P

P

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΚΟΔΡΟΥ - ΠΟΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ;


φωτό από την πλημμυριμένη Κόδρου

Ήρθε λοιπόν η ενημέρωση που ψάχναμε από την περιφέρεια .

Το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη μας έστειλε τα έγγραφα που ζητούσαμε σήμερα και τους ευχαριστούμε.

Θα αναδείξουμε λοιπόν ΕΠΙΣΗΜΑ και ΧΩΡΙΣ να είμαστε ανοικτοί σε  βερμπαλιστικές ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ και κριτικές,  όλο το θέμα.

Αρχίζοντας από το ενδεικτικό μιας εντελώς άρρωστης νοοτροπίας πολιτικής διαμεσολάβησης συλλόγων και παραγόντων που σηκώνει ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ για το ποια είναι τα όριά της, αν πρέπει να διευρυνθούν και πόσο.

Ποιος εκπροσωπεί και με ποια εξουσιοδότηση τους περίοικους του ρέματος Σαρατνάπορου - Ποδονίφτη σε συζητήσεις για τα πλημυρικά προβλήματα της περιοχής τους;

Ο Σύλλογος προστασίας της Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου!

Ο Σύλλογος του ΑΛΛΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ! Οι κάτοικοι από την άλλη γειτονιά της πόλης.
Οι κάτοικοι τριών γιετονικών δήμων, ούτε καν όμορων με το εν λόγω ρέμα.

Αυτό που εμείς περιμέναμε μήνες, αυτό που εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος περίμενε για να κάνει την δουλειά του όπως θεωρεί σωστά, είχε δοθεί στον Σύλλογο της Ρεματιάς για να  ενημερώσει εκείνος, όταν και άμα ήθελε.
Και να συζητάει με τους κρατικούς φορείς από τους οποίους  λαμβάνεται υπόψην η άποψή τους, ως "των ευαίσθητων, οικολόγων, ενεργών  εκπροσώπων των κατοίκων".
Και αν τους την βαρέσει αύριο να μας καταγγείλουν κιόλας τους αιρετούς αν θέλουν,  ότι εμείς είμαστε αδιάφοροι και εκείνοι είναι ενεργοί και κινηματικοί.
Και διεκδικούν λύσεις.
Όπως έκανε και την Σατυρούλα για θέματα παιδείας.

Και καλά για το ρέμα Πεντέλης - Χαλανδρίου, πες είναι ο σύλλογος που έχει αυξημένο ενδιαφέρον και - κάποια - αρμοδιότητα να συνομιλεί με τους φορείς της πολιτείας και να συνδιαμορφώνει τι ιεραρχήσεις.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΔΟΝΙΦΤΗ ΟΜΩΣ;;;

Για τους αγωγούς στο Κάτω Χαλάνδρι και την Αγία Βαρβάρα;

Πάλι ο Σύλλογος της ρεματιάς και ο σύλλογος του Πολυδρόσου, του Μαρουιού και των Βριλησσίων πρέπει να ασχολούνται;

Δεν έχει κατοίκους εκεί στο Κάτω Χαλάνδρι, στην Φιλοθέη και το Ψυχικό; ¨Εχουν εξουσιοδοτήσει τους κατοίκους της Παραρεμάτιου στο Πολύδροσο, το Μαρούσι, τα Βριλήσσσια εκείνοι;

ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ, ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΩ;"
Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, έστω και αν είναι τυχάρπαστος ή ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ που την είδε .... "εμείς οι μόνοι συνεπείς";

Και μετά όταν φωνάζω,  είμαι εγώ ο τρελός και ο εμπαθής και αυτός που "όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει" κατά τους .... αρμόδιους του ΔΣ του συλλόγου της ρεματιάς που θέλουν να διευρύνουν την εμβέλειά τους και άλλο.

Δηλαδή αν δεν τα έπαιρνα στο κρανίο να "ανεβάσω" το θέμα και - ω μη γένοιτο - ρίξει τον χειμώνα μια βροχή και πνιγεί η Κόδρου, όπως τότε στην φωτό, που θα τις έχουμε ρίξει και πρόσθετα νερά. θα υπάρξει κανένας σοβαρός άνθρωπος που θα πει "δεν φταίνε οι δημοτικοί σύμβουλοι μωρέ, φταίει ο σύλλογος της ρεματιάς"που συνομιλούσε με τους αρμόδιους φορείς και συμφωνούσαν για τις ιεραρχήσεις  και τις προτεραιότητες στην εκτέλεση των έργων;"

Όχι βέβαια. Το δημοτικό συμβούλιο θα φταίει και οι δημοτικοί σύμβουλοι, έτσι δεν είναι;

Γι΄αυτό, αυτό το παραμύθι - ότι ενημερώνονται κάποιοι (τάχαμου  ή όχι τάχαμου , δεν έχει σημασία) ενεργοί πολίτες προνομιακά για να κάνουν τους ειδικούς στους ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ είναι ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ παραπολιτικής.

Και είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!

Ας διαβάσουμε λοιπόν τι λέει ένα έγγραφο που επιτέλους έχουμε στα χέρια μας μετά την πρωινή μας - λίγο έντονη, αλλά πάντα φιλική - επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη κο Καραμέρο.Αφήστε - προς το παρόν το κίτρινο - και διαβάστε το κόκκινο που αφορά το θέμα της Κόδρου, από όπου ξεκινήσαμε αυτή την έρευνα.
Με το κίτρινο θα ασχοληθούμε άλλη φορά.

Είναι καθαρό το έγγραφο: ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ και πρέπει να ανοίξει η διατομή του.

Και λάβετε υπόψη ας ότι το δημοτικό συμβούλιο ενημερώνεται για όλα αυτά "στο περίπου", αν κανένας τρελός αρχίζει και κάνει ερωτήσεις και αφού φωνάξει και ξελαρυγγιαστεί.
Και ασχολείται με το αν ο εργολάβος παρκάρει τα οχήματα στο χωράφι ή αν στραβοκοίταξε ο αιρετός τον εργάτη - με αριστερό πρόσημο πάντα -  και όχι με αυτά τα .... δευτερεύοντα.

Αυτά κάποιοι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και από ΕΠΙΛΟΓΗ προσπαθούν να λύνονται ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ή ΝΑ ΜΗΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ!
Εν κρυπτώ.

Και σε ερωτώ τώρα εσένα που είσαι λογικός, εγώ που είμαι τρελός:

Είναι δυνατόν για τέτοιας σημασίας θέμα να δίνουν μάχη οι δημοτικοί σύμβουλοι για να ενημερωθούν επειδή .... δεν θέλει - κάποιο - σύστημα αυτόκλητων ειδικών που θέλει να δίνει "πόντους" στους δικούς του - εν όψει εκλογών ή αρχαιρεσιών στον σύλλογο -  για να αποφεύγει να  εκλέγονται ..... τυχάρπαστοι και να εκλέγονται μόνο οι .... εκλεκτοί του που είναι .... υπάκουοι;

Είναι δυνατόν να ενημερώνεται για ένα θέμα - τελικά ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ - κάποιος σύλλογος, εν προκειμένω ο σύλλογος προστασίας ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου για τα θέματα ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ, που αφορούν τους κατοίκους στο Κάτω Χαλάνδρι τα όρια Χαλανδρίου - Φιλοθέης;;;

Τους ενημέρωσε εκείνους στο Κάτω Χαλάνδρι κανένας άλλος (εκτός από την Πλατεία;)


ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

Τους λέεν "να, κοίτα τώρα ιθαγενή,  γίνεται έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης. Θα σκαφτεί η περιοχή σας."

"Από κάτω από τον δρόμο δεν βλέπεις, έτσι και αλλιώς. Ψήφιζε και μη ερεύνα".

Τις προτεραιότητες της αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης, της άλλης γιετονιάς  τις καθορίζει λοιπόν  ο σύλλογος .... του άλλου ρέματος γιατί έχει ..... λαϊκό κίνημα;;;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΡΕΛΟ ΚΑΙ  ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟ;


Πες εσύ που θα μου κουνάς το δάκτυλο όταν θα γίνει η πλημμύρα και θα μου λες "και εσείς δηλαδή τι κάνατε τόσα χρόνια; Όλοι ίδιοι είστε;" το βρίσκεις λογικό αυτό;
Να πάω να κοιταχτώ;
Θα μου λες ότι δεν είμαι καλός άνθρωπος και είμαι εμπαθής, που λέω ότι κάποιοι στον Σύλλογο της Ρεματιάς την έχουν δει ΥΠΕΡΔΗΜΑΡΧΟΙ και υπεράνω των δημοτικών συμβούλων και υπερβαίνουν τον ρόλο τους και το ΜΕΤΡΟ;

ΕΛΕΩ ΚΟΜΜΑΤΩΝ και κάποιας ΟΜΕΡΤΑ;;;

Μπορεί να είμαι κακός άνθρωπος, λοιπον όπως λένε οι φωτισμένοι, εκλεκτοί.
Ή μπορεί να έχω και δίκιο. 
ΕΣΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙΣ.

ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ - ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ - ΤΟ ΑΦΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ!

Μείνετε συντονισμένοι.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΜΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ. ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΚΟΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.
"Δεν έχει φύγει το έργο της Κόδρου από τον περιφερειακό προϋπολογισμό Άγγελε, γιατί δεν με πήρες τηλέφωνο"  είπε ο Γιώργος Καραμέρος στον Νταβία διαμαρτυρόμενος.

Ο Νταβίας του εξήγησε γιατί δεν ΞΑΝΑπήρε τηλέφωνο στο γραφείο του (τρίτη φορά) για το θέμα του αγωγού της Κόδρου.
 - Μα δεν πήρες εμένα; του είπε ο αντιπεριφερειάρχης.
 - ¨Οχι ρε Γιώργο δεν σε ξαναπήρα γιατί εσύ έδωσες την εντολή να ενημερωθούμε για το θέμα κάποιοι .... αμέλησαν.
- Πάρε με στο κινητό μου.
- Ε δεν είμαι από εκείνους που θεωρούν ότι πρέπει αν παίρνουν τον αντιπεριφερειάρχη για κάθε ζήτημα στο κινητό.
- Άντε ρε, αυτά δεν υπα΄ρχουν, δεν είμαι τέτοιος.
- Το ξέρω Γιώργο αλλά  ούτε εγώ είμαι τέτοιος να πιέζω και αν γίνομαι φορτικός για τα αυτονόητα.

- "Είναι ψέματα ότι έχει φύγει το έργο από τον περιφερειακό προϋπολογισμό, πάντος" συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης.

 - "Τότε λάθος ενημερώθηκε το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου. Δεν το έβγαλα από το στομάχι μου, αναζήτησε τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης" του απάντησε ο Νταβίας.

"Εμείς περιμένουμε τον φάκελο ενημέρωσης που είχες δώσει εντολή - εδώ και ΚΑΝΑ ΔΙΜΗΝΟ   - να δοθεί στην ΠΛΑΤΕΙΑ κε αντιπεριφερειάρχη και δεν μας έχει δοθεί.
Αν τον είχαμε θα ξέραμε και εμείς και ο αναγνω΄στης μας α για να ενημερώσουμε υπεύθυνα και σοβαρά και να μην εξαρτάται η ενημέρωση του αναγνώστη μας αλλά και η δική μας από όσα μας λένε άλλοι για τα κρίσιμα θέματα του Χαλανδρίου. Δεν πιστεύω να έχεις παράπονο από την προβολή του έργου της περιφέρειας από την Πλατεία ή να αμφισβητείς τις προθέσεις μας απέναντί σας Γιώργο";.

- "Έχει ενημερωθεί και συμφωνήσει ο σύλλογος της ρεματιάς" είπε ο κος Αντιπεριφερειάρχης.

- "Α! Τότε είναι όλα καλά. Αφού ενημερώθηκε και συμφώνησε ο σύλλογος της ρεματιάς εμείς περισσεύουμε" του είπε γελώντας ο Ακατανόμαστος.
- Τώρα έπεσες στην περίπτωση, συνέχισε ο Ακατανόαμστος.

- Με λες οικολόγο του κώλου ρε Άγγελε.
- Α ΟΧΙ ΕΣΕΝΑ ΓΙΩΡΓΟ!  Δε νομίζω ότι έχουμε δείξει έλλειμμα σεβασμού στο έργο σας και ιδιαίτερα στο πρόσωπό σου για να μου ζητάς να σου αποδείξω τα φιλικά μας αισθήματα και τον σεβασμό μας στον θεσμό που εκπροσωπείς.
 Ξαναδιάβασε με περισσότερη προσοχή για ποιον χτυπάει η καμπάνα, δημοσιογράφος είσαι.

- Τα βέλη στρέφονται σε ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ προνομιακά, κι βολικά - και έχουν το θρασος  να αποκλείουν όσους νομίζουν εκείνοι όταν  προκαταλαμβάνουν το δημοτικό συμβούλιο.

- "Αυτά είναι δικά σας. Το έργο πάντως δεν έχει βγει από τον περιφερειακό προϋπολογισμό" αν θες διόρθωσέ το, συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης.

ΝΤΑΒΙΑΣ: ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΣΟΥ ΣΕ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΕΠΙΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΥΛΙΟ .
 Αν είναι λάθος ή ψέμματα, λάθος ενημερώσαμε και εμείς.
Αλλά αν θέλετε στείλτε μας την επίσημη ενημέρωση και με έγγραφα που ζητήσαμε για να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας βασιμένοι σε επίσημα στοιχεία και όχι στις προφορικές ενημερώσεις θεσμικών, που δεν έχουμε άλλο τρόπο να διασταυρώσουμε.

Δεν φταίμε εμείς για το αν τα γραφεία τύπου έχουν .... προτιμήσεις σε κουκουλοφόρα site.

- Το Χαλάνδρι πάντως δεν έχει αδικηθεί από την Περιφέρεια. Πήρατε χρηματοδότηση για το Σαχάλα και τα αντιπλημμυρικά.

Η συνέχεια της κουβέντας θα μείνει μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη και του Νταβία.

Πάντως αν όλοι οι πολιτικοί είχαν την ευαισθησία του Καραμέρου να παρέχουν εξηγήσεις, να διαψεύδουν ακόμα και να επιτίθενται ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟ, στα ίσια και παντελονάτα, σε όποιον θεωρούν ότι τους αδίκησε και να ζητούν αποκατάσταση, η κοινωνία μας θα ήταν καλύτερη. 

Και θα του ζητάγαμε κι συγνώμη αν θεωρούσαμε ότι έχουμε κάνει κάποιο λάθος με δική μας υπαιτιότητα.

Αλλά γιατί να ζητήσουμε συγνώμη. Για όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο ή γιατί πρέπει να ακολουθούμε όσα συμφωνεί ο σύλλογος της ρεματιάς, που μας είχε αποκλείσει από την ενημέρωση των μελών του;

Αυτά δεν γίνονται.
Και ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Γθώργος Καραμάερος δεν το ζητάει να απολογηθούμε γιατι ενημερώσαμε

ΑΣ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ, που νομίζουν ότι μπορούν να κα΄νουν αποκλεισμούς.

Ε ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ!

Το μόνο που κάνουν είναι να αυτορεζιλεύονται και να αποκαλύπτονται.

ΕΒΓΑΛΕ Ο ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ ΚΑΙ Η ΔΟΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΔΡΟΥ ΚΑΙ ΚΗΦΙΣΙΑΣΟι φόβοι μας αποδείχτηκαν βάσιμοι για άλλη μια φορά.

Βλέπετε οι πολιτικάντηδες - Μαυρογυαλούροι και τα τσιράκια τους έχουν την ίδια - ΠΑΝΤΑ - συμπεριφορά όταν έχουν ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥΣ και καρφώνονται. ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, προσπαθούν να περάσουν στα μουλωχτά ό,τι θέλουν ή να κρύψουν την αλήθεια αποφεύγοντας να απαντήσουν ερωτήματα επί της ουσίας και τυρβάζοντας περί άλλα.

Πετάνε την μπάλα στην εξέδρα και κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους οι ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ όλων των αποχρώσεων.

Εχθές ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας κος Γερολυμάτος, σε ερώτηση του Ακατανόματου στο δημοτικό συμβούλιο, κατά την διάρκεια της συζήτησης της έγκρισης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την εκτέλεση του έργου αγωγών ομβρίων στην Εθν. Αντιστασεως και στην Αποστολοπούλου - έργα που θα δημιουργήσουν προφανώς τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Χαλάνδρι τους επόμενους μήνες αλλά αλλιώς ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να γίνουν έργα, μαγικό ραβδί δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί  - ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ δυστυχώς, ότι η περιφέρεια Αττικής ΕΒΓΑΛΕ από τον περιφερειακό προϋπολογισμό το έργο που αρχικά είχε εντάξει και αφορούσε την διαπλάτυνση του κλειστού αγωγού ομβρίων του ρέματος Σαρανταπόρου που περνάει κάτω από την λεωφ. Κηφισίας προς την Φιλοθέη - όπου ακούγεται ότι δεν θέλει ο εκέι δήμαρχος να σκαφτεί προεκλογικά.

Και τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Ξέρεις μπαμπουίνο;
Κάποιοι πνίγονται.
Και φωνάζει μετά ο ΣΚΑΗΣ  "τι έκαναν οι αρμόδιοι".
Αλλά τώρα έχει εκλογές και θα ψηφίσεις πάλι όποιον σου πουν,  σαν μπαμπουίνος που είσαι.

Οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές - που να δεις ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ - θα λένε ότι έκαναν αντιπλημμυρικά έργα στο Χαλάνδρι.
Βέβαια.
Και οι Χαλανδραίοι περιφερειακοί σύμβουλοι θα χαριεντίζονται με τον .... Αεικίνητο και θα δοξάζονται κρυπτόμενοι.
Εκείνοι που επέτρεψαν να φύγει από τον περιφερειακό προϋπολογισμό το έργο - ΥΠΟΔΟΜΗ για το έργο που γίνεται  ήδη  στο Χαλάνδρι.

Η αλήθεια αναδείχθηκε αλλά το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου δεν ήταν σε θέση να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ για το Χαλάνδρι τα αναγκαία για την πόλη, διότι ταλανίζεται από τους ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ καβγάδες μεταξύ των "υποτιθέμενων" αντιπάλων - των κομματικά χρισμένων συνεταίρων -  και των καθεστωτικών ανταρτών της καργαριστεράς που κάνουν συνδικαλισμό 15μελούς μαθητικού συμβουλίου - ούτε καν φοιτητικού αμφιθεάτρου δια να πληξουν τον αντίπαλο.

Την ώρα που  ο Ακατανόμαστος ζήταγε από το δημοτικό συμβούλιο ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να γιενι άμεσα ένα πολύ κρίσιμο έργο γα την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης και κυρίως της περιοχής της Αγίας Βαρβάρας οι άλλοι τι έλεγαν;
  •  Ο ένας κοίταγε να δικαιολογήσει τον - εν ΝΔ σύντροφό του δήμαρχο Φιλοθέης Ψυχικού. Είναι βλέπεις ο οικοδεσπότης του ΣΒΑΠ. Του συλλόγου για την ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, του μαγαζιού που του έχει δώσει ο Συμεών για να παίζει, σε αντάλλαγμα του δήμου που του χάρισε. Πρέπει να τον προστατεύει.
  • Ο άλλος ασχολείτο με τον εργολάβο που πήρε το έργο και τον άλλο που το έχασε. Ο καβγάς για το πάπλωμα.
  •  Ο άλλος έκανε αντιπολίτευση του .... ώλου, κάνοντας κριτική στην διοίκηση  γιατί επιτρέπει στον εργολάβο να παρκάρει τα μηχανήματά του στον ΧΕΥ 9 όσο διαρκεί το έργο. Το είχε πει και η Λούλα που έλειπε εχθές άρα - σου λέει - αυτό είναι το σωστό το αριστερό, ας το πω και εγώ.  ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ - λέει - ο δήμος, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ. Δηλαδή - σου λέει - να μην διευκολύνει ο δήμος το έργο, αφήνοντας τα μηχανήματα να είναι παρκαρισμένα κοντά, μπας και τελειώσει η ταλαιπωρία των κατοίκων όπου σκάβει ο εργολάβος (τώρα σκάβει στην Τούφα)  μια ώρα αρχύτερα. Να του βάζει προσχώματα και εμπόδια για να μάθει Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ, που είναι εργολάβος. Για ιδεολογικούς λόγους. ΑΜΕ! ΤΙ;;;; ¨Ετσι θα έχεις το αριστερόσημο;;;;
(Παραχωρηση σε ιδιώτη το παρκάρισμα των μηχανημάτων όσων διαρκεί το έργο στο άδειο χωράφι του δήμου  .....
Τι άλλο θα ακούσουμε ρε φίλε  από την ιδεοληπτική καργαριστερά .....)

Στην διεκδίκηση αυτών που έχει ανάγκη η πόλη ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙΜΑΖΙ.
.
Εκεί υπάρχουν πάντα αντιθέσεις που δεν επιτρέπουν τον ΟΜΟΙΜΑΖΔΙΣΜΟ, αφού η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ δημιοουργεί πίεση σε κάποιους κομματικούς φίλους των μεν ή των δε.

ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΆΛΥΨΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΩΝ θυμούνται τον ΟΛΟΙΜΑΖΙΔΙΣΜΟ οι καθεστωτικοί. "Μην την πληρώσει κανένα ..... "παιδί""  που υπέγραψε,  σου λέει.

"Αφού έτσι γίνεται παντού στο δημόσιο" σου λέει.
Στο ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ - σου λέει - έτσι το έχουμε. Μην το αλλάξουμε.

Ε ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟΙ ΚΑΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΠΑΝΤΑ.

Δεν φταίει η βροχή, ούτε ο κακός μας ο καιρός.

  • ΦΤΑΙΝΕ ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΟΙ- ΚΩΛΟ - ΓΟΥ,  ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ...ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥΣ.
  • Φταίνει καριερίστες πολιτικάντηδες που θέλουν να κάνουν τα ρέματα μέσα για να συνεχίσουν την βιαίως διακοπήσα πολιτική τους σταδιοδρομία, όταν το αφεντικό τους ψήφισε χωρίς να διαβάσει.
  • Φταίνε όσοι θεωρύν ότι ό,τι κινείται είναι και κίνημα.
  • Φταίνε όσοι θεωρούν ότι πολιτική είναι μόνο ό,τι έμαθαν όταν ήταν μικροί και δεν έχουν καταλάβει ότι πέρασαν κάποια χρόναι από τότε, στην δεκαετία του εβδομήντα και οι συνθήκες δεν είναι ίδιες. Ούτε τα ζητούμενα.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

Σκέψεις για μερικές καινοτομίες στο νόμο για την Αυτοδιοίκηση από τον κο Κουτρούκη

Καθώς προχωρά η διαβούλευση για προτάσεις για ορισμένες αλλαγές που ενδέχεται να βοηθούν στη σχετική συζήτηση.

· Θέσπιση ορίου δύο θητειών κατ’ ανώτατο όριο για κάθε αιρετό αυτοδιοικητικό αξίωμα. Η μονοπώληση της αντιπροσώπευσης των πολιτών από μια στενή κάστα επαγγελματιών πολιτικών είναι πηγή κακοδαιμονίας, διαφθοράς και πελατειακών σχέσεων. Η εναλλαγή προσώπων θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

· Καθιέρωση ασυμβίβαστου μεταξύ εκτελεστικών και μη οργάνων. Οι αντιδήμαρχοι (αντιπεριφερειάρχες) δε θα πρέπει να είναι μέλη του δημοτικού (περιφερειακού) συμβουλίου, που ελέγχει της πράξεις τους. Συναφής είναι και η ιδέα να απαγορευτεί σε αντιδημάρχους (αντιπεριφερειάρχες) να θέτουν υποψηφιότητα στις επόμενες από τη θητεία του αυτοδιοικητικές εκλογές.

· Ανάδειξη μέρους των δημοτικών (περιφερειακών) συμβούλων με κλήρωση, μια τακτική ανάδειξης πολιτών σε αξιώματα που έχει τις ρίζες της στην αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία. Το σημερινό σύστημα δεν οδηγεί στην εκλογή των αξιότερων ή πιο καταρτισμένων πολιτών, αλλα εκείνους που υπόσχονται την εξυπηρέτηση των άμεσα προσωπικών/συντεχνιακών συμφερόντων κάθε ψηφοφόρου. Η κλήρωση ενδυναμώνει την ισότητα των πολιτών, δεν επιτρέπει τη διάκριση των διάσημων ή επιφανών και ακυρώνει τα πλεονεκτήματα του πλούτου, της ευγλωττίας, της ωραίας εμφάνισης.

· Δυνατότητα ανάκλησης των αιρετών από τα εκτελεστικά αξιώματα του δημάρχου (περιφερειάρχη) και του αντιδημάρχου (αντιπεριφερειάρχη) με λαϊκή πρωτοβουλία. Πρόκειται για μια διαδικασία αφαίρεσης της εξουσίας (recall) από τους επικεφαλής των αυτοδιοικητικών αρχών. Με αυτό τον τρόπο ασκείται το δικαίωμα των πολιτών να εκλέγουν αντιπροσώπους αλλά επίσης και να τους ανακαλούν, οποτεδήποτε εκείνοι το επιθυμούν.

Με τις παραπάνω σκέψεις επιχειρώ να συμβάλλω στη δημόσια συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου για την αυτοδιοίκηση, σε μια κατεύθυνση που θα αποθαρρύνει την ανάδειξη μιας «αυτοδιοικητικής αριστοκρατίας», απόμακρης από το εκλογικό σώμα. Τέλος, μια ανάλογη αλλαγή ενδέχεται να τροφοδοτήσει το ενδιαφέρον των πολιτών για τη συμμετοχή στα κοινά στο τοπικό/περιφερειακό επίπεδο.

Θεόδωρος Α. Κουτρούκης
Επίκ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Θράκης

Open Day ενημέρωσης για την Κρυοσυντήρηση ωαρίων και Έλεγχος Γονιμότητας σε προνομιακή τιμή


Το Institute of Life-ΙΑΣΩ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας πραγματοποιεί Open Day για την κρυοσυντήρηση ωαρίων την Παρασκευή 15/6/2018. Όσες γυναίκες το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν δωρεάν από την επιστημονική ομάδα του Institute of Life-ΙΑΣΩ για την διατήρηση της γονιμότητας και όλες τις σύγχρονες τεχνικές κρυοσυντήρησης ωαρίων.

Επιπλέον, το ΙΑΣΩ προσφέρει αιματολογικό Έλεγχο Γονιμότητας στην προνομιακή τιμή των 49€ (Περιλαμβάνει: FSH (Θυλακιοτρόπο Ορμόνη, LH (Ωχρινοτρόπο Ορμόνη), Προλακτίνη (PRL), Οιστραδιόλη (Ε2), TSH (Θυρεοειδοτρόπο Ορμόνη).

Η Δωρεάν ενημέρωση για την Κρυοσύντηρηση ωαρίων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15/6/2018, 09:00 – 15:00. Δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 210 6184030 ή στο ivf@iaso.gr.

Ο Έλεγχος Γονιμότητας πραγματοποιείται στον -2 όροφο του ΙΑΣΩ, Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 17:00 και η προσφορά ισχύει έως και 30 Ιουνίου 2018.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1798 ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Ο ΡΗΓΑΣ