Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1967 : You know the day destroys the night

Το πρώτο - ομωνυμο άλμπουμ των θρυλικών DOORS κυκλοφορεί με πρώτο τραγούδι της πρώτης πλευράς του το Break on Through!

Made the scene, week to week, 
day to day, hour to hour,
The gate is straight 
Deep and wide ....


ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΗΣ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ: ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΟΜΩΣ ....

ΘΗΣΕΩΣ - ΑΝΩ ΝΕΟ

Αυτά να τα λέμε όμως!
Άμα κάνει έργο ο αντιδήμαρχός μας ο Γερολυμάτος πρώτη προτεραιότητα έχουν τα ΑΜΕΑ!

Α, όλα και όλα!

Δεν φτιάχνεται πεζοδρόμιο χωρίς την κίτρινη ράγα για τους τυφλούς!

Αυτά πρέπει να λέγονται και να προβάλονται!

Τώρα θα μου πεις "καλά αυτή την ράγα της φωτό δεν μπορεί να την ακολουθήσει ούτε ανοικτομάτης αν έχει πιει τρία τσίπουρα, ο τυφλός θα την ακολουθήσει;"

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ!

Το θέμα είναι ότι η τεχνική υπηρεσία που σχεδίασε και επέβλεψε το έργο φρόντισε να υπάρχει κίτρινο πλακάκι, όπως προβλέπουν αι ευρωπαϊκαί προδιαγραφαί!
Άμα διαβάσεις το λέει η ντιρεκτίβα.

Δηλαδή ρε πλεονέκτη δεν σου φτάνει που έχει ράγα τυφλών, έπρεπε να είναι και ίσια;
Αφού το πεζοδρόμιο είναι μικρό και έχει ένα δέντρο, πώς να το κάνει αυτό ο εφαρμοστής της ντιρεκτίβας (που βέβαια βγήκε για τα ευρωπαϊκά πεζοδρόμια που είναι όσο ολόκληρο το πλάτος της Θησέως.

Μήπως λέω μήπως όμως γινόταν και αλλιώς, έστω και σε αυτό το πεζοδρόμιο;

Δεν ξέρω εγώ, εγώ φωτογραφίες από μαλακίες τραβάω, δεν είμαι ειδικός μηχανικός με τρία ντοκτορά, αν και νομίζω - δεν παίρνω και όρκο,  ότι δεν χρειάζονται για να βάλεις ίσα τις κίτρινες πλάκες για να κάνουν την δουλειά τους, δηλαδή να οδηγούν τον αόματο συμπολίτη μας.

Πάντως αν το επιβάλλουν οι deutche Normen που με τόση ευλάβια εφαρμόζουν χωρίς να τολμούν να αλλάξουν ούτε το "και" ας αναθέοσυν μια μελέτη με αμοιβή 100 χιλιάδες ευρώ σε μελετητή που θα τους υποδείξει η Κομαντατούρ για να τους πει ο μηχανικός πώς θα μπορούσε να πάει ίσα η ράγα των τυφλών και να είναι πλήρης ο φάκελος του έργου, ώστε να πάρει καλό βαθμό και ο  Γερολυμάτος από τον αξιολογητή του, που τηρεί όλας τας προδιαγραφάς ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ !

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 1ου ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2017 ΤΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Κυριακη, 8/1 ώρα 19.00 ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ (Στη Λέσχη) «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ» (7η Συνέχεια)

Τετάρτη 11/1 ώρα 19.00 ΑΤΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ (Στη Λέσχη)  «ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ»

Κυριακή,22/1 ώρα 10.30 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί  την επόμενη Κυριακή, 29 Ιανουαρίου .

Κυριακή 29/1/ ώρα 10.30 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ

Θα λάβει χώραν εις το Παλαιό Δημαρχείο- Κεντρική πλατεία (Γρ. Γυφτοπούλου και Γκίνη)


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Κυριακή 5/2 ώρα 19.00 ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ (Στη Λέσχη) «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ

Κυριακή 12/2 ώρα 19.00 Χαρούμενο Αποκριάτικο Απόγευμα  Στο café Nouveau  (Πέλλης 3 – Χαλάνδρι 210 6838686)  Μουσική επιμέλεια Disc Jokey
Έκαστος προσερχόμενος 5 ε. για τον καλλιτέχνη
Κατανάλωση σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο.
Υπεύθυνη εκδήλωσης ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΝΙΚΟΥ ( 210 6390212 – 6976 709062)

Τετάρτη 15/2 ώρα 19.00 ΑΤΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ (Στη Λέσχη) «ΕΚΑΒΗ»
Εισήγηση: Κ. ΜΠΙΖΑΝΟΣ

Τετάρτη 22/2 ώρα 19.00 ΒΡΑΔΙΑ ΟΠΕΡΑΣ (Στη λέσχη) “ CAVALLERIA RUSTICANA”
Πιέτρο Μασκάνι
Προλογίζει: ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΜΑΡΤΙΟΣ

Πέμπτη 2/3 ώρα 20.00 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΑ «ΓΕΥΜΑ ΗΛΙΘΙΩΝ»
Με τον ΣΠΥΡΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
Έναρξη παραστάσεως: 21.00
Τιμή πούλμαν συν εισιτήριο θεάτρου 18ευρώ/άτομο
Για κρατήσεις: Υπέυθυνη Στελίνα Βακιρτζή
( 210/8031375 – 6974 460012)

Κυριακή 5/3 ώρα 19.00 ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ (Στη Λέσχη)  «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ» (2η Συνέχεια)

Τετάρτη 15/3/ ώρα 19.00 ΑΤΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ (Στη Λέσχη)
«ΜΗΔΕΙΑ» Εισήγηση: Κ. ΜΠΙΖΑΝΟΣ

Σάββατο 18/3 ώρα 08.00 Μονοήμερη Εκδρομή στη ΣΤΕΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
{Καμπιά – Αγία Κυριακή)
Τιμές μέλη 18ε- μη μέλη 20ε
Αρχηγός: ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΗΛΙΓΑΔΑΣ
(210 6016326 – 6974456904)

Τετάρτη 29/3 ώρα 19.00 ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
Αφιέρωμα στον Ποιητή και Μέλος μας ΓΙΑΝΝΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ
Στο Κέντρο Νεότητας, Αντιγόνης και Δαναίδων


ΠΡΟΣΟΧΗ
· Για κράτηση θέσεων και πληροφορίες να απευθύνεστε στον εκάστοτε Αρχηγό ή Υπεύθυνο.

· Παρακαλούμε θερμά τα μέλη να εξοφλήσουν τις συνδρομές τους, ιδιαίτερα λόγω της εκλογοαπολογιστικής Συνελεύσεως της 29/1/2017.

· Μουσικές βραδιές: Κάθε Παρασκευή βράδυ στην Λέσχη.


Ο Πρόεδρος                                                        Η Γραμματέας

Κώστας Μπιζάνος                                         Μαρία Μπονίκου

210-6812002 -6972787097             210-6390212 – 6976709062

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ "ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ"


Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί ο καθιερωμένος αγιασμός των Υδάτων στο Κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο "Νίκος Πέρκιζας".

Καταγγελία: Ο δήμος Χαλανδρίου “ξεσπιτώνει” Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ


Το «Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου» καταγγέλλει, μέσω ανοιχτής επιστολής, την απόφαση του δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου, που εκδόθηκε στις 16 Δεκεμβρίου και η οποία προβλέπει να γίνει έξωση του Αθλητικού Σωματείου, καθώς και των 15 τμημάτων και των 260 ενεργών αθλητών του, από το Αθλητικό Κέντρο «Αποστολοπούλου» στην οδό Μυκόνου. Κι αυτό με την επίσημη αιτιολογία πως «το αθλητικό σωματείο έχει δήθεν καταλάβει αυθαίρετα τον χώρο αυτό».

Όπως υποστηρίζεται, μάλιστα, και ενώ ο «ιδιοκτήμων Δήμος και η αρμόδια δημοτική αρχή «αγνοούν» το γεγονός ότι έχουν παραχωρήσει τη χρήση του συγκεκριμένου αθλητικού κέντρου στο σωματείο αυτό ήδη από το 1994 (!), για την ανάπτυξη των ερασιτεχνικών κοινωφελών αθλητικών του δραστηριοτήτων προς όφελος της νεολαίας και της πόλης».

Προφανώς, «είναι κι αυτή μια από τις περιπτώσεις που το ελληνικό δημόσιο και οι Δήμοι δεν γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει με την ακίνητη περιουσία τους» σημειώνει το Σωματείο, θέτοντας, παράλληλα, μια σειρά από ερωτήματα:

«Δεν έχει ακούσει άραγε ο κ. δήμαρχος Χαλανδρίου ότι το «Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου» είναι μια αθλητική «κυψέλη» που αντιστέκεται απέναντι στη νοοτροπία των social media και των καφετεριών, που πλήττει τη νεολαία μας;

Άραγε, δεν γνωρίζει ότι το κράτος έχει συνταγματική υποχρέωση να ενθαρρύνει, να ενισχύει και να προστατεύει τον αθλητισμό;

Ο κ. Ρούσσος ισχυρίζεται ότι η αποβολή πρέπει να γίνει για να αρχίσουν οι εργασίες αδειοδότησης του αθλητικού κέντρου, σύμφωνα με μελέτη πυροπροστασίας που φέρεται ότι έχει εκπονηθεί.

Το ερώτημα είναι εύλογο:

Πρέπει να ξεσπιτωθεί το αθλητικό σωματείο, άπαξ δια παντός, και μάλιστα μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων για να γίνουν οι εργασίες αυτές;

Ποιές σκοπιμότητες και συμφέροντα υποκρύπτονται;»

Σύμφωνα με το Σωματείο, «η υπόθεση όμως έχει και άλλες, πολύ σοβαρές διαστάσεις» καθώς «ιδρυτής και πρόεδρος του αθλητικού σωματείου που θέλει να αποβάλει ο κ. δήμαρχος από το αθλητικό κέντρο, είναι ο κ. Παναγιώτης Τζήμος, πρώην πρωταθλητής και διεθνής διαιτητής της άρσης βαρών, ο οποίος σήμερα είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, με ποσοστό αναπηρίας 90%, εξ΄ αιτίας μιας σπάνιας πάθησης του νευρικού του συστήματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στήριξε τον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο στις εκλογές, κάποτε αγωνιζόταν για τα ιδεώδη του αθλητισμού και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο Χαλάνδρι ήδη μαζεύουμε υπογραφές ενάντια στην απόφαση του δημάρχου».

Ο πρόεδρος του Σωματείου διερωτάται, κλείνοντας, αν στο Μαξίμου ακούνε όλα όσα συμβαίνουν στο Χαλάνδρι.

Ολόκληρη η επιστολή του «Πρότυπου Αθλητικού Κέντρου Χαλανδρίου»:

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίσσεται μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων στο Χαλάνδρι. Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, με απόφασή του που εξέδωσε στις 16.12.2016, ζητά να αποβληθεί άμεσα το αθλητικό σωματείο «Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου», των 15 τμημάτων και 260 ενεργών αθλητών, από το αθλητικό κέντρο «Αποστολοπούλου» της οδού Μυκόνου, διότι όπως υποστηρίζει, το αθλητικό σωματείο έχει δήθεν καταλάβει αυθαίρετα τον χώρο αυτό. Ωστόσο, ο ιδιοκτήμων Δήμος και η αρμόδια δημοτική αρχή «αγνοούν» το γεγονός ότι έχουν παραχωρήσει τη χρήση του συγκεκριμένου αθλητικού κέντρου στο σωματείο αυτό ήδη από το 1994 (!), για την ανάπτυξη των ερασιτεχνικών κοινωφελών αθλητικών του δραστηριοτήτων προς όφελος της νεολαίας και της πόλης.

Είναι κι αυτή μια από τις περιπτώσεις που το ελληνικό δημόσιο και οι Δήμοι δεν γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει με την ακίνητη περιουσία τους.

Αλλά πέρα απ’ αυτό, δεν έχει ακούσει άραγε ο κ. δήμαρχος Χαλανδρίου ότι το «Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου» είναι μια αθλητική «κυψέλη» που αντιστέκεται απέναντι στη νοοτροπία των social media και των καφετεριών, που πλήττει τη νεολαία μας;

Άραγε, δεν γνωρίζει ότι το κράτος έχει συνταγματική υποχρέωση να ενθαρρύνει, να ενισχύει και να προστατεύει τον αθλητισμό;

Ο κ. Ρούσσος ισχυρίζεται ότι η αποβολή πρέπει να γίνει για να αρχίσουν οι εργασίες αδειοδότησης του αθλητικού κέντρου, σύμφωνα με μελέτη πυροπροστασίας που φέρεται ότι έχει εκπονηθεί.

Το ερώτημα είναι εύλογο:

Πρέπει να ξεσπιτωθεί το αθλητικό σωματείο, άπαξ δια παντός, και μάλιστα μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων για να γίνουν οι εργασίες αυτές;

Ποιές σκοπιμότητες και συμφέροντα υποκρύπτονται;

Η υπόθεση όμως έχει και άλλες, πολύ σοβαρές διαστάσεις.

Ιδρυτής και πρόεδρος του αθλητικού σωματείου που θέλει να αποβάλει ο κ. δήμαρχος από το αθλητικό κέντρο, είναι ο κ. Παναγιώτης Τζήμος, πρώην πρωταθλητής και διεθνής διαιτητής της άρσης βαρών, ο οποίος σήμερα είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, με ποσοστό αναπηρίας 90%, εξ΄ αιτίας μιας σπάνιας πάθησης του νευρικού του συστήματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στήριξε τον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο στις εκλογές, κάποτε αγωνιζόταν για τα ιδεώδη του αθλητισμού και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο Χαλάνδρι ήδη μαζεύουμε υπογραφές ενάντια στην απόφαση του δημάρχου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ακούτε;

ΣΧΟΛΙΟ: Αναδημοσιεύουμε από το aftodioikisi.gr

ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Εγκληματική οργάνωση άρπαζε οικόπεδα με πλαστές διαθήκες

Κυκλώματα απατεώνων με τη συνεργασία δικηγόρων και συμβολαιογράφων κατάφεραν να μεταγράψουν παράνομα στο όνομά τους εκατοντάδες οικόπεδα σε ακριβές περιοχές της Αττικής, εκμεταλλευόμενοι τα κενά του νόμου για το εθνικό κτηματολόγιο.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες δυστυχώς δεν έχουν κατορθώσει μέχρι σήμερα να πραγματοποιήσουν συνολική έρευνα ώστε να καταγράψουν πόσα ακριβώς οικόπεδα και ακίνητα μεγάλης αξίας –τα οποία είτε εμφανίζονταν ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» είτε ανήκαν στο Δημόσιο– κατάφεραν να περάσουν στην κυριότητά τους οι «αετονύχηδες» με πλαστές διαθήκες και με ψευδείς μαρτυρίες περί χρησικτησίας ενώπιον των δικαστηρίων.

Μόνο χάρη στα… αυξημένα αντανακλαστικά κάποιων επικεφαλής κτηματολογικών γραφείων η Δικαιοσύνη παρενέβη σε μεμονωμένες περιπτώσεις, που η καθεμία ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση για την οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη –κατά περίπτωση– σε βάρος δύο δικηγόρων, μίας συμβολαιογράφου και έξι ιδιωτών για ίδρυση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση.

Ως εγκέφαλος φέρεται γνωστή αστρολόγος (τη «συμβουλευόταν» και πρώην ανακρίτρια που έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή σε παραδικαστικά κυκλώματα), ενώ η εγκληματική οργάνωση, όπως αναφέρει η εισαγγελέας στην πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, είχε διαρκή δράση και ήταν δομημένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε ακόμη και αν κάποια μέλη της αποχωρούσαν, συνέχιζε να είναι ενεργή λόγω της υποδομής της, που έφτανε στο σημείο να προσδίδει νομιμοφάνεια στις έκνομες πράξεις, παραπλανώντας σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και τους δικαστικούς λειτουργούς.

Ειδικότερα, τα μέλη του κυκλώματος αρχικά εντόπιζαν οικόπεδα και ακίνητα που φέρονταν ως «αγνώστου ιδιοκτησίας» στις περιοχές των Βριλησσίων, του Χαλανδρίου και της Αγίας Παρασκευής. Στη συνέχεια κατάρτιζαν ιδιόχειρες διαθήκες και κατέφευγαν στα αρμόδια δικαστήρια, ζητώντας να αναγνωριστούν ως νόμιμοι κληρονόμοι.

Στην περίπτωση που τα αρμόδια δικαστήρια έκαναν δεκτούς τους ισχυρισμούς τους περί γνησιότητας των διαθηκών, προσέφευγαν με τις σχετικές αποφάσεις στα αρμόδια κτηματολογικά γραφεία και ζητούσαν την εγγραφή των ακινήτων στο όνομά τους. Μόλις ολοκληρωνόταν και αυτή η διαδικασία φρόντιζαν, προκειμένου να χαθούν τα ίχνη των παράνομων πράξεών τους, να τα πουλήσουν εικονικά σε άλλα μέλη της σπείρας που ζούσαν στην Κύπρο.

Με αυτό τον τρόπο, το διάστημα 2007-10 κατάφεραν να μεταγράψουν μόνο στο Κτηματολόγιο Χαλανδρίου περίπου δέκα ακίνητα μεγάλης αξίας.

Στις απολογίες τους ενώπιον της ανακρίτριας που διερευνούσε τη συγκεκριμένη υπόθεση, τα μέλη της σπείρας υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν την πλαστότητα των διαθηκών και παραπλανήθηκαν από… την αστρολόγο. Σε όλους τους κατηγορουμένους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι μέχρι την έκδοση του βουλεύματος.

Η αστρολόγος μαζί με άλλους δικηγόρους και συμβολαιογράφους, ωστόσο, εμπλέκεται και σε άλλη υπόθεση, αφού με παρόμοιες μεθοδεύσεις κατάφερε να πωλήσει το 2010 ένα οικόπεδο μεγάλης αξίας στη Δροσιά, το οποίο διεκδικεί ο καλλικρατικός Δήμος Διονύσου. Οι αρμόδιοι του δήμου, ωστόσο, έκαναν τέσσερα ολόκληρα χρόνια να αντιληφθούν την απάτη και μόλις το 2014 αποφάσισαν να υποβάλουν μήνυση εναντίον της. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο αναφέρθηκε ότι υπάρχουν «εδραίες ενδείξεις» για την τέλεση σοβαρότατων ποινικών αδικημάτων «και από αιρετούς ή υπηρεσιακούς παράγοντες…».

Η διερεύνηση αυτής της μήνυσης ακόμη εκκρεμεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος παραγραφής για κάποια αδικήματα που διώκονται και τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Τα κυκλώματα εκμεταλλεύονται τα κενά του νόμου

Εγκυροι νομικοί κύκλοι ανέφεραν στο Documento ότι οι παραπάνω υποθέσεις αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου, αφού την περίοδο καταγραφής των ακινήτων στο κτηματολόγιο των περιοχών της Αττικής –και ιδιαίτερα εκείνων των βορείων προαστίων καθώς και των παραθαλάσσιων περιοχών στα νότια προάστια– λειτουργούσαν με τον ίδιο τρόπο πολλά κυκλώματα, με τη συμμετοχή δικηγόρων, συμβολαιογράφων και άλλων κρατικών λειτουργών, η δράση των οποίων ουδέποτε διερευνήθηκε σε βάθος από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Οι ίδιοι κύκλοι επεσήμαναν ότι από το 2011 ο πρόεδρος Πρωτοδικών Δημήτριος Σκουτέρης, που την εποχή εκείνη υπηρετούσε στο Τμήμα Κτηματολογικών Διαφορών του Πρωτοδικείου της Αθήνας, είχε ενημερώσει εγγράφως για τα «κενά» των διατάξεων του νόμου 2664/1998, που αφορούσαν τις αιτήσεις των ιδιωτών προκειμένου να καταχωριστούν στα κτηματολογικά γραφεία των δήμων της Αττικής ως «δικαιούχοι εμπράγματων δικαιωμάτων» σε ακίνητα τα οποία αρχικά είχαν καταχωρηθεί ως ανήκοντα σε «άγνωστο ιδιοκτήτη».

Οι «τρύπες» του νόμου είχαν ως αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερέστατος ο έλεγχος της βασιμότητας και της αλήθειας των ισχυρισμών των προσφευγόντων και έτσι να δίνεται η δυνατότητα σε διάφορα κυκλώματα να καρπώνονται ακίνητα που είτε ανήκαν σε τρίτους, με δήθεν χρησικτησία, είτε στο δημόσιο.

Μάλιστα, ο κ. Σκουτέρης είχε ζητήσει με την ίδια αναφορά να υπάρξουν συγκεκριμένες τροποποιήσεις στον σχετικό νόμο, έτσι ώστε να καθίσταται απολύτως δυσχερής η δράση των κυκλωμάτων.

Πηγή: policenews.eu