολλήθηκαν πλακίδια από το δάπεδο του 3ου Λυκείου, η Ένωση επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών ο οποίος απέδωσε το γεγονός σε κακοτεχνία και μας διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα σχετικά με την στατική επάρκεια του κτηρίου και ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα αποκαταστήσουν το συντομότερο δυνατόν τη ζημιά.

Με την ευκαιρία, η Ένωση επαναλαμβάνει την πάγια δέσμευσή της να διεκδικεί από την Πολιτεία για όλα τα Σχολεία μας:
  1. Τον διαρκή έλεγχο της στατικής επάρκειάς τους στα πλαίσια της αντισεισμικής πολιτικής.
  2. Τον εφοδιασμό τους με Πιστοποιητικό Πυροπροστασίας και με τα ανάλογα μέσα και εγκαταστάσεις πυροπροστασίας.
  3. Την έκδοση Πρωτοκόλλων Ελέγχου των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και Υπευθύνων Δηλώσεων Εγκαταστάτη.
  4. Την Ενεργειακή Πιστοποίηση όλων των Σχολείων.
  5. Την κατασκευή προσβάσεων και διευκολύνσεων για ΑμεΑ.
  6. Τη θεσμοθέτηση για κάθε Σχολείο υπευθύνου Τεχνικού – Συντηρητή και Μητρώου Συντήρησης – Επισκευών. 

Καλή η ανακοίνωση με μία παρατήρηση βέβαια
Η αρμοδιότητα για τα σχολικά κτίρια ανήκει στον δήμο, οπότε δεν διεκδικούμε από την "Πολιτεία" γενικά και αόριστα (για να μην θυμώσει μαζί σας ο Σουλτάνος και ο Αγάς) αλλά ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ να κάνει αυτά τα ΣΩΣΤΑ που υποδεικνύετε.

Μην μας φταίει πάλι .... ο Φίλης επειδή είναι χοντρός. 
Που μη δούμε χοντρό, όλα αυτός τα πληρώνει.

ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ συνδημότες της Ένωσης: (στο δήμο θα ρωτήσει ο Θωμάς μάθαμε ή ο ακατανόμαστος, επίσημα αλλά και εσείς οφείλετε να είστε εκεί και να συνδράμετε αγαπητοί συνδημότες -  εκπρόσωποί μας για τα σχολεία:

-  Ρωτήσατε τον αντιδήμαρχο με τον οποίο μιλήσατε αν υπάρχουν αυτά που ζητάτε ή αν δύο χρόνια τώρα υπάρχουν πράξεις και παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση να υπάρξουν;
Έχει προγραμματίσει τίποτα τον δήμο για την έκδοση των αναγκαίων πρωτοκόλλων και πιστοποιητικών;

- Ήταν πιο επείγοντα και μεγαλύτερης επικινδυνότητας τα πιστοποιητικά για τις τσουλήθρες στις παιδικές χαρές για τις οποίες έχουν βγάλει διθυραμβικά δελτία τύπου από τον δήμο, από τα ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ;

- Για το 3ο ΓΕΛ βγάλατε ανακοίνωση και καλά κάνατε. Εκεί στο 7ο -10ο έχετε ενημερωθεί τι γίνεται; Αν δεν τα έχετε μάθει να σας στείλουμε το τηλέφωνο του Μακρή - που "κάνει πολιτική" ο απαράδεκτος (ενώ οι άλλοι κάνουν .... διορισμούς) και ζητάει ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ;
 Θα θέλαμε την συλλογική τοποθέτηση της Ένωσης και επ' αυτών.
ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ λέμε.

Διότι η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων στο προσωπικό της προφίλ στο fb κάνει βέβαια ολίγον προσωπική μικροπολιτική, βγάζει την τσαντίλα της που αναγκάστηκε να κάνει αυτό που δεν ήθελε να κάνει, να αναγκαστεί τοποθετηθεί δηλαδή η Ένωση δημόσια, έτσι;

Και αυτό έγινε γιατί ΥΠΑΡΧΕΙ η Πλατεία

Η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων δεν αρκέστηκε στην ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ.

Το πήγε παρακάτω μόνη της, διότι ..... "ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ εκείνη  ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΄ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ" . Μπααααα!


Τι άλλο έγραψε λοιπόν σε προσωπικό ποστ, αφού προφανως δεν την κάλυπτε η επίσημη , συλλογική ανακοίνωση της Ένωση:
Επειδή είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιούμε τα social media για να διασπείρουμε φήμες κάθε είδους αντί να παραθέτουμε γεγονότα, ούτε θα πέσει το 3ο ΓΕΛ στα κεφάλια των παιδιών επειδή έσπασαν κάποια πλακάκια, όπως σπάνε σε πολλά σχολεία λόγω των κλασσικών κακοτεχνιών, ούτε έκλεψαν τα πάντα στο 1ο ΓΕΛ. Έκλεψαν τον εξοπλισμό του αμφιθέατρου, ο οποίος θα αντικατασταθεί από την Σχολική Επιτροπή ΒΘμιας Εκπαίδευσης.
 
Και όποιος αναρωτιέται ποια είναι η θέση της Ένωσης Γονέων στα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά στα σχολεία του Χαλανδρίου και σε ποιες ενέργειες προβαίνει κάθε φορά, καλό θα είναι να μην κάνει δημόσιες εικασίες αλλά να απευθύνει επίσημο ερώτημα για να έχει και επίσημη απάντηση. 

 
Στόχος μας δεν είναι η διαφήμιση... αλλά σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων να πιέζουμε τους αρμόδιους φορείς και να διεκδικούμε ασφαλής και αξιοπρεπής συνθήκες μάθησης των παιδιών μας. Όλοι μας από κοινού οι γονείς - διαθέτοντας εθελοντικά τον ελάχιστο προσωπικό μας χρόνο - προσπαθούμε να λύνουμε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της σχολικής καθημερινότητας των παιδιών μας. Άλλες μάχες τις κερδίζουμε και άλλες τις χάνουμε αλλά δεν παύουμε να δίνουμε τον αγώνα μας..
.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: 
Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ ΦΗΜΗ ΔΕΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΕ και παρακαλούμε να προσέχετε διότι μας δυσφημείτε και θα ζητήσουμε από τον δήμο να μας πληρώσει τον δικαιόρα για να σας κάνουμε αγωγή.

Και κοίτα τώρα αναγνώστη μου, παρατήρησε:
  • Πώς η Πρόεδρος ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ - ως μη όφειλε - το περιστατικό αντί να ΑΝΗΣΥΧΕΙ και να ΠΙΕΖΕΙ!
Γιατί η Πρόεδρος της Ένωσης νιώθει την ανάγκη να υποβαθμίσει το γεγονός;
Γιατί δεν αφήνει τον δήμο να απαντήσει επισήμως;

ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ή ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ να απαντάει για λογαριασμό του δήμου;

Για την κλοπή στο 1ο ΓΕΛ: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ! 
Και αν δεν το έγραφε η ΠΛΑΤΕΙΑ δεν θα στο είχε πει ΚΑΝΕΝΑΣ αφού οι αρμόδιοι (μεταξύ των οποίων και η ΕΝΩΣΗ) δεν σε ενημέρωσαν ΕΠΙΣΗΜΩΣ μπαμπουίνε!
ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ!
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΙΘΑΓΕΝΗ;

Και έχει και το θράσος να μας υποδεικνύει ΕΜΑΣ η πρόεδρος ΝΑ ΤΗΝ ΡΩΤΑΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ, για να μας απαντάει ΕΠΙΣΗΜΑ, ένα μήνα μετά από το ερώτημα, για το τι θα γράψουμε!!!!

ΑΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕ, έτσι για να μην το χοντρύνουμε: ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ τους γονείς και μάλιστα ΣΤΗΝ ΩΡΑ που πρέπει. ΕΓΚΑΙΡΑ!

Και εμείς ΔΕΝ ΡΩΤΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ  ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ!

Συνενοηθήκαμε; 
Αυτά ΣΤΑ ΓΙΔΙΑ!

Και τώρα βέβαια η κα πρόεδρος ονομάζει τα κλεμμένα "εξοπλισμό αμφιθεάτρου" και όχι "του σχολείου" .... και κάτι τρέχει στα γύφτικα. 
Η Πλατεία διέδωσε .... φήμες δηλαδή!

ΓΙΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ! ΓΙΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ!

Αλλά μόνο ξέχασε η πρόεδρος  να μας απαντήσει σε ένα κρίσιμο ερώτημα: ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ;;;; 
ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ...... ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΕΙΟΥ κα  ΠΡΟΕΔΡΕ;;;

ΚΑΙ "LAST but not LEAST"

Γράψαμε και κάτι "φήμες" για το 7ο και 10ο!

ΓΙΑΤΙ εκεί έχουμε .... ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ κα πρόεδρε;

Την σιωπή την Αμνών , των αμνοεριφίων και των ΓΙΔΙΩΝ; 

Α.Ν.

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΕΝΑ ΩΦΕΙΛΟΜΕΝΟ «ΕΥΓΕ» ΣΤΟΝ Κο ΔΗΜΑΡΧΟΜετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό της «Κυβέρνησης», Έγινε φανερό και στους πλέον αδαείς ποιοι συγκυβερνούν την χώρα μας. Προφανώς όχι οι αχυράνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος και οι «δανειστές» μέσω του Γερμανού υφυπουργού Κου Φούχτελ.

Η αντικατάσταση από την μια μεριά του πρώην υπουργού Παιδείας καθ’ υπόδειξη του Αρχιεπισκόπου , αν και το πρόσφατο «συνέδριο» του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε πανηγυρικά την πολιτική του στο υπουργείο του, αφού ήρθε 2ος στην ψηφοφορία για την ανάδειξη της κεντρικής επιτροπής και η αναβάθμιση από την άλλη σε υπουργό στο κατάλληλο Υπουργείο του Πιτσιόρλα, που είναι τσιράκι του Φούχτελ και πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, που είναι το αρμόδιο όργανο για το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας προς όφελος των «δανειστών» μας, δεν αφήνουν περιθώριο για το ποιοι κυβερνούν πλέον αυτό τον τόπο.

Εδώ λοιπόν πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα και ένα μεγάλο εύγε στον δήμαρχο μας, που έχει την διορατικότητα να διαλέγει τους σωστούς αφέντες και να τους υπηρετεί πιστά αναμένοντας προσωπικά οφέλη.

Είναι γνωστό πια, εκτός των άλλων, ότι είναι πρωτοσύγκελος* και του αρχιεπίσκοπου και του Πιτσιόρλα, τον οποίο τον βοήθησε να γίνει μεγάλη μούρη και να πάρει προαγωγή.

Πώς;

Το οικόπεδο επι της Ηρακλείτου, σχεδόν μηδενικής αξίας, αφού είναι εκτός σχεδίου και περνά από κάτω του το μετρό, με την προκλητική αρωγή του δήμαρχου απέκτησε εκτιμώμενη αξία περίπου ενός εκατομμυρίου Ευρώ.

Αυτό το υπερτιμημένο πια οικόπεδο που είναι χρήσιμο για το δήμο μας, αντί να το διεκδικήσει να το πάρει δωρεάν, όπως έκαναν άλλοι Δήμαρχοι με επιτυχία με οικόπεδα της περιοχής τους, πραγματικής αξίας πολλών εκατομμυρίων, αυτός σκοπεύει να το αγοράσει, αν τελικά μπορέσει, μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού, σπαταλώντας δικά μας χρήματα για αγορά δημόσιας γης!!!

Ο Φούκτελ ξετίμησε την ικανότητα του Πιτσιορλα, να παράγει εκ του μηδενός χρήμα για τους δανειστές και τον αναβάθμισε σε υπουργό στο κατάλληλο, για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, Υπουργείο. Εύγε και πάλι στο δήμαρχό μας.

Ο λαός του Χαλανδρίου , που έπρεπε να είναι το ένα και μοναδικό αφεντικό του Δήμαρχου, είναι τοποθετημένος στην γωνία. Είναι χρήσιμος μόνο για να πληρώνει τα δημοτικά τέλη και τα χαράτσια που του επιβάλει.

Οι συνελεύσεις στις γειτονιές που είχε υποσχεθεί η παράταξή μας, αρχικά μετατράπηκαν σε συγκεντρώσεις προπαγάνδας και στην συνέχεια ξεχάστηκαν . Σηκώνει σκόνη κατά καιρούς για να κρύψει το χάλι του. Πότε με κάνα αντάρτικο στην παρέλαση, πότε διαρρέοντας ότι θα προχωρήσει σε συμμετοχικούς προϋπολογισμούς.

Ένα όμως συμβαίνει πραγματικά. Οι Χαλανδραίοι ακόμα περιμένουν την εξουσία που τους τάξαμε ως παράταξη.

*Πρώτος υπηρέτης, επιστάτης.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

6η Ελληνογερμανική Συνέλευση: Η συμφωνία - Η κοινή διακήρυξη


Hχηρό μήνυμα πως μόνο με μία ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής οικογένειας να αναπτυχθούν κοινωνικά και οικονομικά, έστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, κλείνοντας τις εργασίες της 6ης ετήσιας Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, με θέμα «Η αυτοδιοίκηση ενωμένη με το βλέμμα στο μέλλον της Ευρώπης» που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο.

Οι ιδιαίτερα γόνιμες και εποικοδομητικές συζητήσεις που διεξήχθησαν κατά τις εργασίες της τριήμερης Συνδιάσκεψης επισφραγίστηκαν με την υπογραφή Κοινής Διακήρυξης από εκπροσώπους αυτοδιοικητικών θεσμών των δύο χωρών.

Το κείμενο υπέγραψαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο Συντονιστής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για τη Νότιο Γερμανία F. Edelmann, ο Έπαρχος του Σβέμπις Χαλ G.Bauer και ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Τ. Χειβιδόπουλος.

Στην Κοινή Διακήρυξη επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως μέσα από τις συνεργασίες και τις συνέργειες των αυτοδιοικητικών δομών της Ευρώπης ενισχύονται οι κοινές Ευρωπαϊκές αξίες και η Ευρωπαϊκή συνοχή και υπογραμμίζεται πως, στόχος είναι η βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας του θεσμού της Αυτοδιοίκησης.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης τόνισε πως τα αποτελέσματα των εργασιών της Ελληνογερμανικής συνέλευσης θα αποτελέσουν εργαλείο και πρότυπο για τη συνεργασία της Ελλάδας και με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου, όπως ανέφερε, η αυτοδιοίκηση με ωριμότητα και υπευθυνότητα να ξεδιπλώσει την αναπτυξιακή της δυναμική.

«Με δεδομένο ότι το Eυρωπαϊκό οικοδόμημα περνάει κρίση τόνισε πως πρέπει να ξεπεραστούν προκαταλήψεις και ιδεοληψίες που οδηγούν σε αδιέξοδα και να διαμορφωθεί ένα κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο, με επίκεντρο τις τοπικές κοινωνίες», τόνισε ο κ. Πατούλης. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των αυτοδιοικητικών θεσμών της Ευρώπης σε ζητήματα που σχετίζονται με τη διοικητική μεταρρύθμιση, την ανάπτυξη αλλά και την επιχειρηματικότητα. Επιπρόσθετα, επισήμανε την ανάγκη να δρομολογηθούν άμεσα μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν μόνες τους χωρίς κηδεμονίες για τα συμφέροντα των πολιτών τους.

Με αφορμή τη διοργάνωση της Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε την ανάγκη επικαιροποίησης των σχέσεων εμπιστοσύνης των δύο χωρών, για γόνιμες συνέργειες χωρίς ιδεοληψίες, με πρωταγωνιστή μία ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε για τη γόνιμη συνεργασία και τη φιλοξενία τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π.Τατούλη και το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δ. Κωστούρο.

http://epoli.gr/

ΠΕ.Σ.Δ.Α. Αττικής: Σοβαρή καταγγελία φίμωσης από την Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Ν, ΤΡΑΚΑΣ
Για μία πρωτόγνωρη και απαράδεκτη ενέργεια, που υποκρύπτει σκοπιμότητες, με ευθύνη της Προέδρου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, Χαράς Καφαντάρη, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με αφορμή τον αποκλεισμό της Ομοσπονδίας, από την προγραμματισμένη κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, με θέμα τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής (ΠΕ.Σ.Δ.Α.), που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο αποκλεισμός της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από τον διάλογο για θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους και τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διακατέχεται από συντεχνιακή και πελατειακή λογική με προφανή σκοπό την απαξίωση και υπονόμευση της αντιπροσωπευτικότερης συνδικαλιστικής οργάνωσης του κλάδου.

Στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για τον ΠΕ.Σ.Δ.Α. Αττικής προσκλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους η Αντιπρόεδρος και ένα Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., ένας εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, ο Δήμαρχος της Φυλής, ένας εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Συνεννόησης και αρκετοί εκπρόσωποι Μ.Κ.Ο.

Σε μια συζήτηση δηλαδή που αφορά πρωτίστως την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού, δεν συμμετείχαν οι Δήμοι της Αττικής με τα θεσμικά τους όργανα, την Π.Ε.Δ. Αττικής και την Κ.Ε.Δ.Ε. αλλά και την Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.)», σχολιάζει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και προσθέτει:

«Είναι λοιπόν απορίας άξιο, τι συζήτηση μπορεί να γίνει για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων της Αττικής, όταν δεν έχουν προσκληθεί τα θεσμικά όργανα των Δήμων Π.Ε.Δ.Α. και Κ.Ε.Δ.Ε., καθώς και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Τί υπόσταση μπορεί να έχει μια τέτοια συζήτηση όταν οι γνώστες του θέματος δεν είναι παρόντες; Εκτός και εάν η συζήτηση έγινε για να εκτονώσει εσωτερικές ενδοπαραταξιακές αντιδράσεις της κυβερνητικής παράταξης. Βέβαια μιλάμε για θεσμική εκτροπή.

Σε κάθε περίπτωση εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για το τι επιδιώκουν και τι συμφέροντα επιχειρούν να εξυπηρετήσουν αυτοί που αποφασίζουν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ας αφήσουν τις κουτοπονηριές και τα παιχνιδάκια και ας σκύψουν στα προβλήματα λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις και τις απόψεις της Ομοσπονδίας που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ποιο είναι το πρόβλημα και που βρίσκεται η λύση. Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι πιστεύουν πώς η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα αφήσει να περάσει έτσι η προκλητική και αλαζονική αυτή συμπεριφορά».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αντίθεσή της στο νέο σχεδιασμό (ΠΕ.Σ.Δ.Α. Αττικής) και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.), που προωθεί ο ΕΔΣΝΑ και η Περιφέρεια Αττικής, «γιατί δεν κάνει τίποτα άλλο από το να “ανοίγει διάπλατα” την πόρτα για την οριστική εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα», όπως επισημαίνει και ολοκληρώνει:

«Δηλώνουμε ότι, οποιαδήποτε προσπάθεια εκχώρησης της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στα εργολαβικά-επιχειρηματικά συμφέροντα θα πέσει στο κενό και θα συναντήσει την δυναμική αντίδραση των εργαζομένων καθώς επίσης και άλλων κοινωνικών συλλογικοτήτων. Γι αυτό, τουλάχιστον η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν όπως έκαναν στο παρελθόν».

epoli.gr

"ΑΡΓΩ": Eκδήλωση - συζήτηση με θέμα: "Διατροφή και διάθεση σε κρίση;


Ο Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος "ΑΡΓΩ" προσκαλεί
την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19.30στα γραφεία του συλλόγου (Σοφ. Βενιζέλου 20 & Καραολή Δημητρίου)

στην εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:

"Διατροφή και διάθεση σε κρίση;"

Θα μιλήσουν:
Κουλούρη Κατερίνα
Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος
(Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, BSC King's College, MSC)

Κούρτη Άννα
Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Υπαρξιακή θεραπεύτρια

(C.pschol A.F.B.Pf.F)

Η ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟΥ 12ου

Η ¨Ενωση Κρητών ενημερώνει για το ιστορικό της "κατάληψης" της αίθουσας στο 12 ο, που βέβαια δεν ήταν κατάληψη.

Η Ένωση Κρητών διέθεσε 760 000 δραχμές για εργασίες στους χώρους σύμφωνα με την συμφωνία που έκανε με τον Κώστα Παττακό.

Τα άλλα που αναφέρονται στο σημείωμα τα ξέρεις, τα έχουμε γράψει ήδη με την τεκμηρίωσή τους.

Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι ότι όλος ο εξοπλισμός της Ένωσης - έπιπλα, στερεοφωνικά, στολές, πλυντήριο πιάτων κλπ - αφαιρέθηκαν χωρίς παρουσία μέλους της διοίκησης της Ένωσης, χωρίς να έχει γίνει διαδικασία έξωσης, χωρίς πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής  - ΜΕ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ αντιδημάρχου Χριστουλάκη!

Αυτό είναι το ήθος της αριστεράς και η προστασία των εθελοντών και των φορέων της πόλης;;;;