Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΜΙΚΡΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΑΔΟΜΗΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΕΣΒΗΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΕνημέρωση από την Π.Υ:

@pyrosvestiki: Κατασβέσθη η εν υπαίθρω πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα, επί της οδού Τήνου στο Χαλάνδρι.

ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΑΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ! ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ....


"Τέλος το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών επειδή άπτεται λεπτών συνειδησιακών ζητημάτων και πολιτιστικών συμπαραδηλώσεων δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται με τέτοια ελαφρότητα. Και το δηλώνει αυτό ένας άθεος που έχει κατά καιρούς στηλιτεύσει την αυθαιρεσία και τον σκοταδισμό της επίσημης Εκκλησίας.

Άθεος μεν, ορθόδοξος δε, αν με αντιλαμβάνεστε. Επειδή αυτή είναι η κουλτούρα μου παιδιόθεν. Και δεν το κρύβω, είναι η κουλτούρα που θα ήθελα να έχουν και τα παιδιά μου. Όχι μόνο ως τυπολατρική διαδικασία αλλά και ως συμβολισμό ταυτότητας.

Από την άλλη, η θρησκεία γενικά και η Ορθοδοξία ειδικότερα είναι πολιτισμικά φαινόμενα υψίστης ιστορικής σημασίας και κομμάτι της μακραίωνης εθνικής παράδοσης που αξίζει και να διδαχτεί και, κυρίως, να κοινωνηθεί. Τα κείμενα, η προφορική και η γραπτή παράδοση, το εικονογραφικό, θεολογικό σύστημα που εκβάλλει ως τα κόμικς, το ευχαριστηριακό γεγονός και η σημασία του μέσα στο χρόνο, συνιστούν όχι μόνο σύμβολα αλλά και ουσία.

Όχι μόνο τυπολατρική γνώση αλλά και υπαρξιακό προβληματισμό. Άρα σε μιαν εποχή απορφανισμού και απώλειας του νοήματος, ας είμαστε πολύ προσεχτικοί με εκείνα τα σύμβολα που διασώζουν ένα ελάχιστο ταυτότητας. Ακόμα."


΄ΣΧΟΛΙΟ : Μην κόβεται τους ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ανθρώπους σε κομματάκια κατά πως σας βολεύει εσείς που σήμερα κάνετε πάρτυ με την ανάρτηση του Στεγανίδη για την Μπέττυ, αλλά θα βγάλετε άφτρες με αυτό το απόσπασμα. 
Και μια διευκρίνιση: ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΩ ΑΘΕΟΣ.

ΕΛΑ ΡΕ! TΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑΤΕ; ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ...."Χάθηκε" από το "επίσημο site του δήμου" η ανάρτηση για την καταπολέμηση της κατάθλιψης στους εργασιακούς χώρους ρε γαμώτο!

Ευτυχώς που την σώσαμε εμείς!

Θα ήταν μεγάλη απώλεια δια τον ιστορικό του μέλλοντος ....

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Εδώ και 2 περίπου χρόνια, η Δημοκρατία δεινοπαθεί στο Χαλάνδρι, και η κατάσταση διαρκώς χειροτερεύει. Αυτή η κατάσταση μόνο δεινά θα φέρει σε όλους όσους είμαστε πολίτες αυτής της πόλης.

Στο επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου δεν υπάρχει δεξιά αντιπολίτευση. Η αξιωματική αντιπολίτευση που εκφράζεται από την παράταξη του Κου Κουράση έχει ξεδοντιαστεί από την πολιτική που εφαρμόζει η σέκτα που διοικεί τον Δήμο μας. Η πολιτική αυτή είναι ακροδεξιά που περνά όμως μέσα από μια αριστερή φρασεολογία και μια θλιβερή προπαγάνδα. Έτσι, αν επιχειρήσει να αντιπολιτευτεί η παράταξη του όντως ευγενούς Κου Κουράση, θα φαντάζει ως μια αριστερή παράταξη. Για να μη θεωρηθεί η θέση μου αυτή ως υπερβολική και άδικη, θα σας θυμίσω 3 πολιτικές μόνο από τις πολλές, για να μη σας κουράσω.

1. Η πρωτοπορία του δήμου μας στην αποδοχή και την προπαγάνδιση της «κοινωνικής εργασίας» με μεροκάματο 19,5 Ευρώ, χωρίς ασφάλεια και εργασιακά δικαιώματα. (Arbeit macht Frei}
2. Το χαράτσι στους υπερήλικες και στους ανέργους που χρησιμοποιούν τους αθλητικούς χώρους για να βελτιώσουν την σωματική και την ψυχική τους υγεία.
3. Τη μετατροπή της ιστοσελίδας του δήμου μας α) σε μέσο προβολής της «κοινωνικής ευθύνης» των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων της πόλης μας και β) σε προβολέα της «ακτινοβολίας» του δημάρχου.

Η παράταξη του Κου Ανδριόπουλου διαρκώς απουσιάζει από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η παράταξη του Κου Λαδόπουλου έχει συνάψει «πολιτική συμφωνία»!!!!!!! αποκλειστικά με τον δήμαρχο, καθομολογία της αντιδημάρχου και ψηφίζει με υπερβάλλοντα ζήλο ό,τι και αν προτείνει ο δήμαρχος.

Στα δύσκολα που μπορεί να τους εκθέσουν ανεπανόρθωτα, απουσιάζουν πάντα αδικαιολόγητα 4 με 5 Δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας , άλλοι 2 με 3 άλλοτε ψηφίζουν διαφωνώντας ή καταψηφίζουν και ένας μεγάλος αριθμός από τους υπόλοιπους με σκυφτά τα κεφάλια ούτε μιλούν ούτε λαλούν (παραταξιακή φιλοπατρία) και θεωρούνται υπερψηφίζοντες χωρίς να ρωτηθούν.

Έτσι η αντιπολίτευση έχει περιοριστεί στους 2 συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και στους Κους Νταβία, Θωμά και Τζούρα που ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας.

Στο επίπεδο της διοίκησης του δήμου μας, ο «ακτινοβολών» δήμαρχος κάνει ό,τι μπορεί για να προστατέψει την «λάμψη» του. Προπηλακίζει τους συμβούλους της παράταξης του που διαφωνούν μαζί του. Χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα για να φιμώσει την κριτική και την αντίθετη άποψη. Πληρώνει δικηγόρους με λεφτά του Δήμου μας για να ασκήσουν αγωγές κατά αντιπολιτευόμενων δημοτικών συμβούλων διότι ασκούν σωστά τα καθήκοντα τους και κατά μη εξαγορασμένων sites και εντύπων που του ασκούν κριτική ως οφείλουν. Συμπεριφέρεται σκαιότητα προς τους εργαζόμενους του δήμου που διεκδικούν την νομιμότητα. Υβρίζει και προπηλακίζει τους συνδικαλιστές του σωματείου των εργαζομένων του δήμου μας. Την περασμένη εβδομάδα πέτυχε και το ακατόρθωτο. Ανάγκασε το εργοδοτικό σωματείο που έχει στήσει στο δήμο να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας για να κάνει γενική συνέλευση με σκοπό να κριθεί η απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι σε εργαζόμενους και σε συνδικαλιστές.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμμιά σχέση με την δημοκρατική τάξη. Μόνο συμπλεγματικά άτομα και τραμπουκοφασιστες συμπεριφέρονται καθαυτόν τον τρόπο. Μόνο όσοι δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους τρώγοντας τα λεφτά του μπαμπά τους, δεν έχουν πληρώσει ούτε μια δραχμή συνδρομή σε εργατικό σωματείο, δεν έχουν απεργήσει ούτε μια μέρα στη ζωή τους, δεν συμμετείχαν ούτε ένα λεπτό σε συνέλευση εργαζομένων, μπορούν να συμπεριφέρονται με τόσο σκαιό τρόπο σε εργαζόμενους και μάλιστα γυναίκες και σε συνδικαλιστές. Είναι επείγουσα ανάγκη να σταματήσει αυτός ο αντιδημοκρατικός κατήφορος.. Αυτοί που μπορούν να το κάνουν ας κουνηθούν επιτέλους για να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί. Είναι θέμα δημοκρατίας.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΟΞΩΩΩΩ ΡΕΕΕΕΕ ΞΕΦΤΙΛΕΕΕΕΣ! Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ "Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Συμεών (Σίμος) Ρούσσος υποστηρίζει ενθέρμως την εκδήλωση για την καταπολέμηση της Εργασιακής Κατάθλιψης!"

"ΟΞΩΩΩΩΩ ΡΕΕΕΕΕΕ!

ΕΙΣΑΣΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!"
Είναι νέα μέθοδος καταπολέμησης της εργασιακής κατάθλιψης αυτό, δεν είναι το πράγμα όπως το αντιμετωπίζεις εσύ που δεν ξέρεις, δεν έχεις εντρυφήσει στις μεθόδους ψυχολογικής υποστήριξης και παρότρυνσης των εργαζομένων, της καργαριστεράς (όπως έρχεσαι).

Ο ΣΥΜΕΩΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ!

Χρησιοποιεί υπερσύγχρονες επιστημονικές μεθόδους καταπολέμησης της εργασιακής κατάθλιψης.

Είναι ένθερμος υποστηρικτής σου λέει, δεν είναι παίξε γέλασε!ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΣΑΝΤΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΡΟΛΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, αναγνώστη μου!

Δεν κοιτάει που είναι το μεγαλύτερο ΑΥΤΟΤΡΟΛ της αυτοδιοίκησης!

Η προηγούμενη ακριβώς ανάρτησή μας είναι "κόπυ - πάστε" από το  link  http://www.halandri.gr/Default.aspx?lang=el-GR&page=327&newsid=5619 που οδηγεί στο "επίσημο site του δήμου Χαλανδρίου" (έτσι αυτοαποκαλείται ακόμα αυτό το ιντερνετικό όργιο καθεστωτικής προπαγάνδας και προσωπικού αυτοεξευτελισμού του Συμεών. Δείτε μόνοι σας αν δεν πιστεύετε).

Ιδιαίτερη προσοχή παρακαλώ όμως να δοθεί στην πρόταση:

"Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. ΣΙΜΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ υποστήριξε ενθέρμως την ανωτέρω δράση." 

Βρίσκεται πάνω ακριβώς από την αφίσα της εκδήλωσης,

Απαράδεκτη και χωρίς κανένα σεβασμό στο σουλτανικό πρωτόκολλο αυτή η πρόταση και ασυγχώρητος όποιος την συνέταξε, αναγνώστη μου.
 

Να αποκεφαλιστεί ολόκληρο το γραφείο τύπου άμεσα!

Ακούς εκεί, τέτοιες μειώσεις στην ακτινοβολία Του!

Το σωστό θα ήταν το:

"Η Αυτού Εξοχότης ο Πολυχρονεμένος μας Δήμαρχος Χαλανδρίου Συμεών ο Α' των Ρούσσων υποστήριξε ενθέρμως την δράση των καθηγητών Ιατρικής, οι οποίοι δοξάζουν τον ευεργέτη τους"!

Αυτό μάλιστα!

ΛΑΜΠΕΙ! 

Ο Δήμος Χαλανδρίου συμμετέχει ενεργά στην παγκόσμια ημέρα για την ψυχική υγεία

Ο Δήμος Χαλανδρίου, στα πλαίσια της ενεργής συμμετοχής του στην φετινή Παγκόσμια Ημέρα στις 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 (η οποία έχει ως θέμα: «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΒΛΑΒΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ»), εκπόνησε και δημοσιοποίησε ευρέως, αφίσα, με οδηγίες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της κατάθλιψης στο χώρο εργασίας, οι οποίες αφορούν τους εργαζόμενους στο Δήμο και τους δημότες, ιδιαίτερα εκείνους που επισκέπτονται οποιαδήποτε από τα δημοτικά κτίρια.

Την επιμέλεια και σύνταξη των οδηγιών της αφίσας είχε ο Δρ Ηλίας Ζορμπάς, MD, Ειδικός Ιατρός Εργασίας του Δήμου Καλλιθέας, σε συνεργασία με τον Θεόδωρο Μπάζα, MD, PhD, Ειδικός Ιατρός της Εργασίας, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, Ανώτερο Μέλος της Σχολής Ιατρικής της Εργασίας του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών του Λονδίνου.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. ΣΙΜΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ υποστήριξε ενθέρμως την ανωτέρω δράση.ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Μην πάθεις κανένα ντουβρουτζά. Άσκηση είναι! Στις 11:00 θα ηχήσουν οι σειρήνες του πολέμουΔοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την επικράτεια θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016».

Στις 11 το πρωί και για 60 δευτερόλεπτα θα σημάνει συναγερμός αεροπορικής επίθεσης, σε διακοπτόμενο ήχο διαφορετικής έντασης.

Στις 11:05 και για 60 δευτερόλεπτα θα σημάνει λήξη συναγερμού, σε συνεχή ήχο σταθερής έντασης.

Όπως σημειώνεται η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.enikos.gr

Ένα μαγικό ταξίδι μνήμης – ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


Έντονα συναισθήματα ένιωσαν όσοι παρευρέθηκαν στην Χορευτική Παράσταση που συνδιοργάνωσαν το Παραδοσιακό Εργαστήρι Σύρου »Άρωμα Παράδοσης» και ο σύλλογος Στερεολλαδιτών Σύρου, την Τετάρτη το βράδυ στο κατάμεστο από κόσμο Θέατρο Απόλλων. Οι συντελεστές της παράστασης τίμησαν με το καλύτερο τρόπο τις «χαμένες» αλλά αλησμόνητες πατρίδες σε μια μαγική παράσταση που μαγνήτισε από το πιο μικρό φίλο μέχρι το παππού και την γιαγιά από την Μικρά Ασία.Όλα ήταν μαγικά και όπως θα έπρεπε να τιμούνται όλοι αυτοί οι άνθρωποι κα η «Πατρίδα αξέχαστη, Μικρά Ασία». 65 χορευτές ταξίδεψα το κοινό στη Σμύρνη, στην Πόλη, στην Καππαδοκία, στα παράλια της Μικράς Ασίας μέσα από παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Ένα πολιτισμικό ταξίδι μουσικής και χορού, στο οποίο με μοναδική ερμηνεία απήγγειλε ο δάσκαλος, Γιάννης Καπετανάκης σε κείμενα του εξαιρετικού Επιστήμονα, ανθρώπου και πρώην προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Σύρου κ. Λειβαδάρα.

Η παράσταση αυτή ήταν αφιερωμένη στους πληθυσμούς, που έχουν υποστεί διωγμούς και γενοκτονίες στην περιοχή της Μικράς Ασίας και στις γειτονικές περιοχές. Αποτελεί ένα φόρο τιμής σ’ αυτούς τους ανθρώπους, που παρόλο τον κατατρεγμό και τις δυσθεώρητες δυσκολίες, που αντιμετώπισαν, κατάφεραν να επιζήσουν, να δημιουργήσουν και να επιτύχουν, φτιάχνοντας με αισιοδοξία, υπομονή, πείσμα και κουράγιο μια νέα αξιολογότατη ζωή, μη λησμονώντας οτιδήποτε αφορούσε τη ζωή τους στις ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ.

Στη μεγάλη επιτυχία καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι εντυπωσιακές στολές των χορευτών και η άψογη οργάνωση της εκδήλωσης, με τα παιδία να δίνουν το καλύτερο εαυτό τους, δουλεύοντας σκληρά μέσα στο θερμό καλοκαίρι, αφήνοντας στην άκρη τις καλοκαιρινές βουτιές και βόλτες για να μας παρουσιάσουν αυτό το μαγικό αποτέλεσμα. Μικροί και μεγάλοι χορευτές, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου τους Νίκου Σολάρη, παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα που καθήλωσε το κοινό και φυσικά το χειροκρότημα του κόσμου και ο απόηχος που δημιουργήθηκε από την εκδήλωση ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Μια περιπλάνηση στις αλησμόνητες πατρίδες με μουσικές και χορούς, σε μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, οπτικές και ακουστικές εναλλαγές με φόντο τον επιβλητική Αγιά Σοφιά…

Ο κ Σολάρης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της παράστασης. Συγκεκριμένα ευχαρίστησε τα παιδιά και τους γονείς, τους συζύγους που είχαν και αυτοί σημαντική συμβολή καθώς απασχολούσαν τα μωρά, τους χορηγούς (Sportcyclades24 και τον Αντώνη Σολάρη, το Cyclades24, το Syrostoday, την Αιγαίο τηλεόραση, το top design της Μαρίας Βουτσινου το Δουναβης group και το Δήμο Σύρου Ερμούπολης) τους υπαλλήλους του Θεάτρου Απόλλων, το Γιάννη Λουδάρο και την οικογένεια Κοντιζά σε ήχο και φώς. Επίσης την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού για την εξαιρετική συνεργασία όπως επίσης και τους κ. Καπετανάκη και κ. Λειβαδάρα.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού μίλησε μέσα απο την καρδιά της και μίλησε και εκείνη για τα καλύτερα για την χορευτική παράσταση. »Επιτρέψτε μου να συγχαρώ θερμά όλους τους συντελεστές της παράστασης και ιδίως τον αγαπητό κ.Σολάρη ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έχει προσφέρει πάρα πολλά στον λαϊκό πολιτισμό του νησιού μας και πλέον έχει συνδεθεί με την λαϊκή Συριανή κουλτούρα. Γνωρίζουμε πόσο κουραστήκατε με ατελείωτες πρόβες και σκληρή προετοιμασία για να απολαύσουμε αυτή την υπέροχη εκδήλωση απόψε…κ.Νίκο σας ευχόμαστε να έχετε πάντα υγεία και να συνεχίζετε με την ίδια αγάπη να μας χαρίζεται μοναδικές στιγμές πολιτισμού με άρωμα παράδοσης.»

ΣΧΟΛΙΟ: Αναδημοσιεύουμε  την ανάρτηση των συναδέλφων του Cyclades24,gr  που συνοδεύεται από το βίντεο ολόκληρης της σημαντικής πολιτιστικής  εκδήλωσης,  ύστερα από ευγενικό αίτημα των συναδέλφων που είναι τιμή και χαρά μας που ικανοποιούμε. 
Πάντα στην διάθεσή σας συνάδελφοι από τις Κυκλάδες.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση του σώματος, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 05η Οκτωβρίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00, σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης,:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Αποδοχή της απόφασης του Δ.Σ. της εταιρείας «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» για την παραχώρηση της χρήσης του ακινήτου ιδιοκτησίας της, του «πρώην Σαπωνοποιείου Ζερβού», εντός του απαλλοτριωθέντος χώρου για το 3ο Γυμνάσιο – 3ο Λύκειο Χαλανδρίου, που βρίσκεται επί των οδών Αεροπόρου Λάϊτμερ και Μικράς Ασίας, οικοδομικό τετράγωνο 550, στο Δήμο Χαλανδρίου και εξουσιοδότηση στο Δήμαρχο για την υπογραφή της σχετικής πράξης παραχώρησης.

2. Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας οκτώ αιρετών για τη συμμετοχή τους στο Ειδικό Συνέδριο με θέμα: «Αλλαγή του Καλλικράτη – Νέο Μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους» που διοργανώνει η ΚΕΔΕ τη 17η & 18η Οκτωβρίου στο Βόλο.

Η έκτακτη Συνεδρίαση κρίνεται απαραίτητη:

α) για το 1ο θέμα λόγω της πρόσφατης αλλαγής του νομικού καθεστώτος της εταιρείας ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. και την εξ’ αυτής ανάγκη να υπογραφεί άμεσα η σχετική Σύμβαση της δεκαπενταετούς παραχώρησης προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης έτσι ώστε να νομιμοποιείται άμεσα η χρήση του χώρου και των εργασιών αποκατάστασης.

β) για το 2ο θέμα λόγω προθεσμιών που θέτει ο προγραμματισμός για το ανωτέρω Συνέδριο.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ακόμα πιο σημαντικός ο προληπτικός ρόλος του εμβολιασμού μετά τις προσφυγικές ροές, σημείωσε ο υπουργός Υγείας Α. Ξανθός

Οι ελλείψεις σε εμβόλια οι οποίες έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια, δοκιμάζουν σημαντικά τα εθνικά συστήματα εμβολιασμού και συνήθως σχετίζονται με μειωμένη παραγωγή εμβολίων στην περιοχή της Ευρώπης, γεγονός που δημιουργεί ανισορροπία ανάμεσα στη ζήτηση και την προσφορά και κίνδυνο «κενού ανοσοποίησης». Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην άτυπη Σύνοδο Υπουργών Υγείας της ΕΕ, στην Μπρατισλάβα, ο υπουργός Υγείας Α. Ξανθός, μιλώντας για τις ειδικές προκλήσεις στο ζήτημα των εμβολιασμών, οι οποίες προέκυψαν και μετά τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη.

ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Ο BOB GELDOF


ΚΑΛΗΜΕΡΟΥΔΙΑ