Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΟΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


μέλος του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣΠολιτική κίνηση βορειοανατολικών προαστίων Αθήνας


6/2/2014

Στήριξη δημοτικών κινήσεων για τις εκλογές του Μαΐου 2014


Τα μέλη της πολιτικής κίνησης των Οικολόγων Πράσινων βορειοανατολικών προαστίων Αθηνών συνεδριάσαμε τον Δεκέμβριο του 2013 και τον Γενάρη του 2014 και αποφασίσαμε τη στήριξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου των παρακάτω δημοτικών κινήσεων:

Α. Για το δήμο Βριλησσίων την κίνηση δημοτών Βριλησσίων:
    «Δράση για μια Αλλη Πόλη».

Β. Για το δήμο Πεντέλης την κίνηση:
   «ΠΕΝΤΕΛΗ εν δράσει – Ριζοσπαστική συνεργασία πολιτών».

Γ. Για το δήμο Χαλανδρίου την δημοτική συνεργασία:
   «Αντί-ΣΤΑΣΗ με τους πολίτες του Χαλανδρίου».


Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουμε από χρόνια και στις τρεις αυτές δημοτικές κινήσεις, που είχαμε άλλωστε υποστηρίξει και την προηγούμενη φορά. Σήμερα οι συνθήκες είναι πια ώριμες, όχι μόνο για να ενισχύσουν την παρουσία τους στα δημοτικά συμβούλια, αλλά και για να κερδίσουν τη διοίκηση στους δήμους, ξεκινώντας μια διαφορετική πορεία με επίκεντρο την κοινωνική αλληλεγγύη και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Σε μια τέτοια πορεία, πιστεύουμε ότι οι πράσινες προτάσεις για βελτίωση της ζωής των δημοτών μπορούν να βρουν τη θέση που τους αξίζει.Πολιτική Κίνηση  Βορειοανατολικών Προαστίων Αθηνών
 των Οικολόγων Πράσινων

ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΤΑ ΤΗΣ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΥΝΑΙΚΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
                    Πεισιστράτου 2 Χαλάνδρι, 15232


 Χαλάνδρι, 12 Φεβρουαρίου 2014
Φέτος την Βασιλόπιτα του Συλλόγου μας την κόψαμε στον ανανεωμένο χώρο μας, με την παρουσία όλων σχεδόν των μελών μας.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε ευχές και σκέψεις. Επισημάναμε τις δυσκολίες και τα συσσωρευμένα προβλήματα που περνούν απ’ τη χρονιά που έφυγε, στην καινούρια:

Η ανεργία να καλπάζει, απολύσεις, φτώχεια, συρρικνωμένο κοινωνικό κράτος,
προκλητικά για το μέγεθος τους οικονομικά σκάνδαλα, ανασφάλεια και αγωνία για το αύριο.

Οι γυναίκες σίγουρα έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στα δεινά της κρίσης. Έχουν όμως παράλληλα δύναμη και εφευρετικότητα για να παλέψουν τις δυσκολίες.

Έτσι, οι γυναίκες της Ανεξάρτητης Γυναικείας Παρέμβασης βλέπουν την νέα χρονιά σαν αφορμή και αφετηρία για μια άλλη ματιά, μέσα μας και γύρω μας:

Να δυναμώσουμε την παρεμβατική φωνή μας με κριτική σκέψη στα κακώς κείμενα
και να δούμε με ενδιαφέρον και αγάπη τους συνανθρώπους μας.

Το συλλογικό μας όραμα είναι να σταθεί πάλι όρθια και ανεξάρτητη αυτή η όμορφη και πολύπαθη Πατρίδα μας.


                                                                        Για το Δ.Σ.

          Η Πρόεδρος                                                                   Η Γραμματέας
      ΚΑΣΟΥΜΗ ΛΙΤΣΑ                                                                     α/α

                                                                                                                               ΒΕΛΟΥΤΣΟΥ ΛΙΤΣΑ
                                                                                                                                          Αντιπρόεδρος

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

Ναι αλλά πρώτα κόψατε την πίττα και μετά μας στείλατε το δελτίο τύπου κυρίες μου. Δεν στείλατε πριν και μια πρόσκληση. Καθόλου ευγενικό εκ μέρους σας και είμαστε γκρινιάρηδες.

Κάνουμε εξαίρεση όμως και φιλοξενούμε δελτίο για το κοπητηπίτα που δεν μας καλέσατε για να μην κάνετε πολιτικές τριανταμίες.

Άντε και του χρόνου.

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΙΔΟΝΟΜΟΥΣ

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.) 
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 2105242386, 210 3845434, 210 3835093 gt.asgme@gmail.gr , www.goneis.org.
Αθήνα 12-02-2014

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΙΔΟΝΟΜΟΥΣ

Με σχετικό της κείμενο στις 6-2-2014, που σας επισυνάπτουμε, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής καλεί τα αστυνομικά τμήματα να μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές – συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων… για να καταγράψουν προβλήματα και να συντάξουν εμπεριστατωμένες εκθέσεις γύρω από προβλήματα …..αρμοδιότητας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ειδικότερα της Αστυνομίας.

Ρωτάμε:
Από πότε στα σχολεία έχουν αρμοδιότητα τα Αστυνομικά Τμήματα; Αναζητούν εγκληματίες μέσα στα σχολεία ή τους έπιασε ο πόνος για την έλλειψη σχολικών φυλάκων;

Ή μήπως θα στέλνουμε τους απείθαρχους και τους ζωηρούς μαθητές στον εισαγγελέα; Γι’ αυτό έχουν χύσει τόσα κροκοδείλια δάκρυα για την ενδοσχολική βία – για να μας μάθουνε να μιλάμε μεταξύ μας, με όρους του εγκληματολογικού;

Τα όποια ζητήματα έχουν τα σχολεία να διαχειριστούν, είναι πολλά και οφείλονται πάντα σε κοινωνικού και πολιτικούς παράγοντες, αλλά σίγουρα δεν αφορούν την αστυνομία.

Εκτιμούμε ότι είναι μια άκρως επικίνδυνη τακτική εκ μέρους του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Κυβέρνησης γενικά, που θυμίζει ότι οι παλιότερες εποχές μπορούν κάλλιστα να επιστρέφουν σε περιόδους κρίσης. Το κείμενο αυτό που ήδη μπήκε σε εφαρμογή, έρχεται με τον πιο ωμό τρόπο να επιβεβαιώσει το κυνήγι κάθε μαθητή – γονιού και εκπαιδευτικού που αμφισβητεί τις «επιταγές» του ΝΕΟΥ σχολείου. Ας είναι καλά κάποιοι «πρόθυμοι» διευθυντές ή «αγανακτισμένοι» γονείς, αλλά και τα τελειοποιημένα συστήματα παρακολούθησης της σχολικής ζωής όπως το my school. Ήδη, έχουμε δεκάδες κρούσματα σε όλη την Ελλάδα όπου ανήλικοι μαθητές σέρνονται σε αστυνομικά τμήματα γιατί συμμετείχαν σε καταλήψεις (π.χ. Κερατσίνι) και άλλες φορές καταδικάζονται απουσία συνηγόρου και χωρίς δικαίωμα έφεσης (π.χ. Λαμία). Τα μαθητοδικεία καλά κρατούν και το δόγμα «ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ» πρέπει να εμπεδωθούν πλήρως! Όποιος δεν συμφωνεί με τις αλλαγές στην εκπαίδευση ή διαμαρτύρεται για την βαρβαρότητα που επικρατεί –μέσα και έξω από τα σχολεία- πρέπει να σωπάσει τώρα! Γι’ αυτό άλλωστε η αξιολόγηση αναφέρεται σε δύσκολους μαθητές (επικίνδυνη γενικολογία) και καταστάσεις κρίσης μέσα στα σχολεία (π.χ. διαμαρτυρίες, καταλήψεις). Σε όσους έχουν μικρή μνήμη θυμίζουμε και τον αστυνομικό της γειτονιάς που ζήταγε να μπει στα σχολεία για έλεγχο.

Σε κάθε περίπτωση,

ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΑΠ’ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ

Καλούμε τόσο την σχολική κοινότητα όσο και το λαϊκό κίνημα να καταδικάσουν το γεγονός, να αρνηθούν την όποια εμπλοκή και να πάρουν μέτρα προστασίας ιδίως για τους μαθητές. Να παρθεί πίσω ΤΩΡΑ η εντολή της ΓΑΔΑ, να αποσυρθούν οι καταγγελίες των μαθητοδικίων.

(στο δελτίο τύπου συνημμένα το έγγραφο της ΓΑΔΑ της προηγούμενης ανάρτησης)

ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ! ΧΟΥΝΤΑ!

«Δεν θα γράψετε στις Πανελλαδικές γιατί κάνατε κατάληψη»


Μέρες αστυνομικής αυθαιρεσίας και προσπάθεια άτυπης "υπαγωγής" των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Όπως δημοσιεύσαμε πριν 2 ημέρες, σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Περικλής», με έγγραφο από τη ΓΑΔΑ καλούνται τα αστυνομικά τμήματα «να μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές – συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων» της Αττικής με σκοπό την καταγραφή προβλημάτων που άπτονται της αρμοδιότητα του υπ. Δημοσίας Τάξης και ειδικότερα της αστυνομίας.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό ένστολοι αστυνομικοί επισκέφτηκαν δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στην Αγία Παρασκευή με σκοπό να συλλέξουν προσωπικά στοιχεία εκπαιδευτικών και αυτό χωρίς να έχει ενημερωθεί η αρμόδια Δ/νση ΠΕ Β’ Αθήνας ή να υπάρχει επίσημη ενημέρωση από το υπ. Παιδείας.

«Δεν θα γράψετε στις Πανελλαδικές γιατί κάνατε κατάληψη»

Όπως αναφέρει ο Μπάμπης Χριστακόπουλος στο tribune.gr άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας έγινε στο Κερατσίνι όπου κλήθηκε από το τμήμα της περιοχής η διευθύντρια λυκείου του Κερατσινίου για να καταθέσει ονόματα μαθητών που συμμετείχαν στις μαθητικές καταλήψεις τον περασμένο Οκτώβριο. Σε αντίθεση με τον διευθυντή του γυμνασίου στο οποίο συστεγάζονται και ο οποίος αρνήθηκε να ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές, η διευθύντρια του λυκείου έδωσε 8 ονόματα ανήλικων μαθητών.

Οι μαθητές, κλήθηκαν με την σειρά τους να καταθέσουν και να ενημερωθούν ότι θα κατηγορηθούν για κακουργηματικές πράξεις. Η αστυνομική αυθαιρεσία ωστόσο, δεν σταμάτησε στην έκδοση της κατηγορίας από την αστυνομία αντί για τις δικαστικές αρχές. Σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών που κλήθηκαν να καταθέσουν, ενημερώθηκαν, μετά το πέρας της κατάθεσής τους, ότι δεν θα είναι σε θέση να υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις εξαιτίας της εκκρεμοδικίας τους.

Όπως αναφέρει ο Μπάμπης Χριστακόπουλος, σε επικοινωνία που είχε με την τοπική ΕΛΜΕ ενημέρωθηκε, ότι τέτοιο ενδεχόμενο δεν μπορεί να υπάρξει και ότι θα προχωρήσουν σε ψήφισμα και παράσταση διαμαρτυρίας δίοτι αυτό θεωρείται παρέμβαση στο εκπαιδευτικό έργο, ενώ διευκρίνησαν ότι, παρά το γεγονός ότι η διευθύντρια του σχολείου καλύπτεται νομικά, δεν παύει να είναι ηθικά και παιδαγωγικά υπόλογη. -

Το σχετικό έγγραφο που έφερε στην επιφάνεια ο Σύλλογος Π.Ε. "Περικλής" με τις εντολές της ΓΑΔΑΗ γενική γραμματέας του συλλόγου "Ο Περικλής" δήλωσε στο tvxs.gr πως: "Zητήσαμε να μάθουμε βάση ποιας εντολής μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο επισημαίνοντας παράλληλα ότι εμείς δεν ανήκουμε στο υπ. Δημοσίας Τάξης αλλά είμαστε υπάλληλοι του υπ. Παιδείας. Τότε μας επέδειξαν το σχετικό έγγραφο της ΓΑΔΑ που δίνει εντολή στους αστυνομικούς διευθυντές να επισκεφτούν τα σχολεία και να «μεθοδεύσουν» προσωπικές επαφές και συναντήσεις με τους διευθυντές προκειμένου οι τελευταίοι να τους αναφέρουν προβλήματα ή ζητήματα και να καταθέσουν αιτήματα που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων και τα οποία υπάγονται στις αρμοδιότητες του υπ. Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Ποια είναι αυτά τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία ενός σχολείου και θα μπορούσαν να υπάγονται σε αυτό το υπουργείο;"

Επίσης αναφέρει πως: "Δεν μας είπαν απολύτως τίποτα. Δεν έθεσαν αυτοί ζητήματα. Ζητούσαν από τους διευθυντές να καταθέσουν αιτήματα για τα προβλήματα των σχολείων που αφορούν τις αρμοδιότητες της αστυνομίας. Το δε έγγραφο αναφέρει ότι οι αρχές θα προβούν σε εμπεριστατωμένες εκθέσεις - αναφορές προς την ηγεσία της αστυνομίας προκειμένου να ενημερωθεί και να προχωρήσει σε ότι κινήσεις είναι να κάνει" προσθέτωντας "«Είναι πρωτόγνωρο. Δουλεύω πάρα πολλά χρόνια στην εκπαίδευση. Το να βλέπει κάποιος αστυνομικούς να έρχονται ένστολοι στο σχολείο, να ζητούν προσωπικά στοιχεία συναδέλφων δημιουργεί ένα κλίμα περίεργο. Γιατί να πάρουν το κινητό τηλέφωνο του διευθυντή του σχολείου. Αν θέλουν να έχουν μια υπηρεσιακή επαφή – κι αν αυτό εμπίπτει στην αρμοδιότητά τους – θα έπρεπε να μείνουν στη υπηρεσιακό τηλέφωνο του σχολείου» προσθέτει και σημειώνει: «η αστυνομία στο σχολείο δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας, ένα κλίμα που δεν το έχουμε ζήσει ποτέ. Εγώ τουλάχιστον που δουλεύω 29 χρόνια δεν το έχω ζήσει. Πριν από εμένα μπορεί και να υπήρχε. Την εποχή της Χούντας»."

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ & ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΦΥΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου, στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί στις πιεστικές ανάγκες των καιρών για έγκυρη πληροφόρηση και αντιμετώπιση δυσεπίλυτων προβλημάτων,  πιστεύοντας ότι «η γνώση είναι δύναμη», σας προσκαλεί σε μια σειρά σεμιναρίων με θέμα:
«Αντιμετώπιση & Καταπολέμηση των Διακρίσεων λόγω Φύλου»
Η ένταξη πολιτικών ισότητας των φύλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ήδη λάβει υποχρεωτικό χαρακτήρα (Ν.3852/2010, αρ.97 - ΦΕΚ 87 Α’), όπως επίσης είναι γνωστό ότι η οικονομική κρίση πλήττει περισσότερο τις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι γυναίκες, οι  μονογονεϊκές οικογένειες, οι μετανάστριες, οι γυναίκες με αναπηρία (στοιχεία από Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων). Στα σεμινάρια θα προσκληθούν Ειδικές-οι Επιστήμονες για να μας ενημερώσουν, αφενός, σε θέματα ισότητας των φύλων για την καταπολέμηση έμφυλων στερεοτύπων, για την άσκηση βίας ενάντια στις γυναίκες στο χώρο εργασίας ή/και ενδοοικογενειακά και, αφετέρου, για τους τρόπους αντιμετώπισης και καταπολέμησης ανάλογων προβλημάτων.
1η συνάντηση: Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, στις 5 μμΒιωματικό Σεμινάριο με την Ειδική Επιστήμονα Ψυχολόγο, κα Ειρήνη Μάρη (Κέντρο Έρευνας Θεμάτων Ισότητας της Γεν. Γραμματείας Ισότητας των Φύλων). Το Βιωματικό σεμινάριο θα απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:
1. Η ισότητα είναι πολυτέλεια;
2. Τα έμφυλα στερεότυπα μήπως είναι ξεπερασμένα;
3. Είμαστε αυτό που θέλουμε να είμαστε;

2η συνάντηση: Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, στις 6 μμΕισήγηση  στο Νομικό Πλαίσιο Συνταγματικής Κατοχύρωσης της Ισότητας.
Εισηγήτρια είναι η Ειδική Επιστήμονας Νομικός, κα Μαρία Καραγεώργου (Συνήγορος του Πολίτη σε θέματα Ισότητας των Φύλων).
Στη συζήτηση θα συμμετέχει η κα Σοφία Αντωνοπούλου (Νομική Σύμβουλος του  “Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου”)
Θέμα Εισήγησης:
Εξάλειψη των Διακρίσεων στην Εργασία - Διακρίσεις λόγω φύλου στην επαγγελματική εξέλιξη, επαγγελματικές ιεραρχίες.

Τα Σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν:
Δημοτικό Κτίριο οδός Στρ. Αλεξ. Παπάγου 7 Χαλάνδρι  -  2ος όροφος

Οι επόμενες συναντήσεις με θέματα σχετικά με την αναγνώριση και καταπολέμηση της βίας στο ενδο-οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον θα ανακοινωθούν προσεχώς. 

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Στήριξη στον αγώνα αλληλεγγύης των εργαζομένων της ΕΡΤ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του ραδιοφώνου, συμμετέχει και καλεί στη μεγάλη συναυλία στήριξης και αλληλεγγύης του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 20:30, στο κλειστό γήπεδο Περιστερίου (Τζων Κένεντυ και Γιαννιτσών).

Οκτώ μήνες μετά το μαύρο στις οθόνες και στον πολιτισμό μας, εξαιτίας των καταστροφικών και αδιέξοδων πολιτικών της συγκυβέρνησης, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν αλληλέγγυα τον αγώνα τους, με στόχο να κρατηθεί ζωντανή η ΕΡΤ και να ενισχυθεί η δυνατότητα εκπομπής της, ως ανοιχτή φωνή στη δοκιμαζόμενη και αγωνιζόμενη ελληνική κοινωνία.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, κρατούν με τη στήριξη ανθρώπων του πολιτισμού και των Κινημάτων, Φορέων και κάθε αλληλέγγυου αγωνιστή, ακόμα ζωντανή την ΕΡΤ, μέσω ERT OPEN – ET 3 – ΡΑΔΙΟΦΩΝΩΝ κεντρικά και στην περιφέρεια με τις τοπικές ΕΡΑ, σε όλη την Ελλάδα και στη διασπορά.

Υ.Γ. Θα βρείτε το κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ για τη συναυλία στην ηλεκτρονική διεύθυνση


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Επιχείρηση Διαφάνεια πριν τις εκλογές: 500 πόθεν δημάρχων και αντιδημάρχων σε μια ιστοσελίδα (λίστα)Τα πόθεν έσχες 500 αιρετών της Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα δημάρχων και αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων δήμων της χώρας συγκέντρωσε σε μία ιστοσελίδα η οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος».

Τρεις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές η οργάνωσης με ανακοίνωσή της τονίζει ότι η κίνηση γίνεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διαφάνειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η ιστοσελίδα θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος της δημοτικής περιόδου (31 Αυγούστου 2014) αλλά ακόμη δεν έχουν αναρτηθεί όλα τα πόθεν έσχες .

Υπενθυμίζεται ότι από το 2010, οπότε και ψηφίστηκε σχετικός νόμος, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, μέλη των οικονομικών επιτροπών των δήμων και των επιτροπών ποιότητας ζωής, υποχρεούνται να αναρτούν στα site των δήμων τους τα πόθεν έσχες τους.

Να σημειωθεί ότι σε παλαιότερο ρεπορτάζ της η aftodioikisi.gr είχε διαπιστώσει ότι δήμαρχοι κρύβουν τα πόθεν έσχες τους. 


http://www.aftodioikisi.gr/, 12/2/2014