Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ : «Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ – ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!» (ΒΙΝΤΕΟ)

syriza_a7394_copy

Ιστορικής σημασίας η προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια την Πέμπτη – «Καθαρή, πεντακάθαρη, ανόθευτη, αδιαμφισβήτητη εντολή διακυβέρνησης» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας – Τεράστια η συμμετοχή του κόσμου, μήνυμα ενθουσιασμού και ελπίδας – Στο βήμα ανέβηκε και ο Πάμπλο Ιγκλέσιας του Podemos, ενώ ακουγόταν το σύνθημα «ΣΥΡΙΖΑ-Podemos Venceremos»«Εμείς στο πιλοτήριο αντιπροσώπους των απόψεων της κ. Μέρκελ δεν πρόκειται να δεχθούμε – τελεία και παύλα!», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας για να συνεχίσει «Δεν έχουμε σκοπό να συγκυβερνήσουμε παρέα με τους εντεταλμένους των μνημονίων. Παλαιότερους ή και νεότερους.»

Η λαοθάλασσα στην Ομόνοια το βράδυ της Πέμπτης χάρισε στον ΣΥΡΙΖΑ χαμόγελα πρώιμης εκλογικής νίκης, καθώς η προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος κρίνεται ως ιστορικής σημασίας.


«Ο κύβος ερρίφθη» με την παρουσία αντιπροσωπειών της Αριστεράς απ’όλη την Ευρώπη (μεταξύ τους, ο Πιερ Λοράν), με φορείς και συλλογικότητες, με ανθρώπους απ’όλη την Αθήνα.
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε την πρόθεση του κόμματος τόσο για τις συμμαχίες, όσο και -πολύ περισσότερο- για την πορεία της κυβέρνησης της Αριστεράς, τις δεσμεύσεις, τους στόχους και το όραμα.


Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα κινήθηκε γύρω από τον άξονα Υγεία – Παιδεία – Δουλειά – Δικαιώματα – Ισότητα και μέτρα ανακούφισης, όπως επίσης και μέτρα που «χτυπάνε» τη διαπλοκή. «Τέλος στο χορό των σκανδάλων», δήλωσε συγκεκριμένα.


«Να τελειώσουμε με τη διαφθορά. Να τελειώσουμε με τον κομματισμό και το ρουσφέτι. Να τελειώσουμε με τις αντιλήψεις και πρακτικές του πελατειακού κράτους. Να τελειώσουμε όμως και με αυτούς που έκαναν το κράτος πελάτη. Με τους εθνικούς προμηθευτές και τους εθνικούς εργολάβους. Μια για πάντα, γιατί δε πάει άλλο.», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε «να τελειώνουμε με τα μνημόνια και να διαπραγματευτούμε σκληρά με μόνο γνώμονα ρο συμφέρον του λαού μας»
Στο βήμα ανέβηκε και ο Πάμπλο Ιγκλέσιας του Podemos και μάλιστα είπε στα ελληνικά «To όνομα της αλλαγής στην Ελλάδα είναι ΣΥΡΙΖΑ, στην Ισπανία Podemos» και πρόσθεσε στα ισπανικά «Hasta la Victoria». Εδώ το ηχητικό

Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ...Δεν θα μιλήσω πολύ.

Διότι δεν χρειάζεται να μιλήσω πολύ για τα της αρμοδιότητός μου. Είναι εύγλωττη η πραγματικότητα από εκεί που με στείλατε για να σας ενημερώνω. Και προφανώς δεν διαβάζετε μόνο την Πλατεία που θα μιλήσει από Δευτέρα για τα "καθ' ημάς".

Βλέπετε τι λένε και τι προβάλουν και οι άλλοι.

Δύο μέρες έμειναν για την κρίσιμη μάχη του ΣΥΡΙΖΑ, μερικές ψήφοι ακόμα για την αυτοδυναμία.

Αυτά που γίνονται στον μικρόκοσμό μας - και όχι μόνο στην Αγ. Γεωργίου - είναι ασήμαντα και δεν μπορούν να ανακόψουν το ρεύμα, τέτοιες ώρες.

Σίγουρα όμως αφαιρούν και δεν προσθέτουν. Αυτό έχουν και στόχο. ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ.

Και είναι και ενδεικτικά.

ΠΟΛΥ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ!

Απευθύνομαι σε "δικούς" που δεν θέλουν να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ εξ αιτίας των τοπικών.

Μην γίνεστε "βασιλικότεροι του βασιλέως" ή για την ακρίβεια "θεομουρλότεροι του θεόμουρλου".

Δεν είναι κριτήριο αυτό. Τα παιδιά μας είναι το κριτήριο.

Άλλωστε δείτε: αυτοί που μας την έπεσαν, όπως μας την έπεσαν δεν είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και αλλιώς! Δεν το βλέπετε;

ΤΥΧΑΙΟ;

Δε νομίζω .....

Γνωστά ήταν αυτά στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

Εμείς φταίμε που δεν τα επικοινωνήσαμε όσο θα έπρεπε πολύ  νωρίτερα για να αποκαλυφθούν.

Εμείς φταίμε που τα είχαμε παρατήσει.
 Εμείς αδειάσαμε το γήπεδο τόσα χρόνια. 
Εμείς φταίμε.

Σημαντική σύσκεψη για το πρόγραμμα "Κοινωνικές συμπράξεις για την επισιτιστική και υλική συνδρομή σε απόρους"Περιφέρεια Αττικής και Δήμοι εξέφρασαν τη διάθεση άμεσης συνεργασίας για την διαμόρφωση «Κοινωνικών Συμπράξεων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή για απόρους» της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 συνολικού προϋπολογισμού 330.555.921€ (το 44% του ποσού θα πάει στην Αττική).

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σχετική σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής την οποία συνδιοργάνωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος και η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Κατερίνα Θανοπούλου.

Συμμετείχαν, οι Δήμαρχοι Μεταμόρφωσης, κ.Μίλτος Καρπέτας, Λυκόβρυσης-Πεύκης κ. Τάσος Μαυρίδης, Φιλοθέης-Ψυχικού κ. Παντελής Ξυριδάκης, Αντιδήμαρχοι κοινωνικής πολιτικής και εκπρόσωποι των άλλων 8 δημοτικών αρχών καθώς και εκπρόσωποι των Ιερών Μητροπόλεων Νέας Ιωνίας και Κηφισιάς, υπηρεσιακοί παράγοντες και πολίτες.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για υποχρεωτικές, στο πλαίσιο υλοποίησης του νέου ΕΣΠΑ, διαδικασίες διαβούλευσης της Περιφέρειας Αττικής με τους δήμους και άλλους δυνητικά εμπλεκόμενους φορείς (Εκκλησία, ανθρωπιστικές και κοινωνικές οργανώσεις και άτυπα δίκτυα αλληλεγγύης).

Επίσης σημειώνεται ότι οι Κοινωνικές Συμπράξεις θα καλύπτουν τις ανάγκες των ωφελουμένων με γεωγραφική μονάδα αναφοράς την Περιφερειακή Ενότητα. Η γενική κατεύθυνση είναι ότι συγκροτείται μια Κοινωνική Σύμπραξη ανά Περιφερειακή Ενότητα. Από τη διαδικασία διαβούλευσης για τη συγκρότηση των Κοινωνικών Συμπράξεων αναμένεται να αναδειχθούν περίπου 70 Κοινωνικές Συμπράξεις στις διάφορες περιοχές παρέμβασης σε όλη την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στις ανάγκες του Βόρειου Τομέα Αθηνών ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Καραμέρος, σημείωσε ότι και στις γειτονιές της βόρειας Αθήνας εκδηλώνεται η ανθρωπιστική κρίση που έχει προκληθεί από τις ακολουθούμενες πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης. Υπογράμμισε ακόμη ότι «σε αρκετούς δήμους λειτουργούν ήδη, με τη βοήθεια των Δήμων ή εθελοντικά, τυπικά και άτυπα δίκτυα αλληλεγγύης που ασχολούνται με την παροχή τροφής και άλλων αγαθών και υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας που έχουν τεράστιες ανάγκες. Η Περιφέρεια Αττικής θα ηγηθεί της προσπάθειας αλλά με γνώμονα την τοπικότητα, ενώ Δήμοι και εκκλησία θα έχουν σημαντικότατο ρόλο».

«Μέσα από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα όπως αυτό, από ίδιους πόρους και μέσα από άλλες πηγές χρηματοδότησης, Περιφέρεια και Δήμοι μπορούμε να βάλουμε τέλος στην ανθρωπιστική κρίση» δήλωσε η κ. Κατερίνα Θανοπούλου καθησυχάζοντας και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη που προσήλθε στη σύσκεψη τονίζοντας την ανάγκη ο ρόλος των Δήμων να μην υποτιμηθεί.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΖΑΝΤΕ Ο υπ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ

"Η ώρα της νίκης πλησιάζει και περιμένω όλους τους φίλους & συναγωνιστές μου την Παρασκευή 23/1 στις 17:00 στο Club Hook στην Αργυρούπολη (Αλεξιουπόλεως 5-7 >>> χάρτης περιοχής: http://goo.gl/VwuYiM) όπου θα με προλογίσει ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Χρήστος Καπάνταης και στη συνέχεια στις 21:00 στο Χαλάνδρι στο Ιταλικό εστιατόριο ZANTE, στην Πλατεία Κέννεντυ (Διονύσου 2 >>> χάρτης περιοχής: http://goo.gl/SRURv3). Ελάτε να πιούμε μαζί ένα ποτήρι κρασί και να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ανταλλάσσοντας τις απόψεις μας για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης της Αριστεράς, δεδομένου του αναμενόμενου Θρίαμβου της 25ης Γενάρη."

Η ελπίδα έρχεται! 
Ζητούμε ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ, αναλαμβάνουμε ΑΚΕΡΑΙΗ την ΕΥΘΥΝΗ!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ, 
Υποψήφιος ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β' Αθήνας.

O ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ : ΣΤΙΣ 10 ΜΟΝΑΔΕΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ – ΣΤΙΣ 149 ΕΔΡΕΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ (έρευνα του TVXS.GR)


Διευρύνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την σημερινή, διευρυμένη σε δείγμα, μέτρηση της Palmos Analysis για το Tvxs. H ΝΔ έχει απώλειες ψηφοφόρων προς όλες τις κατευθύνσεις και ιδιαίτερα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η εκλογική εκστρατεία του φόβου δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει τους ψηφοφόρους. Σε όλα τα ποιοτικά δεδομένα της έρευνας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βελτιώσει την θέση του, ενώ η ΝΔ υποχωρεί.


Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου – σε παρένθεση τα ποσοστά της προηγούμενης μέτρησης – ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 30,2% (28,7%), η ΝΔ 20,3% (21,8%), η Χρυσή Αυγή 6,8% (6,1%), το Ποτάμι 5,1% (6,8%), το ΚΚΕ 4,3% (4,4%), το ΠΑΣΟΚ 3,4% (3%), οι ΑΝΕΛ 2,2% (2,1%), ΚΙΔΗΣΟ 1,7% (1,1%) και ΛΑΟΣ 1,3% (1,3%). Άλλο κόμμα δηλώνει πως θα ψηφίσει το 4,5%, ενώ το 15,2% δηλώνει πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσει. «Λευκό – Άκυρο», απαντά το 1,8%, ενώ το 2,7% δηλώνει πως δεν πρόκειται να προσέλθει στις κάλπες.


Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (κατανομή των αναποφάσιστών με βάση τη δήλωσή τους και αναγωγή επί των έγκυρων) για τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται ποσοστό 36% και ακολουθούν ΝΔ 26%, Ποτάμι 7,5%, Χρυσή Αυγή 7,5%, ΚΚΕ 5,5%, ΠΑΣΟΚ 4,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,5% και λοιπά κόμματα 9,5%. Με βάση την εκτίμηση εκλογικής επιρροής, η εκτίμηση κατανομής εδρών είναι: 149 για τον ΣΥΡΙΖΑ, 72 για τη ΝΔ, 21 για το Ποτάμι και τη Χρυσή Αυγή, 15 για το ΚΚΕ, 12 για το ΠΑΣΟΚ και 10 για τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
 
Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 77% έναντι της ΝΔ για την οποία νίκη προβλέπει μόνο το 11%. Στην ερώτηση για καταλληλότερος πρωθυπουργός προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 35%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 32%. Κανένας από τους δύο απάντά αυθόρμητα το 27%. Ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως ο καταλληλότερος για να διαπραγματευτεί με τους δανειστές για το ζήτημα του χρέους, συγκεντρώνοντας το 40% έναντι του Αντώνη Σαμαρά που συγκεντρώνει το 33%.

O ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ "ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ" ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ 2012 - 2015


 

ΠΟΤΑΜΙ Β ΑΘΗΝΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
 
Κατεβαίνω με το Ποτάμι στη Β΄ Αθηνών, με το εξής σκεπτικό: 
Τα πράγματα είναι πια εκτός της σφαίρας της υψηλής κριτικής. Ό,τι δυνάμεις έχουνε μείνει σ' αυτόν τον έρμο τον τόπο τώρα πρέπει να φανούνε και να πούνε και να κάνουνε ό,τι μπορούνε. Όχι μόνο στη δουλειά τους αλλά και στην πολιτική, που είναι η κοινή δουλειά όλων μας. Τώρα, στο δύσκολο καιρό, πιο πολύ παρά ποτέ, η πολιτική είναι δουλειά όλων μας.
Είναι ώρα πια να κάνουμε τα πράγματα αλλιώς. Χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή, μια αλλαγή με μυαλό.


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνεπής στη γραμμή της ενότητας και της πρόσκλησης στους ψηφοφόρους της παράταξης να στηρίξουν οποιοδήποτε από τα δύο ψηφοδέλτια επιθυμούν, χωρίς αντιπαραθέσεις, ο Απόστολος Κακλαμάνης παρευρέθηκε και στις δύο κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις, τόσο του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Ε. Βενιζέλο, όσο και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, υπό τον Γ. Παπανδρέου.

Σε συνεργασία με ιστορικά και άλλα στελέχη που αποφάσισαν ν’ αγωνιστούν για την επανασυσπείρωση της παράταξης, καλούν και τις δυο πλευρές να συνεργαστούν από την επομένη των εκλογών για ένα ΕΝΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ για την ανασυγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης, στη βάση αρχών και με δημοκρατικές διαδικασίες.

Άμεσο στόχο όλων πρέπει να αποτελέσει η εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης και των κινδύνων που απειλούν τη χώρα στο εσωτερικό και το εξωτερικό μέτωπό της, με εθνική ενότητα και ομοψυχία των πατριωτικών, κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της πατρίδας.

Ζήσε τον μύθο σου στην (προεκλογική) Ελλάδα…

Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου γινόμαστε ακροατές μιας ατελείωτης σπέκουλας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και συγκεκριμένων κομμάτων περί της κρισιμότητας της 3ης θέσης στις Εθνικές εκλογές και περί της κεφαλαιώδους σημασίας της για τους πολίτες, προς δόξα των κομμάτων, που την διεκδικούν.
Με τις διαφορές των υπόλοιπων κομμάτων, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, να εντοπίζεται στο πρώτο δεκαδικό ψηφίο της εκλογικής τους επιρροής, και με το τεράστιο μπόνους των 50 εδρών, που έχει το πρώτο κόμμα, το να επικαλείται κανείς την κρισιμότητα της 3ης θέσης είναι τουλάχιστον ηλίθιο. 
Η τρίτη θέση από άποψη κρισιμότητας είναι ισοδύναμη με την τέταρτη και την πέμπτη, εφόσον το κόμμα υπερβεί το εκλογικό όριο του 3% για την είσοδο στην βουλή. Είναι απολύτως σαφές, ότι με το πρώτο κόμμα, και μόνο με αυτό, μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση. Εάν η πρώτη εντολή αποβεί άκαρπη δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις σχηματισμού κυβέρνησης και οι άλλες δύο εντολές του ΠτΔ είναι “ως μη γενόμενες”.
Βασικοί θιασώτες του μύθου της 3ης θέσης στην εκλογική επιρροή εμφανίζονται το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και το ΠΟΤΑΜΙ του Θεοδωράκη.

Με το ΠΑΣΟΚ του αμετροεπούς Βενιζέλου δεν θα ασχοληθώ ιδιαίτερα γιατί τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά: Ο Βενιζέλος επιμένει να θεωρεί εαυτόν το κέντρο της πολιτικής ζωής και όχι μόνο. Επιθυμεί να καρπωθεί το ρόλο του ρυθμιστή και του μαέστρου μιας μελλοντικής Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ βεβαίως – βεβαίως. Θεωρεί πως έχει τα επιχειρήματα και την πειθώ προκειμένου να φτιάξει ένα κυβερνητικό σχήμα πλυντήριο στα ανομήματα του και να εμφανιστεί και σαν σωτήρας του τόπου. Αυτή είναι άλλωστε και η μοναδική του ελπίδα, προκειμένου να μην πάει στο σπίτι του να κάνει παρέα στην γυναίκα του.
Για το ΠΟΤΑΜΙ όμως αξίζει μια πιο εκτεταμένη μνεία.
Όταν οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες και μεγαλοεργολάβοι του Δημοσίου πιστοποίησαν ότι το ρεύμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανακοπεί από το ΠΑΣΟΚ (ΕΛΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, και άλλα τέτοια χαριτωμένα) σκέφτηκα να δημιουργήσουν ένα νέο ανάχωμα, στην συνταγή του Σημητικού ΠΑΣΟΚ να το τοποθετήσουν κάπου εκεί “γενικώς” στο κέντρο, προκειμένου να παγιδέψουν τους κεντρώους ψηφοφόρους. Βρήκαν τον πρόθυμο και φιλόδοξο Θεοδωράκη, που είχαν χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν και του ανέθεσαν το ρόλο του επικεφαλή της προσπάθειας. Τον εφοδίασαν με χρήμα και του εξασφάλισαν άφθονη προβολή μέσω των Μ.Μ.Ε, που ελέγχουν, ενώ χρησιμοποιώντας τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, του έφτιαξαν το προφιλ «ηγέτη». Οι πρώτες μετρήσεις το παρουσίασαν σε διψήφιο ποσοστό. Έφτασαν οι Ευρωεκλογές και υπήρξε η ανάγκη να στηρίξουν τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Σε αυτό το εγχείρημα χρησιμοποίησαν τους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ θυσιάζοντας αρκετά στελέχη των Ν.Ο. της οργάνωσης με εντολή να ψηφίσουν ΠΟΤΑΜΙ και όχι ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα το δεύτερο να χάσει αρκετή από την προηγούμενη εκλογική του δύναμη. Στις παρούσες εκλογές προκειμένου να αναχαιτίσουν το ρεύμα ψηφοφόρων, που κατευθύνονται από την ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ, προικοδότησαν το ΠΟΤΑΜΙ και με τους νεοφιλευλεύθερους γυρολόγους Ανδριανόπουλο και Σκυλακάκη ενώ δημιούργησαν παράλληλα και τον μύθο του 3ου κόμματος προκειμένου να αναβαθμίσουν την παρουσία του αφού τα εκλογικά αποτελέσματα του ΠΟΤΑΜΙΟΥ θα είναι σαφώς μικρότερα από αυτά των Ευρωεκλογών.
Πραγματικά δεν ξέρω ποιος νοήμων πολίτης πιστεύει στην κρισιμότητα της 3ης θέσης εκείνο όμως που ξέρω είναι ότι όποιος έχει πιστέψει θα διαψευστεί οικτρά.

Βλάσης Μανθογιάννης

Και ξανά...και ξανά...ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ...Ante geia...Goodbye...Auf wiedersehen (για να σάς είναι και πιο οικείο!!!)


Καλημέρες!