Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΣΤΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΡΚΙΖΕΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ "ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ" ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΜΕ LINK: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο ποδοσφαίρου Νίκος Πέρκιζας (Γήπεδο με προδιαγραφές FIFA) (11/7/2017)

Το ποδοσφαιρικό γήπεδο στο γήπεδο Χαλανδρίου Νικόλαου Περκιζέου θα αποκτήσει ΝΕΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑ FIFA (θέλω να το προσέξεις αυτό είναι σημαντικό)  ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ, αξίας 240 χιλιάδων ευρώπουλων, ο οποίος έρχεται κατευθείαν από τα Βέλγια, οπότε οι δανειστές δεν προέβαλαν καμία αντίρρηση δια την σοβαρή επένδυση ταύτη.

Ο βελγικός χλοοτάπητας θα είναι στην Ελλάδα μεθαύριο Πέμπτη, οπότε φτάνει το φορτηγό από τας Βρυξέλλας. (για κοιτάτε ρε μαλάκες στην καρότσα μην είναι κρυμμένος εκείνος ο λαγός, ο "ηγέτης¨της Καταλονίας μέσα και μας τον στείλουν και αυτόν εδώ για να τσακωθούμε ΚΑΙ με τους Ισπανούς).

 Θα τοποθετηθεί άμεσα, εντός πεντέ - έξι ημερών στο αθλητικό κέντρο του Χαλανδρίου "Νικόλαου Περκιζέου" και μετά - σου λέει - θα έρθει μια επιτροπή (μάλλον από την Γαλλία) για να πιστοποιήσει ότι είναι χλοοτάπητας με προδιαγραφές ....FIFA!
Άλλα λεφτά και εκεί!

(Πληρώνουμε, πληρώνουμε ..... αρκεί να πληρώνουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας και τους εν Ελλάδι εργολάβους κολλητούς τους.
Τους νέους Μαυραγορίτες.)

Έτσι πρέπει να γίνει - σου λέει. Το λέει ο κανονισμός της ΕΠΣΑ!
Για να γίνει αγώνας ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ - ΘΥΕΛΛΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ χρειάζεται χλοοτάπητας πιστοποιημένος από την FIFA!

Είναι ο ορισμός του "βρακί δεν έχει ο κώλος μας, λουλούδια θέλει η βούρτσα μας".

Συνθετικός χλοοτάπητας προδιαγραφών FIFA!
Δια την διεξαγωγή του ντέρμπι Χαλάνδρι - Σούρμενα ρε φίλε!
Και να παίζουν μπαλίτσα τα πεντάχρονα των ακαδημιών του Ατρόμητου και της ΑΕΧ!

Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά τα πράγματα.

Εχθές εκλήθησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι εκτάκτως, σε έκτακτη, κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να αποφασίσουν σχετικά με την συμφωνία που προέκυψε μετά την σύγκρουση της διοίκησης του δήμου με τον εργολάβο που "κέρδισε" την ηλεκτρονική δημοπρασία για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο Πέρκιζας.

Δηλαδή για να τα λέμε όλα - ειδικά για όσους λένε ότι όταν γίνεται δημοπρασία διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον - μόνος του ήταν στην δημοπρασία, οι άλλοι τέσσερις που ήρθαν δεν είχαν - λέει  - σωστά τα χαρτιά τους και δεν πήραν μέρος.

Σ.Σ,: Σε άλλη περίπτωση, όχι σε αυτή, μια φορά σε δημοπρασία που έγινε παλιά κάτι τέτοιο, αποδείχτηκε εκ των υστέρων ότι οι άλλοι εργολάβοι που έφυγαν ήταν απλώς λαγοί, πήραν το λουκουμάκι τους (κωλότουρο νομίζω το λένε στην αργκό τους) και την έκαναν, αλλά αυτά δεν γίνονται συχνά. Παλιά γίνονταν που δεν ήταν ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ (ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ αλλά μην τους το πείτε και τους πληγώσετε).

Ο διαγωνισμός λοιπόν - όπου ο εργολάβος διαγωνιζόταν μόνος του - δεν κρίθηκε άγονος διότι ήταν κατεπείγουσα η ανάγκη να αλλάξει ο χλοοτάπητας που είχε μπει το 2007 και είχε παλιώσει, είχε γίνει ακατάλληλος πλέον.
Και έπρεπε να γίνουν οι εργασίες το καλοκαίρι, πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, τον Σεπτέμβρη.

(Το 2007 μπήκε πρώτη φορά το χορτάρι υπό τους πανηγυρισμούς των Μαυρογυαλούρων που ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ πλέον ο αγώνας Βραδυποριακού - Ταλαιπωριακού θα γινόταν σε χορτάρι προδιαγραφών και όχι στο "ξερό". )

Άλλα 230 χιλιάρικα με κύκλο ζωής τα 10 χρόνια (άρα το συνθετικό χορτάρι στο ΠΕΡΚΙΖΕΟΥ σου κοστίζει 23 χιλιάρικα τον χρόνο, χώρια η πιστοποίηση). Αυτό γίνεται - και στα έχουμε ξαναπεί αυτά -- διότι αυτά τα χορτάρια τα βάζουν στα ευρωπαϊκά γήπεδα, στο Μπερναμπέου, στο Μεάτσα, στο Γουέμπλει, στο Καραϊσκάκης για να "πατιούνται" δυο τρεις φορές την βδομάδα - ένας αγώνας και μια - δυο προπονήσεις. Οι πολλές προπονήσεις, οι ακαδημίες, τα δεύτερα κλπ παίζουν και προπονούνται ΣΤΑ ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ, στον Ρέντη ας πούμε, όχι στο κυρίως γήπεδο του ..... ΝΙΚΟΛΟΥ ΠΕΡΚΙΖΕΟΥ, κατάλαβες;;;; Και εκεί στα βοηθητικά ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ τόσο ακριβούς και πιστοποιημένους χλοοτάπητες, βάζουν φτηνότερους. Αλλά εμείς - όταν είναι να δώσουμε λεφτά στον Ευρωπαϊκό βορρά είμαστε large ρε φίλε).

Υπέγραψαν λοιπόν την σύμβαση με τον ΕΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΠΟ FIFA εργολάβαρο, να μπει να βάλει τον πιστοποιημένο από την FIFA χλοοτάπητα. 

Και μετά .... ήρθαν οι μέλισσες.
Διότι η FIFA - πάνω στην ώρα - άλλαξε τον πιστοποιημένο χλοοτάπητα Α με άλλο νέο πιστοποιημένο χλοοτάπητα Β. Ο άλλος, ο Α ήταν πιστοποιημένος ..... last year που έγινε η σύμβαση. Τώρα ---- This year- η ΦΙΦΑ θέλει το Β, σου λέει.

Η σύμβαση του εργολάβαρου όμως έλεγε ότι θα βάλει τον Α.

Που τώρα δεν θα ήταν πιστοποιημένος και έπρεπε να βάλει τον Β για να πιστοποιηθεί από την επιτροπή. (ΧΕΣΕ ΨΙΛΑ ΚΑΙ ΑΓΝΑΝΤΕΥΕ)!

"Θέλω και άλλα λεφτά λοιπόν", είπε ο εργολάβος, "για να βάλω τον Β".

Ο Συμεών τα πήρε στην κράνα (αργεί λίγο, είναι βραδυφλεγές βλήμα, αφού δέχτηκε να μπει στο τρυπάκι για "πιστοποιημένο χλοοτάπητα" για τον ΠΕΡΚΙΖΕΟΥ, μετά κατάλαβε ότι τον δουλεύανε) και έγινε με τον εργολάβο το σύστριγγλο. Εξώδικα, αστυνομίες, καβγάδες......

ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ, απλά άργησε.

Και το γήπεδο είναι από το καλοκαίρι ακόμα κλειστό ενώ οι ομάδες της πόλης φιλοξενούνται σε γειτονικά γήπεδα.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ FIFA ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ στο Πέρκιζας!

Για να παίξει η ομαδάρα μας (μεταξύ Α και Β τοπικό) με τον Κεραυνό Πανωμαγουλίτσας!

Και να προπονείται βέβαια και ο αυριανός Μπουφόν, ο παιχταράς τερματοφύλακας ο ανιψιός μου, ετών 10!

Τελικά εχτές στο δημοτικό συμβούλιο ήρθε για έγκριση μια συμφωνία που λέει ότι την Πέμπτη, μεθαύριο, το θέμα θα τελειώσει και ο πιστοποιημένος εργολάβος θα φέρει τον πιστοποιημένο χλοοτάπητα Β στο ΠΕΡΚΙΖΕΟΥ χωρίς παραπάνω λεφτά.

Το ψηφίσαμε. Τι να κάναμε εδώ που έφτασαν τα πράγματα. Κάποτε πρέπει να ανοίξει το ρημαδογήπεδο. Και με ποιον να ήμασταν; Με τον εργολάβο; Ή την FIFA;

ΧΑΪΛΑΙΤ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ: 
Ο ΠΡ πήρε το λόγο και ωραία, ωραία, σαν κύριος μας είπε ότι είχε πάρει τον εργολάβο τηλέφωνο και είχε κάνει και την δική του .... (πολιτική) διαπραγμάτευση μαζί του, οπότε ως εκ τούτου - λόγω της δικής του (πολιτικής) διαπραγμάτευσης η οποία κατέληξε σε αποδοχή από τον εργολάβο ότι αυτό που υπέγραψε με τη νόμιμη διοίκηση του δήμου είναι αυτό το ίδιο  που είπε και στον ΠΡ - ψήφισε και ο ΠΡ υπέρ της νέας συμφωνίας. 

ΤΣΙΟΥ, ΤΣΙΟΥ!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: 
Μην ξαναβγάλετε ρε σεις δελτίο τύπου στην αρχή κάθε παρέμβασης που ξεκινάτε.
 Στο τέλος, όταν τελειώσει κόβουν την κορδέλα. Αυτό το "ξεκίνησαν οι εργασίες εκθέτει πολλές φορές". Ούτε ο Παττακός δεν έβγαζε δελτίο τύπου στην αρχή (Ο Στέλιος έτσι, μην μπερδευτείτε).

Και για να είμαστε δίκαιοι, όπως πάντα προσπαθούμε .... ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ  .... ΤΑ ΣΠΑΕΙ. Καλή δουλειά.

Έβδομος χρόνος λειτουργίας για τη Λέσχη Ανάγνωσης της Εταιρείας Συγγραφέων


Η Λέσχη Ανάγνωσης της Εταιρείας Συγγραφέων συνεχίζει για έβδομο συνεχόμενο χρόνο και με αμείωτη επιτυχία τη λειτουργία της.

Τις προηγούμενες χρονιές τη Λέσχη απασχόλησαν έργα μεταπολεμικών συγγραφέων που δεν βρίσκονται πια εν ζωή (Γιώργος Ιωάννου, Κοσμάς Πολίτης, Κώστας Ταχτσής, Δημήτρης Χατζής κ.ά.), καθώς και βραβευμένα βιβλία σύγχρονων πεζογράφων, μελών της Εταιρείας, οι οποίοι και παρευρίσκονταν στις συναντήσεις. Την περσινή χρονιά οργανώθηκαν και θεατρικές βραδιές, την ευθύνη των οποίων είχε η Δέσποινα Τομαζάνη.

Αυτή τη χρονιά θα οργανωθούν θεματικές βραδιές, βασισμένες στο έργο μελών της Εταιρείας που έσκυψαν κυρίως πάνω σε ένα θέμα. Μ’ αυτή την ευκαιρία τα μέλη της Λέσχης θα γνωρίσουν αξιόλογους συγγραφείς με τους οποίους θα συνομιλήσουν. Κάθε φορά θα προτείνονται προς ανάγνωση βιβλία του εκάστοτε παρουσιαζόμενου συγγραφέα, ή και άλλα βιβλία σχετικά με το θέμα.

Παρατίθενται μερικά παραδείγματα. Η σειρά δεν είναι αξιολογική και η θεματολογία, γενικόλογη, θα εξειδικευτεί κατά περίσταση.

Γιώργος Βέης: Ο καθημερινός τρόπος ζωής στην Άπω Ανατολή. Τζίνα Πολίτη: Το θέμα της γυναίκας στο μυθιστόρημα του 19ου αιώνα. Ιωσήφ Βεντούρας: Ο χαμός των Εβραίων της Κρήτης το 1943-44. Γιάννης Κιουρτσάκης: Ο Καραγκιόζης και το καρναβάλι. Μιχάλης Μοδινός: Οικολογία: πώς επηρέασε την λογοτεχνία.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στις φετινές συναντήσεις, παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 210- 8231890 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@authors.gr. Οι συναντήσεις θα γίνονται μία φορά τον μήνα, κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μηνός και ημέρα Τρίτη, στα γραφεία της Εταιρείας Συγγραφέων (Κοδριγκτώνος 8, 11257 Αθήνα), ώρα 6.30 με 8.30 μ.μ. το απόγευμα. Σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης.

Τη Λέσχη θα συντονίζουν φέτος η Κατερίνα Ζαρόκωστα, η Ζέτα Κουντούρη και η Δέσποινα Τομαζάνη. Υπεύθυνος προγραμματισμού παραμένει ο Αλέξης Ζήρας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε το www.authors.gr (ενότητα: Λέσχη Ανάγνωσης).

Χορηγοί της Εταιρείας Συγγραφέων είναι ο ΟΣΔΕΛ και τα Ιδρύματα Κώστα & Ελένης Ουράνη και Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών.

«ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ’40» ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥΤου Γεωργίου Παπασίμου
Δικηγόρου
Μέλους της «Πρωτοβουλίας 14ης Μάη»
Site: http://www.gpapasimos.gr/Ο φετινός εορτασμός του μεγαλειώδους Έπους του ’40, κατά το οποίο ο Λαός μας προέταξε το «ΟΧΙ» υπέρ της ελευθερίας και της αξιοπρέπειάς του απέναντι στην επιβολή του δικαίου του ισχυρότερου, βρίσκει τη Χώρα μας να «καθεύδει» προς το κενό χωρίς κανένα επαρκές σημείο στήριξης. Τα τεράστια προβλήματα της οικονομίας συνέχονται με τα μείζονα εθνικά θέματα, εξαιτίας της επιθετικότητας της γείτονος Τουρκίας και των άλλων «εξαπτερύγων» της στην περιοχή, π.χ. της Αλβανίας. Τα οξύτατα, πλέον, κοινωνικά προβλήματα συνέχονται με απροσδιόριστες εφιαλτικές καταστάσεις, λόγω της έλλειψης κοινωνικής συνοχής και του διαμορφούμενου ως γιγαντιαίου δημογραφικού προβλήματος.

Πέραν, όμως, αυτών των προφανών, οξύνεται υποδορίως η υπονόμευση του αντιστασιακού χαρακτήρα του Λαού μας, που στις 28 Οκτωβρίου του 1940 ήρθη στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων, ξεπερνώντας κάθε ιδεολογικό και πολιτικό φανατισμό, εμφύλιο διχασμό, προσωπικές φοβίες και ατομικά συμφέροντα, προτάσσοντας αποκλειστικά και μόνο την προστασία της ελευθερίας και αξιοπρέπειάς του.

Η δραματική κάμψη αυτών των «αντιστασιακών αντανακλαστικών», που χαρακτηρίζει την ιστορική μας διαδρομή, ως μικρού ιστορικού Λαού, εξαιτίας της μετατροπής της Χώρας μας σε «Χώρο και αποικία χρέους», αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού. Και αυτό γιατί, όπως ανέπτυξε ο σπουδαίος Έλληνας ιστορικός Νίκος Σβορώνος, ο αντιστασιακός χαρακτήρας αποτελεί ένα εκ των κεντρικών διαχρονικών στοιχείων του Λαού μας και διέπει το σύνολο της Νεοελληνικής Ιστορίας: «Είναι η προσπάθειά του να διαφυλάξει την ιδιαίτερη προσωπικότητα του σαν λαός». Η διαδικασία σταδιακής ανάπτυξης της εθνικής συνείδησης και συγκρότησης των μικρότερων ιστορικών Λαών, προϋπέθετε την διεκδίκηση της πολιτικής τους ανεξαρτησίας και της οικονομικής και πολιτικής τους αυτονόμησης. Μέσα από την πάλη ενάντια σε υπερεθνικές Αυτοκρατορίες στην αρχή και, στη συνέχεια, ενάντια σε υπερεθνικά ιμπεριαλιστικά συγκροτήματα. Η αντιστασιακή αυτή διαδικασία ξεκινά από την Τουρκοκρατία, εκφράζεται στην Επανάσταση του 1821, και συνεχίζει όλον τον 19ο αιώνα εναντίον των εξω-ελλαδικών δυνάμεων, που παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην μοίρα του Ελληνισμού. Κορυφώνεται με το «Έπος του ’40» και την εθνική και αντιφασιστική αντίσταση του 1940 – 1945 και την ΕΑΜική αντίσταση.

Αυτός ο αντιστασιακός χαρακτήρας, που χαρακτηρίζει ως διαχρονικός ιστός την Νεοελληνική Ιστορία, άρχισε να εμφανίζει ρωγμές κατά την περίοδο της «ύστερης Μεταπολίτευσης», όπου στο πλαίσιο του παρασιτικού καταναλωτικού μοντέλου και της «κίβδηλης» ευημερίας, ενδυναμώθηκε και ο λεγόμενος «εθνομηδενισμός», ως υποτίθεται ο αντίποδας στην ακραία εκμετάλλευση της έννοιας του πατριωτισμού από την Χούντα των Συνταγματαρχών και των πάσης φύσεως ακροδεξιών και ναζιστικών μορφωμάτων.

Παράλληλα, ενώ θα περίμενε κανείς, εξαιτίας του μνημονιακού «οδοστρωτήρα», που διαλύει καθημερινά τον κοινωνικό ιστό και δημιουργεί συνθήκες απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, να ενισχυθεί αυτός ο αντιστασιακός χαρακτήρας του Λαού μας, βλέπουμε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα: Την παραπέρα, δηλαδή, υπονόμευσή του, συμβάλλοντας σημαντικά σ’ αυτό, μεταξύ άλλων, και η αίσθηση, που έχουν τα σημερινά «πενόμενα» κοινωνικά στρώματα (εργαζόμενοι, αγρότες, μικρομεσαίοι επαγγελματίες) για το ότι το ανεπαρκές, εξαρτημένο και νεοφιλελεύθερο Ελληνικό Κράτος και το πολιτικό σύστημα μαζί με το πολιτικό προσωπικό εξουσίας, αίρει καθημερινά τα κοινωνικά, πολιτικά, δημοκρατικά και οικονομικά τους δικαιώματα. Αυτό, όμως, έχει περαιτέρω συνέπειες, αφού δημιουργεί συνθήκες αποστέρησης της μνήμης και του ιστορικού παρελθόντος.

Πρόκειται για σοβαρότατη μετάλλαξη, με απροσδιόριστες συνέπειες για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας, γιατί, ενώ ο «παρασιτισμός» αποτελούσε «μολυντικό παράγοντα» στο «σώμα» του Ελληνισμού από τα πρώτα στάδια της νεώτερης συγκρότησής του, αφορούσε, μέχρι τις τελευταίες δεκαετίες, κυρίως τις «άρχουσες» τάξεις, αφού οι ασθενέστερες οικονομικά κοινωνικές τάξεις ήταν ακόμα δεμένες με τη γη και την παραγωγή, κάτι που τροφοδοτούσε αυτόν τον αντιστασιακό χαρακτήρα.

Ενόψει αυτών των εξελίξεων στο εσωτερικό, απαιτείται η ενεργοποίηση των λαϊκών στρωμάτων και του κάθε ενεργού Έλληνα πολίτη για την προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου Πολιτικού Υποκειμένου με πατριωτικά, αντιμνημονιακά και δημοκρατικά χαρακτηριστικά, συνδυάζοντας ταυτόχρονα το εθνικό με το κοινωνικό και το δημοκρατικό στοιχείο. Μέγιστος στόχος η διαφύλαξη και ενδυνάμωση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του Λαού και η προάσπιση της εθνικής της ανεξαρτησίας.

Απαράβατος παράγοντας για την επίτευξη αυτών των στόχων, είναι η ενίσχυση των όρων και συνθηκών, που δεν πλήττουν αυτόν τον διαχρονικό αντιστασιακό χαρακτήρα που Λαού μας, που στις 28 Οκτωβρίου 1940 εκτοξεύθηκε στα ύψη.